Svenska staten betalar för att få pisk

Mohamed Omar

I ett nytt avsnitt av min podd ”Tankar från framtiden” (inspelat 17/5) pratar jag med Det Goda Samhällets chefredaktör Patrik Engellau.

Den svenska staten betalar en organisation, en NGO kallad Svenska FN-förbundet, för att lägga fram en rapport om hur rasistiska vi är. Denna rapport skickas till Förenta Nationernas ”Committee on the Elimination of Racial Discrimination” som använder den för att anklaga den svenska staten för rasism. Dessa anklagelser används sedan av staten som underlag för att kasta ännu mer skattepengar på åtgärder mot rasism.

Varför gör man så här? Jo, för så kan politikerna kan skaffa sig mer makt och det välfärdsindustriella komplexet kan öka sin omsättning. Om du invänder är du förmodligen rasist.

Läs Engellaus artikel ”Kanske det mest stötande jag råkat på” (16/5 2018)

En annan skattefinansierad organisation, Svenska institutet, administrerar ett Twitterkonto som sprider fake news om att köttbullarna egentligen inte är svenska, utan kommer från Turkiet.

26 reaktioner på ”Svenska staten betalar för att få pisk

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Det finns positiva tecken på att PK-revolutionen har börjat äta sina barn. Verkligheten ljuger inte, och människor börjar märka i sin vardag de negativa följderna av PK-ismen, speciellt vad gäller invandringspolitiken. Sosseriets & co:s grunder börjar erodera, och sällan har ett val varit mera spännande än i år. Afghanamnestin är t ex rena motsatsen till ”ording och reda i migrationspolitiken, och ett nej är ett nej.”

  Gillad av 10 people

  • Jari Norvanto skriver:

   En totalitär stat har inga större problem med självmotsägelser. Politikerklassen, åtminstone på riksplanet, har lögnen i blodet. Orwellianismen är nyspråkets grammatik. När retoriken haltar och politiken inte utgår från en beskrivning av verkligheten eller har självrannsakan som en ingrediens i processen, så är det inte så svårt att förstå att ‘bilden av Sverige’ är viktig för politikerklassen och mainstreammedierna.

   Gillad av 8 people

  • Jvk skriver:

   Det är så, men jag kan ändå inte låta bli att undra om de 70% som röstar på etablissemanget i höst är lobotomerade när jag är ute på stan? Jag såg ett program om en kvinna som saknade mer än hälften av hjärnan, det var ett stort hål i mitten, hon kunde leva normalt ändå, det kanske är så det är? Jag har lust att gå och knacka på folks huvuden för att kolla om det ekar.

   Gillad av 8 people

   • ceskyraj skriver:

    Hej, jag tror att du skulle upptäcka att det ekar i dem flesta huvud du ska knacka på. Tyvärr, det är bekvämt att inte behöva tänka själva, så folk låter sig ledas och luras.

    Gillad av 1 person

   • mobelmanen skriver:

    Dessvärre är många huvudlösa, så det finns liksom inget att knacka på. Dem som inte är huvudlösa ( som oss på DGS ) fattat vad som händer och i formerar varandra kontinuerligt!

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    @JVK. Inte alls. De är normala, du är en schaman. Du har genomgått en personlighetsförändring och tagit steget utöver att vara vuxen. JPB, förstås, kapitel 4.2.4. The Revolutionary Hero:

    <>

    Man frestas att lägga till Winston C, och det kommer inte att förvåna mig om motsvarande så småningom kommer fram om en viss Donald. Henri Ellenberger beskriver fenomenet som ”creative illness”: A creative illness succeeds a period of intense preoccupation with an idea and search for a certain truth…

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    @JVK. Inte alls. De är normala, du är en schaman. Du har genomgått en personlighetsförändring och tagit steget utöver att vara vuxen. JPB, förstås, kapitel 4.2.4. The Revolutionary Hero:

    ‘Many of the nineteenth and twentieth century figures recognized as ”great” — Nietzsche, Darwin, Dostoevski, Tolstoy, Freud, Jung, Piaget — were all additionaly characterized by lengthy periods of profound psychological unrest and uncertainty. Their ”psychopathology” — a term ridiculous in this context — was generated as a consequence of the revolutionary nature of their personal experience (their action, fantasy and thought). It is no great leap of comparative psychology to see their role in our society as analogous to that of the archaic leader and healer [i.e. shaman].’

    Man frestas att lägga till Winston C, och det kommer inte att förvåna mig om motsvarande så småningom kommer fram om en viss Donald. Henri Ellenberger beskriver fenomenet som ”creative illness”: A creative illness succeeds a period of intense preoccupation with an idea and search for a certain truth…

    Gilla

 2. Lars-Olof Svensson skriver:

  Processen inför FNs Rasdiskrimineringdkommitté är den att the State Party svarar på kommitténs frågor om Sverige. The State Party är den officiella företrädaren för Sverige och dess medlemmar utsågs av Bah Kuhnke som ett regeringskansliärende, inte som ett regeringsärende (i så fall hade hela regeringen vari inblandad). Alltså, Bah Kuhnke utsåg dem själv. Då blev det hennes tjänstemän på Kulturdepartementet som fick åka till Geneve och representera Sverige. Sedan vill FN-kommittén ha yttranden från civilsamhällets organisationer, och det fick kommittén, bl a från ett muslimskt nätverk där te x Ibn Rushd och MMRK (Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten) ingår. Att Helena Hummasten, ordförande i Ibn Rushd, är svärmor till terrordömde Munir Awad och att han varit talare på MMRK kan man utgå ifrån att FN-kommittén inte kände till, liksom inte heller att det statsfinansierade Ibn Rushd bjudit in Imam Jihad, Noureddine al-Khamedi att tala på de muslimska familjedagarna. När sedan rapporten kommer så ska det klargöras att regeringen har INTE godkänt den, men von Hall som okritiskt agerat nyttig idiot påstod det för bl a vilket hon blivit grundligt kölhalad av Arpi och Cwejman. Hon lyckades då få Isabella Löwin att ställa upp och säga att det ändå var en bra rapport. Alltså, att Sverige är rasistiskt. Så nu blir det säkert mera pengar via Folbildningsrådet, Statens Myndighet för stöd till trossamfund och SIDA till dessa civilsamhällets organisationer. Det är där Bah Kuhnkes tjänstemän kommer dyka upp efter valet.

  Gillad av 12 people

  • Jvk skriver:

   Jag tycker det är allt för smickrande av kalla Von Hall för nyttig idiot, hon har tydligen upprepat denna övning år efter år och villigt blivit publicerad av SvD. Istället måste det vara så att detta är genomtänkt och att de vill ha det så här.

   Gillad av 7 people

   • mobelmanen skriver:

    Von Hall har nu i princip skrivit samma artikel sedan valet 2000. Sverige är ett av världens minst rasistiska länder och minst rasistiskt i europa enligt statistik från EU. Varför skriver inte MSM om den statistiken istället?

    Gillad av 1 person

   • Lars-Olof Svensson skriver:

    Ja, Du har kanske rätt. Ju mer man rotar i detta desto mer ser man strukturer bakom politiken som egentligen styr. Jag har funderat på att skriva till de 18 vise i FNs kommitté och beskriva hur det verkligen ser ut i Sverige, med dessa självutnämnda organisationer som är statsfinansierade och som får mer och mer ju mer de biter den hand som göder dem. Something is rotten in the state of Sweden.

    Gilla

 3. Jvk skriver:

  Jag tycker vi att vi måste kasta av oss uttryck som att ”den svenska staten betalar” för något alls. Istället så är det några som missbrukat det ansvar de givits av väljarna och i högre och högre grad tar VÅRA och MINA skattepengar, dvs vår tid och därmed en del av vårt liv, för att i detta fall underblåsa rasistiskt hat mot svenskar genom en uppdiktad historia om svensk rasism. Det är ren stöld av vårt liv, av mitt liv, STATEN finns inte, det är bara ett ord.

  Gillad av 5 people

   • Jvk skriver:

    Hur då? Vet inte helt vad du menar men jag är nog bara tråk-konservativ, jag inser behovet av en stat, jag vill bara att den skall vara mycket mindre och ägna sig åt färre saker.

    Gillad av 3 people

   • Fredrik Östman skriver:

    Det går till så att man tar det lite för allvarligt och högtidligt på det där med MINA pengar, MIN tid, MITT liv. Man tänker inte vidare och frågar sig vad ”MIN” alls betyder i ett statslöst ”sammanhang”. Eller så gör man det och förtränger motsägelsen med en slapp hänvisning till ordet ”nattväktarstat”.

    Gilla

   • Palle2 skriver:

    Nattväktarstat ja, det betecknar ju ett tillstånd där staten begränsar sin verksamhet till det mest fundamentala. Per Gudmundson (SvD) har använt ”Nattvandrarstat” om Sverige: dvs ett tillstånd där staten försummar det fundamentala (försämrad polis, sjukvård, skola, försvar), men lägger sig i mycket annat. Då uppstår lokala initiativ för att försöka kompensera för bristerna i fundamenta, t.ex. nattvandrare, väktare o dyl.

    Gilla

  • mobelmanen skriver:

   Det är lite som Möjligt Thatcher sade ” socialism is fine until you run out of other peoples money ” och hon hade nog rätt i det påståendet!

   Gillad av 2 people

 4. Mangan skriver:

  Det största hotet med den rapporten är att den kan användas för att legitimera att stänga ner alternativmedia och tysta obekväma politiker. I rapporten sägs det uttryckligen att skärpta lagar är önskvärda för att få bukt med ”rasistiska” journalister och politiker.

  I ljuset av regeringens aktioner med nätjättarna för att tysta konton av viss sort och arbetet med att inskränka yttrandefriheten i lagtexten, ter det här sig som ett beställningsjobb.

  Gillad av 5 people

 5. Elof H skriver:

  De betalar inte för att få pisk utan för att piska det svenska folket. De själva är definitionsmässigt goda och kan därmed ytterligare motivera sin uppgift att skydda invandrarna från det onda svenska folket och dessutom få folket att känna skuld så det håller sig på mattan och inte moppsar upp sig.

  Gillad av 4 people

 6. Jeff skriver:

  Läst på Fria Sidor En viktig pipeline för rysk gas går genom Tjetjenien och Dagstan. 1994-1996 hände så plötsligt att en rebellrörelse, ”islamistiska fundamentalister”, försökte största den sekulära staten, Tjetjenien. Målet var att införa Islams Sharia i ett i huvudsak sekulärt muslimskt samhälle. Varför? Svaret är givet. Det har allt sedan USA skapade, finansierade och understödde Bin-Laden och Al-Qaida i Afghanistan varit deras politik att skapa och använda sig av s.k. fundamentalistiska islamister, egentligen terrorister, för att destabilisera, söndra och härska.

  USA stödjer den värsta sortens s.k. Islam, wahhabism, i Saudiarabien, men varit emot nästan alla sekulära muslimska stater i arabvärlden och Asien. Man är helt tyst om kvinnoföraktet inom Ortodox Judendom men vill få dig att tro att man bekämpar sekulära muslimska stater för att skydda kvinnan. Inget kan vara mer fel.

  Genom att skapa ”jihadister”, kan man sedan agera genom att skicka in sina trupper för att ”bekämpa terrorismen”

  Irak, Libyen och Syrien och Tjetjenien är exempel på det.

  De islamistiska terroristerna mötte i Vladimir Putin en skoningslös motståndare. Kanske kan vi kalla det ”Putin-doktrinen”. Han sade till wahhabiterna ”sluta med era metoder eller bli utplånade”.

  Han har här 100% stöd från ryska folket. I Tjetjenien införde Ramzan Kadyrov t.o.m. en ännu hårdare anti-wahhabitisk politik.
  Utländska legosoldater och imamer tillfångatogs, man förhörde dem och avrättade dem sedan.
  Sedan dess är imamer från Saudiarabien, Yemen och Pakistan förbjudna att komma in i landet.

  Hårda nypor är det vad som krävs?

  Vi kan jämföra med Sverige som betalar för invasionen.

  Gillad av 3 people

 7. Rikard skriver:

  Hej.

  Från artonhundratalet till våra dagar går ett mönster som verkar vara cykliskt:

  Vissa idéer och ideal uppträder i kluster – vi förstår det som dessa paketlösningar som verkar vara obligatoriska. Är du vegan är du också per automatik pro-HBTQ, antirasist, allmän vänster, progressiv, nyandlig, exotifierande, och så vidare.

  Det sena artonhundratalet präglades av detta hos de kommunicerande klasserna, med en stark fascination för allt exotiskt och nytt. Efter det första världskriget återkom detta – London, Paris, och inte minst Berlin under mellankrigstiden närmast förkroppsligade denna förmenta frihet med experimentell sexualitet, könsroller, passion för österländsk mystik, vegetarianism, socialism och anarkism, och pacifism. Samt en utopisk tro på en skön ny värld befolkad av Homo Novus väl det gamla samhället var utplånat.

  Under sextio- och sjuttiotalet återkommer detta kluster av ideal och idéer: Baghwan, diverse andra kulter, sekter och gurus; orientaliska religioner, socialism, Gröna Vågen, och så vidare.

  Under nittiotalets slut ser vi den åter växa mot dagens nivåer. Orden och termerna byts ut men idéinnehållet är detsamma:

  1) Pacifism (som i praktiken ger våldsverkare fritt fram)
  2) Veganism (oavsett vetenskap eller modernt kött/jordbruk)
  3) Orientalism (oavsett hur dessa civilisationer faktiskt ser ut)
  4) Spiritualism (tro utan gudar – men som all tro handlar det om att känna rätt tillsammans)
  5) Nyandlighet (denna gång är det islam som okritiskt höjs till skyarna)
  6) Essentialism & rasism (förklätt till allas lika värde, de låga förväntningarnas rasism, osv)
  7) Avvikande sexualitet görs till tvingande dygd istället för möjlig preferens/alternativ
  8) Utopism (med utplånande av den egna kulturen som villkor för framgång)

  Man kan säkert diskutera formuleringar och frasering men andemening går förhoppningsvis fram?

  Om mönstret håller går vi troligen mot slutet av en sådan fas, och hittills har alla sådana avlösts av rejäla krig, revolutioner och liknande – när den veka, kraftlösa och närmats självbefläckade dekadensen har gått i grossess föder fram en längtan efter en pansarnäve klädd i sammet, vilken förväntas och upplevs förlösa en från de ackumulerade syndernas avlagringar.

  Fast historia är förstås alltid lättast i backspegeln.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.