Den viktigaste uppgiften

Patrik Engellau

Vänta bara, har det sagts, tills medelklassen börjar drabbas av migrantbrottslighet, då kommer det minsann att bli fart på polisen. Nu har den stunden kommit, men ingen har märkt att det skulle ha blivit mer fart på polisen.

Jag träffade nyligen en medelklassvän som bor i finaste bostadsrätt i Stockholms centrum några hundra meter från Kungliga Biblioteket. Han berättade att folk i hans kvarter inte längre törs gå ut efter skymningen. De kan bara hämtas och lämnas vid porten med taxi. Rånarligor härjar nämligen i trakten. Grupper om tre eller fyra afrikaner muddrar folk de får klorna i. En del misshandel ska också förekomma. (Överdriver min vän? Är kanske faran inte så överhängande? Men det spelar inte så stor roll. Att folk överhuvudtaget ska behöva oroa sig för att gå på en vanlig gata i centrum av Stockholm är illa nog.)

Polisen säger att den inte har resurser. Den håller nämligen på att hålla efter buset i trakterna kring Plattan vilket, förmodar den, är varför buset flyttat sig till nya jaktmarker någon kilometer därifrån.

Sådant ger begreppet no go-zon en ny innebörd. Här betyder det inte att polisen inte törs gå dit, utan att medborgarna inte törs gå dit, alltså till sina egna hem.

Om jag träffade en svensk partiledare, eller vilken annan politiker av betydelse som helst, så skulle jag säga att hon nu, så här inför valet, kan sluta prata om höghastighetståg och sjukvård och bättre lärarlöner ty allt sådant är sekundärt. Det primära är statens våldsmonopol. Statens grundläggande uppgift i ett civiliserat samhälle – ja, det som gör att civilisation kan etableras – är att förhindra privat våldsutövning. År 1651 publicerade Thomas Hobbes boken Leviathan, där han, vad jag vet för första gången i mänsklighetens historia, vältaligt beskrev fördelarna med en oändligt mäktig statlig våldsapparat som ingen vågar utmana.

Statligt våldsmonopol betyder att ingen annan än staten får bruka våld mot människor. Att stjäla, råna, misshandla, mörda, hota eller i övrigt skada sin nästa är brottsligt och ska bestraffas. Så ska det vara och så har det, på det hela taget, fram till helt nyligen varit i Sverige.

Om det statliga våldsmonopolet inte upprätthålls står samhället på lösan sand. Vad är det för mening med högre lärarlöner om läraren blir rånad när han går genom skogen på vägen hem? Höghastighetståg? Men om ligor rånar tågen när de stannar vid en station som i gamla Västernfilmer? Ett sjukvårdssystem som tvingas avsätta stora resurser för att plåstra om skjutna knarklangare?

Det kan du ha rätt i, skulle partiledaren kanske säga och fundersamt stryka sig om hakan. Men hur ska man göra för att återupprätta statens våldsmonopol?

Bra fråga, skulle jag svara. Kanske ska man börja nedifrån och bekämpa småkriminella inklusive folk som cyklar på trottoarerna för att visa att man menar allvar med att regler ska följas för att sedan avancera mot de tyngre brottslingarna. Eller också gör man tvärtom och börjar direkt med de värsta ligisterna.

Det tål att tänka på, skulle partiledaren med all säkerhet svara.

Det är det du borde ha gjort för länge sedan, skulle jag genmäla. Så dags att börja nu! Men sätt igång direkt. Vet du förresten vad som är det viktigaste?

Nej.

Det är att du, i egenskap av nationens ledare, har ett allvarssamtal med svenska folket. Låtsas att du är Churchill som inbjöd det engelska folket till en kamp mot ondskan själv, hitlerismen. Det här kommer inte att bli lätt, måste du säga. Av feghet, dumhet och lättja har Sveriges politiker struntat i att vidta åtgärder mot ett problem som blivit alltmer uppenbart under de senaste tio, tjugo åren. Nu måste vi anstränga oss tillsammans för att få rätsida på eländet. Bered er på att folk kommer att dö, såväl kriminella som poliser och militärer som troligen kommer att behöva mobiliseras i den här kampen. Om vi inte tar den här striden nu är vi emellertid dömda till undergång som civiliserad nation. Låt oss hjälpa varandra.

Tror du inte att medborgarna bara kommer att bli förbannade och säga åt oss politiker att vi själva får hantera den sörja vi åstadkommit?

Det är möjligt. Då är det bara för dig och dina kollegor att övertyga folket om att just den här gången, för första gången, så menar ni allvar med era pudlar.

Tror du det kan funka?

Har du något alternativ?

I och för sig skulle jag nog kunna få en bra tjänst inom FN.

106 reaktioner på ”Den viktigaste uppgiften

 1. Björn G skriver:

  ”Om vi inte tar den här striden nu är vi emellertid dömda till undergång som civiliserad nation. Låt oss hjälpa varandra.”

  Sverige är vårt land, vår växtplats, vårt hem. Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land.
  Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas och mödrarnas offer av blod och svett, och genom den särpräglade kultur, som har skapats här.
  Men det är även de dödas land, de som byggt upp det åt oss från början och sedan lämnat över sitt verk till oss att förkovra och förvalta, för att vi sedan i vår tur skall överlämna.
  De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem.

  Sverige var ju ett land i frid och trygghet, ett land där barnen föddes fria av fria föräldrar, ett land där de små sprang barfota något dussin somrar och kände tallarnas barr under fötterna.
  Ett land där var och en fick växa efter sin egen art.
  Sverige var det egna, det som aldrig skulle låta sig utbyta mot något främmande.

  Men vårt land är inte länge vårt. Det är belägrat av andra länders befolkningar. Vi känner inte igen oss i ett så förändrat Sverige och vårt främlingskap bara växer, dag för dag.
  Vi som tillhör urbefolkningen har berövats våra grundläggande värden, värden som ger våra liv innehåll och mening, såsom samhörighet, trygghet och framtidstro.
  Vi som tidigare kallades svenskar, innan ordet stals och nedgraderades till att gälla vem som helst som råkar sätta sin fot på svensk jord, byts nu ut i en rasande takt.

  Gillad av 25 personer

  • Björn G skriver:

   Så låt oss därför följa Churchills ”Citatsråd”:

   Tyvärr har
   ”Jag har inget annat att erbjuda än blod, möda, tårar och svett.”

   men
   ”Förspill inte möjligheterna som uppkommer i en rejäl kris.”

   ty
   ”Detta är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske är det slutet på början.”

   och
   ”Ge aldrig upp – aldrig, aldrig, aldrig, aldrig, i något stort eller litet, stort eller obetydligt, ge aldrig upp förutom till övertygelser av ära och förnuft. Ge aldrig vika för våld, ge aldrig vika för fiendens till synes överlägsna makt.”

   Gillad av 13 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför bevakad enklav och konsekvenser på rätt nivå att påträffas utanför och på att förse oförsäkrad med logi och försörjning. – Med skattebetalarens direkta makt över sina pengars fördelning, skall man då tillåtas hjälpa dem man känner gemenskap med med deras brottsförsäkring.

  Utvisning skall bestå i förpassning till bevakad enklav intill flygplats varifrån man är fri att ta sig vidare hemåt. – Varifrån kom den galna idén att vi har ansvar för vilsekomna resenärers hemtransport? – Det har aldrig gällt förut någonstans.

  Gillad av 3 personer

  • Bo Svensson skriver:

   I en multietnisk ordning har man krav på ekonomisk garant istället för våldsmonopol. – Med rätt nivå på de utbetalningar som krävs efter våldsbrott, får man de rätta incitamenten för att avhålla sig och för att ställa upp som garant för högriskklientelet.

   Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Våldsmonopol är nonsens. – Det krävs istället regler för när och hur man har rätt att bruka våld och när man får skjuta för att döda.

   Gilla

   • Jvk skriver:

    Bo, du verkar sakna några dimensioner, du måste väl ändå inse att det krävs människor med vapen och kunskap om hur man använder dessa för att kunna få folk att följa regler om de inte gör det av fri vilja?

    Gillad av 4 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Man skaffar sig väl det kunnandet, när man tycker det behövs.

    Självklart skall man ha rätt att bruka våld i försvar av sig själv, sina anhöriga och sin egendom och rätt att ingripa med de medel som krävs för att skydda någon från grovt våld.

    Konkurrerande organisationer för bevakning, brottsutredning och prevention platsar också i en väl fungerande ekonomi för att man inte skall slöa till och smita undan från allt som är besvärligt och riskfyllt i yrket.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Regler om självförsvar finns inskrivna i Brottsbalken. Du slår hål i luften!

    Däremot måste våld i alla andra sammanhang vara förbehållet staten. Allt annat är inbördeskrig och total anarki.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Som Olle skriver är det redan reglerat vad som är nödvärn. Metoden socialismen använder för att utöka statens och avantgardets, etablissemangets, makt över den vanliga människan är att likställa ord med våld för att på detta väg dels få den vanliga människans ord att jämställas med våld (uttolkningen av lagen om hets mot folkgrupp), dels få statens och avantgardets, etablissemangets, fysiska våld att jämställas med nödvärn (alla bortförklaringar och friande domar genetmot utländska lycksökares grova brottslighet).

    Det är viktigt att vi återupprättar den absoluta distinktionen mellan fysiskt våld, inklusive hot och tvång, å ena sidan, och tal, prat, diskussion, dialog, övertygelsekonst, skäll, hyperbol, överdrift, hån, resonemang, retorik o.s.v. å den andra. Statens våldsmonopol skall uteslutande gälla det förstnämnda. Allt annat är moralens, privatmannens, civilsamhällets område. Laglös terräng, men förbjudet område för staten själv. Staten får inte idka opinionsbildning. Den får inte ge bidrag till civilsamhället och inte till politiska organsiationer.

    Gillad av 3 personer

  • magnus skriver:

   Märkligt är att om jag som svensk i utlandet behöver hjälp med hemtransport är jag tvungen att betala tillbaka pengarna om jag fått hjälp av en svensk ambassad. Utlänningar däremot får resan betald av svenska skattebetalare vid utvisning. Sveriges oräätvisor i ett nötskal.

   Gillad av 4 personer

  • rudmark skriver:

   Har funnits hos flygbolag, släpper de ombord en person som inte har rätt att träda in i landet de anländer (tex pga inget pass eller så) så har flygbolaget att betala återresa.
   Detta har släppts senaste åren för illegala invandrare.
   Men det ledde till att flygbolagen hade stenhård koll på vilka resenärer de hade.
   Nu får du inte gå ombord ifall ditt pass (obs gäller svenskar) inte har åtminstone 6-12 månaders
   giltighetstid.

   Gilla

 3. Laggar skriver:

  Situationen är rätt beskriven. Människorna vill att polisen skall ha hand om våldet så människorna inte behöver själva beväpna sig och ta risker. Äldre personer är i underläge medan yngre kommer att kunna mäta sig med våldsverkarna. Det är emot den mänskliga naturen att vika undan för våldsverkarna, hellre då taktiskt bida sin tid. Samla sig och mentalt förbereda sig och inte tro att någon annan skall hjälpa. Staten är tandlös då böter och varningar är de medel som finns. Konfrontationen är urskiljningslös då allt skall vara organiserat och följdriktigt. De politiska partierna är inte verktyget fastän väljarna kan ge SD understöd. Det leder bara till kaos. Det är polisen som skall understödas och påföljderna vara effektiva.

  Gillad av 3 personer

  • Jvk skriver:

   Studera England, den engelska polisen har medvetet låtit tusentals flickor bli våldtagna av våldtäktsligor i årtionden utan att sätta stopp för det för att en majoritet av ligorna bestod av muslimer. Polisen är inte på vår sida just nu, en del av fotfolket är det säkert men ledningen har ju uppenbarligen systematiskt försökt införa den typen av pk som tittar bort när våldtäkter och annat drabbar svenskar.

   Gillad av 15 personer

 4. Täbybo skriver:

  Om berättelsen stämmer så kommer det att ge ytterligare påverkan på bostadsrättspriserna i centrala delar av Stockholm. Väl avgränsade villaområden med få tillfartsvägar kommer att upprättahålla säkerheten längst. Det blir som en svensk variant av USA.

  Gillad av 4 personer

  • Elisabeth skriver:

   Ja Täbybo, det tror jag också.Jag tror också att stadskärnorna överges och att white flight sker till omgivande homogena kranskommuner som satsar på väktare. Man skulle också kunna tänka sig att välskötta fastigheter inne i Stockholm ( och andra storstäder) börjar med en bemannad desk, en reception, precis som i USA. Denne man kan ju hjälpa till med stort och smått och håller buset borta från huset. Jag har bott i sådana hus i USA och det fungerar utmärkt plus att det ger jobb.

   Gillad av 2 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Med krav på ekonomisk garant blir det istället riskklientelet som bor i de bevakade enklaverna och de redliga som kan röra sig fritt och tryggt.

   Gillad av 1 person

 5. Lilla fröken PK skriver:

  Tyvärr ett önsketänkande, tror jag. Många politiker och deras anhängare kommer inte att varken vilja eller kunna ändra kurs.
  ”Vi går till botten där vi står, men flaggan, den går i topp!”

  Gillad av 4 personer

  • Jeff skriver:

   Kristersson är en av dem som låtsas…
   Se ett klipp från ”Tina politik” där moderaternas partiledare Ulf Kristersson tackade nej till en ”vuxenfika” med Jimmie Åkesson med följande argument.

   ”Här tackar Ulf Kristersson (M) nej till en fika med Jimmie Åkesson (SD), och inte heller vill han ta makten tillsammans med honom.

   – För mig, är inte makten så viktig att jag skulle begå våld på mina egna värderingar, säger Ulf Kristersson.

   Ulf Kristerssons svar är intressant. Han hävdar att hans värderingar är väsensskilda från Jimmie Åkessons, så stora att han inte ens kan tänka sig att ta makten från Socialdemokraterna. För det är ju det det handlar om – i slutändan. Att ta makten från Socialdemokraterna. Eller?”
   http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2018/05/17/11535138-dott-lopp/

   ”Begå våld på mina egna värderingar” Men Moderaterna och Ulf Kristersson har inga problem med att kopiera förslag efter förslag från Sverigedemokraternas motioner i riksdagen eller våra politiska förslag. Oavsett om det gäller migrationspolitik eller kriminalpolitik. Då begår man inte våld på sina egna värderingar.

   Gillad av 13 personer

 6. Aurora skriver:

  Reinfelt talade till folket. Han sade att vi måste öppna våra plånböcker (f’låt hjärtan kallade han det) och att vi får lov att omvärdera vår välfärd. Där är vi nu. Jo, Löfven talar faktiskt också till folket; om att vi ska hjälpas åt. Vet dock inte med vad. Jag håller nog med de som skulle säga att han kan reda upp skiten själv. Och, den förnämlige, Sarnecki anser ju att det finns andra frågor än överdrivet fokus på kriminaliteten att oroa sig för. Vad nämnde han inte.

  Gillad av 4 personer

 7. Eva Danielsson skriver:

  Det värsta är väl att partiledarna, med undantag för Åkesson, inte inser allvaret ännu. Eller någonsin kommer att göra det.

  Flera av dem har en annan agenda än att göra livet tryggt för svensken.

  Den styrande falangen inom S, Morgan, Ygeman, Bjereld och Margot bl a, har ju aktivt arbetat för att få detta försämrade samhällsklimat. Och partiledaren är ju bara en skyltfönsterminister.

  S har alltid en ökad och mer befäst (mer totalitär) makt som mål. Massinvandring och islamisering och dess effekter på samhället var menat att gynna denna strävan mot neomarxistisk globalism. Tillfälle att genomföra detta yppade sig genom att Reinfeldt hoppade av makten efter valet -14.

  Moderaterna har skjutit sig själva i foten genom att skänka bort makten genom avhoppet och genom DÖ och genom att dreva bort Anna Kinberg Batra som ändå trots lite osäker framtoning verkade ärlig. Partiet föredrog en snabbpratande Kristersson som är just vältalig. Men ämnar han göra något åt någonting någonsin? Tja.. vem vet. Någon som vet? Hans gamla drömmar om öppna gränser.. hm hm. Och idéer om att låta välfärdssamhället förstöra sig självt som strategi? Hm hm.

  SD har kanske en viss chans att bli största partiet. Kan Åkesson då ge talmannen ett trovärdigt förslag på regeringsbildning? Kan de sedan genomföra beslutade utvisningar och återvandringsprogram samt pausa all invandring inkl anhöriginvandring?
  Och slopa alla bidrag till icke medborgare, inkl barnbidraget. Bara ge grundnivån på försörjningsstöd.
  Och kavla upp ärmarna och ge polisen och rättsväsendet direktiv och stöd och verktyg för att mota alla småbrott med stränga påföljder och familjeutvisningar. Och störa klankriminalitetens ekonomi så mycket som går plus med våldsmakt. Hyra fängelseplatser i andra länder kanske. (Det behöver inte vara hög standard). Och obligatorisk utvisning även om de har barn här. Eller snarare just för att de kan ha barn här.

  Låter jag hämndlysten? Ja, det gör jag för att jag är det. Arg och förtvivlad och hämndlysten.

  Gillad av 17 personer

  • Jimmy skriver:

   Betänk att Sverige är världens mest sekulariserade land. Så vilka värderingar bär då den sittande regeringen på förutom att berika sig själva.

   Gillad av 1 person

  • Jvk skriver:

   SD blir alldeles säkert största parti, vad tror du annars det kappvändande ögontjäneriet inom M och S kommer av. Sossarna har börjat att lämna skeppet, de kommer aldrig tillbaks. SD blir det nya S.

   Gillad av 11 personer

   • Linden skriver:

    Jvk@
    Du har en poäng där.
    När man väl tagit klivet över tröskeln till det skambelagda SD så är det oåterkalleligt.

    Gillad av 1 person

   • olle reimers skriver:

    Många människor – mig själv inkluderad – är nog så trötta på alla undanflykter och inser att 7-klövern varken vill eller kan ta itu med grunden till eländet i Sverige.

    Vi är ett trögt folk: ett enfrågefolk säger våra grannar i öster. Vi kan bara prata om en sak i taget. Det innebär också att opinionen kan vända på en femöring. Men:plötsligt är vi en stor majoritet av svenska folket som gör något som för de flesta varit otänkbart; rösta på Sverigedemokraterna. Precis som för Trump kommer det inte att synas i opinionssiffrorna förrän precis före valet.

    Jag är för egen del nu beredd att göra detta otänkbara; om nte annat så för att bli av med dessa 7-klövrar som försatt oss i den här situationen och inte kan erbjuda oss en lösning.

    Churchill sa också (jag har inte citatet klart) vara beredda att bekämpa fienden överallt; till lands, till sjöss och i luften; var än han befinner sig.

    Observera att fienden är den eländiga sjuklövern och inte invandrarna. En del av dem är också offer för en besinnigslös politik som givit löften och utsikter som inte kommer att kunna hållas.

    Jag ser inget alternativ till att helt enkelt rösta bort dem.

    SD är inte Nationalsocialismen. Jimmy Åkesson är inte Hitler. De har inga SA-garden som rusar omkring på gatorna och spöar upp folk. De har inget Gestapo.

    Det är ett budskap till 7-klövern: gå och gå nu och kom inte tillbaka förrän ni visar att ni lärt er läxan!

    Gillad av 3 personer

  • Björn skriver:

   Jag tycker det blir mer och mer tydligt, att ingen inom 7-klövern längre är beredd att på allvar ta på sig ansvaret för att restaurera vraket Svea! De flesta har nog insett att förfallet redan gått för långt, och försöker enbart att hålla sig kvar vid ”köttgrytorna” upa, så länge som möjligt! Alla vill vara i opposition, men ingen vill regera! T.o.m sossarna själva, har ju börjat ”opponerar” sig mot sin egen politik, för att komma undan ansvaret för landets upplösning och sönderfall!

   Gillad av 8 personer

   • Christer L skriver:

    ”opponerar” sig mot sin egen politik, för att komma undan ansvaret

    Väldigt träffande!

    Gilla

  • Lars skriver:

   Socialdemokratin har aldrig varit neo-marxistiskt som du skriver, det har du läst i borgerlig media, men sedan 1970 har nya vindar dominerat S på vänsterflanken och parallellt med det har man förlorat sin maktbas, sina media, sin intellektuella förmåga, sin kunskap och kompetens. Om de borgerliga partierna haft större förmåga formulera en trovärdig politik så hade det politiska landskapet förändrats mycket snabbare i landet, men de har inte haft den förmågan. Lanske lite fer universitetsutbildade i sina led, men likförbannat broilers utan förmåga. Det räcker med att peka på Bildt regimen och Rheinfeldts regim för att se att så var fallet och att peka på borgerlig media dvs så gott som all media i Sverige (inkl SVT/SR som i stort sett följer trenden som tongivande arbetsgivare sätter).

   Jag trycker på detta eftersom det ger möjlighet att göra en annorlunda analys av Sverige och samhällets utveckling historiskt än vad ensidigt betonande av slagord och formulerade ideologier gör, särskilt som det formuleras i media.

   S miste mycket av sin dominerande ställning på 80-talet och det är ganska länge sedan nu, snart 50 år sedan.

   Gilla

 8. Göran Fredriksson skriver:

  Statens våldsmonopol är det enda område som måste ges kraftigt ökade resurser i den situation som politikerna har skapat åt oss. Polis och försvar. Rättsstaten måste stärkas. Slappheten i statens myndighetsutövning måste utrotas. Inom försvarsmakten är det främst armén som skall stärkas, den kommer att behövas för att vid behov medverka till att upprätthålla ordningen inom Sveriges gränser.

  Det finns många poster i statsbudgeten som kan tas bort helt utan att statens kärnverksamhet påverkas och som ytterst få skattebetalare är intresserade av att betala för.

  Gillad av 5 personer

  • Peter skriver:

   Med utökade resurser till ett förtryckande polis och rättsväsende kommer också förtrycket att öka.
   Dessa institutioner är inte det svenska folket till gagn, de är etablissemangets verktyg för kontroll och bestraffning av oss.
   Hoppet står till en återupprättad militär som kan kasta politikerväldet och det globalistiska etablissemanget ur sadeln och ge oss demokrati åter, helst direktdemokrati.
   Tyvärr är det nog bara krigstillstånd som kommer, genom egen personlig rädsla, förmå motivera politikerna att militärt rusta landet.
   Alla lagliga vägar till folkstyre är numera stängda, återstår de fungerande.
   Under tiden förvärras läget.

   Gilla

 9. Drutten skriver:

  Ett komplement till tillfälliga uppehållstillstånd borde vara att omedelbart stoppa nya medborgarskap i väntan på att nya och mycket striktare regler utarbetas. Språk, laglydighet, lojalitet med Sverige och självförsörjning via osubventionerat arbete borde vara centrala krav för nya medborgarskap.

  Gillad av 6 personer

 10. Stefan Reinberg skriver:

  Massiva utvisningar måste ske varje år samtidigt som invadringsstopp införas under många år framåt för att rädda landet. Uppemot en miljon måste ut snabbast möjligt.

  Gillad av 12 personer

 11. Lennart Bengtsson skriver:

  Att våld och oreda nu sprider sig till de finaste kvarteren kanske innebär att svenska folket äntligen håller på att vakna och börjar inse att detta inte kan fortsätta. Kanske är också de senaste opinionsmätningarna ett tecken. Nu kommer inte ens Almedalen med sina apkonster att räcka till för att vända strömmen. Det mest stupida svenska politiker gjort är deras behandling av SD. Först nu börjar de inse att de har målat in sig i ett hörn. För S är nu loppet säkert kört och det är inte mer än rätt efter att det stora partiet alltför länge dansat efter MPs pipa. Hur har man kunnat vara så korkad?

  Gillad av 5 personer

  • Peter skriver:

   S har inte dansat efter MPs pipa, S har gömt sig bakom MP och lämpat över ansvaret för den förda politiken till dem, allt för att kunna vända kappan och behålla makten.
   S kunde när som helst under regeringsperioden anpassat sin politik efter folkmajoritetens önskan, kastat ut MP och bjudit in SD till samarbete.
   SD det mest SocialDemokratiska partiet i riksdagen.
   S är inte korkade, de driver en ideologi, de vill med övriga partier i 7-klövern ha det så här.

   Gillad av 2 personer

   • Sune Mangs skriver:

    Vad SAP vill är att inneha makten, vilket senaste mandatperioden blivit mer än övertydligt.
    Maktpartiet iklädde sig ett falskt språkbruk av moraliserande värdeargument för att rättfärdiga sin egen ängslighet i migrationsdebatten; SAP har visat att det inte ens går att förlita sig på de mest högstämda moraliska, föregivet principiellt grundade argument som dess företrädare predikar – i den stund partiet får kalla fötter kastas all tidigare högstämd retorik överbord. SAP har principer, passar de inte, har de helt andra.
    SAP:s omsvängning påminner om ett desperat glassföretag som lanserar en ny smak inför sommarsäsongen för att återvinna marknadsandelar.
    Vad SAP egentligen står för konsistent över tid är numera outgrundligt – politiken har ersatts med desperata utspel, inte sällan i direkt opposition till egen bedriven politik.
    Hur medborgarna fördrar denna taktiska cynism återstår att se.

    Gillad av 1 person

   • Igor skriver:

    Öka gränsen för deltagande i riksdagen till 8 %. Sedan kan de flesta rösta på socialdemokraterna direkt så de blir regeringsdugliga eftersom både de rödgröna och den spruckna alliansen alla är socialdemokrater. Det finns ju idag ingen egentlig opposition värd namnet.

    Gilla

 12. MartinA skriver:

  PE skäller vid fel träd. Politikerna kan inte genomdriva våldsmonopolet eftersom de då skulle bli utbytta av media.

  För övrigt är sverige inte längre en nation. Och svenska folket utgör en krympande andel av medborgarna.

  Sen, politiker som vill blanda sig i utländska krig är de som är onda, inget annat. Hade imperiet inte blandat sig i första världskriget hade hitlerismen överhuvudtaget inte uppstått. Hitlerismens hemskheter utfördes med hänvisning till det världskrig som Imperiet valde att göra en lokal gränstvist mellan Tyskland och Polen till. Det handlade inte om några fina ideal, det handlade om makt. Imperiet hade världsherravälde och de var rädda för att Tyskland kunde bli en konkurrent och var redo att se miljoner människor dödade för att hindra det. Militärjuntan i Polen som Imperiet gav sitt stöd hade betydligt lägre demokratisk legitimitet än NSDAP i Tyskland.

  På många sätt är Washingtons retorik mot Ryssland en upprepning av samma sak. Imperiet är redo att gå i krig för att hindra att en stark kontinental makt uppstår. Att hela tiden slå nazismen i huvudet på tyskarna må leda till att tyskarna blir utrotade av den migration som imperiets krig startat. Men det är det värt, för imperiets världsherraväldes skull. Så kom inte här och snacka om godhet och ondska och med vulgärargument som låtsas vara historiska. De som låtsas att det handlar om ideal är hycklare. För det handlar om makt.

  Gillad av 5 personer

   • MartinA skriver:

    Jag är litet osäker på ”militärjuntan”. Var från en artikel av Buchanan, men har för mig att han talade om ”överstar”. När jag läste wikipediasidan om polen så blev det hela inte tydligare, verkar som Polen 1939 nominellt hade en demokratisk regering. Och att mitt påstående var felaktigt.

    Gillad av 3 personer

  • Orit skriver:

   MartinA

   ”Så kom inte här och snacka om godhet och ondska och med vulgärargument som låtsas vara historiska”

   Bra. Följ nu ditt eget råd.

   Gilla

   • MartinA skriver:

    PE namedroppade en droppe låtsashistoria. Från journalistens lilla röda. I journalistens lilla röda finns noll intresse av historia. Det finns bara ideologi, För mig, som känner att historien har ett egenvärde. Tja, när någon använder den som raklödder, då bidrar gärna till att förvrida diskussionen till att handla om löddred, snarare än om den fagres utseende, vilket nog hade varit den vanvördiges önskan.

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Martin, vi studerar inte historia för att göra moraliska domslut över gamla handlingar med våra nya moraliska måttstockar som har uppstått ur dessa handlingar och vår tidigare analys av dem. Det är en cirkulär process som inte kan generera något annat än kaos, godtycke och förvirring, som inte leder framåt. Det är digressiv, avledande, politik.

   Sedan har du uppenbarligen blandat samman Första och Andra världskriget. Men hur kan USA:s agerande i Andra världskriget, där Tyskland och Japan faktiskt angrep USA och förklarade det krig, förklara hitlerismens uppkomst!?

   Jag vill hävda att det som orsakade Andra världskriget, utöver tidsandan som var rådande långt utanför Tyskland och Japan — tron på socialismen var mycket stark, som den ännu är i Sverige — var beslutet att inte gå vidare ända till Berlin och förinta den tyska militärmaskinen och den tyska militarismen. Hur kan beslutet att inte förinta en stat vara imperialistiskt? USA gjorde ju inte ansatser, åtminstone inte som jag känner till, att efter Första världskriget göra Tyskland till en underordnad vasallstat. Det beskriver snarare läget efter Andra världskriget, ett läge som i sig inte förefaller ha givit upphov till den nya hitlerismen, som i stället kommer smygande över hela Västvärlden med källor framför allt i den anglosaxiska världen och i Frankrike. Vi behöver inte begreppen ”imperium” respektive ”maktbalans mellan westfaliska nationalstater” för att beskriva socialismen, hitlerismen, kätteriet, ondskan. De har andra användningsområden. De är inte moraliska begrepp, utan politiska begrepp.

   Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    Så du förordar att utrota 60 miljoner tyska civila. Bra att veta. Tack för att du delar med dig av dina värderingar.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Nej, Martin, min åsikt är att man bör trä upp alla spädbarn på spett och steka dem över sakta eld samtidigt som man pissar på dem. Framgick inte det tydligt av min text?

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Men du fokuserar på ett relevant problem. Makt. Den verkliga världen gick i graven 1919 i Versaille. Sedan dess lever vi i plastvärlden, även om vi fick hicka 1939. Plastvärlden går nu mot sitt slut. Med terror och slakt kommer de gamla gudarna att återvända, för att använda Kiplings ord.
    Detta är inget vi kan påverka, det är bara så världen är.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    För övrigt, det som orsakade andra världskriget var tryckpressen. Trenden är entydig, ända sedan tryckpressens uppfinnande.

    Gilla

 13. MartinA skriver:

  Den intresserade kan läsa Gustav Vasas brev. Där han svarar på bönder som skrivit att hans skatter ej har förankring i vad som fornt och hävd har varit. Med att det som verkligen av fornt och hävd har varit är att få gården bränd av dansken och att även enfaldiga bönder borde förstå att det behövs pengar för att beställa krigsfolk som kan skydda freden (och de otacksamma böndernas egendom, trots att de egentligen inte förtjänar det, enligt Vasa).

  Gillad av 2 personer

 14. thojak skriver:

  Spot-on, Patrik ! Tack 🙂 !

  ‘All fisk ruttnar från huvudet och ner’, ‘trappor ska städas uppifrån och ner’ är i sanning oomkullrunkeliga begrepp som de allra flesta har klart för sig. Allt sedan Palme tog plats i de övre elitkretsarna har vårt samhälle degenererats, brutit samman inom snart sagt alla områden. Slug som han (Palme) var, tillsåg han att de självklara tjänstemannaansvaret upphävdes och därigenom kunde allehanda till dogmen lojala lakejer tillsättas på ledande/beslutande positioner inom det offentliga och där sitter de fortsatt kvar…
  Således är den allra viktigaste (akut) nödvändiga åtgärden att per omgående ta sig an att utse de personer som kan hantera städning på effektivt sätt. Följdfrågan är ‘bara’ vilka är/kan dessa personer vara? I detta så avgrundsdjupt hjärntvättade samhälle kommer den frågan bli oerhört svår att lösa. Lösas MÅSTE den emellertid och det snabbare än snabbt, då – om icke – vårt land kommer att bli enda landet i dagens värld som begår ‘von-oben’ dikterad harakiri.

  Arma Land ! 😦
  Mvh/TJ

  Gillad av 8 personer

 15. Jakten på trygghet - en evig följeslagare skriver:

  Människan utgör ingen vandrande matematisk kalkylator. Faktiska risker och upplevda kommer alltid att förbli i dissonans med varandra, oavsett vad media säger. Ingen uppskattar heller dödliga risker i vardagslivet. Rysk roulett, med få upplevda patronlägen, vill ingen i längden leva med.

  Bäst är människan på att undvika den äldre typen av risker. Att gå ut ensam, på öppna vidder i Afrika, har aldrig varit särskilt hälsobringande. Kombinationen rovdjur och öppna vidder bär på uppenbara risker. Mer modernt faller det lätt ut som en obefogad torgskräck. Andra risker har varit höga höjder, små trånga utrymmen, ormar, främlingar och giftiga spindlar. Där har vår riskbedömning fått hjälp av evolutionen. Mer dödligt utfall har hållit i den genetiska mejseln.

  Men mer modernt våld och risker har ännu inte hunnit lämna spår i våra gener. För de nya riskerna står vi oftast nakna och naiva. Särskilt tycks detta gälla för de politiskt styrande. Dagligen tillförs vi nya risker. Samhället blir mer och mer sårbart.

  Nyss planerade terrorister sina dåd logistiskt. Som 9/11 och Utøya. Nu sprider sig en mer lågintensiv dödlig terror, men i större volymer. Där bruk av enkla medel, och stundens ingivelse, tar hjälp av köksknivar och fordon. En vandring på Skansen med barnen är inte längre lika beskedlig som förr.

  Och trygghet i det egna bostadsområdet är även den mer knepig än under 50- och 60-talet. Nu flyttar vissa av oss ut – och andra in. Kulturen tar man med sig i sitt flyttlass. No-go-zoner – uppstår. Nya människor – nya idéer. Inkludering och exkludering byter plats. I en evig jakt på den egna tryggheten.

  En smått fobisk vandring kanske någon tycker. Tills risker faller ut som konkreta personliga händelser. Och runt det hela kretsar den egna upplevda tryggheten. Den som ett harmoniskt liv ständigt söker. Både i Afrika för miljoner år sedan, och på Östermalm idag. En adekvat riskbedömning är och förblir vår bästa livförsäkring.

  Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   Din första mening kom mig att tänka på Kvartals intervju med Anders Borg igår.
   Borgs resonemang var något av det ruskigaste jag hört på länge!

   Gillad av 1 person

   • Jvk skriver:

    Jag tittade in på Kvartal igår, jag förmådde inte klicka på en enda artikel. Jag fick en mycket stark känsla av att Kvartals affärsidé är att vara apologet för de som varit med att skapa massinvandringskatastrofen och gängvåldtäkterna, ett forum där den ene skyldiga landsförrädaren efter den andre kan få lov att rationalisera och bortförklara sitt förräderi.

    Gillad av 3 personer

   • Jeff skriver:

    Upplevt samma sak, när panelen består av personer som Lars Ohly, Åsa Lindeborg eller imamen Barakat eller varför inte Reinfeldts högra hand Borg som tydligen fick Sign.Brrr att tappa koncepten, är det säkrast att passa….

    Man måste vårda sin mentala hälsa efter bästa förmåga.

    Gilla

 16. Jimmy skriver:

  Enda stället det har varit fart på polisen va när det demonstrerades på medborgarplatsen Då patrullerades söders gator ideligen under några månader.

  Gillad av 1 person

 17. svenne skriver:

  ”Rånarligor härjar nämligen i trakten. Grupper om tre eller fyra afrikaner muddrar folk de får klorna i. En del misshandel ska också förekomma”.

  Vetskapen att det på gatorna stryker omkring flockar som är ute efter byte får nog även den mest rabiate invandringsförespråkaren att tänka sig för innan han/hon tar en promenad sent en sommarkväll. Trots sitt överseende med ”de nyanländas” – av socioekonomiska faktorers – oönskade beteende och trots sitt förakt för sina svennar till landsmän så går inte ens en ”god” människa säker. Språkbarriären är alltför hög för att göra det möjligt att prata sig ur situationen vid ett rån- eller våldtäktsförsök.

  Även om den attackerade försöker förklara att han/hon är lika hatisk mot den svenska samhällsordningen – och sina av ”strukturell rasism” inpyrda svenska landsmän – som förövarna är så gör språkbarriären att förkunnandet av denna godhet inte når fram. Det är inte självklart att ”den gode” efter överfallet avsäger sig sin tro på mer eller mindre öppna gränser, men det torde säkerligen bli en ögonöppnare som startar en del funderingar utanför åsiktskorridoren.

  Gillad av 2 personer

  • cmmk10 skriver:

   ”Grupper om tre eller fyra afrikaner muddrar folk de får klorna i.”

   Är vi inte farligt nära Hets mot folkgrupp här? Fodras det, att man också säger att det är negativt, att bli muddrad och rånad, för att åklagaren skall slå till?

   Undrar om inte polisen snart börjar intressera sig för DGS.

   Gillad av 1 person

 18. Aha skriver:

  Vill minnas att vänstern gottade sig över att det var mer brott i Vasastaden än i en förort därmed menande att det var väl inte så farligt med brottsligheten i förorterna (typisk relativisering, försök till förminskning av problemen). Sanandaji eller någon annan var tvungen att upplysa dem om att det strömmade igenom väldigt mycket folk i Vasastaden och att det var bra jaktmarker att begå brott i.

  När det gäller kampen mot de livsstilskriminella bl.a. de som driver omkring och rånar folk i olika bostadsområden tror jag man inte behöver ta fram det stora artilleriet på en gång för att rå på dem. Följande batteri av åtgärder skulle förmodligen leda långt;
  – indragna bidrag till familjerna.
  – utvisning av familjerna.
  – inkapacitering i långliga tider efter tredje brottet. I fängelset begår man inga brott. Det finns 5 000 gängkriminella. Platserna för dem köps lämpligen i länder med lägre kostnadsnivåer.

  Ovanstående problem leder tilll frågan om när medelklassen tänker sluta att rösta på de partier som ställt till med alla problem. Räcker det med självpåtagna utegångsförbud eller kommer de ändå fortsätta att lägga rösterna på Kristersson, Björklund och Lööf?
  Måste välfärden späs ut än mer? Måste köerna till sjukvården kännas hopplösa? Måste den gamle ensamme föräldrern försmäkta i ensamheten medan den fullt friske yngre ensamkommande mannen servas av anställda runt omkring honom?

  När vaknar den nettoskattebetalande medelklassen?

  Gillad av 7 personer

 19. Hovs_hällar skriver:

  Det går inte att få slut på detta vansinne så länge PK-sekten i praktiken har makten här i Sverige.

  PK-sekten bestämmer vad som ska skrivas i de tongivande tidningarna, och vad som ska sägas i Stasi-TV:s utsändningar.

  Då kommer verkligheten inte heller att tillåtas tränga igenom i nyhetsrapporterna. Att folk blir rånade i fiiinaste överklassområdena får man ex-vis veta enbart ryktesvägen.

  Patriks recept är fel tänkt. Churchill kunde peka på en YTTRE, lätt identifierbar fiende.
  Här och nu har vi en INRE fiende, en lös sammanslutning av samhällsfientliga PK-element, emot oss.

  Vad gäller polisen, så är det väl känt att dess arbete gjorts så omöjligt genom PK-sektens undermineringsarbete, att massor av poliser väljer att byta yrke, och det inte heller går att fylla utbildningsplatserna trots sänkta krav!

  Fortsätter trenden, så kommer vi att stå utan någon fungerande polismakt inom några år.

  Sverige är fantastiskt.

  Gillad av 7 personer

  • Linden skriver:

   Bra kommentar, men byter ut sista ordet till förskräckligt.

   Jag tror vi har långt kvar innan vändpunkten kommer, stora delar av svenska folket är hjärntvättat och vill inte se.
   Hela myndighetssverige är totalt PK indränkt alla myndighetschefer är troende till den rätta läran.

   Dan Eliasson är ett lysande exempel. Sveriges högst betalda tjänsteman som flyttats runt som verkchef på alla större myndigheter. Vem tror att det är en tillfällighet.

   Nej Åkesson får ett tufft jobb när/om han får makten.

   Gillad av 4 personer

 20. A skriver:

  Det är ändå rättvist och bra att detta drabbar Stockholms innerstad tycker jag. Nu ska dessa älskade rånarligor göra sin grej, samtidigt så får innerstadens folk kontemplera över lika värden och sånt. Perfekt. Därefter borde det gå att fylla på med ytterligare ligor då dagskiftet ligger mer eller mindre oexploaterat. Kidnappning borde vara en annan grej med potential? Men etablissemanget har handhjärtan.. så det ska nog gå bra.

  Mvh A

  Gillad av 4 personer

 21. Elisabeth skriver:

  Mycket bra Patrik Engellau. Just det, vad tjänar det till att läraren får löneförhöjning om han blir rånad på vägen hem ? Trygghet, lag och rätt bör vara en stor fråga i valet. Och detta, som i stort sett alla andra valfrågor, är intimt sammankopplat med invandringen. Varenda valfråga, välfärd, skola, brottslighet , trygghet, kan skalas ner till problemens kärna, invandringen.
  Jag skulle också vilja se över reglerna för självförsvar. Detta ska ju lösas av praxis men denna bör bli betydligt liberalare. Jag anser att man ska få lov att ta till mycket kraftigt våld för att få freda sig och sitt och inte bara i den omedelbara situationen. Jag har läst om situationer där affärsinnehavaren springer efter rånaren och pryglar upp honom och då blir dömd för misshandel. Det borde tvärtom vara lagligt att ta till alla medel mot inkräktare och våldsmän.

  Gillad av 10 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   Det svenska samhället är i full upplösning och polisen är inte att räkna med. ”Polisstationen i Åstorp bommas igen – bristande säkerhet för personalen”: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/polisreceptionen-i-astorp-bommas-igen-bristande-sakerhet

   Självförsvar i all ära, men mycket riskfyllt när det används mot medlemmar i klankulturer. När du har slagit ner rånaren så kan du räkna med en snabb och gruvlig hämnd från den samlade klanen. Som lök på laxen kommer du att hängas ut som rasist av PK-media och åklagarna kommer göra sitt yttersta för att lagföra dig.

   Som Katerina Janouch skriver i sin utmärkta krönika; Staffanstorp: “Jag bara väntar på den dagen då de dödar mina pojkar”:
   ”Det börjar alltid likadant. De skickar fram de yngsta, och sen någon äldre tonåring. Bråken börjar med att de kräver svenskar, men även invandrare som bott här länge, på pengar, de hittar på skulder. De säger “jag ska knulla din mamma”, de provocerar och attackerar tills den svenska ungen svarar tillbaka, då kommer vuxna i bilar, det går på nolltid. Sen har du tio, ibland tjugo bilar på plats. Ungdomarna och de vuxna har vapen och de kan gärna vara tjugo mot en. De slåss och sparkar även någon som ligger på marken, de går tjugo stycken på en person.”
   http://katerinamagasin.se/staffanstorp-jag-bara-vantar-pa-den-dagen-da-de-dodar-mina-pojkar/

   Gillad av 1 person

 22. Jvk skriver:

  Arne skrev igår att det är vanligt folk som demonstrerar i andra länder och att vanligt folk nu får skylla sig själva, och så tror jag tyvärr det är, etablissemanget har svikit sitt uppdrag och genom ont uppsåt, ideologisk besatthet, grupptänk, hybris och ren dumhet, försatt Sverige i en helt ny katastrofsituation. Man insåg inte att den nettobetalande medelklassen redan, som slavar, balanserade på en knivsegg, att lägga på mer bördor och utöka den parasitiska staten mer än vad 100 års socialdemokrati redan gjort knäcker ryggen på oss, eller får oss att fly, till USA, Spanien eller Thailand. Vi kommer antagligen att se folk börja flytta till Östeuropa, Finland, Danmark och Norge också. Ryggen är bruten, detta kan inte reverseras med mer av de politiska åtgärder vi sett under 100 år, och inte så klart av de skyldiga heller. Nya åtgärder och krafter måste till.

  Det som behövs är att få ut vanligt folk på gatorna, men en sådan reaktion som verkar alldeles naturlig för greker och fransmän, saknas helt i Sverige, det är som ett helt folk har kastreras av staten. Det nyttar föga att några medelålders intellektuella vill ut på gatan, det gör ingen folkrörelse. Tyvärr är det väl så att det skall bli riktigt jävligt innan ett kuvat folk reser sig utan en stark ledare, se på Sovjet. Det är väl ändå det som är kruxet, hur skapar men en folkrörelse? Var är vår Tommy Robinson som kan uppvisa autenticitet, de flesta eller alla politiker är ju mer eller mindre motbjudande. Utan att följa det alls så verkar Åkesson som den minst motbjudande på mig men konkurrensen är ju noll. Vi behöver en snickare eller målare eller någon annan som jobbar med händerna som kan få folk med sig. Någon som man ser kan ta en smäll utan att gråta, som inte är en självtjänande person med ilska i botten, som Tommy Robinson. Tommy Robinson har levt med att allt fler städer i England ger upp våldskapitalet till muslimer och inte ens organiserade våldtäktsligor där tusentals fattiga engelskor systematiskt blivit våldtagna har vänt den politiska situationen och polisen har vänt bort blicken av rädsla för att kallas islamofober. Etablissemanget tänker på handelsavtal och öppna gränser, vanligt folk på att inte få sina döttrar våldtagna. På många sätt så är det mycket värre i England än i Sverige så man kan med rätta frukta att det kommer att gå på samma sätt i Sverige. Den enda riktiga bromsen är AFS men om det finns minsta risk att de inte kommer in så blir det SD.

  Gillad av 14 personer

  • olle reimers skriver:

   JVK; jag skrev i min ovanstående kommentar – innan jag läste vad du skriver här – att jag var beredd att göra det otänkbara: rösta på SD; för att få bort 7-klövern.

   När jag läser alla de andra kommentarerna inser jag att jag inte är den enda.

   Av vad jag har kunnat utläsa av kommentarer här under de år jag varit med här jag aldrig haft en känsla av att vi har varit en SD-mobb; utan snarast en blndning av olika borgerliga schatteringar med en eller annan socialdemokrat.

   Vi har tillsammans försökt och hoppats finna en lösning på situationen. I själva verket har situationen bara förvärrats och ingen ljusglimt i sikte.

   En gång i tiden ägnade jag mig åt konkursförvaltning. Det jag lärde mig ganska snabbt var att hur dåligt det än verkade vara från början så var det alltid mycket värre.

   Min tro är att det offentliga Sverige är en stinkande mög under den sprickande ytan och att maskarna nu börjar synas. Att gräva och rensa ut den sk-t som det innebär kommer att ta en generation av arbete.

   Precis som i USA finns det bland de partianslutna offentliganställda en mycket omfattande korruption som har kopplingar till organiserad brottslighet.

   En stor offentlig sektor som byggts upp under mer än ett halvt århundrade och aldrig genomgått en riktig städning eller ens granskning är garanten för ett riktigt smutsig verklighet.

   Åtgärd nr 1 när sjuklövern är utslängd är alltså att tillsätta Inga-Britt Ahlenius som Riksfogde och Riksbuse med uppgift att trampa sänder alla missfärgade tår!

   Gillad av 1 person

 23. Erik H skriver:

  En släkting till mig blev nyligen överfallen
  vid Musikhögskolan av två personer som försökte stjäla klockan. När de mötte motstånd flydde de. Men de flesta kan inte försvara sig. Får detta fortsätta blir Stockholm ett nytt Washington, med ett välbevakat regeringsdistrikt och några likaledes välbevakade bostadskvarter. Resten förslummas efter det att folk flyr till förorterna eller var de väljer att bo.. Förlusterna när bostäder måste slumpas bort kommer att vara förödande. Bankerna drabbas hårt. Jag börjar nu förstå hur Lööf tänker när hon säger att folk skall flytta till landsbygden.

  Gillad av 3 personer

 24. Krassimira Svensson skriver:

  Patriks inlägg fick mig att tänka på hur lätt och snabbt ett samhälle kan komma till ruinens brant. Jag tar till minnes egna erfarenheter och betraktelser från tiden då östblocket kollapsade ekonomiskt och samhälleligt. Innan dess hölls sig folk i dessa länder till lagen dels av rädsla för polisen, men även av respekt för normer och regler. Samhället betraktades och upplevdes, trots allt, som tryggt, med minimal kriminalitet och våld mellan människor. Efter sammetsrevolutionerna omfamnade folk den nyvunna friheten och på grund av att tidigare lagstiftningen och rättsväsendet betraktades som represiva, folk struntade i ‘demokratins namn’ att följa lagen, all kontroll upphörde, polisen abdikerade från sina uppgifter och tidigare småkriminella, som verkade i det fördolda, kom upp i dagsljuset och började etablera sin verksamhet utan några som helst hinder. Lagen är som en dörr på åkern, blev det nya föhållningssättet, vilket resulterade i grov kriminalitet, organiserade oxh frilansande mördar- och rånargäng som för majoriteten av medborgarna innebar ett liv bakom ”lås och bom” i de egna hemmen. Det känns allt oftare att det svenska samhället är på väg dit, tyvärr. Och medan läget i östländerna efter 20-25 års laglöshet börjar luckras upp och folk börjar känna sig mer fysiskt trygga, är Sverige i full färd med att röja vägen för en massiv, mestadels importerad kriminell våldsvåg.

  Gillad av 3 personer

 25. A skriver:

  SD kommer att få tillräckligt med röster ändå JVK. AfS ska in, det är bara det.
  Det måste fyllas på från det hållet. SD kommer att absorberas, var så säker.

  Detta med spontana demonstrationer tror jag bara är barnatro. Det vi dumsvennar uppfattar som spontant är i själva verket konkurerande utländska makteliter som ligger bakom. Nästan utan undantag. Att bygga upp en utmanande elit innom ett land kräver oerhörd listighet och försåtlighet samt legitimitet/ beskydd samt resurser. Det är min fasta övertygelse. Sen kan den nya makteliten blåsa sin uppdragsgivare väl konsoliderad, men det är en annan sak. Mera regel än undantag som jag uppfattar det. Men detta är mycket luriga saker JVK.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 26. Jvk skriver:

  No-go zoner är också en felbenämning, muslimer kan röra sig fritt i hela Sverige, ingen anfaller dem i svenska områden. Det är endast no-go för icke-muslimer.

  Gillad av 6 personer

 27. Vaknauppnu skriver:

  Hög tid att ta kontakt med Långt- bort – i-stad- land som vill upplåta plats för personer vi inte anser oss ha behov av i vårt land. DE måste ut härifrån. Detta gäller Folk som agerar på tvärs emot VÅRA lagar regler Kultur och religion med försvårande innehåll ( Man måste gå 40 år tillbaka i tiden = genomlysning/hederskulturer) för att vi med en kristen grundsyn /eller ateister skall kunna leva i harmoni med dem som finns inom landets gränser.

  Där lagar regler etc. har förändrats så att den ursprungliga befolkningen kommer till korta skall alla åter ändras tillbaka till den rätta andemeningen och betydelsen.

  Nu är det hög tid för att bygga upp denna verksamhet som till slut skall ge oss tillbaka ett land vi känner igen oss i samt där tryggheten skall stå i centrum.för det egna folket samt med den invandrad befolkning som vi anser oss kunna leva ihop med . Dessa skall vara en minoritet som aldrig någonsin kan ta över Landet Sverige. Använd de goda exemplen på hur man styr ett land, T.ex. Schweiz

  Gilla

 28. Vaknauppnu skriver:

  Låt polisen omskolas i USA och får inte komma hem förrän de fattat att uppdraget är att skydda den egna ursprungliga befolkningen. Att det är polisen och militären som skall ha absolut ensamrätt på våldskapitalet i landet. Det är en oerhörd skam att vi hamnat där vi är idag. Polisen måste hitta sin ryggrad igen! Ut med menafolket från våra myndigheter!

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Håller med om att man bör lära av USA, särskilt nolltoleransen och metoderna i New York, men kanske än viktigare att lära hur man ser på yrket och hur man utbildar. Inte kräver man tre årig högskola för polisutbildning inte och inte utbildar man på post-modernismens högsäte Södertörns högskola. När det gäller USA bör man också lära sig vad som inte fungerar naturligtvis.

   Gillad av 1 person

 29. Stig Palm skriver:

  Nu väntar vi på att ohyran sprider sig till Kungsholmen och Södermalm där Journalistrkåren bor som mest att de får utnjuta samma behandling.

  Gillad av 2 personer

 30. Lars skriver:

  Jag har sagt under tio år att Invandringspolitiken blir S’s död (om man inte hanterar den)

  1) När S och M svänger så förlorar de röster till SD eftersom allt de sagt de senaste 20 åren visat sig fel och SD har rätt
  2) Man ändrar sig för att samhället kräver det, ekonomin kräver det, sociokulturellt krävs det och inte pga valtaktiska hänsynstaganden
  3) Det är riskfyllt eftersom man hänger av V och MP (vilket man velat göra under decennier (Carlson regimens misstag att inte bilda regering med Fp)( och moderaterna hänger av C)
  4) Man kommer troligen att förlora röster till V och Mp och C om man inte vinner valdebatten på invandringsfrågan.
  5) Man kan inte jämföra opinionssiffror innan val med det faktiska beslut människor gör vid valurnorna, det senare har en helt annan tyngd för människorna.
  6) Signifikant i mätningarna nu är att kvinnorna går över till SD och det är den grupp, som ofta arbetat med omvårdande yrken, som inte velat ta ställning utan trott på ”humanitära” värderingar oavsett nationens behov och beroendet av en fungerande nation. Som Marx konstaterar är ideologi en överbyggnad av de sociala produktionsförhållandena och världen är inte idealistiskt fungerande, inte Hegeliansk.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Det var ett mycket betydelsefullt beslut av Löfven att ändra inriktningen på invandringspolitiken liksom det var det för M. Om det resulterar i verkliga förändringar efter valet och ny regeringskonstellation kan vi inte veta, men vad vi redan nu ser är konvulsionerna i parti apparaterna.

   Gillad av 1 person

 31. Lars skriver:

  Den viktigaste uppgiften är inte polis och kriminalitet utan att stoppa invandringen, tillflödet, och de socioekonomiska och socialpsykologiska konsekvenser som blir följden. Förvisso måste man få ordning på polisen och det juridiska systemet, förvisso måste man stävja kriminaliteten. Men problemet har inte accentuerats bara för att det nu kryper in i områden som varit isolerat från dess konsekvenser, de finare kvarteren. Möjligen blir det en väckarklocka för eliterna, som yrvaket tittar upp och undrar hur det här kom sig.

  Gillad av 1 person

 32. Åse skriver:

  Det föreslås att regeringen bör satsa på en omfattande informationskampanj för att stäva det växande motståndet mot vaccinering i Sverige.”

  Detta efter att den omtalade motionen från Sofia Arkelsten (M), om att det allmänna vaccinationsprogrammet bör vara obligatoriskt avslås.
  Är Big Pharma som drar i trådarna?
  http://word.harrietsblogg.se/2018/05/18/tvang-for-vaccinering-men-frivillig-halsoundersokning-for-nyanlanda/

  Varför inget förslag om tvång när det gäller hälsoundersökning för nyanlända?
Tidigare utrotade sjukdomar som TBC har kommit åter.   

  Behandlingsresistenta bakterier följer i migrationens spår och antcimexs utryckningar slår alla rekord. Den officiella förklaringen är att vi reser mer. 

  Samma idioti som ökad anmälningsbenägenhet vid sexualbrott

  och att det är pensionärerna som orsakar sjukvårdskrisen.
  Tyvärr finns det inget stopp på absurditeter från politiker, för invandringen är fläckfri.

  Gillad av 2 personer

 33. Andreas Grönlund skriver:

  ”Bara den samhällsförändring som skapas gemensamt blir uthållig och stark.”

  Detta är uttalat av Stefan Löfven, partiledare och statsminister.

  Hur han tänkte när han sade detta är oklart. Men självklart har han rätt. Vilket politiskt parti vill genomföra Stefans vision? (S)? Nja…

  Gilla

 34. Björn E A skriver:

  Efter att ha bott flera år i England och nu åter i Sverige, följer jag fortfarande engelska TV-sändningar via stor parabol. Bl.a. kan man här följa hur den engelska polisen bötfäller alla, som bryter de lagar som gäller i landet, av oss i Sverige betraktade obetydliga händelser, som till exempel att förolämpa en polis verbalt eller tom. spotta denne i ansiktet eller pinka mot en vägg utanför ett disko. Zero-Tolerance är vad som gäller och som har tillämpats i NewYork i flera år med mycket gott resultat. Det förefaller som om svensk polis kan skymfas hur långt som helst utan att förövarna lagförs. Börja nerifrån i brottskalan och etablera polisrespekt. Men finns det poliser nog?

  Gillad av 1 person

 35. Ulf Bergström skriver:

  Som det ser ut I dag är den bästa lösningen medborgargarde. När jag bodde I Sverige hade vi I min by med ca 200 inv. ett spontant medborgargarde ”grannar mot brott”. Vi patrullerade på nätterna och detta var tillräckligt avskräckande. Polis var inte att tänka på med närmaste polispatrull 30km bort.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.