Ett nytt sound i det publika rummet

Patrik Engellau

Onsdagen den 25 april 2018 kan vara ett bra datum att lägga på minnet för den som intresserar sig för tidsandan och dess uttryck. Då sände Sveriges Television en uppgörelse i Uppdrag Granskning mellan den framstående journalisten Janne Josefsson och den uppburne scenpersonen Özz Nûjen. Inslaget är 17 minuter långt.

Eftersom jag är förmäten nog att inbilla mig att det jag skriver ska vara av intresse lite längre än veckan ut – jag siktar närmare på seklers uppmärksamhet – så skulle jag aldrig ha skrivit om detta om jag inte tyckte programmet var epokgörande och då inte bara för att det var Josefsson avskedsföreställning på Uppdrag Granskning.

Bakgrunden är att Özz Nûjen tillsammans med sin syster och systerns man äger två hus på Gotland. För några år sedan renoverades ett eller båda dessa hus. I arbetet engagerades drottningsgatsterroristen Rakhmat Akilov som erkänt att han jobbade svart. Omkring 85 000 kronor ska ha satts in på hans personliga bankkonto som ersättning för enkla assistentjobb på Nûjens hus.

Nu skulle Janne Josefsson i bild konfrontera scenpersonen Nûjen, som gjort sig känd som politiskt korrekt person, i stort sett troligen den siste, om man frågade honom själv, som skulle kunna ertappas med skattefusk och än mindre med samröre med terrorister.

Ett klockrent läge för en av media sedan decennier intränad iscensättning på temat ”Nûjen finito” hade man kunnat tro. Özz skulle vara lika pantad som någonsin en västjournalist hos Islamiska staten. Halsen avskuren i tydliga bilder. Jag vet själv hur det känns. Ett antal gånger i livet har jag blivit mer eller mindre framgångsrikt slaktad i media. Skyldig eller oskyldig – i mitt fall och enligt min uppfattning oskyldig – spelar ingen roll. Medias manus ska följas. Offret är chanslöst.

Men i fallet Özz Nûjen skedde två avvikelser från det välövade schemat som kastade rutinerna över ända. Den första avvikelsen var att offret gick till anfall. Med gradvis stigande aggressivitet gav sig Nûjen på Josefsson i motattacker som framför allt handlade att Nûjen var oskyldig eftersom svågern skött hela affären så varför anklagar Josefsson Nûjen? Denna motattack gjordes oavbrutet och med sådan kraft att till och med en cynisk betraktare som jag undrade om inte Nûjen trots allt var i god tro, således att han kanske inte haft en aning om hur 85 000 kronor spenderats på hans egendom. Var Josefsson kanske ute i ogjort ärende?

Men sedan fördjupade sig Nûjen i anklagelser mot Josefsson som, enligt min uppfattning, förtog honom all trovärdighet. Det handlade om att Josefsson bara haft för avsikt att kröna sin karriär på Uppdrag Granskning genom att fälla ett storvilt, nämligen Nûjen själv, samt att Josefsson skulle ha kränkt barn genom att ringa till svågerns telefon som disponerades av svågerns tioåriga telningar. Nûjen anklagade inte Josefsson för att vara pedofil, men något ditåt låg i farans riktning.

Janne Josefsson kom av sig. Han kanske aldrig har råkat ut för ett lamm som visat sig vara en tiger.

Det som skrämmer mig är att tigern, som det verkar på mig, så uppenbart ljuger. Nûjen är kanske ohyggligt rik, men att inte ha en aning om på vilka premisser sommarstugan skulle renoveras – vilket måste ha kostat ohyggliga pengar med tanke på att bara hantlangaren och terroristen Akilov fick 85 000 kronor – är inte trovärdigt. Men scentigern med det charmiga leendet svär på sin oskuld.

Jag tror att onsdagen den 25 april 2018 var en vattendelare. Fram till dess dominerades etern av statsfinansierade journalister som alltid såg till att de fick rätt men ändå besvärades av något slags hämning av innebörd att det kanske fanns en sanning som borde respekteras. Efter detta datum kan vi räkna med aggressivt och lögnaktigt motstånd från personer som saknar sådana hämningar.

65 reaktioner på ”Ett nytt sound i det publika rummet

 1. villervalle03 skriver:

  Den intervjuade, spelar upp en scenario inbegripet kränkthet, sedan attack mot utfrågaren. En vanlig sätt om man ljuger, för att få den andra att tappa greppet.Vad som är allvarligare, är att det tycks finnas än mer, som riskerar att avslöjas, därav denna nervösa, närmast desperata utbrott som sker framför kamera. Det slutar kanske inte i bara svarta pengar, scenen visade att det verkar finnas annat som måste döljas. Är man ärlig behöver man inte svågrar, att skylla på.

  Gillad av 16 personer

 2. Aha skriver:

  Det ska bli spännande att se om Nûjens aggressiva uppträdande blir en vattendelare vid journalistgranskningar. Jag tror inte det. Så länge svenskarna och assimilerade invandrare är i majoritet kommer dylika uppträdande att fördömas å det grövsta.

  Janne har all makt i världen att bestämma vad som ska visas av intervjun. Han valde att visa Nûjens tuggande om att ”fråga svågern.”, som i sin tur alltså vägrade att svara.
  Självklart var Nûjen insatt i förhållandena, inte då men nu. Självklart har han gått igenom vad som skett med syster och svåger. Men han väljer alltså att aggressivt inte svara på frågor.
  Det var det som Janne ville visa upp med intervjun;
  – Nûjen är en person som struntar i hederligt och anständigt uppträdande.

  Janne såg till att Nûjen blev androm till varnagel.

  Gillad av 14 personer

  • Christer L skriver:

   Just det! Özz ville göra sin legala position till en moralisk, det var hans försvar. Hans syster är invandrings-advokat, hans svåger sysslar tydligen i invandringsindustrin. Själv är han komiker vars humor är att fördöma svenskar som inte gillar hans sort inför andra svenskar som gillar att han inte fördömer dem också.

   Gillad av 4 personer

   • Peter skriver:

    Jag har nyligen varit i en dispyt med en person som betedde sig och argumenterade på samma sätt som ÖN.
    Den personen är en svensk byggare som ett flertal ggr undvikit att förlora rättstvister genom samma form av argumentation.
    Personen är helt ovetande om allt som gått fel, allt är någon annans fel, kvitton och kontrakt saknas, muntliga avtal anses föreligga, ord står mot ord, alla är ute efter att skada personen, allt jag säger är lögn.
    Däremellan kommer hot om motstämning, direkt ärekränkande påståenden om min vandel samt raseriutbrott.
    Min erfarenhet är att den som skriker högst och visar störst aggressivitet vinner i dispyter till och med i svensk domstol.
    ÖN kommer säkert utveckla detta till att han blivit djupt kränkt och har rätt till skadestånd.

    Gillad av 5 personer

  • rudmark skriver:

   Kravet från Özz att ställa upp var att inslaget inte skulle klippas utan sändas i sin helhet.
   ”Fall på eget grepp känns nära…

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Jag har sett såväl intervjun som Nujens egen inspelning. I normala fall skulle troligen en journalist anse att en intervju som gick snett på det här sättet inte skulle förtjäna sin plats i etern.

   Janne Josefsson, med sin erfarenhet från hårdfjällade intervjuoffer, insåg dock att det som utspelade sig framför kameran, berättade en historia som aldrig hade kunnat komma fram i en normal intervju.

   Nujen hade tackat ja till intervjun men syftet från hans sida var uppenbart. Han hade bestämt sig för att förnedra journalisten.

   Han lyckades emellertid inte med det utan framstod i stället som en synnerligen hotfull individ med dolda hot bakom ryggen.

   Scenen kunde ha varit hämtad ur Sopranos eller någon annan avancerad gangsterfilm. För den oförberedde åskadaren måste den ha tett sg helt surrealistisk.

   Lars Ohly skrev sedan på Twitter att intervjun avslöjade Janne Josefssons ohederliga intervjumetod. Då fick vi veta var Lars Ohly hör hemma (om vi nu inte visste det förut).

   Gillad av 3 personer

 3. Karl F. skriver:

  Det sägs att anfall är bästa försvar.

  Förkortat uppfattade jag intervjun så här;

  Ekonomi;
  Vet inget alls om min husekonomi.
  Vet inget alls om min husekonomi.
  Vet inget alls om min husekonomi.
  Vet inget alls om min husekonomi.

  Anfall;
  Fråga byggledaren.
  Fråga byggledaren.
  Fråga byggledaren.
  Fråga byggledaren.

  Anfall;
  Tror du mer på en terrorists vittnesmål än på mig, när kommer till vittnesmål om svartarbete?

  Anfall;
  Janne, du jagar barn!

  Anfall;
  Vem kan sjunka så djupt. Tala om trovärdighet!

  Anfall;
  Du vill kröna din egen karriär genom fälla mig!

  Gillad av 3 personer

 4. Isabella skriver:

  Jag såg och framförallt hörde intervjun.

  Özz Nujen. Fy, vilken en.

  Vi får fråga svågern.

  Som komiker och pk- gunstling är nog tillvaron över.
  Tack Patrik, att du sprider ljus på samhällsrötan.

  Gillad av 6 personer

 5. Peter Wennersten skriver:

  Glöm inte inslaget av härskarteknik; ”Vet din chef om att du jobbar så här?” Äldsta tricket i världen när argumenten tryter! Vämjelikt beteende från en tvivelaktig person. Glöm ej heller hans hån då Sverigedemokrater blev överfallna av vänsterpack. Ändamålet tycks alltid helga medlen för denna tvivelaktiga person med sin tvivelaktiga moral.

  Gillad av 6 personer

 6. rosenfinken skriver:

  Den här intervjuen visar ju bara med stor tydlighet skillnaderna mellan oss. Vi kan stå där med vår artighet och vårt civiliserade uppträdande – men möter vi mellanöstern-folket så får vi en fet smäll på käften, precis det som har hänt i hela vårt samhälle. Vi har tagit hit dem och sagt välkomna! Vi har gett dem vårt välstånd, och tillbaka får vi slagsmål, våldtäkter, stöld, bränder och otrygghet. Inslaget i Uppdrag Granskning blev en uppvisning av detta. Intervjuen blev sinnebilden för hela den situation som Sverige har försatt sig i och hur svensken står med mössan i handen och låter sig bli utsatt för övergrepp.
  Jag har länge undrar varför svensken inte reser sig och säger att nu är det nog. Men när jag läser hyllningarna som går ut om Josephssons fantastiska agerande under intervjuen med Nujen,då blir jag riktigt rädd. Om man tror att dessa främlingar bryr sig det allra minsta om att vi, svennarna, tycker att de gjort bort sig och dragit brallorna av sig själva, i och med att vi vet att de bryter mot våra lagar, kastar sten på oss och våldtar våra flickor, så tror vi fel. Om vi tror att dessa främlingar bryr sig det allra minsta om att vi anser dem vara avskyvärda svin och ociviliserade vildar så misstar vi oss grundligt. De skiter fullständigt i svenne, att de blir påkomna i sin kriminalitet och i sina lögner – så länge vi sitter tysta, accepterar att bli avbrutna när vi talar och låter oss bli förolämpade – ja, så länge vi inte kastar dem i fängelse och sedan kastar ut dem, så skiter de högaktningsfullt i Svenne.
  Jag drar paralleller till Joakim Lamottes senaste video, då han är i Lysekil och intervjuar invånarna där. När invandrargängen drar ner på stan och intar torget och kastar sten, sitter polisen kvar i sina bilar och går inte ur. Polisen säger t o m att ”Vi får inte göra något”. I detta fall sitter ligisten Özz och kastar sten på Josephsson och Josephsson låter det ske och tar bara emot. Det håller inte mot dessa skitstövlar. Vi måste stå upp för våra lagar och värderingar och vår kultur i annat fall så har vi snart inget land.

  Gillad av 17 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Janne Josefsson lät Nujen göra bort sig. Vem vinner i längden?
   Den tidigare så hyllade Nujen lär inte få några uppdrag i sossarnas valkampanj. Han får ansluta sig till F!, där hans kompis den fifflande Kommunalordföranden Annelie Nordström nu huserar. Nordström, Nujen och Schyman. De tre fifflande musketörerna.

   Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Jag håller inte alls med dig om att Janne Josefsson borde ha agerat annorlunda. I stället lät han Özz Nujen med all önskvärd tydlighet visa vem han var och vad han var gjord av.

   Det var berömvärt av Janne Josefsson att behålla sitt lugn och inte höja rösten. Då skulle hela poängen med intervjn gå förlorad.

   Slåss kan man göra på olika sätt. Janne Josefsson valde att göra det på det sätt han behärskar bäst: genom att låta intervjuoffret prata. Det gjorde vederbörande tydligt nog.

   Gillad av 1 person

   • Gert B. skriver:

    En framtida tv-klassiker. Janne Josefsson gjorde det bästa av det material han fick fram.
    I våra ögon klädde Nujjen av sig själv in på bara kroppen, men troligen inte i hans egna ögon.
    Nujjens film, som är utlagd på Tuben, är nästan 23 minuter. Josefssons nedklippta version av intervjusituationen är på knappt 9 minuter.
    Janne kom inte bara av sig, han blev helt perplex inför attackerna. Han såg sig nog som deltagare i en ”sit down comedy” och var så förbryllad att han inte kom sig för att bli förbaskad. En kommentar från Janne under intervjun: ”Skämtar du med mig? Nämen herregud…”
    Bakom betalvägg på Nyheter Idag har Janne svarat på frågor från tidningen. Här kommer ett litet smakprov. ”Nyheter Idag har talat med Josefsson som själv håller med om att det var en mycket speciell intervju.

    – Jag tänkte att han kommer försöka lägga allt på svågern. Men han gick till attack, jag fick nästan inte en syl i vädret. Jag blev förvånad själv att jag var så lugn.” Slut på inklistring från NI.

    Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Ge dem tillräckligt med rep,
    så hänger de sig själva!

    Men förskräckligt att Hanna Stjärne LYCKATS göra av med Janne!

    För ett halvår sedan ställde jag frågan,
    hur länge får han vara kvar i Stasi-TV?

    Svaret kom snabbare, än tom jag befarat!
    Men förbrukad borde han inte vara!

    Goda (Tuffa) journalister växer inte längre på träd…

    Men beklämmande att Carina Bergfeldt fick en utmärkelse av Umeå Universitet!
    Enögdare än (S)å kan ingen bli…
    Ett INFORMATÖRSJOBB HÄGRAR?

    Något sådant kan väl bara hända i Sverige!

    Hon borde rimligen fått sparken istället…

    Gillad av 1 person

 7. Hosianna skriver:

  Tack, Patrik, för din underbara formulering ”en uppgörelse i Uppdrag Granskning mellan den framstående journalisten Janne Josefsson och den uppburne scenpersonen Özz Nûjen”.

  En, av svenska självspäkare uppburen kurdisk scenperson, som plötsligt ifrågasätts och ställs till svars för uppenbara missgärningar med oacceptabla konsekvenser för hela Sverige…

  … gav kulturkrocken ett hånfullt grinande, föraktfullt fräsande och för all framtid förlorat ansikte.

  Gillad av 2 personer

 8. Östrahult skriver:

  Det här är en god illustration av den importerade moral som nu slagit rot i Sverige. Frågan är bara hur länge det dröjer innan alla överbeskyddade svenskar fattar att det är andra tider.

  Gillad av 7 personer

 9. Aurora skriver:

  Jag ser inte Nujens annorlunda(?) reaktion mot Josefsson som ett tecken (i tiden?). Det utmärkande för Nujen är snarare att han är en kaxig rasist (mot svenskar) som ska undervisa i vår historia samt drar dåliga svenneskämt i sina revyer. Allt medan de (dessutom) betalande svennarna godtroget oförstående flabbar när han hånar dem.

  Gillad av 8 personer

 10. Kent Forssgren skriver:

  INTE FÖRVÅNAD.
  Det sändes och orkestrerades ju av Sveriges Publika Leninistiska Television.
  PK-mannen skulle givetvis framställas som oskyldig.
  Janne Josefsson fick bli offer.
  Det var ju ändå hans sista föreställning.

  Gillad av 1 person

 11. Jan Andersson skriver:

  Den viktigaste anklagelsen är väl att han genom att betala Akilov svarta pengar möjliggjorde att terroristen kunde hålla sig kvar i Sverige och så småningom utföra monsterdådet på Drottninggatan. Allt annat är bagateller.

  Gillad av 3 personer

  • Hosianna skriver:

   Sant, Jan, men obehagligast och obegripligast för en inföding, som jag själv, torde ändå vara, att Usch Nûjen så utstuderat osvenskt och superegoistiskt självömkande tydligen känner SIG kränkt, för att allmänheten – efter Katerina Janouchs chockerande avslöjande – faktiskt vågar ifrågasätta HONOM och HANS vandel.

   Ständiga eftergifter och identitetspolitisk hänsyn fungerar uppenbarligen inte alls optimalt. Den som inte känner solidaritet med svenska terroroffer och skuld över sin egen inblandning i deras och nationens lidande, även om terroristsupporten var aldrig så oavsiktlig, lär förbli självvalt segregerad trots samhällets support.

   Gilla

   • Jan Andersson skriver:

    Konfrontera varje invandrare och fråga varför de EGENTLIGEN kommit hit. Du lär inte få annat svar än vad Özz Nujen levererade.

    Gillad av 4 personer

 12. oppti skriver:

  Svågern är gift med hans syster.
  Hans syster försörjer sig som flyktingadvokat.
  Kanske borde man granska denna kopplingen i stället?
  Självklart så har hon kontakter med flyktingar som får avslag av migrationsdomstolen.
  Kanske är det så att just dessa är speciellt utsatta.
  Om man då som advokat väljer att förlänga deras närvaro i landet genom att försörja dem , med eller utan motprestation, så skapar man en situation där man regelbundet kan få uppdrag av tacksamma migranter.

  Özz tog skottet-för att skydda systern!

  Gillad av 3 personer

  • Sven Dufva skriver:

   Systern är asyladvokat och är under utredning av advokatsamfundet.
   Vad som skapar ytterligare grund för olika intressekonflikter och som är minst sagt iögonenfallande i fallet med Akilov är att svågern dessutom är asylentreprenör; alltså den havererade svenska immigrationspolitikens förnämsta parasiter.

   Gillad av 3 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Verkamheten bedrivs väl rimligen i något slags firma/bolag?
    Hur kan i så fall en REVISOR godkänna utbetalning till någon utan F-skattebevis?

    Annars skall väl både skatt och arbetsgivaravgift betalas…

    Den revisorn bör väl klämmas åt rejält!
    Systern rimligen förlora rätten att kalla sig Advokat…
    Svågern inte komma ifråga för fler placeringar heller!

    STÄNG BIDRAGSKRANEN i detta fall,
    så kan vi ha anledning att dra på smilbanden åt Nujens skämt…

    Även om offrens anhöriga knappast gör det!

    Gilla

 13. Nils Nilsson skriver:

  Özz är kurd med stort K och kurder är kända som aggressiva krigare oavsett om de hur situationen ser ut – anfaller även i underläge. Att de trots denna uppenbara, genom årtusenden uppvisade såväl aggressivitet som kompetens, inte har lyckats etablera en fungerande stat är anmärkningsvärt, men kan ju bero på lusten att alltid anfalla alla och på en gång.

  Gillad av 3 personer

 14. Thomas Gunnarson skriver:

  Det är nog så att i svensk kultur blir symboliska handlingar helt andra än vad man tror.
  Fram till IKEA-mordet var den stora allmänheten helt positiv till migrationspolitiken, (även om Reinfeldts uttalande skakade om) men den symboliska handlingen, överfallet på två helt okända ”svensktypiska” människor på det heligaste av alla platser i Sverige, IKEA-varuhuset, blev en enorm chock som ingen insåg men det märktes i den allmänna debatten bland människor.
  Att nu dessutom lyfta fram svensk samhällsekonomi och så öppet förakta det sista av ”Folkhemmet” som gällt i svenskt samhälle sedan Gustav Wasa – respekten för statens rätt att i första hand ta hand om den enskilde medborgarens inarbetade medel – spräcker det sista av Välfärdsstatens acceptans hos allmogen.
  Alltså en symbolisk handling av enormt genomslag.

  Gillad av 3 personer

 15. Nina Blom skriver:

  Tror dessvärre inte att Nûjens karriär på något sätt är slut. Titta bara – fansen strömmar till.
  T.o.m.(?) Kristdemokraternas tjänsteman

  https://nyheteridag.se/kd-tjanstemannen-schedvin-backar-ozz-nujen-ozznujen-ar-proffsig-och-vann-diskussionen/

  Möjligtvis är detta en vattendelare i form av att vi kommer få se mer och mer av detta beteende i Sverige. Vilket borde tydliggöra vilken idé och vilka principer som kommer att bli allt mer förhärskande i Sverige framöver – Så uppenbart! – man blir inte svensk bara för att man kliver över gränsen till svenskt territorium eller får utbildning/upplysning om svenska normer och värderingar.
  Förstår inte folk som fortfarande går och tittar på denne man som inte gör annat än kastar skit på vanliga, normala människor – i stället för att kasta skiten på de som förtjänar det. Men det är klart, man biter ju inte den hand som föder en…

  Däremot funderar jag över det faktum att det lär finnas en anmälan om ekonomisk brottslighet i samband med detta fall. Jag har några bekanta som råkat ut för detta och de beskriver inte alls särskilt trevligt om bemötandet av ekobrottspolisen, trots att det har rört sig om betydligt mindre belopp än vad som det handlar om i detta fall samt att som bolagsman är man alltid medskyldig. Jag undrar alltså om och hur Nûjen har hanterat detta i så fall.

  Gillad av 4 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Hur kan KD ens låta henne framträda/uttala sig/ i media,
   efter kommentaren om att lärare inte får vara med i SD!

   Sparka ut henne istället!

   Snacka om ALLAS OLIKA VÄRDE!

   Sätt munkavle på henne!

   Gilla

 16. Hovs_hällar skriver:

  Är inte detta aggressiva uppträdande typiskt för MENA-folk, när de utmanas? För dem är sanningen oviktig, det som räknas är hedern.

  Läs boken ”Helig vrede” av den danske psykologen Nicolai Sennels.

  ”De muslimska ungdomarna däremot upplevde att det alltid var andras fel
  att de blev aggressiva, d.v.s. en yttre styrning. De upplevde sig som offer och
  blev mycket lätt ”kränkta”, vilket innebar att de menade sig ha rätt att hämnas.
  Det var danskarnas fel, polisens fel, lärarnas fel, pedagogernas fel, offrens fel.
  De hade en moralisk rätt att vara arga och aggressiva. Ingen skulle få kränka
  deras ”heder”. De var ‘utifrånstyrda'”

  http://www.piahellertz.com/Helig_Vrede-Bland_kriminella_muslimer.pdf

  Bland oss snälla svenskar kommer dessa människor att gå fram som en virvelstorm.

  Gillad av 10 personer

  • Hosianna skriver:

   Ja, H-H, de osvenskt ”hypermaskulina” individerna drar fram som en ångvält… men även om vi behärskade och genuint snälla svenskar blir fysiskt och psykiskt tillplattade av den våldsamma kulturkrocken lär vi åtminstone klara oss med hedern i behåll. 😉

   Gilla

   • Hovs_hällar skriver:

    Hosianna — i MENA-folkets ögon har vi ingen heder, så länge vi låter oss hunsas av dem. De har helt enkelt inte samma hedersbegrepp som vi.

    Läs min kommentar ovan där jag citerar den danske psykologen Sennels.

    De här individerna hör helt enkelt inte hemma i vårt land.

    Gillad av 2 personer

 17. Christer Carlstedt skriver:

  Som jag har förstått det så krävs två saker för att bli välbeställd. Det första är förstås att ha en hygglig inkomst. Det andra och egentligen det viktigaste är att ha benkoll på sina utgifter och hålla dessa så låga som bara är möjligt.
  Att då släppa iväg 85.000:-, visserligen förmodligen delat mellan parterna, känns inte speciellt trovärdigt. Allra helst som man i svarta affärer missar ROT-avdraget. Man måste alltså tjäna mer på att inte betala in skatt och arbetsgivaravgifter, vilket är brottsligt, och att inte betala avtalsenliga löner.
  Eftersom herr Nujens syster enligt uppgift är advokat så kan hon kanske ge litet vägledning.

  Jag kan förstå att Nujen inte gärna vill vidgå att han betalt svart arbetskraft. Han kan ju få Skatteverket på halsen och det bleve ju otrevligt. Men att kasta hela skulden på svågern och därmed syrran kan knappas befrämja släktens sammanhållning. Det skulle det i vart fall inte göra i min släkt. Nåja – det är hans högst personliga problem.

  Drottninggatekörningen kan man inte lasta Nujen med släkt direkt för.
  Men indirekt bör man göra det. Det är nämligen sådana som Nujen med familj och alla andra som anlitat och betalat Akilov på ett eller annat sätt som gjort det möjligt för Akilov att bli kvar i landet trots att han inte hade rätt att vistas här. Än mindre hade han rätt att arbeta i landet.

  Vi hamnar i en situation där Akilov hamnar i fängelse för ett terrorbrott/gruppmord.
  Samtidigt tvingas vi konstatera att förutsättningen för att detta brott skulle begås är andra personers tidigare brottslighet i form av svartanställning.

  Kan det möjligen vara ett beskt piller att svälja om man bekänner sig till det Politiskt Korrekta mantrat?

  Gillad av 1 person

 18. Björn skriver:

  Jag njuter så in i h-e, varje gång en höjdare inom PK-ismen sladdar av vägen, spräcker sin vackra fasad av artificiell godhet, och visar sig vara precis lika ”egoistisk” som jag själv aldrig gjort någon hemlighet av att vara!

  Gillad av 1 person

 19. Henric Ankarcrona skriver:

  Titta på YouTube för Cathy Newmans intervju i Channel 4 av Jordan B. Peterson. Så kan det också gå. Newman tillskriver oavbrutet Peterson åsikter han inte har. Han blir inte svaret skyldig

  Gillad av 5 personer

 20. Willy Lindqvist skriver:

  Det förekommer att intervjuoffer, inte sällan politiker, blir upprörda och beskyller journalister för att inte ens dra sig för att ringa/jaga deras barn för att få kontakt med dem. Nu är det så att nästan alla minderåriga i dag har mobiltelefoner. Eftersom minderåriga inte själva får teckna mobilabonnemang är telefonerna registrerade på en förälder. Jounalister söker efter telefonnummer på Eniro och Hitta, ringer de nummer som står där och utgår från att det är abonnenten som svarar.
  Sen visar det sig att det är abonnentens/politikerns barn som svarar. Sådant kan reta gallfeber på en abonnent/politiker som inte fattat att vederbörande själv är registrerad på samtliga mobiler. Något att tänka på för föräldrar som köpt mobiltelefon till sina barn.

  Gillad av 1 person

 21. Jvk skriver:

  Så klart, så snart migranterna tar plats på sina egna premisser och inte bara som dompterade pudlar som godkänts och valts ut som små perfekta exempel på multikulturellt nirvana så kommer det djupa förakt för svenskarna som de från mellanöstern och muslimska regioner uppenbarligen känner fram. Eftersom vi låter dem hållas, eftersom vi låter dem komma, så uppfattas vi som svaga. Migranterna hade ALDRIG sträckt ut samma hand till oss, det hade aldrig ens fallit dem in. Deras förakt för oss är bottenlöst, de har sin egen stora lögn som bygger på just detta, eftersom det ju är de som som kommer till oss, inte vi till dem, det är de som misslyckas med att bygga upp dugliga samhällen, men vem kan leva med att vara oduglig? Nujen är ett arketypiskt exempel, han lever på denna stora lögn och döljer den genom att häckla svenskarna.,De korkade svenskarna tror att Nujen och de andra är lamm, men lammen är kvar i deras hemländer, när de visar sitt rätta ansikte som Nujen kanske gjorde så är det nog för sent.

  Tack för att du skrev om det, jag tål inte Nujen så nu slipper jag se programmet.

  Gillad av 10 personer

 22. Bo Adolfsson skriver:

  Det handlade inte bara om ett sommarhus som släkten skulle ha på Gotland. Det var två fastigheter. Den största f d Tingstäde skola renoverade Nujen för att senare kunna användas som teater. Detta har redovisats i Gotlandstidningarna.
  Denna teater har naturligtvis betalats via Nujens bolag. Här finns mycket att gräva i. Nujen trendar just nu på Flashback, men som ”artist”, som reser omkring och diar på våra skattepengar, har han nog trendat färdigt.
  Det är också tveksamt om sossarna, ni vet de där med ”ordning och reda” kommer att använda honom i sin valkampanj. Möjligen kan F! ta in honom. Han har ju god kontakt med Annelie Nordström, Kommunals f d ordförande som fick avgå p g a fiffel och nu är toppnman i F! tillsammans med en annan fifflare Gudrun Schyman. Nujen har tjänat mycket pengar på Kommunals medlemmar.

  Gillad av 2 personer

 23. Eva Danielsson skriver:

  Det är dags att ta av silkesvantarna. Sluta uppträda artigt mot dem som bara ser generositet som svaghet och utnyttjar det till fullo. I en intervju eller allmänt som nyanländ.

  Pengar talar, så dra in alla bidrag till vuxenföreningar och samfund och till enskilda invandrare. Som ett led i att återta vårt eget land. Klaner räknar inte med territorier, utan anser sig äga den mark de råkar vistas på. I förorten t ex. Återta dessa. Försörjningsstöd måste bli ett lån, akutsjukvård och skola kan man få med uppehållstillstånd. Inget mer. Precis som i USA. Och därefter stora krav för svenskt medborgarskap, som ska vara åtråvärt att få.

  Avveckla Migrationsverket och hela det asylindustriella komplexet. Mindre skadligt att de får leva på arbetslöshetsunderstöd. Listan kan göras lång. Vi måste sluta vara så fina i kanten. Det är hela framtiden som står på spel.
  Vi är utsatta för infiltration, mygel, krigsvåldtäkter, klankriminalitet osv. Vi måste byta ut regeringen, som uppmuntrar allt detta. Vi måste återta vårt land. Mota islamiseringen och de totalitära krafterna och starta återvandringen.
  När blev vikingar masochister? Kanske när vi fick lite välstånd på sextiotalet. Men vi ligger i botten på välståndsligan i Europa numera. Vi har ingen anledning att vara så flata och dumma och låta väljarföraktande socialister och globalister i politikerväldet utnyttja läget.

  Gillad av 13 personer

  • Jan Andersson skriver:

   I Sverige är man en stark person om man är tolerant och överseende och inte reagerar med reptilhjärnan på varje impuls. I islamska länder är det tvärtom; sådana individer är de svagaste stackare som finns och bara värda förakt och diskriminering. Så – våra pensionsräddare avskyr oss men har inget emot att leva på våra pengar, huvudsakligen därför att de inte är vana att koppla ihop medborgarnas pengar med statens obegränsade kassa.

   Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Eva Danielsson — Superbra! Kunde inte sagt det bättre själv.
   Vi måste äntligen fatta att alla INTE är svenskar innerst inne!

   Gilla

 24. Anders Dolf Ericsson skriver:

  Hela intervjun har offentliggjorts oklippt av Özz Nujen själv (https://www.youtube.com/watch?v=G5qru1cnIwo) under titeln: »Så ”jobbar” Janne Josefsson på Uppdrag Granskning. 22 min. Se till slutet.»
  Jag rekommenderar den starkt. Helt otroligt att Özz Nujen tror att han skall vinna några poäng med det. Faktum är att det framgår mycket tydligt att Uppdrag Gransknings klippning (tvärtemot vad man skulle kunna tro) snarast är snäll och framställer intervjun som mycket mer städad än den verkligen var.
  Özz har ett eget filmteam som också filmar intervjun så Janne frågar, innan de startar intervjun vad Özz skall ha det till, Özz svarar något jag inte uppfattar riktigt, sen frågar Janne om Özz då sminkat sig för detta, på vilket Özz svarar nej, han har bara tagit bort några finnar. Sen kontrar Özz med ”Har du sminkat dig … Nej, du kanske borde.” Vilket väl är en indikering om vad som komma skall.
  Hela intervjun från början till slut består enbart av hur Özz Nujen vägrar Janne Josefsson att få komma till tals. Det handlar helt om att täppa till truten på honom. Jag tror allt Janne sa av substans finns med i det som SVT klippte ihop, allt som är bortklippt av de ca 20 minuter den s.k. intervjun pågår är hur Özz vägrar låta Janne tala till punkt.

  Gillad av 3 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Nujen framstår som en obildad människa som har lärt sig samma tekniker som många politiker använder för att slippa svara på besvärande frågor. Josefsson låter Nujen hugga huvudet av sig själv enligt min mening. En hel familj som utnyttjar invandringen för sin egen vinning på skattebetalarnas bekostnad och dessutom använder svar arbetskraft.

   Gillad av 2 personer

 25. Die Welt skriver:

  Efter detta datum kan vi räkna med aggressivt och lögnaktigt motstånd från personer som saknar sådana hämningar. har jag upplevt i årtionden, det var bland annat detta vi fick in med invandringen, lismare som ljuger så det gnistrar

  Gilla

 26. Lilla fröken PK skriver:

  Det finns en annan ”folkkär komiker”, också han en kurd, nämligen Soran Ismael. Han fick strålkastarljuset riktat mot sig i samband me #metoo-kampanjen. Då försvann han som genom ett trollslag och är fortfarande helt osynlig. Kanske dags att kalla in Missing people?

  Gillad av 3 personer

 27. Pelle skriver:

  En nyckel till att förstå herr Özz beteende är att komma ihåg att han kommer från en kultursfär där skuldbegreppet är okänt. Inre skuldkänslor för egna handlingar som varit mindre bra förekommer helt enkelt inte. Däremot vet herr Özz, och har gjort karriär på, att skuldbegreppet är väl rotat i den europeiska kulturen – i synnerhet här i den protestantiska nord.

  Vad svenskarna behöver göra är att träna sig i att koppla bort skuldbegreppet i kontakterna med människor från företrädesvis Mellanöstern. Där gäller istället maktdemonstration som metod för att bemästra situationer till sin fördel. Betänk då det faktum att vi svenskar oftast är fysiskt mycket längre och större än andra och att tyst, passiv aggresivitet i kombination med just storlek kan vara ett formidabelt vapen i sådana situationer. Det var också det som JJ uppvisade i den beramade intervjun. Herr Özz framstår nu för de flesta svenskar som en ointegrerad person av jobbigaste sort och någon som inte vill vårt svenska samhälle väl. De eventuella samhörighetsbanden är troligtvis upplösta i allmänhetens ögon. Endast från den egna gruppen får han stöd i någon sorts tro att höga, gälla skrik och förnekelse ska få intervjun ogjord.

  Gillad av 3 personer

 28. ludde38 skriver:

  Jag gillar verkligen Janne J . Men här blev han överrumplad av den skogstokige komikern, som för en gångs skull gjorde en komisk insats. Hans aggressiva attityd och vägran att svara på enkla frågor gjorde att Janne begripligt nog saknade ord att konfrontera honom. Jag förstod inte varför inte Janne frågade om Nujen inte talat med sin syster och svåger i ärendet, trots att det gått månader sedan svartjobbet avslöjades. Hade han då svarat ”nej” hade hans trovärdighet totalt smulats sönder. Hade han svarat ”ja” kunde ju intervjun fortsatt, möjligen med en del klargörande upplysningar som resultat.

  Gillad av 1 person

 29. A skriver:

  Jag tänker att denna Özz ur någon mycket snäv synvinkel vann slaget, men jag skulle tro att han förlorar stort på sättet. Hans framtoning var allt annat än tilltalande. Josefsson framstår för mig som hederlig. En av mycket få. I en bredare synvinkel tycker jag Josefsson lyckades bra med att visa vad detta är för en jeppe.

  Mvh A

  Gillad av 2 personer

 30. Gertrud Etts skriver:

  Jag vill först uttrycka min djupa respekt för dig Patrik Engellau, jag tycker du gör de skarpaste analyserna idag. I det här fallet så vill jag ge min bild, jag har studerat ämnet kulturskillnader i månader. Jag använder de antroplogiska termerna, för att det skall vara tydligt att det handlar om vetenskap och inte åsikter. Det vi kallar hederskultur, eller klankultur är skamkultur, vår kultur i väst kallas skuldkultur. Vidden av kulturkrocken mellan vår skuldkultur och skamkulturen är som Grand Canyon. Jag har hört dig på antikalifens pod när du talar om mångkultren och jag undrar Vad tänkte de på? (med?) Enligt dig så tänkte man ine alls. Det är dags att börja tänka djävligt fort nu, för det som hände förvånar inte mig som är påläst ett dugg. Det enda som förvånar mig är varför alla är förvånade. Text om:
  Varför Özz nöjen som kallar sig svensk, inte beter sig som en svensk… http://www.gertrud1.se/2018/04/27/varfor-forvantar-man-sig-att-ozz-skall-bete-sig-som-en-

  Gillad av 1 person

 31. Deus skriver:

  När man som özz först kommer överens om att ingen ska säga något så blir det lätt att skylla på andra. Men lögner är lika usla även om de kommer från riks-invandraren.
  Som vanligt högt tonläge om moral och svenskar medans man själv inte har ansvar för sina egna affärer. F.ö. konstigt att inget åtal väckts, bara det ger dåliga vibbar. Men det är samma sak i hela rättsväsendet, låga straff för vissas våldtäkter och pedofili, medans en tafsning av fel man renderar livstids uthängning.
  Det moraliska Sverige har slagsida och behöver reformeras som i Polen. Där rensar man ut gamla kommunistiska domare med unkna åsikter i bagaget.

  Gillad av 2 personer

 32. Jeff skriver:

  Gravskändning, dödshot, medhjälp till mordbrand och yxattack. En sysselsättning som Europas våldsammaste djurrättsaktivisterna sysslar med och gruppen bedöms vara den mest militanta djurrättscellen någonsin.
  De attacker djurbönder och bryter sig in i djurstallar och minkfarmer, för att filma påstådda missförhållanden eller släppa ut djur. Aktivisterna attackerar också jägarna.
  Aktivister riggar upp fällor, de sågar av benen på jakttorn.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/

  AFA en annan våldsam terrororganisation på vänster sidan, Sveriges Stasi, seglar precis som djurrättsaktivisterna under sms radar.
  Förklaringen till det behöver inte utvecklas på,denna sajt.

  Expressen med redaktör Mattsson i spetsen har intimt samarbetat med Researchgruppen en underavdelning till AFA,
  Mattson som själv är dömd för vapenbrott har låtit dessa att snoka upp folks riktiga identitet bland alias på alternativa sajter.
  Vi glömmer inte hur de jagade bl.a.Julia Caesar.

  Mattsson är en av arkitekterna bakom censuren och avstängningen av alt.sajters reklamkontrakt på Google.
  Regeringen med Peter Eriksson och MorganJ samma andas barn understödjer och hotar med lagstiftning.

  Gilla

 33. Lennart Bengtsson skriver:

  Mycket skickligt gjort av Janne Josefsson. Ett utmärkt exempel på vad som verkligen är äkta svensk kultur som att stå för vad Du gjort och att tala sanning. Också hur svårt det är anamma den svenska kulturen om man kommer från en helt annan kultur. De som sett denna intervju glömmer den inte och det var sannolikt vad Janne Josefsson ville föra fram. Jag hoppas han kan fortsätta med denna verksamhet i någon form.

  Gillad av 3 personer

 34. steenblicher skriver:

  Özz Nûjen kan ikke kende svensk psykologi ret godt, hvis han tror den optræden tager kegler hos Medelsvensson. Özz Nûjen bør være en færdig mand

  Gillad av 1 person

 35. Hasse Haanseman skriver:

  Man kan bara hoppas att Skattemyndigheten visar lika stort intresse för Özz Nûjen som den gör för mig! Gycklaren behagade driva med oss vanliga svennar som får betala skatt på allt! Vilken oerhörd förolämpning!
  Skäms Özz Nûjen och som så ofta; heder åt Josefsson. Josefssons teknik är lysande! Nûjen begick trovärdighetsharakiri på fyra sekunder!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.