Är det slut på sötebrödsdagarna?

Lennart Bengtsson

Arbetsmarknaden är knappast lätt för den som har kort utbildning och kort tid i Sverige. För en migrantfamilj med fyra barn och två vuxna krävs en månadsinkomst på över 34 000 kronor före skatt för att det skall löna sig att skaffa ett arbete. Det är knappast möjligt speciellt om det bara är en vuxen i familjen som får arbete vilket är det normala.

Om inte lön och bidrag anpassas på så sätt att det lönar sig att ta ett arbete är risken stor att sådana nyanlända hamnar i ett livslångt bidragsberoende med de sociala och ekonomiska konsekvenser detta kan få. Och det är ju inte heller få som befinner sig i en sådan situation.

Det är därför följdriktigt att svenska kommuner börjar oroa sig med tanke på det stora antal migranter som de tagit emot de senaste åren. Fyra moderata kommunalråd för därför nu fram ett förslag att bidragsnivån måste sänkas. En sådan sänkning måste ju göras generell och också drabba övriga svenska medborgare. Detta har säkert många andra, som också är mottagare av sociala bidrag, som till exempel bostads-och familjebidrag, inte helt klart för sig.

Att den omfattande migrationen skulle skapa ekonomiska problem för främst kommunerna har påtalats under en längre tid men något sådant har ansvariga politiker och tjänstepersoner inte velat ta till sig. Möjligheten är förstås att antingen höja kommunalskatten eller alternativt den statliga skatten kombinerat med en högre kommunal transferering. Att diskutera detta ett valår är förvisso en het potatis och man kan väl utgå från att det inte kommer att ske.

Statsministerns klassiska yttrande att ”vi skall inte ställa grupp mot grupp” är en närmast oslagbar plattityd där man föreställer sig att leva i sagans värld med ”ett bord duka Dig” som alltid finns tillhanda varje morgon för alla att hugga för sig. Sverigedemokraterna, som verkar vara ett av få partier som bekymrar sig om debet och kredit i samhällsekonomin, fick inför förra valet f-n för att de talade om att om man ger till A så måste man ta från B för att summan skall bli densamma. Så tänker man emellertid inte i den så populära postmodernistiska världen dit inte minst regeringspartierna hör hemma, eftersom där är det Berättelsen som gäller. Berättelsen är så mycket bättre än den trista verkligheten ty där kan man flytta sig tillbaka till bröderna Grimms sagor där inte verklighetens grymma och trista logik härskar och där det snälla bordet dukar sig alldeles själv.

Men vem vet, kanske tycker kommunernas innevånare, precis som Mona Sahlin, att det är häftigt att betala skatt och behöver man mer än man har i plånboken så är det ju bara att ta fram kreditkortet. Gäldräntan blir ju bara lägre och lägre så varför oroa sig i onödan. Det räcker med att oroa sig för ett varmare klimat.

60 reaktioner på ”Är det slut på sötebrödsdagarna?

 1. Aha skriver:

  Så här tror jag att det blir;
  – höjda skatter men inte så mycket
  – ökad kommunal upplåning
  – fortsatt utspädning av välfärden synonymt med köer
  – höjda avgifter
  – massiva avskrivningar av brott
  – stenhård segregering av skolorna
  – ett frågetecken för bostadsbristen

  För ett klassiskt kulturmänniskopar som genom sin migrationsaktivism är arketypen för invandringspolitiken betyder det inte så mycket, marginal finns. Värre blir det för de som har det knapert. Fattigpensionärerna kan inte räkna med några pensionstillskott, de får köa till döds i sina bostäder. Alla kommer att få kriga för att komma fram inom vården. Ensamma sjuka kommer att ligga illa till.
  Alla, inklusive kulturmänniskoparen kommer att sätta sina barn i skolor som är fria från förortsbarn. Där finns det noll solidaritet med invandringssamhället. Noll.
  Den nettoskattebetalande medelklassen muttrar väl men ihärdar att vara oupplysta politiska mähän. Lets dance är viktigare.

  De som orsakat detta; politiker och kultur- och mediafolk kommer fortsatt vara avlönade på sina platser.

  Gillad av 12 personer

  • KL skriver:

   Våra politiker hoppas på ett fett kontrakt efter politikervärvet från globalisternas många företag. Tänk er Tamburmajoren Björklund som hedersstyrelseledamot i Haliburton efter att ha fått in Sverige i NATO. Eller Magdalena Andersson som rådgivare åt JP Morgan Chase. Fridolin blir rådgivare åt Monsanto. Förebilder finns Erik Åsbrink (S) Goldman Sachs och Reinfeldt (M) Bank of America Merill Lynch är skyltfönstret för våra politikers girighet och habegär.

   Gillad av 3 personer

   • richardlindlind5 skriver:

    Magdalena Andersson har samma problem som tidigare Gudrun Schyman och Kristina Axen Olin hade.
    Jag säger inte mer..ingen skall säga att jag springer med skvaller…men jag har det från åsyna vittnen att M.A. ofta är ”påtagligt slirig ”

    Gillad av 1 person

 2. Göran Fredriksson skriver:

  Mycket av det sociala kommer på sikt behöva återtas av Svenska kyrkan för dess medlemmar och för andra religiösa och profana sammanslutningar, var och en för sina medlemmar eller till släkter, familjer eller till individerna själva.

  För religiösa organisationer hjälper staten redan till med uppbörden av medlemsavgifter.

  Gillad av 3 personer

 3. 5ven55on skriver:

  Jag vet var de kan stoppa sina ”berättelser”.

  Men de har ett fint upplägg. Efter många år av hjärntvätt verkar det som att det behöver bli väldigt mycket värre innan folk vaknar. Det skulle antagligen inte räcka att få kontroll över deras propagandaorgan, Svt, DN, Svd och allt vad deras hatmedia heter. Det skulle fortfarande ta år innan folk var avprogrammerade.

  Nej, verkligheten är nog den enda väckarklockan som kommer att fungera och då måste fler drabbas mycket hårdare. Så det kommer rulla på ett tag till. Räkna inte med ett skifte detta val.

  Gillad av 14 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Då är säkert Reinfeldt och hans trogne vapendragare Kristersson nöjda med,
   hur (M)an skött sitt uppdrag!

   Flyktingmigrationens viktigaste uppgift var ju att slå i sönder välfärden i Sverige…
   Knäcka fackets makt, en annan trevlig bieffekt!

   Skapa ett tryck för lönesänkningar, eller uteblivna sådana…

   Sen överlåter (M)an importerad bidragsberoende röstboskap till Sossarna och ger bort makten!

   Huvudlöst, (M)inst sagt!

   Gillad av 2 personer

 4. Aurora skriver:

  Ekvationen att det ska löna sig att arbeta framför att få bidrag kan aldrig gå ihop, som systemet är utformat idag, med familjer med många barn. Det svenska välfärdssystemet är över huvud taget inte gjort för storfamiljer med många barn. Det är beräknat på 2 till 3 barn. Alla fattar att en försörjare aldrig ensam kan försörja en familj på 8 till 9 eller fler medlemmar. Att hela den svenska välfärden är i fara fattar många idag. Titta bara på svenska fattigpensionärer som tvingas leta burkar i papperskorgar och ibland t.o.m slängd mat i containrar. Men tyvärr är fortfarande många så dumma så de tror att vi fortfarande har det bäst och t.o.m skänker av sin ynka pension till mångmiljardbranschen yrkestiggeri.

  Gillad av 10 personer

 5. Elof H skriver:

  Två saker folk inte förstår:

  1. Vi har med god marginal passerat Laffer-kurvans topp så skattehöjningar kan INTE finansiera detta eller något annat heller för den delen. Höjda skattesatser ger SÄNKTA skatteintäkter.

  2. Väldigt många migranter blir inte attraktiva att anställa förrän lönekostnaden ligger runt 5000 kr i månaden vilket ger en lön ut på c:a 3000 kr före skatt. Max bidrag är alltså runt 2000 kr per månad om det ska löna sig att arbeta i en osubventionerad anställning.

  Höjda skatter är alltså en pseudodebatt och de ”enkla jobb” som diskuteras kommer aldrig fungera utan massiva subventioner för all framtid.

  Gillad av 17 personer

  • Can you dig it skriver:

   Vi är det första sekulära postmoderna landet som frivilligt använder vår marknadsekonomi för att införa ett dhimmi-system med importerade mottagare.

   Gillad av 4 personer

  • A skriver:

   Frågan är hur mycket pengar de ”trycker”? Hundra miljarder? Flera? Finns det ett utrymme så lär de ta det Elof. Jag misstänker att utrymmet är stort så länge förtroendet är stort. Kan de dessutom fått löften om att slippa en sönderspekulation av de stora grabbarna i utbyte mot lojalitet? Jag bara leker med tankar förståss, men nån förklaring måste det finnas till att det tycks finnas obegränsade resurser.

   Mvh A

   Gilla

  • Karl Oskar skriver:

   Tack Elof,
   Är nog inte bara folk som inte förstått.

   Förslag på någon i Svea Rikes regering som förstått?………….

   Gilla

 6. Christer Carlstedt skriver:

  Om man nu gör sig omaket att kolla, så kommer man fram till att den svenska medianinkomsten är ungefär 23.000:- per månad.
  Jag kliar mig litet i huvudet, men det hjälper inte.
  Jag kommer fortfarande inte på hur det kan vara rimligt att jag med mina 23.000:-, som jag jobbar för, skall vara med och ge min granne, som inte jobbar, 34.000:- bara för att de inte fattat att man inte rimligen skaffar sig fler barn än man har råd att hålla med mat och kläder.

  Nu har våra riksdagsledamöter i sin ”visdom” kommit fram till att barnen inte skall behöva lida för föräldrarnas låga inkomst. Även dessa barn skall ju kunna få en ny cykel som ”alla andra”.

  Det är ju möjligen en vacker tanke, men är inte barnens väl och ve föräldrarnas ansvar?

  Jo, då! Visst känner jag till det där med sänghalmens fröjder, men inte innebär det att mina partners har gått med magen i vädret vart och vartannat år.
  Enligt mitt sätt att se, så är blotta tanken på att mina grannar skall medfinansiera konsekvenserna av att min partner och jag inte har vett att undvika att förmera oss fullständigt absurd.

  Gillad av 17 personer

  • cmmk10 skriver:

   Men tänk på baaaarnen!

   De skall ju inte behöva drabbas av att ha ansvarslösa föräldrar – ingen väljer ju sina föräldrar.

   I sammanhanget kanske man skall diskutera tvångsadoptioner, men det känns som att vi då vänder åter till ett Sverige som vi inte vill se igen.

   Gilla

 7. svenne skriver:

  ”Om inte lön och bidrag anpassas på så sätt att det lönar sig att ta ett arbete är risken stor att sådana nyanlända hamnar i ett livslångt bidragsberoende med de sociala och ekonomiska konsekvenser detta kan få”.

  Kruxet är nog inte att de ”nyanlända” gör en kalkyl som väger lönsamt mot olönsamt då det handlar om att ”ta ett arbete” som visar sig att en anställning är olönsam. Detta löser sig mer eller mindre självt eftersom många är analfabeter, till och med inom sitt eget språk, och detta i kombination med en obefintlig utbildning i yrken som är användbara i ett civiliserat samhälle hindrar automatiskt tillträde till arbetsmarknaden.

  Kalkylen behöver inte ens göras eftersom oanställbarheten i vissa fall är så uppenbar att det går att bli bidragsförsörjd utan ansträngning. Det räcker med att låta bli att lära sig ens minimum av kunskap i svenska språket, man vägrar att ta folk i hand, man kräver att få använda slöjbeklädnad i arbetet oavsett företagets policy etc. Men trots att dessa egenskaper uppvisas så kan man ändå bli försörjd av skattemedel.

  Eftersom det inte ens lönar sig att väga anställning mot icke anställning, utan bidragen rullar in ändå, så är det föga förvånande att entusiasmen att söka ett arbete är mycket begränsad. Man accepterar därför ”ett livslångt bidragsberoende med de sociala och ekonomiska konsekvenser detta kan få”.

  Gillad av 4 personer

  • Can you dig it skriver:

   Jag har heller inte märkt den fantastiska ekonomiska driftigheten i migranternas hemländer. Alla är inte svenskar, Nial Ferguson nämner i sin bok Civilisation den protestantiska arbetsmoralen som en av de 6 ”killer apps” som gjorde att väst kom att dominera världen.

   Gillad av 1 person

  • Gert B. skriver:

   Svenne: Det kan möjligen t.o.m. vara så att på näst sista raden ska ”accepterar” bytas ut mot välkomnar och på sista raden ska ”med” bytas ut mot trots.

   Gilla

 8. Palle2 skriver:

  Lennart: Du nämner Mona Sahlin och hennes famösa uttalande om att ”det är häftigt att betala skatt”. Möjligen slant hon på orden den gången, mer adekvat när det gäller svenska förhållanden hade väl varit: ”det är häftiga skatter att betala”. Hur som helst får ju Mona numera hjälp av kronofogden med den saken, med 600 000 i skatteskulder var det utmätning som behövdes i hennes fall. Tänk på att det var nära att hon blivit statsminister …
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p64agV/kronofogdens-beslut-mater-ut-mona-sahlins-statsradspension
  Angående framtida utveckling i landet kan man nog förutse att när kommunalskatterna tvingas höjas radikalt kommer den förflyttning från särskilt mångkulturella områden, som redan äger rum inom kommunerna att utvidgas: flyttning från särskilt drabbade kommuner inklusive flyttning från landet. Om inte den kommunala utjämningen begränsas, kommer kommuner inte ha några incitament att försöka balansera sin ekonomi – Malmö kommun utgör ett skrämmande åskådningsexempel. Ett förslag vore att endast en viss procentandel av ett kommunalt underskott ska täckas upp av övriga kommuner.
  Ekonomi är förstås endast en faktor i flyttningsbeslut, brottslighet, undermålig skolundervisning och annan social oro är exempel på andra faktorer i sammanhanget.

  Gillad av 2 personer

  • Can you dig it skriver:

   Har du inte märkt att när etablissemanget pratar så viskar de vissa ord så man inte hör, så Mona sa: Det är häftigt att (visk: andra svenskar) betalar skatt.

   Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Bra tanke!

   Tex högst 75-80-? % av underskottet i medelskattekraft täcks från staten!

   DÅ skulle det finnas ett egenintresse att sköta finanserna,
   satsa på att attrahera skattebetalare,
   att inte bara dra dit bidragsberoende för röstunderlagets skull…

   Typ Malmö skulle man kunna säga!

   Gilla

 9. oppti skriver:

  Jämlikhet är en vacker tanke som slås sönder när man försöker göra alla välkomna till vårt samhälle.
  Var det inte en finansminister som påpekade att fattigdom är lättare att leva med om den delas av alla. Då hade inte gränserna fallit.

  Vill man minska fattigdom så är utveckling inte migration lösningen.

  Gilla

 10. Egon skriver:

  Det finns lösningar: Låt oss ställa om allt jordbruk till massiv fårskötsel och samtidigt utöka vargstammen till 10 000. Kommer att kräva fårvaktare en masse.

  Gilla

 11. På svarta tavlan skriver:

  Vi minns alla skolans svarta tavla. Hur läraren skrev och ritade. När tavlan var full fick magistern börja sudda för att få plats med mera. Jag tänker på alla nya problem som skrivs upp på den svenska svarta tavlan. Jämfört med förr. Och vad som då får stå tillbaka. Trängs undan till något hörn av mer lågprioriterat. Tänk vad många nya och annorlunda problem som numera skrivs upp. Våldtäkter i grupp, skjutningar och bråk på akutavdelningar. Om att Sverige har flest fattigpensionärer och flest ensamkommande flyktingar från Afghanistan. Ekonomi uppskrivet i ett hörn – men inte i det andra. När jag minns den gamla hederliga svarta tavlan, tänker jag på mer moderna undanträngningseffekter. Att i verkliga livet är det inte bara att sudda och börja om igen. Som i gamla tiders lugna skolsal. Visst var det enklare förr. Då kunde människor rentav uppröras av att Per Oscarsson stod i Hylands Hörna och drog av sig kalsonger. Men idag – nya tider – nya problem – på en mycket svart och annorlunda tavla.

  Gilla

  • 5ven55on skriver:

   Därför att stats- och oligarkmedia fortfarande dominerar de flestas informationsinhämtning. Och statens och oligarkernas hatmedia används inte till att förmedla beskrivningar som ligger nära verkligheten, utan snarare till propaganda för att driva agendor.

   Gillad av 2 personer

  • 66 skriver:

   12% i Sverige som vill öka invandringen, de var lättfunna i Expressens valkompass.

   För skojs skull fyllde jag i den enligt principen vad är mest skadligt för landet.

   Och valkompassen svarade att mina favoritpartier är V, Fi, MP.
   Det blir väl ungefär 12% av väljarna.

   Gilla

 12. Willy Lindqvist skriver:

  Med de ekonomiska perspektiv som skildras här, skulle det sannolikt också för ett antal etniskt svenska familjer löna sig att sluta jobba och i stället låta sig försörjas av samhället.

  Gilla

  • Jan Molin skriver:

   @Willy: Jag försökte i min ungdom i samband med inkallning till repmöte. Jag tänkte att kuvertet med blanketter, som man skulle söka ersättningen för utebliven lön med, lät jag ligga oöppnat eftersom jag visste att min lön skulle dras månaden efter när jag skulle vara tillbaka i tjänst igen. Så var det åtminstone inom privat industri då.
   När jag var tillbaka och öppnade kuvertet, så visade det sig att det var försent. Man skulle ha skickat ansökan innan!
   Då gick jag till socialen och sa, att nu blir familjen utan lön den här månaden, så tyvärr behöver vi socialbidrag till våra månadsomkostnader. Svaret var direkt: socialbidrag är inte till för sådana som er, ni får be era anförvanter om hjälp! Så vi lånade pengar som vi sedan betalade igen!
   Vi medelklassare betalar vår skatt för att de som inte jobbar ska leva på någorlunda lika nivå som vi gör. Då var det åtminstone till största delen svenskar vi betalade för. Nu är det till folk från hela världen, de som Reinfeldt välkomnade med orden: tack för att ni valde Sverige!

   Gillad av 2 personer

   • Lev Barkland skriver:

    Just så är det. Socialen har sin praxis. Som etnisk svensk, i synnerhet om du arbetat, så innebär soc som yttersta skyddsnät något helt annat än för en migrantfamilj eller ensamkommande. Det kickar in betydligt senare, om ens överhuvudtaget. Du måste verkligen förlora allt och hamna på gatan, söka och överklaga i flera omgångar innan du får hjälp. Och du bör ha missbruksproblematik. Detta är väl känt och inget som soc-handläggarna hymlar med om man talar med dem utanför ptotokollet och lite förtroligt. Klienter som bedöms ha möjligheter utanför socialbidragstagande utsätts för mycket högre påtryckningar och hinder för att få ut sitt bidrag, avslag i strid mot socialtjänstlagen är praxis.

    Jag umgicks på 90-talet med ett gäng som jobbade på soc. Redan då talade de om att rasistanklagelsen hängde i luften så de nedake aldrig invandrare. Spara fick de försöka göra på svensk-stocken. Jag fick lära mig hur man skall bete sig om man skall få beviljat socialbidrag (som det så fortfarande hette) som svensk med arbetserfarenhet. Helst komma lite berusad till socialkontoret och stänka lite sprit på sina kläder innan. Göra klart också omgående att du kommer att överklaga om de ger dig avslag. Absolut inte uppvisa någon initiativkraft, sammarbetsvilja eller god vilja. Inte försöka med haragen att man är en skattebetalare som bidragit till systemet och nu pga olykliga omständigheter måste be om hjälp en enstaka gång. Den gubben går inte.

    Det är alltså genomgående en inte bara entiskt diskriminerande praxis utan också en katastrofal incitamentsmodell som tillämpas.

    Gilla

 13. Can you dig it skriver:

  Varför skall invandrare och svenskar få lika mycket? Det är inte främst svenskarna på botten som röstat fram massinvandringen, varför skall elitens utopism drabba dem? Det gäller att vinna makten, sen krävs lika kraftfulla åtgärder för att ställa Sverige till rätta som de som etablissemanget påfört Sverige, tänk 500 våldtäkter blir 7500, fast omvänt. Detta klaras inte med en inbillad rättvisa för alla.

  Gillad av 1 person

 14. Marckus E. skriver:

  Detta säger väl det mesta:
  ”34 procent av alla nyanlända har försörjningsstöd, medan det i den inrikes födda befolkningen och bland utrikes födda i övrigt är 2 respektive 9 procent”.

  Man får väl anta att det var just så här man ville ha det när man gjorde den sk. migrationsöverenskommelsen? Så det faller med andra ord en väldigt mörk skugga på dessa fyra moderata kommunalråds parti.

  Gilla

  • Björn skriver:

   Större andelen av övriga, de som inte har möjligheten att DIREKT, utan minsta motprestation, hämta ut försörjningsstödet, får det i stället INDIREKT! Efter närvaro i endast någon timme då och då, på nåt som klassas som ”sysselsättning”! Och som oftast går ut på att på olika sätt serva ANDRA ”nyanlända”!

   Gillad av 1 person

 15. Jaxel skriver:

  Såg för en tid sedan (ett par år sen kanske) ett reportage i SvT där ett antal representanter för avfolkningskommuner lade ut texten om hur bra det var med de nyanlända som det fått ta emot. Hur kommunens ekonomi förbättrats på grund av dessa. Man funderade till och med på vilka investeringar som kunde bli aktuella som följd av det nya ekonomiska välståndet.

  Kanske jag missförstod någonting, men jag häpnade över kortsiktigheten i tänkandet. Dessa kommunföreträdare verkade över huvud taget inte ägna en tanke åt vad som skulle hända när staten drog undan sitt ansvar för de nyanländas försörjning. Vad såg de framför sig? Att de nyanlända skulle flytta innan kommun fick kliva in som ekonomiskt ansvarig för dem. Eller trodde de kanske att det ”kompetensregn” kommunen utsattes för skulle ge kommunens jord en sådan stimulans att det lokala näringslivet plötsligt skulle börja spira igen.

  Det går inte att begripa.

  Självfallet ställdes inga kritiska frågor i reportaget. Flyktingmottagandet framstod som en framgångssaga.

  Gillad av 2 personer

  • Anonym skriver:

   Notan för de nyanlända betalas av staten. Det lokala näringslivet är ofta positivt till en befolkningsökning, oavsett vem som betalar notan. Försäljning av mat, TV apparater och enkla konsumtionsvaror stimulerar de lokala butikerna. Skolor kanske inte läggs ner och personal kan behålla jobbet. Idrottsföreningar kanske också får en eller annan talang. Ytterligare medel kommer till kommunen genom tolkföretag som debiterar migrationsverket. Hela verksamheten bygger på att nån annan än kommuninvånarna betalar. Då kan det till och med bli så att en majoritet stödjer detta. Det kan liknas vid att driva hotell, där notan alltid betalas, men inte av hotellgästerna. Vem skulle tacka nej till sådan affärsverksamhet? Flyktingströmmar är heller inget nytt. Kommunalråden vet sedan länge att många socialfall ledsnar på en glåmig tillvaro i ett avfolkningslän och flyttar söderut, varför socialbidragsnotan oftast inte stiger nämvärt.

   Gilla

 16. Rolf skriver:

  Per Lundgren har genom sin forskning och sin bok, i 3 delar,
  ETT NYTT EKONOMISKT SAMHÄLLSSYSTEM!
  Visat hur ett demokratiskt välfungerande samhälle ska byggas.

  Där grunden är Riksbank som ensam tillverkare av pengar, fysiska och digitala. Där pengarna fördelas genom Basinkomst och där det allmänna rekvirerar nödiga pengar från Riksbanken. Ett cirkulärt pengaflöde i samhället och där ingen brist på pengar finns. Detta skulle medföra att hela välfärds-industriella komplexet kan lösas upp.
  Och människor kunna bli sant produktiva och kreativa.

  https://nyaekonomiskasystemet.se/om-boken/

  Gilla

 17. Elof H skriver:

  En annan intressant aspekt är att immigranter alltid antas vara utblottade när de kommer hit och därför är berättigade till bidrag. Svenskar måste leva upp alla sina tillgångar innan det kan bli aktuellt med försörjningsstöd. Kan berätta att jag träffat flera immigranter från Mellanöstern som berättat om sina fina hus, företag och bankkonton i Beirut som utan problem plockar ut fulla svenska bidrag. Det är dessutom ordnat så att det endast är de som har det relativt bra ställt som har möjlighet att finansiera resan/smugglingen hit. Många har faktiskt rejäla förmögenheter men har ni någonsin hört om någon svensk myndighet som ifrågasatt det korrekta i att ge dem bidrag?

  Gillad av 4 personer

 18. Pelle skriver:

  Jag tror att det är viktigt för gemene svensk att börja förstå hur absurd och fullkomligt unik den svenska situationen är. Det finns inget annat civiliserat land i världen där politikerna brandskattar de egna medborgarna för att ge pengarna till okända människor som bjuds in och hämtas från andra värlsdelar.

  Det finns heller inget annat civiliserat land där politikerna med berått mod trycker ut de egna medborgare i armod och utsatthet (pensionärer, sjuka) och samtidigt hävdar att samhällsförfall är lika med godhet.

  I alla andra civiliserade länder skulle dessa politiker ha ställts inför riksrätt – eller åtminstone röstas bort i allmänna val. När ska detta komma till svenskens insikt?

  De är dags för oss – folket – att driva våra politiker ut i det armod och den utsatthet som de så glatt har orsakat oss. De måste själva få smaka på den verklighet de har skapat. Börja med att ta ifrån dem försörjningen! Möjligheten finns 9 sep.

  Gillad av 6 personer

  • Hedvig skriver:

   @ Pelle 21 april, 2018 at 13:25

   Jag kan uppleva att det är lite Titanic-känsla över det svenska samhället.
   Det enda politiska alternativ som skulle kunna bromsa upp färden mot isberget/avgrunden är en röst på SD.

   Gilla

 19. Stig Palm skriver:

  Hahaha! Varför arbeta av någon som aldrig arbetat i den meningen vi menar med arbete?
  Ta en Somalisk familj i Göteborg med 6 barn och boende i Angered.
  De har hyresbidrag och barnbidrag. Kvinnan som är Muslim får inte arbeta även om hon vill.
  Mannen har inga kunskaper passande det vi kräver och då bidrag.
  Behövs ingen matematisk beskrivning här att visa det absurda i svensk välfärd och konstruerad för oss som arbetar eller har arbetat. Betalat in skatt som motsvarar en försäkringspremie, typ hem- eller bil.
  Det vi upplever kallas för snyltning av politiker vilka vill agera goda. De lokala skyller på kollegerna i Bryssel lika med Överpolitikerna.
  Goda är Frälsningsarmèn vilka utför sin gärning med frivilliga bidrag.

  Gillad av 4 personer

 20. Jeff skriver:

  Senaste gången som (S) röstade emot behovsprövad arbetskraftsinvandring var den 28:e mars i år, dvs bara drygt två veckor innan Löfven återigen gick ut och försökte lura till sig röster på frågan. Det finns uppenbarligen ingen skam och ingen moral kvar inom arbetarrörelsen. Och att inte en enda mainstream-journalist bemödade sig med att leta upp sossarnas röstningsstatistik i frågan och konfrontera Löfven med detta säger ju också en hel del om tillståndet kring den politiska bevakningen inom etablissemangsmedia…”
  http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2018/04/19/11529290-det-var-varre-an-jag-trodde/

  Ruffel och båg vem blir förvånad längre, inget trick är för lågt att fiska röster.

  Gillad av 2 personer

 21. Eskil skriver:

  Även om de allra flesta skulle bli självförsörjande men en övervägande andel på låglönejobb skulle det leda till allvarliga ekonomiska problem. Har för mig att 60% betalar mindre i skatt än vad de får tillbaka. Resterande mer välbetalde med högre skattekraft betalar mer i skatt än vad de får åter i offentliga tjänster och bidrag(barnbidrag m.m).

  Vad innebär det för den offentliga ekonomin om andelen arbetet med mycket låg lön och skattekraft kraftigt ökar även om de flest har arbete och ur någon synpunkt är självförsörjande? Svaret är att de på den övre delen får högre skattesatser alternativt omfattningen och kvaliteten på de offentliga tjänsterna reduceras eller troligtvis blir de en kombination.

  Att kraftigt öka andelen mycket lågt betalda arbeten med tillhörande låga skattekraft är skadligt för ett samhälle av svensk typ även om man den vägen lyckas lösa problemen med en låg sysselsättningsgrad bland invandrare.

  Gillad av 1 person

  • Palle2 skriver:

   Eskil: Instämmer, notera att (S) och LO under årtionden arbetade enligt den s.k. solidariska lönepolitiken. Detta innebar en tydlig strävan att minska ner antalet okvalificerade låglönejobb till förmån för högre betalda arbeten. Nu försöker stora delar av det politiska etablissemanget hamra in budskapet att raka motsatsen är den rätta lösningen för landet – att vi skulle behöva ett ökande antal lågkvalificerade jobb. Enda orsaken till denna propaganda är att det möjligen hjälpligt skulle dölja något av det problem, som rikspolitikerna åsamkat landet, någon verklig lösning vore det definitivt inte.
   Någon nämnde Titanic – när Reinfeldt ingick avtalet med Mp om migrationspolitiken var vi nog många, som upplevde något som föreföll vara en skakning på nedre däck …

   Gilla

 22. Karl Oskar skriver:

  Måste pusha lite för Jordan Peterson.
  Kanske känd för de flesta läsare på DGS men nåväl:
  Otrolig intervju.
  Fantastiska svar.

  Gilla

 23. phnordin skriver:

  Tyvärr tror jag att finansieringen av den stora invandringen i vanlig ordning kommer att ske via en flytande krona. Sådana de facto devalveringar accepteras vanligtvis av hela befolkningen då kostnaden i form av en försvagad krona inte märks särskilt tydligt för gemene man och är lika betungande för alla. Jag hoppas jag har fel.

  Gilla

 24. Helene Svensson skriver:

  Det är ju inte hugget i sten att alla socialbidragstagare måste få sänkt ersättning för att en grupp får det. Precis som att det finns en etableringsersättning så kan man införa en ny sorts ersättning för de som inte är födda i landet eller har varit här mindre än exempelvis 8 år. En ersättning som ger incitament att arbeta. Alla måste inte ha allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.