En otäck dröm

Patrik Engellau

Min tes om vårt samhälle är alltså att politikerväldet pungslår den nettoskattebetalande medelklassen och försöker få medelklassen att skämmas för att den inte vill betala. Men hur gör politikerväldet för att få oss medelklassare att skämmas och hålla tyst? Jag hade nyligen en otäck dröm om det.

 

Rollista i drömmen:

 • En ficktjuv och kanalj i tunnelbanan. Representerar politikerväldet och dess gläfsande media.
 • Jag. Representant för medelklassen.
 • Övriga passagerare i t-banevagnen. Representerar medelklassen och andra befolkningselement.

Jag står i tunnelbanan. Plötsligt känner jag hur en man bredvid mig sticker handen i min innerficka, tar min plånbok och lägger den i sin egen bröstficka.

– Ge tillbaka plånboken, säger jag ilsket.

Mannen spärrar upp ögonen och ser upprörd ut.

– Va fan, säger han, dig känner jag igen. Det var du som försökte våldta min syrra för tio år sedan ditt gubbslem!

Övriga passagerare iakttar scenen. Några kvinnor betraktar mig med misstänksamma blickar.
Ge mig plånboken, säger jag igen, jag ser ju att den ligger där. Jag petar på hans bröstficka med ett finger.

– Tafsa inte på mig, din snuskiga fan, morrar han och ser vädjande på de övriga passagerarna som om han bad om deras hjälp att avvärja ett våldtäktsförsök. Om du nuddar mig en gång till så ringer jag på polis! Två passagerare tar fram sina mobiltelefoner för att kunna gripa in.

– Nu tar vi det lugnt, manar jag. Ge mig bara plånboken så glömmer vi det här sedan.

– Vadå, din plånbok? säger mannen och spelar helt förvånad och ovetande. Den enda plånbok jag har är min egen och den ligger här. Han pekar på sin bröstficka. Nu börjar fler passagerare intressera sig. Vad är det du vill? fortsätter mannen. Vill du sno mina pengar?

– Det är min plånbok, säger jag.

– Vilken fräckhet, säger mannen. Att bara komma och påstå att min plånbok är din! Att du är sexförbrytare, det vet vi. Men nu visar det sig att du också är lögnare. Du hittar på. Fake news!

Så tar han fram min plånbok ur sin bröstficka och öppnar den. Han lyfter ut ett kreditkort, läser det och vänder sig till de andra passagerarna.

– Jag heter Patrik Engellau, säger han och visar upp kreditkortet för passagerarna för att legitimera sig. Det står här. Är det någon som vill kolla? Han vänder sig mot mig. Nu kommer du förstås att påstå att det är du som heter Patrik Engellau, säger han hånfullt.

– Ja, det gör jag, säger jag sammanbitet.

– Se där, säger mannen med förakt, du är en lögntrut. Lögntrut och våldtäktsman. Vi vill inte se sådana som du. Han låter som om han vore talesman för hela t-banevagnen.

Passagerarna ser nu på mig med motvilja. En stadig karl säger att han skulle vilja ge mig ett kok stryk, men om jag stiger av tåget vid nästa station så ska han låta udda vara jämnt även om jag inte förtjänar det. De andra passagerarna mumlar medhåll. Vid nästa station stiger jag av.

Sedan vaknade jag och begrundade min dröm. Jag hade åkt dit på metoo- och feministgrejen samt fake newssyndromet, tänkte jag. Jag undrade varför ficktjuven inte också hade anklagat mig för att vara fascist och brunråtta eller Putinanhängare eller att ha gömda pengar i Panama. Det finns ju så många verkningsfulla sätt att skrämma en medelklassare till tystnad. Tricket är att få medelklassarens likar att peka finger och distansera sig från honom.

31 reaktioner på ”En otäck dröm

 1. Björn G skriver:

  Tack Patrik, för berättandet om din dröm.

  Vi andra Svenskar har också en dröm, att Sverige en vacker dag skall resa sig och göra den verkliga innebörden av sin urgamla tradition till verklighet.

  Vi anser att denna urgamla sanning är självklar, att alla Svenskar har skapats fria.

  Vi har en dröm, att våra barn en dag skall kunna leva i en nation där de inte blir dömda till att bli PK-slavar, utan kunna utvecklas efter sina karaktärs innehåll.

  Vi längtar till ljuset, efter så mycket PK-mörker!

  Gillad av 7 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Kul variant. Det värsta är att i verkligheten så ter sig mina likar, de övriga medelklassarna, inte så vårst lika mig själv. Var kommer dessa vänsterextremister ifrån? Det mest bortskämda och lyckligt gynnade folket på jorden föder upp en skränvänster som hatar, kränker och förföljer!? Sina egna. De hänger sig åt kamp med alla sorts medel utan hämningar. Mot fattiga pensionärer på facebook och övriga vita meelklassare.
  Någon frågade om jag inte kan tala mina medsystrar till rätta, de som kraamar t ex afghaner utan asylskäl och skriker glåpord mot dem som vill att lagen ska följas. Men de känns inte som mina medsystrar. Jag förstår inte skränfeminister alls. Har aldrig gjort. Min kvinnokamp är motsatsen till deras variant, den som nu ska på export med hjälp av MP och en skattemiljard. Ta betäckning, världen, nu kommer svenska feminister som vill radera kvinnlighet och manlighet och mänskligheten. Med genusteorier, id-politik och ett påhittat klimathot som argument.

  Jag tror inte att medelklassarna är skrämda för de sociala utfrysningen längre. Däremot kanske för att bli åtalade för hets mot folkgrupp och för att mista jobbet. Problemet är att det inte finns kanaler som når den stora massan medelklassare. Att få ut förnuftiga argument i. Eftersom public service och etablerade media är vänsteraktivister själva. Och den politiska oppositionen är bara lite suddigare karbonkopior av regimen.

  Jag är mest rädd för den pågående islamiseringen. Och för de många miljoner unga män från Afrika som frustar vid gränserna och som EUpolitikerna inte kommer att hindra från att inta Europa. Våldserfarna unga män med islam som måttstock.

  Att våra egna etablerade politiker uppmuntrar detta utbyte av Sveriges befolkning till att bli en befolkning som domineras av män med medeltida värderingar och våld som verktyg, det skrämmer mig.

  Gillad av 23 personer

  • Björn G skriver:

   Jo flera regeringar har ju under mer än 40 år släppt in så många våldsamma utlänningar att man nu kan peka på ”risker för rikets säkerhet” för att förlänga gränskontrollerna.

   Att förebygga riskerna för våldsamheter, genom restriktiv migrationspolitik, var ju (tills för ett år sedan) otänkbart för 7-klövern.

   Gillad av 3 personer

   • cmmk10 skriver:

    Ja, nu hymlas det inte ens med vad vi riskerar att drabbas av, om vi inte ställer upp på deras villkor. Vi skall alltså ”betala ett pris” för att kunna få leva i trygghet numera!

    ————
    ”Nya terrordåd kan väntas om invandringen ska regleras, enligt afghanprofilen. ”Om vi vill leva i trygghet måste vi visa respekt till varandra”

    På minnesdagen för offren av terrordådet på Drottninggatan skrev den dömde sexualbrottslingen och afghanprofilen Arif Moradi ett inlägg där han delar av med sig sin analys av terrordådet. Moradi, eller Niklas Mo som han numera heter på Facebook, skriver bland annat några varma ord om terroristen.”

    Gilla

  • Jeff skriver:

   Och oavsett domslut så får de fortsatt uppehälle på vår beskostnad.
   Då är det inte så noga med att följa lagarna. Upprörande!

   Nya Tider skriver som vanligt rakt och ärligt. Frågan om bidrag för uppehälle till personer som vistas i landet i strid med lagen är något som delar många partier. SVT har fått svar från 244 av landets 290 kommuner, vilket gör att det kan finnas fler kommuner som betalar ut lagstridiga bidrag.

   De som vistas i Sverige illegalt är personer som inte anses vara skyddsbehövande och därför inte fått asyl, brottslingar som dömts till utvisning eller personer som bosatt sig i Sverige utan att meddela myndigheterna om detta. Dessa får sedan tidigare gratis tand- och sjukvård, men flera kommuner ger dem även bidrag för uppehälle.

   Gillad av 1 person

 3. Bo Svensson skriver:

  ”Politikerväldet och dess gläfsande media”! – ”Mediaväldet och dess svansviftande knähundar i politiken” är närmare sanningen.

  Begrundande vilka mekanismer som kan förklara hur följsamheten kan vidmakthållas, landar jag i denna konspirationsteori:

  Våra flockvarelsegener får oss att agera som redskap för deras strävanden som vi erkänt som högre i rang. – Det är som en obönhörlig naturlag så länge man inte väckts till insikt och medvetet hittar ett sätt att överta kommandot.

  Under sammankomster där nyckelpersoner i maktsfären är inbjudna och i lobbyverksamhet lockas dessa målmedvetet underordna sig auktoritära personligheter genom diverse trick och i ordenssällskap genom direkta underordningsritualer.

  Gillad av 1 person

 4. Fredrik Östman skriver:

  Ja, enade vi stå, söndrade vi falla. Men detta är inget nytt. Det har etablerats under lång tid med början senast 1932. Minns sjuttiotalet med generalklausul ”mot skatteflykt”, hat och hets mot moderater, företagare, borgerliga värderingar och god uppfostran och inte minst ”höginkomsttagare”! Minns att Gunnar Sträng inte kunde se något betänkligt i marginalskatter över 100%! Betänk att vi har ett rättssystem grundat i den s.k. värdenihilismen, som säger ungefär det som Patrik beskriver i sin mardröm ovan!

  Det enda som skett politiskt sedan sjuttiotalet, om vi tillfälligt bortser från den okontrollerade massinvandringen, är att det enda oppositionspartiet bytt sida och numera är den del av den Döskallians som avser att avskaffa de sista resterna av demokrati och personlig frihet i landet.

  Gillad av 9 personer

 5. Elof H skriver:

  Tack, problemet är formulerat. Men hur ser en lösning ut? Vi talar ut och ficktjuven ber om ursäkt och lovar att vara snäll? Tyvärr tror jag inte att det är så enkelt och smärtfritt. Jag tror inte på försoning. Detta är ett sjukt förhållande där ficktjuven är helt beroende av sin motpart för sin försörjning. De har allt att förlora och agerar därför desperat och helt utan hämningar. Medelklassaren kan försörja sig själv och har satts i ett läge där de har allt att förlora på att säga emot. Jag kan bara se att det dras till en punkt där det exploderar. Antingen vinner ficktjuven men förlorar samtidigt sin försörjare som i Venezuela eller så vinner medelklassaren och det blir en massiv upprensning a la Chile med Pinochet. Dvs. Chile eller Venezuela. Vad väljer du?

  Gillad av 3 personer

  • Jan Andersson skriver:

   Under hela mänsklighetens existens så har lösningen på ovanstående situation varit att ficktjuven omedelbart hade golvats med en rak höger och den bestulne tagit tillbaka plånboken (utan att sparka på den som ligger). Hade den bestulna varit en kvinna så hade alla kvinnor i närheten rusat till och fixat samma sak och fått ner tjuven i gruset. På senare tid (före 1860-talet) hade tjuven fått slita åttio par spö på kyrkbacken och sedan tvingats att erkänna sin synd inför hela församlingen i samband med högmässan (uppenbar kyrkoplikt). Man kunde också mista sitt ”medborgerliga förtroende” på begränsad tid eller livstid.

   Gillad av 2 personer

  • Shaggy skriver:

   Lösningen är att väcka svenskarna ur den socialdemokratiska, nu muterade till pk, törnrosasömnen så att de alla i vagnen varit på Patriks sida, hjälpt honom att få tillbaks plånboken, gett tjuven stryk och sedan lämnat över honom till rättvisan som så hade sytt in honom och bortsett från tjuvens blåtiror.

   Gillad av 7 personer

  • Jan Molin skriver:

   Jag tror att Sverige går mot Venezuelas kaos, dvs helt korrupta politiker och folk som bara ser till att överleva detta.
   Jag bodde i Chile 1972 till efter militärkuppen 1973 och var anställd av chilenska staten. Jag upplevde på plats de undan för undan ökande motsättningarna mellan socialisterna/kommunisterna och övriga, mestadels kristdemokrater. Det oförsonliga våldet ökade hela tiden mellan extremer på båda kanter. Till slut ingrep militären 11 september 1973 och tog makten från hela etablissemanget. Pinochet styrde diktatoriskt till 1989. Därefter i ”skuggan” i ett antal år.
   1994 återvände jag på min 50-årsresa och tillbringade 3 veckor i Santiago för atthälsa på vänner och gamla arbetskamrater. Chile var då ofarligt att resa omkring i. Flera av mina arbetskamrater liksom min dåvarande chef hade dock rymt landet 1973 och bosatt sig i Venezuela. Efter de tre veckorna i Chile reste jag norrut genom hela sydamerika med ryggsäck utan att känna någon som helst fruktan, tills jag kom med buss inresande till Venezuela. Bussföraren drog då ned gardinen där jag satt för att ingen skulle se att en utlänning satt i bussen. Jag träffade min fd chef och arbetskamrater. De trodde aldrig att jag skulle komma levande fram till Caracas så småningom för flyget hem till Sverige.
   I Venezuela beror våldet på, tror jag, de skriande orättvisorna mellan de få som har allt och de många som intet har. Men alla är av samma folkslag: bördiga från Spanien. Jag bortser från ursprungsbefolkningen, dvs indianerna. De är allra längst ner!
   2004 reste jag tillbaka till Chile igen, denna gång för mitt arbetes skull. Ett fantastiskt land nu, ording och reda, rent och fint.
   Så till Sverige: här har sjupartierna skaffat hit en egen underklass att sörja för, nämligen invandrare frånhela världen. Man ville ju i landet inte ha endast oss svenskar, ett homogent tämligen jämställt folk. In med nytt från den spännande ojämlika, ofeminiserade världen. Som behöver tas om hand. Mångkultur ville manha. Kaos i landet, jovisst men det beror väl på motståndarna Sverigedemokraterna. Förstå det den som kan? Idag tänker jag: militärkupp i Sverige? Nej, sossarna/kommunisterna och alliansenhar ju avskaffat militären. Det är kört för Sverige tyvärr. Rädde sig den som kan. I

   Gillad av 1 person

 6. Aha skriver:

  Misströsta icke. 25-50% av befolkningen torde omfatta mycket av det som skrivs på alternativ media, inte minst det som skrivs på Det Goda Samhället. I dessa 25-50% torde också den nettoskattebetalande medelklassen vara överrepresenterade. (Skrikvänstern är på motsvarande sätt underrepresenterade, för att inte säga nollrepresenterade.)

  Det handlar alltså om att få fler att läsa alternativ media, en icke omöjlig uppgift. Det handlar då om att få public service att uppmärksamma artiklar från alternativ media, att uppmärksamma alternativ medias krönikörer, en icke omöjlig uppgift.
  Mycket skulle vara vunnet om alternativmedia skrev ihop ett dokument om detta, en icke omöjlig uppgift för att sedan gå i clinch med public service. Public service ska enligt lag/sändningstillstånd befrämja åsiktsmångfald. Manegen är krattad.

  Alternativ media behöver kraftsamla.

  Gillad av 7 personer

  • Shaggy skriver:

   Jo nollrepresentation av etablissemanget här, skrikvänster eller skrikliberaler är slående. De är helt enkelt inte intresserade av diskussion och släpper inte in andra i sina forum. En gång för länge sedan så deltog jag i ett Facebook forum, kommer inte ihåg namnet, jag kom i diskussion med någon och när jag fastslog sambandet att fler invandrare kommer att ge fler vad de kallade högerextremister så var de mycket förvånade. Hur som helst så höll jag inte med och blev raskt utsparkad.

   Gillad av 2 personer

 7. trompe l´oeil skriver:

  Ja-det är helt riktigt.”Någon”-man vet ej riktigt ännu vem-utger sig i många sammanhang för att vara Patrick Engellau.Denne ”någon” har även startat en site eller en slags blogg som han fräckt kallar för DGS:Det Goda Samhället där en slags pretentiös pseudo-debatt bedrivs.MSB är inkopplat sedan rätt länge och kartlägger det hela.Enligt obekräftade men ihärdiga rykten påstås det att Ryssland och Putin ligger bakom det hela som man -dvs MSB- menar är ett slugt försökt att styra den svenska opinionen i en riktning positiv för Ryssland.Den man-för det är en man-som påstår sig heta Patrick Engellau har också av många vittnen ses mumla rätt högt på ryska.Enligt kännare av ryska språket mumlar han på Moskva-dialekt.Bara så att ni vet.Han är också förtjust i Guldnougat som han setts köpa på Pressbyrån på Centralen.Bara så att ni vet.

  Gillad av 7 personer

 8. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Den notoriskt briljante Engellau excellerar här i en skoningslöst underhållande form och man kan bara tacka sin lyckliga stjärna att man en gång fann vägen till Det Goda Samhället och för det stora nöjet att få ta del av hans och övriga begåvade skriftställares kvalitativa och till dynamisk diskussion entusiasmerande produktioner.
  En leende Andreas tackar för ett komiskt profilerat stycke vardagsdramatik med allvarlig underton 🙂

  Gilla

 9. Petrus skriver:

  Bra analogi.

  Påminner också litet om hur KTH-studenten Felix var nära att bli avstängd.

  I framtiden kan det nog sådana som Felix bli avstängda. Snart ser hela Sverige ut som Södertälje. De vita i Sydafrika är helt i händerna på andra folkgrupper. Vita bönder riskerar att få sin egendom konfiskerad. När svennarna är i minoritet är de också utlämnade åt majoritetens välvilja. Boerna var korkade nog att inte låta staten lösa ut farmarna på 60-talet och låta farmarna i stället för gårdarna få en fordran på staten som under några årtionden skulle ha kunnat amorteras ner. Med en sådan lösning hade det varit lättare att koncentrera boerna till ett mindre, eget område.

  När det gäller Sverige går den demografiska omvandlingen snabbt nu. Jag tror valet 2018 är sista chansen. Enda chansen att vända skutan är nog att SD stoppar ner valfoldrar/valsedlar för två extra, oregistrerade partier i sina hushållsutskick. Ett parti ekonomiskt ett halvt snäpp till höger om SD och ett som är ett halvt snäpp till vänster om SD ekonomiskt behövs. Annars täcker man inte upp tillräckligt mycket av den ekonomiska höger-/vänsterskalan.

  AfS och MED skulle kunna vara högeralternativen tycker kanske någon. Men AfS är för ”extremt” för den breda allmänheten. Och MED har troligen inte ett ärligt uppsåt.

  Någon storbloggare eller alternativmedium måste uppmana SD att satsa på kompletterande partier. Patrick Reslow skulle kunna toppa listan för högeralternativet men ändå stå kvar på SD-listan.

  Gilla

  • Hwessinx skriver:

   Vad menar du med att MED inte har ett ärligt uppsåt? Som MED-engagerad förstår jag ärligt inte vad du menar och baserar din kommentar på.

   Gilla

 10. DoReMi skriver:

  I natt så drömde jag att jag mötte Engellau på en multikulturell grillfest, första gången det händer, jag svär. Folk skojade med Engellau för att han late så mycket tid på sin blogg, han sade att frugan var tråkig..

  Gilla

 11. Anders Svensson skriver:

  Detta är ingen dröm utan rena rama verkligheten. Jag har själv råkat ut för en händelse som eskalerat till en massa glåpord från utomstående som inte visste det minsta om vad det hela handlande om. Folk dök upp och började anklaga mig för allt möjligt och hittade på alla möjliga namn på mig. Vilka patetiska nollor, eller tur att jag tänkte så om alla dessa klart ointelligenta människor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.