Rapport från min eventuellt överhettade hjärna

Patrik Engellau

Egentligen borde jag ha blivit paleontolog. Man visar en nyupptäckt, hundra miljoner år gammal benbit för en paleontolog. Han vrider och vänder på skelettdelen och hummar ett litet tag. Därefter ritar han upp hela den dinosaurie som benbiten kom från. En skicklig paleontolog kan säkert av skelettfragmentet även bestämma skräcködlans färg och läte.

Med det menar jag att du inte behöver ta vad jag säger på allvar, men det kan ju hända att jag har rätt.

Jag tror att Brasilien ligger några årtionden framför oss när det gäller kampen mot gängbrottslighet i utanförskapsområden. Framför oss betyder att om vi hanterar våra motsvarande problem så som Brasilien hanterat sina så kommer vi om några årtionden att vara där Brasilien är idag.

Brasilien har i trettio år bedrivit kriminalitetspolitik efter samma mönster som Sverige bedrivit skolpolitik under samma period. De har alltså pratat och lovat en massa förbättringar samtidigt som de åtgärder de vidtagit snarast förvärrat situationen; i varje fall har brottsligheten i favelorna förvärrats ungefär som Pisa-resultaten försämrats.

Det är inte bara de boende i slummen som drabbas. Jag har berättat om hur min portugisiskalärarinna, som bor i ett rätt elegant område i Rio de Janeiro, en dag blev rånad i hemmet. Om hon går ut törs hon inte bära några smycken. Många ställen undviker hon att passera, särskilt efter mörkrets inbrott. Rio-bor tvingas lära sig att leva sida vid sida med våldet och brottsligheten.

Den 16 februari i år beslöt landets president Michel Temer att göra ett ryck vilket jag skrev om här. Han beslutade om en ”federal intervention” i delstaten Rio de Janeiro, vilket med en obetydlig överdrift betyder att han ställt Rio under militär diktatur. Den federala armén och olika federala poliskårer har engagerats. Armégeneralen Braga Netto bestämmer om allt i Rio som har med säkerhet att göra och vad gör inte det nuförtiden?

Hur denna dramatiska situation i Rio kommer att utvecklas beror till stor del på, tror jag, hur den allmänna opinionen ställer sig. Den allmänna opinionen indelar sig i tre läger: de politiskt korrekta som vill ha socialpolitik i stället för stridsvagnar, de som inte vet vad de tycker samt de som vill se hårda tag mot buset.

En av de politiskt korrekta hette Marielle Franco, mörkhyad, ung kvinna – ”svart” heter det även i Brasilien om man inte uppenbart är vit – uppfödd i en favela, lesbisk och invald i kommunfullmäktige som representant för PSOL, Partiet för Socialism och Frihet. Franco var en uttalad motståndare till den pågående federala interventionen. ”Vi behöver blyertspennor, inte tanks”, sa hon på TV. Den 14 mars blev hon mördad. Hennes bil besköts med kulor i ett bakhåll. Chauffören dog också.

Vem som utförde dådet och varför är inte bekant. Det spekuleras i media. En del bedömare tycker det är självklart att motståndarna till den federala interventionen ligger bakom. Andra bedömare menar att motsatsen är självklar.

En vecka senare var det dags igen. I onsdags mördades en annan kommunfullmäktige, Paulo Teixeira, av ett kulregn i ett bakhåll. Jag har inte hittat några närmare informationer om honom.

Samtidigt verkar det om man exempelvis letar på YouTube – och här har jag ingen vetenskaplig bevisning – som om den grupp som vill ha hårdare tag växer i antal och självsäkerhet. Särskilt hänger de upp sig på vad de anser vara en överdriven respekt från myndigheternas sida för brottslingarnas mänskliga rättigheter. För det första är det relativt ovanligt att brott klaras upp. För det andra får de brottslingar man hittar ofta inga straff att räkna med. För det tredje, och det är kanske det värsta, törs poliser inte gripa in eftersom de är rädda för efterräkningar om någon påstår att de kränkt busets mänskliga rättigheter. (Jag redovisar bara tongångar, detta är inget som jag själv påstår är sant.)

En ny stjärna som effektivt framför den sortens åsikter är Lívia Zaruty som liksom Marielle Franco är ung, snygg, svart och uppväxt i en favela men varken lesbisk eller politiskt korrekt. Hon provocerar sin publik genom att presentera sig så här: ”Jag är den första svarta kvinna från förorten som varken är piga eller politiskt korrekt som ni någonsin träffat, så lyssna nu på mig”. Sedan hyllar hon den federala interventionen och argumenterar för att Brasilien borde glömma bort det där med mänskliga rättigheter åtminstone för tillfället.

Det är bara logiskt att den typen av vad man i Sverige kanske skulle kalla fascistoida uppfattningar sprider sig när problemen bara förvärras. Jag tror det kommer att ske även i Sverige om vi inte tar itu med brottsligheten redan nu.

PS Lívia Zaruty visar upp den här bilden:

”Det här är bilden av ett Brasilien baserat på de mänskliga rättigheterna.”

Trabalhador betyder arbetare. Justiça brasileira betyder brasiliansk rättvisa.

 

44 reaktioner på ”Rapport från min eventuellt överhettade hjärna

 1. Tobias Wallin skriver:

  Brasilien ligger några årtionden före Sverige men Brasilien är inte först ut att stå med problemet.
  I Peru benådades nyligen Alberto Fujimori, ex-president, som avtjänade ett 25-årigt fängelsestraff för bland annat brott mot mänskligheten. Han fick bukt med terrorismen i landet men med okonstitutionella metoder. Peru genomled under en period från 80-talet fram till slutet av 90 ett inbördeskrig med staten mot framför allt Sendero Luminoso och MRTA, två vänstergrupper som försökte störts staten med vapen. 80 % av landet stod under en period under militärbefäl. Sendero beräknas i efterhand som mest ha bestått av 3000 aktiva, men landet hade 15000 internerade Det räckte med misstanke om samröre för internering.

  Innan Fujimori kom till makten hade minst 2 presidenter försökt komma till rätta med terrorismen inom lagens ramar och misslyckats. Han gjorde vad som krävdes. Men dömdes senare till fängelse. Inte för att senare visade oskyldiga satt internerade utan för ansvar för mordpatruller som Grupo Colina, Militärer som sköt vänsteraktivister. När MRTA som klarade sig längst tog gisslan på Japanska ambassaden 2000 och polisen till slut gick in överlevde inte en enda terrorist aktionen.

  I Brasilien vet garanterat alla om detta och liknande exempel från det egna landet och den egna kontinenten. Polisbrutaliteten är större men även förståelsen för den. I Sverige är PK gruppen tveklöst i majoritet och förutom lite ny lagstiftning av typ automatisk häktning vid grova vapenbrott kommer åtgärderna nu och i närtid att koncentreras till sociala insatser. Samtidigt gör faktiskt regeringen något och oppositionen driver på. Så kanske de kan lyckas…

  Gillad av 1 person

 2. Bo Svensson skriver:

  Det finns en del grymma lösningar på problemet kriminalitet som Filippinernas där de misstänkta jagas som ohyra och USAs med miljoner dömda i tvångsarbete.

  Det straff jag finner rimligt för dem som mördar och stjäl, är bara att nödgas leva ihop med sina likar. – Tjuvar bland tjuvar och mördare bland mördare, så att redigt folk kan få leva ihop med redigt folk. – Ungefär som det fungerade innan folkblandningsdriven.

  Metoden för återställa denna ordning är krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför anvisat område och konsekvenser på rätt nivå för att påträffas utanför.

  De belopp man kräver garanten på efter att klienten dömts för grova våldsbrott, skall då vara på minst den nivå som resulterar i kvinnofrid och trygghet i det offentliga rummet. – Det handlar inte om ersättningen till brottsoffer och efterlevande utan eventuellt om täckandet av kriminalitetens totala kostnader. – Men man kan ju starta med våldsbrottsligheten.

  Liksom vi bjuder de betalningssvaga bland dem vi känner samhörighet med på mat, bostad och sjukvård, kräver denna ordning också hjälp med att skaffa ekonomisk garant. – Ett generellt belopp, – inte behovsprövat.

  En enklare variant på samma tema för det multietniska samhället är att varje folk får fungera som ekonomisk garant för de sina.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Liksom de kriminella använder all tillgänglig teknik för sina syften, borde vi också vara öppna för det samma. – Eller?

   Vad jag kan komma på, är kameror i varje fordon som i Ryssland, licens-plate-recognition-system, face-recognition-system, generellt DNA-register för riskklientelet, möjligheter att spåra efter ett brott, hur trafikanter rört sig i trakten.

   Ett mardrömsscenario för lagbrytaren och då gäller det att man har rättsordningen på sin sida och att det inte är fienden som har makten.

   Gilla

 3. Eva Danielsson skriver:

  Tänk att människan alltid så lätt hamnar i ytterkanterna. Flathet och släpphänthet resp hårdhet utan gränser.
  En god ledning som vill komma tillrätta med oacceptabelt beteende måste vara smartare än så. Påhittig och förutseende och målinriktad. Orubblig med vad som gäller och tillämpa verksamma kännbara påföljder. Men också med en tydlig etisk kompass.

  Komplexa problem måste bekämpas med multipla motåtgärder. Alltifrån att sluta fylla på problemen och sätta in förebyggande åtgärder till en rad ingripanden mot de pågående överträdelserna. Med lagliga med benhårda oförtröttliga metoder.

  Men vi ser inte ens någon vilja att börja reda upp problemen med ökande brottslighet och social oro och dalande skolresultat osv. För i så fall skulle den första förebyggande åtgärden vara att sluta fylla på med asylinvandrare och anhöriginvandrare. Ett stopp för lång tid framöver.
  Nästa förebyggande åtgärd skulle vara att genomföra utvisningar. Och hjälpa folk att flytta hem igen.
  Inga rättsosäkra undantag. Inte för niotusen överåriga barn heller.
  Man skulle sluta ge tillgång till välfärdssystemet innan man är självförsörjande och i nästa steg medborgare. Som ska vara krävande att bli. En tydlighet här skulle ge många socialt goda effekter.
  Och man måste lagföra utan ”förmildrande” relativiseringar. Med utvisning som grundregel, även om man har familjeanknytning här.
  Jaga och spåra brottslingar på riktigt. Lära av dem som prövat bra metoder, New York brukar nämnas.
  Osv osv
  Utan att rada upp alla argument för en synvända i skolan, så är det också viktigt. Och att mota islamiseringen, stoppa religiösa krav och lägga ner det bidragsindustriella komplexet. Och värna om vårt kristna sekulära samhälle.

  Allt skulle vara möjligt. Om viljan funnes.

  Gillad av 9 personer

 4. Björn G skriver:

  Befolkningsutbytet i Sverige går allt snabbare. Cirka 69 000 nya svenska medborgarskap – motsvarande ett nytt Södertälje – utdelades under 2017 till invandrare från mer än 160 länder.
  En ökning med 14 procent jämfört med tidigare rekordnotering från 2016.

  Med det som bakgrund berättar vänsterdebattören Stina Oscarson att i hennes drömsamhälle sitter Rakhmat Akilov i kassan på Coop och blir bemött med respekt.
  I mitt drömsamhälle sitter Rakhmat Akilov inspärrad på livstid i Uzbekistan, och Stina Oscarson sitter i kassan på Coop.

  Vi vet också att den 57-årige syrier som installerades med sina tre fruar och 16 barn i tre bostadsrättslägenheter köpta av Nacka kommun för 14 miljoner kronor lämnade osanna uppgifter när han sökte asyl i Sverige. Han påstod nämligen att han bara hade en fru.

  Det uppmärksammade fallet med den 57-årige syriern och hans tre fruar visar att månggifte i praktiken är tillåtet i det statsfeministiska Sverige, trots att det juridiskt sett är förbjudet. Stora kryphål i olika lagar och brist på samordning och helhetssyn erbjuder mycket goda möjligheter för invandrade muslimska män att hålla harem och leva med en uppsättning fruar i enlighet med koranen.

  Då starkt avvikande normer och värderingar, ställs mot allmänt vedertagna normer hos en ursprungsbefolkning uppstår starka spänningar i samhällskroppen (likt Brasilien) som så småningom får hela samhällsbygget att rasa, där är Sverige idag!.

  Gillad av 13 personer

 5. Hell, Will. We ain't bad men no more. Shit, we're farmers. skriver:

  Jag är dåligt politiskt och historiskt skolad, så min uppfattning om vad nazist, kommunist, och i synnerhet fascist är saknar ännu djup. Liberal, libertin, konservativ, paleokonservativ och allt vad det heter, det har kanske värde att pussla in sig men jag tror man skall vara försiktig med sina analogier idag och jag tror att tala om fascism leder fel. Den motrörelse som nu börjar uppstå i västvärlden är inte sprungen ur något ledarskikt eller politisk teori, den är sprungen ur verkligheten. Det är nog därför de politiker som förläst sig på gammal politisk teori som innefattar hat mot judar kort och gott verkar så osmakliga på de flesta och misslyckas med att få breda folklager med sig, den kärnan hade hittat någon att hata i varje tid, man känner på sig att det inte är några bra karlar.

  Det är istället verkligheten som folk kan betrakta som sakta men säkert skapar en motrörelse, och jag tror att de är de som är sprungna ur verkligheten som kommer att leda. Visst riskerar vi att ”fascister” blir det enda alternativet en tid, men jag tror att en annan typ av politiker krävs. Igår debatterades här en person som Tommy Robinson, inte Guds bästa barn, men, uppfattar jag, han drivs av att vilja bevara något som var bra, inte först och främst av hat, trots att staten, vänstern och våldsamma muslimer försökt tysta och döda honom länge. Hans tänder blev utslagna av muslimer i fängelse, hans fru hämtad av staten när hon var höggravid. Jag tror att i stort sett hela det etablerade politiska etablissemanget som nu styr är irrelevanta utan att ha förstått det, islamiseringen har tagit fart och det är här parallellerna med Brasilien haltar, situationen är här både värre och bättre, eftersom orsaken till problemen är mycket tydligare än i Brasilien, det är en viss grupp, lätt identifierbar, som står för förändringen i samhället, soppan har två ingredienser, alltmedan i Brasilien det är en enda röra. Detta är anledningen till att vårt etablissemang med all kraft vill förhindra vanligt folk att inse var skon klämmer, för när man väl gör det så blir det lätt att mobilisera för det som sker betyder en annan framtid, den som Tommy Robinson talar om, och Enoch Powell varnade för. Det som saknas ännu i Sverige det är ledare med förståelse för den mänskliga naturen och hur våld styr, som Robinson i England, som ändå är bra människor med skit under naglarna. Skulle det sluta så illa att folk blir tvungna att följa en välkammad man för att kunna frammana det våld som behövs så är också det etablissemangets fel. Allt de gör ökar risken för fascism som självförsvar, sätts det inte stopp nu så får Powell rätt, om allt.

  Gillad av 10 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   10 minuter om Powell: https://www.youtube.com/watch?v=5G4ydhxeFrA

   Personligen så anser jag att en liten invandring är bra för alla länder. Det kan handla om specialistkompetens eller utbildade arbetare till industrin som i 1960 talets Svenska industrier, en erfarenhet jag minns med glädje.
   Kärleken har heller inte några gränser! 🙂

   Massinvandring av människor med en ideologi som har grundtesen att härska över världen leder naturligtvis till vår svenska kulturs undergång – är det vad vi önskar? !

   Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Det är kommunism. – Om det är människovärdiga villkor man eftersträvar, är det rättsordning man skall jobba med.

   Att barnens bästa skall trumfa alla andra hänsyn är också feltänkt. – Då skulle det ju vara fritt fram att ta för sig av fattigas barn, om man själv kunde ge dem bättre villkor.

   Gillad av 1 person

 6. Fjärillseffekten skriver:

  De flesta av oss har väl någon gång kommit i kontakt med logaritmer. En siffra upphöjt till 2, 3 eller mera. Och hur siffrorna snabb skjuter i höjden. Minsta ingångsvärde bli snabbt till en jätte. Till en slags fjärillsefftekt. Men i praktiken slår alltid bromsar till. Det är så ekologiska samband hålls tämligen stabila.

  Mänskliga samhällen kan även de betraktas som ett slags ekosystem. Balansen innehåller starka motsättningar och spänningar. De går kors och tvärs. Mellan visionärer, samhällsplanerare, aktivister, sociala ingenjörer och politiska intressen.

  Vissa bygger, andra river ned. Följer lagar. Andra gör det inte. Gör egna karriärer. Andra förblir vid sin läst. Vissa tänker på sig själva. En del mer på andra. Grytan kokar. Logaritmer drar iväg. Och bromsar slår till.

  I denna gryta av olika variabler försöker samhället slipa bort olika uppenbara avarter. En del vill då jobba akut. Som brandkåren. Andra vill planera. Skruva på socioekonomiska rattar. Lite i taget. Med ett eventuellt positivt utfall om några decennier. De flesta har nog med sina egna liv. Och så finns gängbrottsligheten som tycker allt är bra som det är.

  Hur mycket skall vi ta i? Vem och vilka skall vi försvara? Och med vilka medel? Vart överskrids gränserna i försvaret av humanitet? Vad är stort och smått? Kan man betrakta WW2 som en kamp mellan ont och gott, fört med blanka vapen?

  Det finns alltid gränser. Hur försvarar människan högre värden utan att själv förgås? Var gömmer sig alla logaritmer. Var finns Fjärilseffekterna?

  Gillad av 1 person

  • Richard skriver:

   ”Hur mycket skall vi ta i? Vem och vilka skall vi försvara?”

   Vi ska försvara de etniska svenskarna och skötsamma invandrare (i de fall skötsamheten är bekräftad). Det här är svenskarnas land. Vi ska ta i så mycket som krävs tills jobbet är gjort.

   Gillad av 8 personer

 7. oppti skriver:

  Södertälje var drabbad av maffian. Nu sitter de inom lås och bom eller ligger under jord.
  En reporter dristade sig att skriva en bok om maffian. Ledaren som sitter i fängelse intervjuades. Men han ville även styra vad som skrevs. Det blev tydligen ett svart kapitel-bokstavligen. På så sätt lever reportern vidare och maffian kan ägna sig åt knyppling eller vad man nu gör i fängelset.

  Gilla

 8. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Franco var en uttalad motståndare till den pågående federala interventionen. ”Vi behöver blyertspennor, inte tanks”, sa hon på TV.

  Typiskt uttalande av en naiv PK-ist.

  ”Den 14 mars blev hon mördad.”

  Hon hade nog varit tacksam om hon färdats i en stridsvagn.

  Den som inte förstår att man inte kan dalta med kriminellt slödder får skylla sig själv.

  Gillad av 2 personer

 9. Christer Carlstedt skriver:

  Det pratas allt som oftast om mänskliga rättigheter utan att begreppet definieras speciellt väl. Alla tycks tro att de vet vad det är. Precis som med demokrati.

  För mig känns det i princip korrekt att en mänsklig rättighet, när man väl blivit satt till denna värld, är rätten till sitt eget liv.
  Redan här stöter jag på problem. Menar jag verkligen det in absurdum?
  Det betyder ju i så fall att vissa resultat av Nürenburgrättegångarna efter Andra Världskriget var ett brott mot de mänskliga rättigheterna! Det har jag aldrig hört framföras.
  Saddam Husseins dinglade i repet klarade väl de flesta av utan allt för mycket kväljningar. (Fast han var ju förstås en sällsynt elak jä….l).

  De flesta tror jag sväljer att vissa blir avlivade eftersom de tagit livet av så många och ställt till jäkelskap för många fler.
  Jag gillar inte det! Jag vet nämligen inte var gränsen för tillräckligt många går, för att straffet skall bli avlivning. Är det ett tusen? Är det 22?
  Eller är det möjligen brutaliteten i avlivandet som skall räknas?
  Om man frågar den som fått sitt barn oprovocerat dödat så går förmodligen gränsen vid att ett taget liv innebär att brottslingen förbrukat all sin kvalifikation för åtnjutande av mänskliga rättigheter.

  Eller är det kanske rent av på det viset att när du genom brottslighet kränker en annan persons rättigheter, så har du redan avsvurit dig alla dina krav på egna rättigheter?

  Gilla

  • Erik2 skriver:

   Viktigt och intressant. Det finns bara en mänsklig rättighet och det är rätten till sitt egna liv. Det betyder att allt måste göras om i svensk politik. Du äger ditt liv, dina pengar, dina insatser. Du har ansvar för ditt liv, Och för att hjälpa andra att få ordning på sina liv. Men hur organisera samhället så att denna enda men viktiga rättighet tillgodoses?

   Ta ner skatter till så lite som möjligt. Allt gemensamt som måste finnas organiseras i frivilligt samarbete mellan medborgare. T ex som med crowd funding eller uber. Smaka på ordet medborgare f ö, ingen rikspolitiker verkar förstå det ordet längre.

   Med detta följer garanterat lyckligare människor och samhälleliga katastrofer som den vi är inne i omöjliggörs. Det finns helt plötsligt ingen stor offentlig kassa med andras pengar att glänsa med. Det kommer att bli slut på dessa passiva människor som bara tittar på när saker händer.

   Gilla

 10. Hans Jensevik skriver:

  Vi har gjort detta en gång. Läs Njals saga. Den som inte rättade sig efter tingets dom dömdes fredlös. Var han kvar i landet dödades han. Det kväste klanerna som stred mot varandra och landet (först Island) fick en nationellt verkande lag. Utvisning räcker. Se till att utvisning fungerar och det blir lugnt i detta land. Vi har all kunskap vi behöver men vi saknar ”satan perkele”. Här härskar de goda ”pisshumanisterna”. Det blir så att vi som vill leva som vi gjorde för 30 år sedan får flytta till ett land där satan perkele härskar.

  Gillad av 8 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Den liberala ordning man försökte få att fungera där, kan tjäna som förebild: Alla hade ekonomisk garant och konsekvenserna av våldsutövning var på den nivån att fred och trygghet rådde. – Det är ju receptet för en självfinansierad rättsordning.

   Ekonomisk garant är en av ingredienserna som saknas i psykopatliberalernas globaliseringsagenda.

   Bevis på sådan kunde fungera som globalt visum.

   Gilla

  • A skriver:

   Nejdå Hans, vi ska inte flytta nån stans. Det är svenskarnas land, och så ska det förbli. Vi ska inte odla förlorarmentalitet. De som kommer att förlora är dagens idèer och etablissemang. Det har de att se fram emot. Frågan är hur illa de kommer att bära sig åt innan det är dags att kasta in handduken. Sådant har de att ta ställning till.

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 11. uppstigersolen skriver:

  Idag läser jag i SvD att nån ordförande i nåt FN-förbund vill att Sverige måste agera mot rasistiska organisationer. Det låter väl OK ända tills man läser hela artikeln. Inte ett ord om muslimer som ju verkligen är rasister. Istället står det till exempel om nordiska ungdomspartiet som delat ut mat till hemlösa. Ja usch så rasistiskt!

  Gillad av 5 personer

  • rudmark skriver:

   Det är inget FN-förbund. Det är en svensk socialdemokratisk förening, som inte har ett dugg med FN att göra. Namn kan bedra. Låt dig inte luras. SvD brukar inte upplysa om detta förhållande. De gillar tvärtom att låta denna ulv i fårakläder komma till tals. Kom ihåg Bjerelds och Demmerts uppdykanden i SvD som oberoende statsvetare….

   Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Jag anade att det var nåt lurt med det där med FN. Kanske står FN för ”för närvarande”?

    Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    För att inte tala om,
    som flitigt anlitade experter i SR,
    ofta för att kommentera SD:s utveckling,
    upp eller ner…

    Utan att andas en enda stavelse om sin jävssituation!

    För övrigt heter hans illröda ”side-kick”/sambo Marie Demker!

    Gilla

 12. Igor skriver:

  ”Eller är det kanske rent av på det viset att när du genom brottslighet kränker en annan persons rättigheter, så har du redan avsvurit dig alla dina krav på egna rättigheter?”
  Du menar när den svenska staten tar ifrån bonden mark som statens tjänare anser är en biologisk mångfald?

  Gillad av 1 person

 13. Elof H skriver:

  Det är så mycket som stämplas som fascism att det blir omöjligt med effektiv rättskipning. Helt absurt t.ex. att alla som kommer in i landet inte avkrävs fingeravtryck och DNA så att det blir praktiskt möjligt att hålla reda på dem och identifiera eventuella kriminella (som skapar fördomar om alla migranter). Är det fascism? Samma sak med övervakningskameror. Vad är det för farligt med dem? Finns det ens några vettiga exempel på att de missbrukats? Är det inte bättre att straffa eventuellt missbruk än att kräva tillstånd (som ofta inte ges) för varenda kamerainstallation som kan råka filma allmänheten? Är det fascism? PK-folket bakbinder rättsskipningen gång på gång eftersom de helt enkelt inte vill straffa någon förutom de grupper de hatar (ni vet vilka).

  Gillad av 1 person

  • Tips skriver:

   Precis. Bara en sån sak. Japan avkrävde fingeravtryck redan för 30 år sedan, man skulle också alltid bära leg på sig med fingeravtryck, bild etc och det kontrollerades inte sällan av polis.

   Gilla

 14. Die Welt skriver:

  Visst är det så visst är det så, skrev lite på Omars sida om hårdare tag. Ex att pungkulorna skall bort på vissa och vi på då sätt sparar oss från mer människor och ec massvåldtäketner går ned

  Gillad av 2 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Kulorna rullar åtminstone…
   På annat sätt!

   Gruppvåldtäkter borde nog bestraffas hårt!
   Då försvann nog företeelsen…

   Gilla

   • Olle Reimers skriver:

    Hur ska ett samhälle reagera när dt drabbas av en invasion av människor som inte vill de ursprunglga invånarna väl?

    Vad är skillnaden mellan om de kommer iklädda uniform eller koranen?

    Gilla

 15. rudmark skriver:

  Visst är brottsligheten ett otyg, och många känner så. Men så länge svenska ”deep state” eller korrupta ledare (eliten?) sitter kvar är för’ändringar omöjliga.
  Svårigheter (aka ”utmaningar”) förklaras oacceptabla, eller så slänger man lite miljoner hit och dit. Hur göra med:
  -polisbrist
  -lärarbrist
  -sjuksköterskebrist
  -förskollärarbrist
  -hantverkarbrist
  osv

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Själv är bästa dräng fick jag lära mig. Polis, Lärare, Sjukskötare, Hantverkare, dessa fixar jag för mig och mina närmaste. Förskollärare är min hustru så tillsammans grejar vi det. Men, varför ska jag då betala så mycket skatt? Jag får bli min egen skattekontrollant också.

   Gilla

 16. Petrus skriver:

  Problemet man måste inse är att de som styr Sverige inte tycker att en brasiliansk utveckling är något problem. Eller sydafrikansk. Invandring är till för att på olika plan bekämpa svennarna som man anser vara det substrat varur nazism och liknande kan uppstå. Det är också positivt om man kan straffa svennarna p g a någon slags svårdefinierbar skuld. Skulle man gå ut och mörda svenska hemmansägare på samma manér som i Sydafrika skulle detta inte vara något egentligt problem. Skulle det vara något fel med att avliva en figur som Sven-Olle Olsson? Litet hårt kanske, men politiskt relativt rättfärdigt. Ungefär som när AFA vandaliserar liknande figurers bostäder och bilar. Eller spöar upp dem på stan. Det är inget problem att mörda liknande figurer i Sydafrika. Media ignorerar problemet. Tar man ifrån sydafrikanska sven-ollar deras gårdar så heter det i Rapport att de svarta tar tillbaka sin egendom. Massmördas de som i Sovjet på 30-talet heter det ibland att de svälte ihjäl sig själva. Sovjet var en bra bundsförvant mot Nazityskland. Nazityskland var värre än Sovjet. Sven-Ollar är värre än AFA. Etablerad media samarbetar med olika AFA Dokumentation-derivat.

  Det handlar om att på olika plan – kulturellt, socialt och ekonomiskt – föra en kamp mot svennarna och bestraffa dem. I och för sig gynnar inte detta redan befintliga MENA-knuttar och andra invandrare i landet. Men det gör inget. Se bara på vilket elände man ställt till för befolkningen i länder som Irak, Syrien och Libyen.

  Gillad av 1 person

 17. YP skriver:

  Vad som gör det viktigt att bilda opinion visavi drevet mot Bali, och vad som (åtminstone utifrån den information vi faktiskt har) gör den moderata partiledningens servilitet så klandervärd, är det faktum att det är denna hållning som tagit oss dit vi är idag.

  Det är till följd av denna flathet från högerns sida Sverige blev vad som närmast påminner om en enpartistat. Det är till följd av denna flathet från högerns sida som Sverige blev med världens högsta skatter. Det är genom denna flathet från högerns sida som Sverige blivit ett halvtotalitärt land, där vanliga människor är livrädda för att säga vad de tycker.

  Det är till följd av denna flathet från högerns sida som borgerligheten alltid hamnar i försvarsställning. Det är till följd av denna flathet från högerns sida man gång på gång tvingas på defensiven. Det är till följd av denna flathet från högerns sida som samma höger ständigt tvingas hålla sig till spelregler dikterade av socialister.
  http://fnordspotting.blogspot.se/

  En typisk svensk åkomma? Att inte ställa sig upp och försvara en kollega, utan istället ta till sjappen med svansen mellan benen. Att välja den konflikträddes väg.

  Gilla

  • Jan Bengtsson skriver:

   Kristersson saknar helt ryggrad!

   Men lider uppenbart av Napoleonkomplex,
   liksom Löfvén!

   Varför skall Sverige i detta avseende drabbas orimligt hårt,
   räckte det inte med att Palme förstörde Sverige???

   Gilla

  • This is what happens when you find a stranger in the Alps! skriver:

   Så är det, de som skulle vakta strecket i sanden gjorde gemensam sak med fienden.

   Gilla

 18. Olle Reimers skriver:

  Den mest effektiva metoden tycks vara att ha en religion som berättar för människor redan vid födseln att om du på minsta sätt avviker blir du avrättad, av med högra handen eller liknande.

  Islam är kanske inte så dålgt svar på samhällsproblemen? Särskilt om man ser till att beväpna trospoliserna med stridsvagnar?

  Jordan Peterson skriver i sin bok ”12 rules for life” att mannen står för ordning och kvinnan för kaos. Det man kan undra över är huruvida det blir kaos eller ordning om kvinnorna får bestämma?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.