När vänstern älskar stängda gränser

Mohamed Omar

Vänstern säger att alla är välkomna, att ingen människa är illegal och att det är omöjligt att hålla migranter ute. Men när någon försöker ta sig in i Storbritannien som vänstern ser som fiende, en meningsmotståndare, ja, då låter det annorlunda.

Det finns stunder då vänstern älskar stängda gränser och stängsel. Stunder då vänstern jublar över att någon inte släpps in i landet. En sådan stund var söndag den 11 mars när den 22-åriga kanadensiska journalisten Lauren Southern skulle besöka Storbritannien. Hon stoppades i Calais. Hon fick inte komma in. Hon var inte välkommen. Och vänstern applåderade.

Varför blev inte Lauren Southern insläppt? För att hon vid ett tidigare besök i februari ska ha provocerat muslimer i Luton genom att dela ut regnbågsfärgade flygblad med texten ”Allah is Gay”. Det var ett socialt experiment för att blottlägga skillnader i attityder till homosexuella. Polisen tvingade henne att packa ihop flygbladen och avsluta aktionen för ”hennes egen säkerhets skull”.

I många islamiska länder är det förbjudet att häda profeten Muhammed, hans gud och Koranen. En stor andel av muslimerna i dessa länder ser dessa saker som heliga. Så hädelselagarna är, även om vi västerlänningar inte gillar dem, ganska naturliga där.

Men i västvärlden är inte profeten Muhammed helig. Västvärlden har en kristen tradition. I den kristna traditionen betyder Muhammed och hans Koran ingenting. Det fanns tidigare lagar i väst mot att häda mot kristendomen, men inga mot att häda mot islam. Att häda mot islam var helt okej eftersom det inte var vår religion.

Men nu, tre hundra år efter upplysningstiden, har det uppstått en märklig situation. Lauren Southern får inte komma in i Storbritannien för att hon hädat mot islam. Man får häda mot kristendomen, som är britternas religion sedan gammalt och en del av deras kultur, men man får inte häda mot islam, som inte har någonting med Storbritannien att göra. Varför är det så?
För att britterna ser Muhammed och hans religion som helig? För att de har sådan stor respekt för islam? Nej, snarare för att det numera finns en minoritet muslimer med invandrarbakgrund i Storbritannien som man inte vill reta upp. Fruktan för denna minoritet, inte respekt för islam, har gjort islamiska hädelselagar i ett traditionellt kristet land möjliga. Vem vågar riskera en ny Charlie Hebdo-massaker?

För att det hela inte ska verka för bisarrt, att Storbritannien, alltså ett sekulärt land med kristen tradition, infört främmande religiösa lagar, så kallar man det misshagliga beteendet något i stil med ”rasistisk hets” i stället för ”hädelse mot islam”.

Men det som Lauren Southern har gjort, att sprida flygblad som beskriver islams gud som ”gay”, har ingenting med rasism att göra. Islam är liksom kristendomen en universalistisk religion med anhängare av olika folkslag som talar en mängd olika språk. Islam är inte en folkgrupp utan en religion.

I väst tillåter lagarna därför att profeten Muhammed förolämpas, förlöjligas och kritiseras. För att komma åt hädare, den islamiska fundamentalismens fiender, måste man trixa.

Man befinner sig på ett sluttande plan när man tystar provokatörer och kritiker av rädsla för de kritiserades eller de provocerades hot och våld. Det är ju de som hotar och är våldsamma som måste lära sig respektera yttrandefriheten och de som kritiserar och provocerar som ska ha skydd av staten. Dessa eftergifter gör de islamiska fundamentalisterna starkare. De får som de vill.

Med vilken rätt kan islamiska fundamentalister kräva att just deras religion, vars närvaro bara blivit märkbar de senaste tjugo-trettio åren, ska ges särskilda privilegier? Det finns inga som helst argument för det förutom våld. Enbart våldet och rädslan för våldet kan göra Muhammed och hans gud heliga i väst.

Muslimer som kommer till väst för att leva hos oss, bör anpassa sig till vad som gäller här. Om de anser att Muhammed och hans gud är heliga och inte får avbildas eller förolämpas så är det en trossak som ingår i religionsfriheten. Ingen tvingar dem att förolämpa Muhammed, hans gud och hans Koran.

Men de kan inte förvänta sig att västerlänningar ska följa islams lagar. Det finns ingen rimlig anledning till att just Muhammed och islams gud av alla världens profeter, gudar, helgon och änglar ska ha en särställning i ett sekulärt väst som samtidigt tillåter att man säger vad som helst om den egna kristna traditionen.

Händelsen visar också att gränser kan kontrolleras. Man skulle kunna stävja spridningen av islamism. Det är en den politiska viljan som saknas. De som propagerar för ”öppna gränser” menar inte vad de säger. Några dagar innan Lauren Southern stoppades från att besöka Storbritannien hade två andra nationalistiska aktivister nekats inträde: österrikaren Martin Sellner och amerikanen Brittany Pettibone. De hade planerat att hålla islamkritiska tal vid Speakers’ Corner i Hyde Park.

90 reaktioner på ”När vänstern älskar stängda gränser

  • richardlindlind5 skriver:

   Ja , som jag skrivit förut . -Britterna stred med näbbar och klor mot Tredje Riket under WWII .När britterna vunnit striden ger man bort sitt land till främlingar . !!
   Nu kan kanadensare och infödda britter till och med gripas och hindras från att tala i Talar Hörnan .
   –Jag kom att tänka på den Tyska diktaturen under samma tid ; Herman Göring ville hjälpa sina vänner vid det Svenska hovet med en Kurt Haijby som spred pinsamma rykten och Göring såg till att Haijby skrevs in vid ett mentalsjukhus i Tyskland.
   Väl där fann läkarna att Haijby inte var mentalsjuk och släppte honom .
   Utan att bry sig om vad H.G. tyckte.!
   I GB finns flerhundraåriga lagar om yttrandefrihet , men polisen viker sig för politiskt tryck.
   Uselt !

   Gillad av 10 personer

   • Per-Anders skriver:

    Jag undrar vad Britterna stred för? Var det deras kultur eller? Någon stans handlar försvar om rätten att få bestämma över sig själv. På ett sätt är det en idé. Frågan är: vad är Storbritannien för något? Vilka idéer ville de försvara mot Tyskland? Hur kommer det sig att idéerna inte får försvaras idag?

    Det är samma sak med Sverige. Vad är Sverige för något? Tänk på det upphaussade hotet från Ryssland. Vad är det Sverige vill försvara mot Ryssland? Är det bara territoriet, eller något annat. Vad blir skillnaden mot Rysslands hot kontra folk- eller kulturutbyte.

    Vad är det som gör att svenska politiker skiter i byxorna när Ryssland nämns men inte när islamiseringen av Sverige nämns?

    Gillad av 3 personer

  • Lev Barkland skriver:

   Det mest bizarra fallet av inreseförbud i UK tycker jag ändå är Robert Spencer. Han blev förhindrad att resa in landet eftersom han vill upplysa om Islams politiska agenda. Vilket han gör sansat och sakligt. Se det utdrag som motiverat hans inreseförbud. Framför allt finns det ingenting i Secretary of Home’s motivering som påskiner att det Spencer säger är inkorrekt. Han är alltså inte anklagad för att fara med osanning, utan snarare implicit för att säga sanningar.

   Det som gör det hela ännu mer bizarrt är att ungefär samtidigt får politiska islamister som Shady Al-Suleiman och Muhammad Al-Arifi resa in i UK och predika sekterisk och politisk islam. De berkäftar det som Spencer säger men de gör det från ett islam-internalistiskt perspektiv, dvs gillande.

   http://www.thecommentator.com/article/3866/theresa_may_s_ban_on_robert_spencer_and_pamela_geller_reveals_a_troubling_relativism

   Kontentan är att du får resa in i UK och hävda att Islam sanktionerar krigshandlingar mot icke troende _ifall_ du själv är muslim och hävdar detta som en uppmaning och med gillande. Men du får inreseförbud ifall du är ickemuslim och hävdar samma sak i varnande ordalag.

   Gillad av 5 personer

   • tips skriver:

    Jag tycker det är logiskt, alla vet att konfliktytan heter islam, som idag på radio ett otroligt krystat inlägg där polisen försöker förklara att vissa grupperingar försöker påverka folk att inte rösta, man nämner klaner, etniciteter och allt möjligt, utom islam. Det man inte talar om styr så klart, man är panisk för de omedelbara motreaktionerna från muslimer om man drar i bromsen och för att kompensera för att man låter islamiseringen fortgå så måste man tysta alla som talar om det, allt för att det inte skall explodera medan man själv har vakten. Så förvänta mer repression mot alla som talar om problem med islam.

    Gillad av 3 personer

   • Per-Anders skriver:

    Det är nog så att det är just sanningen som gör ont. Lite roligt med islam. Det behövs inte sägas något ont om den utan bara sanningen.

    Gillad av 2 personer

   • Lev Barkland skriver:

    Ja, sen kan man ju konstatera i.o.m. Spencers inreseförbud vs de skriftlärda muslimerna, att man lyckats ‘shariafiera’ hur rätten tillämpas vid inresa till UK.
    Eftersom det tydligen är skillnad på vem som gör en utsaga. En ‘kaffir’ blir bestraffad men inte en muslim. En av de tydligaste principerna som skiljer sharia från västerländska lagsystem är ju just olikheten inför lagen, en handlings straffvärde beror på vem som utfört handlingen, attribut så som kön och religion.

    Gillad av 1 person

 1. ramonafransson skriver:

  En till som även kastas i fängelse då och då är Tommy Robinson, som också kritiserar Islam och de radikala muslimerna. I söndags hade han en live sändning från Speakers Corner i London, eftersom han några dagar tidigare blivit bortförd av poliser eftersom han ville hålla tal om Islam. Då uppmanade han alla som ville stötta honom att komma till Speakers Corner klockan 15.00 ( London tid) att sluta upp.

  Och det gjorde tusentals och åter tusentals. Men även de som skrek Allahu akbar. Massor med polisbilar, men ingenting hände mer än att Tommy höll sitt tal och sedan lämnade platsen. Inlägget togs bort från Youtube efter några timmar.

  Nu på söndag ska han upprepa samma sak. Så det ska jag följa live!

  Gillad av 4 personer

 2. I see you rolled your way into the semis. Dios mio, man skriver:

  Övertagandet har gått mycket längre i England än vad man känner till i Sverige. Tommy Robinson beskriver i denna podd dels hur han är ett personligt mål för Englands säkerhetstjänst. Han beskriver också hur han förväntar att han under nästa år mister tillgång till de flesta publika kanaler och möjlighet till finansiering, Google, Facebook, Twitter, paypal och bankerna och BBC och MSM-media alla samverkar för att tysta obekväma röster. Han är dock ingen mes och har miljontals följare, och berättar om planer på att bygga upp en egen medieplatform, något att ta efter.

  Jag gissar att vi kommer att se samma utveckling här. Granskning Sverige var ett steg, liksom förföljelsen av sura pensionärer på Facebook.

  Jag tror att det som försiggår är följande: etablissemanget är fortfarande infekterat av vänsterliberala utopier om att ”multikultur” fungerar och kämpar mot att inse att man har haft fel, om allt. Den rena vänstern som bara vill förstöra är ganska nöjda med islamisering och allt annat som gör vita män sura så de vill bara fortsätta. Sedan så är en tredje sak i görningen, nämligen att de klokaste delarna av etablissemanget (vilket inte säger mycket) inser att de haft fel, men att de förlorat kontrollen, så nu är deras enda hopp, eftersom de inte ser hur de kan reversera massinvandring och islamisering, att gjuta olja på vågorna, och eftersom de vet att om de försöker dämpa islamisterna så leder det ofelbart till våld och protester, så väljer de istället att attackera de svagaste och minst våldsamma, sanningssägarna, och i detta fall, Tommy Robinson. Etablissemangets enda hopp är att gå i pension och gömma sig innan allt exploderar.

  Gillad av 11 personer

 3. Aha skriver:

  Väl skrivet. Visst borde det vara så att muslimerna inom sina led får uttrycka ilska över de som hädar Muhamed men att de får acceptera att icke muslimer får säga vad de vill om Muhamed. Bra kompromiss.
  ”Det är ju de som hotar och är våldsamma som måste lära sig respektera yttrandefriheten” – som Omar så träffande skriver. Detta budskap borde självklart framföras av etablissemanget med tillägget att om det inte passar är det inte heller passande att kvarstå i landet.

  Engelsmännens rädsla för ”rasistisk hets” speglar etablissemangens rädsla för storskaliga upplopp vilket skulle bli något av spiken i kistan för mångkulturen. Alltså gör man eftergifter mef resultat att mångkulturen blir än mer diversifierad. Risken för kollisioner mellan grupperna ökar då än mer. Man hamnar i en ond cirkel och det kan bli som i de flesta mångkulturer, de imploderar i strider.

  Patetiskt försöker etablissemanget motverka detta genom att uppmana majoriteten att integrera sig med minoriteterna.

  Gillad av 3 personer

 4. heraldikern skriver:

  Fattar inte hur politikerna kan vara så korkade att dom inte ”motar Olle i grind” nu medan det ännu finns en chans. Ju fler dom blir ju omöjligare blir det att försöka förklara att Islam är bara deras religion, inte vår. Därför kan dom inte kräva att vi ska följa deras bestämmelser! Motsvarande att dom skall respektera vår religion beror på att vi är den stora majoriteten, och att det är vårt hemland! Forfarande!

  Gillad av 1 person

 5. Hovs_hällar skriver:

  Min son och jag har pratat om att besöka London i vår. Nu börjar det kännas tveksamt om vi verkligen ska åka dit. Har förresten läst om den massiva islamisering som pågår där.
  Är London en muslimsk stad?

  Gillad av 2 personer

  • tips skriver:

   Jo det är det i högre och högre grad, men innerstan är så dyr så det är fortfarande ok, om du skall besöka alla museér och annat så passa på nu innan det är för sent. Ett hett tips är att endast åka med cabbies, barnen gillar det och du slipper tunnelbanan och blir inte lurad. Åk tidigt innan öppning till Naturhistoriska och Tekniska för att slippa köerna.

   Gillad av 3 personer

  • richardlindlind5 skriver:

   Förra året var en granne och hans tonårsdotter i London för att flickan ville se en figur som kallas ” Eminem ” uppträda .
   Pappan berättade att London var hemskt , muslimer , pakistanier , färgade av olika ursprung överallt ,–det kändes inte alls som London.
   Dessutom var allt trångt och bökigt.
   Aldrig mer ,- var omdömet.

   Gilla

   • Jörgen skriver:

    De engelska i London bor mitt bland fienden.
    ”Dark Albion. A Requiem for the English”
    David Abbott

    Gilla

  • Lennart Granqvist skriver:

   Aldrig i livet att jag åker till GB längre.

   Det får bli Ryssland i stället.
   Vännen Vladimir har stabiliserat moder Ryssland .
   Han vann ju valet,utan att be Margot om lov.

   Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Åk du till London. Jag känner mig inte otrygg i London utan mer trygg där än i Stockholm. Ska du välja hotell på egen hand kan du välja något i Kensington och dess omgivning. Väldigt få muslimer där. Mest muslimer i östra London. Man kan dra en gräns vid Tower Bridge. Hotell väster om den bron.

   Men lita inte på vad jag skriver. Du kan söka på ”map of muslims in London” så kan du hitta en karta som visar var muslimerna bor i London.

   Gilla

 6. Magnus Rosensparr skriver:

  För snart 80 år sedan försökte Tyskland invadera Storbritannien, och under de två första åren av 2:a världskriget stod man ensamt mot fienden. Nationen kämpade för sin överlevnad och turligt nog hade man en riktig ledare i den store och karismatiske Winston Churchill. Storbritannien stod fast och överlevde sin fiende, som då hette nazismen.

  Under de senaste decennierna har Storbritannien åter utsatts för invasionsförsök, men denna gång inte i form av regelrätt traditionellt väpnat angrepp. Den här gången har emellertid invasionen lyckats, genom att en gigantisk femte kolonn har släppts in av britterna själva. Orsaken till att så kunnat ske är en kontinuitet av aningslöshet, svaghet och inkompetens hos statsledningen över tid. Denna gång behöver Storbritannien inte gå ut i krig för sin överlevnad, men helt självförvållat kommer man att få ett inbördeskrig som ett brev på posten.

  Gillad av 5 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   https://thewayofreason.wordpress.com/2017/04/08/tal-infor-west-midlands-generalforsamling/

   Enoch Powell, Margaret Thatchers mentor och den som alla förväntade sig skulle spela den roll i historien som Thatcher fick spela själv, såg problemen 1968 och varnade för dem. Det här talet ledde till en så stark motreaktion i etablissemanget att Powells politiska karriär stoppades. Detta förhindrade förstås Thatcher från att göra något åt detta problem. Den andra heliga kon var och är National Health Service. Sjukan, krigsvinnarens hybris, den bristande insikten om vad framgången beror på och kommer sig av, började redan 1945 när Churchill förlorade valet och kommunisten Attlee fick tillfälle att slutföra förstörelsen av England.

   Gillad av 2 personer

   • Lars skriver:

    Hur bär du dig åt att få in nyliberalism i allt du skriver? National Health Service? Vad har det med Islamisering att göra? Du vill kapa debatten och styra in mot Milton Friedmans ideer?

    Gilla

   • Klimathotet skriver:

    Enoch Powell, British Hero. En BBC-dokumentär i 4 delar, finns på YT. När jag är i England brukar jag testa folk med att säga, Enoch Powell was right. Det kan bli ganska intressanta diskussioner.

    Gillad av 2 personer

   • Lars skriver:

    NHS samma problemkomplex? Fredrik, det är inte relevant och vill du påverka samhällsdebatten kring invandring så måste du inse att frågeställningen om ”VIK” inte löses med nyliberalism.

    Gilla

   • Olle Reimers skriver:

    Lars, varför måste du återigen bevisa tesen att du inte har förstått någonting av vad saken gäller? (Din tidigare kommentar om min person understryker detta faktum med tjocka streck. Du kan läsa om mina åsikter men längre än så kommer din analytiska förmåga inte.)

    Gilla

  • olle holmqvist skriver:

   En detalj utan principiell betydelse:Hitler som i mycket var en kompetent krigare,
   försökte bomba britterna till underkastelse. Han ville knäcka hemmafronten, motståndsviljan.
   Han insåg att invasion i form av tysk trupp till Englands kust, där hade man tillräckligt med rätt landsättningsfartyg.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Inte bara det. De måste fördöma och förkasta alla ledare och all elits verkningar sedan kriget. De måste besegra och bestraffa dem som nu är vid makten. De måste återupprepa bravaderna från Magna Charta och The Gloroius Revolution. En fyrahundraårscykel för den som intresserar sig för slikt.

    Gillad av 4 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Fredrik Ö…

    Samma taktik som i WWI…
    Bajonett på,
    när kulorna är slut!

    ”Kulorna” är öppet för fri tolkning)

    Gilla

   • Lev Barkland skriver:

    Problemet är att det finns inget ‘de’ längre. Likartat som i Sverige, det finns inget entydigt ‘vi’. Man kommer aldrig kunna mobilisera på det sättet när en stor del av befolkningen (hela ‘liberala vänstern’ följd av de okunninga ängsliga mittenväljarna utan historiskt perspektiv) kommer att vara emot sådan mobilisering.
    Det är detta som är så diaboliskt med den västeuropeiska mångkulturagendan, den har lyckats slå sönder hela idén om att vi är ett folk.
    Jag tror som @rosensparr, att Europa är mer illa ute denna gång.

    Gillad av 2 personer

 7. Hosianna skriver:

  Tack, modige Eddie, för ännu ett angeläget inlägg i den allt märkligare nutidsdebatten, där PK-isternas obehagligt framgångsrika maktmissbruk förgiftar och hotar förgöra hela Västeuropa.

  När jag var liten betydde det engelska ordet ”gay” fortfarande ”glad, livlig, fröjdefull” i den gamla dammiga skolbibliotekslektyr jag ivrigt slukade på fritiden – och i religionsundervisningen fick jag lära mig, att islam är ”fredens religion”.

  Flygblad med texten ”Allah is Gay” hade inte höjt på ögonbrynen hos någon med mina dåvarande kunskaper, men ännu mer passande förefaller påståendet vara i min nuvarande tolkning; sexfixerade islam föredrar män.

  Gillad av 4 personer

 8. Leif Nilsson skriver:

  Tack Omar!
  Du skriver också två andra nationalistiska aktivister nekats inträde. Men inte bara nekats inträde, utan också fängslats i tre dagar och sedan försetts med handklovar när de utvisades.
  Martin Sellners brott var ju att han tänkte tala vid Speakers’ Corner och Brittany Pettibones att hon skulle intervjua Tommy Robinson.
  Se intervjun med dem! Chockerande!

  Gillad av 6 personer

  • richardlindlind5 skriver:

   Tack för länken. Det visar sig att säkerhetstjänsterna är mycket välinformerade. Men den information man har används mot människor som vill tala fritt och inte mot muhammedanska terrorister.
   Fy skäms Teresa May — Vet hut MI 5. !!

   Gillad av 2 personer

 9. Lena M skriver:

  Jag gillar inget vidare ofoget att häda mot religioner och dess profeter. Till exempel tyckte jag eco homo utställningen var osmaklig och äcklig. Tyvärr verkar det som vissa sk. konstnärer älskar att skända det som andra håller för heligt. Ju mer man misstycker desto lyckligare och duktigare tycker dom att dom är. Låt profeter och gudar vara ifred. Respektera de människor som håller sina gudar och profeter heliga!

  Gillad av 1 person

  • Hovs_hällar skriver:

   LENA M — Det kan du tycka, men här handlar det om yttrandefrihet. Även jag tycker Ecce homo var osmaklig men ingen fanatisk kristen mobb kom ut för att mörda konstnären. Där har du skillnaden mellan oss och dem.

   Anser du att Lars Vilks ska kunna rita en rondellhund som med lite god vilja kan tolkas som föreställande en islamsk förkunnare, utan att riskera livet?

   Ja eller nej?

   Gillad av 3 personer

   • Per-Anders skriver:

    Jag kan hålla med om att vi kan respektera religioner. Men, hur ska vi förhålla oss när en religion vill troende av andra religioner ont? Ska vi respektera en religion, som kräver att vi ska tillhöra den religionen och om vi inte vill det ska vi straffas och då i värsta fall med döden?

    Gilla

  • richardlindlind5 skriver:

   Ytterligare en sak att fundera på …Man kunde stoppa två skötsamma ungdomar från att tala i GB , men man kan inte stoppa andra EU medborgare från att tigga och sälja sex.
   Klippet Leif Nilsson lagt ut är mycket avslöjande och jag är rasande på GB och Teresa May.

   Gillad av 3 personer

  • Olle Reimers skriver:

   Det du säger är utan relevans för debatten annat än att det är en illustration av skillnaden mellan totalitära och fria samhällen. Yttrandefriheten innebär att du FÅR göra osmakliga uttalanden; det är vad som är signifikant,

   Förmodligen är det bara 10-20 % som tycker om osmakligheter när de dyker upp men vi kastar inte upphovsmännen i fängelse eller slår ihjäl dem!

   Gilla

 10. Erik H skriver:

  Det Muslimska brödraskapet är terroristförklarat i flera länder som Egypten, Saudi Arabien och Syrien. I länder där det får verka har det i Palestina och Sudan en dominerande position medan det har en betydande position i Tunisien. I övriga muslimska länder synes det inte ha något större inflytande. Till exempel har det 40 av 560 platser i patlamentet i Indonesien (självstyrande Aceh är dock islamistiskt med före detta flyktingar i Sverige i ledningen), fyra av 325 i Irak och en av 128 i Libanon.
  I Europa får partiet och dess sympatisörer dock verka fritt och det får mig att undra om inte sunnimuslimerna i Europa är mer religiösa och radikala än sunnimuslimerna i deras hemländer. De ofta sekulära regimerna i dessa länder låter dem inte verka fritt och de har därför föredragit, eller tvingats, att verka i Europa.

  Gillad av 3 personer

 11. Willy Lindqvist skriver:

  ”Enbart våldet och rädslan för våldet kan göra Muhammed och hans gud heliga i väst.” Mohamed Omar har helt rätt. Men det handlar inte bara om väst. Överallt i världen där islam spridits har det skett med våld och hot om våld.
  Våld är grunden och förutsättningen för islam, som dessutom anser sig behöva skyddas genom förbud mot hädelse. Det är alltså inte tillåtet att tycka illa om och tala nedlåtande om islam. Samtidigt uppmanar ledarna sina anhängare att tävla i fromma åtbörder.
  Våld är islams livslust, och den dag människors rädsla för islam och islamister avtar, kommer den islamska religionen och ideologin snabbt att minska och dess makt i världen avta.

  Gillad av 4 personer

  • Olle Reimers skriver:

   Enligt Adonis, som hade intervjuat en av de ledande personerna i Muslimska Brödraskapet, skulle islam utan dödsstraffet för apostasi enligt denne ledare, bara vara en liten sekt.

   Gilla

 12. Rikard skriver:

  Hej.

  Rätt & fel avgörs av tre faktorer:

  Kapaciteten för våld. (Även tvångsåtgärder.)
  Majoritet för, eller ej obstruerande.
  Kontroll av begrepps-apparat. (Särskilt kommunikation.)

  Om du bestraffas för att säga A om B, och majoriteten antingen stödjer det eller åtminstone accepterar det är detta rätt. Då majoriteten av svenskar, eller som i exemplet med Southern britter, samarbetar så godkänner de också agerandet.

  Majoriteten av de vuxna svenskarna har i val efter val aktivt bidragit till denna situation, inte bara via val av parti utan också via val av eget engagemang och val av media.

  Moral, liksom demokrati, avgörs kvantitativt.

  Sköter du inte din hönsgård rätt får du inte komma och klaga över råttor och illrars härjningar; de följer sin natur.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 4 personer

 13. jacobsteckelenburg skriver:

  Jag träffade av en slump Lauren Southern på en bar i NYC julen 2016. Vi snackade länge om den pågående islamiseringen av stora delar av västvärlden till varsin Heineken (importerad över Hudson till NY från NJ) och så fick jag ett dedicerat ex av hennes då splitternya, storslagna och målsökande bok ”Barbarians – how baby boomers, immigrants, and islam screwed my generation”.

  Lauren är en smart och tuff tjej. Öht är smarta och attackbenägna kvinnor mina största favoriter, bl a i kampen mot islamiseringen av den västerländska civilisationen. Pamela Geller, Ayaan Hirsi Ali, Mona Walter är några få ex på vassa och smarta tjejer som konstant attackeras, förtigs och hånas av PK-medierna i UK och Sverige råkar jag veta. SVT:s program ”Svenska hijabis” är ett bra ex på idoliseringen och hyllningen av våldsideoligin islam efter decennier av hyllningar till kommunismen och marxismen – hyllningar som förresten fortfarande pågår i SVT med full kjraft.

  Nu går SVT, SR, DN och SvD samman för att tysta och/eller censurera all kritik av islam i Sverige – för att inte tala om SVT:s frånstötande, maximalstupida, vidskepliga och vulgära klimatalarmistiska projekt, extra tydlig i Rapports kvällssändningar 18-03-20.

  Gillad av 1 person

  • Olle Reimers skriver:

   Man kan undra varifrån detta kollektiva självskadebeteende kommer. Är det ett slags dödslängtan; att inte längre behöva ta ansvar för sitt liv och bara låta sig sugas in i det stora svarta hålet?

   För mig är detta den svarta baksidan av socialismen som under mer än etthundra år predikat att människor inte behöver ta ansvar för sina egna liv. Följderna ser vi idag.

   Gilla

 14. Elisabeth skriver:

  https://samnytt.se/scouterna-har-en-ovning-i-vithetsprivilegier-ska-visa-de-dolda-fordelarna-med-att-vara-vit/
  Snälla Mohamed, använd din skarpaste penna och skriv något riktigt elakt om det senaste stolleriet, svenska scouter ska ha övning i ”vithetsprivilegiet ”. Herregud, denna fixering vid hudfärg, denna hjärntvätt. Vore intressant att höra en vit sydafrikansk farmares synpunkter i ämnet. Eller varför inte, en svensk fattigpensionär som måste gå till tandläkaren.

  Gillad av 3 personer

  • Per-Anders skriver:

   Jag på ett möte ikväll där presentatören betonade att sin organisation stod för ”allas lika värde”. Efter mötet gick jag fram till denna person och ställde två frågor:

   1. Hur kommer det sig att vi sätter betyg på barnen i skolan?
   2. Fick du inte ditt jobb på grund av du ansågs ha ett större värde än någon annan?

   Jag krävde inga svara, utan ville bara att denna person skulle få något att fundera på. Lätt att slänga ur sig floskler men inte ens reflektera över hur motsägande dess innehåll är.

   Jag hoppas verkligen inte att föräldrar skickar sina barn på det där vithetsgrejen med scouterna. Snacka om att göra sin barn en riktigt stor otjänst.

   Gilla

 15. I SEE YOU ROLLED YOUR WAY INTO THE SEMIS. DIOS MIO, MAN skriver:

  Jag var precis ute och rörde på mig lite, jag såg ”Forum” på en skärm, jag hörde Nordengren och Epstein 3 minuter på radio innan jag stängde av och jag slogs av en känsla av att alla dessa svenskar man ser i offentligheten, alla politiker, alla journalister, alla stjärnor med åsikter (utom Bard och Roberto) är passé. De har ingen inflytande på verkligheten längre, de tror att de har betydelse och gör skillnad men det gör de inte längre, istället när jag såg muslimer så är det tydligt att DE har betydelse, där jag bor så blir de fler och fler och fler, ingen annan grupp ökar så, ingen annan grupp gör att vi anpassar våra liv så, inslagen ovan från England visar tydligt vägen, mer islamisering och etablissemanget kan inget göra längre, de förnekar vad som sker men även om de någon gång sticker upp näsan och tittar efter så kan de inget göra. Det är istället nya krafter som kommer att påverka Sveriges framtida riktning, muslimska så klart, och de som kommer att stå för motkraften, som Tommy Robinson ovan. I Sverige så har ingen ännu visat sig på allvar som kan vara en motkraft, alla är numera irrelevanta.

  Gillad av 3 personer

  • Per-Anders skriver:

   Problemet är att äcklet som körde på Drottninggatan inte vill serva svenskar, såsom att sitta i kassan i en butik. Jag upprepar frågan: vad säger att de som kommer till Sverige vill bli svenskar, integrera sig, gilla svenskt kynne eller kultur?

   Gilla

 16. Jeff skriver:

  Nya Tiders papperstidning berättar om 1000 flickor I staden Telford så unga som 11 år gruppvåldtagits , torterats och till och med mördats av gäng bestående av invandrare med muslims bakgrund.

  Dokument visar att sociala myndigheter känt till övergreppen, men för att allmänheten inte skulle bli ”rasistisk” så lät man det fortgå och växa. (jfr Sverige där offret aldrig nämns utan gärningsmännen ömkas)

  Storbritanniens Jämlikhets o människorättskommission Trevor Philips erkänner att han haft ”fel i allt” om islam i tjugo år.
  Detta efter att Philip hävdat att problemen bottnade i britternas islamofobi.

  Föraktet för vita flickor bland muslimska män har uppmärksammats under senaste tidens händelser Rotherham o Rochdale.
  ( i Sverige har liknande händelser uppdagats bl.a. i Södertälje där flera unga flickor föll offer för en liga med män från Mellanöstern.

  I det brittiska parlamentet finns det fortfarande de som vill mörka övergreppen, och kallar dem som protesterar för rasister.”

  Än en gång inget offer är för stort på mångkulturens altare. Där som här.

  Gillad av 3 personer

 17. Sixten Johansson skriver:

  För att förstå varför argument inte påverkar PK-människor kan vi tänka oss att vår tids ordfixerade västerlänningar börjat likna spelkort. Platta och glättade, bara yta, tvådimensionella varelser, som rör sig i sidled framför och mellan kulisser. Tänk på Alice i Underlandet och spelkorten hon mötte. Vi dissidenter är som Alice, vi har kikat från sidan och bakom kulisserna.

  För platta varelser existerar inget djup, varken i det egna psyket eller hos andra. De förstår ingen historia, ingen kultur, inga djupare konsekvenser av något. Därför förstår de inget som är farligt i djupled och går in i framtiden. Sådana farligheter tränger bara genom kulissen som små spetsar, punkter på de färggranna ytorna, lätta att täcka över. Alla ord är platta. PK-texter kan vara logiskt uppbyggda, men beskriver inget djup, därmed inte verkligheten.

  Vad detta betyder för synen på islam illustreras utmärkt av Olof Hedengrens läsvärda artikel i dag 22 mars på samtiden.se: ”För kulturministern är allt bara yta”.

  Det finns en skillnad mellan etablissemanget och de många maktlösa som lärt sig PK-språket. Både vänsterns och anarkoliberalernas aktiva skikt ser sig som en elit utan att erkänna det. Den elitistiska självbilden i förening med bristen på djupseende gör att de inte ens kan tänka sig att kultur- och samhällsförändringar kommer att påverka dem själva negativt. För dem är Sverige bara en stor kuliss, en magnettavla, på vilken de fäster nya kort, där de paraderar i sidled framför sin platta publik.

  Gillad av 1 person

 18. Muslimsk tjej som hånglar öppet? skriver:

  Har en konstig känsla av att jag var emd och startade den här nya ”Allah is gay” rörelsen,för att uppmärksamma homosexuella i Islam, som verkar ha uppkommit väldigt nyligen…. Jag var nämligen på Medeltidsveckan (för första gången) i somras och det var pride-dagar även inom ramen för den kontexten. Så jag hade en slöja med regnbåge på och ett hårband med någon text i stil med ”Free Love”. Jag och mitt sällskap mötte ett par killar med mörkt hår och skägg, som jag antog var muslimer eftersom de blev väldigt provocerade av detta. De vek chockade undan när vi kom på gatan, men klagade högljutt över alla turister som gick medeltidsklädda med slöjor och khaftaner, som enligt dem fick dem att se ut som turister/se dåliga ut! Jag antog att de syftade på muslimska kvinnor och tjejer i deras egna familjer/släkter/deras religiösa samfund, eftersom jag också såg tjejer och kvinnor i slöjor med modernare kläder till under medeltidsveckan i Visby. De var faktiskt svåra att urskilja från de kvinnliga franska turisterna under just den veckan -och såg alltså inte längre mer religiösa ut än andra, utan snarare mindre religiösa än de flesta andra på gatorna där…

  Särskilt provocerade var alltså de där killarna av de medeltidsklädda som ”till och med” visade någon slags HBTQ-sympatier. (Alltså skrek de som stuckna grisar, bland annat över åsynen av mig på gatan där.) De fick faktiskt bokstavligt talat sätta sig ned på en trapp och hämta sig en stund efter chocken av att ha mött mig med den där regnbågsslöjan där…! Sedan hörde jag att de chockat sa att ”Nu är det KRIG!” och såg att de såg sig om på alla turisterna i medeltidsdräkter! Jag vet inte om de seriöst hade tänkt sig att föra ”heligt krig” mot alla medeltidsklädda turister i Visby den veckan -och förstöra för turistnäringen/den största inkomstkällan på Gotland….! Vet inte heller varför de vill bo och hänga innanför ringmuren i Visby under en vecka av turistevenemang som till och med uttalat kallas för Medeltidsveckan…. Om de nu blir provocerade av att helt andra sorters folk än strikt religiösa muslimer då klär sig i mer täckande slöjor och khaftaner än ”deras” kvinnor och tjejer går på gatorna med…. Det är ju förresten också många medeltidsklädda turister som fester loss på Visbys nattklubbar den där veckan, så det kanske också provocerade dem, om de nu tyckte att de ”hädade Islam” genom att ”klä sig Islamskt och göra sådant som är HARAM/FÖRBJUDET i Islam!!!” eller något sådant, i sann Islamsk moralpanik! Lite tycker jag faktiskt SYND om religisa muslimer, som tar sin religion så skitnödigt, bokstavstolkande seriöst! För det måste ju vara jobbigt att vara så vredgad, chockad, kränkt och i allmänhet väldigt upprörd, nästan till tårar, av så extremt mycket…..! De förväntas väl också för ”Jihad”/krig mot otukt i princip hela sina ”liv”…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.