Mariastaty halshuggen

Mohamed Omar

En staty av Jesu mor jungfru Maria har hittats halshuggen i Växjö, rapporterar Smålandsposten den 22 januari. Även händerna är avhuggna. Statyn stod vid Sankt Mikaels katolska kyrka. Församlingens diakon Oddbjörn Andreassen tror att det handlar om en medveten attack mot kyrkan och ett hatbrott riktat mot kristna. Det är ännu inte känt vilka som ligger bakom.

Men attacken är inte en isolerad händelse. Den är en av flera liknande attacker som ägt rum i hela västvärlden, både i Amerika och i Europa, där kristna statyer har vandaliserats. Flera Mariastatyer har halshuggits på olika ställen. Det är svårt att inte tänka att detta har någonting att göra med islamiseringen. Massinvandringen från islamvärlden till västvärlden har på flera sätt gjort västvärlden mer lik islamvärlden.

I islamvärlden är diskriminering och förföljelse mot kristna vanligt förekommande. Nu när väst har fått en större, och växande muslimsk befolkning, borde det inte förvåna att sådan förföljelse också kommer att ske här. Detta trots att det både här, och i islamvärlden, finns toleranta muslimer. Det värsta exemplet är mordet av prästen Jacques Hamel i Frankrike den 26 juli 2016. Två jihadister stormade hans kyrka och tog honom till fånge. Efter att ha läst högt ur Koranen slaktade de honom.

Den 26 oktober 2016 gick en migrant från Syrien till attack mot en kyrka i Tyskland mitt under ett bröllop. Han skrek ”Allahu akbar!” för full hals och slog sönder saker. Brudparets stora dag blev förstörd. Mannen skrattade medan han skändade en staty av jungfru Maria.

Detta ser ut att bli en effekt av islamiseringen, nämligen att kristna blir mer otrygga i väst. I maj 2017 såg vi hotfullt islamistklotter på en kyrka i Västerås. Kyrkan sprejmålades med det arabiska tecknet för N på flera ställen – ett tecken som betyder ”nasrani”, det vill säga kristen, och har använts av terrorgruppen Islamiska Staten.

Och klotter är inte den värsta. En kyrka har faktiskt attackerats i Sverige, även om händelsen fick väldigt liten uppmärksamhet i mainstreammedia. Den 27 juni 2016 gick en man till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. När polispatrullen kom in höll han på att slå sönder saker och skrek ”Allahu akbar!”. Han ska ha varit klädd i ”arabiska kläder”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sade Mats Attin på kriminaljouren i Malmö till Sydsvenskan. Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

En annan effekt är inskränkningar i vad man får uttrycka, både i ord och bild. Trots att Sverige är en sekulär stat med en kristen tradition utan någon som helst koppling till islam, så kan man idag inte teckna karikatyrer av Muhammed utan att utsättas för hot och attacker och få sitt liv ödelagt. Se på vad som har hänt med Lars Vilks! Vi har också fått en inskränkning i religionsfriheten, då muslimer har svårt att lämna islam eftersom de blir utsatta för förföljelse. Soheila Fors är en kurdisk kvinna som lämnat islam för kristendomen och nu lever i ständig rädsla. Hon kan inte, som avfälling från islam, leva ett tryggt och fritt liv i Sverige. Sommaren 2016 mördades en kvinna i Mariannelund för att hon inte längre ville gå klädd i islamisk sjal, en så kallad hijab.

I Sverige finns en utbredd föreställning inom det politiska och mediala etablissemanget om att den så kallade ”islamofobin” är ett bekymmer, och stora mängder skattemedel går till olika projekt och organisationer som påstås motverka ”islamofobi”. Däremot ägnas hatet mot kristna som finns i den stora, och växande, gruppen islamiska fundamentalister knappt någon uppmärksamhet alls, och inga pengar delas ut för att motverka det.

Det finns alltså en obalans i förhållandet mellan kristna och muslimer i Sverige. Nästa gång en imam erbjuder sig att tala i en kyrka borde man fråga: får vi också komma till moskén? Man borde trycka på för ett mer ömsesidigt ansvarstagande. Som det är nu ser vi ofta prov på hur imamer får predika islam i kyrkor i ”dialogens” tecken, men det är ytterst sällsynt (har det hänt?) att kristna predikanter får predika om Jesu död och uppståndelse i någon moské.

Jag har hört muslimer stå i kyrkor och i andra kristna sammanhang och säga att Jesus var inte Guds son och evangelierna är förfalskade. Men skulle en kristen kunna stå upp i en moské och säga att Muhammed inte var någon sann profet och att Koranen inte är Guds ord? För att tala rinkebysvenska: det skulle förmodligen bli kaaooz.

41 reaktioner på ”Mariastaty halshuggen

  • xmaverickx skriver:

   De soldyrkande satanisterna i Vatikanen vilka INTE är kristna skapade islam för att slå ned på kristna!
   Mariastatyn (Du skall inga andra gudar eller avgudabilder hava jämte mig) har sitt ursprung i Babylon (liksom ”Frihetsgudinnan”) och har INGET med kristendomen att göra

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Inte för att ringaktning skulle innebära hets eller något brottsligt enligt något slags rimlig civiliserad etik, men saklig kritik är inte ens ringaktning. Alla svenska domare som uttalat domar på denna vidrigt polemiska nivå måste avskedas utan pension och förbjudas vare utövande av juridik.

   Gillad av 8 personer

  • Aha skriver:

   Så är det. Det är alltså olagligt att uttrycka missaktning/ringaktning om muslimer även om det är sant det som sägs.
   Det verkar dock som rättsskipning håller igen och fattas bara annat. Det skulle med rätta bli ett ramaskri om åtal skedde mot negativa texter om muslimer om texterna är hovsamma.

   Åtalsmöjligheten för att man uttrycker missaktning hör inte hemma i en demokrati, det är ett lågvattensmärke.

   Gillad av 5 personer

  • Grus-Olle skriver:

   Ja, det är ju klart. Vi svenskar ju så konflikträdda och historielösa. Blotta tanken på hur det blir med mötet med folk från jordens mest konflikthärjade områden.😵

   Gilla

   • Gösta Johnsson skriver:

    Antje är en katastrof för Svenska Kyrkans framtid och fortlevnad. Hon måste bort från sin befattning ju förr ju bättre för kyrkans framtid.

    Gilla

 1. Nyktergalen skriver:

  Måla nu inte fan på väggen
  I det här fallet har Norden haft sådant här i långa tider
  Ta stayn ”Den lille havfrue” som blivit halshuggen vid två tillfällen o till o med bortsprängd från stenen
  Statyn har också iklätts burka
  Men nu är det 2018 o pågående religionsjakt
  Svenska naturen är berikade med vildsvin – varför inte dra nytta av dem i jakten ??

  Gillad av 1 person

 2. malmobon skriver:

  Vad jag läst så erkände profeten Mohammed Jesus. Själv är Mohammed den siste profeten enligt honom själv, och det är bara han som kan ändra Koranen. Därför kommer vi aldrig få se en reformering av islam. Koranen är deras ledstjärna och vad som står i denna.

  Undrar när eller om politiker skall förstå islam, och förbjuda denna sjuka ideologi som inte är någon störres skillnad på vad nazism var, som f.ö. förbjöds efter 2;a världskriget. Människan lär inte av sina misstag.

  Gillad av 4 personer

 3. Fredrik Östman skriver:

  De stackars konstaplarna som i sin obändiga vilja att passa in socialt skrev ”hade synpunkter på” visste antagligen inte att denna fras redan hade använts i satir riktad just mot sådana hymlare som de, nämligen i kupletten som går ”Bourgeoisien, det är feta svin, kaviar och champagne, fina vita dukar.” Hasse och Tages översättning av Jacques Brel. Svensk förvaltning har på många skilda sätt gjort sig till ett skämt, en löjeväckande apteater.

  Gillad av 2 personer

 4. Moab skriver:

  Svenskarna har blivit ett kastrerat folk med munkorg. Jag inser nu att det pågått med full kraft sedan jag föddes på 60-talet, alla naturliga instinkter är bortraderade i folkflertalet. Med en import av 2 miljoner invandrare och ännu fler barn till dessa så är det tämligen uppenbart att de nästa 30 åren kommer att styras mer och mer av de utan munkorg, och även om man bortser från muslimernas inkompetens i att bygga stabila samhällen så är de de mest aggressiva. Vi är verkligen Roland Huntsfords Totalitarians men det är inte lätt att ta människan ut människan, det tog en generation eller två, men det är nog ändå häri som den humanitära stormakten ligger, vi har lyckat ta ur mänskligheten i oss och ersatt den med tomhet som våra ledare kan fylla efter behag, men i denna process så har vi också skapat ett samhälle helt utan immunförsvar, och när våra ledares ambitioner nu blivit inverterat globala så visar det sig att vi anammar den första kulturen som kommer in och fyller det tomma indoktrinerade kärlet, nämligen islam. Hade vi massimporterat folk från Hawaii så hade vi haft bastkjol och folk kommit från Nya Guinea så hade jag nu skrivit detta med ett stiligt penisfordral på. Attans, det blev islam och burka istället, jaja.

  Gillad av 7 personer

 5. Hosianna skriver:

  Tack, Eddie, för att du uppmärksammar de omsorgsfullt medieskuggade, obegripligt hatiska, muslimska vansinnesattackerna mot kristna symboler och människor i Europa.

  Sådant satans oskick ska naturligtvis inte tolereras – ens i vårt ängsligt supertoleranta, sekulärt kulturkristna och vettlöst vanstyrda, arma land – överhuvudtaget. Nog NU!

  Gillad av 7 personer

 6. Björn K skriver:

  Vandaliserade kristna symboler och kyrkor. Kulturella influenser från fjärran länder, så pittoreskt och berikande. Det är annat än den barbari som tidigare präglat vårt land…..
  Får detta fortsätta får vi snart se offentliga avrättningar av otrogna kvinnor och homosexuella. Än mer berikande. ….

  Gillad av 2 personer

 7. Ossian skriver:

  Arbetsförmedlingen har lanserat en ny satsning. Man kallar det för ”extratjänster” och riktar sig speciellt till den stora gruppen av ”nyanlända” invandrare, men deras löner subventioneras till 100 procent av skattebetalarna. Dessutom får företagen som anställer denna för dem gratis arbetskraft ytterligare ett incitament, där de även får ett bidrag per anställd varje dag i tre månader.
  https://www.nyatider.nu/nu-kan-nyanlanda-fa-100-procent-av-lonen-skattefinansierad/

  Vi finansierar vår egen undergång.

  Gillad av 4 personer

 8. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Vad som ter sig än mer tragiskt än ovan angivna studier av islamiseringsprocessens motbjudande iscensättning och dess våldsamma skadeverkningar, är de normalciviliserade medborgare som väljer att relativisera den eskalerande skövlingen och förnumstigt framhåller att den sensationella respektlöshet och mycket aggressiva förakt för västvärldens religiösa emblem och kulturarv inte är något specifikt utmärkande för de koranförslavade samhällsaktörer som givits carte blanche att demonstrera sin motvilja mot de värdländer de tillåts underkuva.

  Vår hedervärde skriftställare och poeseos in spe, M. Omar, är tveklöst en av vårt lands mest välkapaciterade skribenter och samhällskritiker, vilken gått den rättsinnade delen av den inhemska akademiska världen djupt till sinnes.
  Må hans fortsatta gärning krönas av den framgång den förtjänat!
  Med utmärkt högaktning,
  Andreas 🙂

  Gillad av 1 person

 9. Mikael Birk skriver:

  Islamofobin har blivit en storindustri för organisations- och bidragsentreprenörer, nu senast har Ibn Rushd erhållit skattemedel för en informationssida om Islamofobi. Men hur förljuget
  är det inte att företrädare för dessa muslimska intresseorganisationer flertalet gånger bjudit in virulenta antisemiter att hålla föredrag i deras hägn, samtidigt som islamofobin påstås grassera ägnar sig samma människor åt antisemitism och kristofobi. Eftersom propagandan om islamofobi fått genomslag beslås kritik om antisemitism och kristofobi inom muslimska grupper direkt med att vara just islamofobiska uttryck. Bristen på reciprocitet och ömsesidigt ansvarstagande är så stor att det inte längre går att ta de muslimska intresseorganisationerna på allvar – de har blivit en parodi på sig själva, ständigt missuppfattade och kränkta.

  Gillad av 1 person

 10. stefan schiller skriver:

  Mångkultur är en utopi som 7K-Kartellen (dvs. V. MP. L. S. M. KD. C) driver som politiskt projekt (över huvudet på medborgarna). Mao drev sitt utopiska projekt i Kina, Stalin sitt i Sovjetunionen, Hitler ett annat i Tyskland. Det innebär att 7K-Kartellen hamnar i samma kategori.

  Utopier leder till totalitära regimer, kaos och våld. Norman Doidge (in Jordan B. Peterson, 12 Rules for life – An antidote to chaos, p. xii) skriver “… because he (Jordan) wanted to remind himself of something he knew he and everyone would rather forget: that hundreds of millions were murdered in the name of utopia”.

  Mångkultur har aldrig fungerat (c.f. Samuel P. Huntington, The Clash of Civilizations – and the Remaking of World Order, 2011).

  Jag rekommenderar alla att läsa Jordan B. Peterson (12 Rules for Life – An Antidote to Chaos, 2018) för att vinna en bättre förståelse för vårt mänskliga psyke (mänskliga natur), och hur postmodernistiskt tänkande leder till totalitärt (marxistiskt) tänkande.

  Gilla

  • Lassekniven skriver:

   Så rätt Stefan. Jordan P tillhör de klarsynta.
   Tyvärr är det så att de mer än generösa partibidrag som partierna får gör att de inte behöver ägna sig åt vettig politik utan kan hålla med sandlådespelet. Det verkar vara viktigast att snacka skit och kasta skit på varandra i MSM men väl när kamerorna stängts , gå ut och ta en pilsner tillsammans och ha kul. Förljuget är vad det är. Efter livet med politiken kommer välbetalda jobb som de inte har begåvning för.
   Emellertid kommer det politiska system vi har nu utan tvekan att falla samman. Om politikerna vet eller anar detta är tveksamt. Men du och jag vet och de andra också, därför måste vi vara förberedda. Vi bör mellan skål och vägg till anhöriga, vänner och bekanta samt även till obekanta berätta att kaos kommer att uppstå, kanske fortare än vi anar. Därför måste vi predika förberedelse och vaksamhet. Det finns bara två alternativ: antingen förlorar vi eller också vinner vi. Det blir vi mot dem som vill oss ont i allmännhet samt kristna mot muslimer i synnerhet . Då ligger du dåligt till Antje.
   Islam hör inte hemma i mitt land utan i de länder där den uppstod. Det räcker.
   När systemets kollaps börjar att inses och märkas då hoppas jag på en stark kristen väckelserörelse som ett kitt mellan oss svenskar som byggt landet och som trygghet i striden.

   Gillad av 2 personer

 11. Lars Bernhoff skriver:

  Vi svenskar är vana vid att svensk lag gäller i första hand. Eftersom vi är ett sekulariserat land behöver religionen underordna sig svensk lag. Att muslimer anser sig ha rätt att tillämpa Koranen och sharialagar i ett land de gästar eller försöker bli medborgare i är ju helt tokigt. Speciellt om inte ens deras muslimska vänner inte heller har kraft, vilja eller förmåga att påverka sina vänner att självklart följa svensk lag.
  Misslyckas man med detta i kombination med att svenska myndigheter/poliser inte får hjälp att agera så är vi på ett sluttande plan. Polisen blir inte bättre än vad vi övriga hjälper dem i sitt arbete. Om vi är rädda för följdverkningar måste vi se till att anonyma vittnen är bättre än inga vittnen. Den bollen spelar vi till politiker som vill ha ett framtida förtroende från oss väljare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.