Soheila Fors om hur feministerna sviker

I detta avsnitt av podden Antikalifen, som spelades in lördag den 6 januari, pratar jag med Soheila Fors. Hon är författare och föreläsare. I januari 2014 gav hon ut en självbiografi, Kärleken blev mitt vapen, där hon berättar om sitt liv. Soheila kommer från den kurdiska delen av Iran.

År 2016 kom boken Bakom varje fönster bor ett hjärta, som handlar om kvinnorna och barnen i Sverige som lever under hedersförtryck. Soheila har självt upplevt hedersförtrycket och hjälper nu andra kvinnor.

Soheila lämnade inte bara hederskulturen, hon lämnade också islam och blev kristen. Enligt profeten Muhammed måste den som lämnas islam dödas. Tyvärr finns det fundamentalister som tar Muhammeds ord på stort allvar. Soheila lever under dödshot.

Vi har religionsfrihet för alla i teorin, men i praktiken är det nästan omöjligt för vissa muslimer att ta sig ur islam. Man kan förlora sin familj, blir hotad och stötas ut ur sin grupp. Livet ödeläggs.

Den 8 september 2015 skrev Soheila en artikel på Det Goda Samhället: ”För våldtagna kvinnor i Mellanöstern tar kriget aldrig slut”.

Hon förklarar hur våldtäkter används som ett vapen i krig: ”syftet är att injaga fruktan och knäcka motståndet används våldtäkter som ett vapen”.

Hon skriver:

”Där det i botten av konflikten finns en etnisk nedvärdering ses kvinnorna av det andra folkslaget som undermänskliga.”

I gruppvåldtäkterna i Sverige känner Soheila igen samma mönster. Hon ser att det finns ett förakt mot etniskt svenska kvinnor.

Krigsvåldtäkter definieras av Förenta nationerna (FN) som ”en taktik i krig för att förödmjuka, dominera, injaga fruktan hos, sprida och/eller med tvång flytta civila medlemmar av samhället eller etnisk grupp.”

Men rasismen mot etniska svenskar får ingen uppmärksamhet. Gruppvåldtäkterna diskuteras inte på djupet inom det svenska etablissemanget. Man försöker inte förstå vad som ligger bakom.

I Soheilas hemland Iran pågår protester mot den islamiska regimen. Kvinnor kastar sina slöjor. Men feministerna i Sverige, som påstår sig bry sig om kvinnors situation, är tysta. De verkar tycka att så kallad ”islamofobi” är ett större problem än islamism.

I Sverige, berättar Soheila, möter hon motstånd från de som egentligen borde vara hennes allierade. Svenska feminister, utan hennes erfarenheter av islam och hedersförtryck, försöker sabotera hennes föreläsningar och tysta henne genom etiketter som ”islamofob” och ”rasist”.

Klicka här för att gilla Antikalifens sida på Facebook!

https://soundcloud.com/antikalifen/antikalifen-moter-soheila-fors