Muslimer har det bättre i det ”islamofobiska väst”

Mohamed Omar

Vad är det största problemet för muslimska kvinnor – så kallad ”islamofobi” eller islamisk fundamentalism? Jag skulle säga islamisk fundamentalism. Det är islamisk fundamentalism som tvingar kvinnor att täcka sitt hår. De får inte dansa och sjunga. I länder där islamisk fundamentalism har stort inflytande får kvinnor inte gå ut eller resa utan tillstånd från en ”övervakare”. De har ingen religionsfrihet, om de lämnar islam kan de bli straffade och bli fråntagna sina barn.

Men vissa vill att vi inte ska tänka så mycket på islamisk fundamentalism, vi ska i stället oroa oss för så kallad ”islamofobi”. Problemet som muslimska kvinnor har, säger de, är att icke-muslimer i västvärlden ser snett på dem eller förolämpar dem. Dock råder stor brist på sådana händelser. Vad gör man då? Man får hitta på!

Så gjorde en muslimsk familj i Kanada. Och det lyckades! Den elvaåriga flickan Khawlah Noman i Toronto berättade, att en dag då hon var på väg till skolan, hade en man smugit sig på henne och försökt klippa sönder hennes sjal med en sax. Det blev en internationell nyhet.

På emotionellt laddad presskonferens fredagen den 12 januari, omgiven av sin familj, berättade alltså Khawlah, med tårar i ögonen, om den traumatiska upplevelsen. Hennes sjal, det vill säga en hijab, var oskadd. Men ändå, den kunde ha klippts sönder. Hon var så rädd att hon tvekade att gå tillbaka till skolan.

CNN (även känt som Clinton News Network) rapporterade om det ”islamofobiska brottet” utan att tveka en sekund. En man hade klippt sönder flickans hijab då hon var på väg till skolan.

Och Kanades premiärminister Justin Trudeau kom ut direkt för att visa sympati för flickan, grät liberala tårar och varnade för intoleransen i Kanada. Och Torontos borgmästare John Tory var förstås chockad och bestört. Ja, alla som kunde tog tillfället i akt – här fanns bekräftelsen på att det västerländska, i detta fall det kanadensiska, samhället, var genomsyrat av ”islamofobi” och att vi behövde göra bot och bättring.

Muslimer levde i fruktan i våra samhällen. Män med saxar låg i bakhåll för att klippa sönder den vackra symbolen för den muslimska kvinnans heder – hijaben.

Men storyn visade sig snart vara en bluff. Polisen lade ner fallet. Läs ”Reported hijab attack on 11-year-old girl ‘did not happen,’ Toronto police say” (15/1 2018) på det kanadensiska public service-bolaget CBC.

Den elvaåriga flickan blev förmodligen utnyttjad av sin familj. Hon skulle spela offer för att blåsa upp problemet med så kallad ”islamofobi” och ta bort uppmärksamheten från islamisk fundamentalism. Man ska ju vara försiktig med att kritisera islamisk fundamentalism. För hård kritik, eller för mycket kritik, kan underblåsa den så kallade ”islamofobin”, och leda till att små flickor får sina sjalar sönderklippta.

Vad händer nu när den islamofobiska attacken har avslöjats som fejk? Jo, nu är pk-politikerna och etablissemangsmedierna i Kanada oroliga för en ”backlash”. De är inte ett dugg kritiska mot familjen för att den inte bara tvingar på sin dotter ett huckle, utan också manipulerar henne att ljuga. Nej, nu är det synd om familjen som får utstå så mycket ”islamofobi”. Nu varnar man för hotet om hämndattacker från ”islamofobiska” lynchmobbar.

Så här fungerar det: när ”islamofober” attackerar muslimer, då är muslimerna offer. När attackerna visar sig vara fejk, då är muslimer offer. När fanatiska muslimer utför jihadattacker, då är de också offer. De har ju tvingats leva i ”utanförskap” i det rasistiska västerländska samhället. Vem blir inte så frustrerad över att leva i ”utanförskap”, med skola, bibliotek, fritidsgård, sjukvård och bidrag, till den grad att man vill ropa Allahu akbar och spränga sig själv i luften?

Jihadattacker är en normal del av livet i en storstad, sade Londons borgmästare Sadiq Khan. Han är själv muslim. Men tydligen är ”islamofobi” något vi ALDRIG får vänja oss vid. Den måste bekämpas med grundligt och nitiskt och ryckas upp med rötterna.

När islamiska fanatiker attackerar våra länder heter det att det inte finns någon som helst koppling mellan terrorism och islam. Jihadisterna citerar Koranen i var och varannan mening. Men det saknar betydelse. Islam betyder fred. Men när en flicka får sin hijab sönderklippt då ska hela samhället piska sig självt. Vi är alla ansvariga för vårt ”islamofobiska” samhälle. Vi är alla skyldiga att blir mer öppna och toleranta, och framför allt, att släppa in fler invandrare från islamvärlden.

Sanningen är att muslimer har det bättre i det ”islamofobiska” väst än i sina egna hemländer. Det är därför de kommer hit. Det är därför de hellre lever här.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

41 reaktioner på ”Muslimer har det bättre i det ”islamofobiska väst”

  • Egon skriver:

   Rätt där Fredrik!
   Eller….
   Låt systembolaget sälja röka….
   Då slår man undan den maktbasen för Somalierna,eller Marockanerna.
   Köp en joint på bolaget hellre än från en krimminell marockan….
   Vi kan tillochmed låta knarkarna betala lite skatt för att finansiera deras vård som kommer för de som knarkar…

   Gilla

 1. Ulla L skriver:

  Islam är en ideologi och ett levnadssätt som är totalt oförenlig med vårt sätt att leva. Det råder inget tvivel om det. Demokrati, jämställdhet, tolerans, jämlikhet och solidaritet är så långt från islams lära man kan komma. Islam är helt oacceptabelt om man värnar vårt västerländska samhälle. Därför är jag rädd för muslimerna som grupp och förfäras över alla integrationsproblem som jag ser och hör dagligen om i media. Nu finns det väl inte en kommun, statlig myndighet, församling eller idrottsförening som inte tagit ”sitt ansvar” och anställt eller engagerat integrationsutvecklare av något slag. Varifrån tas de gigantiska resurser som integrationen kostar, den integration som hitills varit misslyckad, och kommer så att förbli. Kommer pengarna från mer skatt och mindre anslag till försvar, äldrestöd, underhåll och utveckling av infrastrukturen, utlandsbistånd …? Det får jag aldrig höra något om.

  Många muslimer är säkert bra människor, men bekänner man sig tillhöra en översittarrörelse som under 1400 år har förespråkat dödande av dem som inte vill vara med eller betala, då ska man inte få en fristad med hjärtan och ”all-inclusive” i Sverige. Därför tycker jag att politikerna borde sagt nej tack till muslimerna innan invasionen började för några decennier sedan. Därför vill jag inte ha dem här. Nu är det för sent.

  Gillad av 12 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Ulla L — Exakt! Och på 1950-talet hade vanvettet ännu inte spritt sig i Sverige. — Svenska politiker stod på vår sida. Ex-vis var Tage Erlander starkt emot tanken att släppa in muslimer i landet, eftersom han klart kunde se att sådan import skulle leda till motsättningar.

   Vändningen kom sedan Erlander 1969 efterträtts av Olof Palme och vi samtidigt drabbades av ’68-vänstern’. Denna vänstermobb var starkt fientlig mot Västerlandet, och den hade på kort tid lyckats infiltrera viktiga samhällsfunktioner. Redan 1975 genomdrevs i riksdagen att Sverige nu skulle bli ”mångkulturellt”.

   Att ingen protesterade är ytterst märkligt, möjligen var man så okunnig om innebörden i detta att man inte förstod vilken ödesfråga detta var för vårt land.

   Gillad av 7 personer

   • Anne-Hedvig skriver:

    Saken ble jo bagatellisert – i hvert fall her i Norge. Spennende matretter og afrikansk dans… Alt det andre ble bevisst utelatt. Eller kanskje de den gangen ikke ønsket å se noe annet gjennom sine rosa ‘Imagine’-briller? Senere kom presset (‘rasisme’ osv.) da folk begynte å reagere på negative sider ved multikulturen. Pakistanerne ble fort upopulære. De bare dukket opp ubedt i 1971 og bet seg fast enda de slett ikke var forfulgt noe sted. Jobbet gjorde de den gangen i slitsomme jobber, men ble fort uføretrygdet. Familiene kom etter. Innvandringsstoppen i 1975 var en vits, og siden har det rullet på 😦

    Gillad av 1 person

  • Åse skriver:

   En eritrean som fått anställning som lärarvikarie på Fuxernaskolan i Lilla Edet har dömts för att ha sexuellt ofredat en 15-årig flicka på skolan. För bara drygt en månad sedan dömdes en arabisk anställd för samma brott på samma skola – som inför övergreppen hade lanserat ett ”toleransprojekt” för att bekämpa fördomar mot invandrare bland eleverna.
   http://www.friatider.se/skola-med-toleransprojekt-anst-llde-invandrare-nu-har-nnu-en-av-dem-d-mts-f-r-sexattack-mot-elev
   Ska vi inte längre våga skicka våra flickor till skolan? I det feministiska lyckoriket.

   Gillad av 2 personer

 2. ulsansblogg skriver:

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Tryggheten för de muslimska immigranterna i det nya landet är att ty sig till sin religion och sina seder. Det är en falsk trygghet som istället blir till förfång för individen. I en sekulär stat har var och en förmånen att ha sin egen tro och kultur men bör inte ständigt påpeka den i det offentliga rummet.
  Anpassning är nyckelordet och ger individen frihet från andras förtryck, det förtryck från hemlandet både vad det gäller politiskt.kulturellt samt religiöst förtyck.

  Gilla

 3. Bo Svensson skriver:

  Vi hade kunnat fortsätta avnjuta mainstream media, film och TV-underhållning utan att vilseledas, om det fanns en offensiv motvikt i form av skattefinansierad information med tillräcklig genomslagskraft som upplyser om vilka som begår brotten i verkligheten, vilka som var skyldiga till 1900-talets mest omfattande massmord på civilbefolkning, vilka som bedrev slavhandeln, omfattningen av islams förbrytelser under dess storhetstid och annat som kan krävas för att balansera nya lögner och förvrängningar.

  Gillad av 5 personer

  • Bo Svensson skriver:

   I den ideala ordningen finansierat med beskattning av film, tv-underhållning och media i relation till grad av lögnaktighet och dold agenda.

   Gilla

 4. phnordin skriver:

  Intressant krönika! är muslimer är på defensiven och söker avleda uppmärksamheten från sin egen fundamentalistiska attityd eller är detta en aggressiv handling för att misskreditera de västerländska kritikerna av Islam? Kanske lite av båda, men medierna borde vara uppmärksamma innan de tar ställning.

  Gillad av 1 person

 5. Petter skriver:

  Här ett annat exempel i samma anda:
  Jag har i min beräkning av kostnaderna rörande det oerhörda tilltaget av SAS att servera en skinkmacka till en muslim uppskattat de administrativa kostnaderna till mellan 300 000 och en halv miljon kr. Min uppskattning är nämligen att ca 100 timmar lagts ner på ärendet, ni ser det framför er, alla bekymrade miner, pannor i djupa veck, alla slipandes på formuleringar, sammanträden och policydiskussioner
  http://kurtlundgren.webblogg.se/2006/december/sanningen-om-en-muslimsk-skinkmacka.html

  Gillad av 3 personer

   • Per-Anders skriver:

    Det kommer aldrig att komma någon sådan specifikation. Kan du nämna något annat av statens kostnader där vi få en specificerad räkning? Kommer aldrig att ske. Tänk om så skulle ske och folk började läsa dem. Upptäckten blir nog att av statens utgifter är 90 % sådant som ingen har begärt att staten ska hålla på med.

    Av alla skatter bilismen betalar in används bara 50 % av dem till vägar. Och vi har jättedåliga vägar i Sverige. Vad fasen får bilisterna för all skatt de betalar in?

    Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Saken ble jo bagatellisert – i hvert fall her i Norge. Spennende matretter og afrikansk dans… Alt det andre ble bevisst utelatt. Eller kanskje de den gangen ikke ønsket å se noe annet gjennom sine rosa ‘Imagine’-briller? Senere kom presset (‘rasisme’ osv.) da folk begynte å reagere på negative sider ved multikulturen. Pakistanerne ble fort upopulære. De bare dukket opp ubedt i 1971 og bet seg fast enda de slett ikke var forfulgt noe sted. Jobbet gjorde de den gangen i slitsomme jobber, men ble fort uføretrygdet. Familiene kom etter. Innvandringsstoppen i 1975 var en vits, og siden har det rullet på 😦

   Gilla

 6. BjörnS skriver:

  Det är mycket som är förljuget: Lyssnade nyss på Studio Ett från i fredags som podradio. Det var ett reportage om båten med 90 migranter som kapsejsat på Medelhavet. En kvinna från UNHCR uttalar sig om alla dessa som flyr från krig, förtryck, diktatur… För det första visar ju UNHCRs egna siffror att bara ett par procent av de som kommer över Medelhavet har flyktingskäl. För det andra visade det sig vara nästan uteslutande pakistanier i båten. Granskande frågor från reporten: nej.

  Det känns som om det pågår en hjärntvätt där Europa ska ta emot ett ständigt ökande antal personer från en allt större del av världen utan att kritiska frågor går ställas och utan att konsekvenser får diskuteras. Talet om islamofobi är en del av en större helhet.

  Gillad av 6 personer

 7. Aha skriver:

  Betänk att lagen om hets mot folkgrupp inbegriper att det är förbjudet att uttrycka missaktning om muslimer (och andra folkgrupper, dock inte den vite heterosexuella mannen). Ett åtal pågår utifrån enligt mitt tycke ganska harmlösa påståenden om muslimer. Så ”vist” har etablissemanget ordnat det för en intolerant och totalitär ideologi. Man krattar alltså manegen för Islams utbredning vilket bekräftar vänsterns ovana att hamna i säng med fel partner. Världen är ofta upp och ned i PK-ismen.

  Självklart ska muslimerna mötas med assimileringskrav, något annat är befängt med tanke på Islams inneboende expanderingsbehov. För vem vill leva i ett Islamistiskt samhälle? Det vill ju de inte ens själva med tanke på hur många som vill utvandra till väst.

  Gillad av 6 personer

  • Per-Anders skriver:

   Man ska diskutera islam, kritisera islam, ställa frågor om islam. Koppling muslimer och islam får var och en göra.

   Det går inte att säga att muslimer inte vill integrera sig på grunda av att islam förbjuder det. Man får säga att enligt islam ska en god muslim inte integrera sig. Sedan kan man fråga: Hur många av muslimerna i Sverige anser sig vara goda muslimer och följer islams förbud mot integration.

   Gilla

 8. Moab skriver:

  Ja och varför har de det bättre här? Det är för att det är färre muslimer här än i deras hemländer, det är en pervers symbios mellan västlig hybris maskerad som masochism och muslimer som i allt utmålar sig som offer. Det måste sägas, Justin Trudeau är Kanadas Obama, den värst möjliga.

  Eftersom muslimernas hemländer är så usla så kan vi aldrig göra våra länder tillräckligt inattraktiva så att de åker hem självmant, men låt oss för all del försöka. Definiera islam som den politiska ideologi det är och förbjud alla uttryck av islam, från slöja till moske. Skär sen alla bidrag till noll och använd pengarna till repatriering och läger.

  Gillad av 14 personer

 9. Elisabeth skriver:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5347779/Iran-anti-hijab-protests-continue-despite-earlier-arrests.html
  Jag är rätt säker på att man inte kommer att rapportera om slöjupproret i Iran i svensk media. I Iran fängslades nyligen 30 kvinnor för att de uppträdde obeslöjade på ett torg. Därefter uppstod symboliska slöjaktioner här och var i Iran, man tog av sig slöjan och viftade med den som ett baner. Dessa modiga kvinnor ser slöjan som förtryck vilket jag helt och hållet instämmer i .Jag mår nästan dåligt av att se beslöjade personer på våra gator och torg.
  Men vi kommer inte att få höra ett pip från svenska feminister, aktivister eller media om detta. Nej , hellre berättar man om hur underbart det är att bära slöja. Häromdagen var det ett sådant reportage i Sydsvenskan, stort uppslaget på första sidan.
  För övrigt, mycket bra skrivet, Mohamed Omar.

  Gillad av 6 personer

 10. Lars-Olof Svensson skriver:

  Jag tror att det bara är att nöta på. Till sist har inte SvT, AB och DN några argument kvar. De inser innerst inne att Mohammad Omars beskrivning är riktig, men det är bara psykologi och känslor som hindrar dem inse att dumma motståndaren har rätt.

  Gillad av 2 personer

 11. Jaxel skriver:

  Liknar inte detta en tidigare händelse här i Stockholmstrakten där en gravid kvinna uppgav att hon blivit misshandlad för att hon bar slöja. En vecka senare uppgav hon att hon på en helt annan plats blivit attackerad igen, nu skulle syftet ha varit att få henne att ta tillbaka sin anmälan angående den första händelsen. Händelsen ledde till det s k hijabuppropet (1). Händelsen utreddes som ett hatbrott av polisen.

  Det hela är onekligen lite mystiskt. Varför skulle någon försöka tvinga henne att ta tillbaka sin anmälan när polisen ändå inte kommit någon vart med utredningen? Jag är inte jurist, men skulle tro att misshandel på allmän plats och hatbrott kan utredas och leda till åtal utan att det föreligger en anmälan från ett brottsoffer. Så varför skulle någon attackera henne igen, den andra gången skulle det dessutom varit flera gärningsmän.

  Man kan dock undra, i jämförelse med Kanada, om det är tänkbart att svensk polis skulle gå ut med ett uttalande som säger att den rapporterade händelsen nog aldrig ägt rum.

  1. https://www.svd.se/kvinna-i-sloja-attackerad-igen

  Gillad av 1 person

  • Margareta skriver:

   Någon eller några dagar efter den händelsen ringde en man, invandrad, med arabiskt namn, till programmet Ring P1 och berättade följande: han kände (eller kände till, kommer ej ihåg vilket) de inblandade och hade sett hela händelsen från sitt fönster. Enligt honom var det ett familjebråk, kvinnan hade attackerats av sin man och hans bröder. Ingen rasism eller anti-hijab alltså.
   Tyvärr tog ingen upp denna tråd utan händelsen fortsatte att valsa runt i media som en anti-islamsk attack.
   Personen som hade RingP1 då(minns ej vem) kunde inte riktigt hantera situationen, den var ju helt emot det förväntade scenariot, men mannen som ringde verkade trovärdig och insatt.
   Jag väntade länge på att händelsen skulle undersökas objektivt och att inringarens uppgifter skulle behandlas seriöst men så icke.

   Gillad av 2 personer

  • Jaxel skriver:

   Antag att det skulle visa sig att det svenska fallet inte alls var som det sett ut i massmedia. Kanske scenariot varit helt annorlunda. Är det någon som tror att medlemmarna i det svenska sanningsministeriet (bl a public service, DN och SvD) skulle ägna en ens tiondel av det utrymme det gett nyheten till att dementera de felaktigheter de tidigare spritt? Någon som tror att de ens skulle vilja veta hur det egentligen låg till?

   Gillad av 1 person

 12. uppstigersolen skriver:

  Nu läser jag i SvD att Miljöpartiet vill återgå till fri invandring igen. Nu har de anställt lärare så det räcker så öppna kranarna så fort det går, helst redan nästa år. Att båda språkrören inte har alla hästar hemma är uppenbart. Tänk att några hundratusen zombies kommer att rösta på dem i höst. Känner ni nån som kommer att rösta på dem? Kan ni låsa in vederbörande under valperioden tack.

  Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   Det är uppenbart att nån slags ”körkort” för att få rösta, borde införas i Sverige! Det räcker inte med att uppnå rösträttsåldern, som det är nu! Ett enklare test, som visar att man är medveten om vad de olika partierna VERKLIGEN ”står för”! Som t.ex fri invandring eller totalstopp. Då kan heller ingen i efterhand påstå, ”det hade jag ingen aaaning om”!

   Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   De burde nesten mentalundersøkes, da de har realitetsbrist. Sånne folk skulle ikke tillates å bestemme over andre i samfunnet.

   Gilla

  • Moab skriver:

   Lena, länder kan inte bry sig, endast människor kan det. Så frågan blir varför DU inte bryr dig, vad gör du här, varför är du inte och hjälper till i grannländerna där folk svälter?

   Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Det är ganska enkelt att lösa det mesta av världens svält. Receptet heter kapitalism. Länder som Sverige har dock ett ideologiskt förbud mot att till exempel svältande människor i ett afrikansk land ska få vara kapitalistiska.

   Partipolitisk ideologi är viktigare än individer. Det gäller väldigt specifikt för socialistiska ideologier som faktiskt har väldigt låg respekt för mänskligt liv. Socialdemokraterna i Sverige kommer aldrig erkänna att de gör och har fel. De ser hellre att tusentals människor svälter ihjäl än erkänner sina misstag.

   Din fråga implicerar att rika skulle ha mindre empati för andra än icke rika. Det är bara en löjlig mytbildning. De rika jag känner hjälper till mer än några andra.

   Gilla

 13. Armageddon skriver:

  Islam erbjuder fred endast för dem som är muslimer. Alla andra är ‘kuffar’ och ska enligt profetens oomtvistliga visdom elimineras om de inte frivilligt ‘omvänder sig’/accepterar slavstatus och skatt. I Sverige erbjuder vi demoniska företrädare för denna teokratiskt fascistiska ideologi fred och betald vistelse. Självklart trivs de bättre här, eftersom de fritt kan propagera för sin vidriga övertygelse, försörjda femtekolonnare i främmande land. Frågan är om vi svenska, sekulära medborgare trivs bättre att ha dem här. Svaret är självklart för mig och många andra. Alla som betecknar någon som islamofob är själva sekulärofober och värdenihilister. Termen är uppfunnen av Muslimska Brödraskapet, i akt och mening att framställa muslimer som missförstådda offer, diskriminerade av en oförstående omgivning, allt i syfte att bereda vägen för utbredning av islam och ett framtida dar-al-Islam (huset där Islam bor) för Sverige. Den svenska regeringen och en del islamapologetiska medlöpare-partier till både vänster och höger har gått på detta billiga trick. Nog nu!

  Gillad av 5 personer

 14. Ossian skriver:

  Förfallet accelerar, Malmö stad visar vägen med att till stor del bli försörjda över skattsedeln. Det hindrar dock inte pk etablissemanget att fortfarande ha spenderbyxan på. Ingen kommun är så generös med bidrag till kreti och pleti.

  Efter den senaste tidens våldsamma attacker mot polisen från den invandrarkriminella gängmiljön förstärker nu polisen i Malmö skalskyddet för stadens polisstationer. Samtliga byggnader får tills vidare bevakning med kpist-beväpnad personal.

  Malmöpolisen uppger att åtgärden är kopplad till pågående insatser mot den grova organiserade gängkriminaliteten. De vidtas också mot bakgrund av de attentat – bland annat en sprängattack mot polishuset i det demografiskt invandrardominerade problemområdet Rosengård – som denna miljö tidigare svarat med i vad som alltmer börjat anta krigsliknande former. Bland annat har handgranater använts.

  De tungt beväpnade polisstyrkorna placerades ut på lördagen och kommer att vara på plats tills dess man gör en bedömning att det är säkert att avsluta den förstärkta bevakningen. Huruvida det kan röra sig om dagar, veckor, månader eller mer kan polisledningen i Malmö i nuläget inte svara på.
  Samtiden.se

  Gilla

 15. olle reimers skriver:

  Politikerna som inser att de inte är kompetenta nog att företräda sina mer välutbildade och eftertänksamma medborgare har genom islam fått ett halmstrå att hålla i för att kunna behålla makten.

  De har inget till övers för medborgarna utan här gäller der att stuva om så att politikerskeppet inte kantrar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.