Detta visste redan Cicero

Anders Leion

Klockan elva en januarikväll 1918 tändes en röd lanterna, signalen för uppror, i tornet på Folkets hus i Helsingfors. Under den kvällen och den natten besatte rödgardister alla myndighetsbyggnader i staden. Revolutionen hade börjat. Tre och en halv månad senare hade den vita sidan segrat. Under ett drygt halvår (dödandet fortsatte efter den militära uppgörelsen) hade 38 000 mist livet, varav 28 000 röda. Av de vita stupade 5 200 och av de röda 3 400 i själva striderna. 10 000 röda och 1 500 vita hade mördats. I fånglägren dog 13 500 röda, mördade eller ihjälsvultna. 25 000 barn hade mist en eller två föräldrar, varav 90 procent var barn till röda. (Alla uppgifter ur T. Berglund och N. Sennerteg, Finska inbördeskriget, Stockholm 2017.)

Det var en katastrof. som länge – i viss mån fortfarande – präglat finsk politik och samhällsliv i övrigt. Varför hände det? Och varför hände det inte i något annat nordiskt land? I slutet på första världskriget var det hungerkravaller också i Sverige, men dessa var begränsade i tid och rum.

Skillnaden gentemot de övriga länderna var att de andra fortfarande hade fungerande stater. Orsaken var alltså den finska statens, eller mer egentligt, den ryska statens, sammanbrott. Plötsligt, efter resningarna i Ryssland, fanns det ingen stat.

I detta läge spred sig skräcken i det finska samhället. Vem som mest drev på mot de öppna fientligheterna kan diskuteras. Det avgörande var att den ena sidan fruktade att den andra skulle ta till vapen först och därmed få ett övertag. Därför kände man sig tvungen att förbereda sig för öppna fientligheter.

Den röda sidan kom att ta första steget. Man trodde sig kunna vinna. Och man drevs förstås också av revolutionsromantiska föreställningar. Den vita sidan var då sedan länge i färd med att rusta sig för striden. Den röda sidan etablerade sitt välde i fruktan för att initiativet skulle gå över till de vita.

Under månaderna efter den ryska statens sammanbrott hade det ändå funnits tid att söka förhandlingsuppgörelser. Att det inte lyckades berodde i grunden på den ömsesidiga fruktan.

Samtidigt med fruktan spred sig hatet. Hat är andra sidan av fruktan. Utan fruktan inget hat. Hat kan etablera sig innan några skändligheter ännu har begåtts: Det räcker att man fruktar att sådana skall utföras.

Och fruktan och hatet bredde ut sig därför att ingen annan makt än de rödas och de vitas uppbåd fanns tillgänglig. Staten hade försvunnit.

Denna historia är utomordentligt viktig också för vårt land och för vår tid. Vad är de särskilt utsatta områdena? De är just områden utan statens närvaro. Nu kanske någon invänder att en annan makt där är väletablerad – gangstermakten. Det är den inte. Den har ytterst svårt att få våldsmonopol över sitt område. Därför är det ständiga strider om territoriet, som i ett inbördeskrig.

Än så länge rör uppgörelserna stridande och dödsoffer inom avgränsade, ofta samma, etniska grupper – men så länge staten är frånvarande kan utvecklingen gå mycket långt. Förr eller senare kommer våldet att bryta de etniska gränserna och riktas också mot svenskar (utöver de redan drabbade representanterna för den svenska staten). Därefter finns två alternativ: Något av gangstergängen kan till slut få övertaget och etablera något slags ordning – ofta då tillsamman med korrumperade, köpta politiker. Se på striderna mellan knarkkartellerna i Sydamerika och vilka politiska följder de har! Det andra alternativet är att ett faktiskt inbördeskrig utvecklas. I detta skulle i så fall Odins soldater, och andra nu utstötta grupperingar, komma att välkomnas. Staten har ju visat sig otillräcklig.

Båda alternativen innebär att en ny slags stat etablerar sig. Naturligtvis kan lugnet etablera sig också i en auktoritär, korrumperad och diktatorisk stat. Men detta lugn är alltid hotat, stabiliteten är skenbar. Det måste också finns ett samförstånd, en förståelse och en tillit mellan medborgarna och mellan dem och statens företrädare. En sådan ordning har vi haft till helt nyligen. Den måste återupprättas om vi skall ha en stabil, demokratisk stat.

Cicero förstod detta. Han har uttryckt det ungefär så här: Vad är staten om inte folkets – alltså det gemensammas, medborgarnas stat, vad är för övrigt medborgarskapet om inte människor bundna till ett grundläggande samförstånd? (Min översättning).

Just det. Också allt detta håller på att raseras av våra okunniga och fega politiker. Okunniga därför att de inget velat veta om svårigheterna att få ett multikulturellt samhälle att fungera, fega därför att de i det längsta förtiget invandringens följder och, när förtigandet inte längre varit möjligt, aktivt motarbetat effektiva åtgärder mot de icke-fungerande delarna av vårt land.

Man kan naturligtvis inte kräva att nutidens politiker skall känna till Cicero, men kanske ändå de fejder som berättas i de isländska sagorna, om de ständiga striderna och blodshämnden i ett land utan stat? Nehej, inte det heller. Men förhållandena i det sammanfallande Jugoslavien, liksom klanväldet i Albanien måste man ändå ha känt till.

Det hade varit lätt för dem att se vad som hänt och händer. De har valt att inte se och att låtsas inte förstå. Nu kommer de väl att – som Reinfeldt – pensionera sig bort från bekymren. Och i sina memoarer självbelåtet gratulera sig till att ha klarat alla påfrestningar (för sig själva).

38 reaktioner på ”Detta visste redan Cicero

 1. Jan Bengtsson skriver:

  Den nya adeln, Reinfeldt är en utmärkt representant för politikerväldet…

  Efter avgången cashas det in,
  från de mäktiga uppdragsgivarna bakom kulisserna)))

  Som INTE har Sveriges bästa för ögonen!

  Gillad av 9 personer

  • Egon skriver:

   Reinfeldt är väl miljonär nu…..
   Han har sitt på det torra.
   Tänk att göra en så framgångsrik karriär.
   Han har trampat på många lik längs vägen.
   Sålde ut sitt land för trettio silverpenningar……

   Gillad av 6 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  De vill ha det så här, men de vill också att situationen tillspetsar sig. Eftersom Sverige är ett rikt och högutvecklat land, måste varje förändring vara till det bättre! Utvecklingen är en monoton rörelse till det bättre. Det framgår av FN:s utvecklingsindex.

  Gillad av 4 personer

 3. ingeborg skriver:

  Cicero:
  En nation kan överleva sina dårar – och till och med sina hänsynslösa karriärister. Den kan emellertid inte överleva förräderi inifrån. En fiende vid den främre porten är inte så farlig då han är känd och leder sin flagga synlig för alla.
  Men förrädaren rör sig fritt innanför stadsmuren, hans diskreta viskning smyger igenom alla gränder och kan till och med kännas i regeringsbyggnaderna. Förrädaren visar sig inte som sådan. Han talar i förtroende, har ett trovärdigt ansikte, använder välkända argument och vädjar till avund som ligger djupt i varje människas hjärta.
  Förrädaren arbetar för att försvaga landets själ. Han smider ränkor om natten – i hemlighet och anonymt – tills grunden i nationen undergrävts. Han infekterar landets politiska organ tills de förlorar sin försvarskraft. Var inte rädd för en mördare. Frukta en förrädare. Han är den verkliga pesten! ” – Marcus Tullius Cicero, 106-43 före Kristus.

  Gillad av 12 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Ingeborg: Just så. Och här i landet är det ”PK-sekten” i dess olika skepnader, som spelar förrädarens roll!

   PK-sekten härrör i sin tur från 68-vänstern. Dessa extremister har bara bytt taktik. I stället för att pladdra om revolution, pladdrar de nu om ”Allas lika vääärde”! — och använder sådana skenbart menlösa floskler som ett effektivt vapen för att förlama allt motstånd.

   Med hjälp av sådan retorik, och genom att profitera på människornas existentiella längtan efter mål och mening i livet, har de lyckats tillskansa sig ideologisk dominans i samhället.

   Denna dominans använder de för att gradvis rasera och bryta sönder allt som håller ihop vår egen kultur, och istället sprida kaos.

   Favoriseringen av islam ingår som en integrerad del av förstörelseprocessen. Vad kan vara effektivare än att injicera en mot oss fientlig ideologi överallt i samhället, och slå ner på alla tecken till motstånd?

   Hur länge ska vi acceptera att dessa människor förstör vårt land?

   Gillad av 7 personer

   • Egon skriver:

    Politikerna älskar identitetspolitiken.
    De finansierar Södertörns högskola.
    Ett universitet för postmodernism och neomarxism…….
    Teorier som vill utplåna allt eget engagemang och ersätta det med kommunistisk diktatur.
    Hur många klagade på livet i DDR?
    Bara de som satt inspärrade på hospital eller i fängelse-

    Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Eller så hittar man på en ny (ytterligare) religion som vi måste följa. Nu benämnd klimatet. Betalar vi bara avlat (klimatskatt) så går det bra ett tag. Sen måste vi böja oss och avskaffa all energiproduktion. Dessa dårar, företrädda av översteprästerna Frigolit och Lövin vill nu att gränserna ska öppnas igen. Trots att vi redan nu tar in ungefär 10 000 dysfunktionella figurer varje månad så räcker det inte. Varför åker inte dessa galningar till valfritt utanförskapsområde och frälser folk.

   Gillad av 7 personer

   • Björn skriver:

    MP:s strategi; Ju fler och högre ”miljöskatter” vi kan pungslå det svenska folket på, desto fler ”dysfunktionella figurer” kan släppas in och ”försörjas” med bidrag!

    Gillad av 2 personer

 4. 5ven55on skriver:

  ”våra okunniga och fega politiker”

  …och ohederliga. ”Våra” (inte mina, i alla fall) politiker är både okunniga och fega. Men dessutom är de ohederliga, och då talar jag inte bara om att de ljuger som en häst travar.

  Mycket tyder på att de köps av oligarkerna. Ett exempel som tyder på det är Reinfeldts höga lön på en av oligarkernas banker efter att han fyllt Sverige med muslimska muslimska män som utger sig för att vara barn.

  Det kan dock mycket väl även finnas piskor (och inte bara morötter) som driver på politikerna. Oligarkerna kan säkert använda utpressning, dödshot och liknande om de måste.

  Gillad av 4 personer

 5. Eva Danielsson skriver:

  Inte bara feghet och okunnighet från våra politiker, tyvärr. Från den styrande neomarxistiska id-falangen inom S är det en avsiktlig politik med bakomliggande syfte att ytterligare öka och centralisera deras makt.
  Det nya importerade proletariatet som ständiga bidragberoende trofasta väljare.
  Och de dästa trygghetsinvaggade svenskarna som nettobetalare, penningmässigt och socialt.

  Till skillnad från de vita i Finland, som förberedde sig på revolutionen, så vilar sig de ljusblå i Sverige i form och drömmer om godhetspoäng för sin ”humanistiska stormakt”.
  Den tysta mjuka delen av de rödas revolution här är redan fullbordad med islamistiskt inslag som het krydda.
  Nu återstår bara sista fasen i september där man desarmerar ”oppositionen” för gott med någon form av DÖöverenskommelse efter valet. Då har man utnyttjat SDs SvartePetterroll till att vinna slutgiltigt och aldrig mer behöva spela spelet igen eller låtsas goda.
  Kanske man då faktiskt börjar rensa upp i förorten också, så att klaner och gangsters inte trakasserar nettoskattebetalarna för mycket i angränsande områden. Elitens standard får inte äventyras med något yrvaket medelklassuppror som någon slags baksmälla.

  Gillad av 5 personer

 6. Lars skriver:

  Intressant och skrämmande vinkling vad som händer när staten inte upprätthåller sitt våldsmonopol.
  Dock tror jag inte att ledande politiker är naiva. Uppenbart att de har förstått att rättsstaten håller på krakelera.
  Men handfasta åtgärder lyser med sin frånvaro.
  Varför?
  Invandringen kommer omstrukturera Sverige totalt. Med etnisk underklass i huvudsak bidragsförsörjd.
  Och de stora kostnaderna kommer framöver bl.a. pensionskostnader i form av ca en fördubbling av statens kostnader för garantipensionen.

  Gillad av 2 personer

 7. worlpresscomsite skriver:

  Sju partier har, utan ens en antydan till konsekvensanalys, förstört ett av de mest välfungerande länderna i världen.
  Dårskapen började när Jugoslavien bröt samman efter Titos död, detta just på grund av etniska motsättningar – ironin i detta gör handlandet än mer klandervärt.
  Det kommer ett inbördeskrig, antingen kastas Islam ut med våld eller så övertar Islam landet med våld. Det är alternativen. Sveriges regeringar 1991 och framåt har skulden……

  Gillad av 5 personer

  • Moab skriver:

   Det började tidigare, för mig så var det första tecknet Salman Rushdies fatwa 1989, jag vet inte om Khomeini var medveten om hur svagt vänsterliberalt tänkande hade gjort väst, men efter denna fatwa så var det ju tydligt för alla som vågade se konflikten. Tyvärr så var det nästan uteslutande muslimska strateger som inget annat har för ögonen än konflikten med väst och andra trosriktningar som såg konflikten, mycket få i väst observerade den. När man i väst oroar sig över koldioxiden man andas ut så tänker man i den muslimska delen av världen på hur man kan erövra väst. Fatwan visade vägen, den blottlade den vänsterliberala svagheten, muslimerna insåg det fundamentala att väst inte var redo att försvara sig och där är vi fortfarande.

   Gillad av 9 personer

   • Anne-Hedvig skriver:

    Fatwaen er ikke trukket tilbake og gjelder fortsatt for alle som utgir Rushdies bok. En evig trussel, altså.

    Forlegger William Nygaard ble skutt ned utenfor sin bolig en oktobermorgen etter at ‘Sataniske vers’ var utgitt, men overlevde heldigvis. Attentatmannen er derimot aldri blitt tatt.

    Gillad av 4 personer

   • worlpresscomsite skriver:

    Hans Högqvist
    Håller med dig om det MOAB.
    Min kommentar begränsades till svenska politikers brist på analyser – islamska tänkare/ strateger är alltid aktiva i analyser av hur de ska uppfylla Allahs dekret om världsherravälde oavsett hur lång tid det tar!
    1991 var året då Westerberg reste sig ur TV soffan och lämnade studion när gubbarna med ”Drag undre galoscherna” kom in. Westerberg hotade att lämna det borgeliga samarbetet om inte portarna för massinvandring öppnades och Sveriges dödssjukdom inleddes därmed.
    Hur ska folket handskas med detta? Rensa ut viruset eller dö.
    Sekulära muslimer, som inte önskar sharia lagar utan vill att Islam ska reformeras, har ett mycket svårt val som kommer att ha stor påverkan på hur resultatet av striden blir.

    Gillad av 1 person

 8. Moab skriver:

  Återigen, de är okunniga, det är en delförklaring men:

  De vill ha det så här.

  Vi sitter och gräver i knapphändiga fakta som alternativmedia utan resurser letar fram, hur mycket våld tror ni att svenskarna hade känt till om systemmedia som lagt resurser på att få fram sanningen? Man kan se exemplen i artikeln ovan på lyckad indoktrinering, drabbas inte svenskar? Fråga vilken tjej som helst som har invandrare i klassen, och alla de våldtagna. Eller den bekant till mig som är med i en fotoklubb som inte ligger i det egentliga ghettot i Malmö, kulhål i dörren när vaktmästaren, gammelsvensk, blev ihjälskjuten av en medlem av det nya slöddret. Så att svenskar inte redan drabbas det är en ren lögn som propageras av systemmedia. Visst kommer det att bli värre, men läs föralldel Samhällsnytt, Nya Tider och Friatider också.

  Gillad av 8 personer

 9. Östanskog skriver:

  Tack Anders för Din krönika om Finska inbördeskriget.

  Hur gick det sen? – Rätt så bra, faktiskt. Min bästa chef var en stalinist. Våra förfäder hade stridit på varsin sida mot varandra. Trots detta anställde han mig. Otaliga var våra fredliga diskussioner om historia och samhälle i tjänsterummet. Guldkantade Lenins samlade verk i bokhyllan var en pompös gåva från Nordkorea. Jag var lättad, att geografiska omständigheter visade, att det inte var min morfar som hade stoppat hans morfar levande under isen.

  Gillad av 2 personer

 10. Gösta Johnsson skriver:

  Att folket i vårt land har ”fiender” inom den politiska sfären vet vi ju när vi ser hur de främjar andra än våra egna medborgare bättre i olika avseenden. Pensionärerna misskrediteras genom att deras ekonomiska rörelsefrihet begränsas genom realsänkningar av pensionerna…och detta i huvudsak genom att resurser allokeras till invandrare som både är här illegalt och som dessutom grovt stjäl av våra gemensamma resurser. De konsumerar sjukvård, bostäder, vård-skola och omsorgsresurser som skulle vara reserverade från oss svenska medborgare genom livets olika skeden när behov uppstår.
  Nu försöker man pudla på olika sätt men detta hoppas jag svenska folket genomskådar och ger en ordentlig bakläxa i valet 9/9 2018. De är hittills – i varje fall – inte trovärdiga utan har bara vänt kappan tillfälligt efter vinden. Var på er vakt. Tro inte på alla kappvändare. De har bara inte på riktigt vågat erkänna sina misstag och hur de förrått det svenska folket. Tack Anders Lejon för ditt klarsynta och upplysande inlägg!

  Gillad av 7 personer

 11. Bo Adolfsson skriver:

  Detta ingår i planen!
  Först blev Dan Eliasson GD på MV, där han ordnade till fri invandring.
  Sedan FK, där han som GD såg till att invandrarna får fri försörjning, medan svenskarna kläms åt.
  Därefter polisen, där han som rikspolischef avskaffade rättssamhället.
  Till slutstationen som GD på MSB, där han skall sänka den lilla rest av samhällsberedskap som vi har kvar. Med sin bakgrund blir han en perfekt ledare för att omvandla MSB till Sveriges Stasi. Regeringen förbereder grundlagsändringen, som kan bli genomförd i år.
  Reinfeldt och Löfven! Det är ni som har utsett Dan Eliasson till samhällsförstörare på dessa viktiga poster. Reinfeldt har redan fått sin rikliga belöning. Vad kommer Löfven att belönas med? Vem står bakom belöningarna? De som vill avskaffa Sverige!

  Gillad av 12 personer

 12. Bo Svensson skriver:

  Ett sista försök – efter två raderingar att än en gång visa på den rätta ordningen för en multietnisk verklighet:

  Konflikten i Jugoslavien kunde undvikits om man insett, att folkens självbestämmande inte förutsätter gränsdragning i geografin.

  De aktuella konfliktungarna i Katalonien, Belgien, Norditalien skulle upplösas helt om man som skattebetalare fick den direkta makten över pengarnas fördelning efter egna preferenser och prioriteringar.

  Samma i Sverige, om vi verkligen skall vara ett multietniskt land. – Då försörjs overksamma somalier via verksamma somaliers skattemedel och overksamma afghaner via verksamma afghaners pengar i den mån dessa känner för det och svenskar gynnar dem som de kan känna solidaritet med.

  Det är denna solidaritet vi har stöd för i vårt genetiska arv: Den med dem vi kan föreställa oss att ha tillräckligt gemensamt med. – Den allomfattande är ett påhitt. – Ett förslag till förhållningssätt som srtaffar dem som ansluter sig till det och gynnar dem som begränsar sin solidaritet till sina likar.

  Gilla

 13. Magnus Rosensparr skriver:

  Tre gånger under den nya tiden har den svenska staten skakats i sina grundvalar, 1520, 1718 och 1809, men aldrig brutit samman totalt. Skulle ett fullständigt och slutgiltigt sammanbrott drabbas oss i samtiden, kommer händelserna i Finland 1918 att framstå som ett konfirmandkalas i jämförelse. Till skillnad från scenariot i Finland, som handlade om ett inbördeskrig mellan två parter (de vita och de röda), kommer det i Sverige att handla om ett anarkistiskt allas-krig-mot-alla.

  Först kommer alla de ickenordiska personer som befinner sig inom landet vid tidpunkten för utbrottet att fly landet och söka asyl i grannländerna. Sedan vidtar uppgörelsen bland urbefolkningen. Den kampen kommer inte ha samma karaktär som i det finska exemplet. Nästa skede kommer inte att handla om att segra eller besegras som i fallet Finland. Det kommer handla om vem som överlever och inte.

  Decennier av ”buteljerad” vrede, frustration, antagonism, fruktan, vanmakt och skuld, kommer tillsammans med förakt, hat, svek, hämnd, oförrätt och förlust, att utlösa en ursinnig eruption av enorma besinningslösa och patologiska våldsorgier i nationell skala, förstärkta av nedärvda sekelgamla berättelser, folkminnen och fördomar. Bärsärken kommer att frigöras ut i det fria från den djupa nordiska ursjälen, och gemene man kommer att ta allt i sina egna händer, när det väl står klart att staten har upplösts och var och en kan göra precis vad som helst utan straff.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Då tycker jag mitt förslag är bättre: Ta den direkta makten över skattemedlens fördelning.

   Alla problem kan kokas ner till: Central makt över godtyckligt spenderande av 50% av totala produktionsresultatet. – Och förståss buggen i finans- och valuta-systemet men jag återkommer till den.

   Gilla

  • Peter skriver:

   Nej, svensken saknar efter 200 års fred erfarenhet av att lösa konflikter med fysiska maktmedel.
   Svensken kommer i konflikt med klaner och olika schatteringar av islamism stå helt handlingsförlamad, vi är av kultur, religion, lagen och myndigheter förhindrade att försvara oss och vår kultur.
   Att uppbåda en effektiv våldspotential tar generationers övning, något vi inte har.
   Att tro att svensken i skarpt läge plötsligt blir en högeffektiv soldat och frihetskämpe är direkt idiotiskt, att, som våra politiker vill, förstöra Sveriges kultur och folk är att skjuta på sittande fågel.
   Det behövs flera generationer av förslavning innan det byggts upp ett hat mot överheten starkt nog att frigöra Sverige, detta är ingen liten förkylning som snabbt går över, detta är början på slutet för det Sverige vi kände och vi är ännu långt ifrån denna samhällsutvecklings fulla potential, vänstern har fortfarande mycket kvar att förstöra.
   Sverige utvecklas med Libanon som förebild.

   Gillad av 5 personer

   • worlpresscomsite skriver:

    Hans Högqvist.
    Sverige hade till nyligen ett värnplikts försvar. Det innebär att väldigt många män från yngre medelåldern och uppåt är militärt tränade.
    Jag vet från erfarenhet av att ha blivit överfallen, med risk att bli dödad, att en ”autopilot” tar över och jag slogs för livet. Med hjälp av lite tur gick det ”bra”. Jag är ändå inte militärt utbildad. Så jag menar följaktligen att svensken inte är så mesig som det ofta sägs, åtminstone inte i skarpt läge.

    Gilla

 14. Lassekniven skriver:

  Ett skräckscenario är beskrivet.
  Matematik roar mig och jag funderar på hur stor sannolikheten är att mycket omfattande våldshandlingar bryter ut mellan de samlade ghetto-klanerna och den nettobetalande medelklassen inom en 10-årsperiod. Var kommer politikerna samt polis och militär i så fall att stå? Som åskådare? Klanerna har tillgång till 200000 eldvapen. Detta är en realitet. Så hur hög är sannolikheten för ”krig”, 1 procent, 10 procent eller högre?
  Frågan är om det överhuvudet taget finns underlag för att göra en sådan geopolitisk kalkyl.
  En annan fundering är om hundar kan tränas att spåra vapen? Om ja, varför tränar man inte upp ett hundratal och börjar söka igenom hus för hus. Vapnen finns i lägenheterna, källarutrymme, lagerlokaler och så vidare.
  Det största problemet idag är de illegala vapnen. Regeringen måste satsa mycket hårt på inhämtning, det får kosta vad som helst. Straffet för illegalt vapeninnehav är självklart utvisning och indragning av erhållet svenskt medborgarskap. Den finns nämligen en klausul som medger detta, nämligen under krigstillstånd, eftersom bärande av illegala vapen är krig mot samhället.

  Gillad av 5 personer

 15. MartinA skriver:

  Det isländska samhället var inte våldsammare än samtida samhällen med stat. Det hade ett unikt rättssystem och en balans som varade i tvåhundra år. Alltså längre än det demokratiska samhället.

  Vidare, vad är en demokratisk stat till för? Jag ser bara att den har fört med sig elände och förstörelse. Det svenska folket är det viktiga, inte det förbaskade systemet? Leion sätter vagnen framför hästen.

  Vidare, det håller inte på att raseras, det HAR raserats. Det finns inget sätt att få den befolkning som sverige nu har att samexistera. Det går bara att skjuta upp inbördeskrig och dylikt med hjälp av ekonomiskt överflöd. Inbördeskriget i Finland var en söndagspromenad mot vad som kommer hända här i sverige.

  Gillad av 1 person

 16. Fredrik Siarsson skriver:

  Svaret för att slita dårarna från tronen och börja hela Sverige igen finner ni på medborgerlig samling.se De kommer att motarbeta en grundlagsändring och aldrig gå in i en ny DÖ. De menar vad de skriver i sitt program. Gå in och läs – och informera era vänner. Tar vi inte tillbaka Sverige i valet 2018 är det för sent.

  Gilla

 17. Henric Ankarcrona skriver:

  Frånvaron av en fungerande stat kan skapa förutsättningar för förintelse av folkgrupper; judeförföljelserna i östra Europa under andra världskriget är det exempel som behandlas i Timothy Snyders Black Earth. Läs den. Temat stämmer med krönikan.
  En helt annan vinkel: i debatten om Finlands frihetskrig anstränger sig många för att säga att de vita minsann var hänsynslösa, de också. Vad som nästan aldrig berörs är konsekvenserna av en röd seger. Då hade Finland blivit kommunistiskt med decennier av alla slags elände som följd. Varför diskuteras inte detta?

  Gilla

 18. majbritth30 skriver:

  VALITETTAVATI EN OLE SAANUT LUKEA TEIDÄN HELMIKUISIA NELJÄÄ KIRJETTÄ. KAMPPAILEN JATKUVASTI TÄMÄN WORD PRESSIN KANSSA. TOIVOTTAVASTI TÄMÄ NYT MENEE PERILLE. VOIKAA!
  makke

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.