När ska polletten trilla ned?

Patrik Engellau

Den 2 december 2017 skriver krönikören Jesper Sandström en betydelsefull text i Svenska Dagbladet. Texten är betydelsefull på två sätt, dels för att den ställer en viktig fråga, dels för att den ger felaktiga svar som illustrerar samtidens brist på självförståelse.

Den viktiga frågan, som Sandström uppger sig ha hämtat hos skribenten Peter Kadhammar på Aftonbladet, och som föranleds av att migranter, enligt uppgift, ofta inte anser sig kunna städa sina boenden själva, är ”Så vad är det i det rika, vänliga Sverige som gör människor till offer?”.

Sandström baserar sitt svar på egna erfarenheter. Han säger sig ha någon sorts handikapp som under hela hans liv har inspirerat det svenska välfärdssystemet till särskilda omsorger som sånär, hade det inte varit för hans ”goda drivkrafter”, tubbat honom att ta på sig den ”påbjudna offerkoftan” och bejaka och utveckla egen svaghet.

Varför gör den svenska staten så där? Sandström ger två svar. Det ena är att staten drivs av ”en naiv, missriktad välvilja”. Det andra är att ”vänsterns och socialdemokratins syn på människan som svag och oförmögen” ligger bakom.

Jag säger inte att Sandström är helt fel ute. Han är nära rätt svar. Men sedan när har nära börjat skjuta harar? Om man ska göra något åt problemet måste man vässa analysen och sikta helt rätt.

Det är i verkligheten inte så att välfärdssystemets hela filosofi och praxis bygger på ett enkelt feltänk, ”en naiv, missriktad välvilja”. Det finns inget naivt och missriktat i välfärdsapparatens beteende. Visserligen framställer den sig som god, men det är bara reklam och glittrande yta. Vad annat kan man vänta sig av ett byråkratiskt, maktlystet, omsättningsmaximerande organisationssystem som anser sig förkroppsliga den humanitära stormakten?

Det välfärdsindustriella komplexet vet precis vad det gör. Det maximerar sin egen nytta och för detta behövs ett stadigt ökande antal klienter. Att komplexet i slutändan inte gör något gott för klienterna, vilket Sandström upptäckt, besvärar inte komplexet. Det är inte ens ett olycksfall i arbetet att komplexet inte gör någon nytta utan tvärtom till dess fördel att klienterna omdefinierar sig till offer och därmed väljer fortsatt beroende av komplexets omsorg. Vill knarklangare att kunderna ska tillfriskna från drogberoendet?

Om man fattar att det välfärdsindustriella komplexet inte alls är naivt och vilsefört utan tvärtom långsiktigt och målmedvetet sysslar med att värna sina egna intressen så inser man att det är verkningslöst att komma med argument och beskäftiga förmaningar till komplexet. ”Förvandla inte friska, självständiga människor till offer”, manar Sandström. Det är som att säga till knarklangaren att han inte ska förvandla friska, självständiga människor till pundare.

Det är lika illa med Sandströms andra förklaring, alltså att problemen skulle bero på vänsterns och socialdemokratins människosyn. Bakom den föreställningen anar man uppfattningen att det skulle bli en annan ordning om allianspartierna bestämde i Sverige. Men så är det ju inte. Allianspartierna har inte förespråkat någon annan människosyn än den etablerade. Allianspartierna är anhängare av det välfärdsindustriella komplexets ideologi. Det var på den grunden som just alliansregeringen utnämnde Sverige till humanitär stormakt.

Varför ser inte folk detta uppenbara och självklara? Är det för att de inte vågar utmana och reta makten? Eller är de, trots vissa gryende insikter, alltför marinerade i decenniers PK-tänkande för att tordas erkänna att kejsaren är naken? Eller har jag fel?

PS Förlåt, Jesper Sandström, om det känns som om jag bråkar med dig. Jag känner mig lite oschysst och orättvis. Du skriver tydligt och klart, du pekar på ett allvarligt problem, nämligen det välfärdsindustriella komplexets attityd och effekter på nationen och du letar efter sätt att förstå och hantera situationen. Det är vällovligt. Alla har inte alls kommit så långt som du. Mitt tjat handlar bara om de där sista insikterna som krävs för att kunna bygga ett effektivt motstånd. Vi måste förstå vår fiendes natur.

47 reaktioner på ”När ska polletten trilla ned?

 1. A skriver:

  Här PE är du ”spot on”. Detta är själva kärnan, vänstern skapar sin makt ur svaghet. De omfamnar den och skapar den. Nationalsocialismen skapar sin makt ur styrka .Omfamnar den och kräver den. Båda leder till fullständigt vansinne om de får fritt spelrum. Som jag ser det så beror i förlängningen Tysklands nederlag på att H krävde det omöjliga av sitt folk. Alltså styrka in absurdum. Detta är formler för att skapa makt ur, som fungerar. Det är därför det är orealistiskt att föreslå det ena eller andra som borde göras. Det kommer ändå inte att bli så om det går i strid med det som producerar makt, hur vettiga och nödvändiga förslagen än är. ”De vill ha det så här!” Vi måste nog börja förstå hur man ska komma någonstans i ett läge där etablissemanget är i princip totalitärt. Vilka är mekanismerna och förutsättningarna att komma ur detta. Hur skapa makt att göra.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Har jag sagt det förut? – Att problemets lösning är att vi med tillräckligt eftertryck kräver direkt makt som skattebetalare över våra pengars fördelning över skattefinansierade ändamål.

  Även beslut om nivån på skatten kan ju decentraliseras. Tyngden av rösterna skall då avgöras av inbetalt belopp.

  Det skall vara roligt att betala skatt och min poäng är att hela nöjet med makten över skattemedlens godtyckliga spenderande skall vi behålla själva. – Kanske det inte ens behövs någon skattekontroll om man vinner rang i förhållande till hur mycket skatt man betalar: Självdeklarationen består då bara i att berätta hur kompetent man är uttryckt i timlönen och sedan får man betala en multipel av den.

  Gillad av 1 person

 3. MartinA skriver:

  90% av alla människor är följare. De kan inte agera på annat sätt. Detta har evolutionära orsaker. En population som till 50% bestod av människor som ”tänker själva” skulle vara ostyrbar och snabbt bli utkonkurrerad av grannarna. Därför skall man inte bli arg på de som inte kan tänka själva eftersom de är en precis lika nödvändig del av folket som någon annan.

  Vill man ändra på något så är metapolitik vägen framåt. Det vill säga kulturproduktion, kontroll av media, det allmänna samtalet, demonstrationer, böcker. Alltså det som dissidentsfären i sverige sysslar med. Och det som DGS i viss mån sysslar med. Politik finns nedströms från kulturen.

  Gillad av 7 personer

 4. Lilla fröken PK skriver:

  Det största problemet är att DVK har utsträckt sin välvilja till att omfatta alla människor i hela världen, ”varhelst en usling finns, är han min vän, min bror!” Alla är därför välkomna hit, något annat vore ju
  omänskligt och stridande mot värdegrunden. Ljuger de om sina asylskäl? Ja, då är det ännu mera behjärtansvärt. Tänk dig själv att du vore så UTSATT, att du tvingades ljuga för myndigheterna!?

  Gillad av 12 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Ja just så är det — om bara Patriks VK nöjde sig med Sverige, så vore det hanterbart. Men utöver allt annat, så har vi dessutom drabbats av en destruktiv ideologi, ”PK-sekten”, som har ambitionen att rasera gränsen mellan Sverige och resten av världen — och därmed utplåna vårt land.

   Man döljer vanligen sin verkliga agenda bakom en väldig massa vackra ord. Ord som lurar väldigt många människor, då det låter ”goda”. Men i verkligheten handlar det om motsatsen, nämligen ren ondska.

   Här ett exempel på hur det låter när den här sortens individer talar klarspråk:

   ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

   https://sv.wikiquote.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

   Att översvämma vårt land med miljontals företrädare för en kultur som är helt främmande för oss och våra kulturella värderingar, en kultur som egentligen ständigt befunnit sig i krig mot det kristna Västerlandet och som ex-vis brukat ta våra kvinnor som slavar — detta ser jag som det effektivaste och mest djävulskt utspekulerade sättet att förstöra vårt samhälle inifrån.

   Gillad av 13 personer

  • Hortensia skriver:

   Ja, Lilla fröken PK, stackars dessa hitresta uslingar. Inte nog med att de tvingas storljuga, de måste betala åtskilliga tusenlappar för de bästa lögnhistorierna också…

   ”Ekot avslöjar: Systematisk handel med falska asylberättelser”:

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6838456

   ”Migrationsverket följer inte upp köpta asylberättelser”:

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6838959

   … och så kan vi ju verkligen inte ha det i ”Allt-åt-alla-La-la-land” där precis allt, som utlovat, förväntas vara skattefinansierat ”gratis” för hugade asylimmigranter!

   Gillad av 2 personer

 5. Erik2 skriver:

  Det här är mycket bra skrivet. Pudelns kärna pekas effektivt ut. Höga skatter ger behov till regleringar och lockar till sig vissa typer och människor och skapar vissa typer av människor. Vänstern och S har ju ansett sig driva ett befrielsearbete med uppbyggnaden av den offentliga sektorn. Det har ju varit hela grundiden. Det är bara det att axiomet att det offentliga kan organiseras att avlasta och ersätta de nära relationerna alla har behov av inte leder till vad man vill. Beviset ser vi nu. Vi har istället skapat ett monster som håller på att sluka oss och kasta oss i fördärvet. Högskattesamhället måste kastas i graven. Men vi ska inte göra det på så sätt att vi slutar bry oss om varandra. Barnet och badvattnet. Det är ”spännande” tider… Det kan sluta hur som helst. I grunden är jag positiv och tror,att fjällen snart faller från flera ögon. Men jag är också väldigt orolig för att det går riktigt på tok.

  Gillad av 2 personer

 6. Fredrik Östman skriver:

  Du behöver inte be om ursäkt till den här Sandholm. Sådana som han är systemets främsta uppehållare, ty de verkar genom subversion. De förhindrar oss att se klart. De strör sand i våra ögon. Avsikten måste hittas i handlingarna, precis som i en juste domstol. Inte i våra fantasier och antaganden, vårt önsketänkande, om den handlande.

  Gillad av 2 personer

 7. Lars Strömberg skriver:

  Jag tror att det handlar om pur egoism.
  Patrik har bygger mycket av sin samhällsbild och sin samhällsförklaring på ”Det Välfärdsindustriella Komplexet”. Jag säger inte att det är ett felaktigt sätt att se på saken. Jag har bara lite svårt att tänka i banor av listig sammansvärjning och komplexa strukturer. (Det kanske kan förklaras med brister i min tankeförmåga, snarare än att Patrik har fel.)
  Jag tycker mig emellertid se beteenden och attityder hos människor, lite varstans i det lilla och vardagliga, som får mig att tvivla på någon större förekomst av den GENUINA OCH SAKLIGA individen.
  Man armbågar sig fram, samtidigt som man ler, ställer sig in, paketerar sig snyggt och ”säljande”, säger ”rätt” saker och övar in en känselspröts-förfinad förmåga att strömlinjeforma och ”kameleonta” sig. För sin egen vinning.
  Det är ingen skillnad, vare sig det gäller suktande efter inkomster, karriär eller banal likes-jakt på sociala medier.
  Det är klart att man vill visa sin snällhet genom att ta hit människor. Det blir ju så mycket tydligare – om vi ”ställer upp dem” här – än att hjälpa dem på plats. Exempelvis.

  Ju mer jag tänker på det, desto mer tror jag att mitt synsätt inte utesluter Patriks förklaringsmodell. Eller tvärtom. De kan nog existera parallellt.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_hällar skriver:

   Ja — Patriks modell kan förklara en del, men då missar man ideologins stora inflytande!

   Man måste förstå att ett samhälle för att kunna fortsätta existera måste ha någon gemensam berättelse. Kristendomen har tillhandahållit den berättelsen men den fungerar inte längre, den har förlorat sin kraft.

   Nu famlar människorna desperat efter något annat som kan skänka en känsla av högre mening åt deras tomma liv.

   Den marxistiska ideologin fungerar som en sorts sekulär religion för många. Dock har den skändligen misslyckats att skapa sitt utlovade himmelrike här på jorden. Men numera har den fiffigt nog getts ut i en ny, helt uppdaterad och omskapad version: PK-ismen!

   Den här nya läran har kommit att bli Sveriges nya halv-officiella RELIGION!

   (Officiellt kallas den olika saker, oftast ”VÄRDEGRUNDEN”.)

   Att utmana denna religionsliknande ideologi blir ungefär som när Luther på sin tid utmanade den mäktiga katolska kyrkan i Tyskland.

   Gillad av 6 personer

   • Lars Strömberg skriver:

    Hur kopplar du ihop marxism med ”PK-ism”? För egen del så ser jag inte ens PK som en -ism, dvs ideologi. Jag tycker inte ens att PK skall heta just PK. Det handlar enligt mig inte alls om politik utan om socialisering. Jag kallar därför företeelsen för Social Korrekthet. Ett beteende och ett manér som bottnar i pur egoism i diverse olika skepnader.

    Gilla

 8. Anders skriver:

  Att MENA-folk, och särskilt inte män, inte städar, har inte ett skvatt med det välfärdsindustriella komplexet att göra. Man städar inte för det är under ens värdighet. Städar gör tjänare, eller kvinnor. Inte män. Det är samma sak som att man inte heller är trevlig. Att vara trevlig är att förudmjuka sig. Antingen är man servil och inställsam för att nå fördelar, eller annars är man nedlåtande eller aggressiv för att hävda sin position. Trevlig finns inte.

  Gillad av 12 personer

 9. oppti skriver:

  När fienden är välmenande och räcker ut en hand till behövande så är det svårt att diskutera.
  När hon lägger en peng i tiggarens kopp så är det omöjligt att påtala det ohållbara.
  När de gula båtarna räddar liv utanför Libyens kust kan kritiken inte framföras.
  När den tretåige måsen drabbas av klimatförändringar så vet vi att det är allvar.

  Det naivt goda har företräde!

  Gillad av 2 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  Precis som Adam Smiths osynliga hand förklarar hur marknadskrafterna fungerar så finns ett det en likartad analogi inom de byråkratiska systemen som som här innebär en inneboende självväxt ungefär som en cancertumör. Om inte ett byråkratiskt system växer är det något fel, ty ambitiösa människor vill göra mer och mer. Om inte har ledningen misslyckats, de anställda börjar protestera, och i längden byts ledningen ut till någon som befrämjar tillväxt. Historien är rik på exempel. Den franska medeltidsekonomin ruinerade sig genom att bygga allt större katedraler. Det sovjetiska system gick under genom att rustningen snabbt växte mot 100% och liknande tendenser finns inom den amerikanska försvarsindustrin. I Sverige kommer det välfärdsindustriella komplexet (VIK) gradvis att knäcka landets ekonomi genom att suga upp mer och mer resurser. Detta kommer att påskyndas genom att verksamheten globaliseras. Om det inte finns nödlidande nog hjälper marknadskrafterna till med att fabricera lämpliga rapporter ( som nyss rapporterats) till stöd för alla migranter som i sin tur fortsätter att öka omsättningen för VIK. VIK och dess frivilliga stödtrupper gör allt för att öka tillväxten i ”företaget” och endast en ekonomisk kollaps kan leda till ett stopp. Detta kommer förr eller senare att inträffa.

  Gillad av 7 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Komplexet skulle hållas i schack om det inte tilläts utöka sin verksamhet utanför Sverige. Men i och med att det lierat sig med PK-sekten, Sveriges nya halv-officiella statsreligion, så finns det plötsligt globala expansionsmöjligheter.

   Gillad av 2 personer

 11. M.H. skriver:

  Små minidebatter uppstår ibland bland DGS kommentatorer. Som friska handlar de då om att vi hela tiden måste rannsaka oss själva, för att undvika samma misstag som drabbat pk-eliten – nämligen att driften till självförhärligande inte får ta över. Att trots stark övertygelse i olika frågor, måste vi kunna behålla vårt kritiska sinnelag. Och försöka vara ärliga, öppna och logiska gentemot verkligheten själv. Lätt att säga, mer svårare i praktiken.

  Gillad av 3 personer

  • M.H. skriver:

   Själv gnager alltid det mer kritiska sinnelaget när det välfärdsindustriella komplexet kommer på tal. Och jag tror mig veta varför.

   Jag söker helst det mer generella, istället för det enskilt specifika – om det nu är möjligt. Runt det välfärdsindustriella komplexets graviterar egenintresset. Men egenintresse finns överallt. Det är en mänsklig egenskap. Och som sådan förekommer den även i företag och organisationer, förutom i våra egna liv. Mycket av samhällets drivkraft hämtar energi ur ett kanaliserat och tyglat egenintresse. Men så finns där olika avarterna. När en mothållande kraft saknas.

   Vill man stifta mer bekantskap med egenintresset mer destruktiva sida så kan man läsa på om alla visselblåsare, och hur de har bemöts. Till exempel hur Sjöfartsverket reagerade på sanningen när oljetankern Tsesis gått på grund – på ett ”icke befintligt grund” utanför ön Käringklubben. Och en visselblåsare avslöjade att sjökorten inte alls stämde med verkligheten. Det var då vi fick fången på fyren.

   Även Bofors- Göteborgs- och IB-affären har sina visselblåsare, som det gick mer eller mindre illa för. Så egenintresset släpper loss mycket starka krafter – även inom det välfärdsindustriella komplexet. Egenintresset sticker alltid upp sitt huvud. Det finns alltid inom oss människor. Och riskerar att växa bortom det mer samhällsnyttiga och kontrollerbara.

   Frågan blir då mer generell – hur balanserar vi egenintresset så det inte börjar uppträda som cancer i samhällskroppen? Det är väl egentligen den utmaningen som det välfärdsindustriella komplexet blottlägger. Hur identifierar och tyglar vi egenintresset när det börjat uppträda systemhotande? Något vi även ser inom migrationsområdet.

   Gillad av 1 person

 12. Christer H skriver:

  För att kunna göra något åt ett problem måste man först inse problemet.

  Tack Patrik , problemet ” det välfärdsindustiella komplexet”, bidrags och klientsamhället
  har du nu synliggjort.

  ”Follow the money” är en bra regel för att kunna nysta upp ekonomisk brottslighet och skumma affärer.
  ”Follow the money” leder till oss företagare/skattebetalare, vi som möjliggör och betalar
  kalaset.
  Dags att ordentligt syna högskattesamhället och det icke -transparenta skatteuttaget,.
  En bra början är att syna hur pengarna kommer in i systemet och vart de tar vägen.
  Vad används till ” bra, nödvändiga saker”, vad används till att köpa röster och underhålla
  klientstocken?

  Hans Jensevik – lyft blicken från kommunerna till klientstaten. Din analysmetod behövs en trappa upp, till att granska ” Det välfärdsindustriella komplexet” och hur det är uppbyggt.

  Gillad av 4 personer

 13. Elisabeth skriver:

  I radions P1 hörde jag i morse Ylva Johansson gå an om att nyanlända måste få lära sig om svenska normer och värderingar. Jag trodde inte mina öron. Alldeles nyss existerade ju inget sådant som svenskhet, det var ”rasistiskt” att påstå något sådant. Hon pratade också om att ”vi” måste börja diskutera sådant ute i samhället. Oj !!!!! På frågan om det var ännu en tvärvändning svamlade hon bara något om vikten av att upplysa. Ja, dessa tvära kast utan ursäkter eller förklaringar är bara så otroligt magstarka. Innan september 2018 är här kommer nog t o m Annie Lööf att låta som Åkesson. Jag hoppas verkligen väljarna fattar att det bara är prat och valfläsk, man tänker inte ändra någonting på riktigt, det blir inga konsekvenser av någonting. Det är bara att betänka att hon företräder ett parti som alldeles nyss, i strid mot regler och lagar, lät de där afghanerna stanna. Och media spelar med. Trovärdig rapportering om lappkasten borde inneburit sampling av tidigare uttalanden och verkliga ställa-mot-väggen frågor. Hoppas att SD sköter om detta i kommande debatter. Så här lätt ska de inte få komma undan och behålla makten.

  Gillad av 8 personer

  • rudmark skriver:

   >Elisabeth
   Oroa dig inte, SR/SVT griper in, och börjar med inslag som ifrågasätter begreppet ”svenska värderingar”. Notera att Ylva inte ville kommentera Vellinge oa, det är ju faktiska åtgärder. Hon vill bara ge ”utrymme o handlingsfrihet” att ta del av värderingarna.

   Gilla

 14. ingarohomeStaffan skriver:

  Detsamma gäller givetvis även klimathysterin. Minsta lilla ”insats” får kosta vad som helst utan ekonomisk analys. Miljarder kronor satsas och hundratusentals får jobb. Och för industrin ett större stödprojekt än någonsin t ex Marshallhjälpen!

  Gillad av 7 personer

 15. Hans skriver:

  Hej, Patrik! Jesper känner jag väl. Hans far har varit ekonomichef i Gällivare. Du har intervjuat mig och den videon har över 30 000 visningar. Jag föreslår att du gör en intervju med Jesper om ovanstående. Även den borde bli en höjdare.

  Gillad av 1 person

 16. Birgit Larsson Auna skriver:

  När vi i skolan ville lära barnen att ta ansvar för sitt skräp och att underlätta för städerskan genom att lyfta upp sina stolar på bänkarna och sopa golvet på sin ”plats” fick vi ett påpekande att det var städerskans jobb, alltså vi skulle inte ta jobbet från lokalvårdaren. Japanska barn städar hela sin skolsal och dessutom vaskar golven. Barnens fostran till ansvarsfulla medborgare är viktigare där än lokalvårdarens arbetstillfälle…eller hur ska vi tolka det?
  Är då kommunens arbetstillfällen viktigare än respekten för de flyktingar som kommer, att vi tror att de vill ha rent och snyggt omkring sig och att de kan laga den egna maten även om det inte blir korv och makaroner. med pliktskyldig sallad bredvid.

  Gillad av 2 personer

 17. Jan Nyblom skriver:

  De flesta av fotfolket inom det välfärds industriella komplexet är inte medvetens om att de är en del av en parasit struktur. Sveriges välfärds industriella komplex kommer att följa det sovjetiska samhällets sammanbrott och impolera av den egna administriva tyngden. Me too rörelsen kanske kan lära oss hur vi blir av med parasiterna; de som över-utnyttjat sin relation till oss blåögda.
  Jan Nyblom

  Gillad av 1 person

 18. Richard skriver:

  ”Varför ser inte folk detta uppenbara och självklara?”
  ”Är det för att de inte vågar utmana och reta makten?”
  Ja, delvis. Makten är repressiv och farlig. I dagsläget kan du förlora jobb och vänner; i morgon kanske du riskerar förlora ditt liv.

  ”Eller är de, trots vissa gryende insikter, alltför marinerade i decenniers PK-tänkande för att tordas erkänna att kejsaren är naken?”
  Ja, delvis. Propagandan har pågått länge i många fora; media, skola, universitet…

  ”Eller har jag fel?”
  Ja, delvis. Det finns ännu starkare globalistiska krafter som driver på som människor också måste bli medvetna om. Soros är ett exempel på en aktör som jobbar åt dem. Frankfurtskolan ett annat, äldre exempel.

  Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   ”Frankfurtskolan” utgör en abstrakt ideologisk kraft, ungefär som ”socialismen”, och är väl inte numera knuten till några särskilda aktörer — dess ledande företrädare, som Herbert Marcuse, är numera avlidna.

   Här i Sverige representeras den väl närmast av ”PK-sekten”, och utgör därmed en dominerande halv-officiell sekulär religion, som brukar dyka upp i skepnad av ”VÄRDEGRUNDEN”.

   Gillad av 1 person

 19. Göran Ulfenberg skriver:

  ”Vårt förakt för svaghet”, som Harald Ofstad skrev.
  Våra socialnazisters behov av svaghet för att de skall kunna flyta ovanpå som den självutnämnda herrefolks – och övermänniskoelit de tror sig vara.
  Under hela efterkrigstiden har det varit deras avsikt att dra ner den svenska människan i det socialnazistiska proletärträsket,medan Adenauer inledde återupprättandet av den tyska människan efter Hitlerkatastrofen;ett eget egnahem och 6 månadslöner på bänken.
  Vi tvingas nu leva med det giftstämplade arv,vilket Erlander och hans hejdukar lämnat efter sig.
  Men borgarpacket bär också en stor skuld till detta;deras ständiga kivande ock käbblande inbördes,medan det socialnazistiska förintelse -maskineriet tuggade i sig vårt land både bokstavligt och bildligt.Roland Huntford gjorde verkligen en superskarp analys av mentaliteten i
  ” Det blinda Sverige”!
  Tyskland kunde återupprättas efter Hitler,men vad har vi att hoppas på?Sverige håller på att drivas mot själv förintelse av det kriminella gäng,som svenskarna faktiskt,glöm ej det, röstat fram.
  Svenskarna,både blinda och sovande.

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   När jag umgås med svenskar blir jag ofta lätt illamående. Dumdrygeriet sitter så djupt i mentaliteten. Det kommer t.ex. omintetgöra alla planer på gated communities. Med dumdryga sossar innanför portarna går det snart med dem som med rikets gräns. Sverige är förlorat.

   Gilla

 20. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Man frågar sig om majoriteten svenskar inte fattar någonting. Idag kan vi höra att det finns en omfattande handel med berättelser som ska garantera att man får asyl i Sverige. Ett extra plus uppges vara om man kan uppvisa en regimkritisk aktivitet.

  Detta samtidigt som svenskar kan dömas i domstol för hets mot folkgrupp om man publicerar regimkritisk information i Sverige.

  Gillad av 4 personer

  • Hortensia skriver:

   Hmmm…. undrar om vanliga, hederliga, gammelsvenska regimkritiker, som framledes riskerar att justitiemördas i Sveriges PK-domstolar, kan våga hoppas på att bli skickade till civilisationen i Sibirien, Sten? 😉

   Gillad av 2 personer

  • PerH skriver:

   Sten Lundgren den Ä.
   Angående SR-Nyheten i dag dec 2017.
   Hos.Merit Wager citeras en tjänsteman på Verket.

   ”Det utbröt ett kollektivt asgarv imorse när kollegerna såg Ekots ”scoop” om falska asylberättelser. Den enda nyheten var för mig och kollegerna att Ekot betraktar detta som en nyhet……”

   Om dessa bedrägerier har Merit Wager publicerat flertal artiklar sedan 2007, information från verkets tjänstemän, Ekot kommer 10 år för sent.

   Gillad av 2 personer

 21. educaremm skriver:

  Det som kanske iakttagare av Sverige och svenskar eventuellt funderar kring, om de skulle råka studera massmedier i landet, är om det i Sverige framför allt finns invandrade människor, samt kriminella, sjuka, homofila, misshandlade, narkomaner, s.k. pundare, samt antastade kvinnor och också en stor andel rånade, mördade och våldtagna människor…

  De kanske ställer sig frågor om Sverige och – svenskar -?…

  T ex:
  – Finns det över huvud taget några svenskar som INTE är våldtagna?
  – Finns det några svenskar som INTE är homofila, eller HBTQ,?
  – Finns det några svenska kvinnor som INTE är lesbiska eller INTE är feminister?
  – Finns det några svenskar som INTE är kriminella, våldsverkare, narkomaner, eller s.k. pundare ?
  – Finns det några svenskar som INTE är skattesmitare?
  – Finns det några svenska kvinnor som INTE är s.k. horor, dvs., INTE är försäljare av sex?
  – Finns det några svenskar som INTE är mörkhåriga, svarthåriga, brunögda och brunhylta?

  Samt:
  – Finns det fortfarande några svenskar som ännu tycker att de vill kalla sig själva för svenskar och då automatiskt bli sammankopplade med alla horor, alla pundare, alla narkomaner, alla kriminella, samt också alla feminister, socialister, hbtqare, samt automatiskt bli sammankopplade också med alla våldsverkare och bilbrännare?…

  Det är kanske tveksamt…

  Men, vem vet…

  Gilla

 22. Sixten Johansson skriver:

  Mina slutsatser är lika nedslående. Den psykosociala dödsspiralen syns tydligast i etablissemanget och ännu kan vi hoppas att sjukdomen inte har hunnit gå lika djupt ner i folkleden.

  Politiken är död och makteliten saknar både syn och ryggrad. De gamla ideologierna driver bara pratkvarnar. PK-ismen har sina rötter i vänsterliberalismen, men är bara ett logiskt lealöst och anpassligt, skarpt utskiljande men tveeggat mobbningsvapen.

  Vänstern kramar kapitalismen och borgerligheten älskar den mjuktotalitära staten. Kulturister och kapitalister behöver inte bemöda sig att förföra konsumenter, när staten tvingar alla att betala. De maktlösa betalarna får på sin höjd lite godhetsglans för sina pengar, men värre är att det gemensamt ägda, den sociala allmänningen, exploateras och förstörs.

  Den enda starka drivkraften blir egoismen, girigheten efter makt, pengar, prestige och identitet. Ingruppens masskraft utnyttjas, men mobben saknar solidaritet, sticker gärna kniven i ryggen.

  Människan överlever inte ensam, behöver den organiska flockens resurser och sammanhang. Politiken har varit organisatören, brobyggaren, mellan individ och flock. Men nu har broarna raserats inte bara av normkrossarna, utan genom ett halvsekels massiva bombardemang och hjärntvätt via reklam- och mediavärlden. Alla har skjutit in sig på och exploaterat vår omedvetna sida. Så har vår tids atomistiska egoist formats. Så eggades jagpolerandet, konsumismen, självbedrägeriet, skräcken för den anade egna tomheten.

  Gillad av 2 personer

 23. Bromma1214 skriver:

  OT ,den lilla klassresan. Mina morföräldrar födda runt 1880 talet. En ko, häst och några
  Hönor. Vatten hämtades i källan i skogen, ”dasset” bakom vedboden. Konsum bussen
  Passerade en gång i veckan. Mina föräldrar födda runt 1915 talet flyttade till Stockholm
  Runt 1950. Vi barn födda sent 1940 tal tillbringade våra första år i en omodern
  Lägenhet på Söder. Omodern betyder,endast kallt vatten inget värme element
  Och toalett i farstun. 1955 flyttade vi till Vällingby. Varmt vatten o badkar vilken
  Lyx. 4 personer i en tvåa på 62 kvadrat, vi var i himlen.Våren 1958 visade våra
  Föräldrar oss stolt en tingest med två spröt. En riktig TV, svartvit o 17tum!
  Våra föräldrar arbetade extra på kvällar o helger. En lördag efter skolan(just det)
  Fick vi ta en tur med nya bilen!! En mintgrön Morris Minor, vi var otroligt stolta.
  Några år kom nästa steg, en sportstuga.Där tillbringades all ledig tid.Min syster o
  Jag kunde studera vidare. Min syster var den första i familjen att ta Studenten, stoltheten
  Hos våra Föräldrar visste inga gränser.När vi slutade gymnasiet,kunde vi välja arbete.
  Vi betalade utan (nåja) att knota allt högre skatter.Vi skulle få tillbaka en del senare
  I livet! Ja så var det. Nu förstår jag att den resan är mycket lite värd.Bättre att hoppa
  In i kön precis framför utbetalningsluckan.Jag känner mig totallurad

  Gillad av 3 personer

  • Hortensia skriver:

   Du är totallurad, BROMMA1214, tillsammans med alla andra skötsamma svenskar, som har arbetat hårt för en dräglig levnadsstandard, trygghet för sina äldre och framtidshopp för sina barn. Tji fick vi alla, när kvaliteten på våra ”folkvalda” allt snabbare sjönk mot botten.

   Vi representeras för tillfället av en totalt inkompetent pajasregering, som efterträdde en illvilligt svenskhatande regim. Deras sju partier har gemensamt förstört Sverige för all framtid genom att tillåta utomvästliga lycksökare, att gå före i kön till svenskarnas mödosamt skapade välfärd…

   … istället för att de själva tvingas ta normalt ansvar; utbilda sig, begränsa sin nativitet, ta väl hand om sina svaga, arbeta hårt, målmedvetet och effektivt för skälig avkastning tillsammans med sina landsmän och, framförallt, behärska sina impulser att hata, hota, mörda och kriga!

   Gillad av 2 personer

 24. O.T. skriver:

  Den antijudiska demonstrationen i Malmö och den efterföljande attacken mot synagogan i Göteborg har gett eko över världen. Judiska organisationer uppger att man under lång tid har varnat för utvecklingen i Sverige. Det största hotet mot landets judiska befolkning kommer från i första hand muslimer. Men det är något etablissemanget inte vill ta till sig, även om man har blivit varnade redan för 18 månader sedan. Det skriver den världsomspännande judiska organisationen American Jewish Committee på twitter: “Vi är förskräckta men inte helt överraskade av angreppet på synagogan i Göteborg. Vi träffade statsministern och utrikesministern i Stockholm för 18 månader sedan. Varnade för växande antisemitism”.

  Den svenska oförmågan att hantera antisemitism som inte kommer från höger, uppmärksammas i tidningen Haaretz: ”I Sverige, är antijudiskt hat bland muslimer…en återkommande rasism som är tabu att diskutera”, anser man. samtiden.se

  Gillad av 2 personer

 25. worlpresscomsite skriver:

  Hans Högqvist
  Parkinson’s Law. While analyzing British naval history, author and scholar C. Northcote Parkinson revealed as false the widely held view embraced by politicians and taxpayers that the need for more civil servants will reveal itself through a growing volume of work completed. The truth is something quite different.

  As Parkinson observed, ”the number of the officials and the quantity of the work are not related to each other at all.” In his case, Parkinson witnessed the non-relationship up close through studies of the Royal Navy’s bureaucracy.

  While the Royal Navy could in 1914 claim 146,000 officers and men served by 3,249 dockyard officials and clerks, plus 57,000 dockyard workmen, by 1928 there were only 100,000 officers and men, yet the number of dockyard officials and clerks had risen to 4,558. This, despite the fact that the number of British warships had declined from 62 to 20.

  Parkinson went on to point that over the same period, the number of Admiralty officials had risen from 2,000 to 3,569. The British Navy had shrunk by 1/3rd in terms of men, and 2/3rds in terms of ships, thus forcing Parkinson to conclude that the growth in the number of workers for the Royal Navy ”was unrelated to any possible increase in their work.”
  Citat från: http://www.realclearmarkets.com/articles/2011/03/29/what_parkinsons_law_says_about_federal_spending_98934.html

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.