En farlig men kanske nödvändig medicin

Lennart Bengtsson

Den framstående sovjetryske fysikern Gury Marchuk, som jag personligen råkade känna, drabbades en gång av en mycket besvärlig infektion som ständigt förvärrades trots behandling med antibiotika och andra medel. Inget av detta hjälpte. Som den kunnige matematiske fysiker som Marchuk var genomförde han en matematisk studie av sin egen sjukdom. Han beskrev sitt tillstånd som en växelverkan mellan bakterieangreppet, kroppens immunförsvar och de insatta läkemedlen.

När han löste sitt ekvationssystem fann han döden var en av lösningarna och till och med trolig sådan. En annan lösning av ekvationssystemet var att plötsligt förvärra bakterieangreppen. Vad som kunde hända då var att immunförsvaret aktiverades ytterligare och på så sätt skulle kunna få möjlighet att slutligt besegra infektionen. Han klargjorde detta för sin läkare och föreslog honom att medvetet förvärra infektionen. Läkaren var ytterst tveksam då risken att avlida kraftigt skulle höjas men gav efter en tid med sig. Marchuk blev efter behandlingen ännu sjukare men gradvis vände förloppet och efter en tid tillfrisknade han helt.

Är det möjligt att ett dylikt tillvägagångssätt är tillämpbart i ett socialt sammanhang? Tanken är att det som uppfattas som negativa ändringar ger upphov till motreaktioner med dessa är inte sällan för svaga eller otydliga för att en verklig ändring skall komma tillstånd. Man kan med andra ord hamna i situationen som den med grodan i den långsamt uppvärmda kastrullen. Till en början är det OK men vid en viss temperatur blir det försent och grodan är ohjälpligt förlorad. Den svenska migrationssituationen hösten 2015 var på väg mot en punkt utan återvändo och där samhället plötsligt fick kraft att sätta stopp.

Idag förekommer allt fler röster att migrationen åter skall släppas loss och Sverige åter bli världens främsta humanitära stormakt. Det är som de flesta känner till ingen brist på människor som vill komma hit och bli omhändertagna. Inte heller förefaller det vara brist på människor och myndigheter som inget hellre vill än att ta hand om dessa hjälplösa stackare. Att landet inte mäktar med detta spelar föga roll då de med öppna famnar är lika uppfyllda av kärlek som kristenhetens alla helgon och litet till. I ett sådant fall kommer landet sannolikt att helt förlora sin egenart och de facto gå under som nation i den form som rått de senaste 500 åren. Ingen väg tillbaka är knappast längre möjlig.

En annan möjlighet är i stället, i analogi med Marchuks tillvägagångssätt, åter kraftigt aktivera migrationen som många vill och ta sig an alla de migranter som de övriga europeiska länderna inte vill eller kan ta emot. På detta sätt kan man ytterligare höja ribban för den humanitära stormakten. Risken är förvisso en snabb total katastrof alternativt ett slutgiltigt och definitivt uppvaknande ur en orealistisk dröm. Kanske är en sådan Döbelnsmedicin nödvändig för Sverige? Skulle det misslyckas så är det ju ändå en hjälp för de övriga europeiska nationerna som inte behöver upprepa experimentet.

46 reaktioner på ”En farlig men kanske nödvändig medicin

 1. Thomas Ek skriver:

  Nyckeln till flyktingproblematiken
  Vårt Public Service tror att de är dom som är de godhjärtade medmänniskorna som minsann hjälper de stackars flyktingarna och migranterna. De tror att vi här på GDS, inte vill hjälpa våra medmänniskor alls. Public Service tror helt felaktigt att alla oliktänkare är elaka rasister som måste motarbetas. Av det skälet pumpar vårt Public Service dagligen medborgarna med detta synsätt. Utifrån deras synsätt väljer de naturligtvis ut VAD som skall publiceras. Samt HUR informationen skall publiceras. Processen drivs av deras vällovliga syfte att motverka rasism. Härigenom luras och fördummas medborgarna som ger till följd att vi får en Stefan Löfven som statsminister.

  Public Service enorma marknadsandel är också anledningen till att vi i övrigt får så ynkliga och färglösa politiker. Kraftfulla politiker ges ingen sportlig chans hos vårt Public Service. Så är det. Titta på vad som hände med Ian Wachtmeister.

  PK-ismens existens säkerställs samtidigt också genom att det kontinuerligt med vidöppna spjäll – utan någon som helst urskiljning, göds av vårt Public Service som ger till följd att det välfärdsindustriella komplexet delegeras fler och ännu mer arbetsuppgifter. Vårt Public Service måste skrotas och ersättas med ett nytt som fungerar som det är tänkt! Det här är ett fördärv som måste, upphöra. DOES EVERYBODY GET THAT?

  Thomas Ek

  Gillad av 4 personer

 2. A skriver:

  Hur som helst kommer läget att bli sämre LB. Vid någon punkt så kommer våra internationella socialister att börja känna sig hotade själva av sin egen politik. Då kan de mycket väl slå om och bli nationella istället. Och börja tjäna makt på det viset. Det har hänt förr. De leder runt oss som kreatur i vilket fall, så är det.

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

 3. Crister L skriver:

  Bengtsson är något cynisk! De med goda hjärtan är solochvårade. Folk måste inse detta och välja rätt politik – alltså SD. Det framstår som mer och mer sannolikt att ledande politiker och befattningshavare saknar trohet till Sverige. Man kan se hela den dysfunktionella svenska invandringspolitiken som symtom på grov korruption.

  Hur många finns som årligen tjänar miljoner på visionen om en bättre värld genom globalistisk politik? Deras svaghet är att de inte kan åstadkomma vad de syftar till: den bättre ordnade värld, där de är förtjänta av dessa stora belöningar de förskotterar sig själva.

  Även om globalismen genomförs, blir resultatet ett misslyckande för syftet. Globalismens ”öppna samhälle” blir en värld där den egna förmågan att överträda andras gränser är utslagsgivande. Det blir ett oerhört aggressivt samhälle på lägsta nivå. Vi ser detta nu växa fram inom EU och här i landet. Mänsklighetens värsta tendenser når hit och etablerar sig. Har skrämt svensk polis och svenska politiker ner i den skamhåla som nu oavsiktligt framträder på teve i nyhetsprogram och debatter.

  Vi har inte resurser, blev svaret för femton år sedan, när jag i ett mail frågade en polischef varför de inte sköter sitt jobb. Det har gått en bit i taget sedan dess. Nedåt. Polisen har aldrig haft resurser. Konstigt?

  Gillad av 4 personer

 4. Peter skriver:

  Andas desperation.
  Springa fort över vårisen, kanske den inte brister förrns vi är över.
  Sverige, ett modernt land som alltmer framstår som exempel på hur ett land inte ska ledas.
  Ett läge jag tror vi redan har, en demokrati i medias koppel.
  Svårt att se hur vi ska kunna överleva då landet de facto styrs av en narcissistisk vänster med fullständigt inflytande över opinionsbildning, skola, press, TV.
  Även rättsväsendet, samhällsförvaltningen och politikerna styrs av medias bild av den allmänna opinionen, inte människors djupare liggande preferenser utan de åsikter de för tillfället upplever ofarliga att ha och ge uttryck för.
  Ju mer jag ser av Sverige desto mer uppskattar jag 1984, ett mästerverk i klarsynthet.

  Gillad av 3 personer

 5. Moab skriver:

  Bra men först, om vi inte är världens humanitära stormakt, vilket land tar emot mer flyktingar per capita, idag? Mig veterligt, förutom möjligen något närområde i en krigszon, så ligger vi fortfarande i topp, med råge. Folk väller fortfarande in på nivåer långt över de som motiverade Luciabeslutet. Jag har inte dagsfärska siffror men att det skulle vara stopp på något sätt är fake news rakt av.

  Med detta sagt så tänker jag ibland samma om SD. Om man nu var etablissemanget och ville ha det så här, man vill att vi skall nå 20,000 anmälda våldtäkter om året inom 10 år, som det anstår en västlig humanitär stormakt, skulle inte det bästa var att skapa ett parti som kunde suga upp nog missnöje för att ge folk ett intryck av demokrati, men så samtidigt bara fortsätta mot sitt 20,000-om-året mål? Jag har nog tyvärr också landat i att en total kollaps är det enda som får detta att vända. Vi talar ju uppenbarligen för döva öron, se nu med Kristersson, vad är effekten av hans tillträde? Det är så klart att Reinfeldts politik kan fortsätta, fler invandrare, Kristersson är som Medeev och Reinfeldt Putin, på första raden på partistämman. Egentligen skulle man bara låta dem hållas, de vill ha det så här och ingen är bättre än dem på att föra oss närmare kollapsen.

  Men som en som också tillfrisknat från en allvarlig sjukdom så kan jag säga detta, när man tittat döden i vitögat så får själen ett hack och kroppen ärr och blir sig aldrig lik igen. Så låt oss aldrig förlåta dem.

  Gillad av 9 personer

 6. Karl Oskar skriver:

  Kan mycket väl vara så att det måste bli värre innan det kan bli bättre. Invandringspolitikens tillskyndare är så djupt kommittade och nergrävda i sin skyttegravar att vad som krävs är troligen en riktig smäll. Med nuvarande inflödestakt 150-180 000 per år känns det som att den punkten är nära.

  Gillad av 1 person

 7. malmobon skriver:

  Sverige har kommit till slutet, och tyvärr blir det den svage som kommer lida mest.
  Pensionärer som inte kan förändra-förbättra sina liv. Barnen desamma.

  Dum, dummare, dummast. Politiker som är radarstyrda med skygglappar. Radarstyrda av public service. Budbäraren av eländet public service. Väljarna som ser, hör eländet men fortsätter rösta på det. Ett sista val 2018 blir helt avgörande nästa val. SD är alternativet.

  Gillad av 3 personer

 8. Vän av ordning skriver:

  Den svenska migrationssituationen hösten 2015 var på väg mot en punkt utan återvändo och där samhället plötsligt fick kraft att sätta stopp.

  Vänligen sluta perpetuera ockupationsmaktens propagandalögner om att denna skulle ha satt stopp för, eller ens minskat omfattningen, av den pågående invasionen.

  Gillad av 6 personer

 9. Lars Åhlin skriver:

  Nej, Gud bevare oss för att någon försöker bota Sverige med en sådan Döbelsmedicin. Frågan är snarare om vi inte är så långt på Sveriges väg mot att bli ett nytt Libanon att en återvändo är omöjlig. Farväl till jämlikhet, tillit och den gemensamma staten. Välkomna, favelor, gated communities,

  Gillad av 4 personer

  • Lars Åhlin skriver:

   Möjligen kan det lagförslag Fridolin nyligen presenterade, om tvingande ”integration” i skolor och klasser, vara den Döbelsmedicin Lennart önskar Sverige. För med samma andel från klankulturer (40%?)i alla klasser kanske även De Goda får upp ögonen.

   Gillad av 2 personer

 10. Erik2 skriver:

  Jag tror att det är exakt så här det ligger till. Den nationella egenart som vi tagit för given är på väg att försvinna och det kommer att gå rasande fort de närmaste åren. Se på demografin och statistiken över medborgarnas ursprung åldersgrupperat och allt är glasklart. Totalt är ca 20% födda utomlands, i åldersgruppen 0-44 ca 30%. I åldersgruppen 0-20? Ni som läser DGS har säkert de exakta siffrorna. Dessa säger allt. Är man över 44 lever man i en chimär och ser inte utan att gå bortom DDR propagandan i SVT och DN och SvD hur enormt förändrat landet verkligen är. Dessutom accelererar detta förlopp av folkutbyte genom nativiteten. Många helt integrerade personer i yngre åldrar kan ha uppåt 50-100 kusiner. Så skiftet av nationell karaktär kommer att gå oerhört fort de närmaste åren.

  Gillad av 4 personer

  • Erik2 skriver:

   Mina barn kommer att bli vuxna i ett land där de kommer att befinna sig i en minoritet med sin gammelsvenska bakgrund. Med dagens samhällsklimat bibehållet, dessutom i en rasistiskt föraktad minoritet. Jag ser ju detta hända i skolorna. Demografins ändring är hur tydlig som helst. För bara fem år sedan bodde vi i ett typiskt svenskt område. Det gör vi inte längre, nu är det blandat och riktningen på förändringen är helt klar och det går fort. Observer nu också att jag i detta inlägg och det föregående inte lägger någon värdering i det som sker. Det här är nyktra iakttagelser som obegripligt få är förmögna att göra, vad det verkar. Då blir det som det blir och frågan är vad det är.

   Gillad av 4 personer

  • Britt skriver:

   Varför diskuterar vi inte barnbidraget som ett styrmedel? Ge barnbidrag endast för t ex tre barn. Vill man skaffa fler så får man betala själv. Och lika mycket för alla barn! Inte högre för barn nr 2 och 3 som väl inte kan kosta mer?

   Gillad av 3 personer

  • Lars Åhlin skriver:

   Det är lätt att hitta uppgifter om andel med utländsk bakgrund. Bland barn och ungdomar (0-24) är är 35% om man inkluderar bland utländsk bakgrund barn med en eller båda föräldrarna födda utomlands. Inkluderar naturligtvis polacker, finnar med mera, och helt assimilerade MENA-invandrare. Men å andra sidan finns nog en del icke assimilerade 3:e generationens MENA-invandrare bland dem med båda föräldrarna födda i Sverige.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Inom TIO år är vi bortom ”Point of no return”…

   Sannolikt snabbare än så!

   2022 är absolut sista chansen,
   men troligen redan då är det för sent?

   Sen finns det nog en EU-armé,
   som kan kväsa interna revolter (SD),
   alternativt ockupera motsträviga Wisegrad-länder???

   Slaget vid ”Wien 2.0” står redan 2018!!!

   Gilla

 11. Eskil skriver:

  Bränt barn skyr elden brukar man säga. I Sverige gäller det uppenbart också vuxna personer. Frågan är hur det har kunnat bli så.

  Gilla

 12. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Risken är förvisso en snabb total katastrof alternativt ett slutgiltigt och definitivt uppvaknande ur en orealistisk dröm.”
  Helt rätt, men det finns ytterligare två alternativ som Marchuk inte kalkylerade; statskupp och revolution, vilka båda skulle sopa undan såväl riksdag, regering som den parlamentariska demokratin. Det är inte uteslutet att ett bättre system än det vi har nu därvid skulle kunna skapas, men är förenat med ett betydande principiellt problem.

  Gillad av 2 personer

 13. auglar88 skriver:

  Nu är du cynisk Lennart.
  Din vän Marchuk kan inte ha drabbats av moderna stammar av MRSA för då hade han dött på fläcken om han inokulerat sig med ytterligare MRSA, ehec eller något annat knytt.
  Koka groda är inget bra exempel då grodan har receptorer i skinnet som gör att den hoppat ur kastrullen långt innan den skadas. Det enda sättet att koka groda är att lägga på locket. Men koka groda är en bra fabel när det gäller att symbolisera hjärntvätt.
  Att ta hit ytterligare migranter i kopiösa mängder gör bara att de kommer att ta över snabbare och kasta oss vita män (vår kvinnor skall de ha till annat) i havet.
  Det som gäller för oss här på DGS och andra likasinnade ”alternativa media” är att hacka oss in i våra motståndares environger och irritera dem till vansinne med sanningen samt att försöka upplysa och styra profanum vulgus så att de röstar bort den mot folket (skattebetalande medelklassen) illasinnade 7-klövern (snömosgänget).

  Gillad av 5 personer

 14. Aha skriver:

  Intressant tankegång. Önskar då att ett eventuellt slutgiltigt invandringsmisslyckande bara drabbade de som agerat för massinvandring, att övriga t.ex. bildade en egen stat, att det görs så att säga ett ”laga skifte” för hela befolkningen. Massinvandringsvurmarna med invandrarna utan jobb på ett ställe, och de andra på ett annat ställe, dvs en storskalig segregation.

  Skämt åsido; vilka möjligheter finns det att massinvandringsvurmarna också får bära bördan av sin politik?
  Ta emot så många migranter som det finns livslånga mentorskap för? Mentorer som ansvarar för invandrares försörjning i decennier?

  Behovet av en uppdelning av ansvaret för invandringspolitiken blir alltmer pockande.

  Gillad av 1 person

  • auglar88 skriver:

   Rätt, invandringsvurmarma(-flummarna) betalar och svarar själva för totalansvaret för sina migranter. Vi andra som vill ge en slant till riktigt behövande i MENA skickar pengar till Läkarmissionen et al som använder pengarna på plats i krisområdena i MENA för att göra gott.

   Gilla

 15. 5ven55on skriver:

  Jag tror att vi kommer att få oss en dos Döbelnsmedicin vare sig vi vill eller inte. Det välfärdsindustriella komplexet (det vill säga politiker, media och annan nyadel) kommer inte lägga om riktning. Detsamma gäller de globalistiska krafter (bl.a. representerade av Soros) som driver på.

  De enda som skulle kunna vända skutan är medelklassen. Men de är för bortskämda av välstånd och flera generationers fredstillvaro, och fullt upptagna med sina individuella livsprojekt. Det är först när det svider ordentligt i skinnet hos dessa som vändningen blir möjlig.

  Det kommer antagligen inte svida tillräckligt innan nästa val. Men mycket talar för en perfekt storm under nästa mandatperiod. Då blir det åka av. Jag tror medelklassen vaknar då.

  Gillad av 3 personer

 16. weasel skriver:

  Tja, om SD hade fått 50,1 % i valet 2010 så kanske patienten kunde ha tillfrisknat så pass mycket att hon hade kunnat återgå till ett normalt liv.
  Om det istället hade skett vid valet 2014 så hade ett normalt liv varit omöjligt, men det hade fortfarande funnits en teoretisk chans till överlevnad.
  Om det sker i valet 2018 så är det bara en form av palliativ vård.

  Till saken hör även att patienten bara kommer att få högst halva dosen av 50,1 vid valet 2018, så de anhöriga bör skynda sig att kontakta Fonus.

  Gillad av 1 person

  • 5ven55on skriver:

   De kan mycket väl lyckas hindra bostadskraschen. Sossarna vill antagligen inte ha den innan valet och kommer att använda alla medel för att skjuta på den. Den kommer dock troligen senast under nästa mandatperiod.

   Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Det är inte säkert att fallande priser utlöser en krasch. Störst problem blir när folk inte har råd att bo och måste sälja under inköpspris och sitter kvar med lån på en bostad de inte längre äger. Däremot minskar rörligheten och det blir svårare för folk att få en bostad, byta bostad, vilket även leder till problem att skaffa sig ett jobb.

   Har man råd att bo i sin bostad och inte har något behov av att flytta, är det bara att sitta still i båten; priserna kommer att stiga igen. Fastighetsmarknaden korrigerar i 18 års cykler för överhettning. Bara att rida ut det. Men, politikerna kan dock hitta på något som gör det värre för oss medborgare. Troligen gör det det också.

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Jag tycker inte att det verkar som människor i grupp, det vill säga ekonomin, fungerar så. Dessutom kan man jämföra löner och bostadspriser de senaste 15 åren.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Hehe, skulle inte tro det. Bostadskrisen kommer leda till en ännu värre ekonomisk kris än på nittiotalet.
    Vad vi sett de senaste åren har varit högkonjunktur, där regimen har stimulerat ekonomin allt vad de kan med exempelvis minusränta. Vi har också sett efterfrågan stimulerad från ökning av bostadspriser, alla har känt sig rikare. Och många har konsumerat en del av denna ökade rikedom genom att ta ut lån på sina bostäder.

    Bostadspriserna har i sin tur egentligen ökat för att alla har konkurrerat om samma bostäder genom att inteckna en större och större andel av sin inkomst, vilket varit möjligt genom inga amorteringskrav och minusräntan. Det här, mina vänner, är da big shabang. Booom.

    Banksystemet kommer bli insolvent. Det blir alla banksystem vid varje kris där bankerna är aktiebolag och systemet garanteras av staten. En ytterligare graverande omständighet är basel tre och hur det regelverket värderar risk. Det vill säga att lån till stat och kommun har noll risk, lån till bostäder har låg risk och allt annat betraktas som skräp, vilket stimulerat bankerna till att låna ut enligt de premisserna. Eller tvingat, om jag förstår det rätt.

    Vi har upplägg för en perfekt storm. Men superbelånade kommuner, superbelånade medborgare, en stat som kanske inte är så belånad men som har gjort utbetalningsåtaganden som är enorma och ohållbara.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    När staten inte längre får låna så får den välja mellan att spara, det vill säga anställningsstopp och lägre bidrag. Vilket leder till högre arbetslöshet vilket leder till fler inte klarar bolånen vilket krashar bostadsmarknaden ännu mer.
    Eller att höja räntan. Vilket krashar bostadsmarknaden ännu mer.

    Gillad av 1 person

 17. oppti skriver:

  Den medicinen är redan prövad!
  Det enda som kan rädda oss nu är att vi får en reaktion hos dem som sitter och väntar på att komma in i samhället.
  De som tror att vi har ett ansvar för dem för evigt, bara för att de togs emot när de kom hit.

  Gilla

 18. O.T. skriver:

  Om det skulle bli så att SD en dag får egen majoritet och om SD vid det tillfället inte har förvandlats till ännu ett tillrättalagt PK-parti med urvattnad politik, så kommer det ändå inte räcka för att lägga om riktningen för Sverige.

  Varför?

  Jo, därför att det offentliga Sverige kryllar av anställda som utåt är neutrala, men som i verkligheten har en tydlig regimtrogen politisk identitet. Inom rättsväsende, utbildning, på kommuner och landsting.. överallt sitter kulturmarxister beredda att sätta käpparna i hjulet för att förhindra varje förbättring av Sverige. Så blir det i ett land där sju svikarpartier fjärmat sig från folket och under decennier tillsatt ”sina egna” på alla viktiga poster.

  Sjuklövern har idag en osynlig armé av sabotörer till sitt förfogande. Sverige kan inte tillfriskna om inte PK-soldaterna röks ut. Det behövs en total rotation i hela den offentliga sektorn. Och det räcker inte att en sådan som Dennert skiljs från sina arbetsuppgifter, det statliga propagandaorganet hon arbetar för måste också bort. ”Enheten för demokrati och det civila samhället.” ..Inte ens Orwell hade kunnat hitta på något sådant.

  Detta är en av oppositionens viktigaste uppgifter och de måste ha folket med sig.
  Iglarna kommer inte lämna frivilligt. Samnytt.se

  Gillad av 1 person

 19. Anna Lallerstedt skriver:

  Sverige är inne i en lågintensiv depression vad gäller den nuvarande situationen. Ingen vågade agera då tiden var mogen och luften har gått ur debatten. Tyvärr är det så.
  Alliansen har gjort dubbelfel. Först Reinfelt och sen decemberöverenskommelsen.
  Varför toga man inte makten då man hade möjligheten?

  Gilla

 20. Björn K skriver:

  Det ligger någonting i resonemanget. När konsekvenserna blir så allvarliga att till och med de som bestämmer vad folket skall tycka drabbas då blir det nog tvärvändningar ordentligt….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.