Livet handlar om mer än pengar

Mohamed
Omar

Angela Merkels parti blev störst, men den stora händelsen i det tyska valet var att invandringskritiska Alternativ für Deutschland (AFD) blev tredje största parti och kom in i förbundsdagen. EU- och handelsminister Ann Linde (S) tycker att det är ”väldigt oroväckande”.

Hon blev inte orolig hösten 2015 då EU:s gränser brakade samman. Kanske tycker hon inte att massinvandring från islamvärlden till Europa är ett problem? Hon tvekade ju inte att klä sig i huckle och buga underdånigt inför mullorna under sin resa till den islamiska diktaturen Iran.

Samtidigt som Linde tycker att det är viktigt att hålla goda relationer med mullorna, tycker hon att det är ”väldigt skönt” att de gamla etablissemangspartierna i Tyskland vägrar att prata med AFD.

Tysklandsexperten Mats Karlsson, direktör för Utrikespolitiska Institutet, tycker att det är ”chockerande” att det gått så bra för AFD. Rutger Lindahl, statsvetarprofessor vid Göteborgs universitet, är inte chockerad, men ”förvånad”. Få hade räknat med, säger han, att AFD skulle komma upp i 13 procent.

Men jag är inte det minsta förvånad, än mindre chockerad, över experternas okunnighet. De lever förmodligen i en bubbla. De möter inte massinvandringens och islamiseringens konsekvenser i vardagen. Därför förstår de inte vanligt folks oro.

Anders Edholm, Moderaternas partisekreterare som följt valet på plats i Tyskland, menar att ”stabilitet och långsiktighet har varit utmärkande för Merkels ledarskap”. Stabilitet? Att öppna gränserna och därmed öka de kulturella och religiösa konflikterna i landet? Långsiktighet? Att ha en flyktingpolitik som inte är hållbar?

Mai-Brith Schartau, docent i statsvetenskap och Tysklandskännare, säger att resultaten är ”överraskande”. Hur kan ett missnöjesparti som AFD kan gå fram när ekonomin går bra? Merkel gick till val på att sänka arbetslösheten, som redan var ganska låg, och hon ville sänka skatter generellt och höja barnbidraget. Men Tysklandskännaren har missat något: det är ju inte ekonomin AFD är missnöjda med, utan att den ansvarslösa massinvandringspolitiken!

Livet handlar om så mycket mer än pengar. Valet i Tyskland handlar också om vilket slags land man vill leva i. För om massinvandringen fortsätter lika okontrollerat kommer islam att bli en väldigt stor religion i Tyskland. Kanske så småningom den största. Integrationen har fungerat dåligt hittills och kommer att bli ännu sämre i framtiden när grupperna med invandrarbakgrund blir ännu större och parallellsamhällena cementerats.

I ett tal i mars i år uppmanade Erdogan turkar bosatta i Europa att skaffa många barn:

“Skaffa fem barn, inte tre. Ni är Europas framtid”, sade presidenten i ett tal i Eskisehir, söder om Istanbul.

Han ser alltså inte turkarna i Europa som européer. Inte nu och inte i framtiden. Han förutsätter att de europeiska turkarnas barn kommer att bli turkar, inte svenskar, tyskar eller holländare. Han har sannolikt rätt.

Om man är klok bestämmer man sig redan nu hur man vill att Tyskland ska se ut. Vill man ha ett europeiskt Tyskland eller ett Tyskland som påminner om Mellanöstern? För om man inte tar utvecklingen på allvar och aktivt är med och skapar den framtid man vill ha, riskerar man att vakna upp en morgon i ett land man inte alls trivs i.

Qatar är ett rikt land. Men hur många européer skulle vilja leva och dö där? I ett land där man känner igen sig i språket, kulturen och värderingarna, där trivs man och känner trygghet.

Om man tvingades välja mellan att leva i ett islamiskt land med god ekonomi eller i ett europeiskt land med dålig ekonomi, skulle nog de flesta européer välja sämre ekonomi. I takt med att islam växer i Tyskland kommer invånarna som uppskattar europeisk kultur att trivas mindre.

Hur skulle ett Tyskland där islam ha stort inflytande se ut? Titta på de islamiska länder som redan finns. Där har du svaret. Vem som helst kan se att det är, och alltid har varit, stor skillnad mellan europeisk och islamisk kultur.

Den europeiska flyktingpolitiken bör vara humanitär, inte bara mot flyktingarna utan också mot den egna befolkningen. Det har den inte varit. Man har inte tänkt på hur den ansvarslösa flyktingpolitiken har bidragit till att sprida en inhuman, islamisk fundamentalism i europeiska länder.

Det finns de som menar att AFD:s framgång kommer att öka ”fascismen” i Tyskland. Men den som ökat fascismen i Tyskland är Merkel. Det är ju hennes politik som har tillåtit den islamiska fascismen, som är den största och värsta sortens fascism i vår tid, att spridas i Tyskland.

Klicka här och gilla min sida på Facebook!

53 reaktioner på ”Livet handlar om mer än pengar

 1. 77711n skriver:

  Human flyktingpolitik måste betyda human både mot den egna befolkningen och de människor som tas emot. Det är inte humant att släppa in alla som vill över gränsen när de inte kan erbjudas villkor som passar dem och som de inte heller kan växa in i och utvecklas inom.

  Människor som kommer från en enkel bondekultur utan kunskaper och förmåga att fungera i ett högindustriellt land kommer aldrig att bli delaktiga i samhället.

  Gillad av 4 personer

 2. weasel skriver:

  ”Tysklandsexperten Mats Karlsson, direktör för Utrikespolitiska Institutet, tycker att det är ”chockerande” att det gått så bra för AFD. Rutger Lindahl, statsvetarprofessor vid Göteborgs universitet, är inte chockerad, men ”förvånad”.

  Jag är varken chockerad eller förvånad.
  Om det nu är någonting som är aningen förvånande så är det att Afd ENDAST fick 13 % .
  Det är ju åtminstone lite förvånande med tanke på alla sexövergrepp och terrorattentat som Merkels politik har resulterat i.
  Men även i Tyskland ägnar sig ju globali…förlåt, journalisterna åt en massiv propaganda , och dessutom har ju tyskarna sin hitler-skuld, så det är egentligen inte heller så särskilt förvånande.

  Det hela är ganska så enkelt. Man behöver alltså inte vara ”expert” för att förstå det ;
  Bedriver man en politik som strider stora delar av folkets vilja och intresse och dessutom drabbar folket negativt så kommer folk i en större och större omfattning rösta emot denna politik.
  Dom kommer att rösta på ett ”missnöjesparti”. Och detta eftersom dom är just missnöjda.

  Och ”missnöjesparti” är inget negativt skällsord hur mycket journalisterna än försöker ge sken av detta . Användandet av begreppet ”missnöjesparti” är endast en härskarteknik – detta eftersom ALLA oppositionspartier har som uppgift att vara just missnöjda med regeringen och dess politik.
  ( Annie Lööfs centerparti är bara undantaget som bekräftar regeln…)

  Om Merkel hade haft en politik som gick ut på att bygga 100 kärnkraftsverk i Tyskland och några procent av dessa kärnkraftsverk sedan hade drabbats av härdsmälta så hade INGEN varit förvånad eller chockerad över att ett parti som istället förespråkar vindkraft och var missnöjda med Merkels kärnkraftspolitik kunde få 13 % i valet.
  Så varför är det då så förvånande och chockerande när det handlar om invandringspolitik istället för energipolitik…?

  Gillad av 4 personer

  • Marre skriver:

   Och för att fortsätta med energipolitikliknelsen, så vore det väl inte heller konstigt om länder som är starkt negativa till kärnkraft eftersom man ser denna som riskabel och potentiellt totalförödande inte skulle gå med på att ”ta sitt ansvar” och bygga ett av EU kommenderat antal reaktorer.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Parallellen med Sverige är uppenbar!

   Inse att ekonomin inte betyder allt…
   Man kan inte ALLTID köpa röster för någon sketen hundring…

   Nästa års val handlar i hög grad om KULTUR,
   en som VI INTE VILL HA i Sverige!!!

   Gilla

 3. uppstigersolen skriver:

  I Tyskland som i Sverige. Knäppskallar som styr. Lite högre barnbidrag, lite lägre skatt på pensioner. Varför skulle någon rösta SD med ett sådant alternativ? Som Mohamed skriver, Merkel och svenska kommentatorer fattar inget.

  Gillad av 2 personer

 4. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Instämmer. I svenska medier låter det ungefär som att Hitler är tillbaka. AfD har inget med Hitler att göra utan är en reaktion från människor som påverkats negativt av invandringen och/eller känner oro för dess konsekvenser. Situationen är ju spänd gentemot turkiska intressen bl a som en följd av försök från Turkiets sida att påverka tysk inrikespolitik. Turkiet har även trakasserat vissa tyska politiker som besökt eller planerat besöka Turkiet.

  Gillad av 5 personer

  • weasel skriver:

   @ Sten Lindgren ;
   Det var en riktig höjdare igår när SVT i valvakan berättade att ”nu känner europas judar stor oro”
   Otroligt underhållande. Jag höll på att skratta ihjäl mig.
   Betalar mer än gärna public service-skatt för sådan underhållning 🙂

   Gillad av 1 person

 5. ingarohomeStaffan skriver:

  Ovanpå detta då en katastrofal energipolitik ”Energiwende” med nedläggning av kärnkraft och ett ökat beroende av rysk gas – och importerat kol som buffert mot vindkraft och ersättning för kärnkraften. Trots vackra ord har utsläppen inte minskat i Tyskland – som de gjort i t ex USA.

  Merkles bakgrund är snarare i Socialdemokratin och i den Gröna rörelsen. Mer av en tillfällighet att hon blev Kristdemokrat och sedan partiledare när den dåvarande ledningen fick gå då de avslöjades ha tagit felaktiga bidrag. Hennes far flyttade familjen från Hamburg till norr om Östberlin där han sedan som präst försökte förena den Protestantiska tron med den Östtyska marxismen.

  Staffan

  Gillad av 1 person

 6. Thomas Åkerblad skriver:

  I Danmark har man nu fått ett fall liknande syriern i Nacka med 3 fruar. Denne syriske man har 3 fruar och 20 barn. Tyvärr – för honom själv – blev han tvungen att söka asyl i Danmark i stället för i Sverige dit han var på väg. Han känner sig lurad eftersom bidragen i Sverige är så mycket högre. Så visst styr pengarna – i vissa fall.

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/flygtning-med-20-boern-og-tre-koner-ville-ikke-til-danmark/6097309

  Gillad av 3 personer

 7. Hortensia skriver:

  Ja, Eddie, det tyska folket är våra olycksbröder, men hur många svenskar förstår egentligen, att vi alla kommer att vakna upp i ett genuint inhumant, muhammedanskt land med riktigt urusel ekonomi, om de zombieaktigt fortsätter att vanerösta på Sjuklövern?

  Gillad av 7 personer

 8. Jan Ahlström skriver:

  Som alltid Eddie, mkt mkt bra!

  Att ”de som vet bäst” blev förvånade över valutgången förvånar väl ingen längre, dessa människor borde scanna av verkligheten lite bättre och våga kika runt hörnet bort från sin trygga tillvaro.

  Den islamiska fascismen som den värsta sorten i vår tid vore det intressant att få synpunkter på från våra riksdagspartier samt från diverse ståuppkomiker, artister, operasångerskor mfl som vädrar sina åsikter i tid och otid.

  Fattar inte att det största hotet någonsin mot vårt sätt att leva våra liv inte står högst på listan över saker att åtgärda.
  Det brinner i knuten, snart har huset fattat eld och ingen ringer brandkåren eller så finns där ingen som svarar.

  Gilla

 9. Zebulon skriver:

  Det är så mycket som är självklart men i Sverige aldrig hörs, Omars skriverier är i den kategorin. Efter tips här lyssnar jag nu på Victor Davis Hansons, mycket givande poddar och parallella problemställningar. Det är härligt att höra honom krossa Obamas politik som helt okritiskt hyllats i Sverige.

  Gillad av 1 person

 10. plq017 skriver:

  Det mest fascinerande i PK-elitens analys i Sverige, är hur litet de vill medge att de förstår.
  Mest klarsynt verkar ändå Frau Merkel vara som säger sig vilja återvinna AfD-väljarnas förtroende. Vi önskar henne lycka till.
  För att göra det måste hon göra något åt problemen i massinvandringens spår, och det kommer att ytterligare belysa de förhållanden som man försökt sopa under mattan.
  Som sagt, väljarna fattar.
  Eller för att fel-citera en avgången M-partiledare: Lantisar är smartare än Stockholmare
  I varje fall smartare än PK-eliten.

  Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Man kan ju undra vad som hände med denna människa, som en gång i tiden deklarerade att ”multikulti” inte fungerar? När folk gör sådana totala 180*-svängar blir man lätt misstänksam.

   Hon är väl ansedd som väldigt pragmatisk – närmast ”populistisk” – men jag undrar om hon inte är en av de där som är så tjockhudade att de håller sig upprätta utan ryggrad?

   Gillad av 1 person

   • Pekka Rousu skriver:

    Hösten 2015 skickade hon ner polis och militär till södra Tyskland för att stoppa inflödet. Hon fick då reda på av en gränspolis om otrevliga bilder i media. Du vet det där med beväpnade, uniformerade tyskar och blodiga civilklädda människor… då vände hon 180 grader och gick ”all in” och gjorde en Löfven. Det var vid tiden för bilden av pojken Kurdi.

    Nu är tanken + 1 miljon per år varav 250 000 som ska flygas in till Tyskland från ” Syrien”.

    Gilla

 11. gmiksche skriver:

  Det jag inte begriper är hur experter kan säga att de är ”chockerade” över något de påstår sig vara experter på. Att säga så innebär ju ett medgivande att de inte är experter utan har en förutfattad mening. Vilket ju är kännetecknande för någon som inte är expert (förutsatt att vederbörande överhuvudtaget har en åsikt i frågan).

  Rätt kul att kolla några stora tyska dagstidningar dagen efter. I samma tidning påstås att valresultatet var helt överraskande men också att det var förväntat. Så det var förväntat att resultatet skulle bli helt överraskande. Tysk grundlighet eller helgardering.

  Gillad av 3 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Lika överraskade blir man i Sverige 2018…

   De tappade hakorna lär bli många!

   Att få se vuxna människor GRÅTA OHEJDAT i TV…

   Gilla

 12. 77711n skriver:

  Det är fortfarande bara en mindre del av befolkningen som förstår att Europas rika och mångfacetterade kultur kommer att slås sönder av en medeltida ensidig islam som vägrar människan att vara mänsklig, dvs nyfiken, utforskande och ifrågasättande. Mångkulturen ersätts med en mörk monokultur grundad på vidskeplighet, fördomar, underkastelse och våld utövad dessutom av personer som tack vare generationers kusin- och släktgiften bär på degenererad intellektuell förmåga och många fysiska problem och handikapp. Den befolkning som tagit sig hit kommer också genom sin anpassning till stark sol inte klara att tillgodose sitt D- och K-vitaminbehov i Norden, särskilt inte kvinnorna som täcker sig. vilket kommer att medföra ytterligare problem med hälsa och sjukvård.

  Gilla

 13. Anders skriver:

  Håller helt med om att en röst på sjuklövern är en röst för Sveriges förfall. Dock måste SD skärpa sig för att vara valbara för den stora mängden svenskar. Man kan inte ha folkvalda som förskingrar pengar, begår övergrepp, är släkt med varandra eller har kontakt med våldsamma rörelser. Risken är att antalet nedlagda röster ökar, röster som SD hade behövt.

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Varför skulle just SD vara förskonat från sådant som andra partier alltid gjort? Inte vara släkt med varandra? Kom igen du har nog aldrig hört talas om sosseadeln. Erik Åsbrink gift med Ylva Johansson, Tomas Bodströms pappa var försvarsminister listan kan göras lång. M har ju Anders Borg, snoppviftaren. Vem ska du välja? släktpartiet eller snoppviftarpartiet?

   Gillad av 1 person

 14. Kirurgen skriver:

  Nedanstående kommentar är en del av min kommentar på dagens PE

  Muslimska brödraskapet är en organisation som är eller har varit förbjuden i Egypten där rörelsen startade. I Sverige är den tillåten. Jag säger som Johan Falk: men va faan.

  .Skarpt är i alla fall dagens inlägg och helt rätt. Enligt min uppfattning bör grundlagen ändras så att islam exkluderas ur religionsfriheten (sic!). Det är nämligen så att den aktiva islamistiska undergoundrörelsen har den stillsamma och fridsamma majoriteten av muslimer bakom sig när läget blir skarpt. Glöm inte det.
  För att komma åt islam måste vi så vitt jag kan räkna ut strypa tillflödet av svenska skattepengar till allt som rör islam och dessutom kräva motprestation krona för krona när det gäller bidrag till muhammedaner i allmännhet (andra också). Den som kan arbeta men inte arbetar skall ej heller äta. Apanagen dras in. Indragna medel går till skola, vård och omsorg samt bepansrade bilar med vattenkanoner (med extra högt tryck ) och vapen med gummikulor. Polisen måste bli stenhårda i konfrontation med stenkastarpacket (obs. ordleken). Vi behöver en folkomröstning om detta. En majoritet av svenska folket måste väl i anständighetens namn hålla med om vad jag här har uttryckt. Med andra ord, statens våldsmonopol måste utnyttjas och inte atrofieras sin sin nuvarande träda. Jag har och alla ni andra har väl rätt att gå överallt och på alla tider på dygnet utan att bli överfallna av olika gäng.

  Gilla

  • Eva Danielsson skriver:

   Glöm inte att våldspredikande imamer, fundamentalistiska muslimer och jihadister har den fredliga stora massan av muslimer med sig och bakom sig i ett skarpt läge! Detta tål att upprepas ofta och på många sätt.

   Att omgående utesluta islam ur religionsfriheten vore absolut den bästa början. Islam är inte en religion, det är en intolerant icke-demokratisk politisk ideologi i religiös förklädnad och bör inte omfattas av religionsfrihet. Den består av makt-och penninghungriga män som använder människors religiösa behov och mord och våld mer rakt på sak plus västvärldens flathet och bristande självbevarelsedrift, för att förgöra väst och på sikt erövra hela världen.

   Du har rätt i det mesta, fast jag tyvärr är tveksam till att folk i allmänhet, i en folkomröstning, skulle våga inse hur fruktansvärd och farlig islams lära är.

   Gillad av 1 person

   • Pekka Rousu skriver:

    Du har riktigt rätt om att ”fredliga” och ”sekulära” muslimer som knappt är troende utan tvekan väljer islamsidan när det blir en konflikt. Exempel på detta historiskt är i det närmaste överflödigt men jag exemplifierar ändå med situationen i Libanon på 80-talet.

    Blir muslimerna tillräckligt många i rätt ålder och imamerna trappar upp retoriken så gäller inte längre amorösa tankar om Sverige och svenskar. När ekonomin har havererat och socbidrag sänkts och miljardbelopp till muslimska föreningar upphör är det ”islamofobi” som predikas och att ta på sig den kränkte muslimerna offerkofta. Och då kommer arbetslösheten i förorterna vara i det närmaste total.

    Många muslimer har levt i Sverige men har noll kärlek till landet eller de som betalt för deras förhållandevis lyxliv (som de ändå klagar på förstås). När konfrontationen kommer så kommer även svenskar att förstå detta. Men det är några år kvar innan detta sker så än så länge kan folk blunda och inte lyssna eller förstå.

    Gillad av 2 personer

 15. Petter skriver:

  Innan man funderar på hur man ska locka tillbaka de väljare som lämnat för SD måste man försöka förstå varför man en gång förlorade dem. Skrivs på GP :s ledarsida

  För en tid sedan ställde jag en fråga i mina öppna sociala medier-kanaler: ”Jag skulle vilja komma i kontakt med människor som tidigare röstat S eller M men som sedan gått över till SD. Vad skulle krävas för att ni skulle återgå till era ursprungliga partier?”. Inom loppet av ett dygn hade jag fått över 2000 mail.

  Oavsett partibakgrund efterfrågar de en konkret plan för hur människor ska komma i arbete, bli självförsörjande och en del av samhället. Mycket kretsar således kring integration och väldigt lite kring ursprung.

  Politiskt mod att stå upp för – och stå kvar vid – också ståndpunkter som uppfattas som kontroversiella, utan att hänsyn tas till hur opinionsvinden blåser, liksom mindre taktiserande efterfrågas också frekvent.

  Bland de borgerliga väljarna återkommer Decemberöverenskommelsen och Fredrik Reinfeldts ”öppna hjärtan”-tal som avgörande för valet att gå över till SD.
  Att alltför mycket har kretsat kring hur partiet ska utestängas har upprört många.

  Av de vänsterinriktade väljarna som lämnat S eller V lyfts det urholkade välfärdskontraktet ofta upp, liksom oro för pensionen och tillgången till vård och omsorg. Många är äldre och känner sig lurade efter ett tungt arbetsliv.

  I mailen använder de flesta ordet ”svek” och återkommer till det höga pris som SD-väljarna har fått betala i sitt privata liv eller på jobbet för sitt politiska ställningstagande. Många beskriver ett personligt trauma.

  Att S och M visserligen lagt om politiken i enlighet med partiernas mer traditionella hållningar, men att denna omvändelse har skett under galgen, har lett till att förtroendet gått förlorat och att man inte kan tänka sig att återgå

  Gillad av 1 person

 16. Elisabeth skriver:

  Helt rätt Mohamed Omar, det handlar inte bara om pengar. Om man besöker London blir man ofta fundersam över stadens förfall. Det är på många platser smutsigt, stökigt och överallt folk som inte förefaller europeiska alls.Visst, staden har alltid varit kosmopolitisk men på ett annat sätt, inte på Tredje Världen sättet. ”Vanliga” britter tycks ha övergivit staden. Och så finns en enorm, dominerande moské på bästa adress i Marylebone, och tror jag, ett tjugotal till annorstädes. Man har också en muslimsk borgmästare, Sadiq Khan. Det känns rätt otroligt faktiskt. Och fel. Denna stad har väl ändå länge varit en europeisk ikon. Denne Khan sticker inte under stol med att han är muslim, snarare tvärtom. Nu kritiserar han Trump och dennes ”muslim ban ”, jämför honom med ISIS, och framhåller att han själv förvisso är västerlänning men också ”stolt muslim”. Enligt min åsikt går inte detta att förena. Ska fler europeiska städer vandra Londons väg ? Som M.O. skriver : man måste bestämma sig redan nu hur man vill att Tyskland ( och övriga Europa ) ska se ut.
  https://www.thesun.co.uk/news/4537520/london-mayor-sadiq-khan-compares-donald-trump-to-isis-over-call-for-a-total-shutdown-of-us-borders-to-muslims/

  Gillad av 1 person

 17. B skriver:

  Det ser bra ut på pappret att vara för att de mest främmande kulturer ges plats i det svenska samhället, men handen på hjärtat, hur många vill egentligen att Sverige ska bli islamskt? Jag själv, en vanlig medelålders småbarnsmamma, går inte längre till badhuset med mina barn, utan det får min man göra. Ni förstår säkert varför. Jag har aldrig bett om denna samhällsomvandling. Det är väl självklart att man vill leva någonstans där man känner igen kulturen och känner gemenskap med sina medmänniskor. Vilket åtminstone jag gör i allt mindre utsträckning tyvärr.

  Jag tror att man, istället för att långa fem miljoner för att köpa lägenhet i storstan, ska satsa dessa pengar (eller en betydligt mindre summa, det räcker) på att köpa en mindre gård på landet. Dels för att samhällsomvandlingen kanske inte har gått lika långt där, dels för att det förmodligen kommer tider då det kan vara bra att ha möjlighet att odla upp en potatisåker och hålla sig med ett tjog hönor. Och man gör nog klokt i att lära barnen hur man drar sig runt utan att behöva åka till ICA varannan dag. Om inte annat så är det en trygghet att veta att man klarar sig. Det som är skrämmande är dock att så många icke självförsörjande människor som det finns idag så kommer väl plundringar att ske. Vad negativ jag blev i detta inlägg…

  Ärligt talat, går det en dag utan att ni funderar på om ni ska emigrera medan möjlighet finns?

  Gillad av 1 person

  • Pekka Rousu skriver:

   Jag flyttar till Tjeckien nästa sommar. Jag har fått nog och värre kommer det att bli varje år. Min gissning är att 2022 blir det mycket stora ekonomiska problem. Visst jag jag ha fel, men till slut blir Sverige muslimskt och det vill inte jag vara med om. Förutom en havererad ekonomi och andelen muslimer så finns andra skäl också. Jag vill dessutom vara bland vita människor. Ja förlåt om det är så jäkla hemskt och vidrigt av mig, men jag känner mig då säkrare och mår bättre. Graden av våld i Tjeckien är en rännil av Sverige.

   Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   OM de kunnat försörja sig,
   få ett likvärdigt jobb någon annanstans,
   då hade flyttlassen gått, i skytteltrafik…

   Men de allra flesta skulle likväl få språkproblem?

   Gilla

 18. Gösta Svensson skriver:

  Mycket bra att MO tar upp detta med pengavärdet vs andra värden! Jag har länge menat att våra politiker ofta totalmissar detta viktiga förhållande.

  Att det sedan är mer eller mindre självklart att ett mångkulturellt och av massinvandring från dysfunktionella MENA-länder sargat land, på sikt också kommer att bli fattigt, försvårar ju bara ytterligare saken.

  Gillad av 1 person

 19. Pekka Rousu skriver:

  Opinionsmätningar är alltid riggade och dessutom vågar inte folk säga sanningen. Kolla Brexit, Tump och tidigare vid svenska val för SD.

  Visst har ekonomin för många blivit kortsiktigt bättre, men på sikt så blir ekonomin MYCKET sämre. Tro mig, framtiden kommer att ge mig rätt. Att ta in miljontals människor med lågt IQ, 1/4 analfabeter och resten med dålig utbildning är inte smart. Dessutom lever de hellre på tillräckligt höga bidrag. I vilket fall är de oanställningsbara redan idag.

  Förutom ett fåtal enkla jobb (t ex i Sverige mellan 100 000 – 200 000 jobb) så krävs IQ på ca 80 ens för att kunna ta ett jobb och förutom kognitiv förmåga krävs även formell utbildning minst motsvarande gymnasieutbildning. Gällande IQ så försvinner ca hälften av Mena som arbetskraft och gällande gymnasieexamen ännu fler. Teknologi tar bort enklare jobb hela tiden och detta kommer att fortsätta (datorisering, digitalisering, robotisering osv). Då kommer vita att behöva slåss om de enklaste jobben och invandrarna kommer att vara totalt chanslösa.

  Ett exempel. Vad händer när vi får självkörande lastbilar och långtradare? Många tror det är om bara 10 år. Redan där försvinner i Sverige 50 000 relativt enkla jobb. Taxibilar som kör själva. Ytterligare massor av arbetslösa (främst invandrare). I framtiden kommer Mena-invandrare mer eller mindre alla att bli arbetslösa. Är det bra för vår ekonomi på lång sikt?

  Gilla

 20. Erik skriver:

  Überlistigt att inte prata med AfD.

  Har ju fungerat perfekt i Sverige.

  Nazisterna fördubblar då sitt röstetal mellan valen.

  Hmmmm……..

  Gilla

 21. Gert B. skriver:

  Vad som kan vara chockerande är Merkels (CDU) valresultat. Hur kan så många fortfarande lita på makten? Eddie skriver att pengar inte är allt. Det kan jag verkligen instämma i när jag tvingas utstå arabisk musik och arabiska gräl från mina grannars lägenheter.
  Det sänker min livskvalitet!
  Pengar betyder ändå väldigt mycket, bl.a. för polygamisten i Naqqa (Nacka). Sajten Samhällsnytt har fått hjälp av Försäkringskassan med att räkna ut hur stort pengaregnet blir över de tre lägenheterna. Utfallet blir i runda slängar en mille om året. Ja, skattefritt!

  Gilla

  • Gert B. skriver:

   När den närbelägna kyrkan ringer till helgsmål, eller till gudstjänst . Då njuter jag i fulla drag, trots att jag aldrig gästar kyrkan.

   Gilla

  • Gert B. skriver:

   Jag får verkligen be om ursäkt för att jag sprider desinformation. Usch och fy!
   Polygamisten, hans tre fruar och barnskocken i Nacka har ingalunda rätt till 1 000 000 kr om året. Rätt summa är ca 1 200 000 kr om året, skattefritt, enligt Nya Tider ( senaste numret nr.39)

   Gilla

 22. P I Persson skriver:

  AFD har väl rimligen imploderat. Partiledaren avgick direkt efter valframgången … Hur kan någon sätta sin tillit till ett sådant parti ?

  Gilla

   • Pekka Rousu skriver:

    Afd har verkligen inte imploderat. Följer du tysk politik ens? På vilket sätt skulle partiet ha ”imploderat”?

    Så tiliten ska sättas till de övriga fina partierna i Tyskland menar du i stället. Intressant. Vilket parti som är icke-imploderat ska man sätta sin ”tillit” till ?

    I alla val i livet, politiska såväl som andra val, ska man välja det minst onda. Vad var det minst onda valet?

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Merkel är tvungen att samarbeta med CSU, FDP och Die Grünen. Detta för att SDP skall kunna förhindra att AfD får attraktiva privilegier som oppositionsledare i Bundestag. Vad skall den regeringen enas om?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.