Haram

Patrik Engellau

Det här är en rapport från det svenska muslimska brödraskapet till huvudkontoret i Egypten som uppsnappats av den svenska spioncentralen Försvarets radioanstalt (FRA).

Hur kan jag veta det? undrar du. Jo, jag gjorde lumpen där för femtio år sedan. Vi FRA-are har ett hemligt nätverk som ger oss fullständig och totalt tillförlitlig information om allt som sker i världen. Såklart har vi svurit en ed att inte undslippa oss ens ett kommatecken av allt det betydelsefulla vi informeras om.

Så du fattar att jag vet mer än de flesta. Det här skulle jag inte kunna avslöja för någon annan än just dig. Det handlar om telefonsamtal på arabiska som FRAs tolkar försöker översätta. (Det är svårare än du tror att hitta pålitligt folk som fattar vad som sägs. Jag var själv tolk till och från ett hemligt språk som jag inte kan avslöja.)

De svenska muslimbröderna är mycket entusiastiska i sina rapporter till hemmamyndigheten i Kairo. De framför att inget annat europeiskt land troligen är så mottagligt för islamiska synsätt och värderingar som just Sverige.

De har, säger de, upptäckt att en av islams grundläggande tankemönster har en perfekt motsvarighet i Sverige. Detta tankemönster är den absoluta och tvingande distinktionen mellan gott och ont, mellan halal och haram. Inom islam är det självklart och uppenbart till den grad att det aldrig behöver diskuteras vad som är halal och haram. Ritualslaktat får är halal och död gris är haram hur han än tagits av daga. Det finns inget tvivel. Ingen säger något däremot utan lyder budet. Budet är absolut och kan inte diskuteras eller ifrågasättas.

Så, säger de FRA-avlyssnade svenska muslimbröderna, är det även i Sverige. Etablerade och officiellt påbjudna tankar i Sverige följer samma mönster. Det finns sådant som är tillåtet och sådant som är otillåtet. Förbannelse drabbar dem som framför otillåtna tankar och idéer. Diskussion behövs inte.

De avlyssnade svenska muslimbröderna säger att detta är något unikt svenskt. Motsvarande tänkande finns även i andra västerländskt sinnade nationer, men absolut inte med samma kraft och officiella genomslag som i Sverige. Muslimbröderna vill därför att Kairo ska göra mer målmedvetna satsningar just i Sverige för att främja islams sak i Europa. I Sverige är förhållandena särskilt gynnsamma på grund av det unika politiska tänkande som dominerar.

De svenska muslimbröderna framhåller särskilt hur väl den svenska dogmatismen sammanfaller med den muslimska i det att åsikter och beteenden är på förhand rituellt definierade som goda eller onda oberoende av varje slags resonemang. De är besvärade över att svenskarna inte har något begrepp för detta kategoriska tankemönster. De jämför med islam, där själva benämningen inte bara står för en religion, vilken som helst, utan för ett absolut system av rätt och fel, av underkastelse under regelverket. De säger att man i Sverige inte har något etablerat begrepp som motsvarar islam i denna bemärkelse, alltså ett regelverk som är totalt religiöst korrekt. De menar att det i Sverige finns två benämningar på detta tänkande, dels från anhängarna, som kallar det ”värdegrunden”, dels från de oppositionella, som kallar det ”politiskt korrekt tänkande”.

I Sverige finns, säger muslimbröderna enligt FRA, ett så lovande dogmatiskt tänkande att det vore haram att inte utnyttja den här chansen att undergräva västerlandets vetenskapliga, rationella och skeptiska tanketraditioner.

32 reaktioner på ”Haram

 1. Kuckeliku skriver:

  Svenskarna är ett skräckslaget folk. Framförallt är DN en skräckslagen tidning. ”Vad är ni rädda för?” Undras det i en bok från Bonniersfären som snart släpps. Det känns som att DN drivs av en panisk rädsla för att nazi-tiden skall upprepa sig igen. Medan det snarare är massinvandringen + islam de borde vara rädda för. Men det är de uppenbarligen inte smarta nog att inse. Ett litet antal nazister som ränner omkring är ett pyttehot jämfört med massinvandring av proto-islamister.

  Gillad av 7 personer

  • Aha skriver:

   Uppmärksamheten på nazisterna, ca 0,1 promille av befolkningen, kan ses som en diversionsmanöver från vänsterns och muslimernas hot mot judar. Vänstern och muslimerna står för ca 19/20 av alla hot.

   Genom att hårt förkasta nazisternas judehat hoppas man att det ska spilla över på de som man inte får kritisera, vänstern och muslimerna.

   Gillad av 2 personer

 2. Aha skriver:

  Träffande satir över debattklimatet i Sverige, och det blev såväl manifesterat med gårdagens tyska valvaka i TV2.
  Det var nämligen mycket besvärande att Alternativ för Tyskland kom in i Förbundsdagen. Epiteten var legio; högerpopulistisk, invandrarfientlig och främlingsfientlig. En studiereporter uttryckte t.o.m. att det var graverande höga sympatier i forna Östtyskland. Man lyckades t.o.m., hör och häpna, undvika att besöka valvakan för valets formidabla segrare, Alternativ för Tyskland.
  Ett av många bottennapp i public services bristande förmåga att vara opartisk och saklig.

  Uppvisningen i halal och haram var formidabel.

  Gillad av 8 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Sitt lugn!

   Snart blir ALL kritik e ifrågasättande av ISLAM här,
   hets mot folkgrupp!

   Förresten är det väl redan så, mer eller mindre…
   I Tyskland ger det väl redan fängelse?

   Snart dags för gaskamrarna,
   mot oliktänkande ”råttor”???

   Hur naiva får VI bli???

   Tillåt inte byggande av en enda Moské till,
   vi har så det räcker o blir över!

   Det främsta instrumentet MOT INTEGRATION,
   ALLA kategorier!

   Gilla

 3. Zebulon skriver:

  Bland mina kompisar så fanns det en kille som hade elektronik som hobby och han plockade isönder Tv-apparater och sparade motstånd och kondensatorer i hundratals ihoptejpade tändsticksaskar, han hade även en katt som hette Bertil. När han börjat jobba på FRA så blev han som en mussla, vi fick inte veta något om vad han gjorde, så jag måste erkänna att jag tvivlar lite på sanningshalten ovan, men låt gå. Jobbar det muslimer på FRA Patrik? Inom SÄPO? Har man ändrat på anställningsregler så att mångfald skall premieras?

  Bra analys iallafall, en annan sak Sverige har gemensamt med muslimska brödraskapet är en avsaknad av humor, eller rättare, man håller det strikt reglerat vad man får skämta om, och nog kan man förnimma att höga företrädare i Sverige blir allt allvarligare, de känner nog att rörelserummet minskar, liksom nu i Tyskland, socialdemokraterna var bistra. Det kanske är så, som Martin A skrev igår att höga företrädare vet att de bara är en lågkonjunktur ifrån att mista makten.

  Jag slår ett slag igen för att vi måste bryta maktens taktik att söndra och härska, vi har SD, men genom att alla samhällskritik kanaliseras antingen den vägen, eller på 100 bloggar och små nyhetssidor så är det lätt för makten att ignorera en underbyggd kritik. Jag föreslår att påsarna slås ihop och att vi samlas i en dissidentturne, med möten av en typ jag oftast ser i USA. Bjud in alla signifikanta kritiker och ha rundabordsamtal, och föreläsningar, håll god och någorlunda intellektuell ton. En dröm hade varit debatter men jag gissar att ingen från det inre pk-etablissemanget ställt upp, däremot så behöver de nya dissidenterna kritiseras (Arpi, Gür, Teodorescu etc, dvs alla som blir publicerade) och få sina nytvättade utopier kritiserade.

  Det helt centrala är att etablissemang och nya dissidenter tror att vi kan ha olika system för att skapa social ordning sida vid sida, mest tydligt blir det mellan upplyst västerländsk demokrati och islam. Det är omöjligt,själva vår intelligens uppstod just för att organisera oss i grupper som kan lita på varandra, och hålla andra ute.

  Gillad av 6 personer

  • Aha skriver:

   När det gäller ditt förslag om turnéer för dissidenter tycker jag att de ”tongivande” dissidenterna, och dit hör tveklöst Patrick och Eddie, har ett moraliskt ansvar att samordna sig. Tiden är kommen för det.

   Effekten kan bli mycket stor.

   Gillad av 2 personer

 4. olle holmqvist skriver:

  Tack för intressant rapport från Verkligheten !
  Uppmärksammas därstädes det modiga och enormt uppmärksammade utspelet om
  köns-integrering av muslimska Gudstjänster ?
  Som drivits så högljutt och konsekvent av Sankta Rosanna och Sankta Hjärtrud ?
  Alltså, principen män och kvinnor tillsammans under högstdensamma Gudstjänst ?

  Gilla

 5. Yvonne Rosenthal skriver:

  Är detta satir eller ? Skulle kunna stämma. För drygt 35 år sedan blev jag tillfrågad om jag ville infiltrera radikala muslimska vänsteraktivister i egenskap av psykolog och marknadsundersökare. Tackade nej med hänvisning till etik och tystnadsplikt. Jag vet inte vad jag hade svarat idag. Kanske backat ur av feghet

  Gilla

 6. Staffan skriver:

  Bra historia som kan vara sann. Jag kan tillägga att ngn muslim jag känner säger att svenskar är muslimer utan att veta om det. Enligt religionssociologiska undersökningar, jag tror det var av Henrik Petterson , tror ca hälften av svenskarna på ngn gudomlig kraft, endast 10 % att Jesus är Guds son, snarare en god profet. Precis som Islam säger han!

  Gilla

 7. Lennart Bengtsson skriver:

  Parallellen är ju faktiskt slående. Kätteri har åter blivit en svår synd i Sverige. Att tänka utanför vårdegrundsboxen innefattar också nu vetenskapliga frågor och ve den som vågar ifrågasätta något inom miljöfundamentalismen ty en sådan stämplas som en förnekare. Straffet är förvisso inte bål eller stening eller förvisning in i ödemarken men allt annat därutöver.
  Det borde inte vara allt för svårt för myndigheterna att förena svensk värdegrund med Koranen- det strukturella systemet finns redan på plats.
  Det bör kanske tilläggas att liknande tankar fanns väl utvecklade inom den tyska nationalsocialismen och inte minst Hitler hyste den största beundran för islam.

  Gillad av 3 personer

  • Johan skriver:

   På tal om Hitler: Det är nästan tragikomiskt hur vissa med postmodernistisk infantilitet försöker klistra epitetet ”fascist” på skeptiker mot importen av just fascistoida ideologier i Sverige. Klassisk vänsterretorik (och surfande på postmodernismen) Antar att postmodernismens logik ser ut ungefär så här:
   -Världen är platt
   -Nej, den är rund
   -Du är fascist

   Gillad av 1 person

 8. Hovs--hällar skriver:

  Det finns verkligen tydliga beröringspunkter mellan det islamska ”haram” och det vi dissidenter kallar ”PK-ismen”.

  Båda förkastar nämligen Västerlandets traditionella tankesystem, baserat på kristen moral, vetenskap, likhet inför lagen och yttrandefrihet.

  PK-ismen sympatiserar med islams dogmer därför att båda systemen i grunden hatar Väst, enligt principen ”Min fiendes fiende är min vän!”

  De mest rabiata PK-isterna tänker ungefär så här, när de råkar uttrycka sig uppriktigt:

  Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!

  https://sv.wikiquote.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

  Dessa individer har ockuperat strategiska positioner i högskolevärlden och inom media, för att sprida sina giftiga idéer. (Hübinette är ex-vis verksam i den förstnämnda.)

  Gillad av 3 personer

 9. Gunnel Henriksson skriver:

  Så sant, såå sant…!
  Frågan är ”bara” HUR man som vanlig medborgare ska agera om man anser att Sverige måste räddas och tror att läget nu kräver insatser från gemene man.

  Aktivism leder till stigmatisering.
  Islamiseringen leder till Sveriges undergång.
  Välj…

  Gilla

 10. uppstigersolen skriver:

  Ajajaj Patrik. Nu har du ju avslöjat det du inte fick säga. Vad blir det för straff? Kommer vi kunna följa DGS i fortsättningen. Jag blir orolig. Behöver du hjälp så finns vi alla som följer dig här.

  Gilla

 11. MartinA skriver:

  Samma dogmatism har propagerats över hela västvärlden. I sverige har dock försvaret mot det varit mycket svagare på grund av socialdemokratins långa maktinnehav. Och möjligen på grund av tidigare faktorer också. En norrman jag lyssnade på för ett tag sedan sa att Norge i grunden är ett land av självägande bönder. Medan sverige i grunden är en centraliserad militärstat.

  Gillad av 2 personer

 12. Thomas Gunnarson skriver:

  Javisst. Det är svensk kultur sedan vikingatid. ”Regler är till för att följas”! Skillnaden mellan nordeuropeisk protestantisk kristendom och södra Europas katolska tolkning. Det var länge sedan jag insåg att Islam är en perfekt tro för svenska förutsättningar. Varför bråka om det? Visserligen så var min muslimske frisör något undrande över de ”blonda konvertiterna” som han stött på… Varför? Tja, menade jag, den nyliberala politiken som absolut inte stämmer med svensk kultur och tradition driver människor att söka tydligare mönster för sitt liv. Och den nordeuropeiska traditionen, att regler är till för att följas och den som inte gör det är för evigt förtappad (väldigt halal och haram), skiljer sig från den sydeuropeiska att människan är svag och klarar därför inte att följa regler annat än undantagsvis…. Hela den nuvarande politiska situationen bygger på dessa principer.

  Gillad av 1 person

 13. Kirurgen skriver:

  Muslimska brödraskapet är en organisation som är eller har varit förbjuden i Egypten där rörelsen startade. I Sverige är den tillåten. Jag säger som Johan Falk: men va faan.

  Patrik har väl sannolikt inte gjort sin värnplikt på FRA. Han raljerar. Har han gjort värnplikt överhuvud taget? Hoppas att han är jägare som jag. Skarpt är i alla fall dagens inlägg och helt rätt. Enligt min uppfattning bör grundlagen ändras så att islam exkluderas ur religionsfriheten (sic!). Det är nämligen så att den aktiva islamistiska undergoundrörelsen har den stillsamma och fridsamma majoriteten av muslimer bakom sig när läget blir skarpt. Glöm inte det.
  För att komma åt islam måste vi så vitt jag kan räkna ut strypa tillflödet av svenska skattepengar till allt som rör islam och dessutom kräva motprestation krona för krona när det gäller bidrag till muhammedaner i allmännhet (andra också). Den som kan arbeta men inte arbetar skall ej heller äta. Apanagen dras in. Indragna medel går till skola, vård och omsorg samt bepansrade bilar med vattenkanoner (med extra högt tryck ) och vapen med gummikulor. Polisen måste bli stenhårda i konfrontation med stenkastarpacket (obs. ordleken). Vi behöver en folkomröstning om detta. En majoritet av svenska folket måste väl i anständighetens namn hålla med om vad jag här har uttryckt. Med andra ord, statens våldsmonopol måste utnyttjas och inte atrofieras sin sin nuvarande träda. Jag har och alla ni andra har väl rätt att gå överallt och på alla tider på dygnet utan att bli överfallna av olika gäng.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Man KAN förbjuda ISLAM,
   eller att låta bli att erkänna den som RELIGION…

   Så lär ITALIEN hittills ha gjort…
   Det lär bara finnas EN Moské i landet)

   Man anser nämligen att det är en(Religions)Ideologi),
   vilket stämmer bra!

   (Men kanske påtryckningar från EU ändrar/försöker ändra på det?)

   Gilla

 14. Willy Lindqvist skriver:

  Kan det vara så att PK-etablissemanget och Muslimska brödraskapet ingått ett hemligt avtal om Sveriges islamisering? Ja, det kan man fråga sig när man ser med vilken förtjusning dessa betraktar den islamska invandringen och hur mycket det satsas på etableringen av denna för oss väsensfrämmande ideologi.

  Gilla

  • Aha skriver:

   Jag tror inte på någon konspiration i mening att man spelar under täcket.
   Förklaringen är att etablissemanget hänger sig åt mångkulturismen och muslimer råkar vara en grupp som gärna tar del av vårt välfärdssystem och som av den anledningen flyttar till exotiskt kalla Sverige.

   Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   S behövar nya väljargrupper, snabbväxande!

   Hur Alliansen resonerade, vore intressant att ta del av?
   Sitt eget maktinnehav kan man inte brytt sig om?

   Även om naiva Annie hoppas på fler Entreprenörer!

   Gilla

 15. skorpan10 skriver:

  Visst har man ingått avtal. (S) har tillsammans med Tro och Solidaritet (tidigare Broderskapsrörelsen) en överenskommelse med SMR om att muslimer skall ha ett visst antal representanter i riksdag, kommuner och landsting m.m. Minns inte året men det går att googla på. Vidare har vi det s.k. ”Barcelonaavtalet” (1995?) där EU för att bli garanterad försörjning av olja i 100 år skulle tillåta muslimer och islams spridning i Europa. Går också att läsa om på nätet.

  Gilla

 16. Pekka Rousu skriver:

  Många tycks i tråden tro att Patrik hittar på om FRA. Varför skulle han ljuga? Jag fattar ingenting. Eller är det jag som inte begriper det lustiga i att hitta på lögner? Det som förvånar mig är att det varit så tyst om detta. Om FRA har hållit på med detta i decennier och vetat om MB’s planer för Sverige, hur kommer det sig att så lite kommit ut? Det måste ju finnas visselblåsare även gällande detta. Det är skrämmande läsning, men det förvånar mig inte.

  Vidare är det underligt att Sverige inte tar avstånd från MB och skänker ofattbara pengar till Palestina (85% lär visst försvinna i ett svart hål och ingen vet var pengarna egentligen går) och 1 miljard om året till helveteshålet Afghanistan. SIDA bör läggas ner totalt och så börjar man om. Man skänker pengar enbart till naturkatastrofer och när det blivit missväxt. Rädda liv när det inte är deras eget fel att de har problem. I övriga fall så lär man folk att fiska i stället för att ge dem fisk. SIDA är otroligt sjukt. Man har givit pengar till socialister och kommunister mest tidigare och numera till islamister. Ett tag översköljdes Indien (ett land som har råd att ha kärnvapen) med pengar i decennier. Ca 2010 var Ryssland det land som fick mest i utlandsbistånd (vi hjälpte till med rening av utsläpp och fabriker). Svenskt bistånd är 100% skit. Var så förr. Är så nu. Är så i framtiden också. Bygger inte alls på altruistisk godhet utan ideologi (och ibland att man vill hjälpa stora svenska företag att tjäna pengar).

  Ytterligare ett exempel på att våra makthavare verkligen vill förstöra Sverige. Jag tror inte längre det beror på okunskap, dåliga analyser osv. De har banne mig en plan på att köra landet i botten och få börja om och bygga ett nytt utopia.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.