Hur ställer sig polisen?

Patrik Engellau

Nu ska jag spekulera lite, kanske osäkert och snett, men i en fråga som jag tror är relevant hur skevt jag än tänker just nu.

Härom morgonen upptäcktes ett bilinbrott i mina hemkvarter, krossad ruta, utskurna instrument och bortskruvad ratt. Det var troligen första gången sedan Oscar II. Sådant skärper tankeverksamheten, i varje fall på mig.

Jag ha stämt av med andra människor, inte bara i hemmakvarteren. Alla verkar vänta sig tuffare förhållanden i framtiden i takt med att utanförskaparna blir fler och ett ökande antal arbets- och eventuellt bidragslösa ska försörja sig. Vad skulle jag göra i deras ställe? Brottslighet är definitivt ett intressant alternativ med tanke på att det på det hela taget saknas polis eller andra våldsinstanser som kan hålla kriminaliteten i schack.  Tänk vad lätt det vore för mig och tre andra skumma polare att en eftermiddag knivråna tre närliggande butiker på Östermalm och sticka därifrån med bytet innan Securitas ens hunnit starta väktarbilen. Eller att stjäla i obevakade villaområden.

Framtidsforskare drar ut trender. Jag drar ut den trenden. Vad händer då?

Det första mina grannar började snacka om efter bilrånet var att hur tryggheten skulle försvaras. Medborgargarde? Securitas? Soldiers of Odin? Ju mer oroliga folk blir runt om i Sverige, desto mer kommer olika nya lösningar sannolikt att prövas. Ingen räknar med polisen.

Nu tar jag ett språng. Är det inte rätt troligt att det här och där utvecklas våldsamheter? Ett flyktingbarn blir taget på bar gärning och försvarar sig med kniv varpå en skrämd tvåbarnsfar i det lokala medborgargardet på nattlig villavandring drämmer till flyktingbarnet med en träbit så att barnet ligger medvetslöst i en blodpöl. Det blir en signal till Antifascistisk Aktion att gripa in, särskilt som det går rykten om att en medlem av Nordiska Motståndsrörelsen bor i villaområdet. Det här kan gå hur illa som helst.

Min möjligen överhettade fantasi gör inget starkt motstånd mot föreställningen att det kan bli allvarliga urladdningar mellan vad som brukar kallas den extremistiska högern, inklusive rädda villaägare, och det som brukar kallas den extremistiska vänstern, som sannolikt omfattar en del rätt normala men våldsromantiserande kulturarbetare.

Det här kan trappas upp rätt rejält, framför allt om flyktingbarnen och deras allierade börjar slåss mot villaägarna på antifascisternas sida. Så kan ett inbördeskrig ta fart. Villaägarna på ena sidan mot antifascister och militanta migranter på den andra.

Därmed kommer jag till mitt bekymmer och min fråga, som är hur polisen – och militären, om den gradvis blir inblandad – kommer att ställa sig. Vilken sida kommer den svenska våldsapparaten att stödja?

Jag vet hur det officiella svenska svaret lyder, nämligen att problemet inte finns eftersom svensk polis kommer att bekämpa allt våld och därför inte kommer att stödja vare sig den ena eller den andra sidan utan i stället bekämpa båda.

Jag tror inte på det svaret eftersom polisen idag – innan varken AFA eller Soldiers of Odin blivit särskilt inblandade – inte ens klarar av den trots allt rätt begränsade brottslighet som drabbar Sverige. Hur ska polisen då få muskler att dessutom bekämpa, kväsa och få stopp på ett krig mellan å ena sidan villaägare med stödfascister och å den andra vänsteraktivister med vidhängande antifister?

Hur fantasifullt mitt scenario än förefaller så ligger det i farans riktning. Om polisen inte på förhand tänker igenom detta och bestämmer sig för en del strategiska beslut så tar den inte sitt jobb på allvar. Jag skulle gärna vara med när polisledningen tänker tankar om det otänkbara.

69 reaktioner på ”Hur ställer sig polisen?

 1. Bo Svensson skriver:

  Mordbrännarpolitikens enda rimliga mål är väl just en sådan utveckling och att man då lyckats få bort alla inom militär och polis med kraft och motivation att motsätta sig den definitiva lösningen på problemet nordisk befolkning.

  Liked by 4 people

 2. MartinA skriver:

  Jag tror att det beror på vem som har bra kontaket mer lokal polischef. Administrationen i sverige är extremt centralstyrd. Det skapades ju av sossarna och de trodde ju att de skulle regera i evighet. Alltså sågs alltid mer politisk styrning som bra. Men trots det så tror jag att centrifugal effekter eller vad man skall kalla det kommer uppstå. Centralmakten kommer försvaras. Så länge lokal polischef levererar rätt berättelse till centralmakten så kommer han få sitta i orubbat bo.

  Liked by 2 people

 3. Fredrik Östman skriver:

  Hittills har polisen t.o.m. i USA ensidigt tagit fascisternas, alltså vänsterextremisternas och AFA:s sida. Efter Charlotteville fick president Trump massor av skäll från nästa alla tyckare på alla s.k. sidor för att han sade att de angripande våldsverkande kommunisterna också hade något slags skuld för att de försvarande förespråkarna för yttrandefrihet fick stryk och lemlästades. Stämningen vände först sedan vänsterextremistern började angripa sina allierade i polisen och kasta påsar med urin på dem. Framför allt det senare var avgörande. Att vänsterextremister slåss med polisen anses i Europa sedan 1945 och i USA sedan ett par år vara helt i sin ordning och egentligen deras fulla rätt. När de som försöker försvara denna ordning förlorar debatten, vilket de ju måste innan den ens har börjat, hänfaller de till lallanden om att de minsan är ”på änglarnas sida”. Så varför ställer du så korkade frågor när du vet svaret?

  Liked by 5 people

  • larslindblog skriver:

   Ja Fredrik..och så vill jag påminna om att polisen skyddar utlänningar som fått besked om utvisning på Medborgarplatsen mm. mot den lilla tappra grupp svenskar som vågade protestera.
   Däremot kunde jag nyligen se hur poliser med sina batonger slog några (förmodligen kaxiga) nationalister blodiga . 3 killar hade tydligen försökt dela ut flygblad för en förening jag inte vill nämna .
   Jag upprörs över hur olika små gruppers medlemmar behandlas…..kommunister som vill ha väpnad revolution , skjuta ”kapitalister” och kungahuset ….eller den lilla virriga grupp som vill skapa uppmärksamhet med att hylla Adolf H.
   Kommunister & Invandrade kriminella unga killar hålls om ryggen…medan Tredje Riket nostalgiker behandlas hårt och tufft…inte tal om ”dialog” eller ”vinna deras förtroende” som det alltid heter i ” utsatta områden ”.
   Jag har aldrig kunnat tåla orättvisor.
   Poliser tjänar denna otillständiga ordning och är därmed medskyldiga.

   Liked by 6 people

 4. Strutspolitik skriver:

  Någon sa att uppväxande barn testar gränser. Letar motstånd. Hittar gränser och tar reda på hur de ser ut. Mer kriminellt intresserade, som vill ta genvägar till ackumulerade tillgångar, gör på motsvarande vis. De letar även de motstånd och var det brister. Söker svagheter.

  Och kriminalitet spelar i olika divisioner. Numera har internet utvecklats till en kriminalitetens stora spelplan. Anonymiteten spelar plötsligt på den egna sidan för den som vill gömma sig, men ändå hålla sig framme. Där lever fantasin och det mer avancerade tänkandet sida vid sida mer det mer enkla och banala.

  Uppfinningsrikedom är inget som endast förekommer tyglat inom den vita sektorn. Föredömen inom samhället går åt båda hållen. Många föredömen finns och uppstår även inom mer svarta sektorer, och då sammanfaller inte förebilderna med de vi övriga bär på.

  Beteenden sprider sig. Tar fart. Växer. Förökar sig. Börjar likna okontrollerade eldar. Drivs av en dynamik vi känner igen från pressens olika drev.

  Vi kan och måste räkna med att kriminalitet som sådan kommer att utvecklas även den. Få nya ansikten och utveckla nya metoder. En del försåtliga. Andra mer raka, våldsamma och brutala. Bli mer mänskligt gränslösa.

  Inför detta står vi idag dåligt rustade. Åtgärd och motåtgärd leder även lätt till en eskalering. Vart det tar vägen, på lite längre sikt, kan vi aldrig riktigt veta, annat än att utvecklingen fortsätter.

  Vilka problem polisen klarar av eller inte, förvandlas till en temperaturmätare över samhällets nuvarande förmåga och muskler. Men även kriminaliteten har en inneboende tröghet. Möjligheter upptäcks inte omedelbart, de snarare utvecklas och växer med samhället självt.

  Men alternativen för praktiskt motstånd är idag starkt begränsade. Samhällets rustning är gjord för att möta gårdagen, men den har vi redan lämnat. Vi har som rättstat även lämnat över till myndigheter att hantera all brottslighet. Det som förr hamnade på enskilda medborgares bord, för lösning, har delegeras uppåt. Börjar det brista där uppstår blottor och revor i trygghetens nät för den enskilde människan.

  Mycket i samhället styrs av aktion och reaktion. Steg tas, men det tar sin tid. Samhället utgör en trög koloss. Individer är mer lättrörliga. Vad som exakt sker när samhället allt mer börjar svika den skyddande samhällsuppgift det tagit på sig, kan vara svårt att sia om. Men att det får effekter torde i alla fall stå klart.

  Spelplanen här står öppen för de med fantasifulla. Själv vill jag inte ens börja tänka, för då räds jag min egen framtid, och vad jag kan tänkas möta. Däri liknar jag dagens politiker. Vi är som strutsar med huvudet i sanden. Men även huvuden djupt nedstuckna i sanden kan tänka. Så är det i varje fall med mitt.

  Liked by 2 people

 5. Göran Fredriksson skriver:

  Scenariot är inte fantasifullt. Det är bara en fråga om tid innan vi är där.

  När scenariot blir verklighet om ett fåtal mandatperioder kommer sysselsättningen att växa kraftigt för dem som ägnar sig åt det som än så länge anses vara illegal beskyddarverksamhet. I enlighet med den svenska modellen för arbetsmarknaden där parterna gör upp medan statsmakterna sitter på händerna och ser på när våldsmonopolet eroderar.

  Liked by 1 person

  • Hedvig skriver:

   @ Göran Fredriksson 23 september, 2017 at 07:37

   Du skriver:
   ”Scenariot är inte fantasifullt. Det är bara en fråga om tid innan vi är där. …När scenariot blir verklighet om ett fåtal mandatperioder …”

   Patrik skriver:
   ”Härom morgonen upptäcktes ett bilinbrott i mina hemkvarter, krossad ruta, utskurna instrument och bortskruvad ratt. Det var troligen första gången sedan Oscar II. Sådant skärper tankeverksamheten, i varje fall på mig.”

   Och jag, Hedvig, som också bor i Stockholm, berättar:
   På min lilla korta gatstump med medelklassbefolkning och där de flesta husen utgörs av bostadsrättsföreningar, har det sedan i förra hösten förekommit fyra knivrån. Förövarna som är unga ensamkommande män har gripits av polisen, men förmodligen släppts igen.

   Hur ska jag, 75+ och min jämnårige man, kunna försäkra oss om att inte bli nedslagna och rånade?

   Tips tas gärna emot från DGS:s läsare!

   Gilla

 6. A skriver:

  Detta är monumentala problem lämpliga för en stat med självbevarelsedrift att syssla med. Tyvärr har vi inte en sån. Och den rätta motivationen att ändra sig eller skapa en motsvarighet finns inte ännu. Det måste alltså bli värre. Att det ska gå att återställa landet till vad det var tror jag inte mycket på längre, det var nog bara en dagslända. Oavsett så måste vi nog ned på botten först, det verkar hugget i sten.

  Mvh A

  Liked by 1 person

  • cmmk10 skriver:

   En del är ”mer” pessimistiska, Dagens Arnstberg:

   ”En journalist jag känner tror inte att det pågående samhällshaveriet någonsin kommer att leda till att svenskarna bygger upp ett motstånd värt namnet. Ingen situation kan bli så vidrig och farlig att det svenska kollektivet säger att nu djävlars får det vara nog! Det finns ingen nedre vändpunkt, ingen nivå där missnöjet växer till ett aktivt och organiserat motstånd, utan svenskarna kommer att lydigt traska på, hela vägen fram till sin icke-existens. Lite gnäll längs vägen, men något mer blir det inte. Om det beror på att vi inte haft krig på flera hundra år och därför förlorat vår försvarskompetens eller om det kanske beror på – det hävdar min vän journalisten – att välfärdssamhället premierar ”det kvinnliga” och på så sätt gör svenska män godhetsreligiösa, mesiga och till förbindliga syltryggar, det kan diskuteras. Antagligen går det att föra in flera hypoteser och på så sätt få en lista över möjliga förklaringar.”

   https://morklaggning.wordpress.com/

   Liked by 4 people

  • larslindblog skriver:

   ja , expo bedriver inrikesspionage , dataintrång , olaga åsiktsregistrering , mm…jag har anmält expo flera gånger till flera olika myndigheter , samt bifogat adekvat bevisning.
   Jag hann knappt hem förrän ärendet var avskrivet.

   Liked by 2 people

 7. malmoperspektiv skriver:

  Du skriver ”Hur fantasifullt mitt scenario än förefaller så ligger det i farans riktning”.
  Tyvärr ligger det inte bara i farans riktning, utan förmodligen är scenariot oundvikligt, åtminstone om SD inte blir största parti i valet 2018.
  Sverigedemokraterna är nog då det enda realistiska alternativet, även om de idag är det parti, som har mest gemensamt med Tage Erlanders socialdemokrater. (Något som David Eberhard också mycket riktigt påpekade i gårdagens DGS.)

  Ett verkligt ”Frihetsparti” som står upp för friheten och och bekämpar PK-ismen och det välfärdsindustriella komplexet, bör kanske vänta tills efter valet 2018.

  Liked by 1 person

 8. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Rimligen tänks sådana tankar hos SÄPO och Försvarsmaktens säkerhetsdetalj men utan att bubbla upp till ytan hos ens våra lagstiftare.
  Vi har en hel kader av nyhetsredaktörer, s.k. journalister och malliga mallade krönikörer beredda att brunstämpla ens tankegångar i Patriks riktning.
  Om ett decennium kommer antagligen en del vindar att vända när bilbränderna också drabbar medelklass (journ.) och övre medelklass (chefred.) även om de aldrig når till överklassen (tidningsägare).
  Men vi går mot Reinfeldts våta dröm om Sverige som ett samhälle mer likt USA’s.
  Fördelar: Mer spännande, mindre stat, mer individ.
  Nackdelar: Farligare, osäkrare, konfrontationer och upplopp.
  Om vi någonsin närmar oss det brasilianska mardrömstillståndet beror måhända på energikostnadernas utveckling.

  Liked by 1 person

 9. Flarran skriver:

  Segregationen och klyftorna är en risk. Sverige kan bli likt Brasilien. Där gäng drar fram på nätterna i de rikas områden och tar vad de vill ha. Dyra bilar måste förvaras i låsta garage och kan inte stå på gatan. Villor som står obebodda plundras. Det kommer att ses som normalt och en del av det nya och spännande Sverige. Svaga grupper måste mötas med förståelse och brottslighet har ju alltid funnits i landet….

  Kanske lika bra att fundera över en utlandsflytt och sälja medans tid är. Australien? Kanada? Ungern eller Tjeckslovakien?

  Liked by 2 people

  • Rolf Åberg skriver:

   Var i Brasilien menar du då , Rio eller Sao Paulo ?
   Själv har jag bott i Natal och Fortaleza(Brasilens 5e största stad, 3 miljoner invånare) i mer än 5 år.
   Som bekant finns det stor brottslighet i detta land. Hela 1700 mord per år i Fortaleza vilket ju är skrämmande och placerade staden på någon lista som världens 13e farligaste stad. I de stadsdelar jag bott i har det dock varit ”lugna gatan” och jag har inte sett någon brottslighet alls. Dock förekommer rånare på motorcyklar samt rån på lokalbussar. Vad gäller alla morden så förekommer 99,9 % bland droggängen i förorterna, vissa av dem kan vara mycket farliga. I favelan går man inte in. Undrar dock om den inte vardagliga farligheten i Sverige kommer passera Brasilien inom kort. Typ överfall, våldtäkter, knivrån. Okynnesskadegörelse, vandalism, bilbränder osv finns knappt vad jag vet här, i alla fall inte i dessa stadsdelar. Utan det är tvärtom lugnt och trevligt, samt mycket patrullerande militärpolis. Så för mig blir det Brasilien istället för Sverige i såna fall. Har inte minsta lust leva i ett samhälle som Sverige artar sig till, med den på mig på alla sätt otrevliga Islamiseringen, en helt främmande och avskyvärd kultur. Dessutom härligt klimat, härliga människor och kultur och paradisstränder hela kusten m.m m.m.

   Gilla

 10. Hans Kindstrand skriver:

  PE avslutar med orden ”tankar om det otänkbara”. Är det inte snarare så att tanken, att det nu byggs förutsättningar för brutala våldsamheter, är belagd med ”yppandeförbud” snarare än ”otänkbar”? Om man får tro de rapporter som förekommer i media (och som bekräftats av högrankade poliser) – att polisen inte längre är relevant för att bekämpa den brottslighet som riktar sig mot ”vanliga skattebetalande medborgare” – uppkommer ytterligare en mycket besvärande fråga. Om statens våldsmonopol, för den vanliga medborgaren, endast har funktionen att säkerställa en smidig skatteuppbörd, vad händer då?

  Liked by 4 people

 11. Zebulon skriver:

  Ja jag ser gärna Soldiers of Odin eller vad som helst som är på min sida, när det gäller så är det allt som betyder något, och villaägaren med plankan kan vara helt säker på att polisen inte är på hans sida. Jag tycker därför att lagen om nödvärn bör göras mer tillåtande så att om man ertappar någon på sin mark och råkar döda personen och det kan visas att personen var där med ont uppsåt att man går fri, som i USA. Plankscenariot är lite osannolikt, när sågs senast afghaner eller andra muslimer begå missdåd ensamma? Redan på min tid så gick jugoslaverna alltid i grupp när de slog ner folk bakifrån. Ära och rättvisa verkar försvinna som koncept någonstans i Mellaneuropa. Därför är en planka inte så avskräckade, eller går Patrik möjligen på överkurs i Krav-Maga och har kommit till kursen i försvar med planka?
  Nej, det dom behövs är en pistol eller ett gevär, och det är inte hur lätt som helst att sikta rätt i stressen. Tidigare så var det utslagna narkomaner som begick inbrott i villor främst, men nu är det förhärdade hitresta kriminella, eller förhärdade förortsbor, som ofta verkar avsluta allt med en våldtäkt eller på annat sätt våld mot familjen.

  Därför måste man agera som i filmen Highlander när ens familj är hotad, ”there can be only one”, planerar man för inte skada motståndaren så mycket eller något annat pk-koncept så kan man räkna med att man inte står upp till sist. Jag lade mycket tid när jag var liten på att rita slott och fällor och anfallande armeér så man kanske kan installera falluckor framför fönster och dörrar? Kokande olja från ovanvåningen?

  Liked by 2 people

  • cmmk10 skriver:

   ”Kokande olja från ovanvåningen?”

   Med tanke på den villaägare som blev skadeståndsskyldig för att han inte hade sandat trappen, när inbrottstjuven halkade på vägen ut, så vågar jag inte ens gissa på vad samhällets hämnd blir mot den som medvetet försvarar sitt hem.

   Liked by 5 people

   • Linden skriver:

    Själv har jag sedan några år en vakthund i lina utanför huset. Och en best innanför dörren.
    Bor ensligt på landet med de nackdelar men framför allt fördelar det innebär.
    Övriga försvarsåtgärder kan inte nämnas. Kruxet är väl bara att, vid eventuellt angrepp och att man utgår som segrare, väl ändå blir en förlorare. Staten är sträng mot oss som står upp och försvarar oss. Ett märkligt samhälle.

    Liked by 1 person

 12. gertiegun skriver:

  Det blir väl som i många länder, Gated living. Bodde själv i ett sådant i Brasilien, vakterna släppte inte in ngn utan att kolla besökaren var väntad. Funkar bra lite läskigt med vapnen vakterna bar på. Men man vänjer sig!

  Liked by 1 person

 13. JAN BENGTSSON skriver:

  Nog lär polisen prioritera..
  BORT!
  Skyddsbehovet hos våra Medborgare!
  Om nuvarande ledning tillåts fortsätta styra…

  Dubbeltydigt!
  Avser såväl Regering som Polis!

  Liked by 1 person

 14. .Anders skriver:

  Polis och militär kommer förstås att beordras att kväsa svenskarna. Förhoppningsvis kommer inte alla poliser och militärer att lyda order. Men säker kan man inte vara.

  Liked by 2 people

  • larslindblog skriver:

   Så är det redan nu..När Odinvandrarna skulle gå i Sthlm gick det 1 polis bakom varje Odinvandrare. Polis trakasserar regelbundet sådana som Odinvandrare och liknande med ständiga bilkontroller , flygande besiktning , husrannsakan , besök på arbetsplatser , orosanmälan till socialtjänsten angående barn , skattekontroller , brandsyn , telefonavlyssning , intrång i e-post , särbehandling negativt i AF.. osv…
   (Källa ?? Vid ett privat samtal hade jag kunnat belägga alla påståenden. )

   Liked by 2 people

 15. Kent Forssgren skriver:

  DET STORA OCH OMVÄLVANDE SOM SKER I SVERIGE I DAG, SKER INTE AV EN SLUMP.
  Det är planerat och organiserat i detalj.
  Ett inbördeskrig, mellan nyanlända och gammelsvenskar är givetvis förutbestämt.
  Detta efter en överenskommelse i Bilderberggruppen med ledande svenskar involverade.
  Vi har ju varken polis eller militär med kapacitet att hantera dagens kriminalitet och utanförskapsområden.
  Än mindre när situationen över hela landet eskalerar till ett regelrätt inbördeskrig.

  VAD ÄR FÖRUTBESTÄMT ATT SKE NÄR INBÖRDESKRIG INTE LÄNGRE GÅR ATT FÖRNEKA?
  Givetvis att världspolisen NATO skall kallas in till ”vår” hjälp.

  NATO ÄR REDAN HÄR I DAG OCH ÖVAR PÅ SVENSKT TERRITORIUM.
  Det påstås givetvis från s.k. ansvariga att vi (vår lilla rest av ett försvar) övar tillsammans med NATO inför ett tänkt angrepp från Ryssland.
  Jo, NATO är intresserade av Sverige i sammanhanget Ryssland.
  NATO håller nämligen på att inringa Ryssland och då vore det inte fel med en robotbas på Gotland.

  Men angreppet kommer att ske inifrån landet, med hjälp av legosoldater från MENA-länderna.
  Denna truppförflyttning, från MENA till Sverige är nu gjord, och den har orkestrerats av två ansvariga inom NWO, George Soros och Peter Sutherland. Notan för denna förflyttning står svensks skattebetalare för, med viss marknadsföringshjälp i MENA av George Soros.

  Peter Sutherland har haft möte i Rosenbad med ansvariga ministrar.
  Varför träffade migrationsminister Morgan Johansson Peter Sutherland för ett år sedan?

  OFFICIELLT MEDDELANDE FRÅN VÅR – HMM – REGERING.
  Pressträff med Peter Sutherland och Morgan Johansson klockan 14:15
  I dag besöker FN:s generalsekreterares särskilde representant för migration och utveckling Stockholm. Kl. 14.15 kommer han och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson att hålla en pressträff på Rosenbad.
  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2015/05/presstraff-med-peter-sutherland-och-morgan-johansson-klockan-1415-/

  Liked by 2 people

  • Kent Forssgren skriver:

   Ett tillägg till min föregående kommentar!
   VEM ÄR DENNE PETER SUTHERLAND.
   Här en delbeskrivning från BBC
   (När får vi läsa och höra om något liknande från SVT?)

   BBC citerar den 21 Juni 2012 ett märkligt uttalande från Peter Sutherland, för detta chef på Goldman Sachs och BP, deltagare i Bilderberggruppens möten och nu på en chefsposition i FN.

   Mr Sutherland, chairman of Goldman Sachs International and a former chairman of oil giant BP, heads the Global Forum on Migration and Development UN, which brings together representatives of 160 nations to share policy ideas.
   Mr Sutherland, who has attended meetings of The Bilderberg Group, a top level international networking organisation often criticised for its alleged secrecy.
   “THE EU SHOULD ”DO ITS BEST TO UNDERMINE” THE ”HOMOGENEITY” OF ITS MEMBER STATES, THE UN’S SPECIAL REPRESENTATIVE FOR MIGRATION HAS SAID.”
   Har inte denne FN-chef missförstått FN´s uppgift? Eller är det Golden Sachs ”gränslösa” intressen han talar sig varm för?
   Men ett antal ledande svenska politiker och affärsmän tycks inte ha missförtått Peter Sutherlands agenda.
   http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-18519395

   ETT ANTAL LEDANDE SVENSKA POLITIKER OCH AFFÄRSMÄN TYCKS INTE HA MISSFÖRSTÅTT PETER SUTHERLANDS AGENDA.
   T.ex. vår förra demokrati och EU-minister Birgitta Ohlsson.

   Avskaffa Sverige!
   Skrivet av Sveriges EU-och demokratiminister Birgitta Ohlsson i Expressen 2001-06-06:
   Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.
   De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen? Demokrati och öppenhet som präglar denna del av världen?
   Ingalunda. Snarare ser vi en automatpatriotism och konservativt vurmande av nationalstaten. Trots att slumpen avgör var en människa föds, att nationalstaten sällan är den perfekta beslutsnivån och att världen blir mer globaliserad håller mänskligheten krampaktigt fast i nationen.
   Fenomenet har avigsidor. ”Nationalism är en barnsjukdom, mänsklighetens mässling”, yttrade Albert Einstein 1924. Einstein var övertygad världsfederalist, en idé från antiken som förklarar att människor är medlemmar av en universell gemenskap.
   Det är dags för oss som kallar oss för världsmedborgare att damma av världsfederalismen som vision för en mer rättfärdig värld genom att sträva efter en global union med federalistiskt statsskick. Varje land ska avstå delar av sin nationella suveränitet. Genom en global rättsordning kan mellanfolkliga konflikter lösas fredligt. En världslag ska stiftas av ett demokratiskt valt världsparlament och hävdas genom världspolis.
   Fredstanken är central inom världsfederalismen likaså tron på internationell rätt och vårt gemensamma ansvar för att mänskliga rättigheter tillgodoses överallt.
   Albert Einsteins liknelse mellan nationalism och barnsjukdomar är träffande. De är bägge svåra att kurera. Vi kan vara oense om vilka medel som ska användas i kampen. Men vi vet att i bägge fallen väntar något friskare i slutändan. Världsfederation är inte en utopi – utan ett mål för praktisk politik.
   Birgitta Ohlsson, förbundsordförande Liberala Ungdomsförbundet (LUF)
   http://1766tf.wordpress.com/dokument/avskaffa-sverige/
   Artikeln förefaller vara borttagen. Varför?

   Liked by 6 people

   • Hedvig skriver:

    @ Kent Forssgren 23 september, 2017 at 10:31

    Tack för att du påminde om den gamla BBC-artikeln från år 2012 av Brian Wheeler, politisk reporter på BBC News som beskriver Peter Sutherlands agenda.
    Minns att jag läste den då och ställde mig frågan om Sutherland verkligen kunde mena, att ”The EU should ”do its best to undermine” the ”homogeneity” of its member states”?

    Idag, fem år senare får vi konstatera att det var just det han avsåg! – Frågan anmäler sig då, varför inga ledande svenska politiker eller näringslivsledare, som blivit inbjudna till de slutna Bilderbergmötena, och kanske ställde sig tveksamma till Sutherlands ambitioner, om att underminera EU:s homogena stater, inte sade ett ord. Ingen debatt alls. Alla från Stefan Löfven (S), Mona Sahlin (S) till Carl Bildt (M) och näringslivsgiganter som Wallenberg etc var TYSTA och SAMTYCKTE!

    Inga offentliga debatter om detta någonstans, såvitt jag vet. Varför? Någon eller några i DGS:s läsekrets måste ju känna till vad som pågick under ytan.

    Här en artikel ”Slutet sällskap med dold agenda” i SvD Näringsliv från år 2013

    https://www.svd.se/slutet-sallskap-med-dold-agenda

    En annan ”Löfven deltar i mytomspunnet maktmöte”, 2013

    https://www.svd.se/lofven-deltar-i-mytomspunnet-maktmote

    En tredje Här är de fem svenskarna som är med hos Bilderberg”, 2013

    https://www.svd.se/har-ar-de-fem-svenskarna-som-ar-med-hos-bilderberg

    Hur många inser att vår svenska demokrati AKTIVT MOTARBETAS av dessa globala marknadskrafter? Dessutom tillsammans med våra egna svenska politiker som AKTIVT arbetar för att nedmontera vår nationella frihet och integritet.

    Finns det någon kunnig och lojal svensk (infödd eller utlandsfödd) som kan förklara det här för mig och alla andra som undrar?

    Liked by 2 people

 16. Hovs--hällar skriver:

  Bra tänkt, då detta ligger i den framtid vi kan se fram emot i ett av PK-sekten raserat Sverige.

  En situation som börjar tyda på en upprepning av vad som hände i Jugoslavien — alltså inbördeskrig.

  Makthavarna har medvetet importerat i storleksordningen en miljon personer från främmande kulturer, som inte passar in i vårt samhälle utan tvärtom ofta hatar oss.

  Och det kanske mest bisarra är att man ännu FORTSÄTTER med denna import trots att man i många år sett varningstecknen hopa sig.

  Vid en våldsurladdning mellan migranter och svenskar kan man misstänka att polisen skulle ställa sig på migranternas sida — enligt order från självaste Eliasson. Svensken ska tryckas ner i skiten, tycker makthavarna, om de inte gillar ”mångkulturen”. Så är läget idag.

  Liked by 4 people

 17. Anders Svensson skriver:

  Visst har Du rätt och fel … det är framtidsforskarens lott. Motståndet kommer att bli organiserat och våldsamt … och olydiga kommuner som Vimmerby och Staffanstorp kommer att få många följare där dom som obstruerar kommer att få många röster 2018.

  Och vem har sagt att vi pensionärer skall hålla oss lugna och fogliga, när man kan göra så mycket med en käpp eller en rullator. Helt säkert finns det en kader med härdade överstar som väntat hela livet på att få kämpa för Gud och Fosterlandet …

  Liked by 1 person

 18. Hortensia skriver:

  Ja, Patrik, du borde verkligen vara med (som nyutnämnd inrikesminister i Åkessons regering?) när svensk polis omsider tvingas formulera sina tankar om hur det otänkbara ska hanteras…

  … men du råkade få med ett försåtligt stavfel i dagens epistel; flyktingbaaarn är den vedertagna benämningen på de massimporterade, utomeuropeiska manspersoner som åsyftas.

  Liked by 1 person

 19. thojak skriver:

  Bra skriv, Patrik. Tyvärr är verkligheten rejält mycket mer allvarlig och illavarslande än det Du ger uttryck för. It has to get (even) worse, before it can get better. Landet saknar kompetent ledning, i allra synnerhet gäller detta polisväsendet och hur en sån total katastrof som Eliasson öht KAN/FÅR sitta kvar kan bara betecknas som varande ett för alltid gällande världsrekord av politokratisk katastrof, period.

  Arma Land ! 😦

  Mvh/TJ

  Liked by 3 people

 20. cmmk10 skriver:

  ”Därmed kommer jag till mitt bekymmer och min fråga, som är hur polisen – och militären, om den gradvis blir inblandad – kommer att ställa sig. Vilken sida kommer den svenska våldsapparaten att stödja?”

  Kanske Uruguay kan ge en ledtråd. Var det inte ”samhällsbärarna/medelklassen” som skapade en stadsguerilla i sin förtvivlan över hur välfärdsstaten bröts ned. Svaret blev väl att militären sattes in mot dem.

  Liked by 2 people

 21. m. engvall skriver:

  Lysande Patrik!
  Nu förstår vi också hur bråttom det är med ett parti som kan verbalisera vad som behövs för Sveriges uppvaknande! En fråga kan du inte ta med några avhoppade poliser i DGS-TV, och även från alla de övriga instanserna i Sverige som har lagt ner sina ursprungliga uppdrag och nu bara kör kramarlinjen. Det finns många att välja på Migrationsverket, Försäkringskassan… etc. Snarare; finns det någon som fungerar helt på riktigt längre??
  Det finns ju många bloggar som dessa skriver på, men vore skönt att kunna samla ihop vittnena här. Man orkar inte vara ute på tusen ställen och läsa runt. Samt hur välkända är de för gemene man..? Här behövs lite samling av de som bevittnat sönderfallet på nära håll och inifrån.
  Du/ni gör ett superbra jobb men tiden är knapp och alla vi läsare behöver göra vad vi kan också, ett tips är att affischera, på alla anslagstavlor från belysande krönikörer ur ”Det goda samhället”. Otroligt nog får många av dem sitta kvar på dessa tavlor vi sätter upp på.. Vi kollar av med jämna mellanrum och sätter upp nya. Vi måste hjälpa till att sprida DGS-TV och krönikorna!

  Liked by 1 person

 22. Aha skriver:

  För egen del dagdrömmer jag, istället för att slå vänstern i huvudet, att jag och mina skatteinbetalningar kan separeras från det vänsterliberala samhället med dess växande utanförskap.
  De får köra sitt race på sina områden och jag och andra som tycker som jag lever våra liv på egna områden med egna välfärdssystem, polis etc.

  En tudelning av Sverige är vad jag önskar.

  Liked by 1 person

 23. Lars Strömberg skriver:

  Har bara tagit del av de första nio minuterna av samtalet ännu, men kastar in en kommentar redan nu:
  Egoism!
  Jag tror att det är det som vårt beteende bottnar i.
  Pur egoism!
  Vi mjäkar med barnen av pur egoism! Vi är rädda för att bli uppfattade som elaka. Vi vill värna om att kunna flyta på strömlinjeformat, utan att vare sig grannar, samhälle, vänner och bekanta tittar snett på oss, konfronterar eller angriper oss.

  I vår splittrade, ängsliga, ofokuserade, inbillat eller självförvållat ”tidsbristande” tillvaro, där reflexion, resonerande och konsekvensanalyserande får stå tillbaka för facebookande, kallpratande, shoppande, gymande, fulltecknade och allmänt fladdriga vardag.
  Där varje antydan till yttre störning i form av en elak blick på jobbet eller oroande minskning av likes-frekvensen på ens facebookaktiviteter styr vårt beteende i en riktning syftande till att säkerställa vårt eget välbefinnande.

  Hur skall jag bete mig för att bibehålla och öka min popularitet?
  Hur skall jag ”tycka” för att bibehålla eller öka min popularitet.
  Vad skall jag INTE säga, göra eller tycka för att bibehålla eller öka min popularitet:

  Eller som det populära uttrycket brukar lyda:
  ”JAG vill inte va’ själv!..”

  Liked by 1 person

 24. uppstigersolen skriver:

  Idag skulle polisen utan vidare ta in villaägarna och åtala dem. Villaägare har normalt en massa farliga saker i sina förråd såsom yxor, spett, kofötter samt olika gifter för bekämpning av diverse ogräs. Här kommer domstolarna garanterat att utdöma grova böter och kanske fängelse. Sen tar flyktingbarnen och AFA över villorna. Innan detta förskräckliga scenario blir verklighet bör kanske villaägarna se sig om vilka politiker som står på deras sida. Inte är det sjuklövern.

  Liked by 3 people

 25. Lovisa skriver:

  Jag tror tyvärr att den svenska våldsapparaten är bortom all räddning. Jag minns så väl Polisens rekryteringskampanj i mitten av 00-talet där man explicit efterlyste (jag citerar ur minnet) ”kvinnor och personer med annan etnisk bakgrund än svensk.” Svenska män göre sig alltså icke besvär.

  I dag driver Polisen ”VISP – Världen integreras i svensk polis”, ett projekt som syftar till att ge invandrare utan meriter förtur till arbete hos Polisen, ett rekryteringsförfarande som inte bara är orättvist utan som också visat sig utgöra en säkerhetsrisk.

  I vilket fall kommer ett våldsmonopol som utgörs av hundratals nationaliteter och etniciteter med sinsemellan högst levande konflikter knappast att samla sig på svenskarnas sida ”när skiten träffar fläkten”.

  Liked by 6 people

 26. Rikard skriver:

  Hej.

  Det är inte så många år sedan man blev grundligt och rundligt förhånad för att skriva sådant som du gör idag Patrik.

  Även här.

  Dock är det välkommet att en person med ditt kontaktnät öppet vågar påpeka om än i förtäckta ordalag samma bittra sanning som tidigare lett till misstänkliggörande: svenska folk, beväpna er.

  Om inte alltför länge kommer nog både du och andra bättre bemedlade att öppet våga kräva etnisk rensning.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Liked by 7 people

 27. thojak skriver:

  Ett, av flera, bra sätt att skapa sig en inblick i de nuvarande, samhällsletala skeenden i Sverige är att studera/analysera hur Libanon ‘gick’ (tvingades gå) från ett i ME utomordentligt väl fungerande samhälle till det katastrofala som nu är.
  Där finns rader av paralleller till vad som sker i Sverige idag…

  Liked by 2 people

 28. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Visst är det risk att utvecklingen går i den riktningen som PE indikerar. Inlägget visar också vad som händer med människor som upplever otrevliga saker i sin närhet eller rent personligt. Det är något annat än att utrycka godhet med andras bakom en mur av säkerhetsvakter.

  Expressen har en intressant artikel på temat idag – från Lundsbrunn

  En kommentar dock om det aktuella brottet, det är med största sannolikhet inte nyanlända från MENA som utfört detta, den kategorien ägnar sig mer åt våldsbrott, knarkhandel och enklare tjuveri. Nej troligen handlar det om organiserad kriminalitet från Litauen. Man stjäl dyra komponenter till dyra bilar som används för reparation av krockade bilar. Mycket av den här brottsligheten skulle ganska enkelt kunna avskaffas genom att ge Tullen lite mera muskler, men det vill man inte.

  Liked by 4 people

 29. Sixten Johansson skriver:

  Som komplettering av Patriks text och de tidigare om systemfel rekommenderar jag Peter Springares krönika på nyheteridag.se om hur polisens arbete i dag lamslås av funktionell dumhet – han skräder inte orden. (Och passa på att njuta av Katerina Janouchs verbala lustmord på Nackapolitikerna).

  Hur scenarierna än startar lär de eskalera och leda till situationer där migranter är eller blir involverade, men där rättsapparaten framför allt kommer att användas för att slå ner aktioner och kritik mot regimen. På hemligare nivåer finns sannolikt färdiga planer för detta och provokatörer kan utnyttjas.

  Jag ska skissa två typer av aktioner, där migranter inte är inblandade, utan där kritiker snabbt blir ett direkt hot mot regimen. Antag att ett hundratal välsituerade föräldrar vägrar att skicka sina barn till skolan och i stället ordnar undervisning på egen hand utanför grundskolans ram. De får stöd av mediafolk, som indignerat undrar varför hemskolning inte tillåts i Sverige. Föräldrarna måste dömas till höga böter, annars hotas systemet. Men om uppståndelsen blir stor kan aktionen och ilskan sprida sig. Allt fler kan av missnöje med skolan vägra betala såväl böter som skatt. Hur ska regimen kunna hantera ett så systemhotande motstånd utan att våld utlöses, sprids till andra samhällsområden och börjar leda till anarki?

  En annan tänkbar utomparlamentarisk aktion är att några okända börjar sprida flygblad och massbrev med bilder, adresser, förmögenhets- och inkomstuppgifter på de ledande massinvandringsförespråkarna bland mediafolk, kändisar, politiker, myndighetschefer, akademiker och vänsterextremister. Flygblad översatta till de vanligaste invandrarspråken kan innehålla vänliga uppmaningar att kontakta dessa godhjärtade, givmilda själar. Vidare sprids namnlistor på personer, som på basis av fakta klassas som quislingar. Vi kan i andanom höra ramaskriet, men hur ska situationen kunna hanteras utan repressiva åtgärder mot kritiker generellt? Och kommer då verkligen hela poliskåren att lyda sina regimtrogna chefer?

  Liked by 1 person

 30. Petrus skriver:

  Engellau:

  ”Därmed kommer jag till mitt bekymmer och min fråga, som är hur polisen – och militären, om den gradvis blir inblandad – kommer att ställa sig. Vilken sida kommer den svenska våldsapparaten att stödja?”

  Svar:

  AFA.

  Eller i alla fall litet halvt om halvt om halvt, ungefär som när västländerna gav vapen och pengar till ”moderata rebeller” väl medvetna om att resurserna vidarebefordrades till ISIS och al-Qaida. Assad var värre än ISIS och al-Qaida. På samma sätt är de AFA bekämpar värre än AFA. Denna mentalitet speglas t ex i att AFA Dokumentation/Researchgruppen fått Stora Journalistpriset.

  Liked by 1 person

 31. Sture skriver:

  Patrik,
  tack för dina alltid lovvärda synpunkter som sätter fart på diskussionen. När det gäller hur vi arma svenska folk skall kunna försvara oss nu när vi inte längre har någon värnpliktig militär som kan försvara oss och den svenska polisen inte ställer upp för att försvara det svenska folket är en intrikat men angelägen fråga.
  John Lott Jr, nationalekonom och således yrkeskollega till dig har ägnat sitt yrkesliv åt att studera, forska och undervisa om kriminalitetens nationalekonomiska effekter. På en förfrågan från en student vilken roll den amerikanska befolkningens beväpning spelade för kriminalitetens omfattning började han forska även om detta och skrev boken ”More guns, less crime”. Detta är en bok som du (och alla andra läsare här) borde läsa.
  Det finns en sammanfattning av denna forskning (som följer kriminalitetens utveckling i USAs samtliga counties, 3.054, under 30 år) på nätet på denna sajt. Frågan är mycket angelägen och det skulle vara roligt om du i en av dina krönikor åtminstone kunde beröra ämnet, gärna på ditt oefterhärmliga sätt:
  http://denamerikanskavapendebatten.blogspot.se
  [ladda gärna ner denna artikel på er dator. De har börjat plocka bort dessa sidor nu och den kom inte upp på sökningen utan fock sökas på annat håll.]

  Gilla

 32. Ina Höst skriver:

  Funderar du på om polis och militär skulle gå emot de som försvarar sig och försöker skapa lite ordning (medborgargarden), Patrik? Inte alls otroligt!
  Tänker på Serbien som försökte skapa lite ordning bland albanska invandrare i Kosovo som trakasserade den serbiska befolkningen där. (Den albanska invandringen till Kosovo hade pågått sedan Mussolinis tid där med följden att många serber inte kunde leva där utan kände sig nödsakade att flytta ut). Det började med en intensiv propaganda om serbiska krigsförbrytelser som sedan visade sig vara påhittade. Sedan kom NATO och bombade sönder deras land! Mot folkrätten!

  Gilla

 33. Per Brorsson skriver:

  Först och främst. Polisen står på regeringens sida. Men det finns ett enkelt sätt att vända på det hela. I stället för att slå plankan i huvudet på flyktingar åker man mannfallt hem till ett antal riksdagsledamöter och förklarar att nästa besök inte blir en artighetsvisit.

  Ska vi ha en poliskår som är till för befolkningen, då ska den också vara underställd folket och inte någon regering eller statsapparat. Polisen, om den är till för folket, då ska de även skydda oss från övergrepp från regeringen, staten, riksdagen eller politiker.

  Gilla

  • cmmk10 skriver:

   ”… skydda oss från övergrepp från regeringen, staten, riksdagen eller politiker.”

   Jag vill minnas att rätten till vapen skrevs in i den Amerikanska konstitutionen just för att folket skulle kunna skydda sig mot staten. Uppenbarligen hade man en klarsynt uppfattning om människans psykologi redan på den tiden.

   Liked by 2 people

 34. Mikael Steinwall skriver:

  Något inbördeskrig tror jag inte på, åtminstone inte med Svenskt deltagande. Bara tanken på att Svenne banan skulle avbryta fredagsmyset och bege sig ut för att försvara sina domäner….
  Vi ser redan nu vart det barkar hän, infödda Svenskar flyttar till ”lugna” områden, placerar sina barn i ”lugna” skolor. I ett krig skulle det kallas reträtt.

  Liked by 2 people

  • Rolf Åberg skriver:

   Bara det att ju mer immigrantinvasionen växer och slår rot i landet, desto mer kommer denna ”kultur” att driva bort etniska svenskar och folk med europeiskt ursprung. Islam och dess allt större folk i Sverige kommer att ta över mer och mer. Till sist finns bara Kebnekajses topp kvar att fly till, förutom utlandet….Tror inte det kommer finnas lugna platser i Sverige att fly undan till. Sverige blir Europas första Afghanistan. Nej, det ser illa ut. Finns det någon räddning ?

   Gilla

 35. B skriver:

  Ja inte väljer dom nog vår sida.
  Dock sagt det förut 1 miljon jägare snitt 3 miljoner vapen.
  Polis 20000 Militär 50000 muslimer som kan strida max 300000.
  Mot det vapen till 3 miljoner medborgare.
  Om polis o militär har det minsta i Skallen så .
  Välj den vinnande sidan!
  Låt politikerna stå sitt kast.
  Men som sagt bara vänta o se.

  Gilla

 36. Gösta Svensson skriver:

  När det är färdigsnackat, färdigtwitterdrevat, färdigsvamlat i diverse TV-soffor och färdigjönsat i största allmänhet, och vi har kommit till en punkt där det är armkraft, våld och mod snarare än munväder som gäller, då kommer den enskilde polismannen och soldaten att tvingas välja sida.

  Om polismannen Sven Svensson uppmanas av den korrupta och landsförrädiska ledningen att göra något som kränker hans svenska medmänniskors självklara och ärvda rätt, måste han tänka själv och ta ett eget beslut. Man kan inte samtidigt tjäna två herrar.

  Den betalde legoknekten kan vara ett sätt för makten att komma runt risken att de underlydande plötsligt riktar vapnen åt rätt håll. Vi får väl se när man börjar ta in folk utifrån till polis och militär. Fast egentligen gör man ju redan det. Det kallas väl för ”mångfaldsarbete”?

  Gilla

 37. Per skriver:

  Nu står Nya Karolinska där i den framväxande Hagastaden. Ett glaspalats, ett skrytbygge som kommer att vara för litet när det har öppnat helt. På det lilla torget framför det nya sjukhuset kommer det att finnas ett fint hotell. Eftersom man var för snåla när man planerade för läkarnas jourrum kommer det vara så att ett tvåsiffrigt antal hotellrum kommer att behöva hyras in. Allt för att läkarna i verksamheten skall kunna få sitt ”eget” jourrum.

  Det finns så många feltänk, så många skavanker och så mycket som skulle kunna vara bättre på Nya Karolinska. För en herrans massa pengar har vi fått ett sprillans nytt sjukhus som knappt kan fungera som ett sjukhus. Det kommer att krävas ännu mer pengar för att skapa ett riktigt sjukhus av ett nytt sjukhus.

  http://iotakt.se/sjukhuset/
  Vad är det som gått snett i Sverige?

  Gilla

 38. Anders Svensson skriver:

  Vad är fel i i Sverige? Hur skulle det vara om någon enda tyckare kunde erkänna … det är tio år av medveten borgerlig politik som gett oss det kaos vi upplever. Precis som Fälldin förde en socialdemokratisk politik utan vett eller sans, så väljer Lövén att föra en borgerlig politik som förvärrar situationen … och Svenska Folket betalar och betalar och betalar …

  Det skulle inte förvåna om Nackamannen och hans stora familj kom med ett flygplan chartrat av våra ”vänner” … dom som skall försvara Gotland mot ryssen …

  Liked by 1 person

 39. Folke Lidén skriver:

  Om vi tittar på hur det ser ut idag vid oroligheter står det, för mig, klart att våldsapparaten inte kommer att stödja villaägarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.