Hur politikerväldet ger fritt spelrum åt nazister

Patrik Engellau

Sveriges härskare politikerna fattar nog ungefär hur det ligger till med Sveriges olika problem, till exempel den fortsatta migrationen och svårigheterna att inlemma dessa människor i den svenska verkligheten, men de har inte initiativet, beslutsamheten och dådkraften att göra något åt problemen. Kanske har det gått för långt för att någon över huvud taget skulle kunna åstadkomma en ”lösning” där ”lösning” betyder fysisk trygghet, kontrollerad brottslighet, god kvalitet på offentliga tjänster, traditionell svensk ordning på infrastruktur och myndigheter samt en allmän känsla av tillförsikt, medborgerlig tillit och framtidstro.

Eftersom politikerna inte kan lösa problemen ägnar de sig i stället åt att dels förneka dem, dels försöka täppa igen truten på dem som påstår att problemen faktiskt existerar. Plus att de påstår att även om problemen inte finns så har de full koll på dem och har nästan löst dem.

Den strategin kan fungera om det finns hopp om att problemen försvinner av sig själva, men om något sådant hopp inte existerar är strategin kanske den skadligaste som går att uttänka.

Politikerna är mina och andra medborgares ledare. De förväntas ta ansvar för att skapa sådana samhällsförhållanden, till exempel just lugn och reda och ordning i de offentliga systemen, att vi medborgare fritt och efter förmåga kan utveckla våra liv och därmed verka för nationens framgång och kanske hela världens. Men hur kan vi medborgare tänkas reagera om politikerna i stället iscensätter charader och låtsasspel som går ut på att de, i kraft av sitt högre förnuft och myndiga kunskap, vet att saker och ting inte alls är som vi medborgare tror utan tvärtom så oändligt mycket fördelaktigare, till exempel att nästan alla migranter är läkare eller ingenjörer?

Det första som händer är kanske att vi medborgare lugnar oss i tron på att politikerna faktiskt kanske vet något som vi inte vet. Men tiden går och verkligheten tränger sig på och gradvis växer vår misstro mot dem som vi utsett till våra ledare.

Det är ett farligt tillstånd. Det blir alldeles för lätt för olämpliga maktpretendenter att skära pipor i vassen, nazister till exempel. Jag kollade på Nordiska Motståndsrörelsens hemsida nordfront.se och slogs av två saker. För det första att de är skamlöst nazistiska. De kallar sig nationalsocialister och talar om hur fint Adolf Hitler ordnat arbetarskyddet i Tyskland. De har troligen rätt på den punkten om man inte betänker att Adolf Hitler sedan skickade ut arbetarna att dö i kriget.

För det andra talar nazisterna om just det som den svenska makten försöker sopa under mattan. Här är en text från nazisternas hemsida (visserligen från 2011, men jag vet inte om det gör saken bättre eller sämre):

Nästan alla Svenskar tycker innerst inne att vi har alldeles för många främlingar i landet. I alla fall om man frågar dem privat. Uttalar man det offentligt riskerar man att bli ”utfryst” i samhället, därför väljer många att knyta näven i fickan och låtsas att de tycker precis som man SKA tycka för att passa in. Media, skolor och politiker talar varmt om det så kallade mångkulturella samhället och kan inte nog beskriva hur positivt det är. Riksdagen gjorde till och med en ändring i vår grundlag, år 2010, där man nu lagt till att Sverige är ett mångkulturellt land. Hur kan folket tycka en sak och etablissemanget en annan? Vilka krafter tjänar på att vi har ett mångkulturellt samhälle? Hur kommer Sverige utvecklas om vi fortsätter tillåta den massinvandring som vi har nu? Varför ska vi ha massinvandring?

Min poäng är att politikerväldet, genom att inte vilja resonera om, utan tvärtom förneka, de problem Sverige har hotar att skicka medborgarna i famnen på nazister som åtminstone erkänner att problemen finns hur vedervärdiga de i övrigt än må vara.

 

58 reaktioner på ”Hur politikerväldet ger fritt spelrum åt nazister

 1. Fredrik Östman skriver:

  Är tiden mogen för denna artikel, eller kommer rännstensmedia att försöka dra dig ner till sin egen nivå under skamlösa rop att den som citerar nazister själv är nazist? Låt mig för säkerhets skull citera en kommunist: ”Vi skall inte dölja vår terrorism!” (Karl Marx)

  Gillad av 4 people

 2. Fredrik Östman skriver:

  Är tiden mogen för denna artikel, eller kommer rännstensmedia att försöka dra dig ner till sin egen nivå under skamlösa rop att den som citerar nazister själv är nazist? Låt mig för säkerhets skull citera en kommunist: ”Vi skall inte dölja vår terrorism!” (Karl Marx)

  Gilla

 3. Christer Holm skriver:

  Så är det ju såklart, att verklighetsyttrande individer sällas till motståndare och nazister. Dock är kortsiktigheten i deras tänkande problematiskt när ”motståndarna” blir medborgarna i majoritet.

  Gillad av 1 person

 4. MartinA skriver:

  Något annat som utmärker Nordfront är det oklanderliga språket. Ingen gammelmedia i sverige kommer ens i närheten av den rena textkvalitén på Nordfront.

  En annan intressant sak med NMR är att de har tagit över NSDAPs politik så mycket de kan. Det kan ju verka litet knasigt. Men effekten blir att de kan ägna alla sina ansträngningar åt organisation och propaganda. Och inte lägger ner några ansträngningar på att diskutera ideologi. Det ger deras rörelse en enorm enighet och övertygelse. Och nationalsocialism tilltalar troligen det svenska kynnet.

  Gillad av 1 person

 5. MartinA skriver:

  Sen, ”fritt spelrum” är litet felformulerat tycker jag. Det finns ingen grupp människor i sverige som förföljs och trakasseras hårdare av staten än medlemmarna i NMR.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Bostadslösa ungdomar kan nog lätt lockas,
   när man inte har en chans att skaffa egen bostad,
   när man inte har en chans att bilda familj.

   När Musse har förtur, trots att både jobb o utbildning saknas…
   Som inte gör annat än barn!

   Om inte Nazister, så garanterat rasister!

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Rasism betyder väl bara att man har lojalitet till sin egen etniska grupp? Det är väl en livsnödvändighet för ett flockdjur?

    Sen dina spekulationer är litet föråldrade. Känns mer som du snackar om skinhead kulturen på nittiotalet.

    Gillad av 2 people

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Martina
    Kanske fel valt uttryck…
    Stefan slänger det runt hela tiden!

    En högst befogad rädsla,
    för invasion av andra kulturella etniciteter!

    Ras har egentligen inget med detta att göra,
    enbart aparta kulturer som ej vill dela våra värderingar,
    men gärna våra pengar!

    Som kan övergå i annat,
    när/om vi svenskar fortsatt sätts i strykklass…

    Välkommen lär nog inte vara lika frekvent uttalat!

    Gilla

  • Stig Palm skriver:

   Socialdemokraterna på 1930 i Sverige gav god hjälp till Nationalsocialisterna i Tyskland.
   Mycket av det ‘exporterade’ kvarstod i Sverige långt in på 1960-talet.

   Gillad av 1 person

 6. Sten Lindgren den äldre skriver:

  En forskare inom psykiatrisk genomik på Karolinska, Amir Sariaslan, har gjort studier som påvisar ärftlighetens betydelse för brottslighet. Jag kom att tänka på detta apropå ledande politiker och nazism. Flera av våra ledande politiker har nazistiska rötter i förrförra generationen, t ex Löven och Kinberg Batra. Tänk om dåliga egenskaper går i arv.

  Gilla

  • Martin skriver:

   Ja. Se följande från Wikipedia:

   https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Brottslighet_i_Sverige

   Utdrag:

   Invandrade: Personer som är utrikesfödda / Personer som är svenskfödda med svenska föräldrar = överrisk på 2,5 gånger. Det är alltså 2,5 gånger vanligare att utrikesfödda än svenskfödda med svenska föräldrar är misstänkta/registrerade för brott. Om man kompenserar för skillnader i inkomst, utbildning, kön och ålder erhålles en standardiserad överrisk på 2,1, det vill säga det är 2,1 gånger vanligare att en utrikesfödd är misstänkt/registrerad än en inrikesfödd med inrikesfödda föräldrar och med samma inkomst, utbildningsnivå, ålder och kön. Svenskfödda med utrikes födda föräldrar har enstandardiserad överrisk på 1,5.

   Då ska man komma ihåg att det finns ett stort mörkertal i utanförskapsområdena samt att allmänheten vidar åtgärder för att skydda sig. Utan dessa åtgärder hade brottsligheten sannolikt varit ännu högre.

   Gillad av 1 person

   • Martin skriver:

    Vidare kan brottens art skilja sig, vilket inte reflekteras i statistiken ovan. Enligt Tino S. är 60% av alla de med fängelsestraff längre än 4 år (grova brott) utrikesfödda. Om man även tog hänsyn till brottens art skulle nog siffrorna bli ännu mer skeva då invandrade troligen står för mer av den grova och organiserade brottsligheten.

    Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Sten Lindgren den äldre 27 augusti, 2017 at 08:39

   Så bra att du tog upp ledarskribenten Ivar Arpis sommarsamtal med Amir Sariaslan, forskare inom beteendegenetik på Karolinska Institutet! Hans forskningsområde är vetenskapen om det biologiska arvets och miljöns betydelse för individuella skillnader i beteendet. Och gravt försummat inom samhällsvetenskapen.

   Trots att Sariaslans studier har lett till häpnadsväckande resultat som publicerats i prestigefyllda internationella tidskrifter, är det väl knappast någon som hört eller läst om honom i public service eller i mainstream media.

   Varför skriver inte våra svenska journalister om en ”metastudie visade att det ärftliga inflytandet förklarade 65 procent av varför vissa ungdomar utvecklar aggressivt antisocialt beteende?

   Sariaslan påpekar att ”vi i dagsläget saknar robust forskning om vilka insatser (mot kriminalitet) som har långsiktiga effekter i Sverige.”

   Varför satsar inte regeringen Löfven ett gigantiskt belopp forskningsmedel för att ta reda på den saken – i stället för att pytsa ut den ena meningslösa ekonomiska satsningen på de destruktiva bostadsområdena? När man nu fått svart på vitt att alla dessa satsningar är att kasta pengarna i sjön.

   https://www.svd.se/sariaslan-det-mesta-kriminologerna-sager-kan-vara-fel

   Tyvärr är ovastående ledare en premiumartikel i SvD, som inte är tillgänglig för andra än prenumeranter.

   Gilla

 7. Martin skriver:

  Om det verkligen är FIENDEN vi släppt in är folks reaktioner fullt förståeliga. För då handlar det faktiskt om liv/ett gott liv och död/dåligt liv. Om migranterna uppvisat god vilja till anpassning vore saken en annan. Frikyrkopastorn Stanley Sjöberg berättar på Youtube om sitt möte med en iransk islamsk teolog/högt uppsatt. Han spänner blicken blicken i Stanley och säger ungefär såhär: ”Ni tror ju inte ens på er egen religion. Men vi tror på vårt budskap och nu kommer vi. Och vi kommer att segra.” Vidare säger Stanley att islam tidigare i världshistorien gradvis infiltrerat kristna länder och utrotat kristendomen. I arabisk TV förmedlas enligt Stanley att islam/mellanöstern har en plan för att undergräva och islamisera väst.

  Gillad av 3 people

  • lasse4u skriver:

   ”Planen” är inskriven i ideologin, den ska spridas/missioneras och någon tolerans för ”den andre” ingår inte i konceptet.
   God vilja till ”anpassning” finns bara när det är av tvång, d.v.s. man är så få att inget alternativ finns i praktiken. Det är inte specifikt för den muslimska invandringen, det är nog en ganska allmänmänsklig egenskap. Det handlar om volymer.
   Som KO Arnstberg säger senaste intervjun på SWEBBTV, han är förundrad över hur så mycket dumhet kan finnas bland hans högt utbildade bekanta.
   Normalt tänkande människor borde väl inse att så här stora volymer aldrig kommer att integreras (assimileras) i den ”svenska modellen”. En praktisk omöjlighet, oavsett var de kommer ifrån.

   Gilla

 8. Lars-Erik Eriksson skriver:

  De som ger sig hän åt Nationalsocialismen vurmar för en stor, stark närmast transnationell stat.
  Exakt samma grundtänk som finns hos en annan vänsterextrem rörelse, Kommunismen.
  För dessa figurer står rörelsen över alla nationers suveränitet.
  De erkänner inte tillvarons komplexiteter utan kräver i sann autistisk anda en jädrans ordning och reda, var sak på sin plats och kritikerna in i ugnen på 666 grader forever.
  Vi som skriver här är möjligen romantiska nationalister utan erövraranspråk även om det vore kul att komma över Norge för vackra fjordars skull inkl. oljefonden.

  Gillad av 1 person

 9. Moab skriver:

  Så är det, det är som Steen skriver förvånande att inte fler blir nazister. Det som skall till är väl att någon som Reinfeldt tar över dessa rörelser och skapar Nya N och rensar ut en del gammalt bagage. Jag kan förstå att man är främlingsfientlig men jag har aldrig fattat vad det är som drar i att bli just nazist? Vad är poängen, inkörsporten? Att judarna ligger bakom allt ont? Det är ju så långsökt, som att tro på zon 51 och UFOs, men det är klart, det lockar en del. Jag får nog läsa på, är nazism bara kommunism för vita?

  Men som Patrik skriver, makten och media skulle inte kunna göra ett bättre jobb än de gör i att skapa en grogrund för nazism. När SD blir största parti så kommer det så klart att finnas plats för ett litet 4% parti som kämpar om de mest främlingsfientliga, Bah-Kunke och ungdomsförbunden skriver ju den identitetspolitiska manualen nu.

  Gillad av 4 people

 10. . Anders skriver:

  Tja, vilka är det som kommer att kunna erbjuda den svenska befolkningen skydd i framtiden? Att bo granne med Hells Angels är väl numera närmast en bonus.

  Gilla

 11. Asta skriver:

  I dissidentkretsar ofta den bittra frågan ”När ska vi få upprättelse, när ska etablissemanget erkänna att vi dissidenter hade rätt, att vi inte var fascister med en unken människosyn utan att Sverige idag hade mått bättre om man hade lyssnat på oss i tid?”.

  Mitt svar är att det kommer inte att ske. Skillnaden mellan etablissemang och dissidenter är att dissidenter strävar efter ärlighet, medan etablissemang strävar efter makt. Om etablissemanget skulle erkänna att en grupp dissidenter hade rätt skulle de frivilligt ge upp en del av sin makt, och det ligger inte i etablissemangspersoners natur.

  Därför är en av de viktigaste insikterna för dissidenter att vägra skämmas. Etablissemanget kommer nämligen alltid att försöka tvinga oss att skämmas.

  http://iloapp.marikaformgren.se/blog/www?Home&user=0

  Gillad av 6 people

 12. Stig Palm skriver:

  Vi knyter näven i fickan och inväntar september 2018 att då rösta på ett parti som är för Sveriges Väl och deras ursprungsinvånare och heter Sverige Demokraterna. Det saknas -ism i den partibeteckningen – Socialism – Kommunism – Nationalsocialism.

  Gillad av 4 people

 13. Walfrid skriver:

  Man kan väl säga att det är synnerligen oklokt att skapa en situation där den ursprungliga befolkningen i ett land upplever sig åsidosatta av inströmmande främlingar.
  Sådant har hänt flera gånger i historien, och det har aldrig slutat väl. Det är tråkigt att Tysklands historia är ett så infekterat område att det inte går att diskutera sakligt, annars är det ju ett exempel på hur det kan gå om en befolkning känner sig överkörd och utnyttjad av främlingar. Om de hade rätt i det eller ej får någon annan avgöra.
  En klok statsledning gör allt för att undvika att grogrund för sådana känslor uppstår.
  Dessvärre är vår statsledning inte riktigt klok, tydligen, utan släpper gladeligt in alla som vill och kan ta sig hit. Väl här får de förmåner som svensken bara kan drömma om. Om det inte ger upphov till tråkigheter på sikt ska jag äta upp Annie Lööfs andra sko.

  Gillad av 6 people

 14. Folke Lidén skriver:

  Politiken i dag är ett skådespel där artisterna befinner sig på en scen. Pjäsen framförs för en elit av journalister och tyckare – en elit. Betalande åskådare saknas. Alla i lokalen får rundligt betalt för att bevista något som de låtsas handlar om verkligheten.
  Aktörerna håller allt vid liv genom att uttala besvärjelser och lögner – ”ordning och reda”, ”80000 ska utvisas”, ”vi kan aldrig acceptera våldet”, ”den nya moderatledaren måste ta avstånd från SD”, ”ekonomin är urstark”, …
  De högt betalda åskådarna på första raden låtsas ta budskapen på största allvar. Man spekulerar i huruvida olika konstellationer ska vinna nästa val. Man, gråter med och berömmer de som presterat så illa att en fortsättning på uppdraget inte är möjlig. Det gör man i trygg förvissning om att vederbörande snart dyker upp igen – som generaldirektör eller ambassadör. Man vet att det inte spelar någon roll om kunskap inom det nya området saknas eller om språkkunskaperna inskränker sig till knagglig skolengelska.
  Under pjäsens pauser äter och dricker man gott.
  Men hos en och annan växer en klump i magen. Oroväckande högljuddhet och arga röster anas bakom de stängda dörrarna.
  Någon kanske t o m mumlar tyst – Befinner vi oss i det svenska etablissemangets bastiljen?

  Gillad av 3 people

 15. Mikael Steinwall skriver:

  Problemen läggs på hög, i kölvattnet av Europas största invandring. Det räcker med att läsa rubrikerna i valfri dagstidning. Bilbränder, våldtäkter, skottlossning och politiska förslag till hur vi ska hantera ”utmaningar” som tex unga afghaners drogproblem eller ”IS resenärer”.
  Men problem är till för att bortförklaras (socioekonomiska orsaker) eller relativiseras (det är män som våldtar).
  Debatten är stympad. Och fältet ligger öppet för extrema, odemokratiska grupperingar.
  En oroande men helt logisk utveckling.

  Gillad av 2 people

 16. Hortensia skriver:

  Läckert frispråkigt, Patrik, men att den ovanligt vänliga, välutbildade och väluppfostrade svenska folkspillran till följd av landets politiskt påbjudna – alltjämt pågående och påskyndade – folkutbyte, skulle hinna bli nazister innan tvångsislamiseringen har fullföljts är, enligt min bestämda uppfattning, helt osannolikt.

  Morgondagens ”svenskar” lär dock vara unket antisemitiska, inavlade barbarer…

  … om inte alla kloka män och kvinnor i vårt arma, arma land tar vara på (den allra sista?) chansen, att rösta bort en majoritet av de vämjeligt multikultiförhärligande landsförrädarna i Sjuklövern ur riksdagen i kommande val. Den 9 september 2018 blir, om inget oförutsett inträffar, dagen D för Sverige. D som i SD.

  Gillad av 4 people

 17. malmoperspektiv skriver:

  Politikerväldet har en hel stab av ledarskribenter till sin tjänst, vars viktigaste uppgift tycks vara att förneka eller bortförklara de problem som massinvandringen skapar. Ett typiskt exempel är tidningen Norra Skånes politiska redaktör Yngve Sunesson. I veckans gratisnummer av tidningen skriver han under rubriken ”INITIERAT”:

  ”Här är fakta: invandringen vinklas ofta negativt”.
  Jag håller på att få morgonkaffet i vrångstrupen men fortsätter att läsa:
  ”Det finns en myt som odlas framförallt av främlingsfientliga krafter men förvånansvärt ofta också av normalt sett sansade och seriösa debattörer: invandringens negativa effekter döljs av media.”

  Han hänvisar sedan till en rapport om perioden 2010-2015, som visar att invandringen oftare vinklas negativt än positivt. Vem som beställt rapporten och vem som har utfört rapporten nämner han inte.
  Jag kommer direkt att tänka på en annan ”rapport” som hade sina bestämda politiska syften, Sions Vises Protokoll. Pressade makthavare kan ju som bekant skapa vilka rapporter de önskar och behöver. Det svenska politikerväldet saknar varken resurser eller kompetens på det området.

  Naturligtvis kan ju inte heller alla bilbränder, rån, mord, skottlossningar, våldtäkter, bedrägerier och mycket annat ”kulturberikande”, sopas under mattan.
  Yngve Sunesson tillhör ju PK-etablissemangets opinionsbildande riddare, utrustade med egen tidning och många väpnare. En av deras viktigaste plikter är nu att dölja, förminska och bortförklara massinvandringens förödande konsekvenser.
  Att de samtidigt gör ett fantastiskt gott rekryteringsarbete för Nordiska Motståndsrörelsen och andra nationalsocialistiska organisationer, tycks bara sporra dem i sin nit.

  Gillad av 2 people

  • Moab skriver:

   Jo, man undrar var alla dessa skribenter finns som vinklar invandringen negativt? Skriver de i någon totalt okänd tidning, eller i ett parallellt universum där en majoritet av alla journalister är konservativa invandringskritiker?

   Jag söker med ljus och lykta efter artiklar som har en invandringskritiskt vinkel. så om någon har tips om dessa alster så hör gärna av er!

   Gillad av 1 person

   • Hedvig skriver:

    @ Moab 27 augusti, 2017 at 13:38

    Idag skriver Nuri Kino en gästledare om migration ”En ny slags människohandel” på ett helt uppslag i SvD.

    Nuri Kino skriver om verkliga ankarbarn, som inte behöver DNA-testas, om de inte vill det och som kan ta hit för dem fullständigt främmande vuxna människor och hävda att det är deras föräldrar. Tillvägagångssättet organiseras av människohandlare och har varit känt av våra myndigheter under minst 15-20 år.
    Sedan år 2000 har Sverige tagit emot drygt en halv miljon anhöriginvandrare. Hur många ankarbarn som kommit till Sverige under senare år är okänt.
    Det handlar om en ny sorts människohandel.

    https://www.svd.se/nuri-kino-en-ny-slags-manniskohandel

    Gillad av 2 people

 18. Steven Jörsäter skriver:

  Jag brukar säga att hotet ifrån nazismen enbart är ett inbillat hot som marknadsförs av vänsterpersoner för att ytterligare diskreditera ”högern”. Det måste vara omöjligt för en så fullständigt bortgjord rörelse att kunna locka några större skaror.

  Men du har en poäng i att den världsbild som marknadsförs av de etablerade medierna nu är så förljugen att till och med nazister skulle kunna få sympatier genom att avslöja en del av dårskapen.

  Därför är det med stor tillfredsställelse man kan lyssna till Jimmie Åkessons sommartal från igår

  http://www.tv4.se/nyheterna/artiklar/se-hela-jimmie-%C3%A5kessons-sd-sommartal-59a18c7d4bd8e5721600d4cb

  Här kommer sanningen fram. Dårskapen och det moraliska förfallet kring spektaklet på Medborgarplatsen framställer han i all önskvärd tydlighet. Men han säger också : ”Det bästa motståndet mot det här vanstyret är sans och balans”. Allt annat är att spela de vänsterliberala i händerna.

  Sverigedemokraterna är nog det allra bästa försvaret vi har mot nazismen. Och att vägra se och relativisera de gigantiska skillnaderna mellan dessa båda rörelser är just att göda nazismen.

  Gillad av 3 people

 19. Olle E skriver:

  På 80-talet läste jag följande:
  – Gör man inget åt ett problem,
  löser det sig självt,
  en gång av tre,
  mer eller mindre bra!

  Gilla

 20. ist skriver:

  I Aurora 17 deltar Sverige, Finland och med Natoländerna Norge, Danmark, Frankrike och Estland och USA. USA deltar med marin, flyg och landstridskrafter. Över 19.000 svenska soldater kommer öva på att försvara mot ett angrepp österifrån.
  T.o.m. en blind kan se att Aurora 17 är tydligt riktad mot Ryssland.
  Ryssland har också krigsövningar. Sedan 1999 har de en återkommande övning
  Zapad och den senaste hölls 2012

  Årets Zapad 17 sker sedan den amerikanska kongressen nyligen infört nya sanktioner mot Ryssland som ett svar på den påstådda ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet.
  Som aldrig kunde bevisas
  Däremot finns det flera belägg för att USA intervenerat i val i Ryssland, senast i presidentvalet år 2012.

  I den svenska propagandan kring Aurora 17 upprepas påståendena om Rysslands aggressiva rustningar. Här ljuger man medvetet.
  Det man vill undanhålla det svenska folket är att Rysslands försvarsutgifter 2016 låg på den lägsta nivån sedan 2011.

  Helt nyligen aviserade Kreml nya sänkningar av anslagen i 2018 års budget och det är tvärt emot vad Sverige påstår – Ryssland arbetar för nedrustning.

  Skärskådar man vad USA lägger på sin krigsmakt ser man att USA spenderar 10 gånger än vad resten av världen gör tillsammans.
  http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.se/

  Etablissemanget drar ner oss i dyn på område efter område, får de hållas hamnar vi nu i fronten på ett av
  USA:s aggressionkrig. Hur ska man annars tyda deras agerande.

  Gillad av 1 person

 21. Johan skriver:

  Tror att antalet övertygade nazister i Sverige är relativt konstant över tid. Skillnaden är att man idag klistrar etiketter på pk etablissemangets motståndare och använder enligt pk manualen det gamla slagordet nazist. Det är enklare än att bemöda sig med att identifiera det verkliga problemet. Kanske också för att man innerst inne vet vad problemet är men att identifiera det gagnar inte pk agendan. Mao om verkligheten inte överensstämmer med agendan så har verkligheten fel.
  Däremot tror jag det finns en ”cry wolf” risk. Dvs att om man ropar nazist för ofta finns risken att man till slut lyckas få den verkliga nazismen att få fotfäste.

  Gillad av 1 person

 22. pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

  Att politikerna nu kontraproduktivt krattat manegen för de extrema nationalsocialistiska ambitioner ingen vuxen medborgare med det sunda förnuftet i behåll förmår acceptera, är en med sanningen överensstämmande slutsats.
  Emellertid förtjänas påpekas det faktum att våra korrupta makthavare knappast låter sig förvånas över det kaotiska tillstånd deras allt annat än omdömespräglade statskonst genererat.
  De visste precis vilka konsekvenser den gränslösa migrationspolitiken skulle utmynna i, och att inbilla sig att dessa kaosproducenter och globaliststrateger icke varit medvetna om vad slags scenario EU-diktaturen tillskapar, samt att rikets styresmän agerat i enlighet med något slags humanistiskt tänkande, kan vi utan vidare ceremonier förpassa till de vådliga villfarelsernas växande sopberg.
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 23. Ekonom skriver:

  Jag håller med om att en del politiker sannolikt är medvetna om problemet. Den svenske minister som spontant utbrast ”gudars” när han på en presskonferens fick höra att Rumänien fick 30 miljarder per år från EU för att ordna ett bättre liv åt romerna skulle förmodligen vara kommunicerbar om man kunde ordna ett bra jobb åt honom. Men med dagens förutsättningar i samhället är det inga som helst problem att få honom att agera lydigt. Han vet vad han behöver göra för att media skall ha en någorlunda välvillig inställning till honom vilket är nödvändigt för en politiker. Vill han ha ett bra jobb i den politiska sektorn efter politikerkarriären så krävs att han gör samma saker.

  Maud Olofsson skulle sannolikt ändra sig om alla medier ändrade sig. Hon får en kick av att känna positiv respons, eller förväntad positiv respons. Hon gillar att bli struken medhårs av media och de som bestämmer och vet vad hon behöver göra för att åstadkomma detta. Hon känner den förväntade belöningen. ”Hi, hi, hi” säger hon förtjust och skiner som en sol. Hon gjorde under sin politikerkarriär detta instinktivt snarare än som en del av en rationell karriärplanering.

  Sedan har vi de politiker som faktiskt inombords funkar som AFA:iter med den skillnaden att de inte själva är beredda att gå ut på stan och kasta flaskor fyllda med piss på folk de ogillar. Här kan motivbilden variera. För en del är det fråga om religiösa skäl. För en del kan det vara fråga om den upplevda säkerheten för en själv eller familjemedlemmar. Färre ”svennar” och fler färgade innebär ett mindre potentiellt antal nazister och liknande. 67,5 % röstade på Sven-Olle i folkomröstningen i Sjöbo år 1988. Den här faktorn kan ha betydelse för både de som drivs av religiösa skäl och upplevda personliga säkerhetsskäl och liknande. Eftersom nazisterna aldrig fick mer än 1 % av rösterna på 30-talet så går det väl kanske att få en del politiker som själva har färgat påbrå eller färgade familjemedlemmar att inta en aningen mer sansad attityd. Jag vet inte om det var detta som hände med Anna Kinberg Batra (gift med David Batra) eller om det var fråga om taktik för att plocka röster från SD. Tittar vi på övriga borgerliga partiledare så ser vi att Jan Björklund har två utlandsadopterade barn. Han har själv sagt att han inte kan tänka sig samarbeta med SD p g a detta. Hans mors familj var också aktiv i norska motståndsrörelsen under 2:a världskriget och fick fly till Sverige. Ebba Busch Thor har en bakgrund i Livets Ord. De har en ”Refugees Welcome”-skylt på väggen. En positiv inställning till Israel och judenheten är också ett väldigt centralt element i Livets Ords ideologi. I detta avseende kan de väl beskrivas som en turbo-variant av pingst. Förre moderatledaren Reinfeldt är till 1/32 subsaharisk afrikan. Bl a Aftonbladet har skrivit om detta. På Flashback och andra ställen har man gycklat med hans härstamning och kallat honom för ”neger-Reinfeldt” och liknande. Är inte så säker på att Reinfeldt blivit så glad när han fått läsa dylika saker på nätet. Annie Lööf uppfattar jag som en intelligent, skrupelfri karriärplanerare. Hon är ingen idiot som Maud Olofsson. Maud Olofsson fick under 3,0 i snitt i skolan trots att hon kämpade, vill jag minnas. ”Det var lärarnas fel!” utbrast hon när hon intervjuades. Det märks att hon är korkad. Utan politiken och politik-liknande jobb via centerpartiet hade hon sannolikt fått bli något typ en bespisningstant (inte chef utan en sådan som med tom blick står och slevar upp potatismos i elevernas tallrikar). Löfvén påminner litet om Maud Olofsson men är väl inte riktigt lika korkad. I och med att hans biologiska morfar var nazist så är han väl också tvungen att vara minst lika lydig som de andra. Vill minnas att Wolodarski puffade för Löfvén som partiledare.

  När det gäller Nordiska Motståndsrörelsen vill jag också påpeka att ju mer aktiva de är, och ju mer de syns, desto större är risken att detta används som förevändning för att skärpa rättspraxis och införa ny lagstiftning som kringskär demokratin. Jag noterar också att ungdomar, som kanske inte förstår så mycket av politiken, och lockas in i grupper typ Nordiska Motståndsrörelsen blir förbrukade som politiker för partier som en bredare allmänhet kan tänka sig rösta på. De här faktorerna tror jag är en anledning till att grupper som Nordiska Motståndsrörelsen faktiskt får en del uppmärksamhet. Kommer här också osökt att tänka på SD:s Patrik Ehn som i ungdomen varit med i Nordiska Rikspartiet. Detta gjorde det väl svårt att ha honom kvar som ledarfigur i partiet. Han hade nog blivit sparkad även utan kontakterna med en ledande NPD:are.

  Gilla

 24. Erik skriver:

  Jag tänkte kommentera det där citatet från Nordfront:

  ”Nästan alla Svenskar tycker innerst inne att vi har alldeles för många främlingar i landet. I alla fall om man frågar dem privat. Uttalar man det offentligt riskerar man att bli ”utfryst” i samhället, därför väljer många att knyta näven i fickan och låtsas att de tycker precis som man SKA tycka för att passa in. Media, skolor och politiker talar varmt om det så kallade mångkulturella samhället och kan inte nog beskriva hur positivt det är.”

  Ja, det kan vara sant. Men de flesta svenskar, även om du frågar dem privat, har inget emot att vi vid våra universitet har utländska studenter. De flesta svenskar tycker det är idioti att vi kastar ut programmerare från utlandet för att dennes arbetsgivare betalat 150 kronor för lite i sociala avgifter och skatt för att personen ska få stanna som arbetskraftsinvandrare.

  Det människor är oroliga för är något annat än vad nazisterna är oroliga för. Nazisterna är oroliga för att befolkningen ska bli mindre homogen. De talar i termer av ras och menar att den vita rasen är hotad och håller på att utrotas. Denna rädsla som nazisterna känner delas inte av så många människor utanför de nazistiska sekterna. Den oro som människor i allmänhet känner är att de inte upplever att Sverige kunnat integrera alla människor som invandrat hit.

  Detta riskerar att inverka menligt på samhällsservicen. Även tryggheten i samhället minskar i ett samhälle med stora sociala och ekonomiska klyftor. Jag röstade länge på M. Jag tror att de flesta som stött M historiskt förvisso inte varit för total jämlikhet. Däremot har de flesta velat hålla ihop Sverige och varit stolta över det här allmänt spridda välståndet. Jag vill mycket hellre leva i ett Sverige där jag vet att städaren lever ett tryggt och av välstånd präglat liv än ett djupt segregerat Sverige.

  I Brasilien, där jag vistats, tjänar en utlandssvensk tjänsteman sysselsatt inom industrin kanske tio-tjugo.trettio gånger mer i månaden än en arbetare. Så måste man där också leva i isolat med höga murar omkring sitt bostadsområde, man kan inte promenera eller cykla fritt utan är hänvisad till bilen för att ta sig någonstans eftersom risken att du bli rånad annars är stor. Jag vill inte att Sverige ska bli som Brasilien.

  På dessa grunder vill jag att Sverige lägger om sin migrationspolitik och gör den långsiktigt hållbar. Under flera decennier framåt anser jag att vi ska föra en mycket restriktiv politik. Den stora frågan vi nu har att lösa är hur de som bor i utanförskapsområden ska komma ikapp majoritetsbefolkningen. De måste nå samma utbildningsnivå och stå på ungefär samma ekonomiska nivå. Om inte får vi permanenta klyftor i samhället. Och då kommer vi få se klasskonflikter inom politiken men också inom samhället där fattiga människor vänder sig och riktar hat mot rikare medborgare. Så ska vi inte ha det.

  Gilla

  • Ekonom skriver:

   Svar till Erik:

   Jag har väl sett siffror på att uppåt 40 % av den etniskt svenska befolkningen skulle tycka att det var obehagligt om ett eget barn skaffade barn med en färgad person. Jag känner själv till ett par sådana exempel som jag fått höra om. Ena exemplet: Pappan satt sammanbiten vid köksbordet och såg ut som om han just fått reda på att han fått cancer eller skulle gå i konkurs. Mamman stod lutad mot diskbänken och bölade ”faan, så jävligt, buuuhu”. Men sedan höll de god min och log tillgjort när den nye svärsonen kom på besök.

   De flesta i 40 %-kategorin verkar åtminstone tidigare ha tänkt ”det händer aldrig mig”. Men i och med att man sett att det hänt vänner och bekanta kan detta eventuellt ha bidragit till ett ökat stöd för SD. Viktigare tror jag dock är att man skräms av att människor som ser annorlunda ut och beter sig annorlunda gjort entré i deras boendemiljö. Detta verkar vara den avgörande faktorn. Så länge man själv befinner sig på behörigt avstånd från mångkulturen så röstar man inte på SD i så värst hög grad. För ytterst få människor torde rädsla för ”rasblandning” vara skälet till att man röstar på SD (även om SD numera, sedan kanske 20 år tillbaka i tiden, inte säger sig vara mot rasblandning och inte antyder något liknande heller).

   Så det är väl både sant och inte sant att vita européer i Sverige inte har något mot ”rasblandning”.

   Det verkar också vara så att folk generellt har en klart högre aversion mot kombinationen av människor som ser annorlunda ut och beter sig annorlunda. Det är skrämmande för folk. Inte ens vita AFA:iter vill bo i tydligt invandrardominerade områden. Det gick att bo i områden typ Rågsved där en hel del otäcka knarkare som drog omkring för 40 år sedan. Men Rinkeby idag? Nej, icke. Här är väl hyckleriet som mest frekvent bland invandringsförespråkarna. De allra värsta hycklarna bland invandringsförespråkarna är väl dock en del i 40-procentgruppen som tänker ”urrrk, krääks” när dottern kommer hemdragandes med en afrikan eller mellanösternknutte och som innan dess tänkt ”det händer aldrig mig”. Sådana människor finns. Tro mig.

   Gillad av 1 person

  • MartinA skriver:

   Är det inte främst ras som skiljer människor åt i Brasilien? Alla har ju samma religion och de allra flesta har bott i Brasilien i massor av generationer.

   Gillad av 1 person

 25. Sören Collin skriver:

  Franz Josef Strauß i Tyskland så alltid att det inte skulle inte finnas nàgot Parti Till höger om CSU (i Bayern). Tänk hur rätt han hade!
  Sören collin!

  Gillad av 1 person

 26. johan utan land skriver:

  Helt riktig observation av PE. Trots att de intellektuella alltid tjatat om att vi måste lära oss av 30 talet har de själva inte fattat någonting. De arbetar idogt på att skapa precis en sån jordmån av kaoz som en gång var nödvändig för Nationalsocialismens framgång. Desperata medborgare vände sig till den rörelse de (felaktigt som vi idag vet) trodde kunde erbjuda ordning och reda. Under normala omständigheter hade Nationalsocialisterna förblivit en fotnot i historien.

  Man tycker att de intellektuella av självbevarelsedrift borde vara intresserade av att landet Sverige fortsätter att vara välfungerande. Det är ju numera de som besitter alla viktiga poster. De är de som har höga löner och fina bostadsrätter och skall man tro ryktena från Stockholms innerstad så uppskattar de att spendera rätt friskt på nöjesliv. Det är inte frågan om några asketer som offrar sig för en högre sak. De har liksom vunnit redan och håller nu på att kasta bort allt. Oklart varför men de kanske vill slå ihjäl de sista resterna av det gamla Sverige. Risken finns att de kommer att lyckas men frågan är om de själva kommer att kunna njuta av frukterna av den segern. Jag misstänker att det handlar om ett fall av kollektivt vansinne och hybris hos vår härskande klass.

  Gillad av 2 people

 27. Gert B. skriver:

  En tomboll som Jenny Strömstedt riskerar också att skapa spänningar med en sådan krönika som publicerades i Expressen den 26/8 . Själva publiceringen är ett rejält fattigdomsbevis på den blaskans låga kvalitet. Fru Strömstedt sammanfattar krönikan med att vi, de ondskefulla, endast är avundsjuka.
  Läsningen av d.s.k. krönikan gav mig faktiskt kalla kårar och olustkänslor. Mina tankar vimlade runt. ”Är hon på riktigt?” ”Kan man vara så intellektuellt handikappad?” ”Poserar hon?”
  Tomas Gür kommer till min räddning och skriver ett Facebookinlägg där han klart och tydligt visar oss alla fru Strömstedts intellektuella begränsning. Här kommer Tomas avslutande ord:
  ”Okunnigheten har dock en fördel. Jenny Strömstedt kan därmed, utan hänsyn till fakta, framstå som en godare människa än många av oss andra.
  Detta är inte samhällsdebatt.
  Detta är självförhärligande utklätt till samhällsengagemang.” Tomas! Jag lyfter på hatten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.