Skolan ska inte anpassa sig efter islamiska fundamentalisters krav

mohamed2

Mohamed Omar

När jag var muslim mötte jag ständigt denna oro för att barnen skulle försvenskas. Att bli svensk var för många troende muslimer detsamma som att vara ”fallen” eller ”förstörd”. Särskilt för flickor var det någonting skamligt, att bli kallad svensk var nästan lika illa som att bli kallad hora. För det fanns en utbredd föreställning om att svenska flickor var ”dåliga”.

Imamen i moskén påminde hela tiden föräldrarna om deras ansvar att se till att barnen fick en islamisk uppfostran och skyddades från svenskarnas kultur och sätt att leva. Den som hade en dotter som ”blivit svensk” fick skämmas i moskén. Han hade misslyckats. Vissa skickade till och med sina barn till hemlandet för att de skulle få lära sig modersmålet, Koranen och goda seder. Andra gick ständigt och funderade hur de skulle kunna återvända utan att förlora tillgången till den svenska välfärden. En långtidssjukskrivning var bäst, eller ännu hellre en förtidspension. Då kunde man flytta hem och samtidigt plocka ut svenska bidrag varje månad via bankautomaten.

Den frikostiga föräldraledigheten var också ett sätt. Med hjälp av den kunde man leva i flera år i ett på föräldrapenningen i ett billigt land som Somalia eller Bangladesh. Under denna tid fick barnen möjlighet att vara bland de egna, fostras i den egna kulturen och lära sig Koranen. De driftiga kunde använde pengarna för att starta affärer så att man aldrig mer behövde återvände till Sverige, förutom vid sjukdom då man ju föredrog gratis, svensk vård.

Något som besvärar traditionellt troende muslimer är den svenska skolan. Detta är välkänt bland lärare som arbetar i skolar med muslimska elever. I islamologen Jonas Otterbecks bok Muslimer i svensk skola, som kom ut 1994, tar han upp flera motsättningar mellan traditionell islam och svensk kultur. Otterbeck beskriver den oro som muslimska föräldrar känner över att deras barn ska påverkas av den svenska kulturen, en kultur som ofta beskrivs som ”normlös”. En sak som gör att man tänker så är att män och kvinnor inte hålls åtskilda:

”Anständighetsregler och regler för samvaro finns det gott om i de islamiska källskrifterna. Generellt kan sägas att målet med dessa är att män och kvinnor, som inte är släkt, inte ska träffas utan att det finns någon social kontroll över vad de gör.”

Muslimska föräldrar litar inte på den svenska skolan, menar Otterbeck. En vanlig föreställning är att de muslimska flickorna, för att räknas som anständiga och kyska, inte ska visa sin kropp, förutom ansiktet, och undvika kontakt med pojkar. Idrotten är ett ämne där motsättningar kommer upp till ytan:

”Ibland uppstår det konflikter mellan muslimska föräldrar och skolan om på vilka villkor deras barn ska delta i idrotten. Oftast gäller det döttrarna. Det de muslimska föräldrarna reagerar starkast mot är att deras döttrar ska vara nakna tillsammans med andra flickor i omklädningsrummet och i duschen, delta i könsblandad idrottsundervisning, vara klädda i åtsittande idrottskläder samt vara utan huvudduk under lektionerna.”

Ett annat är simundervisningen:

”Att visa sig i badkläder är otänkbart för många starkt troende muslimer. De tycker att det är ett alltför avslöjande plagg för att anses som anständigt. Det förekommer att muslimska flickor vägrar att delta i simundervisning och helt enkelt inte visar sig på lektionerna. Ibland föreslås flickorna att de åtminstone ska följa med till badhuset och titta på, men en muslimsk flicka kan sägas begå en synd när hon tittar på halvnakna kroppar.”

Otterbeck, som i förordet bekänner sig till mångkulturalismen, menar att för att slippa konflikter kan det vara bäst att ge upp och befria muslimska flickor från simundervisning. Det är den svenska skolan som ska anpassas till muslimernas krav, inte tvärtom. Samma hållning ser vi nu i Hässleholms kommun. Kommunen har köpt in burkinis, heltäckande simkläder, för att muslimska flickor ska kunna vara med i simundervisningen.

”Vi vet att det finns elever som inte kan delta i simundervisningen utan mer täckande klädsel så det är helt enkelt för att få ett så högt deltagande som vi kan”, säger biträdande förvaltningschefen Rolf Bengtsson.

Man hade ett problem att många elever badade i ”sjalar och kläder”, vilket innebar att bakterier spreds i vattnet. Men lösningen är inte att svenska skattebetalare ska betala för upprätthålla sharia, islamisk lag, i Sverige. Detta är att ge sig ut på ett sluttande plan. Man måste göra klart för föräldrarna att den svenska skolan är svensk och inte islamisk.

För var slutar det? Muslimska föräldrar kommer att kräva att flickor och pojkar sitter separerade, att man upphör att undervisa om evolutionsläran och om upplysningens religionskritik och annat som strider mot traditionellt islamiska uppfattningar. I sin bok tar Otterbeck upp en rad ämnen där muslimers uppfattningar krockar med vad som gäller i svensk skola. Svensk, klassisk litteratur innehåller mängder av saker som skulle kunna uppröra troende muslimer. Ska de slippa läsa Almqvists Det går an för att den handlar om kärlek mellan ogifta eller Bellman för att han hyllar vinet? Sankte Fredman lär ju ut något helt annat än profeten Muhammed: ”Supa, dricka, och ha sin flicka, är hvad Sancte Fredman lär!”

Man bör också tänka på att den svenska skolan kan vara något av ett safe space för muslimska flickor. Där befinner de sig utanför familjens kontroll och får träffa människor som tänker annorlunda. De kommer i kontakt med åsikter och idéer som inte finns, eller som är avskydda och förtalade, i hemmamiljön. Skolan är en chans för dessa flickor att bryta sig ur det traditionella, islamiska sättet att tänka och leva. Det är kanske det enda stället där man får möta och diskutera med ursvenskar, både lärare och elever. Om skolan viker sig för muslimers krav, och därmed visar att man respekterar sharia, islamisk lag, kan det leda till att muslimska flickor demoraliseras, att de känner att även skolan står på de traditionella, islamiska auktoriteternas sida i stället för att vara en plats där man kan lära sig nya saker, ifrågasätta och utvecklas.

Den svenska skolan har inget ansvar att lära sig om världens alla religioner och kulturer för att anpassa sig. Det är inte ens möjligt. Den tanken behöver kastas i soptunnan. I stället bör man göra klart för invandrarna och deras barn vad som gäller här. Vi har inget ansvar att med skattemedel hjälpa muslimska föräldrar att skydda sina flickor från ”oanständig” svensk kultur. De måste ju ha vetat att Sverige inte var ett islamiskt land när de bestämde sig för att flytta hit!

Klicka här och gilla min sida på Facebook!

37 reaktioner på ”Skolan ska inte anpassa sig efter islamiska fundamentalisters krav

 1. uppstigersolen skriver:

  Muslimer som bor i Sverige ska följa svensk lag till punkt och pricka. Detta gäller för svenskar så det måste gälla för invandrare. Passar inte galoscherna så dra härifrån. Jag vill inte försörja en enda av dessa latmaskar som inte respekterar min syn på hur man uppför sig.

  Gilla

 2. Elisabeth skriver:

  Mycket bra, Mohamed Omar. Finns inget att tillägga. Möjligen att burkini-inköpet i Hässleholm är ytterligare ett bevis på svensk rädsla för konflikter. Vilken feghet. Men om media ville/ orkade sätta fokus på detta inköp skulle kanske politikerna tvingas mot väggen.

  Gilla

 3. Gösta Svensson skriver:

  Så självklart och så tydligt formulerat av Omar.
  Ändå vet vi att dessa ord inte skulle tränga en millimeter in i de tjocka skallar som gör anspråk på att bestämma och sätta den politisk korrekta agendan i Sverige idag. Kanske är de som gamla skadade hårddiskar – det spelar ingen roll hur många gånger man försöker formattera om dem, felen finns ändå kvar och sprider sig och ställer till det så fort du börjar använda dem, de är bara att kassera.

  Gilla

 4. malmobon skriver:

  Har skrivit detta förr, men gör det igen även om min lärarinna hade gett mig fel upprepning. Varför blir du, Mohammed Omar inte medlem i Sverigedemokraterna och får uppdrag inom politiken. Efter som det bara är SD som har fattat faran med islam (”1989 varnade Jimmie Åkesson för islam)??? Hade Omar räddat många kvinnor och Sverige. Tråkigt.

  Gilla

 5. Fredrik Östman skriver:

  Varje invandrare som en gång frivilligt sätter sin fot i sitt hemland skall förstås omedelbart och retroaktivt förlora alla privilegier som vederbörande har fått på grund av flyktingstatus och liknande och självklart även denna status. Vidare skall de utvisas på livstid med hela sin familj efter att ha dömts för bedrägeri och bestraffats därför.

  Enkla rättsstatliga principer! Likhet inför lagen. Likhet under lagen.

  Gillad av 1 person

 6. Agneta Berglöw skriver:

  Illamåendet sköljer över det som sker i det naiva Sverige.Så vidrigt utstuderat utnyttjande av vårt välfärdssamhälle.Långtidssjukskrivning,förtidspension,föräldraledighet.Ersättningen plockas ut på bankomatkortet i deras hemländer!!! Man tappar andan.
  Finns det ingen av alla naiva politiker som vet om detta???Som kan ställa sig i Aktuellt-studion o berätta för svenska fattigpensionärer varför pensionen inte räcker till det mest basal-hyra o mat.
  Nä tänkte väl det-vem av alla räddhågsna kaninpolitiker skulle ha ryggrad o kurage att göra det.
  Risken att man får hjärnblödning när man läser denna krönika är ju överhängande.Viss kännedom har man ju men inte så här mkt på samma gång.

  Gillad av 2 people

 7. weasel skriver:

  ”Andra gick ständigt och funderade hur de skulle kunna återvända utan att förlora tillgången till den svenska välfärden.”

  Om dom röstar på det – tyvärr – hypotetiska Weaselpartiet så kan detta bli möjligt .
  Partiprogrammet i korthet ;
  Totalstängda gränser (och om detta nu strider mot några slags konventioner så kan konventionerna dra åt helvete )
  Migrationsverkets budget överförs till Repatrieringsverket , som sedan erbjuder 1 miljon SEK per migrant om denne återvänder till sitt hemland.
  Summan kan tyckas vara hög , men priset är värt att betala eftersom det , till skillnad från invandringen, långsiktigt är en vinst.

  Detta system skulle innebära att ca 50.000 ”nyanlända” varje år får möjligheten att återvända till sina hemländer och bygga upp dom. Det skulle också innebära att Sverige slipper de ”utmaningar” som massinvandringen har resulterat i. Som en bonus slipper vi även ”integrationsproblemen”.
  Det fina i det hela är att det är en win-win-situation ;
  De invandrare som bidrar till Sverige och de invandrare som är RIKTIGA flyktingar överväger naturligtvis inte ens att nappa på erbjudandet, medan de invandrarna som är låtsasflyktingar och inte bidrar till Sveriges välfärd omedelbart kommer att nappa på erbjudandet eftersom 1 miljon SEK är värt det tiodubbla eller tjugodubbla i Ghana eller Afghanistan.

  För att sedan även den tredje gruppen – mångkulturivrarna – ska bli nöjda så tar Sverige emot ca 3000 kvotflyktingar per år, vilket är en lagom summa eftersom kommunerna då i förväg vet hur många dom kommer att tilldelas och därmed kan dom , till skillnad från idag, planera när det gäller skola, bostäder , praktikplatser, utbildning o s v .

  Tyvärr anses dock Weaselpartiets partiprogram vara alltför ”rasistiskt”.
  Och det får väl folk gärna tycka- men då ska dom heller inte klaga på de logiska konsekvenserna ( bostadskris, sjukvårdskris, poliskris, skolkris och snömosbegreppen ”utanförskap” och ”segregation” ) av att INTE följa Weaelpartiets partiprogram .

  Gilla

  • Gert B. skriver:

   Du har så rätt, WEASEL! Vi måste tyvärr köpa oss fria. Dock skulle jag vilja halvera din pengasumma! Och självklart måste en begränsning i tiden införas. Återvändarstödet kan endast gå till de som kom innan införandet och endast till de som inte kan avvisas på andra sätt.
   Överför även SIDAs budget till Repatrieringsverket! Bistånd på riktigt! Återvändarna blir kapitalstarka nybyggare. Slutligen, låt Repatrieringsverket bli underställt Kronofogdemyndigheten! En av få välfungerande myndigheter.

   Gilla

  • Rolf Åberg skriver:

   Fattar inte varför de skall belönas med 1 miljon det är ju sanslöst. Alla skall utvisas om de inte följer svensk lag. Ev medborgarskap upphävas och skickas ur landet. Desutom skall Islamlarvet med burkor o sådant inte tillåtas vid många tillfällen, tex arbeten med mera. Skrämmande hur Sverige blivit att vi accepterar allting som den denna sjuka ideologi islam kräver. Hur patetiskt har detta land blivit ?
   Läste igår om svenska tonårsklasser, flickor tvingas ha tex gymnastik med 35-åriga ”barnen” från Afganistan o Syrien. Helt jäkla otroligt! Sverige är numera ett skämt som nation. Allt som dessa individer är OK, våldtäktsmän belönas med PUT osv. för att det är synd om dem pga deras trauman, de trauman offret fick betyder tydligen inget. Man skäms för att vara svensk!

   Gilla

   • weasel skriver:

    Nu menade jag ju inte att repatrieringserbjudandet skulle gå till de som inte följer svensk lag, Rolf.
    De som inte följer svensk lag ska självklart utvisas – enligt min åsikt om lagbrottet är så pass grovt att fängelse finns i straffskalan.
    Repatrieringserbjudandet ska gå till de som inte är dömda för några brott.
    Och jag har förståelse för om du tycker att 1 miljon är mycket pengar, men med tanke på att det är ungefär den summan som vi betalar för ett ”flyktingbarn” bara under det första året så är det långsiktigt en vinst. Både för Sverige och för ”flyktingbarnet”.
    Och som Gert B säger ; Det enda återstående fungerande alternativet är nu att köpa oss fria.

    Tyvärr kommer detta aldrig att hända.

    Gilla

  • Marckus skriver:

   Det var en intressant frågeställning, som jag inte reflekterat över tidigare. Byter du ut alla mot merparten, så kanske man kommer närmare sanningen. För nog är det väl märkligt att så många invandrade inte klarar av att försörja sig och sin familj. Fanns inte det sociala skyddsnätet, så hade nog ingen tagit sin tillflykt hit alls.

   Gilla

 8. Bo Svensson skriver:

  Den osökta lösningen är ju att muslimer med skyddsbehov söker asyl i något annat muslimskt land. – Det finns otaliga att välja bland.

  De vi har här och som har acceptabla motiv för sin närvaro, är här för att de gillar den ordning som råder här och önskar bli en del av den.

  Muslimer som kan släppas in i landet och ha rörelsefrihet här, är de som eftertryckligt och offentligt distanserat sig från de islamska sedvänjor och formuleringar i skrifterna som är oförenliga med svensk lag och de regler för samvaron som gäller här.

  Vi måste inse, att en nyetablerad sekt med likartad agenda som islam, aldrig skulle tillåtas verka eller sprida sina budskap och absolut inte vinna erkännande som religion.

  Gillad av 1 person

 9. Jan Ivarson skriver:

  Man kan undra om muslimer funderar över varför västländer har hög levnadsnivå, kunskapsindustri och högteknologiska produkter, när deras kvinnor och kultur är så lågt stående.
  Varför är det inte tvärt om?

  Gilla

  • Göran skriver:

   Den frågan kan du ställa till folk i västländer och 99 % kommer inte att kunna svara på den frågan. Orsak. Dålig bildning.

   Gilla

 10. Jan Ahlström skriver:

  Eddie, hoppas verkligen att du får stor spridning på dina inlägg, så bra och så upplysande.

  Många asylinvandrare verkar tro att man kommit till ett dukat bord i Sverige och skriker man tillräckligt högt så kommer hovmästaren och infriar dina önskemål.
  Enda sättet att få muslimer att acceptera de lagar och regler som gäller vid det ”Svenska matbordet” är att aldrig någonsin ge efter för deras krav på sharia/särbehandling.

  Varför flytta till och leva i ett land där du inte kan acceptera det som gäller där, passar det inte så flytta hem.
  Hur kan man skicka sina döttrar, och själv esa på semester, till det land man flytt ifrån?
  Hur kan man flytta tillbaks till det land man flytt ifrån och få med sig bidrag?
  Vad är det för bidrag man behåller?
  Bidrag trodde jag var ngt man erhöll för att ”överleva” på ett bra sätt i Sverige.
  Bidrag är ju ingenting du jobbat ihop till.
  Varrför ska våra skattepengar varje månad hamna i fickorna på ngn som flyttat hem till exempelvis Somalia, och som kanske dessutom på osäkra grunder fått bidrag här i Sverige.

  Finns en ocean av idioti att ösa ur när det gäller svensk asyl/invandrings/bidragspolitik.

  Gillad av 3 people

 11. Lennart Bengtsson skriver:

  Vore det inte på sin plats att varna alla goda muslimer för det syndiga och moraliskt förfallna Sverige. Det får förvisso generösa bidrag men samtidigt förstör de sina barn. Att inte informera om det syndiga Sverige måste ju betraktas som ett slags bedrägeri eller åtminstone en falsk varubeteckning. Vore jag en god och äkta muslim skulle jag aldrig försätta mina barn i en sådan förfärlig situation.

  Rent principiellt borde ju även svenska föräldrar fråga sig om den familjepolitik som Sverige har idag verkligen är något eftersträvansvärt. Män och kvinnor är ju faktiskt olika och många höll på sig före giftermålet utan att landet eller människorna gick under. I själva verket blomstrade landet och hade en positiv framtidssyn!

  Gillad av 1 person

 12. Gullvi Jäger skriver:

  Blir så trött på alla mesar i Sverige, Varför tar man inte upp ämnet , så är det i Sverige och inget annat Inte alls bra och bara ge efter, Tänk före.

  Gillad av 1 person

 13. Ina Höst skriver:

  Hej, Eddie Mohamed! Jag läser nästan alltid artiklarna på GDS inklusive dina även om jag inte kommenterar så ofta (bara om jag tycker att jag har något att tillägga). Du skriver mycket bra och är väldigt bildad.

  När jag var skolbarn på 50- och 60-talet Jag gick i 7- årig folkskola och därefter i 2 – årig realskola (detta var i Norge). De som hade tillräckligt bra betyg gick i realskolan, övriga gick i en mer yrkesinriktad 2- årig skola. Från realskolan kunde man gå över i gymnasiet om betygen räckte. Man kunde också välja att gå ytterligare ett år i realskolan och få en realskoleexamen. Detta var lite bakgrundsinfo till det jag vill säga.

  I de 7 åren i folkskolan hade vi pojk- och flickklasser (men skolgården var gemensam på rasterna). Det var kvinnliga lärare i flickklasserna och manliga i pojkklasserna. Läroplanen var densamma för alla. Jag vet att även i Sverige fanns det flickskolor på den tiden. Men motiveringen till dessa könssegregerade klasser var inte densamma som hos muslimerna.

  Det blev en lugnare skolgång för både pojkarna och flickorna. Pojkar och flickor utvecklas inte på samma sätt och har olika behov. Barn i dessa åldrar har behov av att bli sedda som individer medan de socialiseras in i gruppen. Rättvisa är ett centralt begrepp. Klasserna var också små, ca. 22 elever i varje. Detta var också lättare att åstadkomma, när man inte behövde störas av pojkar och flickors olika behov och det fanns ingen chans att pojkarna blev diskriminerade som grupp (som idag). Pojkarna hade också höga betyg – inte som idag.

  Från och med realskolan (motsv. åttan och nian) var klasserna blandade och de var också större. Man förväntades tåla större individuell anonymitet och socialiseringsprocessen/anpassningen var avslutad. Nu var det kunskaperna som gällde och pojkar och flickor skulle tävla på lika villkor och det skulle leda till ett jämställt samhälle där kompetens var det viktiga oavsett kön.

  För att vi skulle få färdigheter i att umgås med varandra på ett civiliserat sätt anordnades skoldanser och klassresor. Klassresorna var testballonger på vår mognad.

  Men idrotten var könssegregerad genom hela skoltiden. Flickor och pojkar tycker om olika fysiska lekar. Om idrotten ska vara blandad, kan det bli för många kompromisser som verkar hämmande på den fysiska utlevelsen. Många är även blyga för det motsatta könet och hämmas av den i utlevelsen. Vi ser även inom proffsidrotten att där tävlar inte damer och herrar med varandra utan är i olika lag. Det finns ju en anledning till det!

  Så könssegregering i skolan är inte alltid fel!

  Gillad av 2 people

 14. Eva Danielsson skriver:

  Tack för din tydlighet, Mohamed. Jag har länge ansett att vi inte ska ha några förskolor eller skolor alls med religiös (eller etnisk eller politisk) profil i Sverige, alltså med religiös indoktrinering och därmed också ett specifikt urval av barn.
  Om vi nu även i den kommunala skolan börjar glida på tanken om religionsfrihet, som ju också betyder att slippa religion, och börjar förhålla oss till en så detaljstyrd gammalmodig religion som islam, så sviker vi frihetstanken kring livsåskådning som något som varje individ ska få så stor chans som möjligt att välja efter egen övertygelse.
  Skolan ska ge kunskapsförmedling och utbildning och varken mål som social utjämning som indoktrinering eller religiös indoktrinering hör hemma i svensk kommunal skola eller i svensk friskola. Det är min övertygelse.
  Hur man än tolkar reglementen från EU eller blir utsatt för en del föräldrars krav.

  Föräldrar må få påverka sina barn på hemmatid och visa vad de tror på och tycker och önskar sig för barnens del. Barn må få tänka och tycka vad de vill om detta och om allt de möter i livet. Barns och vuxnas tankar, känslor och åsikter är lika viktiga som vuxnas tankar, känslor och åsikter. Föräldrar bestämmer däremot sedan om allt som ska göras och hur, och detta ska ske med ansvar för barnens och alla inblandades bästa. I skolan bestämmer lärarna.

  Alla föräldrar bör få klart för sig att deras barn ska få ta del av svensk kultur och svensk livsstil när deras barn börjar förskola och skola här. I det ingår att barn själva får välja lekar och kamrater (och det borde även ingå att de själva får välja vad de vill äta av den mat som erbjuds). Pojkar och flickor deltar i alla aktiviteter tillsammans och med alla sorts material och inget av detta är könsuppdelat. Detta borde redovisas tydligt och skrivas under av föräldrarna att de tagit del av och godkänt.

  Detta är priset av att flytta ifrån sin kultur, att man får anpassa sig till den nya kulturen.
  Annars ska man inte flytta och om man tvingas fly så ingår anpassningen till det nya då också.

  Vi får inte fortsätta svika barn och unga från hederskulturer eller från islam, så att de inte får tillgång till de individuella friheter som är det viktigaste en västdemokrati kan erbjuda människor.

  Det är för mig djupt omoraliskt, och förstås kriminellt, att lura till sig svenska bidrag. Det är stöld av skattepengar som med stor möda har slitits ihop av plikttrogna svenskar.

  Om det anses vara okej att stjäla och ljuga inom islam, så är islam inte bara en kvinnoförtryckande, kunskapsfientlig, intolerant och våldsbejakande lära utan också helt enkelt en sammanslutning av skurkar och banditer.

  Vi ska hursomhelst inte anpassa någonting i skolan eller något i samhället efter islam eller någon annan religion. Religion är och bör vara en privatsak i Sverige.

  Gilla

 15. elina skriver:

  Läser dina inlägg med stort intresse. Tack.
  Vi ger efter för islam hela tiden. Separata bönerum i skolan när skolavslutning i en kyrka utan religiösa inslag ses som olämplig påverkan är bara ett exempel.

  Det finns flera länder där islam styr hela samhällssystemet. Varför folk inte söker sig dit i stället till Sverige är inte en miljondollarfråga. Det handlar bara om pengar. Som en företagare från Singapore sa till mig: Ni betalar invandrare, därför har ni dem. Vi betalar inte. Därför har vi inga.

  Gilla

 16. Bettelheim skriver:

  Inte bara opportunister vet att det gäller att ständigt ha pekfingret i skyn för att ta reda på i vilken riktning vinden blåser för tillfället.”Ompositionering” företas helst nattetid i skydd av mörkret.”Det har jag aldrig sagt”.

  Gilla

 17. acciaiosite skriver:

  Islam är en livsåskådning som sysslar alldeles för mycket med politik o juridik, med bekväma hänvisningar till en allsmäktig gud. Håller man sig dessutom med en så kallad profet, som utan vidare hade platsat i vilket terrorsällskap som helst, så blir det inte bättre. Inte konstigt att en sån lära drar till sig maktgalna figurer som hatar att bli ifrågasatta. Vilket ju gör att de muslimer som trots allt lyckas finna någon anständig andlighet eller ännu bättre, frigör sig, är värda beundran.

  Gilla

 18. CD skriver:

  Svenska skolflickor genomlider just nu alla helvetes kval på grund av er falska egoism och ”godhet”

  Chartra ett plan och skicka hem hela dem. Genast!!

  ”Jag har nu en flicka i min klass som bara gråter och vägrar gå till skolan för att hon möter ”äcklena” där. För att tala klarspråk så möter hon sedan en vecka tillbaka ett par gubbar som är här utan sina kvinnor, som kommer från en kultur med en fruktansvärt unken och vidrig kvinnosyn, som glor, tafsar och kommer med äckliga kommentarer,”

  ”Jag kräver amnesti för flickor och pojkar i min skola”
  https://goo.gl/CtHJY9
  http://katerinamagasin.se/jag-kraver-amnesti-flickor-och-pojkar-min-skola/

  Gilla

 19. Bengan70 skriver:

  Jag gillar Eddie inlägg,alltid väl underbyggda o seriösa. Vill bara komplettera detta med bidrag och skolan.
  Jag brukar tvätta min bil hos en iranier. Han berättade att i hans hus i Tensta bor en somalisk familj högst upp i huset. Mannen har 3 kvinnor och 18 barn. För att få plats har kommunen ordnat så att två femmor slagits ihop. Mannen har fått en minibuss till förfogande från Sthlms kommun o hans enda jobb är att lämna o hämta barnen till o från skolor o aktiviteter. Fruarna har fullt jobb med att föda barn och sköta hemmet. Min vän biltvättaren Arif säger att det är sant. Själv är jag okunnig om vilka regler som gäller. Kan inte bedöma om det är möjligt och vad det i så fall kostar samhället. Det vore därför intressant om någon kunnig grävande journalist kunde upplysa oss om regelverken. Då kanske vi förstår bättre?

  Gilla

 20. Eskil skriver:

  Förstår inte allt gnäll.

  Demokrati innebär faktiskt inte enbart en rättighet att rösta på en politisk inriktning. Demokrati innebär också att ta ansvar för följderna av den politiska inriktningen man har röstat på.

  På en rättighet följer också ett ansvar. Svårare än så är det inte.

  Gilla

 21. Stoffe skriver:

  När jag läser denna artikel känner jag för första gången att jag vill stämma in i kören som sjunger; ”skicka hem allihop”. Man blir så indignerad och undrar varför dessa människor överhuvudtaget är här i Sverige. Pengarna?
  Undrar om någon av dessa månne reflektera över om anledningen till att vi överhuvudtaget har råd att betala deras bidrag är just vår kultur som man förfasar sig över? Ponera att man skulle lyckas förvandla vår kultur till deras kultur; ”inga pengar mer”. Vad gör man då?

  Gilla

 22. Joakim Börjesson skriver:

  Hej Omar! Även om det intuitiv kan kännas bra att ställa krav så tror jag att dina lösningar Leder fel. Problemet är inte att det finns människor med olika sedvänjor i det här landet utan att vissa av dessa sedvänjor är skadliga för ekonomin, demokratin, hälsan och tilliten. Jag arbetar som läkare inom psykiatrin och har tidvis imponerats av vissa immigranters stora omsorg om äldre sjuka. I Sverige är många äldre deprimerade för att de överges. Där kanske vi kan lära oss nått av de nyinflyttade? Hursomhelst. Det är uppenbarligen skadligt att inte få lära sig simma pga sedvänja och religion. Utöver att motion är essentiellt för hälsan riskerar ju barnet faktiskt att drunkna. Likaså klarar våra anläggningar inte av klädsim. Är inte burkini en bra lösning? Tänk om en elev pga någon reel eller inbillad kroppslig skavank inte vågar bada utan att de är helt täckta, oavsett religiös livsåskådning, ska de inte få bada i burkini då? Man kan ju givetvis tycka att föräldrarna borde införskaffa burkinin själva, men samtidigt är det ju inte så konstigt att en familj som aldrig simmar äger burkinin. Barn behöver ju exempelvis inte köpa skridskor utan får låna skolans. Jag tycker skolan har löst det hela på ett pragmatiskt vis. Vi måste beakta alternativen. Om nu ett barn inte kommer iväg till simningen pga moralkonservativa föräldrar hur kan samhället agera? Omhänderta barnen via socialtjänsten? För dyrt. Resurser finns inte. Forskning visar dessutom att det inte brukar gå bra för omhändertagna barn. Tillkalla polis och tvinga flickan att byta om? Dyrt och synnerligen traumatiskt. Acceptera att hon hålls hemma? Rimligen är väl samhället mindre segregerat om hon trots allt får bada. Framförallt finns det inga rimliga argument för att inte låta ett barn simma i burkini utöver att man vill visa muslimer vem som bestämmer. Har minoriteter historiskt blivit mer eller mindre slutna om de känner att majoritetssamhället medvetet jävlas med dem?

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Hmmm…. har minoritetsgruppen muhammedaner, som svindlande snabbt håller på att förvandlas till majoritet även i stackars Sverige, ”historiskt” anpassat sig till västerländska värderingar oavsett hur de har presenterats…

   … eller har man hårdnackat hållit fast vid sin, av pedofeten Muhammed påbjudna, kroniskt destruktiva livsstil genom århundradena?

   Ingen tvingar muslimer att flytta hit till nutiden, men de som envisas med att göra det måste – i anständighetens namn – göra sitt allra yttersta, för att komma ikapp och landa någonstans i närheten av AD 2017, kan jag tycka.

   Gilla

 23. nilsdacke skriver:

  Varje eftergift för muslimska regler är ett steg på kapitulationen för sharia. Det måste bli ett snabbt och totalt stopp för det. Som det är nu håller svenskarna på att förvandla sig till dhimmis.

  Gilla

 24. . skriver:

  alltså va vidrigt folk pratar om islam, har inte någon av er frågat sig själv varför islam attackeras jämt? jo för att den är den mest övertygande religion och som sprider sig som mest !
  och du ”omer mohamed” du får inte sprida falsk info om vad som händer i moskéern. det finns ingen ”imam” som pratar om någons dotter eller säger att någon har blivit svensk, så klart att man blir påverkad av samhället. det händer vars som helst , i moskéer tar man upp allmänna frågor som berör muslimer okej!
  och varför ska de kristna eleverna få fira deras högtider medans att de muslimska eleverna inte kan? är det här landet inte byggt på ”alla är lika värda”
  ni som pratar sjukt om islam får hålla era åsikter för er själva ni får sluta sprida ”islamofobi” annars så blir det ned kränkning mot en folk grupp.
  så klart att vi som muslimer respekterar de svenska lagarna från A till Z men det som krävs är är lagar som skyddar islam och som står emot folk som inte berättar sanningen om vad som händer i de svenska moskéerna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.