En fingerad brevkonversation

Patrik Engellau

Bäste PE,

Vi vänder oss till dig eftersom vi vet att du är en erfaren managementkonsult. Som du vet strävar det Muslimska brödraskapet efter att inrätta ett världomspännande kalifat. Eftersom omständigheterna varierar från region till region, rentav från land till land, gäller det att anpassa den lokala strategin till de rådande förhållandena. Vi representerar den svenska grenen av det Muslimska brödraskapet och skulle gärna vilja höra dina råd.
Muslimska brödraskapet

Bästa brödraskap,

Det är smickrande att ni fråga just mig. Jag ska svara kortfattat efter bästa förmåga.

Den första och grundläggande attityden som brödraskapet bör inta, vilket ni, vad jag förstår, redan gör, är att med kraft ta avstånd från Islamiska statens försök att med våld inrätta ett kalifat. Min uppfattning har inget att göra med vad det står i Koranen. På den punkten verkar IS ha väl så bra på fötterna som någon annan. Att jag avråder från den strategin när det gäller brödraskapets verksamhet i Europa och Sverige har två andra orsaker.

Den första orsaken är IS metoder skrämmer och retar upp de icke-muslimska befolkningarna i onödan. Er ambition bör vara att kalifatet ska smygas på svenskarna, inte att det ska tvingas på dem. Svenskarnas egna metoder bör användas mot dem och brutalt våld hör inte dit.

Den andra orsaken till att brödraskapet med kraft bör tar avstånd från IS är att detta kommer att väcka sympati hos icke-muslimerna. Brödraskapet kommer att framstå som balanserat, tillförlitligt, ja ”nästan svenskt”. Att slutmålet i alla fall är ett svenskt kalifat behöver ni ju inte prata så mycket om.

Brödraskapets första mål bör vara att säkerställa en stor invandring av muslimer eftersom blotta närvaron i ett land som Sverige av ett stort antal trogna kommer att ge brödraskapet inflytande. Det nuvarande internationella transportsystemet som drivs av oorganiserade människosmugglare och består av farliga havsöverfarter och besvärliga vandringar genom Europa är alldeles för primitivt för att det ska bli tillräcklig fart på folkförflyttningarna.

Med argumentet att människosmugglarna måste bekämpas bör brödraskapet därför chartra stora färjor och inrätta säkra, snabba och regelbundna färjetransporter direkt från trygga utskeppningshamnar i Syrien, Libanon och Libyen direkt till slutdestinationer som exempelvis Göteborg. Projektet bör kunna organiseras inom ramen för er europeiska paraplyorganisation Federation of Islamic Organisations in Europe. Ni kan då kontrollera vilka personer som kommer till Europa. Ni behöver till exempel inte släppa ombord shiiter, utan kan lämna dem till de underutvecklade människosmugglarna.

När det sedan gäller den dagliga verksamheten i Sverige har det hittills naturligtvis varit korrekt att söka inträde och inflytande i existerande svenska organisationer, till exempel politiska partier och NGOs. På den punkten anser jag att det är dags att skjuta fram positionerna i två riktningar.

För det första är det dags att starta företag med muslimsk personal i de stora statliga välfärdsbranscherna, till exempel skola och inom migrationsindustrin, exempelvis asylboenden och HVB-hem. Syftet skulle vara att få in muslimskt tänkande personer på hyggliga befattningar i det svenska näringslivet. Om muslimer söker arbete på det normala sättet med hjälp av Arbetsförmedlingen blir det bara lågstatusjobb som städare och i bästa fall spärrvakter. Men om ni i stället ordnar riktiga företag och lägger offerter blir upphandlaren, den svenska staten, enligt upphandlingslagarna skyldig att gå efter priset allt annat lika. Troligen kan ni med hänvisning till jihad förmå era trogna att sätta lönerna någon tusenlapp under de svenska kollektivavtalen vilket ger er uppdragen som i en liten ask. I värsta fall får ni låtsas följa kollektivavtalen samtidigt som ni tar juridiska strider i frågan. Det finns inga lagregler som kan stoppa arabisktalande helsunnitiska parkskötselföretag och LSS-boenden. (När det gäller skolan är problemet förstås kundvalet, som ger föräldrarna inflytande över barnens skolval.)

Den andra positionsframflyttningen är att ni bör försöka förmå era mest intelligenta unga troende att studera juridik. Muslimer kommer framöver att komma i olika konflikter inte minst med den svenska staten och kommunerna. Många av dessa tvister har hittills lösts till muslimernas fördel eftersom myndigheterna varit blödiga och tjänstemännen dels ömkat klienterna, dels varit skräckslagna att hållas för rasister. Men när det blir bråk inte om socialhjälp och badtider, utan om entreprenadkontrakt – vilket det kommer att bli när ni förfar enligt ovan – då är det säkrare med skickliga jurister. Ju närmare brödraskapet kommer sitt mål, desto angelägnare blir det att kunna använda det svenska samhällets egna metoder mot det svenska samhället.

Vänliga hälsningar
PE

Bäste PE,
Det var kloka råd. Är du möjligen intresserade av att konvertera?
Muslimska brödraskapet

Bästa brödraskap,
Tack, men nej tack.
PE

47 reaktioner på ”En fingerad brevkonversation

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Stopp för all asylinvandring i tio år framstår som helt nödvändigt, om Sverige skall ha någon möjlighet att hantera och reparera följderna av immigrationssunamin.

  Liked by 3 people

 2. larslindblog skriver:

  Några som studerar juridik är vänsterfigurer ! Dom finns nu överallt inom rättsväsendet .
  Mårten Schulz är en ofta anlitad ”expert” som också fjantade runt i något TV program tillsammans med den ökände Robert Aschberg och delade ut hemsnickrade skadeståndskrav till folk som dömts i deras egen ”folkdomstol” .
  När man ser och hör åklagare agera inser man att vänster PK tomtar intagit många åklagarkammare.

  Gilla

 3. Christos skriver:

  Så jävligt är det.

  Glöm nu inte bort, alla medläsare, att donera (ytterligare) en slant till DGS:s granskning av Muslimska brödraskapet – själv har jag precis matchat min tidigare donation vilket tillsammans med DGS:s matchning gett fyra gånger pengarna.

  Liked by 1 person

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Men Dina goda råd är på väg att förverklias…

  Ett Muslimskt HVB-hem i Skåne har vi nyligen hört en del om!
  Så de ASYL-sökande barnen blir goda troende Muslimer)

  Kontrollen (S)yntes något slapp!

  Liked by 1 person

 5. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Varför erbjuda någon som lydigt betalar sin dhimmiskatt att konvertera?
  När ser vi ett islamistiskt politiskt parti födas här?

  Gilla

 6. Heraldikern skriver:

  ja, det ligger inte långtifrån det du skriver! Om man t ex bara tittar på namnen på de som syns i TV-rutan så får man osökt uppfattningen att Sverige består av bortåt 40 – 50% invandrare! Så nog nästlar dom sig in allt med god hjälp av kvotering och genustänkande!

  Liked by 4 people

  • Bengt skriver:

   Samma gäller de som hörs i radion. Helt klart att det ligger ett politiskt syfte bakom detta. Ansvaret för detta ligger hos ledningen för ”oberoende” SVT och SR.
   Media i stort, liksom våra ledande politiker, tiger och samtycker.

   Ditt och flera andras inlägg här på DGS är ändå en lisa för själen!

   Liked by 1 person

  • Göran skriver:

   De behöver inte nästla sig in. De inbjudes genom så kallade goda svenskar.

   Själv kan jag inte bedöma deras närvara i TV eftersom jag aldrig ser på TV i stor sett.

   Liked by 1 person

 7. m. engvall skriver:

  Det behövs mer intervjuer på DGS-TV Valet är bara knappt ett 1 år bort Det är väldigt många som behöver vakna upp. Syna domarväsendet och juridiken! Stort tack för allt arbete ni gör det är som frisk luft kommit in i Sverigebunkern

  Liked by 6 people

 8. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Jo det är säkert bra råd, Du glömde dock det här med hur man infiltrerar den centrala statliga förvaltningen. Man har ju redan kommit ganska långt med särskilt utvalda och pålitliga kriminologer, biskopar och ärkebiskop, terrorexperter, professorer i islam etc.

  Kanske är denna process självgående redan nu.

  Liked by 7 people

 9. Jonas Bohman skriver:

  Hahaha, tack för en bra start på fredagen och helgen. Ni andra, sprid på sociala medier och printa ut till gamla mamma…..

  Gilla

 10. Moab skriver:

  Ah här har du väl plankat för mycket av vad som sker redan? Glömde du inte att uppmuntra muslimer att bli politiker och journalister också vilket redan är i full gång? På P1 så är det en ny muslim i etern nästan varje gång jag sätter på radion. För att inte tala om forskare. Muslimsk journalist intervjuar muslimsk forskare om islam är farligt.

  Du glömde även det grepp som används i Storbritannien, nämligen att sätta vältaliga muslimer i varje debattprogram, de kan till och med gå ganska långt i att kritisera islam, som Tariq Ramadan, han kan lura nästan vem som helst. Bara vanligt folk kan luras att i varje muslim så bor en sekulär svensk som vill ut egentligen, så är alla medel tillåtna. Glöm inte heller kändisar, vi har ju Gina Dirawi, det är kanske vår motsvarighet till Tariq eftersom vi saknar bildning, en judehatare på bästa programtid, som julvärd och värd för Melodifestivalen.

  Glöm inte heller vad man inte skall göra, skicka inte fram imamer enögda och enarmade med krok och smutsigt skägg som mullah Omar eller liknande, det skrämmer folk från vettet.

  Vad var arvodet om man får fråga, en silverpeng? Jag tycker mig förtjäna en tredjedel men det kan vi köpslå om.

  Nu vill vi här på bloggen gärna utnyttja dina tjänster för hur man kan få de etablerade partierna att se MB och islam som de hot mot vårt sätt att leva som de är.

  Liked by 1 person

 11. Jan Ahlström skriver:

  PS
  Kära vänner på Muslimska brödraskapet, vad ni absolut ska satsa på framöver är Transportstyrelsen kommande IT-upphandling, där har ni möjligheter att framöver få järnkoll på mycket som ni kan ha nytta av vid ert övertagande av landet.

  Ha nu en skön helg, det ska bli grillväder och ICA har extrapris på Flintastek.

  Liked by 1 person

 12. Moab skriver:

  Jag har legat lågt i kategorin humor ett tag, kanske en annan idé för DGS är tävlingar? Ett förslag, se hur långt i denna video nu klarar att se:

  Jag kom till 4.02, kan ni slå det?!

  Liked by 1 person

  • Gert B. skriver:

   Självspäkning är en av mina absoluta paradgrenar, men detta är minst sagt en utmaning.
   Många med darr på rösten. Nu minns jag en av SVT:s ”asylkorrar” när hon rapporterade från de grekiska öarna i det värsta kaoset. Hennes replik var ”här stinker ångest”!
   Om ovanstående möte kan sägas ”här stinker harm”!

   Liked by 1 person

  • Johansson skriver:

   Den var bra! Jag sprang hela vägen in mål. Betyder det att jag segrade?:-)

   Min rekommendation till er alla är att ta en titt på flera debatter runt om bland Sveriges kommuner så kommer ni att upptäcka att denna debatt bara är en spegelbild av de flesta kommuner i vårt avlånga land.

   I ett land med ett väl fungerande politiskt- och medialt etablissemang hade aldrig liknande debatter existerat och framför allt så skulle transportstyrelsens agerande bara ha varit en gammal dålig Norge historia.

   Liked by 1 person

  • ericr45 skriver:

   Jag kom lite längre, sen var tyvärr spypåsen full..
   Skämt åsido, visste man inte att detta var på allvar är det lätt att tro att det är en uberlång revysketch!
   En del scener påminner starkt om Chrustjevs framträdande i FN, den gången då han ilsket dunkade med skon i talarstolen..
   Finns här:

   så ni slipper leta..

   Gilla

  • Elöd Szanto skriver:

   Jag har kollat till 21 och konstaterat att ingenting har förändrats till det bättre sedan jag satt i ett kommunfullmäktige för dryga tio år sedan.
   All saklig debatt dränks i floskler och starka ord som saknar faktisk täckning.
   Vidrigt människosyn används utan förllaring.
   Högljudda anklagelser om lögn haglar utan någon som helst stöd i fakta.
   Det är bara pinsamt för ett land som jag trodde var högutvecklat.
   Jag trodde till en början att det är ett vänsterfenomen men sen insåg jag att mina borgare är nästan lika bra på att prata förbi varandra.
   Synd!
   Mitt hopp står till att SD fortsätter på den tråkiga vägen att prata fakta och inte låter sig dras in i smutsen.

   Gilla

  • Sten Lindgren den äldre skriver:

   Jag tycker det vore en bra idé att visa Per Ossmer (SD) lite uppskattning, t ex genom att skicka en blomma, för den oerhört frustrerande roll han har påtagit sig och för all mobbing han får utstå

   Liked by 1 person

 13. Johansson skriver:

  Dagens tre texter är intressanta då de belyser några av dagens politiska- och mediala etablissemangs galenskaper.

  Många har gjort liknelsen med islamiseringen och den trojanska hästen.

  Den trojanska passar perfekt att applicera på det som skett och sker i Sverige. Men hästen är proppfull, och absolut inte bara med islamister. Alla i hästen utnyttjar varandra för att nå sina egna gruppers mål!

  Islamisterna hade aldrig klarat denna invasionen på egen hand.

  Liked by 1 person

 14. Kristina von Heland skriver:

  Jag såg några av dem innan jag flyttade sitta i SVTs ”debattprogram”. Jag var ganska imponerad av Musa tror jag han heter. Han svarade inte på någon fråga men med en lång tirad om något helt annat. Det är imponerande men också frustrerande att se de svenske i samma sorts program.
  Jag åkte förbi Granhedsgården innan jag sålde och då fattade jag. Att se alla männen där fick mig att begripa vad som var på gång. Ibland vill man inte få rätt men utvecklingen går snabbt.

  Gilla

 15. Jo skriver:

  Nu är det definitivt klarlagt: stockholmare är alldeles uppenbart INTE smartare än lantisar. Åtminstone inte de som engagerar sig politiskt… Maken till stolpskott får man leta efter!
  Jag har som skattebetalare aldrig lovat betala för hela världens olycksbarn.

  Låt invandrarna ta ansvar för sina egna liv och stå på egna ben. Om de nu är en sådan tillgång – låt dem visa det! Kan de inte försörja sig själva får de helt enkelt dra söderut tills de kan hitta tillräckligt enkla jobb…

  Jag VÄGRAR slita ett helt liv för att de ska kunna glida in på en räkmacka och skörda frukterna. Då lämnar jag hellre Sverige!

  Gilla

 16. Jo skriver:

  Är miljöpartister SÄRSKILT obegåvade!?
  Blir man korkad när man signar upp eller är det de mest korkade som blir miljöpartister?
  Någon som har någon teori om detta?

  Om det inte vore så allvarligt och tragiskt, vore de ju nästan ett komiskt inslag…

  Liked by 3 people

  • Björn skriver:

   Om man själv vet om, eller fått bekräftat av andra, att man är obegåvad och korkad, är det naturligt att söka sig till sammanhang där detta är en merit, typ MP!

   Gilla

 17. Rikard skriver:

  Hej.

  Det är ju synd och skam att människor som du inte vågade publicera sådant för femton år sedan.

  De som tidigt varnade för konsekvenserna av att låta muslimer bosätta sig i Sverige förhånades och bespottades.

  Vem hade mest rätt av Sjöbo-partiet och Bevara Sverige Blandat?

  Än viktigare, vad är du beredd att göra åt saken?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Liked by 2 people

 18. Moab skriver:

  Lägesrapport från en liten sjö i Sverige, två tjejer i tonåren i bikini, en svensk kille som nog var lika gammal som dem och därför såg 2 år yngre ut och 7 skäggiga afghaner. Tjejerna i detta hillbilly-område vet inte bättre, får se om det står något i tidningen sen. Mycket tjatter på afghanska. Tyvärr endast en afghan som vågade sig i sjön med tjejerna.

  Det är så fruktansvärt obehagligt att se på nära håll.

  Liked by 2 people

 19. Ekonom skriver:

  I ingen av läsarkommentarerna verkar man reflektera över varför Muslimska Brödraskapet inte gör som Engellau säger i det fingerade brevet. Eller något liknande, typ att finansiera räddningsbåtar som får plocka upp migranter på väg till Europa precis utanför Libyens territorialvattengräns. George Soros finansierar däremot sådana räddningsbåtar. Eller taxibåtar borde man kanske kalla dem.

  Muslimerna har ingen övergripande plan för hur de skall ta över Europa, typ. Därför agerar de inte i enlighet med något typ ”råden” i Engellaus brev. Det är i stället enskilda muslimer som väljer att söka sig hit av främst ekonomiska skäl. Det som finns är däremot en långt driven ambition hos en del andra att plocka in så många invandrare som samhällsapparaten rent praktiskt kan svälja oavsett om dessa invandrare är muslimer, kristna afrikaner eller afrikanska animister. Det hade inte varit någon konst för de muslimska länder som försett sunni-rebellerna i Syrien med vapen och pengar att i likhet med Soros finansiera båtar som fick plocka upp utvalda båtar med sunni-muslimer för vidare transport till Europa. Men de gör det inte. I stället plockar Soros båtar upp alla sorters människor oavsett religion och variant av islam.

  Mitt intryck är att de flesta läsare som postar läsarkommentarer här på Det Goda Samhället är rätt korkade och lättlurade. De präglas inte av några djupare insikter om hur världen fungerar och varför. Detsamma gäller de flesta som håller till på Avpixlat och Petterssons blogg. De ser en massa ”muslimer” (samlingsbeteckning på mörka människor) på stan och ogillar detta och lättar sedan på trycket på nätet i enlighet med de mallar som satts på deras dagordning.

  Gilla

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Enligt Gunnar Heinsohn har du mer rätt än fel.
   Han skyller MENA’s problem på framförallt ungdomspuckeln.
   Män, 15-29 år, som utgör 30% eller mer av alla män i icke svältdrabbad population kommer av utrymmesskäl att börja mörda varandra. Ett biologiskt faktum.
   Sedan, för att inte drabbas av dåligt samvete passar religionen in som alibi och förklaring till hemskheterna, men ”ursäkten” kunde lika gärna ha varit en fotbollsklubb eller miljön.
   Naturligtvis går det att skylla situationen på religion och gratispengarna från oljan.
   Samtidigt har nog Thilo Sarrazin rätt som menar att just muslimer anpassar sig sämre än andra folkgrupper i väst, det behöver inte handla om övertagandebegär hos den enskilde muslimen men snarare en inlärd motvilja att acceptera andra kulturers företräden

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Det kallas ”the advantage of backwardness” och har i alla tider drivit den historiska utvecklingen. Ett klassiskt drama inför våra förvånade ögon. Rädde sig den som kan!

    Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Planen är enkel o långsiktig!

   Kopulera mera!
   Bygg Moskéer, sprid (hat)budskapet mot den västliga kulturen där!

   Då behövs inga vapen,
   vi lägger oss platt!

   Gilla

  • Jo skriver:

   @Ekonom. Snacka för dig själv!
   Som ekonom är min förståelse för vad som händer nu och har pågått i bortåt 30 år både djup och bred. Det spelar ingen roll vem som orkestrerar omflyttning av lågutbildade människor från arkaiska samhällen i tredjevärlden till Europa. Det faktum att de kommer i sådana volymer innebär enorma problem för överskådlig framtid. Hela kontinenten är på väg att få slagsida utan att politikerna gör något för att stoppa utvecklingen. Istället kastar de bra pengar efter dåliga i ständiga försök att framstå som ”handlingskraftiga”, ”progressiva” och ”goda”. Prislappen vi betalar kommer i form av omvänd rasism, ett samhälle på väg mot kollaps och en kriminalitet i paritet med mörkaste medeltid.

   – Men din främsta invändning är att det är Soros och inte Muslimska brödraskapet som ligger bakom?

   Deep man, deep! Respect…

   Liked by 1 person

 20. Ekonom skriver:

  JO:

  ”Det spelar ingen roll vem som orkestrerar omflyttning av lågutbildade människor från arkaiska samhällen i tredjevärlden till Europa. Det faktum att de kommer i sådana volymer innebär enorma problem för överskådlig framtid.”

  ————

  Hade det varit muslimer som finansierat ”taxibåtarna” och varit pådrivande för invandringen hade det nog varit lättare att göra något åt problemet.

  Det är väl också en rätt sökt tolkning att jag inte ser invandringen som ett problem bara för att det inte är muslimerna själva som orkestrerar den. Luktar medvetet gjord sökt tolkning. Hade jag skrivit att det är Muslimska Brödraskapet som orkestrerar invandringen hade det nog inte blivit någon sökt misstolkning.

  Gilla

  • Björn skriver:

   Oavsett vilka krafter som ligger bakom den pågående invasionen, av mestadels mörka muslimer, från MENA till Europa, så har ju SVERIGES REGERING en SKYLDIGHET MOT SINA INVÅNARE, att skydda landets gränser och göra ALLT som står i dess makt för att minimera de skadliga effekterna på riket som helhet! Men i stället har ”våra” hittillsvarande politiska företrädare agerat precis tvärt om, vilket inte kan kallas för nåt annat än LANDSFÖRRÄDERI PÅ HÖGSTA NIVÅ!

   Liked by 1 person

  • Jo skriver:

   ”sökt tolkning”!? Jag begriper inte ens vad det är du försöker säga!

   Jag skiter högaktningsfullt i VEM & VARFÖR. Det är helt enkelt ointressant.
   Jag konstaterar bara att de kommer, att de får stanna och att det kommer att sluta riktigt illa om vi inte tar problemen på fullaste allvar. Vilken etnicitet de har eller vilken specifik gubbe med skägg de tillber spelar egentligen ingen roll. Att så många är muslimer är en försvårande faktor men helt avgörande är att majoriteten som kommer saknar utbildning och väldigt få kommer någonsin att ha ett riktigt arbete i Sverige. DET bekymrar mig som skattebetalare och ekonom.

   Jag lastar inte min analys med konspiratoriska teorier om VEM eller VARFÖR.
   Jag konstaterar bara att detta aldrig kan fungera.
   Det är hög tid att gå ut och kräva ansvar och adekvata åtgärder från ledande politiker. Annars kommer detta experiment att sluta med jämmer och elände. Tiden är dessutom knapp.

   Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.