Sverige behöver en ny förkunnelse

Patrik Engellau

Officiell svensk förståelse av hur politiken ska bedrivas exemplifieras fint av Liberalernas 34-punktsprogram Så blir Sverige möjligheternas land för fler. En punkt är att öka ”jobbstimulansen i försörjningsstödet från 25 till 40 procent”. Med lite ansträngning kan jag ana mig till att det betyder att man ska få behålla en större andel av socialbidraget om man får arbetsinkomster. Men huruvida Liberalernas förslag går att begripa eller inte är inte poängen. Poängen är den tankevärld som ligger bakom förslaget, nämligen föreställningen att det från Rosenbad går att med homeopatiska doser av något ekonomiskt incitament går att finkalibrera beteendet hos hundratusentals människors vars verkliga motiv man inte har en aning om.

Att överheten tillskriver sig magiska krafter är inget nytt. På 1600-talet kommenderade kungamakten prästerna i svenska kyrkan att begära församlingarnas förböner för att säkerställa svenska segrar i kriget i Tyskland. Men det här är ett snäpp knäppare än när 1600-talets härskare bad allmogen om hjälp att med böner beveka Gud och betvinga fienden, för nu handlar det om att härskarna tror sig sitta i ett kontrollrum med ett antal reglage och spakar med vilka de tror sig kunna styra nationens öde.

Tankefelet hos vår tids härskare är att de inte förstår hur lite de i själva verket kan påverka. De fattar inte att vad som sker i verkligheten inte bestäms av någon procentsats hos jobbstimulansen i försörjningsstödet, utan av vad folk har för allmänna uppfattningar och värderingar. Hundratusentals människor arbetar i den industri som ska försöka förmå migranter att leva i Sverige och i bästa fall skapa sig något slags egen försörjning. Vad dessa människor – och de andra som står bredvid och tittar på och i egenskap av skattebetalare finansierar ruljangsen – har i huvudet är det som egentligen avgör hur det går. Om alla dessa individer är uppfyllda av föreställningen att de själva och deras värld – i det här fallet Sverige – är ansvariga för migranternas tillkortakommanden så hjälper det inte att ledande politiker omjusterar sina procentsatsreglage.

Sverige behöver en annan sorts politiskt ledarskap än det som Liberalerna och de andra partierna ställer i utsikt. Vi behöver ett ledarskap som förmår artikulera värderingar, riktiga värderingar och inte bara obegripligt trams om värdegrunder som på något märkvärdigt sätt alltid handlar om procentsatser när det ska omsättas i praktisk politik.

Lösningen på Sveriges problem ligger inte i finjusteringar av detaljer i ett system som bygger på ett – som det nu allt tydligare visar sig – felaktigt PK-istiskt tänkande, utan i en uppgörelse med denna skadliga ideologi.

Vi behöver statsmän som kan förkunna ett nytt budskap eller åtminstone ställa nya frågor. Statsmän som uppmuntrar medborgarna inte att skämmas om de drar sig för att öppna sina hjärtan och plånböcker utan i stället att utan skambeläggning resonera kring vad som är rätt, vad Gud eller samvetet kan kräva av oss och vad vi som är födda på den här jordplätten som kallar sig Sverige rimligen kan begära av dem som kommer hit och önskar borätt.

Rätt förkunnelse är att vi som bor här kan kräva väldigt mycket mer av dem som kommer hit. Det första kravet är att de ska vilja bli en del av vår gemenskap. Det betyder att de inte ska omhulda och värna om någon annan gemenskap eller kultur. Om detta enkla första krav tydligt förkunnas av statsmän så kommer långt mer att ha gjorts än genom aldrig så många förändringar av procentsatser.

46 reaktioner på ”Sverige behöver en ny förkunnelse

 1. Bo Svensson skriver:

  Den folkvalda centrala maktens centrala ansvar är lagstiftningen. – Rättsordningen består av incitament och en bra rättsordning är en, där de val som är de bästa sett i stort, även framstår som de fördelaktigaste i individens begränsade perspektiv. – http://filosofiforum.se/forum/viewtopic.php?f=10&t=8188&sid=e5a301214d438e24902783651679e69f

  Så visst gör det skillnad om lagstiftarna är vilsna och inte har minsta hum och lyssnar på dåliga rådgivare. – De kan köra samhällsskutan i sank.

  Och det där med en ny förkunnelse är ju inte de folkvaldas uppgift.

  Gilla

  • Olle Reimers skriver:

   Framför allt behöver vi en ny förkunnelse som går ut på att det inte är statliga utan privata initiativ som skapar jobb och framtid åt människor. Den socialistiska förkunnelsen om att staten ska ta in så mycket pengar som möjligt från medborgarna för att sedan i sin vishet portionera ut dem är sedan länge bevisad som totalt oduglig. Det senaste beviset är indragningen av pengar från de kommuner som sköter sig för att kunna ge till dem som inte gör det.

   Det är så man tänker. Och så länge medborgarna frtfarande har pengar kvar går det att skyla över misslyckandena.Men som Margaret Thatcher så riktigt påpekade: ”problemet med socialismen är att de andras pengar tar slut så småningom”.

   Nej, det är dags att tänka om helt och hållet. Det politiska systemet har visat att det enda de kan göra är att förstöra de privata initiativen och att korrumpera fler människor än dem som till äventyrs blir hjälpta.

   Liked by 2 people

  • V skriver:

   Jag bor i Malmö. Jag arbetar dessutom som åklagare i Malmö. Jag ser därför skiten från insidan. Jag håller med dem som säger att Malmö är en förlorad stad. Malmö ÄR en förlorad stad!
   Det byggs väldigt mkt i denna förlorade stad. Fina nya hus, fina nya högskolor och fina nya köpcentra av olika slag. För lånade pengar. Det är som att måla läppstift på en gris. Folket som bor här är till allt för stor andel rena rama skräpmänniskor. Politiker, myndighetsföreträdare, journalister och kriminella i en enda osalig röra. Skitfolk helt enkelt. Malmö är om tio år ett nytt Detroit. Eller Mogadishu om ni så vill.
   Det är ju f.ö. en självklarhet att en liten skitstad med en befolkning på 350k inte kan överleva typ tre skottlossningar om dagen. Polisen mäktar inte med, rättssamhället mäktar inte med. Ingen orkar eller mäktar med en sådan utveckling. Laglösheten sprider sig som en farsot. Hur överlever en stad när djungelns lag råder?

   Liked by 3 people

   • gmiksche skriver:

    Jag är i Malmö då och då. Inte privat utan enbart för att besöka klienter. Rosengård passerar jag på motorvägen när jag kommer från Sturup. Kommer jag med tåg gör jag mina besök på gångavstånd. Allt på kontorstid.

    Om jag inte visste av det som skrivs på nätet, men numera också i PK-pressen, och visas på TV då och då, skulle jag inte ha en aning om problemen. Det ser så lugnt och fint ut i de områden jag besöker. Det är en av anledningarna till att många fortfarande inte fattar.

    Liked by 1 person

   • Jörgen skriver:

    Intressanta reflektioner kring Malmö både från V och GMIKSCHE. Jag är själv inflyttad till Malmö sedan snart 15 år tillbaka och har sett hur staden har utvecklats på nära håll. Jag tänker numera ofta att det är som att bo i en tryckkammare. En vacker dag kommer det bara att brista, och vi är på mycket god väg att nå den punkten. Staden har liksom resten av landet fullständigt handlingsförlamade politiker som sysslar med kvasiproblem istället för att göra det som alla innerst inne vet behöver ske. Att som Patrik föreslår komma med nya budskap och nya frågor borde vara en självklarhet. Frågan är bara vad man gör när våra ledare är så bevisligen oförmögna att ens förmå grundproblemet. Det är som med Joharis fönster, dvs alla vet utom de själva (alltså politikerna), med andra ord en sk ”blind spot”. Hur länge skall en stor majoritet lida för att en liten minoritet som bestämmer är i fullständig förnekelse och beter sig som ett gäng oregegerliga dagisbarn?

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Konvergerande observationer. Helt oberoende av varandra. Det vore intressant om någon som företräder uppfattningen att allt kommer att lösa sig vågade kommentera vad vi skriver.

    Gilla

 2. Alexander Zetterberg skriver:

  Instämmer!

  Sveriges politiska överhet behöver en chock för att vända utvecklingen tillräckligt fort för att rädda vår nation – och den chocken kan vi väljare leverera i september 2018.

  Det räcker inte att Sverigedemokraterna blir största parti, dom måste nå över trettiofem procent för att etablissemanget skall fatta att svenska folket har tröttnat på politikernas impotens och tafatthet!

  Liked by 1 person

 3. Moab skriver:

  Det började bra men slutade utopiskt.

  Jag har en bil, den är gammal men mycket snabb, och styrningen blir mera precis ju fortare man kör, den är tysk. Den säljer jag aldrig! Om inte min fru tvingar mig. Andra bilar som gamla amerikanska som jag också älskar har en mera svampig styrning, och det är väl en sådan ratt som politikerna hade tidigare i Sverige, då de kunde styra en svensk befolkning att offra sig för andra via skatten och låta politikera hållas i Stockholm. Politiker från andra länder har det inte så lätt, deras ratt fungerar mer som den som en bekant råkade ut för när han vid 18-års ålder köpte sin första bil. Han var mycket glad för bilen, tills den dag ratten lossnade när han körde i 90km/h.

  Sverige har blivit ett land med lös ratt, men våra politiker tror de kör tyskt, mera precision ju fortare det går. Politikerna är som barn som inte har mynt i spelhallen och leker att de kör men bilarna följer andra regler. De sitter alla och pruttar med munnen och vrider än hit än dit, de märker inte att bilen bara kör rakt fram. De är som norrmännen som behöver vindrutetorkare på insidan, det pruttas rejält och det går fort nu. När jag var liten så träffade jag en gång Niki Lauda, det är vad som väntar oss, hans ansikte och öra var helt sönderbränt.

  Men kära nån Patrik, din avslutning! Kräva? Hur tänker du dig det?? Här kör du ju rakt ner i pk-hålet, efter att ha lagt i R, racerväxeln. Du kör ju rakt ner i ”alla är svenskar” hålet. Hur tänker du?

  Liked by 2 people

 4. Sven skriver:

  ”Tankefelet hos vår tids härskare är att de inte förstår hur lite de i själva verket kan påverka.”

  Tvärtom..!

  Det är de öppna gränsernas politik som har skapat ett helt nytt och annorlunda Sverige. Ett ok vi alltmer tyngs utav och snart inte orkar bära.

  Övrigt handlar enbart om politisk kosmetik och frenetisk regndans inför den stora populasen.

  Gilla

 5. Jaxel skriver:

  Ja, övertron på betydelsen av finjustering av olika offentliga program för att minska utanförskapet är slående. Fast jag finner det ännu mer märkligt att det samtidigt finns en total oförmåga eller ovilja att ens diskutera den politik som är den grundläggande orsaken till framväxten av de mycket stora utanförskapsområdena. Det följer självklart att alla insatser som skulle syfta till att åtminstone försöka stoppa tillväxten av dessa områden är omöjliga att ens fundera på. Istället ägnar man sig åt verklighetsfrämmande trams.

  Dessutom måste man också ställa sig frågan om de borgerliga partierna ens vill försöka genomföra sin verklighetsfrämmande politik. (Inte så konstigt ovilja egentligen) De hittillsvarande nära tre åren efter det senaste valet har man i alla fall inte visat någon vilja att regera.

  Jag har hört ledare för borgerligs partier prata om att man hoppas på att få en majoritet i riksdagen efter valet. Detta tycks dock inte betyda det som vanligen menas med ordet majoritet. Så hur ett eventuellt borgerligt regerande skulle kunna se ut är höljt i dimmor. Nästa riksdagsval kommer knappast ge de borgerliga partierna fler mandat än idag så varför skall vi tro att de skall vilja regera utifrån en ännu svagare parlamentarisk position än de haft sedan senaste valet. (Dessutom med betydligt större meningsskiljaktigheter än inför senaste valet.)

  Gilla

 6. Martin skriver:

  Ja, det är dags att säga: ”Vi svenskars slit och svett är inget man slarvar bort och är vårdslös med hur som helst. Det kan ni glömma. Vi har under flera årtionden gullat och lockat med bidrag och generösa reformer. Men nu är det slut med det. Nu ska resultat fram omgående och de som inte är med på det ska åka hem permanent istället för på semester då och då och stanna kvar där.”

  Liked by 1 person

 7. uppstigersolen skriver:

  Nya kvastar måste in. Som sopar bort gammalt skräp som ligger i öppen dager. Det finns ett parti som förespråkar just det som Patrik önskar. Om svenska folket vill så kan vi vakna upp till ett helt nytt politiskt landskap på morgonen efter valdagen i september nästa år. Men om svenska folket vill att tokerierna ska fortgå så gör de det. Svenska folket har ett val – leva gott eller försvinna.

  Liked by 1 person

 8. Björn Ekenvall skriver:

  Hur får du i sista stycket detta att gå ihop med ”mångkulturellt samhälle”. Skulle vi inte kunna kräva av makthavarna att de förklarar vad ”mångkultur” innebär? Eftersom det finns i lagtexterna, men inte någon förklaring till vad som menas, tolkar vi det väldigt olika och det blir en liknande klyscha av detta begrepp som ”Alla människors lika värde”.

  Björn dL

  Liked by 2 people

 9. JAN BENGTSSON skriver:

  Det finns väl bara ett enda parti som fyller Dina krav!

  Fler o fler börjar inse det oundvikliga,
  att det krävs en HELT NY POLITIK,
  inte bara (M)er av (S)amma misslyckade!

  Så 2018 kommer nog i historieböckerna att bli ett märkesår!

  A turning point away from insanity,
  since the welder had to resign permanently!

  Liked by 1 person

 10. Gert skriver:

  Kravet och förhoppningen om att andra kulturer skall uppge sin egen kulturella identitet och anta den svenska utgörs enbart av orealistiska drömmar. Ju tidigare vi släpper dessa tankar desto bättre förmåga får vi att utforma en mer realistisk politik. Fromma förhoppningar kan vi alla gå omkring och bära på, men de hjälper föga i de omständigheter vi nu själva satt oss i.

  Kulturell gemenskap kan man inte informeras in i. Ej heller beordras att anta. Kultur och kulturell gemenskap rör livets allra innersta kärna. Den består av en ytterst komplex mänsklig materia. Det är just kunskapen om detta vi svenskar har varit så vaccinerade emot.

  Dags att kliva ned från drömmarnas värld och höga elfenbenstorn och börja inse i vilken värld vi faktisk lever. Om vi studerar Libanon och forna Jugoslavien och gräver lite djupare i antropologisk litteratur och faktisk mänsklig historia, bör vi komma ut med en något mer realistisk syn på vad verkligheten ytterst består av.

  Liked by 4 people

 11. Christer Carlstedt skriver:

  Om det inte vore så pinsamt så skulle det kunna vara skrattretande att se hur tankemässigt låsta våra politiker är.

  Det pratas en massa om enkla jobb som skall skapas för att nyanlända skall kunna komma in på arbetsmarknaden.
  Tanken faller uppenbarligen inte de styrande in att det kanske inte alls är speciellt attraktivt att ta ett sådant jobb, även om en del av ersättningen skulle bli skattebefriad.
  Om jag av socialbidraget redan i dag kan spara undan så pass att jag kan åka på semester till hembyn då och då – varför skulle jag då vilja ha några kronor till om jag dessutom skulle behöva jobba för dem?
  Är någon dum på riktigt?
  Varför skulle jag vilja ha mera pengar än jag behöver????

  Aha! Jag skulle kunna spara till en bil!
  Men då måste jag ju jobba ännu mer för att betala skatt, bensin och försäkring. Eller hur?
  På vad sätt är det en bra idé att jobba häcken av sig för att bli tvungen att jobba ännu mer?

  Förresten skall frun snart ha sitt sjätte barn och då ligger vi bra till för att få ett villaboende av kommunen. Skulle jag jobba, finge jag ju jobba två skift per dygn för att betala det själv.
  Du tänker inte särskilt bra, va?

  Jo, jag vet att detta resonemang inte stämmer med det svenska sättet att se på saken.
  Men vem sjutton har sagt att det somaliska sättet att se på verkligheten är detsamma som mitt?

  Nu är det så att våra politiker har en spak till på sin instrumentpanel. Den är rödmålad, så ingen fanken har vågat röra den.
  Om man drar i den spaken så minskar socialbidragen för den som inte klarat SFI inom två (eller tre) år.
  Flerbarnstillägget upphör.
  Nya barnvagnar varje gång ett nytt barn kommer är ett minne blott.
  Vill du ha ett nytt boende så skaffar du det själv på samma villkor som andra i landet.
  Visst kan anhöriga få flytta hit. På samma villkor som för svenskar som vill ta hit någon. Du måste själv garantera deras boende och levnadsomkostnader.
  Listan kan göras lång.

  Våra politiker har fått för sig att man bara kan åstadkomma ett förändrat beteende med morötter till någon som kanske inte ens gillar morötter.
  En istadig åsna brukar man väl även hjälpa på traven med spöt också.

  Liked by 5 people

 12. Jan Ahlström skriver:

  Bra som alltid och så rätt tänkt.

  Hur lång tid tar det att få stopp på, och vända, en supertanker som med tio knops fart kommer allt närmare en förödande grundstötning?
  Tror att det tar alltför lång tid då kapten och besättning inte ens upptäckt faran.

  Gilla

 13. Hovs-svartaste-hallar skriver:

  Ja, jag kunde inte sagt det bättre själv, Patrik. Förr var det självklart att människor som var duktiga och bidrog till samhället hade ett större värde än andra — nu verkar det på något smygande sätt ha blivit tvärtom.
  Fast bara om det gäller så kallade ”nya svenskar”. Eller ”EU-migranter”.

  Alla som kommer hit från främmande länder (inklusive deras avkomlingar) är alldeles otroligt värdefulla för Sverige om man får tro den officiella propagandan. Vanliga ”vita” svenskar som levt och verkat här i många hundra år — vilket gällde nästan alla människor fram till för några få decennier sedan, inklusive min egen släkt — betraktas däremot som besvärliga hinder på vägen mot det mångkulturella kulturmarxistiska lyckoriket.

  Att de vanligen sköter sig och betalar skatt räcker inte. De har nämligen fel attityd. De har inte vett att tillräckligt ”gilla” det massiva inflödet av ”nya svenskar” — ”pensionsräddarna”, som dock till stor del lever på bidrag. Men ändå ska dessa personer rädda våra pensioner, hur det nu ska gå till.
  I verkligheten är det nämligen tvärtom. Det är svenskarnas inbetalda skatter som tillsvidare håller systemet hjälpligt flytande.

  De officiella lögnerna har uppnått en närmas Kafkamässig, surrealistisk, nivå.
  En oberoende betraktare utifrån, Harvard-historikern Niall Ferguson, säger däremot att integrationen av invandrare är totalt misslyckad:.

  – Och detta är ett så katastrofalt misslyckande att det inte bara kan betraktas som ett sidospår. Det är en central utmaning för den skandinaviska välfärdsmodellen. Detta riskerar att utvecklas till en verklig kris, till och med ett hot mot stabiliteten i ett land som Sverige.

  http://magasinetneo.se/artiklar/misslyckandet-kommer-att-fa-katastrofala-foljder/

  Och detta beror i grunden på makthavarnas märkliga attityd, att alla som kommer utifrån är oerhört värdefulla för Sverige hur skadlig deras närvaro än i verkligheten är.

  Liked by 2 people

  • csaba43 skriver:

   När börjar upproret? Att bara prata och analysera i all oändlighet leder? ja vart? Kalla istället oss alla som vill störta PK-styret i gruset till marsch mot Regeringskansliet med krav på regeringens avgång och utlysandet av nyval! Är själv 70+ har ont i knäna, men skall gå.

   Gilla

 14. Lars Åhlin skriver:

  Föreställningen om att alla människor har i grunden ungefär samma förmågor, med ungefär samma preferenser, ligger i botten för hela 34-punkts-programmet. Inte så konstigt – ett program med annan utgångspunkt hade väckt en oerhörd upprördhet och en storm av beskyllningar för rasism.

  Men kanske är det snart dags att inse att vi människor inte alla har samma förmågor och preferenser. Medelvärdet för IQ hos personer från Afrika söder om Sahara ligger kring 70-80, fortfarande med en standardavvikelse på 15, vilket innebär att bara enstaka procent når upp till det europeiska medelvärdet 100. Hos grupper från Sydasien och Mellersta Östern är IQ-snittet 80-90.

  Kanske kommer språk- och yrkesutbildning, hur högkvalitativ och långvarig den än är, inte att kunna göra alla anställningsbara? Och hur många kan anställas för arbetsuppgifter vars resultat ingen är efterfrågar så mycket att man är beredd att betala för det?

  Liked by 1 person

 15. MartinA skriver:

  Sverige är inte en nation. Det är inte ens en nationalstat. Så sluta kalla eländet ”nation”?

  Inte en av Patriks bättre. Till exempel, att få alla undersåtar i sverige att be för framgångar i Tyskland åstadkom ju precis det som efterfrågas senare i artikeln, ändrar vad som är i folks huvuden, alla de som odlar armeernas mat, bryter kopparmalmen som betalar det hela, smider värjorna, den nästa vågen rekryter som kommer berätta om stämningen hemma för den befintliga armen och därmed höja stridsmoralen. Artikeln argumenterar mot sig självt. Eller är kanske litet enögd på grund av det inneboende föraktet för forna tiders människor.

  Men sen är det ju också själva konceptet. Att staten skall ha rätt att diktera vad alla ska tänka och tycka. Särskilt nu när den straffat ut sig så fullständigt. Och sedan måla ut ”integration” som någonting positivt? Att svenskarna skall tvingas betala för sitt eget undanträngande? Jag tycker sextonhundratals stat var människofientlig i sin gigantism. Men eftersom det gick till att producera våld och till att skumma av det manliga överskottet så kanske det var nödvändigt, i all dess fulhet. Men dagens dito är bara negativt för oss.

  Gilla

 16. Linden skriver:

  Hur vanligt är det att unga svenska män har råd med nya lyxbilar?
  Aldrig en lintott bakom ratten i vrålåken.
  Är det oljebaronerna som skickar sina söner till säkerheten i välfärdslandet i norr?
  Eller är det inkomstbringande knarkaffärer?
  För det kan väl inte vara så illa att det är åtta olika identitet som finansierar lyxlivet?

  En sak är säker, det är inte lönearbete som betalat.

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   MAN kanske prioriterar statusprylar?
   Hönsfångare istället för kofångare…

   Sexsäljare kan ju tjäna bra pengar?

   Då letar hen nog inte bland det könet?

   Gilla

 17. Kuckeliku skriver:

  Huvudproblemet är liberalismen. Den vill inte ha någon ”gemenskap”. Den vill ha atomära, solipsistiska individer som flyter runt i universum precis som de vill. Det å andra sidan bara extrema ”liberala” dårar som har den sortens drömmar. Inte riktiga människor. Det är dags att begripa att det är ”liberalismen” som dödar oss alla och vår planet.

  Gilla

 18. Vax skriver:

  ”Regeringspropositionen 200/01:136. Äldreförsörjningsstödet

  Där framgår att det äldreförsörjningsstödet främst tillkommit av hänsyn till invandrade personer över 65 års ålder.

  Här lagstadgas hur bostadsbidrag för pensionärer skall beräknas.
  För svensk medborgare som bott och arbetat i Sverige i minst 40 år skall bostadsbidraget för skälig levnadsnivå beräknas på 93% av 5 000 kr eller 4 831 kr/mån.

  För den invandrade som aldrig arbetat i Sverige och är 65 år eller äldre skall bostadsbidraget för skälig levnadsnivå beräknas på 100% av 6 200 kr/mån.

  D.v.s 1 550 kronor lägre för den svenska pensionären.

  Det innebär sålunda att det som anses vara skälig levnadsnivå för en svensk pensionär anses inte vara skälig levnadsnivå för den som invandrat och aldrig bidragit med något till landet.

  Det som duger åt en svensk pensionär duger inte åt t ex en invandrad somalier som får ÄFS.

  Garantipensionen uppbärs i dag av cirka 225 000 pensionärer och är 7 500 kronor. För den som invandrat och får ÄFS och har en bostad med en hyra på 6 200 kr är pensionen 11 031.
  Därutöver kan den invandrade ha extrainkomst på 3 000 kr/år skattefritt.
  Alltså 14 031 kr i månaden skattefritt.

  Enligt regeringspropositionen är ÄFS inte inkomstgrundande varför den invandrade pensionären har fri sjukvård, fri tandvård, fria mediciner och fri hemtjänst.

  Alltså sådant som den svenske garanti-pensionären får betala för.

  Grovt sammanslaget kan man konstatera följande:

  Bostad som duger åt svensk pensionär duger inte åt invandrad pensionär.

  Garantipensionen på 7 500 kr anses räcka till alla levnadsomkostnader för den svenske pensionären emedan 14 831 inte anses räcka för den invandrade pensionären.
  Därför fri sjukvård, tandvård mm mm.

  Skillnaden mellan den svenske pensionären och den invandrade är att den ena har arbetat ett helt liv och betalat skatt under minst 50 år i Sverige. Den andra har inte bidragit med någonting.

  DETTA ÄR STEFAN LÖFVENS POLITIK SOM DOM INTE GÄRNA PRATAR OM.
  Harriets blogg

  Gilla

  • Jaxel skriver:

   @Vax
   Jag undrar om det ändå inte finns ännu större vansinnigheter än vad du beskriver. Försörjning genom svenska skattebetalares försorg genom äldreförsörjningsstöd förutsätter i alla fall (formellt) boende i Sverige.

   Garantipension förutsätter att man bott i Sverige. För full dito krävs att man bott 40 år i landet. Färre antal år lägre garantipension. Undantag finns dock för den som fått uppehållstillstånd som flykting eller skyddsbehövande. För sådana personer jämställa boende i hemlandet med boende i Sverige. Efter tre år i landet kan en sådan person om vederbörande har rätt ålder ansöka om garantipension och få full dito om hen uppfyller kravet på att ha bott i 40 år i hemlandet. (Och vem har inte gjort det undrar man. Rimligtvis måste väl permanent uppehållstillstånd krävas, men jag har inte sett det specificerat.)

   Därefter måste man kunna flytta från Sverige (då garantipensionen inte förutsätter boende i landet) och via garantipensionen försörjas av svenska skattebetalare fram till sin död. Och gissningsvis kan denna försörjning i många fall fortsätta även efter döden.

   Det är så vansinnigt så man tror inte riktigt det är sant. Jag har dock inte kunnat finna annat än att så är det. Läsaren ombeds att komplettera med egna efterforskningar.

   Gilla

 19. Jaxel skriver:

  Den nya förkunnelsen behöver väl inte vara mer komplicerad än att den svenska statens främsta uppgift är att främja det svenska folkets intressen. Dagens styrande tycks vara av en helt annan åsikt , alla människors lika värde, humanitär stormalt etc.

  Liked by 2 people

  • Kuckeliku skriver:

   Det funkar inte så länge ”liberalismen” tillåts härja som den gör. ”Liberaler” hatar staten och vill bara ha anarkoglobalism. Att det bara skapar ofrihet för alla skiter ”liberaler” fullständigt i.

   Gilla

 20. Kuckeliku skriver:

  Jag önskar att man också kunde rösta bort Peter Wolodarski och de andra extrema liberalistdårarna på våra tidningar. Det är inte mycket med demokratin när tidningarna domineras hårt av en enda sorts galningar. Mot den bakgrunden kan man bara välkomna våra papperstidningars död.

  Liked by 2 people

  • Kuckeliku skriver:

   Om tidningarna hade vett att värna blott om yttrandefriheten så behövde de inte vara en så destruktiv kraft som de är. Men de sväljer och marknadsför hela liberalismreligionen, även dess allra mest absurda och destruktiva inslag.

   Gilla

  • gmiksche skriver:

   Du kan börja med att sluta köpa Bonnier-koncernens och Schibsteds alster. Det ger garanterat effekt om tillräckligt många gör det. Jag menar inte enbart dagstidningar utan även Veckans Affärer, Dagens Industri m fl.

   Gilla

 21. Rolf Ahlqvist skriver:

  Du anser att Sverige behöver ett annan sorts politiskt-filosofiskt ledarskap som förmår artikulera riktiga värderingar. Lösningen på Sveriges problem börjar då i en uppgörelse med dagens skadliga ideologi. I det tror jag du har huvudparten av det vanliga folket, med dig.

  Sverige är ett ”både och”-land som jag ser det, i världshistoriens skeende. Såväl välfärdsparadis som kärv verklighet. Nordens övriga länder kanske då ensidigt passar bättre som paradis. Exempelvis Danmark med sitt ”hygge”. I en ny tid när moderniteten just i den fortlöpande horisontala tiden kämpat sig fram fram till postmodernitetens, eviga nuflöde
  i det kvinnliga postmoderna rummet, finns möjlighet att Jesu återkomsts paradis kan utvecklas med en början i Norden. Detta efter det att paradistanken gått norrut till våra breddgrader från sitt ursprung Mellersta östern. Därefter kan sådan utveckling ske i övriga Europa och globalt, och kanske mest varaktigt till sist i Israel. Och jag tror att nutiden övergår i två divergerande riktningar. Dels Guds fortsatta yttersta styrning med grund i lag, synd, straff, arbete, rättvisa och dom, samt det sekulära, globala samhället för de som inte kan eller vill tro på Jesu frälsningsverk.

  Alltmedan för oss kristna troende, gäller en existentiell ”latinskt” relationslinje till Jesu återkomsts paradis, med en ”evig” framtidsvärld. Men en paradoxsamverkan med ökad förståelse mellan de så starkt skiljaktiga världarna måste nog till. Och ”både och landet” Sverige, SwEDEN, har nog som tydligt framgår i dagens orostid, även ett jobbigt förminskande av Gehenna att kritiskt reda upp, så gott det går. Eller när en del av politiken riktas mot ett kanske förstorande av Gehenna emellanåt, nu när PK-eliten förespråkar längre arbetstid och militär upprustning.

  Gilla

 22. Ina Höst skriver:

  Patrik, du sätter fingret på precis det som fattas här! Jag har länge undrat varför frågar man inte migranterna om de vill bli svenskar och delta i samhällsgemenskapen innan man sätter igång med dyra integrationsåtgärder? Alla vill inte bli svenskar och delta i samhällsgemenskapen utan leva som de gjorde i hemlandet och vill de inte det är integrationsåtgärderna meningslösa och skadar bara svenska folket. Integration kräver en vilja hos de migranter som ska integreras/assimileras. När de styrande inser detta, får de ta ställning till det!

  Gilla

  • Moab skriver:

   Herregud, de vill inte bli svenskar. Kan vi släppa den önskedrömmen en gång för alla? Släpp den, och tänk sedan vidare.

   Gilla

 23. Sixten Johansson skriver:

  Förkunnelser hjälper inte långt, därför att mer än halva befolkningen mentalt vill fortsätta att leva i evig barndom i en låtsasvärld. Ett land behöver vuxna, som accepterar den bistra verkligheten och hanterar den med en vuxens blick och erfarenhet, i lag med andra vuxna. Några måste ta på sig ledarroller, men de behöver inte arbeta isolerade. Den luttrade minoritet vars ögon redan öppnats har bättre chanser än någonsin att tillvarata de aktivas kollektiva intelligens och handlingskraft.

  Sjupartijuntans femisocialism är ett evigt uppror mot livets villkor, mot vuxenskapets ansvar och livets hårda krav på att prestera själv i stället för att bara gnälla och skylla sina usla prestationer och misslyckanden på andra. Socialisten / vänsterliberalisten ser sig alltid som förtryckt och orättvist behandlad – (djupast sett av livet självt!) – och anklagar sina förtryckare. Infantil självömkan och mobbarmentalitet är inbyggda i ideologin och därför passar identitetspolitiken, feminismen, migrantpysslandet och Mena-folkens kulturer som hand i handske – allt är samma andas barn!

  Hos många religiösa finns samma längtan efter evig barndom under Gud, men kristna brukar hålla sig på jorden, vilket socialister inte gör. De tänker ut ett fantasiuniversum där de är eliten, som låtsasskapar och bestämmer allt, men aldrig avkrävs dugliga prestationer. Deras stora skräck är att sticka ut och bli exkluderad. Alltså blir det minsta gemensamma nämnaren som gäller och grupptrycket och selektionen gör att nivån hela tiden sjunker. Sådan är anti-utvecklingens logik.

  Tänk på hur oppositionen i snart tre år har kunnat ta över regeringsansvaret, men vägrat göra det. Ur ett vuxet perspektiv är det helt sjukt. Vad kan vara mer hycklande och löjligt än partiledare, som inte vågar styra landet? En låtsasledare som inte vågar leda (!) är ju bara en infantil pajas, som ingen vuxen kan ta på allvar. Den ”ledaren” är ju helt värdelös och principen ”allas lika värde” gör alla liktänkande partiledare lika värdelösa. Men de flesta i Sverige vill förbli vuxenbarn och med fingret i munnen låter de därför dessa narrar till icke-ledare fortsätta med sitt barnsliga gnäll i rampljuset under låtsasjournalisternas medhårsstrykningar och fjolliga ojande.

  Den skarpaste skiljelinjen går mellan de barnsliga utopisterna och de vuxna realisterna. Somliga barn kan fortsätta att växa, men tankens kraft hjälper inte hela vägen och barnen klamrar sig fast vid rodret utan att kunna styra. Det är denna nedslående insikt som alstrar den största pessimismen. Det är nog klokt att inte klafsa i sörjan alltför länge, utan satsa mest på att stötta andra vuxna, lära av varandra och nyktert förbereda oss på hårda tider. Hårdare tider har vi haft, kan historien berätta.

  Liked by 1 person

 24. Linden skriver:

  Tänk på hur oppositionen i snart tre år har kunnat ta över regeringsansvaret, men vägrat göra det. Ur ett vuxet perspektiv är det helt sjukt. Vad kan vara mer hycklande och löjligt än partiledare, som inte vågar styra landet? En låtsasledare som inte vågar leda (!) är ju bara en infantil pajas, som ingen vuxen kan ta på allvar. Den ”ledaren” är ju helt värdelös och principen ”allas lika värde” gör alla liktänkande partiledare lika värdelösa.

  Bättre kan det inte uttryckas. Honnör.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.