Gästskribent Lars Hässler: Tysk polis kapitulerar – och snart även svensk polis

Den svenska polisens svårigheter att uppehålla statens våldsmonopol kan jämföras med situationen i Tyskland, även om det än så länge är betydligt värre i Tyskland.

”I Berlin och i Duisburg finns det områden där kollegorna knappt vågar stoppa en bil, eftersom de vet att de kommer att omringas av 40 eller 50 män. Dessa attacker är ett avsiktligt utmanande av statens auktoritet – attacker i vilka förövarna uttrycker sitt förakt mot vårt samhälle”, uppgav Rainer Wendt, ordförande för den tyska polisunionen, redan för flera år sedan till Spiegel Online.

Nyhetstidningen Bild och nyhetsmagasinet Focus har identifierat fler än 40 problemområden runt om i Tyskland. Dessa områden har, liksom liknande områden i Sverige, en hög koncentration av invandrare, hög arbetslöshetsnivå och är kroniskt bidragsberoende.

I Duisburg – med en befolkning på 500 000 varav 60 000 huvudsakligen turkiska muslimer – har eskalerande antal våldsamma brott som begås av invandrare från Mellanöstern och Balkanländerna förvandlat delar av staden till faktiska no go-zoner för polisen, enligt en konfidentiell polisrapport som läcktes till Der Spiegel. Rapporten varnar för att regeringen håller på att förlora kontrollen över problemområden och att polisens förmåga att upprätthålla den allmänna ordningen ”inte kan garanteras på lång sikt”. Om polisen ens vågar ingripa mobiliseras hundratals klanmedlemmar för att konfrontera dem. Det har tidigare visat sig att de kan mobilisera flera hundra personer på mycket kort tid med hjälp av mobilsamtal och sms.

Högt uppsatta tjänstemän vid Gelsenkirchens polis höll nyligen ett hemligt möte med representanter från tre arabiska klaner i ett försök att skapa samhällsfred. Enligt en polisrapport om mötet, som läcktes till lokala media, informerade klanerna polischefen Ralf Feldmann om att ”polisen inte kan vinna kriget mot libaneserna eftersom vi är fler”. När Feldmann svarade att han skulle skicka ut polisförstärkning för att avbryta deras illegala aktiviteter skrattade klanmedlemmarna honom rakt upp i ansiktet och sade att ”regeringen inte har tillräckligt mycket pengar för att gruppera så många poliser som krävs för att konfrontera libaneserna”. Enligt polisrapporten bör tyska myndigheten inte ha några illusioner om den faktiska maktbalansen: ”Polisstyrkan skulle bli besegrad”.

I Berlin har en hemligstämplad polisrapport som läckts till tidningen Bild avslöjat att ett dussin arabiska klaner styr stadens kriminella undre värld. I rapporten kan man läsa att klanerna ägnar sig åt droghandel, bankrån och inbrott på varuhus. Om staten blandar sig i använder klanerna sig av kontantbetalningar för att muta eventuella vittnen alternativt hota dem om inte det fungerar.

I Hamburg, Tysklands näst största stad, uppger polisen att man är hjälplös inför en brottsvåg orsakad av unga migranter från Nordafrika. Hamburg är nu hem för över 1 000 så kallade ensamkommande unga, av vilka de flesta bor på gatan och ägnar sig åt allsköns brottslighet.En konfidentiell rapport som läckt till den tyska tidningen DieWelt påstår att polisen i Hamburg i praktiken har kapitulerat inför migrantungdomarna, som är många fler än poliserna och lätt kan övermanna dem. I en intervju med tidningen Der Westen fick Osnabrücks polischef Bernhard Witthaut frågan: ”Finns det urbana områden som är no go-områden, vilket innebär att de inte längre kan skyddas av polis?” Han svarade: ”Varje polischef och inrikesminister kommer att förneka det. Men vi vet såklart var vi kan åka med polisbilar och var vi, även inledningsvis, bara kan åka med pansarskyttefordon. Anledningen till detta är att våra kollegor inte längre känner sig säkra två och två och fruktar för att själva falla offer. Vi vet att dessa områden existerar. Ännu värre är att i dessa områden resulterar brott inte längre i åtal. De lämnas ifred. Statens makt är helt ute ur bilden.”

I en bok med titeln Das Ende der Sicherheit: Warum die Polizei uns nicht mehr schützenkann  (Slutet på tryggheten: Därför kan polisen inte längre skydda oss) skriver författaren Franz Solms-Laubach att tysk polis blir alltmer demoraliserad i och med den skenande brottsligheten. Han lägger skulden på tyska politiker som genom budgetnedskärningar och personalneddragningar gjort det omöjligt för polisen att sköta sitt jobb – det vill säga att skydda tyska medborgare och deras egendom.

New Yorks poliskår, NYPD, är ett utmärkt exempel på hur polismakten kan organiseras och brott bekämpas Sverige och New York City har ungefär lika många invånare, cirka 10 miljoner vardera. Men medan Sverige har omkring 20 000 poliser har New York ungefär 50 000. Dessutom har NYPD höga krav på dem som söker och poliserna är både bättre utbildade och avlönade. Ingångslönen är runt 30 000 kronor och efter drygt fem år ligger den kring 60 000 kronor. En annan viktig skillnad är samarbetet mellan polisen och militären, militärtjänstgöring ses som meriterande vid New York polisen. NYPD har decentraliserat makten och ansvaret ligger på lokal nivå, de polischefer som inte når de uppsatta målen omplaceras. Respekten för både yrket och ordningsmakten måste återvinnas, någonting New York har lyckats med. I Sverige har polisyrket låg status och låg lön. Dessutom är antalet poliser per invånare i Sverige bland de lägsta i EU enligt Tino Sanandajis bok Massutmaning.

Vad krävs för att staten skall återta våldsmonopolet i Sverige och i Västeuropa? För att möta hotet från tusentals organiserade kriminella muslimska invandrare krävs pansarfordon, övervakningskameror, drönare, vattenkanoner och massiva insatser av polis, hemvärn och militär och kanske till och med undantagstillstånd. Frankrike har sedan flera månader infört just undantagstillstånd och tungt beväpnad polis och militär patrullerar gatorna.

Ett exempel, som kanske inte är att rekommendera, på hur staten kan hävda sitt våldsmonopol gentemot kriminella element är Italien under 1930-talet. Den fascistiske diktatorn Mussolini lyckades då slå ut den sicilianska maffian genom att utnämna en perfekt med omnipotenta befogenheter. Han fick tillåtelse att bruka allt våld som bedömdes nödvändigt för att segra i kampen mot skurkarna.

När ska svenska politiker vakna och inse att polismakten håller på att förlora förmågan att hävda statens våldsmonopol, skydda befolkningen och uppehålla lag och ordning? Svensk polis behöver högre löner, bättre utbildning, mer resurser och framförallt samhällets stöd.

Lars Hässler är Jur Kand, med en Master of Comparative Law från USA och ett år vid Institutet för högre internationella studier i Geneve. Under 1980-talet arbetade han som råvarutrader för Boliden i Schweiz. Lars är flerfaldig jorden runt-seglare, har skrivit nio böcker och publicerat artiklar på bland annat Brännpunkt i SvD. Han har alltid följt med i politiken men överlåtit skötseln av landet till politikerna tills nyligen då han blivit alltmer frustrerad över vart Sverige är på väg.

58 reaktioner på ”Gästskribent Lars Hässler: Tysk polis kapitulerar – och snart även svensk polis

 1. MartinA skriver:

  ”För att möta hotet från tusentals organiserade kriminella muslimska invandrare krävs pansarfordon, övervakningskameror, drönare, vattenkanoner och massiva insatser av polis, hemvärn och militär och kanske till och med undantagstillstånd. ”

  Känns det som ett samhälle som någon vill bo i? Dessutom, den stat som av ren illvilja mot sin ursprungsbefolkning har åstadkommit detta skall då alltså få ännu mer maktmedel och använda ännu mer våld? Vi vet ju att den strax kommer vända de här utökade våldsmedlen mot oss svenskar, det är ju oss staten sverige hatar på riktigt.

  Jag tycker att det är bra att sverige och tyskland förlorar sin legitimitet. Det är två mycket onda stater.

  Gillad av 8 personer

  • Moab skriver:

   Du har tänkt mycket över detta, vad är ditt goda framtidsscenario? En liten stat och folk får klara sig själva, men hur skall övergången dit klaras?

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Lägg extra energi på att hålla kontakt med släkt och familj och vänner och odla vänskap med dina grannar. Gå i kyrkan åtminstone en gång i månaden och eller delta i det lokala föreningslivet. Undvik skatt, spara pengar, gärna i bitcoin. Ta jägarlicens och skaffa vapen. Tänk som att världen är mycket otryggare än vad den är nu och tänk som att det finns mycket mindre resurser än vad som finns nu när du fattar dina beslut i livet. Lägg märke till infrastrukturen i ditt närområde. Om du är ung, skaffa ett yrke som är praktiskt, först och främst, och som tillfredsställer basalbehov som alltid kommer efterfrågas. Överväg hemvärnet och en tur till militären. Gift dig och skaffa barn tidigt. Om du är äldre, uppmuntra dina barn att göra så.
    Ingen vet vad som händer i framtiden men ovanstående kommer gynna dig och de dinas liv även om allt bara blir enhörningar och rosa moln. Och eftersom det inte kommer bli det är det ännu viktigare. Personligen tycker jag om att träffa organiserade nationalister och sånt också men jag vet inte hur viktigt det är. Hembygdsföreningen och det lokala friluftsfrämjandet är nog effektivare.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Sen kan man gör förutsägelser för skoj skull såklart. Bästa sättet är att försöka hitta liknande scenarion i historien. Krigsherreväldet i Afgahnistan är ju ett alternativ. Men Afgahnistan har så stridbara och kraftfulla lokalsamhällen, jag vet inte om det exemplet är användbart här. NSDAP är ett annat scenario men det är inte troligt på grund av demografin i sverige. Pinochet vore det troligaste, att armen går in och försöker hålla ordning. Men finns nog inte den ansvarstagande kulturen inom militären i sverige.
    Jag har faktiskt inte tillräcklig koll på svenskarnas kynne för att kunna göra en bra gissning, jag känner bara Stockholms medelklass och vi är förhoppningsvis inte representativa. Germaner blir litet hysteriska när det inte finns ordning och reda. Men allt är så splittrat och centralmakten har straffat ut sig så mycket så jag tror på fortsatt sönderfall och att den kommunala nivån kliver fram, om än inte inom nuvarande system. Kommunerna verkar mest vara till för att genomdriva centralmaktens vilja idag. Kommer du på några andra historiska exempel? Det är möjligt att islam är välorganiserat nog för att agera ockupant? Och då finns ju många exempel. Men känns som deras basområden är för långt borta.

    Gilla

   • Moab skriver:

    Det ligger nära till hands att istället emigrera om man har barn, vad är det man kämpar om när landets ledning sålt ut allt och fått stora delar av befolkningen med sig?

    Gilla

   • Moab skriver:

    Jag tycker också framtidsförutsägelser är svårt, jag tror att det vi ser är en ”first” , att en hel nation medvetet importerar de mest skadliga elementen som står att finna på jorden i stor skala. Jag har efterfrågat fler undersökande framtidsscenarier, låt säga 30 år framåt, det blir sämre så fort så det är inte lätt, men alla samhällssystem, polis, rättsväsen, sjukvård, socialen etc står ju inför en snar kollaps så vad händer då? För sent idag för att fundera färdigt.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Det är märkligt att västoligarkerna försöker föreviga sin makt på det här sättet. Rimligen kommer deras projekt att göra det svårare att översätta ettor och nollor på datorer i källarna i New York till faktisk kontroll och ett faktiskt flöde av resurser. Men jag antar att de har goda skäl till det de gör. De är smartare än oss andra.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Ah, glömde, NATO invasion är ett reellt hot. De övar ju redan invasion för att påverka sverige inrikespolitiskt.

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Kalla det inte för invasion. Nato välkomnas som gäst. På samma sätt som migranterna. Över våra huvuden. Och svårt att bli av med.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    @Moab
    Det här är ingenting specifikt svenskt, samma effekt sker i alla europeiskättade länder. Det finns ingenstans att fly, framtiden är tribalistisk. I ett annat land kommer du tendera att vara en del av problemet, du kommer inte alls ha samma mandat att agera som du har här och vem vet var dina barn hamnar? Jag har släkt i england och där sluter sig engelsmännen samman och deras barn hamnar med utomeuropeerna.

    Sverige är den bästa platsen i världen att ta den här striden på. Dels så är svenskarnas historia ovanligt ”oskyldig”, inte för att det är viktigt men ändå. Men framförallt är det här ditt land. Här har du mandat. Här har du historia. Utan historia är vi ingenting.
    Sen, vi har stora områden där inte ens svenskar vill bo. Såsom västernorrland. Det är helt otänkbart att våra nya landsmän skulle kunna bo där långsiktigt. Gäller i viss mån hela sverige, hela det här går ju ut på att en enorm välfärdsstat flyttar resurser från svenskar till våra nya landsmän. Och ju fler nya landsmän, desto mindre förmåga och villighet att producera tillräckligt med resurser. Vårt problem innehåller sin inneboende lösning.
    Ju mer MENA klimat du har där du bor, såsom södra Frankrike, Italien etcetera, desto mer måste Europeer lita till våld för att kunna fortsätta finnas till. Och desto mindre chans för självsanering.

    Vill du rida ut själva brytpunkten på ett bekvämt sätt, skaffa ett yrke som funkar i västernorrland och köp ett hus och en bit mark där i någon av byarna eller städerna där. Med internet så kan ni fortfarande befinna er mitt i kulturen och blir aldrig isolerade. Men har ändå fördelarna av isolation.

    Gillad av 1 person

 2. Peter skriver:

  Så länge identitetsvänstern styr kommer inget att hända. Denna verklighetsfrånvända ideologi har mer och mer tagit över inom statlig och kommunal förvaltning, inklusive utbildnings- och rättsväsendet. Dessvärre verkar inte Alliansen ha några tankar på att ändra systemet – de hade ju åtta år på sig – även om Jan Björklund gnäller lite då och då.

  När det gäller rättsväsendet har bloggaren Johan Westerholm skrivit flera gånger om nätverket Hilda & Ruben (https://ledarsidorna.se/?s=Hilda+%26+Ruben). Där ingår figurer som Anna Ramberg, Dan Eliasson, Anders Danielsson och Carin Götblad. Nätverket får säkert landets kriminella att jubla.

  Beträffande utbildningsväsendet kan jag verkligen rekommendera den relativt nya bloggen Under tallen (http://www.undertallen.se/). Nere till höger på sajten finns flera artiklar som handlar just om skolan, bland annat denna som visar hur mycket kvaliteten sjunkit sedan sextiotalet: http://www.undertallen.se/2015/11/min-bok-om-skola-och-utbildning-om-de-enda-satten-att-losa-vara-problem/.

  Den enda lösningen är att göra om välfärdsstaten till stora delar (=montera ner), men naturligtvis kommer det inte att ske eftersom den göder så många byråkrater.

  På tal om välfärdsstaten så skulle det vara intressant att få veta hur många procent av den arbetande delen av befolkningen som jobbar i offentlig förvaltning eller i skattefinansierad privat förvaltning.

  Gillad av 5 personer

  • faldorocca skriver:

   Svensk skola finns inte om tre-fem år. Jag går just nu lärarutbildningen (min tredje universitetsutbildning) för att bli guvernant. Och för att serva de familjer som vill att deras barn ska få en OK-utbildning utan att tvingas lämna Sverige.

   Gillad av 2 personer

 3. Gert B. skriver:

  Skribenten för fram frågan om vad som krävs för att staten ska återta våldsmonopolet. Nr. ett är ett erkännande av de faktiska omständigheterna. Som jag ser det får tyvärr nr. två bli att polismakten får befogenhet att momentant släcka ned mobilnätet i problemområdet.

  Gillad av 4 personer

  • Sten Lindgren den äldre skriver:

   Erkännande av de faktiska omständigheterna: Där är vi inte än, långt därifrån. I Malmö finns ett sosse-kommunalråd som hävdar att skjutningarna beror på att utlandet skickar vapen till Sverige och ytterst är det tullens fel. Det har alltså ingenting att göra med klientelet i Malmö. Och detta budskap basuneras ut på fullt allvar i alla medier i Sverige.

   Gillad av 3 personer

 4. Henrik skriver:

  En mycket bra men samtidigt ytterst skämmande genomgång av ett nytt stycke verklighet politikerna varit behjälpliga med att skapa, ivrigt påhejande av en ensidig mediavärld. Tiden för klarspråk har hittills inte infunnit sig, eller har haft mycket svårt att tränga igenom.

  Dagens text kan kanske fungera som en ögonöppnare för många och i bästa fall leda till mer realistiska resonemang. Men en defaitistisk känsla ockuperar mitt eget bröst. Det känns som om allt ändå redan är för sent. Jag känner enbart stor resignation och modlöshet och har egentligen tappat alla framtidsförhoppningar. Hur kunde det gå så långt?

  Gillad av 6 personer

  • faldorocca skriver:

   Det är för sent! Du har helt rätt.
   Men hur ska vi få våra barn att överleva o fortsätta att vara nyfikna o kunskapshungriga?
   Vi måste selektera o plocka ut de barn o föräldrar som vill lära vidare o för livet. De sjuttio procent barn som inte vill gå i skolan ska inte förstöra för de som vill lära.
   De sjuttio ska gå till strängt hållna o krävande yrkesskolor. Med närvarokontroll, indragna bidrag vid skolk o vakter som går fritt runt i skollokalerna o noterar ALLT!

   Gillad av 1 person

 5. Jaxel skriver:

  En tankeväckande krönika. Jag hade, den tydligen felaktiga, tron att problemet med områden där polisen inte har kontroll var större i Sverige än i Tyskland samt att detta berodde på att minoriteter från klanbaserade samhällen var mindre och/eller att den tyska polisen var mer benägen att bruka det våld som behövs för att upprätthålla statens våldsmonopol.

  Om situationen är värre i Tyskland kanske man måste tänka i andra banor. Kan det vara så att minoritetsbefolkningarna i Sverige i större utsträckning accepterar den svenska staten emedan denna är betydligt generösare vad gäller utdelande av ekonomiskt bistånd än den tyska. Och, i så fall. Vad händer när den svenska staren av nödtvång kommer att bli tvungen att skruva åt bidragskranen, därför att staten helt enkelt inte har resurser att försörja ett allt större antal bidragsberoende på den nivå som sker idag?

  Det ligger nära tillhands att vara orolig för en situationen som skulle kunna eskalera till något som är värre än Tyskland idag.

  Gillad av 3 personer

  • Daniel skriver:

   Anledningen är inte att minoriteterna i Sverige accepterar oss mer än vad dom gör i Tyskland, anledningen är att Tyskland har 6 miljoner muslimer, det har inte vi.

   Gilla

 6. Karolina skriver:

  Självförverkligandet och individualismen har i vårt samhälle inneburit en ökad upplösning av släktskapsbandens betydelse.

  I klansamhället möter vi dess raka motsats. Och då står vi som individer tämligen försvarslösa.

  Vi har vant oss vid att resonera om motsättningar i ett vänster- och högerperspektiv. Framtidens samhällsmotsättningar måste nog mer sökas i klaner mot den enskilde individen. Och i den motsättningen är nog utgången tämligen given.

  Gillad av 2 personer

 7. schwedischkochen skriver:

  I helgen var det flera folkfester i Baden-Würtemberg, där det urartade totalt, speciellt i Schorndorf, dit mängder av ”unga män” kom berusade och beväpnade och uppförde sig på värsta möjliga sätt. Bl a flera artiklar i Die Welt. Die Zeit har redan gömt undan händelsen, nu när alla vet hur ”unga män” definieras. Borgmästaren försökte först dilla i allmänheten att det var realskole- och gymnasieungdomar som ”firade”. Polisen hade hur som helst ingen chans. Till skillnad mot Berlin och Bremen rör det sig enligt uppgift dock inte om etablerade klaner, utan främst om nyanlända.

  Gillad av 1 person

 8. P I Persson skriver:

  Det bär förstås emot att säga det, men om bilden stämmer är temporärt undantagstillstånd det enda som kan hjälpa.

  Gilla

 9. Lennart Granqvist skriver:

  Den Europeiska Unionen har tappat greppet!
  Den har passerat gränsen som kallas ”no return”.

  Dom enda EU-länder som har behållit greppet är de länder som låg innanför den forna järnridån.

  EU-kommissionen ledes av en person med alkoholproblem!
  Framtiden ser dyster ut.

  Gillad av 6 personer

 10. Borjön skriver:

  Så länge svenska politiker, tjänstemän och journalister nästan alltid tar parti för brottslingen så kommer denna problematik att kvarstå. Detta daltande med brottslingar är så djupt rotat att det inte går att se hur trenden kan vändas. Vad som behövs är krafttag – som per automatik i detta land associeras med ”höger” vilket leder till beröringsskräck. Däri ligger problemets kärna och varför det är praktiskt omöjligt att samla en majoritet för de åtgärder som skulle krävas. Av den anledningen finns det fog att förvänta sig det värsta, att det Sverige som vi känt fram tills nyligen, snart kommer att vara ett minne blott.

  Sannerligen är polisernas lön ett problem. Otack är den lön de får.

  Gillad av 4 personer

 11. camiry skriver:

  Håller fullständigt med om det du skriver, framför allt det sista om polisens behov av samhällets stöd. Det är bedrövligt så mycket verbal skit poliserna får ta, som vore den urartade situationen och brist på resurser deras ansvar! De som ännu inte lämnat yrket förtjänar all respekt och stöd. De som dagligen, med undermåliga medel och ersättning, kämpar för att försöka upprätthålla en gnutta ordning i vårt sönderfallande samhälle.

  Nedan några rader ur projektrapport ”Utvärdering av samverkan för att förebygga social oro i Järvaområdet”, daterad 2014-01-09:
  ”En av de större framgångsfaktorerna på Järvaområdet anses ha varit samverkan med moskéerna. (….) Vid ett tillfälle tände ungdomar eld på polisstationen i Rinkeby. De som befann sig på stationen kunde inte ta sig ut. Tack vare samverkan lyckades Polisen få tag på representanter från moskén som kom till platsen. Ungdomarna höll sig då undan och representanterna från moskén förde ut de som befann sig där inne. Även föräldrar och medborgarvärdar kom till platsen och hjälpte till. På det sättet fungerade samverkan optimalt, alla gjorde vad de kunde i situationen.”

  Visst, samverkan tycktes fungera, men situationen i sig är allt annat än optimal när polisen riskerar brinna inne om inte imamerna kommer till undsättning. ”Alla gjorde vad de kunde” känns föga betryggande i ett läge där polisen inte kunde göra ett dyft, ens för sin egen säkerhet.

  Vi har nog alla hört att det inte tycks bli någon ny polisstation i Rinkeby. Kanske om polisen hade resurser liknande de poliskåren i NY har, vore situationen annorlunda?

  Gillad av 1 person

 12. Moab skriver:

  Kan inte Lars Hässler knytas som juridisk expert till DGS? Jag är imponerad av inlägget, speciellt passusen om Mussolini, ” bruka allt våld som bedömdes nödvändigt”. Vi har ett antal militärer nu med erfarenhet från strid i muslimska regioner som kan brukas, samt så borde man kunna anställa Academi, tidigare Blackwater, för att träna polis och militär i hur man bedriver kontroll av uppretade folkmassor. Det blir dyrt men inte dyrare än, låt säga, 500 ensamkommande i ett år.

  Detta kommer dock inte det styrande etablissemanget att besluta om, de kommer inte att göra något ens om svenskar blir nerskjutna på öppen gata, eller vi får 20,000 anmälda våldtäkter, eller om vi får 5-10 terrorangrepp om året. Drabbas de inte själva så kommer de inte göra någonting.

  De. Kommer. Inte. Göra. Någonting.

  Så det helt avgörande är ett vaktombyte på alla Sveriges högsta poster, alla. Knäcka ägg. Endast detta kan få en förändring till stånd, till alla er som inte tagit beslut om att rösta rätt, märk mina ord. Nästa val kommer ni att vara klokare. Eller nästa.

  Frankrike som ligger före Sverige i detta pga kolonialismen visar väl på vägen det kommer att gå, mer terror gör att man inför undantagstillstånd, men man har ännu inte insett vad Mussolini insåg, man måste bruka så mycket våld som krävs.

  Gillad av 7 personer

 13. Gösta Svensson skriver:

  Hässler nämner mer eller mindre direkt att det behövs en helt ny slags polis.

  De gamla poliserna som säger ”gomiddag” och ”trevlig kväll” när de kontrollerat körkortet på de svenskar som betalar deras löner, behövs naturligtvis också, men sedan behövs något som tätar glappet mellan polis och militär.

  Dessa måste gå in på ett konsekvent och resolut sätt även i situationer där man lätt kan förutse att ett sådant agerande uppfattas som provokativt och att det leder till stora oroligheter med många skadade och kanske även döda.

  Logiken är enkel och densamma som ofta används (eller åtminstone borde användas) då det gäller främmande makts kränkning av ett lands territorium. Det handlar om att markera och att tydligt visa att man är beredd att göra vad som krävs för att hävda sin rätt.

  Gillad av 4 personer

 14. rudmark skriver:

  HerreG, de också? Tyskland har ju minst 10ggr fler poliser /capita än Sverige.
  Att det inte gicks så bra i Hamburg lär väl delvis bero på att de fick order om att hålla igen, så att ingen sköts, som hade hänt vid demonstration tidigare, och medierna gick bananas.
  Nu tror jag att polisbilen (1) i Dalsland måste få mer utbildning, eller lön?

  Gilla

 15. Lars Åhlin skriver:

  Intressant. Det talas numera mycket i Sverige om no-go-zoner och polisens misslyckande, men med få internationella utblickar.

  Men du inleder med att den svenska polisens svårigheter med att upprätthålla ordningen än så länge är mindre än den tyska polisens. Kanhända har du rätt – Tyskland har ända sedan 1960-talet haft stora muslimska grupper genom sina turkiska gästarbetare, möjligen är kriminaliteten mer etablerad i Tyskland än här. Men samtidigt har Sverige numera en betydligt större andel migranter frän klan-samhällen (inte bara muslimer, såklart) än vad Tyskland har, eller hur? Och är inte uppklarningsprocenten för brott fortfarande högre i Tyskland än i Sverige (om nu uppklaringsprocenten säger något meningsfullt, kanske är det största problemet att brott överhuvudtaget inte kommer till polisens kännedom).

  Gilla

 16. Lennart Bengtsson skriver:

  Eftersom de två senaste regeringarna har ställt sig bakom och delvis aktivt drivit en massiv invandring är det regeringens skyldighet att vidta de mått och steg som har blivit en följd av den stora migrationen. Det förefaller uppenbart att en massiv utökning av landets poliskår snarast måste ske och detta måste få högsta prioritet Exemplet med New York är en bra riktlinje.Om skattemedel saknas så kan detta rimligen tas från alla slag av bidrag och obsoleta subventioner som presstöd mm. En annan möjlighet är att reducera olika former av internationellt bistånd eftersom de ökade kostnaderna för polis och säkerhet förefaller vara kopplat till migrationen. Om nödvändigt måsta gränskontroll utökas och förstärkas. Det blir mer och mer tydligt att det gränslösa Europa är en illusion som har misslyckats och kan inte längre få fortsätta i sin nuvarande form. Detta är ju faktiskt inte enbart ett svenskt problem. Medborgarna har sedan änge insett detta och politiker och myndigheter kommer att tvingas inse detsamma

  Gillad av 6 personer

 17. Elof H skriver:

  När bestämdes att polisen inte skall utnyttja sitt våldsmonopol? Antingen har man det eller så har man det inte. Har man det så innebär det att man är beredd att skjuta för att döda om det är det enda som fungerar för att upprätthålla det. Reträtt är inte ett alternativ.

  Gillad av 7 personer

 18. Björn skriver:

  I Sverige är det ff förhållandevis lugnt, men vänta bara tills bidragen till de muslimska enklaverna av nödvändighet(helt enkelt brist på skattemedel!) måste sänkas!!!

  Gillad av 1 person

 19. gmiksche skriver:

  Det går att skriva böcker om vad som händer i Merkels ”wir schaffen das” Tyskland. Polisen klarar uppenbarligen inte av sina uppgifter. Många poliser, även i ledande position, ger öppet uttryck om detta. Dock har jag hittills inte läst om att någon högre polis eller för polisväsendet ansvarig politiker som bett befolkningen att hjälpa till när polismakten sviker såsom det har skett i Sverige.

  De gratis webbsidor av tyska tidningar som jag något oregelbundet kollar på nätet, Die Welt och FAZ, är historiskt sett lika PK som DN och SvD. De verkar emellertid ha insett att det inte längre går att förtiga för läsarna det som läsarna i ökande grad konfronteras själva med vardagligen. ´Medan man å ena sidan fortfarande vidhåller sin PK-inställning på ledarsidorna publiceras i ökande grad dagsaktuella artiklar om immigrationens avigsidor. Man känner sig tvungen att då och då kasta ett köttben åt läsarna. Fler och fler köttben med kortare avstånd har det blivit på sistone. Icke minst läsarnas kommentarer visar hur kritiken mot PK växer.

  Det går inte längre att ställa folk i skamvrån med naziststämpeln ens i Tyskland.

  Ett konkret exempel (av flera) ges i dagens Die Welt om polisens förlorade kontroll i samband med stora folkfester: https://www.welt.de/vermischtes/article166737170

  Jag citerar:

  ”..Ur en grupp på ca 1000 unga män kom det till aggressiva handlingar med direkta angrepp som tvingade polisen att tidvis retirera och ställa upp sig på nytt när förstärkningar anlänt. Dessutom anmälde unga kvinnor flera sexuella övergrepp och trakasserier.

  Nu är bestörtningen stor – icke minst på grund av att det även vid evenemang i Reutlingen och Böblingen förekom våldshandlingar och sexuella trakasserier. De misstänkta var överallt unga flyktingar…”

  Det som ingen redaktör eller politiker vågar ta upp till diskussion är hur problemen ska lösas. Fler poliser, ja. Men sen?

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   När Die Welt togs över av N24 tog den ett sjumilasteg till vänster och FAZ verkar ha följt efter. Jag slutade att läsa båda. Otroligt att detta kunde ske 2017. Intressant att sanningar flyter upp till ytan trots detta.

   Gilla

   • gmiksche skriver:

    Dom flyter upp enbart för tidningarna vill behålla läsarkretsen. De känner sig tvungna att anpassa sig något. Jag brukar skumma över dem på en minut. Det roligaste och mest intressanta är att läsa kommentarerna. I kommentarerna avspeglas mycket tydligt vad folk tycker om halvsanningar och förtigande. Artiklarna som ”flyter upp” blir å andra sidan påhejade av hundratals kommentatorer. Givetvis är den del av läsarkretsen som kommenterar mer kritiskt inställd än tidningens läsarkrets totalt. Men ändå.

    Gilla

 20. Jaxel skriver:

  I mångt och mycket kokar allt i huvudsak ner till följande. I det officiella Sverige av de senaste årtiondena och idag är det helt otillåtet att driva en politisk linje baserad på vad som är bra för oss svenskar. Ingen ur maktetablissemanget vill eller törs föreslå politik med utgångspunkt i vad som är bra för deras svenska väljare. I alla fall inte om denna politik skulle komma i konflikt med den närmast religiösa dogmen om alla människors lika värde. Det märkliga är att det svenska folket är så benäget att välja representanter som uppenbarligen varken vill eller anser sig kunna representera sina (egna) väljare. Representanter vars ledstjärna istället är alla människors lika värde och strävan efter att göra Sverige till en humanitär stormakt.

  Inte ens den mest grundläggande av statens uppgifter – våldsmonopolet – är man beredda att försvara om detta försvar kommer i motsatsställning till ovan nämnda ledstjärnor.

  Gillad av 3 personer

  • Kuckeliku skriver:

   Ja, våra politiker och ledarskribenter m fl har bestämt sig för att dra ner vårat land i ett globalanarkistiskt helvete med hänvisning till en grotesk felöversättning av ett dokument skapat av en grupp politiker 1948, som förefaller konstituera Den Heliga Skrift för dem. De har bestämt sig för att döda oss alla med en svensktillverkad MR-religion som går extremt långt utöver vad de internationella grundarna avsåg och vad man tänker om saken i andra länder.

   Gillad av 1 person

 21. Svenne skriver:

  Varken Tyskland eller Sverige verkar ha anammat den insiderinformation som Jens Orback levererade via P1den 9 november år 2004:
  ”Det är också ett försvar för dig och mig, att någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi dom andras rätt ja då går vi lite tryggare”.

  Det verkar som om både den tyska och svenska polisen står i begrepp att kasta in handduken så då återstår det kanske endast för medborgarna i dessa båda länder att – för att överleva – uppträda ännu mer servilt än vad som hittills har skett.

  Gillad av 1 person

 22. Johan skriver:

  Är det nu medborgarna förväntas organisera sitt eget skydd? Om situationen ser ut så som beskrivits i Tyskland kan man utgå ifrån att det ser minst likadant ut i Sverige bakom kulisserna. Eftersom etablissemanget fruktar aktioner från medborgarna kommer man inte att tillkännage officiellt att man kastat in handuken.

  Gillad av 2 personer

 23. Anna Lindén skriver:

  Ge militären befogenhet att återta utanförskapsområdena och se till att alla kriminella får kännbara straff. De som ger sig på polis och ambulans skall skaka galler. Staten skall bruka sitt våldsmonopol, inte gulla med brottslingar.

  Gillad av 2 personer

 24. SD skriver:

  Katerina Janouch gör en pudel. Hon är idag inte särskilt stolt över är det officiella stöd hon 2014 gav åt “Brevbärare mot rasism” och deras obstruktionskampanj att vägra dela ut Sverigedemokraternas valsedlar och valinformation inför valet 2014.

  ”– Först och främst vill jag bara påpeka att jag snackade skit om Sveriges korrupta etablissemang i internationell media långt, långt före Katerna Janouch. Jag varken kan eller vill tala för henne, men jag tror att hon är en god människa trots att hon tidigare hyllat valfusk mot Sverigedemokraterna. Folk tenderar att vakna upp från sitt ”godhetsrus” när den bistra verkligheten plötsligt knackar på dörren, och med tanke på det pågående folkbrottet mot svenskarna och européerna så är nog Janouch bara början.”
  ”Samtidigt hoppas jag att svenskarna inte ger frikort till alla som framöver kommer att vända kappan efter vinden, för det finns individer som inte förtjänar att bli förlåtna. Inte heller får vi någonsin glömma de skyldigas brott. Med tanke på vad som pågår kan jag personligen bara konstatera att om jag skulle hålla tyst så skulle det fullkomligt äta upp mig inombords. Jag skulle ångra min feghet under resten av livet, och det är en känsla som är mycket värre än att bli attackerad av dem som ändå bara representerar lögnen; det etablissemang som är ansvarigt för att rullstolsbundna blir gruppvåldtagna, att förorterna står i brand och att pensionärer kastas ut på gatan till företräde för importerade människor som till stor del bevisligen dessutom föraktar oss. Det är genuin ondska som vi har att göra med när det kommer till etablissemanget, och ju snabbare vi inser detta, desto snabbare kan vi återställa landet.”
  ”allting på spel; vårt land, vårt folk, vår kultur, vår infrastruktur, vår säkerhet och vår frihet. Vår framtid och existens, helt enkelt. Det här är på riktigt.”

  Bullerby-Bosse i exklusiv intervju för Nya Dagbladet

  Gilla

 25. Cecilia skriver:

  Hur menar du uppträda sevilt? Att vi alla ska konvertera till islam och bli marginaliserade i vårt eget land? Under tider av ockupation och krig har det alltid funnits motståndsrörelser! Vi kan väl inte bara ge upö om det nu skulle bli riktigt illa. Typ om 20 år!

  Gilla

 26. Mikael Steinwall skriver:

  Problematiken i Tyskland ser ut att befinna sig på ett annat plan än i Sverige, än så länge. Ett samhälle där vissa områden styrs av sina egna lagar, ett samhälle där inbördeskrig lurar runt hörnet.
  Men visst, finns ju lite att bita i för politikerna och polisen här också. Och då är en bra början att erkänna att landet har stora problem med den invandrande brottsligheten.
  Inrikesminister Anders Ygeman tycker inte ens att ”poliskris” är en korrekt beskrivning av läget i poliskåren.
  https://www.svd.se/ygeman-det-finns-ingen-akut-polisbrist/om/polisens-kris

  Gilla

 27. Valter skriver:

  Svenska polis får koncentrera sig än mer på oss, som inte använder bilbälte,stoppar inte länge nog i stopplikt eller kör några kilometer för fort.Kanske tillomed vågar oss på att fuska med skatten. Det är där som procenten på uppklarade brott kan hållas uppe, och böter inbetalas av oss med mössan i hand. Stats kassans mjölkkor.

  Grov brottslighet ökar lavinartad och polisen mäktar inte hålla stången. Granaterna flyger och kalasjnikoven smattrar runt gathörnen redan. Vi får vänja oss till ett samhälle som familjeklaner styr till stor del, och mutor och korruption blir mer allmänt förekommande. Gäller att smyga runt hörnen och inte reta fel person. Annars ….

  Om fem år ser vi och än fler, att det barkat dit där återvändo är så gott som omöjligt.
  Ifall inte nästa val, blir en spärr för fortsatt förfall av samhället, hoppet finns, men som vi vet så är det den man förlorar sist Alltför många röstar fortfarande på sossarna som vanligt, och på miljönissarna och övriga ”ghetto” partier. Framtiden ter sig allt annat än ljus.

  Gilla

 28. Bo(b)sse skriver:

  Jag blir nog inte trodd, men som 16 arig hippie blev jag utsparkad ur Danmark av polisen. Detta efter jag fastnat in den storsta Köpenhamska police razzian sommaren 1966. Jag har icke skådat något liknande utom på filmer som Shindlers List.
  Biffiga hundar, massor av uniformer, bussar, packade små polis celler och råbarkade förhörs-konstaplar som ”manhandled” mig och de flesta.
  Men vi var bara unga fredliga hippies & backpackers från ett 20-tal länder enligt tidnings raporter. Klagade vi? Inte alls vad jag vet eftersom vi hade occuperat ett helt kvarter innan Kristiania och vi var i grunden civiliserade och respekterade samhället.
  Men nu..50 år + senare. Allt är i decline och polisen ett patetiskt skämt. Fattar verkligen inte myndigheterna vart samhallet är på väg?
  Det kommer att bli fullt ut väpnat inbordeskrig i spridda omraden om 25 / 35 år. Alternativet är 1966 style Dansk police razzior någonstans i Sverige 12 till 24 gånger om året med 200 till 800 poliser var gång! Det skadade inte mig som 16 åring och skadar ingen hygglig person 2016 heller!!

  Gilla

 29. Bo(b)sse Norlin skriver:

  Jag blir nog inte trodd, men det är sant att jag som 16-årig hippie blev utsparkad ur Danmark av polisen. Detta efter jag fastnat in den största Köpenhamnska police razzian sommaren 1966. Jag har aldrig skådat något liknande, utom på filmer som ”Shindlers List”.
  Allt fanns på plats från biffiga schäfer-hundar, ficklamps-käglor, högljudda kommandon, massor av uniformer, rader av bussar, små packade polisceller och slutligen råbarkade förhörs-konstaplar som ”manhandled” mig och de flesta andra.
  Men vi var bara unga fredliga hippies & backpackers från ett 20-tal länder enligt tidnings raporter. Klagade vi? Inte alls vad jag vet eftersom vi hade occuperat ett helt kvarter innan Kristiania och vi var i grunden civiliserade och respekterade samhället.
  Men nu..50 år + senare. Allt är i decline och polisen ett skrämt patetiskt skämt. Fattar verkligen inte myndigheterna vart samhället är på väg?

  Det kommer att bli väpnat inbördeskrig i spridda områden om 25 / 35 år. Occuperade zoner och hela stads områden helt utanför central administrativ controll precis som i Iraq och andra ”föregångs länder”.
  Nu-alternativet är 1966-style Danska police razzior någonstans i Sverige 12 till 24 gånger om året med 200 till 800 poliser var gång!
  Total inringning och sedan fullständig evakuering för filtrering av samtliga inringade som jag upplevde 1966. Detta backat up med arrest facilities i Sverige för minst 200,000 eller fler internerade. Att fortsätta denna ”downward trend” utan långsiktig mass-kontroll i synnerhet av ”arbetslösa” unga karlar (ingen är helt utan sysselsättning, men vad?) i militär strids ålder är dumdristig hazard för barnen till våra kollectiva barn-barn.

  Det skadade inte mig som 16 åring och lite skarp kontroll skadar ingen hygglig person 2017-20++ heller!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.