Serien av jihadattacker mot Europa har mötts av en motattack

Mohamed Omar

Då har det alltså hänt. Serien av jihadattacker i Europa har lett till en motattack. Natten den 19 juni körde en brittisk man rakt in i samling muslimer utanför en moské i London.

Moskén i Finsbury Park är salafistiskt, det vill säga den står för en fundamentalistisk typ av islam som håller sig till Koranen och profeten Muhammeds exempel. Moskén ska numera vara lugn, men var tidigare tillhåll för imamen Abu Hamza al-Masri som var anhängare till Al-Qaida och hyllade Usama bin Ladin. Han sitter inlåst för terror i USA.

Det är en skrämmande utveckling, samtidigt som den är väntad. Jag har i flera artiklar här på Det Goda Samhället varnat för att det islamistiska våldet och hatet kan komma att mötas av våld och hat från européer i de drabbade länderna.

Det är när jihadattackerna möts av motattacker, som följs av fler jihadattacker och så vidare, som situationen verkligen kan komma att urarta i ett inbördeskrigsliknande tillstånd. Islamiska Staten har redan skickat ut en uppmaning till sina anhängare om att trappa upp jihad på Europas gator. Och samma dag som attacken i London skedde en misslyckad självmordsattack mot poliser i Paris.

För att hindra våldsspiralen måste regeringarna ta sitt ansvar och allvarligt börja begränsa massinvandringen från Afrika och Mellanöstern till Europa. Den mångkulturella modellen bör också ersättas med en assimilationsmodell som uppmanar invandrare att smälta in i majoritetskulturen och identifiera sig som i första hand engelsmän, fransmän, svenskar och så vidare.

De resurser som frigörs när man begränsar massinvandringen kan användas till ökat u-landsbistånd och flyktinghjälp i närområdena. Man kan också erbjuda generösa bidrag till de invandrare som trivs bättre med hemlandets kultur, att återvända och etablera sig i hemlandet.

Så länge massinvandringen fortsätter, parat med en allt djupare mångkulturell splittring, befarar jag att våldet kommer att öka, både från jihadister och från européer.

Massinvandringen till Europa leder inte till att islamvärlden blir bättre, tvärtom leder den till att vi flyttar problemen som gör islamvärlden dålig till Europa. Europa blir mer som islamvärlden.

Många européer känner sig allt mer desperata då de ser att deras länder förändras. De upplever att de håller på att bli främlingar i sitt eget land, i vissa fall utsatta för rasistiskt hat och våld från grupper med invandrarbakgrund. Det handlar inte bara om att invandrare inte jobbar. Det handlar om att hela stadsdelar förlorar sin europeiska, kulturella karaktär. Det finns en grogrund för hat och för att galningar, extremister av olika slag och medborgargardister börjar agera utanför lagens ramar.

Londons muslimske borgmästare Sadiq Khan reagerade tidigare på jihadterrorn genom att säga att det är ”en del av att leva i en storstad”. Den typen av defaitism kan bidra till att öka desperationen hos vissa som känner sig övergivna av staten och kanske redan är psykiskt instabila och våldsbenägna. Kommer han nu att säga samma sak till oroliga muslimer? Ta det lugnt, attacker mot muslimer är sådant man får räkna med.

Islam är den minst omtyckta religionen i Europa, en majoritet vill till och med stoppa all invandring från islamiska länder. Det beror sannolikt på allt man läser i nyheterna om terror och förtryck, men också att allt fler européer har egen erfarenhet av islamisk fundamentalism.

Muslimska ledare har fördömt jihadattackerna i Europa, men man har inte velat erkänna kopplingarna mellan islam och jihadistisk terror. Man har inte velat granska religionen kritiskt. För det är stor skillnad mellan islam och kristendomen. Islam grundades av Muhammed som var en krigare. Han påbjöd jihad, det heliga kriget. Han dömde människor till prygel och stening. Han lät halshugga de som häcklade honom. Hade det funnits YouTube på 600-talet hade klippen med Muhammed och hans mäns handlingar fått Islamiska Staten att framstå som moderata muslimer.

Det vore ett stort steg framåt om muslimska ledare kunde stå upp och säga att Muhammed kunde göra fel och vi inte kan fortsätta att okritiskt tala om honom som en förebild för alla tider.

Om muslimer vill förbättra sitt rykte och kunna leva i harmoni med andra i Europa tror jag att de behöver uppvisa större vilja till självkritik och anpassning till europeisk kultur.

Om europeiska länder drastiskt ändrar sin invandringspolitik, avskaffar mångkulturen och börjar främja en anda av sammanhållning, tror jag att vi fortfarande kan undvika en blodig framtid. Men tiden börjar bli knapp.

För ett tag sedan varnade chefen för den franska säkerhetstjänsten Patrick Calvar att Frankrike står på randen till ett inbördeskrig. Allt som behövdes för att tända gnistan var en eller två jihadistiska attacker. Detta sades alltså före jihadmassakern i Nice den 14 juli. Hur många attacker till kan vi uthärda?

39 reaktioner på ”Serien av jihadattacker mot Europa har mötts av en motattack

 1. Thomas Ek skriver:

  OBS – Så kan Sverige krossa IS – ett konkret förslag
  Att USA genom president Bushs Irak-krig bär skuld till problemet IS som Sverige tvingas hantera idag rättfärdigar på intet sätt vår statsminister till att strunta i att skydda Sverige från attack. Att Sverige blivit attackerade av en fiende med avsikt är att erövra hela vårt land och ta det i besittning står utom allt rimligt tvivel.

  IS framgångsrika attacker mot både Sverige och Europa kommer med all sannolikhet att öka i både antal och styrka. Sverige (och Europa) klarar heller inte av att hantera den ondska som migrationen för med sig,

  Det är vår statsministers förbannade plikt att skydda Sverige. Fienden IS måste i första hand krossas och det per omgående. Sveriges antagonism mot USA och Trump måste i allas vår gemensamma kamp mot IS av det skälet i sin helhet, läggas åt sidan. Löfven måste räta på sin rygg, ta ett allvarets samtal med Trump och göra tydligt, att vi står fullt enade i USAs kamp mot IS samt, att i de områden USA bekämpar IS, erbjuda militär hjälp.

  ISs snillrikt upptäckta och farbara väg mot framgång utgörs just av vår uppfattning – att USA själv faktiskt får att städa upp efter sig själv. Den här uppfattningen har kommit att stå som tillräcklig förevändning till att Sverige inte ska ladda med någon skarp ammunition mot IS.

  Den här ursäkten, klyftan, är en öppen motorväg som är helt avgörande för ISs stadigvarande krigsframgångar och även för ”homegrown terrorism”. Den måste spärras av. Det här kräver att Sverige parallellt med Löfvens samtal med Trump demonstrerar Sveriges beslutsamhet genom att med all tänkbar brutalitet tyvärr, *tills vidare, stoppar all invandring.

  Nato eller EU, därför det är samma sak, som av samma skäl fortfarande gömmer sig under sitt skrivbord, skulle med Löfvens omvändning med hög sannolikhet därmed bli tvingade att också hjälpa till. Nato är den i särklass kraftfullaste militäralliansen som finns på vår planet. Slår det här in, då kommer vi tvingas acceptera att Winston Churchill kan få en själsfrände vid namn Stefan Löfven.

  *Det här med ”homegrown terrorism” och att stänga alla gränser
  Det är Sveriges interna stridigheter om frikostigt eller begränsat flyktingmottagande som i sig utgör IS enda möjliga väg mot framgång. Om Löfven gör som jag föreslår, samt, i samband med att Löfven i tillägg till samtalet med Trump, under en starkt begränsad tid, stänger alla gränser (Sveriges exceptionella krigssituation måste rimligen kvala in för ett kort tidsfristigt undantag hos FNs flyktingkonvention från 1951, som då den skrevs och undertecknades inte alls inbegrep beaktande av den märkvärdigt säregna attack vi drabbats av idag).

  Då har ju vi i Sverige mycket klart signalerat till den som här hemma går och dagdrömmer om att ens möjligtvis sympatisera med IS, att Sverige med all tänkbar brutalitet per omgående, obönhörligen bara klipper till. Mitt föreslagna grepp om det verkställs, skulle mycket tydligt visa en IS sympatisör, att här i Sverige tolererar vi icke den typen av tankegångar, alls.

  Den som tror att USA vinner kampen mot terrorismen har fel
  Om ingen kursändring snarast tar sin början bör Stefan Löfven med omedelbar verkan avgå från sin post. I annat fall är jag fast i tron om att mina barnbarn kommer tvingas att leva i ett helvete, värt namnet.

  Om Natos obegripliga och skamlösa ovillighet att hjälpa till beror på att européerna i rädsla över att avslöjas med ynklighet tvingats statuera exempel på att européerna ansåg att George W. Bushs beslut om att i mars 2003 invadera Irak var felaktigt, och att USA av det skälet faktiskt får lov att städa upp efter sig själv kan man bara spekulera i. Men är det på det sättet, vilket jag är övertygad om att det är, då berättigar det på intet sätt Nato till att mot den bakgrunden strunta i att skydda Europa från attack. Om Löfven gör som jag föreslår kommer Nato med all säkerhet hänga på. Då är saken biff.

  Thomas Ek

  Liked by 1 person

  • Peter M skriver:

   Lämnar bara den sakliga kommentaren att de som lever i föreställningen att IS hatar oss för att USA/Västvärlden fört krig i Mellanöstern bör googla på meningen ”Why we hate you”.

   De träffar som då dyker upp rör en artikel i IS officiella tidning och där slås denna typ av självspäkande antivästliga intellektuella konstruktioner effektivt sönder av IS självt. De anger uttryckligen varför de hatar oss.

   Bli en illusion fattigare. Gör googlingen.

   Liked by 5 people

   • gmiksche skriver:

    Det ena utesluter inte det andra. Det finns inte en faktor utan ett antal faktorer. Och att USAs inblandning i Mellanöstern och Nordafrika är huvudfaktorn i att fördämningarna brustit kan inte bortses från. Utan deras agerande som världspolis och Natos medverkan hade det islamistiska hatet varit kvar där det hör hemma och inte exporterats till oss. Eller importerats till oss, om man nu ser det utifrån vårt perspektiv med benägen hjälp från EU och vår egen PK-klick.

    Gilla

   • Lars Åhlin skriver:

    Jihad Watch (Gösta Svenssons länk) använder uttrycket ”islamic supremacists” flera gånger. Jag har nyligen stött på det i andra sammanhang (bl a Betts och Colliers fantastiska bok Refuge). Hur skall det översättas till svenska? Enbart med ”islamister”?

    Engelska Wikipedia definierar ”supremacism” som en överkännisko-ideologi. Alltså, ”Islamistisk övermännisko-ideologi”? Iofs en tydlig beteckning, dock lite tungrodd.

    Gilla

  • Johan skriver:

   Ett klarsynt inlägg. Man kan spekulera hur långt bak i tiden man ska analysera om vems fel det är att situationen uppstått och man kan spekulera vidare i varför IS hatar oss. Båda faktorerna är i nuläget irrelevanta och kan vi låta historien avgöra. Vi har tillsatt en regering för att verka för landets bästa och antingen börjar den göra detta omedelbart eller så har vi fel personer på fel plats.
   Vi har att göra med krafter som inte ens hymlar med vad deras mål är och som inte sticker under stol med att vår demokrati kan vi snart glömma, så hur svårt är det att dra upp riktlinjer för hur det akuta hotet ska bemötas. Vi befinner oss inte längre i fredstid utan måste ta beslut utifrån andra premisser och doktriner. Filosofiska diskussioner kan, som Thomas skriver, lämnas dithän för ögonblicket.

   Liked by 1 person

   • Thomas Ek skriver:

    Jag har idag mailat till alla våra politiska partiers partiledare samt dess styrelser och avkrävt dem på ett svar på hur de ställer sig till mitt förslag samt, varför. Återstår att se vad det kan ge.

    Thomas Ek

    Gilla

   • Moab skriver:

    Läser just om Richard Lejonhjärtas duster med Saladin. Konflikten uppstod inte med inblandning från Amerika eftersom indianernas kanoter väl inte kunde segla över Atlanten?

    Liked by 1 person

 2. steffoth skriver:

  Det kanske är bättre att det urartar redan idag innan islamisternas antal ökar ännu mer – nu kanske ännu chansen finns att man kan sätta stopp för dess vidare expansionsplaner?

  Liked by 1 person

  • Thomas Ek skriver:

   STEFFOTH
   Förstår inte vad du menar. – Medan vi låter det urarta ännu mer har ju IS intagit ännu mer terräng. Är övertygad om att du har fel.

   Public Service målar idag upp bilden av att IS besegrats i Mosul Irak. Jag begriper inte hur svenskarna kan låta sig förledas på det här sättet. Den som tror att USA vinner kampen mot terrorismen har fel. Om IS besegras i Mosul kommer de bara gå upp i rök för att snabbt därefter dyka upp på ett nytt ställe.

   För mig är det obegripligt att svenskarna tillåter att den här utvecklingen får fortsätta. IS måste krossas. Att medborgarna inte begriper detta övergår mitt förstånd. Mitt förslag skulle medföra att i princip hela den fria världen skulle sätta ner foten och slå sina påsar ihop. Här krävs det faktiskt krafttag annars kommer vi icke någonstans, alls.

   Gilla

 3. Gösta Svensson skriver:

  Ibland känner jag att ett europeiskt inbördeskrig med ursprungsbefolkningarna ena sidan, och diverse importerade grupper på andra sidan (grupper som till största delen har en minsta gemensamma nämnare, nämligen att de alla erkänner och hyllar krigaren och sektledaren Muhammeds intentioner), inte är något att frukta utan snarare den minst dåliga möjliga lösningen.

  Den mest dåliga möjliga lösningen, är att den europeiska grodan sakta blir kokt i den mångkulturella grytan, och att vi aldrig får någon verklig chans att göra motstånd. Vi går under över tid och sedan finns det inte längre någon möjlighet att slå tillbaka. Barbariet, grymheten och idiotin segrar genom sin uthållighet.

  Liked by 4 people

 4. malmobon skriver:

  Mohamed Omar skriver bra och har Sverigedemokratiska synpunkter. Väntar bara på att Omar skall ta steget ut, och bli medlem i SD. Kan Omar säkert få politiskt uppdrag från SD.

  I Malmö försöker vi bygga ut ett utbyggt Återvändarcenter. Bara SD än så länge som fattat.
  Motarbetas av de röd-gröna och framför allt Catrin Stjernfeldt Jammeh (S).

  Mitt förslag går ut på att ungdomar, och andra som vill återvända och bygga upp sina länder, skall utbildas inom bl.a. bygg och praktikplats i deras hemländer. Betalda med pengar som idag bekostar AF. AF skall bort, bort, bort. 80 miljarder i sjön.
  Privata arbetsförmedlingar.

  Har jobbat med de som tidigare kallades lotsar och då hjälpte nyanlända. Dessa arbetade på AF, men togs bort. Oftast arabtalande och födda i Sverige.

  Även skall pengar tass från U-landsbiståndet till att köpa svensktillverkade varor och tjänster.

  Kan nämna ett ex. som finns i Malmö. Bygger om lastbilar till sådana bilar som målar gator med vita linjer. Någon av dessa ungdomar eller andra kunde då fått praktikplats på denna firma och
  lära sig hur de byggs och används. Exportera dessa bilar till Syrien, Irak och Afghanistan till att börja med.
  Infrastrukturen måste byggas upp. Gator. Vi har företag som är duktiga på detta. PEAB (vill inte gå utanför Norden, men kan ändra sig), Skanska, NCC.
  Även EU stöd kan bekosta detta. Dock lär det inte bli så länge Merkel och Löfven-Mp har makt över EU. Fastnat i sin egen bubbla. Måste gå utanför boxen.

  Allt detta jobbar vi för men behöver stöd från andra partier. Nu går detta inte idag för vi Sverigedemokrater är rasister, eller hur? Upprepas en lögn tillräckligt blir det sanning för visa.

  I vilket fall hoppas jag få se artikel från Omar, om att han tagit steget fullt ut. SD nästa?

  Liked by 1 person

  • Sixten Johansson skriver:

   En massiv inriktning på att stötta ett maximalt återvändande är den enda konstruktiva möjligheten både för Sverige och för de forna hemländerna och deras eventuellt säkrare grannländer. Det är obegripligt att inte alla partier inser hur många problem det skulle lösa och hur mycket man även rent psykologiskt skulle vinna. Det handlar inte bara om pengar, utan om skräddarsydd utbildning och kompetent ledda lärlings- och byggprojekt av många slag både här och i återvändarländerna. Staten måste skjuta till mycket pengar, men det är bättre att näringslivet får styra och diversifiera arbetet. Alla parter skulle vinna på detta och de målstyrda insatserna skulle på ett genomgripande sätt förvandlas från pysselsättning och låtsasjobb till något meningsfullt, ömsesidigt och framtidsinriktat.

   Liked by 1 person

  • Jan Andersson skriver:

   Man behöver inte tillhöra någon speciell gruppering för att ha fog för sina åsikter. Det räcker ännu längre att kunna tänka självständigt. Försök får du se!

   Gilla

   • Gösta Svensson skriver:

    Nej alla måste verkligen inte tillhöra SD, men frågan är om vi kan unna oss lyxen att vänta på att insikterna om vad islam är, skall sippra in i flera olika organisationer samtidigt. Särskilt med tanke på att många organisationer fortfarande motarbetar om bekämpar den politiska sammanslutning som kommit längst med försvarsarbetet mot islam hittills.

    Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Inse att de andra blundar/blundat!

    SD ensamma har kanske inte lösningen,
    men måste rimligen vara en del av lösningen!

    Gilla

 5. Gunilla skriver:

  Det var konstigt att se de förvånade, förnärmade och upprörda reaktionerna från människorna utanför. Som att de var okunniga om varifrån mannens motiv för attacken skulle härledas. F.ö anser jag att attacken var ytterst korkad då det helt motverkar kampem mot den islamistiska vålds-extremismen att sånka sig till samma nivå.

  Gilla

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  En ny regering behövs i Sverige,
  med ett tungt SD inflytande under Jimmie!

  Den ende värdige Statsministerkandidat som kan uppbringas i Sverige!
  Vilket skillnad mot nuvarande…

  Samtidigt SD modiga nog att erbjuda oberoende dugliga personer ledande poster,
  ett typexempel S-bloggaren Johan Westerholm.

  Räcka en hand tom över blockgränsen,
  för att visa att det inte enbart är köttgrytorna som lockar,
  utan VI SER TILL SVERIGES BÄSTA!

  Med skrotad Mångkultur på programmet,
  eftersom den bevisligen inte fungerar någonstans,
  med en numera dominerande Utomeuropeisk invandring!

  Tänk om vi fick Omar som Kulturminister e Assimilationsminister,
  då kunde kanske Sverige räddas från undergång!

  Helena Edlund en annan önskvärd rekrytering,
  en klarsynt kvinna som behövs utan att vara kvoterad)

  Flera poster synes tänkbara, Försvar e Sjukvård!

  Liked by 2 people

 7. Stig Fölhammar skriver:

  Jag träffade för snart 30 år sedan en ung man vars mor var norska och far marockan. I en diskussion oss emellan föreslog jag lite okunnigt och naivt optimistiskt, att eftersom Muhammed ju är den fjärde profeten, kanske vi skulle få se en femte, en mer modern profet.
  Tji fick jag: ”Muhammed är den fjärde och siste profeten” blev svaret.
  När nu Mohamed Omar har bibringat mig så oändligt mycket större kunskap om islam – han har verkligen tagit rollen som upplysare på allvar och gjort det på ett lysande sätt – blir jag lite förvånad när han idag skriver: ”Det vore ett stort steg framåt om muslimska ledare kunde stå upp och säga att Muhammed kunde göra fel och vi inte kan fortsätta att okritiskt tala om honom som en förebild för alla tider.”
  Det låter verkligen tilltalande. Men, om nu de muslimska ledarna skulle göra detta, vore inte det att skriva sin egen dödsdom? Frågar jag då, har inte Mohamed Omar tidigare framhållit att islam är absolut i sin renaste form, salafismen, och det är den som vi skall frukta? Är det inte annat än en from förhoppning att en muslimsk ledare skulle kunna ställa sig kritisk till Koran och Sura? Kanske är Mohamed Omar, som jag för 20 år sedan, en naiv optimist?

  Gilla

 8. lasse4u skriver:

  Problemet är att vi har politiker som ser på världen och människorna med bamsefilosofi. Är vi bara snälla kommer det att ordna sig. Inne i all världens människor finns där en kulturell svensk, allas högsta önskan är att få släppa fram denne och leva sina liv enligt den ”svenska modellen”. Löfven och den där seansministern var så övertygade om detta att de storsatsade på att försöka göra det till en altruistisk global export. Självgodhet och hybris i kubik.

  Man kan förstås fråga sig varför dessa öppna gränser/hjärtan riddare tror att det de absolut inte tillämpar på familjen/släkten eller den snäva vänkretsen ska fungera på nationell nivå.

  Liked by 1 person

 9. Folke Lidén skriver:

  Vi befinner oss i en ”skottet i Sarajevo” situation. Ett politiskt mord eller en större terroristattack kan få oöverskådliga konsekvenser. Det råder knappast någon tvekan om det kommer att hända inom, säg, en femårsperiod.

  Gilla

  • lasse4u skriver:

   Något att ha ett öga på är Saudiarabien, nu har kung Salman ytterligare konsoliderat makten till hans klan. Informationen om det politiska inre livet i Saudi är bristfällig. Efter Ibn Sauds frånfälle slöts ett fredsfördrag mellan de fyra stora klanerna inom House of Saud. Man roterade maktpositionerna. Salman lär ha klanerna som står för det religiösa på sin sida. Den ökande aggressiva hållningen mot Iran och Jemen är troligen en del i detta, en yttre fiende för inre samling.
   Som sagt informationen är bristfällig, att övriga klaner skulle vara liknöjda med Salmans ”palatskupp” är inte troligt. Slipas knivarna? Ett inbördeskrig i Saudi skulle kunna vara mycket farligt för det globala läget. Jag har dessutom svårt se att den okunnige twitterbabblande presidenten är rätt man för att hantera något sådant.

   Gilla

   • lasse4u skriver:

    Caspian Report har en del intressanta historiska genomgångar:
    ”King Salman’s palace coup and the Saudi royal politics”

    Detta var 2015 och nu har Salman gjort sin son Mohammed bin Salman, 31 till kronprins. Skulle Salman av någon anledning trilla av pinnen skulle denna +30 åring bli överhuvud i Saudiarabien, det är högst ovanligt att ”ungdomar” som inte är torra bakom öronen blir överhuvud i den arabiska klankulturen.

    Gilla

 10. Ulla L skriver:

  Hittills har inte ens ett myrsteg tagits mot ”större vilja till självkritik och anpassning till europeisk kultur”, i vart fall inte i Sverige. Här får man betalt för att bibehålla sin muslimska kultur. Så den vägen är sannolikt stängd. I stället är Sverige nu ett nytt land (som det till och med påstås i en skolartikel i gp.se idag). Ett nytt land med importerade och för oss främmande och svårlösliga problem från Mena-länderna, men med samma gamla namn och yta. Denna förändring kommer jag aldrig att förlåta politikerna för och mitt sätt att visa det är att rösta på valdagen och att skriva någon enstaka kommentar på DGS eller FB. Integration när det gäller islam tror jag inte på. Det finns inte i världsrymden att de självutnämnda ”rena”, ”trogna” (och liknande trams) folkgrupperna ska idka någon form av självkritik eller anpassning. Det kommer inte att hända. I stället kommer vi att få uppleva mer våld i islams namn, men som inte har med islam att göra, i det nya landet med det gamla namnet. När kommer politikerna i integrationens iver föreslå att det nya landet får ett nytt namn, ett namn som ger förändringen rättvisa? För Sverige är ett nytt land.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Integration synes omöjlig,
   visavi Islam.
   Man föraktar helt enkelt vårt sätt att leva!

   Skall Sverige hålla ihop, lär vi otrogna få konvertera!!!

   Man får en lätt Danne känsla, att kasta upp…
   Att ge upp?

   Kärleksbombning lär ej hjälpa!

   Du MENAr nog,
   SWE RABIA?

   Gilla

 11. Erik skriver:

  Islam är aldrig och har aldrig varit till någon nytta i något samhälle någonstans någon gång. Aldrig. Inte ens i traditionellt muslimska länder gör man någon nytta.

  Vad som driver islamofiler i västvärlden begriper jag inte, vad hoppas de på, eller tycker de bara synd om? Vad vill de att islam skall bringa till väst som är av godo? Kan de exemplifiera med något gott som kommit ur islam?

  Alla tycker synd om muslimer, även jag, men det är inte det samma som att ge dem spelrum. De är genomgående fattiga och efterblivna av helt egen kraft, även om de själva gärna anger exogena faktorer som orsak till sina tillkortakommanden.

  Där det finns muslimer, där skaver det. Alltid och överallt.

  Islamofilerna och jag är dock överens om en sak.

  Muslimer kan bara slå uppåt.

  Liked by 4 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Det förefaller vara ställt bortom varje tvivel att en stor del av mänskligheten, kanske hälften, är sjukligt attraherad av tanken på och konkreta exempel på förstörelse: storartad och organiserad förstörelse och död utan slutpunkt. Denna instinkt, som har uppenbara evolutionära funktioner, nämligen att skära av misslyckade civilisatoriska grenar så att mer plats gives åt de lyckade, kan vi kalla ”socialism” eller ”dödgräveri” eller ”radikalism” eller ”milleniarism” eller ”kätteri”.

   Det är inte en slump att det är vänsterfolk som fascineras av islam och den i alla avseenden misslyckade och eländiga Arabvärlden. Det är inte heller, som de förstås hävdar som ripost, så att vi till höger motsätter oss islam för att vi är insällda på konflikt och ”vi mot dem”, att kristendom och konservatism är ”lika goda kålsupare” eftersom ”it takes two to tango”. Ty det finns många inom islam som också motsätter sig islam — det var ju så alla dessa flyktingströmmar en gång startade.

   Men det finns ingen som flyr till Arabvärlden. Onsdskans och förstörelsens nexus. Fascinerande! Som att gräva i ett öppet sår! Känner ni impulsen? Nu har de sprängt sin egen moské! Känner ni inte ärevördnad inför den totala förstörelsen, den monumentala nedmonteringen? ”Riv ner skiten!” ”Stoppa jorden! Jag vill kliva av!” ”Civilisationen äcklar mig!” ”Det vita privilegiet!” ”Patriarkatet!” ”Beroendet och utsugningen!” ”Sabba! Sabba! Sabba!”

   Liked by 2 people

 12. Olin skriver:

  Ett litet framgångsrikt land som plötsligt fick influx av ett stort antal kulturellt annorlunda migranter. Låter detta bekant? Ja, Libanon beskrevs som Schweiz av Mellanöstern och hade ett av de högsta BNP per capita i världen på 1950-talet. Landet utsattes dock för ett stort inflöde av palestinska flyktingar till följd av krig mellan arabstaterna och Israel. Man kan säga att globalisternas drömsamhälle med mångkultur och etnisk och kulturell rikedom var fullbordat i Libanon.
  Föga förvånande gick något fel: de ökade motsättningarna har till slut utmynnat i ett inbördeskrig som pågick – officiellt – i 15 år (mellan 1975 och 1990) och resulterade i drygt 150 tusen döda.
  Det blir nog rätt att säga att kriget inte avslutades 1990 utan gick över till en mer lågintensiv form. Kristna är inte längre en majoritet i landet och tenderar att stänga sig in i sina kvarter kring Beirut. Deras kommuner litar inte på polisen och anlitar privata säkerhetsbolag som kontrollerar misstänksamma personer i sina områden. De enorma ekonomiska klyftorna mellan välskötta och rika kristna kvarter som ser ut som vilken medelklassidyll i Europa som helst och urfattiga muslimska slumområden visar också på att kriget inte är över och bara väntar på att blossa upp igen.
  Med uppkomsten av politisk islam riskerar Sverige att upprepa Libanons öde. Nyliberala ”hollow state” som drar sig tillbaka från allt fler geografiska områden lämnar ett stort spelplan för dem som är villiga att använda våld. Vänsterns professionella desinformatörer brukar reflexmässigt stämpla denna typ av analyser som ”domedagsprofetior”.
  https://putilov.org/2017/06
  En fd svensk kapten i FNs fredsbevarande styrkor i Libanon Anders Lugn ”Sverige på väg mot katastrof”. Artikeln publicerades av Aftonbladet för 9 år sedan – då tidningen fortfarande hade några inslag av riktig journalistik och förmågan att föra en rationell debatt – vilka verkar vara helt borta idag. Hans slutsats är att Sverige har alla sex förhållanden som skapade förutsättningar för Libanons undergång. Så är vi nu år 2017 9 år närmare en katastrof?

  Liked by 3 people

 13. Magnus Rosensparr skriver:

  Artikelförfattaren skriver: ”Hade det funnits YouTube på 600-talet hade klippen med Muhammed och hans mäns handlingar fått Islamiska Staten att framstå som moderata muslimer.” Detta är allt som behöver sägas för att förklara orsak och verkan i vår tid.

  Gilla

 14. Bo Svensson skriver:

  Muslimers rättigheter bör logiskt sett vara exakt som deras som ansluter sig till en nybildad sekt med ungefär samma saker på sitt program som påbjuds av islam. – Dispans skall medges, om man eftertryckligt och offentligt försäkrar att man bara tillhör den muslimska traditionen och egentligen inte tar islam på allvar.

  Gilla

  • Välfärdsjihad -- nej tack skriver:

   Bo Svensson:
   Problemet är att muslimer tenderar att ljuga när de ställts inför en sådan situation som du tänker dig. I det fördolda håller de ändå fast vid sina mål, för att några år senare, när deras värdland sänkt garden, sätta igång med uppror och terror igen. Här är ett exempel från Spanien historia:

   Gilla

 15. JAN BENGTSSON skriver:

  Undrar om Londons Borgmästare nu säger,
  att detta får vi kallt räkna att leva med…

  Med tanke på tidigare uttalande…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.