DGS-TV AVSNITT 24, MED Katerina Janouch

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda som mp3 ellerer lyssna på Soundcloud.

I veckans avsnitt av DGS-TV, intervjuas den uppmärksammade författaren och journalisten Katerina Janouch av Jens Ganman.

I programmet diskuteras med utgångspunkt i Katerinas arbete och erfarenheter bilden av Sverige internationellt, vad som är tillåtet i debatten att säga om denna och hur detta påverkar samhället och journalistiken i stort.

11 reaktioner på ”DGS-TV AVSNITT 24, MED Katerina Janouch

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  En på alla sätt viktig intervju som jag hoppas så många som möjligt kan lyssna på. Vad jag finner alldeles omöjligt att förstå är den specifikt svenska rädslan för människor med andra uppfattningar. Är det kanske så att många är rädda för att förlora fotfästet i en komplex värld och kramlar sig fast vid en trygg famn där alla tycker och vill detsamma även om det är fel? Den sociala samhörigheten är uppenbarligen för det stora flertalet viktigare än sanningen och verkligheten.

  Liked by 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Katarina Janouch. Det svenska lögnsystemet. Hon backar och försvarar sig, pudlar och vill bli upptagen i gänget igen. Till varje pris. Från början till slut. Det finns ett fult svenskt ord för detta som inte kan användas längre, eftersom det är en svordom med helt annan betydelse på SFI, ett delvis besläktat språk.

    Dina ledande frågor möter hos fr Janouch inte samma resonansbotten som hos Egor Putilov förra veckan. Det går inte att göra en rebell av denna donna. Hon kryper obönhörligen vidare till sitt kors. F’låt halvmåne.

    Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  Självklart hade H*tler rätt i att han hade sunt förnuft. Hur skulle han ha lyckat masa sig högst upp i Tysklands maktherarki utan sunt förnuft och en enastående talang för att läsa, förstå och styra andra människors beteende!? Det var förstås hos dem som släppte fram H*tler som det sunda förnuftet inte kom till riktig användning.

  Om vi förnekar H*tlers mänsklighet förnekar vi vår egen, då förnekar vi att ondskan bor i oss alla, att det är ett val att inte vara ond. Vad skulle godheten vara värd om den kommer av sig själv och inte kan hejdas?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.