DGS-TV AVSNITT 23, MED EGOR PUTILOV

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda som mp3 ellerer lyssna på Soundcloud.

I veckans avsnitt av DGS-TV, som denna gång leds av Jens Ganman, intervjuas den omdiskuterade journalisten Egor Putilov. Vem är han? Vad har han att säga om svensk journalistik? Vad har han att säga om sin tid i rampljuset under hösten 2016?

15 reaktioner på ”DGS-TV AVSNITT 23, MED EGOR PUTILOV

 1. Janne skriver:

  Intressant intervju av en för mig ganska okänd person.

  Märkligt att höra att Egor Putilov överväger att flytta ifrån Sverige,om han inte kan försörja sig,på grund av sina avslöjande om bland annat Migrationsverkets och SVT:s arbetssätt.

  Påminner lite om en flykt från en diktaturstat.

  Sverige är illa ute,när det går så här långt med att stoppa åsiktsfriheten.

  Man tycker att journalister av Putilovs rang skulle välkomnas med öppna armar.

  Hans erfarenheter av andra länder och kunskaper om svenska myndigheters inre arbete,är ju sådant man vill höra mer av.

  Ett synsätt från en person,utan kopplingar till den svenska medie-elliten,skulle blåsa nytt liv i den trånga åsiktskorridoren.

  Liked by 3 people

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Efter att under morgontimmarna ha lyssnat på denna utmärkta intervju frågar jag mig verkligen vilket slags land Sverige egentligen är/ har blivit? Denne ”Egor Putilov” har genomgående ( av ledande politiker, media och den samfällda journalistkåren och således av den följsamma och tankeobenägna allmänheten) framställts som en verklig Folkefiende. Vad man bevittnar är i stället en ung, modig och intelligent man som oförskyllt drabbats av en motbjudande personförföljelse av ett slag som man endast finner i de allra värsta diktaturstater. Hur har det andliga förfallet i Sverige kunnat gå så långt? Att Sverige kan komma att ändras är föga troligt så jag kan bara rekommendera Egor Putilov att utvandra till ett land med andlig frihet. Tack och lov finns det fortfarande sådana länder.

  Liked by 3 people

 3. MartinA skriver:

  Att anklaga Putilov för att vara infiltratör åt Moskva låter tämligen obegåvat. Snarare gör han intryck av att anstränga sig för att hålla sig väl med västoligarker och neocons.

  Liked by 1 person

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Ett synnerligen upplysande program om hur illa det är i Sverige!

  En våt filt har lagts över problemet…

  En massa Fake News har skrivits…

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Jag läste ”artikeln” han skrev under pseudonym till Aftonbladet…

   Jag höll på att gå i taket,
   det var det värsta PK-dravel jag läst)

   Letade efter den på nätet för att försöka kommentera,
   men hittade den inte då.

   Källkritiken måste ha varit totalt obefintlig när man släppte fram den,
   eftersom synpunkerna låg nära vänsterfåran/Mp!

   Snacka om att bli tagen med byxorna nere…

   Gilla

   • Verdandi skriver:

    Nej nej du är inte insatt. Den artikeln är Putilov anklagad för att ha skrivit! Här vore det klokt av redaktionen att klargöra turerna!

    Anklagelserna om att Putilov skulle vara destabilisator åt Moskva är korkad tycker jag. Det tycks mig som det ansvarslösa styret av landet är destabilisatorn…
    Det är uppenbart för alla tänkande människor.

    Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    För de som händelsevis missat e förträngt det,
    så propagerade skribenten för att Alla(h) nyanlända självklart borde ha rösträtt här!
    Inte bara kommunalt, utan också till Riksdagen)

    Att allt annat vore fullständigt orimligt,
    det är ju deras nya land där de måste få chans att påverka direkt…

    Man förstår varför S-tidningen tog in den med öppna armar!

    Gilla

 5. Ulf45 skriver:

  Från en utomståendes bild över Sverige så är det lätt att förstå den förvåning som möter honom/henne, när bristerna i den svenska demokratin kritiseras. Istället för att anta synpunkter till bearbetning och möjlig omvärdering fortsätter ”systemet” att håna, ifrågasätta löjlig-göra allt det som den som står för kritiken vill framföra. Det är ingenting annat än en förnekelse om tingens ordning och en taktik att passa in i den förljugna mentalitet som totalt tagit makten hos det svenska folket.

  Som äldre kommentator undrar jag var den öppenhjärtiga ärlighet finns som bl a beskriven i filmer om den svenska ungdomen från 40-talet och som borde vara ett föredöme för ett folk som vill överleva i sin kulturella gärning. Det gjorde man bl a genom dom här filmerna. Mina föräldrar har berättat om intrycken som lämnade stort intryck på allmänheten och jag har själv sett många av dem.

  OK, Filmerna regisserades för att passa tillståndet i Europa på 40-talet, men filmerna gav också en vägledning till den generation som jag själv representerar.

  Kan det möjligtvis vara så att det svenska folket inte har deltagit i andra världskriget, eller några andra större krig under de senaste 200 åren och därmed undvikit att försvara demokratin och också undvikit att ta ställning? I stället har man lagt skuld på sig själva på så många andra sätt i dagens Sverige.

  Det liknar mest ett visrus som som slagit rot i MSM och politiker.

  Hursomhelst, denna utveckling måste bekämpas hårt genom spridning av mängder av fakta, som många uppvaknade nu ger uttryck för på sajter för det fria ordet.

  Att MSM i Sverige lyckats ettiketera Putilov som Rysk spion verkar i mina ögon vara mer eller mindre fabricerat, med andra av MSM:s odemokratiska aktioner i minnet. Vilket jag har tyckt ända sedan drevet startade.

  Rädslan för Ryssland som militär makt att invadera Sverige har 100-åriga anor. Det är någonting Svenskar och i synnerhet Finländare har levt med i århundraden. Ingenting har dock hänt sedan Sverige slöt fred med Ryssland 1809, som avslutade kriget som startade 1808.

  Jag tror också idag att samtal med Putin skulle vara mera resultsatgivande än den skräckpropaganda som sprids i MSM.

  Gilla

 6. Handlag skriver:

  Intressant att ordet desinformation har bytt betydelse till: av makten oönskad svidande samhällskritik.

  Vad jag vet så har nämligen Putilov inte bevisats ha fel i någon av hans publikationer.

  Gilla

 7. Glam Casvaluir skriver:

  Mycket bra av Det Goda Samhället att låta röster som tystats komma till tals. Man kan således bilda sig en mer balanserad uppfattning om hur saker och ting egentligen förhåller sig.

  Gilla

 8. Hedvig skriver:

  Tack för en alldeles utmärkt intervju! Egor Putilov verkar vara en vaken, kritisk och modig grävande journalist, som med sitt ryska ursprung och internationella utblickar, inte låter sig hämmas av den svenska jantelagen, åsiktskorridoren eller antiintellektualismen.

  Stöd gärna hans blogg och erbjud honom gärna journalistiska grävande uppdrag i Sverige!

  Gilla

 9. Jonas Nilsson skriver:

  Äntligen något som får en att tänka efter. Detta har Ryssland övat under Sovjeteran: Vem stödjer vem och vem vinner på vad?
  Tanken om att vi ännu inte börjat demontera vår mur stärks. Men vilkas exempel ska vi följa idag: amerikanarnas, ryssarnas eller östtyskarnas?
  Pisaresultaten beror knappast på att våra unga är dummare än andra unga i världen utan att en (lärar)generation inte klarat att rusta för morgondagen. Är Reinfeldt i själva verket urbilden för misslyckandet? Är Löfven bättre? Saudirösten blir spiken i kistan. Farligt läge.
  Med vilka kan vi stå? Med ärliga människor vars ord överenstämmer med deras handlingar. Det finns vanligt jobb också åt Putilov.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.