Jihad i London. Igen

Mohamed Omar

I Westminsterpalatset i London på slutet av 1800-talet stod en gång den brittiske premiärministern Gladstone och höll upp Koranen. “Så länge den här boken finns”, sade han, “kommer det inte att bli fred i världen”.

Den 22 mars i år attackerades Westminsterpalatset av en jihadist. Terrorgruppen Islamiska Staten, som har Koranen som sin lagbok, tog på sig attacken.

Jihadisten, körandes i bil, rammade fotgängare på Westminsterbron. Därefter tog han sig till parlamentsområdet till fots och högg ner en polis. Jihadisten hette Khalid Masood, hade konverterat till islam och var “mycket religiös”. En granne berättar att Khalid brukade gå till Al-Tawhid-moskén i Leyton.

Gladstone hade helt rätt i att Koranen påbjuder jihad, heligt krig. Att Koranen existerar behöver dock inte vara ett problem. Det finns värre böcker än Koranen. Det är att så många muslimer tror på den som Guds ofelbara ord, giltiga i evig tid, som är problemet.

I boken Våld och islam (2016) påpekar den syriske poeten Adonis att ”Koranen är en oerhört våldsam text”. Han påminner om att av Koranens 3 000 verser handlar 518 om straff. De otrogna ska förtryckas eller dödas på jorden och efter döden stekas i helvetes eld. Islamiska staten (IS) har alltså inte infört något nytt i den islamiska traditionen utan försöker bara kopiera Muhammed och de tidiga muslimernas handlingar. Nu kan vi se på YouTube sådant som man tidigare bara kunde läsa om i biografier över Muhammed, som när han lät halshugga, stena, förslava och våldta de som kom under hans makt.

När folk försöker följa Koranen och Muhammeds instruktioner till punkt och pricka blir resultatet inte fredligt. Det blir faktiskt ganska våldsamt. Det visste redan Gladstone.

Men väst av idag är något annat än på Gladstones tid. Vi saknar självförtroende och är tyngda av skuld. Vi nedvärderar oss själva och upphöjer andra. Man kan säga vad som helst om kristendomen, men kritik mot islam benämns i många fall “islamofobi”.

Men kritik är precis vad som behövs. För jihadattackerna kommer inte att sluta. Dagen efter attacken mot det brittiska parlamentet, den 23 mars, försökte en annan jihadist köra en bil in i en folkmassa i Antwerpen. Tidningen Gazet van Antwerpen skrev att han är känd som “radikal muslim”.

Samma taktik användes av jihadisten som den 19 december förra året dödade tolv personer när han rände in i en julmarknad i Berlin. Och den 14 juli dödades 84 personer när en jihadist körde rakt in i en folksamling på strandpromenaden i Nice.

Storbritanniens nuvarande premiärminister Theresa May uttrycker sig annorlunda än sin föregångare Gladstone. Efter den senaste jihadattacken höll hon tal och sade då att jihadismen var en “förvrängning” av islam.

För det första är det inte sant. Koranen är ingen fredlig bok och Muhammed var ingen fredlig människa. Jihadisternas tolkning av islams budskap är rimlig. För menar May att Muhammed missförstod sin egen Koran? Muhammed förde krig för att utbreda islam, plundrade och tog slavar.

För det andra hämmar sådana uttalanden den nödvändiga debatten om islam. Det är en debatt som måste komma, och som redan har dröjt alltför länge.

Tyvärr är det inte jihadisterna som “förvränger” budskapet i islams texter. De gör som det står i Koranen och som Muhammed gjorde. Det är de fredliga muslimerna som “förvränger” och en sådan fredlig förvrängning är bra. Det skulle också kunna kallas reformation.

För en reformation av islam kan inte se ut som den kristna reformationen. Luther ville gå tillbaka till Bibeln. Men problemet i islam beror just på att man vill gå tillbaka till de ursprungliga texterna. En islamisk reformation bör röra sig bort från texterna.

Men först måste vi kunna prata öppet och ärligt om problemet. Det kan man inte i islamiska länder. Det ses som hädelse. May och andra västerländska politiker gör det också svårt att föra ett sådant samtal i västvärlden. Det är mycket synd.

För om kritiska muslimer, och deras icke-muslimska vänner, inte kan prata om problemen i våra sekulära demokratier med dess vidsträckta yttrandefrihet, var ska de då göra det?

Om islam ska förändras, eller förvrängas om man så vill, kan vi inte fortsätta att skönmåla religionen. Vi behöver nya, ärliga ledare.

I boken Våld och islam menar den syriske poeten Adonis att vägen framåt för arabvärlden, och islamvärlden i stort, består i en orädd och grundlig religionskritik som så småningom kan leda fram till en förändring av kulturen och mentaliteten. ”Det saknas en anda av nyfikenhet och nyskapande. Jag skulle säga att arabvärlden i dag saknar lust att ifrågasätta”, säger han.

En sådan anda bör uppmuntras av våra ledare. Det gör inte May. Hon säger i praktiken att någon kritik eller ny anda inte behövs. Jaha. Men attackerna kommer inte att upphöra. Så någon gång måste vi börja prata allvar. Hellre förr än senare.

29 reaktioner på ”Jihad i London. Igen

 1. Fredrik Östman skriver:

  Tror f-n att Gladstone var arg på jihad. Han hade ju förlorat både sin förmögenhet, som han investerat i egyptisk bomull, och sin regeringsställning, sedan en general hade dödats i Khartoum, på grund av Mahdi-upproret. Trots att han som premiärminister ockuperat Egypten i första hand för att försvara sin privata investering. Sådan är liberalismen.

  Gilla

  • FkDahl skriver:

   Storbritannien har även senare gärna använt sig av islamsk fundamentalism när det passar sig. I kampen mot Ottomanska riket allierade sig britterna med Saud i Arabien, med wahabinism som stats(stam) religion. Wahab menade att det var OK att döda andra muslimer , mao turkiska soldater.
   Sen på 60 talket gällde det Nasser i Egypten och Suezkanalen och nu stöddes det muslimska brödraskapet. Bla had de en radiostation på Cypern, precis bredvid den brittiska signalspaningsstation som än idag finns där. Deras sändningar var självfallet stödda av brittisk underrättelsetjänst.
   Sen nu senast är det ju Syrien där de sk moderata rebellerna har fått enormt stöd, både materiellt men framförallt vad gäller propaganda, där den BBC och The Guardian har varit i framkanten med att gulla med dem. Ett viktig pelare har varit SOHR som förefaller vara en front för Mi6. De svenska massmedierna använder gärna SOHR för statistisk om antalet döda i Syrien, och utgör så att säga den konventionella sanningen.
   http://www.moonofalabama.org/2016/11/how-fog-of-war-clouds-reporting-and-outs-this-russian-propaganda-site.html

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Har ”Storbritannien” en själ, en vilja? Är det ett moraliskt subjekt? Nej, det är ett land. Jag talade om Gladstones personliga moraliska tillkortakommanden.

    Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  Jag är också bestört över Mays fega uttalande. Vad skulle det tjäna till? Uppenbarligen har även hon fastnat i en illusion orsakad av kognitiv dissonans. Hon har krupit ihop i fosterställning och väntar på att slagen, sticken och sparkarna skall upphöra. Hon väntar på döden i stället för att leva sitt liv i Solons anda. Inte en ledare som Cato d.ä.

  Gilla

 3. Bamse skriver:

  Religionsfriheten är problemet. Denna frihet har fått status av rättighet, som det är otillåtet att diskutera eller problematisera. Religionen blir ett från insyn och kritik skyddat område med mystisk status. Jag tycker att det borde räcka med föreningsfrihet för att tillgodose människors rättighet att komma samman med likasinnade och odla vilka övertygelser och (van-)föreställningar som helst.
  (Som vanligt en högst läsvärd krönika av MO)

  Liked by 1 person

  • Mats skriver:

   I princip är begreppet religionsfrihet onödigt. Begreppet åsiktsfrihet räcker. Åsiktsfrihet har begränsningar man får inte argumentera för änkebränningar -:)

   Gilla

 4. Johan Löfgren skriver:

  Bästa lösningen måste vara att muslimer vänder om till originalet Bibeln och dess budskap. Det är hjärtats omskärelse som behövs, inte andra ställen på kroppen. Koranen för med sig dödens budskap och Bibeln för med sig livets budskap. Dessutom är det hur lätt som helst att se Koranens mix av allt möjligt. Exempelvis är Abrahams son Isak ersatt med Ismael. Manipulation handlar det om.

  Gilla

  • FWK skriver:

   Bibeln består av två delar…
   1. I Gamla Testamentet tas omskärelse upp och då är det inte ”hjärtats omskärelse” som avses.
   2. Är inte påbudet att stena homosexuella ett dödens budskap? Och hur var det när folk dödades för att de uttalade orden fel?
   3. Var inte Ismail stamfader till araberna liksom Isak till judarna? Varför skulle då en arab inte framhäva Ismail istället för Isak? Detta särskilt med tanke på att den son som Hagar fick tillsammans med Avraham/Abraham/Ibrahim (välj själv vilket uttal av namnet du vill använda) var den förstfödda sonen och enligt tradition borde det ha varit denna som skulle ha offrats, inte den andra sonen. Vi kommer aldrig att med säkerhet vet vilken av dessa söner som avsågs även om Bibeln säger Isak och Koranen Ismail.
   4. Om vi enbart ser till Nya Testamentet så finner vi även här våldstendenser, även om dessa enbart är en del av den verklighet som då existerade och inte något som Jesus eller hans lärjungar förespråkade!
   5. Vilken av religionerna kristendom och islam har genom historien varit den mest intoleranta och dödsbringande?

   Drar man paralleller mellan islam och de som utför terrorhandlingar i islams namn måste man även dra samma paralleller mellan kristendom och de som i kristendomens namn begår terrorhandlingar… exempelvis korstågen och conquistadorerna under 1400- till 1600-talet. En av nutidshistoriens värsta terrorhandlingar utfördes av ett gäng svartklädda herrar vars devis var ”Gott mit uns” och jag tror verkligen inte att Gud stod på nazisternas sida! Det är därför farligt att dra slutsatser om att en religion, och den/de bok/böcker denna religion stödjer sig på, är våldsbejakande utan att se till helheten och det budskap RELIGIONEN i fråga (och inte de människor som felaktigt utövar religionen) står för. Enda chansen att kunna göra detta är att läsa skrifterna på originalspråk. Har själv inte haft möjlighet till detta då mina språkkunskaper är för bristfälliga för att klara av det. Har dock läst Bibeln, Koranen och böcker för en del andra religioner på svenska och engelska, detta gör att jag tror mig ha ett visst hum om vad dessa olika religioner handlar om utan att vara tvärsäker på att min uppfattning är rätt och den enda sanna uppfattningen i frågan!

   Gilla

 5. larslindblog skriver:

  Så länge ett mesigt, feministiskt ,antirasistiskt & demokratiskt land har stora skaror Islamska tillbedjare får vi vänja oss vid att bli massakrerade med bilar , knivhuggna i T-banan , giftig gas på biografer mm. beroende på kreativiteten hos utföraren. ??
  Män som blivit ” nyfrälsta ” kan ha funnit länge hos oss till och med vara födda här ..kan utan ett uns medkänsla skära av oss våra halsar ?

  –Och så tycker vissa att Jehovas Vittnen är tjatiga när dom gratis vill ge människor sina tidningar Vakna & Vakttornet …..Eller unga män i kostym som vill dela ut Mormons Bok ,
  Frälsningsarmen med sin ”kokande gryta” osv ……

  Nej..vi hade det lugnt och bra,,,,vår uppförandekod är ju att vara vänlig ,artig , förstående och hjälpsam mot sina medmänniskor.

  Vi klarar inte att ta in att det finns människor som på barbariska sätt vill döda oss för att få poäng hos sin Gud .
  Vi svenskar är godtrogna som lamm .
  Tyvärr har Herdarna , med början av Olof Palme och framåt öppnat massa grindar för vargar , som nu har fest på försvarslösa lamm.

  Några få modiga lamm försökte slå larm och varna de andra lammen , men Herdarna hade instiftat en lag HMF (hets mot folkgrupp) som var luddig och effektiv…Herdarnas hejdukar ryckte ut direkt då dom fick vetskap om att lamm som samlades utan tillstånd , Efter att blivit rått utskällda , överösta med batongslag och infösta i ett fordon ….och sedan utslängda flera mil ute i skogen ,började även de modigare lammen bli lite nedstämda…. ,

  Hoppet är dock inte helt ute ; bland lammen finns några lite mognare Baggar och Tackor kvar
  som kan leda lammen till gröna ängar med trygga staket .

  Gilla

 6. phnordin skriver:

  Islam har ingen plats i vårt västerländska samhälle. Gladstone hade förmodligen helt rätt i sitt uttalande. Tyvärr byggs nu allt fler moskéer i väst följande Turkiets dåliga exempel. I det landet finns nu 100 000 moskéer Jämfört med 70000 skolor. Proportionen borde vara den omvända.

  Liked by 1 person

 7. JL skriver:

  ”Man kan säga vad som helst om kristendomen, men kritik mot islam benämns i många fall “islamofobi”.”

  Jag ser det som ett tecken på bristande intelligens eller erfarenhet att INTE vara islamofob, ett tecken på indoktrinering, naivitet och oförmåga att förstå det som ligger utanför ens vardagsupplevelser.

  Islam är en totalitär, tvetydig, och om man vill tolka den så, en extremt våldsbejakande och förtryckande ideologi.

  Fascism, kommunism, nazism, islamism.
  Same shit, different names. Alla förtrycker oliktänkande och uppger sig ha en massa svar så människor ska sluta vara nyfikna och ifrågasätta.

  Att det finns ”många” muslimer som sedan har en ”sekulär kulturellt grundad anknytning” gör inte ursprungsidelogin bättre. Att dessa ofta hänvisas till som ”den stora majoriteten” är helt fel, en ren lögn.

  Vore intressant att höra någon svensk politiker utanför SD adressera siffror från t.e.x PEW research. http://www.pewresearch.org/fact-tank/2017/02/27/muslims-and-islam-key-findings-in-the-u-s-and-around-the-world/

  Om över hälften av världens snart(?) 2 miljarder muslimer har bevisligen extrema åsikter med sekulära demokratiska mått mätt, ”kanske” har ideologin islam skuld i detta?

  Man blir mörkrädd. Övriga extrema ideologier verkar folk haja är idiotiska idéer som ska ifrågasättas och exponerad, men islam ska vi dalta med i religionsfrihetens och liberalismens namn?

  Liked by 2 people

 8. Eva Wilander skriver:

  Å, vad du behövs, Mohamed Omar! Jag har flera vänner och bekanta som envisa som åsnor hävdar att Bibeln är lika våldsbejakande som Koranen. Nu har jag din förnämliga text att sätta i handen på dem!

  Gilla

 9. Stig Demker skriver:

  Eddie Omar skriver alltid mycket initierat och balanserat med en klar och tydlig apostrofering av kärnan i problemet islam. Hans kunskap skulle komma ut till en större allmänhet i Sverige och på det viset påverka och vända den förhärskande islamvänliga opinion som råder i Sverige. Jag vill uppmana Patrik Engellau och andra tal- och skrivkunniga personer att på allt vis lobba för att Mr. Omar får den rådgivande expertroll i landet som gör att han blir uppmärksammad på allvar i regeringskansliet.

  Gilla

 10. Demokratin måste försvara sig mot sina fiender skriver:

  Islam är omöjligt att förena med Västerlandet utan konflikt och krig.

  Alla muslimer som försöker ”förvränga” Koranen, som Mohamed Omar, till synes hoppas på, gör det med risk för liv och hälsa, eftersom de uttryckligen i så fall har dödshot från sina mer plikttrogna trosfränder mot sig. Moderata muslimer är helt gisslantagna av den ansenliga, för att inte säga dominerande, andel muslimer som tar sin tro på allvar.

  Problemet är att när muslimer kommer hit till Väst, gör de även oss andra till gisslan. För de av dem som tar islam på allvar, kommer att fortsätta hota dem till livet — och nu även oss.

  Se bara hur det gått för dem av oss västerlänningar som öppet påpekat islams hitkomna absurditeter — Charlie Hebdo, Vilks, Geert Wilders, Ayaan Hirsi Ali, m fl — och försökt behandla islam och bokstavstroende muslimer på samma sätt som andra religioner och religiösa. Det har inte gått bra för dem, de lever under förtryck av ständigt mordhot, om de inte blivit massakrerade.

  Likt en ulv i fårakläder, ger islam sken av att vara en ”religion” och utnyttjar med detta cyniskt våra mänskliga rättigheter mot oss själva tills den totalitära ideoligin, likt Hitler, kan ta över och avskaffa alla mänskliga rättigheter.

  Genom att våra ansvarslösa politiska ledare har köpt den värderelativistiska multikulturagendan och inte tagit strid mot denna mordiska ideologi, har de — medvetet eller omedvetet — därmed låtit islam ta större delen av Västerlandet som gisslan.

  Så vad ska man göra? Jaga fatt de våldsamma jihadisterna och sätta dem i fängelse? Givetvis.

  Men hjälper det? Inte egentligen. De våldsamma jihadisterna är bara trons spjutspetsar. Det är lätt att stirra sig blinda på dem, men de är bara yttre symptom på något annat. De är bara ormarna som gömmer sig i ogräset.

  Det är ogräset i sig självt som kväver det fria samhället. Det är islams långsiktiga utbredning och islamisering av våra länder som är det stora hotet. Och det tar många skepnader, här är några exempel.

  Ju fler muslimer i ett land, desto större är det underliggande hotet mot omgivningen, att om vi inte gör som de vill, i stort som smått i det enskilda fallet eller i ett samhälleligt perspektiv, kanske någon av muslimerna blir missnöjd med sitt liv och söker ”sanningen” i sina heliga texter. Det är då, om inte förr, de blir medvetna om vilka terroristens handböcker de egentligen är — och om de då är verkligt dedikerade till att följa dem, det är då de tar till våld.

  Särskilt om en muslim, som är mån om livet efter detta, tidigare gjort något oförlåtligt enligt sina heliga skrifter, är det särskilt lockande att — enligt uppmaning av sin profet Muhammed — mörda otrogna i självmordsattacker, eftersom muslimen då får garanterad plats som hjältar i Allahs himmel.

  Detta är ett trumfkort gentemot evighetsperspektivet som vi i Väst aldrig kan utesluta att vilken muslim som helst plötsligt tar till, när som helst denne känner att det är befogat för att garantera sig själv en plats i himlen. Muslimen kan temporärt vara till synes hur ljum i tron som helst, men ingen kan garantera att det förblir så för resten av dennes liv. Ju fler muslimer i ett land, ju fler vandrande bomber som när som helst kan välja att prioritera evigheten. Och det innebär inget annat än utpressning om vi andra ska tassa på tå för att muslimer när som helst annars riskerar känna sig förfördelade och börjar söka sig till sina heliga texter för ”moraliskt” stöd, om vi inte gör som de vill.

  Ju fler muslimer i ett land, desto större blir dessutom grupptrycket bland muslimer att följa deras i de heliga skrifterna fastställda plikt att — med våld om så behövs — ta över samhället. Eftersom grupplojaliteten muslimer emellan framför lojalitet gentemot otrogna är något som understryks inom islam, innebär detta att ju fler de blir, desto större kommer därför hotet av islamisering av vårt land att bli.

  Och om inte den islamiska trons spjutspetsar, de våldsamma jihadisterna, sätter skräck tillräckligt i värdlandets befolkning för att islam snabbt ska kunna hota sig till ökad makt och inflytande, finns det därutöver alltid den långsiktiga lösning som islamiska företrädare ofta förespråkar — jihad genom barnvagnen. Eftersom muslimer uppmanas — nu senast av Turkiets ledare, muslimen Erdogan — att skaffa många barn, hotar de att på det sättet att, högst medvetet, under ett par generationer — på demografiskt vis — ta sig till makten. Och när de sedan är tillräckligt många, kan de utnyttja demokratins omröstningsverktyg till att inskränka och tillslut avskaffa den.

  Detta är bara några exempel på hur denna fientliga invasionsideologi fungerar, läs mer här för att genomskåda dess totalitära och subversiva natur, http://www.citizenwarrior.com/2007/10/terrifying-brilliance-of-islamic.html

  Det finns så många olika samverkande faktorer som pekar på att islam är som ett dödligt virus för det omgivande samhället, särskilt om det är så tolerant och demokratiskt som vårt.

  Det är en omöjlig situation med många muslimer i Västerlandet.

  Liked by 2 people

  • Demokratin måste försvara sig mot sina fiender skriver:

   Så vad ska man göra? Här är några få punkter som exempel, det finns mycket mer:

   *** Multikulturalismen måste omedelbart avskaffas. Vi behöver en 180 graders omsvängning från den relativiserande underkastelseattityd mot islam och dess anhängare som råder. Använd de lagar vi har mot våldsamma jihadister och de muslimer som uppviglar mot vår rättsordning. Muslimer som verkar för kalifatets införande ska punktmarkeras som ovälkomna och oacceptabla. Förbjud slöjor på samma sätt som vi förbjudit nazistiska symboler. Det handlar om demokratins överlevnad.

   *** Omedelbart totalt asylstopp. Vårt eget lands överlevnad är överordnad otidsenliga tankegångar från tiden för Andra världskriget, innan globaliseringen och mobiltelefoner började locka välfärdssugna att komma hit från Jordens mest dysfunktionella och moraliskt efterblivna länder, vilket märkligt ofta är just muslimska länder. Vi ska behålla större andel våra sparpengar som vi och våra föräldrar genom skyhöga skatter satsat på svensk välfärd, genom att se till så att de inte förslösas på oinbjudna gäster som illegalt åsidosätter Dublin-förordningen (som innebär att den person som flyr till Europa SKALL söka skydd i det första säkra land som den kommer till) och färdas genom ett antal säkra länder och sedan missbrukar ordet ”asyl” när de kommit till vårt land, för att de vet att vi — som hittills — inte förmått att säga ordet NEJ. Asyllagstiftningens anda när den först kom till handlade om att hjälpa grannfolk, inte att locka välfärdsopportunister från jordens alla hörn. Vi behöver här givetvis göra upp med många självdestruktiva kulturmarxistiska tankar om den vite mannens dåliga samvete och att droga folk — det egna eller andra — med alltför generös välfärd.

   *** Totalt stopp för fler investeringar i så kallade flyktingars integration. De påstås ju vara asylflyktingar och då ska de fortast möjligt åka hem igen. De ska inte ges hopp om att få stanna, utan alla incitament ska verka för temporär vistelse och att de snarast ska åka hem, som de flyktingar de påstås vara, utan undantag. Det finns så oändligt mycket annat som är mer angeläget att lägga vårt samhälles resurser på, skola, äldrevård, sjukvård och som svenskar har betalat dyr skatt till under hela sitt liv för att få trygg tillgång till. Ingen vinner, inte ens de så kallade flyktingarna, på att vi med massinvandringen tar samhälleligt självmord. Det står istället fritt de som kommit hit som illegala påstådda flyktingar att genast åka tillbaka till flyktinglägren, det dör de inte av. De bör dessutom — i en mer positiv anda än att komma hit, ställa en massa orimliga krav och sällan bli nöjda — göra en insats för en bättre värld genom att åka hem och bygga upp sina egna länder. De gör 1000 gånger mer nytta där än att stanna här och sammantaget utgöra en gigantisk black om foten för både vår ekonomi och bevarandet av Sveriges frihet, rättsordning, demokrati och kultur. Och svenska folket kan då också fritt fortsätta att bestämma över sitt eget land, utan att riskera bli utkonkurrerade av från efterblivna länder hitkomna bidragsbehovsbenägna väljargrupper, som kortsiktiga och oerhört cyniska svenska bidragspolitiker bjudit hit i syfte att få röster av för att kunna hålla sig kvar vid makten.

   *** Vi behöver krigstidspolitiker. Europa befinner sig de facto i ett krig, som den totalitära ideologin islam, med en väsentlig andel av dess till Europa invandrade anhängare, har förklarat mot oss alla som inte är muslimer. Så länge våra politiker inte inser och tar konsekvenserna av detta, kommer vi att förlora. Någon måste sätta hårt mot hårt, på samma sätt som Churchill gjorde mot nazismen. Det är hög tid att vi ser om vårt hus, det brinner i knutarna.

   Klarar vi detta? Svaret är realistiskt sett att det ser inte ljust ut. Mycket av det mer handgripliga som skulle behöva göras, kräver politiker vi inte har idag, vilka är vana vid generationer av politik i samförstånd och att allokera ett till synes evigt välstånd (om det senare har varit för egna eller lånade pengar är en annan diskussion). Till skillnad från många av dem som nu kommit hit, har våra politiker ingen nämnvärd erfarenhet av att hävda sig — och oss, deras uppdragsgivare — i riktiga konflikter och saknar insikt om vad som egentligen sker och vill inte heller veta, eftersom det hotar deras nuvarande karriärer.

   När vi får politiker som på allvar börjar måna om sina egnas och sina barns och barnbarns liv, kan det kanske börja röra på sig. Det djävulska är att då är det sannolikt för sent och islam skördar ett nytt offer i sin samling underkuvade folk, hotade av förtryck, krig, massmord och etnisk rensning, som så många andra gånger i islams drygt tusenåriga blodiga historia.

   Men varje steg bör tas som vinner tid, så att svenskar hinner vakna och mentalt förbereda sig. Ser man helt pragmatiskt på det, har vi av allt att döma att välja mellan en begränsad konflikt idag, men som går att överleva pga vårt hittills numerära överläge, eller ett fullskaligt inbördeskrig imorgon. Tiden håller på att rinna ut.

   Liked by 2 people

 11. g-d skriver:

  Efter tio år utomlands kom jag tillbaka hem till Stockholm på semester för två månader i julas. Av alla storstäder jag bor i är stockholm i särklass den värsta. Åka t-bana i den staden var en ”ny” upplevelse. Har aldrig sett så många unga flyktingar med så dålig attityd någon annanstans. Totalt respektlösa satt de och tittade surt och hotfullt runt sig, iklädda med svindyra märkeskläder på de stackars ”väluppfostrade” svenskarna, som inte vågade höja blicken. Man känner oron som spred sig i hela t-banevagnen så snart ett par klev in, samtliga gånger jag satt på tåget såg jag samma sak. Första veckan blev jag bara irriterad på alla invandrare.

  Men så plötsligt vände det. Framför och runt om mig såg jag resultatet av att ett okunigt och fegt folk som inte vågar säja ifrån och som har tagit vatten över huvudet. Jag såg hur analfabeter och ociviliserade nord afrikaner bokstavligen dresserade svenskarna i sin vardag, till lydnad och underkastelse med en enda blick och ingen reagerade med en ilsken blick tillbaka. Visst finns det rädsla för terroristattacker ute i världen, men denna vardagliga underkastelse jag såg i Sverige. Det var något nytt.

  Liked by 1 person

 12. Sidonie Jansson skriver:

  Att ge Adonis Nobelpris i litteratur i samband med den Arabiska Våren, hade varit en klok markering i riktning mot reformer i fler muslimska länder. Protesterna hade inletts i Tunisien och spridit sig till Egypten och i stort sett alla de muslimska länderna i Mellanöstern. Den yngre befolkningen ville ha demokrati och få bort korruptionen. Kanske kvinnornas ställning hade också förbättrats. Vem vet? För att Adonis har gjort hårda uttalande om Islam och koranen som enligt honom är roten till problemet. Muslimska män som följer koranen har rätt att behandla sina kvinnor som sina ägodelar, även enbart som en sexuell organ för deras lustar och födande av deras barn. (hans egna ord). Sådana saker diskuteras mer i Frankrike än i Sverige. Vi saknar ett forum för att diskutera Islam. I Kanada där jag har fler familjemedlemmar har en ny lag mot ”islamofobi” införts och all kritik mot islam kommer att straffas. I Sverige finns det inte en sådan lag ännu, fast den existerar på ett oskrivet och mycket lömskt sätt i samhället och får stöd av regeringen, vänsterliberaler och konstigt nog många feminister och kultureliten. Sverige är på väg att underkasta sig sakta med säkert. Pjäsen ”djihadisten” får nu en del protester, men det är ett tecken på att i Sverige har kulturen blivit konstig under Alice Bah Kuhnkes influens. Så även islamiska ”krigare” som man vill kalla dessa kriminella förrädare, måste få vårt medlidande.
  Det finns skäl att vara orolig för denna nya kultur som breder ut sig i vårt demokratiska samhälle. Måste vi ha islam i Sverige måste den åtminstone reformeras. Hur har jag dock svårt
  att se. Vi behöver bara titta på andra västerländska länder där det inte har lyckats.
  Många unga muslimska män har kommit till Sverige med sin variant av islamisk machokultur, och trots allt vi vet om deras syn på kvinnor, är det allt vanligare att unga svenska tjejer dras till dem och blir deras flickvänner.
  Halva min släkt bor i Frankrike och jag får höra om historier där franska kvinnor som gift sig med muslimska män letar desperat efter sina barn som kidnappats av deras pappor. Det är hjärtskärande fakta historier som borde visas i Sverige. Vet tjejerna att om barnen har sin fars namn, har han ensam vårdnad i flera muslimska länder? Borde inte teatern ta upp sådana fall av kulturkrockar med katastrofala känslomässiga konsekvenser istället?

  Liked by 1 person

 13. Rolf Löfgren skriver:

  Islam och Bibelns Gamla testamente, har gemensam grund i de gamla sumeriska texterna. Denna grund är krigisk och våldsam.

  Kristendomen bygger på Nya testamentet och dess viktigaste budskap är Jesu ord på korset: Fader, förlåt de, för de förstår inte vad de gör..

  Förlåtelse är det viktigaste. Men därmed inte sagt att vi inte måste försvara våra liv och vårt samhälle.

  Gilla

 14. Anna skriver:

  ”Det är att så många muslimer tror på den som Guds ofelbara ord, giltiga i evig tid, som är problemet.” Min undran är om de verkligen tror att de är så, eller om många är väldigt rädda för att ses som avfällingar eller hamna i helvetet. Där det är dödsstraff på att lämna islam är det inte så konstigt om många ”tror” – vem skulle våga annat? En del förstås, men inte så många.

  Själv skulle jag gärna vilja se hur det förhåller sig med bokstavstro när det gäller män och kvinnor inom islam. De senare är ju också muslimer. Utan att vara överdrivet feministisk vill jag dock säga att män genom alla tider och i alla religioner i det sista försöker hålla fast vid sina privilegier och gärna ser till att få dem instiftade av Gud om de kan. När kvinnan får mer makt, till exempel får rätt att ta ut skilsmässa blir de hotade och har väldigt många förklaringar till att Gud motsätter sig detta. Som en socialdemokratisk imam gjorde för ett antal tror jag mig minnas från Uppdrag granskning.

  Kanske handlar ”djup tro” rätt så ofta om vanligt mansgriseri? Jag har i alla fall aldrig träffat en muslimsk kvinna som varit så bokstavstroende att hon försvarat mannens rätt att ha fyra fruar.

  Gilla

   • Anna skriver:

    Fredrik: Ja det skiljer sig. I det första fallet är det män som står för griseriet medan det i det andra fallet är kvinnor.

    Gilla

   • Anna skriver:

    Vilken term föreslår du för övrigt för att beskriva när det ena könet försöker begränsa det andra könets rättigheter som i fallet med politikern som tyckte att bara män hade rätt att begära skilsmässa (religiöst sådan sanktionerad i moskén) eller när Trump far fram med sin grabbarhand? Jag är öppen för förslag.

    Gilla

 15. Ola Byfäkt skriver:

  Ola Byfält
  Omar skriver att vi numera på YouTube kan se sådant som man tidigare bara kunde läsa om i biografier över Muhammed, som när han lät halshugga, stena, förslava och våldta de som kom under hans makt. Koranen är ingen fredlig bok och Muhammed var ingen fredlig människa. Tammi, ett av Finlands ledande förlag, utgav 1996 en bok på finska med titeln Islam (The Elements of Islam) av Fadhlalla Haeri, en muslimsk lärd. Haeri beskriver Muhammeds personlighet i bjärt kontrast till vad vi kan läsa i Koranen, Sira (M:s biografi) och haditherna. Omar stöder sitt påstående på skrivna källor medan Haeri bedriver skönmålning. Jämför själv hur Haeri beskriver Muhammed (a.a. s. 27-28): ”Profetens liv och hans erfarenheter är en rik lärdomskälla för dem, som vill följa honom i hans fotspår, ty han upplevde i sitt liv snart sagt allt som tillhör mänskligt liv; som lärare, flykting, handelsman, familjehuvud, domare, regent och framför allt som profet, profeternas sigill. Hans ädelmod, mänskokärlek, högsinthet, frimodighet, förlåtande hjärtelag, obeveklighet, förståelse och fullkomliga hängivelse för Allah, den högst lysande, uppenbarades för hans samtida i deras vardagliga livssituationer. Hans beteende och verksamhet – sunna – blev idealnorm, som bör efterföljas, från vilket adjektivformen sunni härletts. I denna mening vill varje muslim vara sunni eller efterfölja profeten. Muhammeds kärlek gentemot barn, hans förhållning till föräldralösa var lysande exempel för hans samtida och för senare tiders muslimer. Han var alltid öppen och naturlig, lätt att närma sig, alltid beredd att hjälpa Allahs skapade varelser. Det gjorde han med oegoistisk glädje och hans lugn strålade för hans omgivning när han strävade och stred för att upphöja mänskligheten mot möjligt största fullkomlighet. Han var rättfram i uppgiften att avslöja sanningen, hans fullkomliga tillförlitlighet och andra dygder uppenbarades i de mest ogynnsamma förhållanden.” – Påminner inte beskrivningen om totalitära diktaturers propagandistiska skönmålningar av Ledaren?

  Liked by 1 person

 16. Anders skriver:

  Helt rätt. Politiker borde lyssna och prata med dig Omar. Att du skulle gå in i politiken är ett stort slöseri med kompetens. Hahaha
  Klockrent skrivet som alltid.
  Tack för intressant läsning

  Gilla

 17. askenyggdrasil skriver:

  Har vi inte ett uttryck : Som fan (satan, djävulen) läser bibeln? Det borde också finnas ett: Som fan (satan, djävulen) Iblis (Shaitan) den muslimska varianten av fan läser koranen.

  Gilla

 18. askenyggdrasil skriver:

  Det Pär Lagerkvist skrev i Den knutna näven (1934) efter en resa till Jerusalem om religioner och det gäller än idag.
  ”Västerland och österland möts, årtusenden vänder ut och in på sina inälvor, Israels krigsgud åskar sin eviga vrede, Muhammed härskar som en beduinhövding på hans härlighets höjd, korsriddarna rasslar med svärden i bloddrypande rövarromantik, den heliga gravkyrkans becksvarta innanmäten, kristendomens skräckkammare, vindlar sig i förtvivlade irrgångar, lönngångar, slingor, trappor och utväxter – som en labyrint av trossamfund, trosbekännelser, lärosystem, en religion som fått tarmvred. Kulten, vidskepelsen och råheten, det heligas eviga följeslagare, frossar som gamar på det förgångnas kadaver, stanken stiger som en virak (rökelse min anm.) mot den rena himlen /…/ Religionen triumferar och själens skygga längtan domnar bort och förtvinar i armod, leda och självförakt”.
  Han skrev också: Jag är en troende utan tro, en religiös ateist.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.