Turkupploppen i Holland

Mohamed Omar

Man vet att mångkulturen spårat ut när man ser tusentals turkar i den holländska staden Rotterdam stolt vifta med turkiska flaggor och skandera “Allahu akbar!”. Stämningen blir allt hätskare och demonstrationen som hölls den 11 mars övergick i upplopp och sammandrabbningar mellan turkiska islamister och holländsk polis.

När man tittar på klippen skulle man kunna tro att de var inspelade i Egypten eller Syrien under den så kallade “arabiska våren” då upphetsade massor tågade ut från moskéerna och krävde regimernas fall.

Vem kan idag förneka att Europa allt mer börjar likna Mellanöstern? Det är ju uppenbart att många invandrare tar med sig gamla konflikter hit. Vi har redan haft bråk mellan turkiska och kurdiska nationalister i Stockholm. Och vi har haft demonstrationer mellan Assad-anhängare, främst kristna syrier, och Assad-motståndare, främst islamister. Och i oktober förra året blev en shiitisk moské brandbombad av sunnitiska fanatiker.

Upploppet i Rotterdam berodde på att turkarna i staden var arga för att inte Erdogans utsända fick valkampanja i Nederländerna. De är ju turkiska medborgare och tänker rösta i det kommande valet i Turkiet om en ny konstitution.

Den nya konstitutionen kommer, om den går igenom, att kraftigt utöka Erdogans makt och i praktiken göra honom enväldig, ja till en ny sultan.

Turkupploppen visar att integrationen inte fungerar. För alldeles för många invandrare, särskilt för invandrare från islamiska länder med väldigt annorlunda värderingar, är ett europeiskt medborgarskap bara ett papper. Det är den turkiska flaggan som väcker känslor, det är det turkiska valet som verkligen engagerar.

En studie (2013) av den holländske sociologen Ruud Koopmans visar att islamistiska värderingar inte alls är något marginellt problem bland muslimer i Europa. Koopmans har undersökt attityder hos självidentifierade muslimer från Turkiet och Marocko i Tyskland, Frankrike, Nederländerna, Belgien, Österrike och Sverige. Två tredjedelar (!) av de intervjuade muslimerna ansåg att islamisk lag står över lagen i länderna där de bor.

Med sådana attityder, hur ska man kunna förvänta sig respekt för lagen och de som är satta att upprätthålla den? Här finns en delförklaring till stenkastning mot polisen som förekommer i flera europeiska länder. På klippen från upploppen i Rotterdam ser man tydligt hur turkarna inte visar någon som helst respekt för holländsk polis.

Vi har inte haft lika stora turkupplopp som i Holland, men vi fick uppleva något liknande den 9 april 2016. Då höll Turkiska Riksförbundet möte på Sergels torg i Stockholm. Förbundets vice ordförande Barbaros Leylani uppmanade också till mord på armenier. ”Turken vaknar!” skrek han. ”Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!”

Talaren fortsatte att tala kärleken till fosterlandet. Han gav sedan uttryck för en storturkisk tanke om att alla folk som tillhör den turkiska folkgruppen ska enas i ett land. Med ”fosterland” menade han inte bara det nuvarande Turkiet utan alla områden som bebos av etniska turkar. För att förverkliga den storturkiska staten kan blod komma att flyta, tillade han.

Något som slog mig när jag lyssnade på Leylani, är detta: om talaren nu menar, och av jublet att döma även de flesta av åhörarna, att turkarna är en överlägsen ras, att Turkiet är deras älskade fosterland och att den turkiska flaggan är den främsta av flaggor, vad gör de då i Sverige? Det är ju bara att säga upp sitt svenska medborgarskap eller uppehållstillstånd och resa hem till det turkiska paradiset och tillsammans med sina ”rasfränder” verka för att göra det ännu större och mäktigare.

Och samma tanke slår mig när jag ser turkupploppen i Rotterdam. Vad gör de här? Jag tror det är dags att vi på allvar börjar fundera på ett återvändarprogram. Ett sådant program skulle genom generösa bidrag hjälpa invandrare som inte trivs i Europa att återvandra till sina hemländer. Att tro att alla kommer att integreras bara man ger dem lite tid är naivt önsketänkande.

För om den här enklaviseringen fortsätter och det bildas chauvinistiska nationer inom de europeiska nationerna, spår jag våldsamma konflikter i framtiden. Både konflikter mellan invandrargrupper, påverkade av religiösa och etniska konflikter i hemländerna, och mellan invandrargrupper och de europeiska ursprungsbefolkningarna.

50 reaktioner på ”Turkupploppen i Holland

 1. Ulrika skriver:

  ”generösa bidrag ”? Vad säger att de inte kommer tillbaka efter ”semestern” som romerna i Frankrike gjorde efter att ha blivit hemflugna tack vare Sarkozy, den då franske presidenten. Kostade skattebetalarna massor.

  Liked by 1 person

  • Rune skriver:

   ” Vad säger att de inte kommer tillbaka?
   ——————
   Om de kommer tillbaka, så släpper man, helt enkelt, inte in dem igen!
   Svårare än så är det inte.

   Liked by 6 people

 2. En annan skriver:

  E du inte riktigt klok eller? Du drattar ju på ändan, slår huvudet i taket, skrubbar knäna blodiga i hela jävla åsiktskorridoren, försöker trassa sönder hela fittmössekomplexet, krossa dom godhjärtade feminina mjukgörande kraferna i hela världen, inklusive Trump är dum…
  Håller fullsständigt med, dom kan återvända, gärna med betald enkel biljett.
  Sätt in Frontex-flottan, med natostöd utanför Turkiets kust för att hålla kusten fri från flyktingbåtar,så kan den den där lille stormogulen ta hand om sina egna problem, med sitt storvulna folk som säkert har uppfunnit hjulet, elden snart sagt hela civilisationen samt..raki och kanske kebab och vars stora ledare har ett eget hus med 1000 rum
  Musen som röt, kom igen, han hoppas på att gas och oljeledningar ska gå genom hans rike,
  Tyvär klarar sig inte tyskarna utan denna arbetskraft, dom skickar sedan länge en lagom slant till annhöriga i turkiet för att dom ska stanna hemma.
  Att bara komma på tanken att valtala utanför sitt eget lands gränser, i sverige dessutom…när jag gjorde lumpen hade varit fullständigt otänkbart, en ren krigsförklaring, sinkaburium, persona non grata

  Liked by 5 people

  • Roland Salomonsson skriver:

   Tyskland klarar sig alldeles utmärkt utan turkisk invandrad arbetskraft. Bara någon enstaka % har skaffat sig användbar utbildning. Upp mot 50% av dem har aldrig haft ett arbete som ger beskattad lön, men uppburit alla bidrag de har rätt till. Samma grupp är ofta i kriminell eller halvkriminell verksamhet (av dem kallad ”affärsverksamhet”) där de kan arbeta svart. De bor i getton (närmast no-go-zoner) och är t o m mindre integrerade än Somalier, vilket säger allt.

   Liked by 1 person

 3. Vimsan skriver:

  Det är ju uppenbart att svenskar också tar med sig konflikter hemifrån när de flyttar till mellanöstern!

  Jag har sett klipp från Teheran där tusentals svenskar stolt viftar med svenska flaggor och skanderar ”Tomas Brolin är större!”.
  Iransk polis gjorde sitt bästa för att förhindra sammandrabbningar mellan ”Brolinister” och ”Dahlinister”…
  När man tittar på klippen skulle man kunna tro att de var inspelade efter fotbolls-vm 1994…

  Nu bor ”Dahlin-skjortorna” i en del av Teheran, medan Brolins anhängare fick en annan.
  Tänk, det krävs ett muslimskt land att vara så fredligt och tolerant.
  Vi svenskar har mycket att lära från Islam, hur man får ett samhälle att fungera perfekt…

  “Allahu akbar!”

  Liked by 4 people

 4. Kim skriver:

  Tack, Mohamed Omar. Denna krönika borde kunna öppna många ögon. Jag vill dock invända att ett europeiskt medborgarskap nog inte bara ses som ett papper, utan som en biljett till välfärden. Det är annars mycket svårt att förstå varför individer med värderingar som radikalt avviker från de västerländska väljer att söka sig till Europa.

  Liked by 9 people

 5. pK boogie skriver:

  Visar inte detta återigen på,ett exempel på mångkulturens omöjlighet, visst låt en australiensar behålla sitt medborgarskap men att tillåta dubbla medborgarskap för folk från MENA är helt vansinnigt. De måste välja, turk eller holländare, gärna turk.

  Liked by 3 people

 6. Magnus skriver:

  ”Turkupploppen visar att integrationen inte fungerar. För alldeles för många invandrare, särskilt för invandrare från islamiska länder med väldigt annorlunda värderingar, är ett europeiskt medborgarskap bara ett papper. Det är den turkiska flaggan som väcker känslor, det är det turkiska valet som verkligen engagerar.”

  Det är precis det som det handlar om. Invandrarna har ingen som helst lust att bli en del av ett modernt västerländskt samhälle utan blir sina riktiga hemländer trogna medan de västerländska bidragspengarna trillar in på deras bankkonton. Detta sagt med visshet om att det finns en grupp av invandrare som lyckas och vill anpassa sig.

  Liked by 5 people

 7. pK boogie skriver:

  http://avpixlat.info/2017/03/14/utlanningar-kraftigt-overrepresenterade-bland-domda-i-kalmar/#more-199536

  Någon här skrev att han trodde att 70% av de intagna för grova brott är invandrare, det verkar som en from förhoppning, mitt bud är fortfarande 90-95%, om tio år är 99% av de intagna invandrare?

  Jämför med situtationen i USA, ta valfri fängelsefilm så har du en del vita, en del mexikaner och en del svarta, tänk er en fängelsefilm med 95% svarta på fängelserna? Varför uppmärksammar inte media denna uppenbara rasism i Sverige? Varför fängslas endast invandrare, varför skjuter polisen endast invandrare? Var är ”rasifierade liv betyder något” i Sverige? Varför gräver inte media i antalet dömda med utländska namn? Varför får denna orättvisa pågå?

  Liked by 1 person

 8. Johan Löfgren skriver:

  Ja, ledaren i Turkiet skapar upplopp inte bara i hemlandet, utan i Europa också. Maktlystnaden har inte heller några begränsningar då en diktator formas. Han är slug och använder sig av nyttiga idioter för att föra fram sin agenda. Sedan är det läskigt att sultantiteln hägrar bland minareterna. Vilka följder det kan få kan man bara ana.

  I Sverige ska vi såklart inte ha turkiska politiker på valturné. Kaplan ska vi inte heller ha. Han höll exempelvis hetsande tal mot Israel i sina dagar. Turkar med osvensk politisk agenda ska verka i Turkiet, inte i demokratin Sverige. Vi har nog med problem som det är – fråga polisen.

  Liked by 4 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Små män med stora egon är förödande för ett land…
   Exemplen är otaliga,
   även om Napoleon fått ge namn åt företeelsen!

   På närmare håll,
   söder om Sverige och även här…

   Kan P ge en liten ledtråd?

   Gilla

  • Anders skriver:

   Inte bara socialisterna, under Reinfeltds år vid makten slöts en pakt mellan mp och nya moderaterna som innebar att man kunde driva igenom världens mest generösa flyktingpolitik och därmed avväpna socialdemokraterna, slå dem på deras planhalva sas. ”Öppna era hjärtan”

   Liked by 2 people

 9. B skriver:

  Ja, visst är det uppenbart att Europa alltmer börjar likna MENA.
  Att européer (inte nyeuropéer) röstar på så kallade populister i val är ingenting annat än självbevarelsedrift.
  Jag känner mig inte längre hemma i Sverige. Jag är uppvuxen på landsbygden, bland allmogen och känner absolut ingen gemenskap med människor med MENA-kultur. Det kanske, för att uttrycka sig artigt och diplomatiskt, inte alls behöver vara något fel att klä sig i burka och kräva separata badtider för kvinnor och män, men jag kommer aldrig att känna någon gemenskap med dessa människor. En människa som bär slöja och bryter på arabiska är en främling för mig, precis som jag är en främling för dem. I barnens skola, sjukvården osv vill jag mötas av människor som talar som jag och de mina, klär sig som jag och de mina och delar vår kulturella bakgrund. Jag tror att många tänker likadant.
  Läste idag en insändare i GP om att vi måste ta hand om våra ”ungar”, det vill säga de ensamkommande. Jag känner ingenting för dessa män. Det är väl tragiskt för dem att de har lockats till Sverige av öppna hjärtan-retoriken, men jag har inte lockat dem. Och i ärlighetens namn kunde de nog ha räknat ut att öppna hjärtan-politiken var för bra för att vara sann. Och mina ”ungar” är de då rakt inte.

  Liked by 12 people

 10. Jan Ahlström skriver:

  Som alltid, mkt bra Mohamed!

  Kan inte se någon som helst anledning för Erdogan att fysiskt kampanja i EU, har han inte sett möjligheten att nå ut till sina landsmän via internet eller är det för att jävlas och testa vad EU tål som han
  driver detta.
  Sätt ner foten och visa Erdogan och de som stöder honom att EU inte accepterar hans sätt att agera och att han kan hålla sina valmöten på hemmaplan.
  De med Turkiskt medborgarskap som inte bidrar och vill bli en del av EU skickas hem med enkel biljett och kan, om de vågar, kasta sten på Turkisk polis i fortsättningen!
  Att vår regering skulle bli ”lite Nederländsk” är väl för mycket begärt?

  Liked by 3 people

 11. Magnus2018 skriver:

  Tänk att vi har ett etablissemang som vurmar för dessa och dess statsskick och att detta islamistiska land ska bli medlemmar i 2000 talets Sovjetunionen (EU). Detta sprätter vår regering miljardbelopp på, varför?

  Vi skattebetalare betalar för att att låta andra rasera vårt land och så här ser det ut i det mångkulturella EU!

  Alla som kan tänka förstår vad detta leder till på sikt om ingen stoppar eländet!

  FN och EU har satt handfängsel på den politiska adeln och där de lydiga svenskarna ställer sig ordentligt och prydligt i ledet. Svensken ska vara bäst i klassen och ett föredöme så den svenska politiska adeln väljer att tolka allt ännu mer generöst allt åt alla.

  Minoriteter/offergrupper har fler rättigheter än majoriteten. Islamister och diktaturer får utföra propaganda på vårt territorium då vi har yttrande och åsiktsfrihet enligt regeringen. Men samma regering tycker inte att en svensk familjefar får ställa frågor till media, politiker och andra makthavare för detta skadar tydligen vår demokrati?

  Liked by 2 people

 12. johannes wouters skriver:

  I Holland finns cirka en halv miljon invandrare från Turkiet och en lika stor grupp från Marocko.
  Dessa två länder accepterar inte att deras medborgare och avkomma lämnar medborgarskapet när de får det nya landets nationalitet och pass.
  Värnplikten gäller t.ex fast barnen talar inte turkiska .
  Nuvarande regim i Turkiet vill ha kvar bindningen och lägger ut stora summor för att utvandrare behåller religion och samhörighetskänsla. Det försvårar integrering och lojalitet till landet som bjuder på arbete, bostad, utbildning, sjukvård och pension. Och i dess tur till minskad acceptans hos ursprungsinvånare i det nya landet.
  Och som upploppen visas i Holland och Tyskland har Turkiet lyckats bra.
  Tragiskt är följden för de turkar som är helt integrerade, i nästa generation eller de som är opposition till den vulgära ledare som drar mer och mer makt till sin person.
  De kan inte avsäga sig turkiskt medborgarskap och lider under misstänksamhet.

  Gilla

 13. Multikultur till varje pris skriver:

  Skälet till upploppen hade nog snarare med att göra att den holländska regeringen inte ville att turkiska regeringsföreträdare skulle åka till Holland och riskera lägga sig i det högaktuella holländska parlamentsvalet, där islamiseringen av landet är fråga nummer ett.

  Som svar på detta inreseförbud mot utländsk påverkan på parlamentsvalet, samlades alltså jättelika skaror turkar som skanderade ”Allahu akbar” och levde djävulen i upplopp, så att polis tvingades använda vattenkanoner.

  Med tanke på de stora skaror som samlades och det ”engagemang” de visade, bör det vara uppenbart för alla var de holländska turkarnas lojalitet ligger, fortfarande efter att ha varit i 3-4 generationer i landet.

  I samband med detta påpekades påpassligt nog av statskontrollerad turkisk massmedia att Hollands försvar bara har 48 000 soldater, medan det i samma land finns 400 000 turkar.

  Förhoppningsvis fattar alla vinken.

  *****
  Källor i urval:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4305778/Water-cannons-fired-protesters-amid-Turkey-Holland-row.html
  https://komnews.com/pro-government-newspaper-48000-dutch-soldiers-vs-400000-turks/

  Liked by 3 people

 14. Mark skriver:

  Mitt intryck är ändå att de flesta invandrare från Mellanöstern är rätt sekulära. I alla fall 2:a och 3:e generationens invandrare därifrån. Och de som bildar familj med européer som har kristen kulturell bakgrund får ganska sällan barn som identifierar sig som traditionella muslimer.

  Det är ju klart, i ghetto-liknande enklaver i storstadsområdena så sjunker kanske andelen traditionella muslimer rätt sakta. Och genom nypåfyllnad kan man kanske ges en illusion av radikalisering. Men de som hamnar ute i landet av bostadsbristsskäl får ganska snabbt mer sekulära ungar. I alla fall en relativt stor procent av dem. Över tid får man en sekularisering även om den kan gå långsamt i vissa områden.

  Så jag tror mer på att Sverige kommer att bli något typ ett nytt Brasilien än ett nytt kalifat. Coudenhove-Kalergis vision av det framtida Europa kan väl också betraktas som en Brasilien-variant. Något som kanske påminner om Sydafrika är också en variant på längre sikt. Där blir de onda något typ motsvarande Sydafrikas 30 000-40 000 Boer-lantbrukare. De ur den övriga befolkningen som tycker att man kan hålla igen vad beträffar fientlig attityd visavi den onda gruppen kan kanske få litet svårt att få jobb/uppdrag inom kultur/mediesektorn oavsett ras, religion, kön, etnicitet, kulturell bakgrund etc. Och på så vis får vi väl ett genuint icke-diskriminerande samhälle.

  Den 2-åring som stultar omkring på en gård i Sjöbo har inte – på 80 års sikt – en bättre framtid att se fram emot med en sydafrikansk utveckling än med en framtid där Sverige blir ett kalifat. I alla fall om 2-åringen är pojke. Det är min prognos. Fördelen med Islam är att det där i alla fall finns någon slags spärrar för vad man får göra mot kristna européer i fredstid. De spärrarna hade vi t ex inte på landsbygden i Sovjetunionen på 30-talet. En kristen bonde i det då muslimska Spanien på 1100-talet löpte mindre risk att bli massakrerad än en Boer-lantbrukare i Sydafrika. Egendomsskyddet var också bättre i det muslimska Spanien än i dagens Sydafrika med de lagar som nyligen klubbats. Att inga andra etniska grupper tidigare kontrollerat den jord som skåningar brukar i Sjöbo tror jag är en faktor som är av relativt underordnad betydelse med tanke på vad som hände i Sovjetunionen på 30-talet. Så jag ser väl snarast Islam som en spärr mot den värsta extremismen än som worst case-scenariot.

  [Den som vill fördjupa sig i kulakutrotning-problemet kan f ö fråga sig varför Stalin begärde att Tito skulle utrota kulakerna i Jugoslavien (Tito vägrade) medan samma krav inte restes mot den polska regeringen efter kriget. Jag vet svaret.]

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Tror Du är ute o reser…
   Underskattar den gröna faran grovt!

   Med Islam i majoritet, då har minoriteten snart inga rättigheter!
   Men visst kan man få betala för sitt beskydd)

   Gilla

  • Multikultur till varje pris skriver:

   ”Så jag ser väl snarast Islam som en spärr mot den värsta extremismen än som worst case-scenariot.”

   De kristna runt om i Mellanöstern och i Afrika som i dagar som dessa korsfästs, våldtas och massakreras av jihadister delar nog inte din bild om islam som ”spärr mot den värsta extremismen”.

   Och situationen för kristna i Spanien på 1100-talet är våldsamt skönmålad av politiskt korrekta historiker. Här är en mer pragmatisk bild, https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo

   Mordstatistiken för ”fredens religion” ligger i storleksordningen 250 miljoner. Kommunismens ligger på ca 110 miljoner. Nazismens på ca 25.

   Men låt oss inte bråka om i vilken grad av helvetet som väntar det svenska folket framöver, om det är femte eller sjunde nivån ned i avgrunden som vi är på väg till.

   Den politiska adelns mångkulturella utopi kommer hur som helst att stå oss och kommande generationer svenskar mycket dyrt.

   Liked by 3 people

  • Hedvig skriver:

   @ Mark 15 mars, 2017 kl 11:33

   Mark, det är tveksamt om du över huvud taget är bosatt i Sverige med tanke på din totala okunnighet om hur massinvandringen från Mellanöstern och Afrika påverkar Sverige. Du verkar inte ens känna till att det är förbjudet för muslimer att gifta sig med människor av annan religiös tro.

   Om det här är första gången du läser en artikel av Mohamed Omar, råder jag dig att också läsa hans övriga artiklar i DGS.

   Gilla

   • Mark skriver:

    Hedvig:

    “Du verkar inte ens känna till att det är förbjudet för muslimer att gifta sig med människor av annan religiös tro.”

    Min kommentar:

    Muslimska män har rätt att ta sig kristna fruar (men muslimska kvinnor kan inte gifta sig med kristna män). Min gissning är väl att dessa kristna fruar efter giftermålet bör ligga rätt lågt med sin religion.

    Frågan om blandäktenskap får mig också att osökt tänka på fallen Ronny Öhman och Daniel Wretström. Båda två var skinnhuvuden och dödades av ynglingar med svensk mor och far från Mellanöstern. Förövarna var inte fundamentalistiska muslimer utan sekulära figurer med mångkulturell bakgrund av den typ som ibland förekommer i AFA-kretsar (fast det är kanske vanligare med AFA-aktivister som har helsvensk överklassbakgrund, ibland får ju polisen höra saker typ ”min pappa är rik” när de torskat dit). De verkar ha retat sig på att skinheads förknippades med åsikten att personer av blandat ursprung inte är svenskar och att blandäktenskap borde vara förbjudet så att personer typ de själva inte föds. Jag kan förstå att en del personer av blandat ursprung kan uppleva dylika attityder som provocerande och att man retar sig på personer som förknippas med dylika attityder.

    Uppenbarligen verkar dock ingen fundamentalistisk muslimsk yngling ha funnit någon skinhead så pass provocerande att detta resulterat i dödligt våld. Detta beror sannolikt på att folk i Mellanöstern gifter sig inom sin egen stam eller sin egen klan. Så motsvarande tänk bland vita européer blir därför inte speciellt provocerande.

    Jag vill också påpeka att en väldigt stor del av de som klagar på Islam och muslimer använder detta som kodord för ”svartmuskig person från Mellanöstern eller Nordafrika”. Detta är ett fenomen som blivit speciellt vanligt de senaste 20-25 åren, tror jag. Kan inte spontant erinra mig att jag såg något dylikt i slutet på 80-talet. I vilket fall var dylika omskrivningar sällsyntare för 30 år sedan. Så risken finns att även de som är av blandat ursprung blir sårade av anti-muslimsk agitation.

    En indikation på graden av kodords-användande kan vi väl se hos många Luleå-bor som är väl bekanta med författaren Torbjörn Säfve som konverterat till islam. Han betraktas i sin hemstad som en jävla fjant. Inte som ett kulturellt hot. Ingen tycker att det är speciellt obehagligt att få honom till granne. En svartmuskig mellanöstern-knutte eller nordafrikan hade däremot upplevts som obehagligt. Då hade man velat flytta. White flight till dyra bostadsrätter förekommer inte bara från områden med många muslimer. Vita svenskar började flytta från områden i Södertälje där svartmuskiga, kristna syrianer började flytta in. Kristna, svarta afrikaner skapar också white flight. Se bara på USA.

    Fenomenet anti-islamism i Sverige och andra europeiska länder ser jag främst som ett kodords-fenomen och som ett organiserat försök av figurer typ Pamela Geller att hetsa vita, kristna mot muslimer så att de gör sig ovän med muslimer i onödan. Jag vägrar låta mig utnyttjas på det viset. Pamela Geller & Co kan dra åt fanders. Hon och hennes kumpaner kan få utkämpa sin konflikt med araber och muslimer på egen hand. Deras konflikt med muslimerna är inte vår. Vi kommer att ha mer än nog med ovänner som retar sig på oss ändå i framtiden.

    Gilla

   • Mark skriver:

    Hedvig:

    ”Om det här är första gången du läser en artikel av Mohamed Omar, råder jag dig att också läsa hans övriga artiklar i DGS.”

    Min kommentar:

    Postade 2 läsarkommentarer för några dagar sedan under den här Mohamed Omar-artikeln:

    https://detgodasamhallet.com/2017/03/12/det-gar-utfor-for-malmo/

    Läsarkommentar nr 2, som i skrivande stund är den sista under artikeln i fråga är väl mest läsvärd, tycker jag. Läsarkommentar nr 1 kan väl folk tolka litet olika (till skillnad från mina kommentarer under denna artikel).

    Gilla

  • Hovs-svartaste-hallar skriver:

   @mark: Märklig kommentar. Trots att opinionsundersökningar tydligt visar att mer än hälften av Västeuropas muslimer favoriserar religiös lagstiftning — sharialagar, så påstår du helt glatt att ”mitt intryck är ändå att de flesta invandrare från Mellanöstern är rätt sekulära” — ditt anekdotiska evidens tycker du alltså har större giltighet än en mycket omfattande undersökning.

   Och texten fortsätter i samma stil. Du verkar tro att det framtida problemet utgår från den grupp du liknar vid Sydafrikas boer — och INTE från muslimska fundamentalister!

   Hur ser det ut idag, vilken grupp är det som IDAG utmärker sig för hög kriminalitet och högt bidragsberoende? Enligt dig skulle problemet vara de etniska svenskar som inte gillar ”mångkulturen” (fn. troligen ca. 25 procent av väljarkåren). Stämmer den åsikten med fakta?

   Nej, detta var ett mycket obehagligt exempel på hur vissa människor faktiskt resonerar. Jag mår illa.

   Gilla

  • Johan skriver:

   Det här var en mycket märkligt inlägg. Efter att nyss har läst det kan jag inte återge någonting. Inte ens andemeningen.
   Din hjärna är helt olik min…

   Gilla

 15. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för kloka ord om den skrämmande negativa utvecklingen i Europa.

  Idag rapporteras nöjt i P1, att åtta av tio svenskar(!) – inte helt otippat med tanke på gammelmedias… partiska… rapportering – ”ogillar” President Trump.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6651960

  Huruvida de resterande, två av tio, som då kan antas ”gilla” Trump anses utgöra någon omedelbar fara för Sverige framkom inte av reportaget.

  Byt ut ”President Trump” mot ”President Erdogan” ovan…

  Gilla

 16. Hedvig skriver:

  ”Vem kan idag förneka att Europa allt mer börjar likna Mellanöstern?”

  Jovisst, vi ser alltfler talande och hårdföra tecken på det även i Sverige. Såg ni förresten klippet i SVT Rapport från den turkiske toppolitikern Mehmet Mehdi Ekers (AKP) valtal för Erdogan i Fittja, söderförort till Stockholm? Publiken jublade och viftade med sina stora röda turkiska flaggor. Ett islamistiskt, nationalistiskt turkiskt flagghav – Sveriges huvudstad!
  *
  I dagens SvD Kultur recenserar Per Wästberg en nyutkommen bok ”Mes indépendances. Chroniques 2010-2016” av essäisten och krönikören Kamel Daoud, 46 år. I boken varnar Kamel Daoud för ett teologiskt imperium som sträcker sig från Iran till Saudiarabien. Per Wästberg läser en algerisk intellektuell som dömts till döden av prästerskapet.

  I Frankrike fanns år 2016 130 rent salafistiska moskéer och en mängd koranskolor. I flera kommuner är barnen inte registrerade för skolgång utan fostras hemma.

  Kaamel Daoud minns sin barndoms Algeriet där ingen var beslöjad och mödrarna hade vanlig baddräkt.

  https://www.svd.se/han-skriver-for-livet–i-skuggan-av-prasternas-dodsdom

  Hur kommer Sverige att se ut om 10-15 år? Kan vi då fortfarande kalla oss ett sekulärt demokratiskt välfärdsland? – Jag är tveksam.

  Liked by 2 people

 17. Korven skriver:

  12 september 1526 polske kungen Johan III Sobieski räddar Europa från Storturken. Vi får hoppas att Polen räddar oss igen!

  Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Varför skulle de vilja göra det? Idag mobbas Polen kraftigt av EU. Löfven tycker att Polen ska straffas hårt. Ta emot fler bidragsturister eller vi skär ner bidragen från EU.

   Liked by 1 person

 18. Sandra Holmberg skriver:

  Tankevurpa!
  Alla dess bidragsförslag…

  Hur många är det inte som tror, på fullt allvar, att massinvasionen av ”ickeflyktingar” (de uppfyller inte definitionen i Schengenavtalet öht) skulle bero på ”bidragen” ?!?!

  Bidragen är bara en bonus för dem, pengar att dels leva ganska gott utav dels skicka hem till sina ”bröder” och enstaka ”kvinnor” för att hjälpa dem att ta sej hit …också…

  Vad vi måste ställa oss är ”vad är deras egentliga agenda” ???
  Kan det vara som så att de har anammat Khadaffis uppmaning ( intervjuer finns på youtube att tillgå) att låtsas fly till Europeiska länder under täckmantel ”flykting” och befolka dem in absurdum – ”föröka er” som Khadaffi uppmanar dem.

  Kan agendan vara islamisering av Europa?

  Med tanke på hur dålig koll Sverige i synnerhet, andra länder inom Europa i allmänhet, när det kommer till att verifiera ID och hemland på dem som påstår sej vara ”flyktingar” väller in över gränserna och hur vi inte vet vilka de egentligen är än mindre från vilket land de härstammar så kan vi inte heller ”skicka hem dem” då vi inte har en susning än mindre ett avtal med ett hemland om återtagande av ”de sina” !

  Med tanke på att flera av dem har och har haft olika identiteter så varför skulle de öht stanna i hemlandet efter ha blivit hemskickade med ”generösa bidrag” ? Snarare banar det väg för än fler att ständigt återvända och/eller ge fler chansen att välla in i Sverige…

  Hur vore det att börja följa Schengenavtalet och asyl kriterierna först och främst?
  Verifiera ID och hemland ! Avtal om återtagande hemlandet står för kostnaderna !
  Alt. så alla dessa ickeflyktingar som företrädesvis Tyskland och Danmark släppt in i sina länder skall också avgöra om de skall få stanna eller skall hem,skickar de dem vidare till Sveriges gräns så peka med hela handen att de får ansöka om uppehållstillstånd i Tyskland / Danmark alt söka asyl från dessa länder till Sverige vilket kommer ge avslag på varenda ett av ansökningarna så när som på de antalet kvot”flyktingar” som Sverige åtagit sej att ta emot.

  HUR SVÅRT SKALL DET VARA PÅ SKALAN att skydda sitt eget lands rättssäkerhet och välmående? Sverige sysslar med landsförräderi ! 😦

  Liked by 4 people

 19. Cobolt60 skriver:

  Det är inte meningen att den sk mångkulturen skall fungera.Lika lite som det är meningen att integrationen skall fungera.Det som är meningen är att det svenska samhället skall brytas sönder och ge plats för det Coudenhouve-Kalergiska ”Neuropa”.Någon måtta på aningslösheten får det väl vara.

  Gilla

  • Mark skriver:

   Cobolt60:

   “Det är inte meningen att den sk mångkulturen skall fungera. Lika lite som det är meningen att integrationen skall fungera. Det som är meningen är att det svenska samhället skall brytas sönder och ge plats för det Coudenhouve-Kalergiska ‘Neuropa’. [- – -]”

   Min kommentar:

   Mja, Coudenhove-Kalergi talade väl inte i termer av integration. Det mål han uttalade i Praktischer Idealismus var att i Europa skapa en ny befolkning som han kallade för ”Eurasisch-Negroid Zukunftsrasse” (eurasisk-negroid framtidsras). Han talade alltså i rena ras- och härstamningstermer. Och det får man väl säga var rätt ärligt. Tror inte att man skulle uttrycka sig så idag även om bl a Nicholas Sarkozy försiktigt berört denna vision som en nödvändighet. Han uttalade sig för målsättningen att den upplevda nationstillhörigheten skulle vara en privatsak för var och en snarare än ett kollektivt påbud. Detta är väl på sätt och vis positivt sett ur individuell frihetssynpunkt. Jag tvivlar dock att det var den poängen Coudenhove-Kalergi var ute efter. Han var säkerligen inte omedveten om att i ett samhälle där folk i än högre grad agerar som individer än som etniskt eller religiöst kollektiv så kommer makten att hamna hos de som kan agera som grupp på grundval av etnisk eller eller religiös tillhörighet. Litet metaforiskt kan man väl säga att om alla individer utom en eller ett fåtal slåss som individer så vinner de som slåss som grupp. Om 1000 pers slåss alla mot alla mot alla i en lokal utom 20 stycken som koncentrerar sig på att som grupp slå ner en i taget så står till slut gruppen om 20 pers som segrare. 20 mot en är ett bra recept för framgång.

   Gilla

 20. Fredrik Östman skriver:

  Nu när han hans förluster i valet kunde begränsas, kommer Rutte förstås att hålla tillbaka sina hundar och låta diktatorn i Ankara fortsätta att driva gäck med Europa. Precis som Rutte gjorde hela mandatperioden tills för en vecka sedan.

  Liked by 1 person

 21. Sixten Johansson skriver:

  På innehållsrika och sakliga morpheusblogg.se finns nu en mycket intressant eftervalsanalys: ”Sverige går i Nederländernas fotspår”. Bloggaren har själv i mitten av 1990-talet bott där och berättar att landet då präglades av MENA-migration och politisk korrekthet i mycket högre grad än Sverige under samma tid. Men problemen blev så massiva att man tvingades begränsa anhöriginvandringen genom mycket restriktiva åtgärder och efter två politiska mord i början av 2000-talet började opinionsläget definitivt skifta.

  Gilla

 22. Gunn skriver:

  Om både ledarskapet och livet i Turkiet är det man föredrar är det väl bara att åka tillbaka? Tyvärr får man kanske ta obehaget att försöka försörja sig själv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.