Är det rasistiskt att säga som det är?

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

Om du går ut på stan en fredags- eller lördagskväll, vad ser du? Vilka är det framför allt som bråkar och sextrakkar och rånar? Kalle och Johan eller Ahmed och Mustafa? Jag skrev ”framför allt” eftersom jag vet att det händer att man ibland stöter på någon Kalle som bråkar.

Vi vet att det ser ut så här. Och det är samma sak i skolorna. Vilka är de där asociala unga männen som förstör studieron för de andra? De som sextrakkar tjejerna? De som hotar lärare och andra elever? De som säger: ”Jag ska knulla din mamma”. De som blir arga när man försöker prata sakligt om islam.

Allt detta borde vara självklart. Män från Afghanistan, Irak, Syrien och Somalia har helt andra attityder, värderingar och erfarenheter än svenskar. Det är underutvecklade länder präglade av dålig utbildning (eller ingen utbildning), kvinnoförtryck, islamisk fundamentalism, krig och kaos.

För den som inte litar på sitt sunda förnuft och sin egen erfarenheter så finns det opinionsundersökningar att tillgå. Det betyder inte alla människor från dessa länder är stökiga, men det betyder att många är det. Svenskar är präglade av en helt annan miljö. Ett tryggt välfärdssamhälle, bra utbildning, sekulär demokrati, två hundra års fred och så vidare. Därför är vi olika.

Men i media har man låtsats som att den här skillnaden inte finns. Människor uppvuxna i Somalia antas ha samma värderingar som människor uppvuxna i Blekinge. Folk tror dock förstås mer på vad de ser och hör i skolan och på stan än på media. Förtroendet för media sjunker.

Det har varit tabu att prata om detta. Det har betraktats som rasism att säga som det är. Men Örebropolisen Peter Springare sade som det är ändå. I ett inlägg på Facebook den 3 februari berättade han om vilka det är som bråkar, utpressar och våldtar. Det är framför allt Ahmed och Mustafa, snarare än Kalle och Johan.

För detta fick han ett enormt stöd. En ventil hade öppnats. I decennier har människor inte vågat säga som det är, inte berätta vad de ser och hör. De har varit rädda för media. Denna media som gjort det till sin uppgift att skydda den ansvarslösa invandringspolitiken till varje pris.

Det har bildats en grupp på Facebook som heter ”Stå upp för Peter Springare!” När jag skriver det här har den 87 000 medlemmar! ”Jag är så jävla trött”, skrev Springare i sitt inlägg. Vi är många som är trötta, för att inte säga utmattade. För att ingenting händer. I femton år bodde jag i den invandrartäta stadsdelen Gottsunda utanför Uppsala. Det blev bara värre för varje år.

Om Sverige fortsätter den ansvarslösa invandringspolitiken kommer samhället att gå sönder. Vårt land kommer steg för steg att bli mer som invandrarnas hemländer, som Syrien, Irak, Afghanistan och Somalia. Så är det bara.

Våra politikers största ansvar borde vara mot oss som valt dem i det land där de lever. Vi kan aldrig hjälpa alla flyktingar, men genom insatser i närområdet kan vi hjälpa fler flyktingar för mindre pengar. Vi kan också öka vårt bistånd. Ett bra sätt att bistå underutvecklade länder är att hjälpa invandrare i Sverige att återvandra och bygga upp sina hemländer.

56 reaktioner på ”Är det rasistiskt att säga som det är?

 1. Lars skriver:

  Det svenska opinionsklimatet har i förgången tid i ganska stor utsträckning kunnat bestämmas av MSM-Sweden.Föreställ Dig ett akvarium fullt med svenska fiskar – det svenska akvariet.Vattentemperatur och vattenkvalité har bestämts av akvarieägarens lojala arbetare och arbeterskor i MSM-Sweden som haft total kontroll.Det har ändrats.Man ser vad man ser.Man rapporterar men rapporterna rivs sönder.Har själv sett ohyggliga scener och även blivit misshandelsoffer.Detta får ej nämnas.Överfall och misshandel av lärarpersonal mitt under lektioner.Rå misshandel.Förskräckta svenska elever som rutinmässigt mobbas sönder och samman av ”nysvenskar”.Banditvälde och vad som väl kan rubriceras som ”human trafficking” på flyktingförläggningar.Bisarr och himmelskriande bristande myndighetsutövning.Fasansfullt.Och detta har pågått under nästan två decennier.Vem bryr sig om de väl 10.000-tals till 100.000-tals offren?Svar:Ingen.Däremot misstänkliggörs och stigmatiseras rutinmässigt dessa oskyldiga svenska offer.

  Gillad av 6 personer

  • Kristjan Tjörvason skriver:

   Racism och sanning är två helt skilda begrepp
   Kulturer är olika. När jag växte upp på 40-talet var alla fiskebyns ytterdörrar olåsta. Man litade på sin medmänniska. I dagens Sverige är alla ytterdörrar låsta.
   Men vad är följande för betyg på vår kultur?
   Varje år har under lång tid 60 000 barn varit utsatta för mobbning i Sverige.
   Jag känner aldrig så stor rädsla (hotad till livet) som när jag tar mig över ett övergångsställe. Om du cyklar över ett övergångsställe har du väjningsplikt mot bilarna. Kan det vara tecken på lagstiftarnas beundran av styrka och förakt för svaghet? För stor del av de gående dödas på övergångsställen i Sverige (enligt statistik).

   Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  Jag är inte helt övertygad om att det är bra övertygande att hela tiden erbjuda alternativa sätt att vara narcissistiskt ‘god’ på. Det imponerar inte på de övertygade människomasseimportörerna. Det stör dem som själva vill använda sina egna pengar och gestalta sina egna liv. Det inbjuder till pareringar grundade på julaftonssyndromet.

  Det som är fel skall helt enkelt inte göras. Så säger varje morallära. Och den okontrollerade massinvandringen är fel. På så många olika sätt. På så många olika plan.

  Gillad av 4 personer

 3. Magnus Furugård skriver:

  Omar föreslår:
  1. Genom insatser i närområdet kan vi hjälpa fler flyktingar för mindre pengar.
  2. Vi kan också öka vårt bistånd.
  3. Hjälpa invandrare i Sverige att återvandra och bygga upp sina hemländer.
  Ettan borde stå klart för alla vid det här laget att det ger mest nytta för pengarna.
  Tvåan är för allmän för att förstå vad som avses. Akut kortsiktigt bistånd för att hjälpa till i flyktingläger, medicin och mat för dagen, ja. Men mer allmänt bistånd? Att bekämpa fattigdom med bistånd har visat sig vara mindre effektivt. Skälet är förmodligen att andras pengar inte har så stort värde som egna. Långsiktigt behöver vi därför mer av investeringar och mer av handel. Trade not aid! Det vi kan ge bistånd i är att visa på goda exempel. Hur många t ex kinesiska delegationer har inte varit runt i västvärlden och sett och lärt av goda exempel?! Visa på strukturer som fungerar osv. Det kräver dock en ledning för det aktuella landet som har fokus på att bygga landet.
  Det tredje är intressant. Men finns det några goda exempel på hur det kan fungera?

  4. En fjärde komponent måste till i områden av konflikt och oroligheter och det är permanent närvaro av utländsk makt. Men i muslimska länder kan det inte vara med hjälp av arméer ifrån väst utan måste komma ifrån samma geografiska del som det drabbade landet självt, såsom t ex Arabförbundet och Afrikanska Unionen. Afrikanska Unionen bekämpar Boko Haram och har gjort en del intressanta aktioner för att skapa fred och säkerhet i medlemsländer. Ett bekymmer är dock att de inte har råd att stanna särskilt länge trots en del medlemmars ökade ekonomiska styrka. Här kan övriga världen kanske bistå målinriktat och fokuserat för att området inte ska återfalla i kaos.

  5. Handel och investeringar måste också på ett eller annat sätt uppmuntras i länder där vi har stabilitet så att fler länder kan lyftas ur fattigdom.

  6. Enligt en prognos från FN beräknas världens befolk­ning öka från dagens 7,2 miljarder till 9,6 miljarder år 2050. En stor del av ök­ningen sker i Afrika som mer än för­dubblar sin folk­mängd. För till exempel Tanzania förväntas en ökning från nuvarande 45 miljoner till 109 miljoner år 2050. Kring 1950 var befolkningen 7 miljoner – lika stor som Sveriges vid den tiden! Här behövs insatser och den står ibland i konflikt med religionen. Även här måste arbetet ske lokalt och västvärlden kan ge det stöd som de behöver. Just på det här området – minskat barnafödande så har dock biståndet minskat samtidigt som många menar att det är just vad gäller befolkningsutvecklingen som bistånd kan göra verklig skillnad. Källa: http://www.dn.se/debatt/befolkningsokningen-storsta-hotet-mot-det-afrikanska-undret/

  Gillad av 2 personer

 4. Svarta natten skriver:

  Hela det offentliga Sverige tävlar nu om att tiga ihjäl Springare, jag har inte sett en ledare ta upp hans utsagor. Facebookgruppen har nu 145,000 medlemmar.

  Invandrares brottslighet är en statshemlighet som skall skyddas till varje pris för att om siffrorna kom fram så hade det satt ett omedelbart stopp för invandringen. Extrapolerar man dessa siffror och tar med de stora migrantströmmarna som kommer nu, där andra och tredje generationen kommer att vara ännu värre så har vi en statskollaps om 10 år.

  Tyvärr, eftersom rättsväsen, media och politiker samtliga medverkar till att upprätthålla denna statshemlighet så kommer endast att tillräckligt många ser detta med egna ögon att hjälpa, dvs att att en stor del av den svenska befolkningen kommer att ha sett våldet och vem som är förövare med egna ögon och därefter så hjälper inget som politiker säger, man VET, som Springare. SD kommer att bli de nya socialdemokraterna. Att vänstern blundade för kommunismens massmord det har man haft överseende med för det skedde inte på ens egen bakgård, att vänsterliberalerna medvetet försatt Sverige i laglöst tillstånd där alla skötsamma är offer, det blir svårare att förlåta.

  Gillad av 11 personer

  • Christer skriver:

   Jo, media har uppmärksammat stödet till Springare. När dom fick se FB sidan gick Expressen direkt ut och stämpla medlemmarna som stöder Springare som rasister. När medlemmarna började närma sig 100. 000 blev dom tvungna att pudla och börja kalla det ”stödet.”

   Gillad av 2 personer

  • Pekka Rousu skriver:

   Touché, nu 152 800. Ännu förtigs det i media. Jag har en egen beräkning och tror att den stora smällen kommer 2023, alltså redan om sex år. Swe-tanic. Sweden Titanic. Vi tror vi är osänkbara. När vansinnet tog rekordnivåer 2015 tyckte man att politiker borde ha vaknat. Nej då. De kommande 4 åren ska vi totalt ta emot ca 600 000 nya människor. Det är ett totalt vansinne. När massor skriker att isberget närmar sig så gasar de på ännu mer. Jag finner situationen som surrealistisk, men det är vår verklighet.

   Gillad av 4 personer

  • Camilla Rydström skriver:

   Håller med om att detta är svårförlåtet. Vi har fått ett socialt kaos, men det känns inte som att det kan komma någonting gott ur detta kaos.

   Hur många är vi inte nu som sörjer vårt land? Att denna situation kanske kunnat undvikas, om inte media agerat diktatorisk åsiktsdomare, är svårsmält och svårförlåtet. Omöjligt till och med.

   När började media spela gud? Hur legitimerar journalistkåren att de kidnappat vårt land? Med vilken rätt har de inskränkt vår åsikts- och yttrandefrihet? De har ju tagit Sverige från invånarna. Spottat på våra grundlagar, men för vad? Ett journalisternas herravälde? Många på vänstersidan är bara hycklare, de bryr sig inte ett dugg. De har dock ett absurt behov att framstå som ”goda” och när de inte förmått göra gott har de varit fiffiga, och besuttit makten, att framställa alla andra som onda. Relativ godhet.

   Som sagt, deras övergrepp på invånarna/samhället är svårförlåtet.

   Gilla

 5. Kim skriver:

  Jag önskar att fler poliser följer Peter Springares exempel. Jag hoppas att poliser i Stockholm, Malmö, Skövde och Piteå en gång i veckan sätter sig och listar förnamnen på de gärningsmän de gripit. Det skulle ge ovärderlig information om problem som landets styrande inte vill kännas vid. Veta kan jag förstås inte eftersom våra politiker bestämt att ingen aktuell statistik ska finnas att tillgå, men jag misstänker starkt att den bild som då skulle växa fram skulle illustrera ett migrationspolitiskt haveri av gigantiska mått.

  Gillad av 4 personer

 6. Bo Svensson skriver:

  Begreppet rasist bör granskas. – Den rimliga innebörden bör ju vara: en överskattning av genernas betydelse relativt uppväxtförhållandena men det är ju inte mera klandervärt än en underskattning. – Det man vill klandra, är väl när någon som ser sig som överlägsen, kränker eller fäller kränkande omdömen om individer eller grupper. – Och för detta finns ju redan begreppet mobbning.

  Gilla

 7. Folke Lidén skriver:

  ”Män från Afghanistan, Irak, Syrien och Somalia har helt andra attityder, värderingar …”.
  Måhända är det en starkt bidragande orsak till att det ser ut som det gör i de länderna?

  Gillad av 7 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det omdömet instämmer vi nog helhjärtat i)

   Kulturer är betydelsefulla!

   Viss import av destruktiva sådana till Sverige är förödande för vårt land,
   det som ännu finns kvar…

   Gillad av 2 personer

   • rudmark skriver:

    Kulturrasist istf etnicitetsrasist? Nej att man fördömer eller tycker illa om vissa kulturer alternativt religioner har inget med rasism att göra. Metro har någon artikel där de försöker motargumentera Springares upplevelser. Gick sådär……om ens

    Gilla

 8. BjörnS skriver:

  Jag kan rekommendera att läsa Ledarsidorna idag. Det är ingen munter. I korthet är argumentet att polisbristen i Stockholm kommer att bli episk under just den tid när flest brott begås – försommaren och sommaren.

  https://ledarsidorna.se/2017/02/en-lang-het-sommar-for-stockholmarna/

  Skulle det stämma och brottsligheten i stort sett kan härja fritt kommer det bli mycket svårt att lägga locket på, och Omars text om etablissemangets svek kommer att bli alltmer aktuell.

  Gillad av 5 personer

 9. Svarta nattent skriver:

  Det verkar signifikant att man tar upp Sanadajis bok på P1 (även om det blir det vanliga dravlet från Lotta Grönomg och en etablissemangsforskare som Sanadaji inte får bemöta till sist och de tydligen skall ha Sarnecki i studion nästa vecka, igen gissar jag utan att Sanadaji får bemöta), samtidigt som Reinfeldt talat på något ”kulturhus”. Ser vi inte en rörelse här där de som vill och vågar se verkligheten rör sig uppåt och sådana extremister som Reinfeldt alltmera förpassas till narrarnas hörna?

  http://avpixlat.info/2017/02/08/tino-sanandaji-intervjuad-i-sr-studio-ett/

  Gillad av 1 person

 10. Hortensia skriver:

  Ja, Mohamed, Sverige kunde ensamt hjälpa ofantligt många behövande världen över för en bråkdel av de ofattbara summor (internt tvångsindrivna skatter och externt upplånade medel), som ”av humanitära skäl” läggs ner på immigranters ”mänskliga rättigheter” att behålla sin barbariska kultur med seder och bruk som i Sverige är kriminaliserade.

  Modige Peter Springare är inte rasist utan realist. Det grovt kriminella klientel han har att hantera består, inte oväntat, mestadels av invandrare från omvittnat rasistiska, antisemitiska, kristofoba, kvinnoföraktande och homointoleranta – kort sagt synnerligen osvenska – gravt dysfunktionella och våldsbejakande muslimska miljöer, där inga poliser behövs, eftersom våldtäkter, mord, hat, hot, misshandel, pedofili, djurplågeri mm i praktiken är tillåtet.

  Det är en skam för Sverige, att etablissemanget nedlåter sig till att ifrågasätta en uppenbart initierad och därav sunt bekymrad, rakryggad, rättrådig och erfaren, svensk polis – för att han vågar tala sanning offentligt – medan den utomeuropeiska massinvasionen fortsätter! Tack gode gud för denna medelålders, vite man, som vill värna allmänheten och vågar varna för det horribla resultatet av sjuklöverpolitikernas envist ansvarslösa multikultiutopi.

  Gillad av 10 personer

  • Cavatus skriver:

   Jo, de har visst poliser: moralpoliser, även kallade shariapoliser, som patrullerar och – åtminstone i Saudiarabien och i Iran – direkt på gatan bestraffar kvinnor som inte är tillräckligt kyskt klädda eller som inte har en man (släkting) som ledsagare. Så nog har de poliser alltl. Frågan är om vi vill ha den typen av polis här. Vad jag har hört finns det redan informella shariapoliser i starkt invandrardominerade förorter. Går det hela egentligen att stoppa ens?

   Gillad av 1 person

   • Hanna skriver:

    Fick höra idag direkt av den utsatta att invånare i kommunens mångkulturella område flera gånger hotats med våldtäkt för att familjemedlemmar inte bär slöja och att de umgås med svenskar. De vill inget hellre än flytta men har ingen annanstans att ta vägen. Tänk att det händer i Sverige, och medborgare från ett särskilt land ligger tydligen bakom det och känner tydligen att de kan säga och göra varsomhelst!

    Gillad av 1 person

   • Hortensia skriver:

    Usch ja, Cavatus, den förvridna MENA-moralens väktarmobb. Med dagens poliskris, skapad av mångkulturbejakande och SD-mobbande sjuklöverpolitikers sanslösa ”naivitet” och grava inkompetens, är shariapoliserna självfallet extremt svårstoppade i Sverige…

    … men om en majoritet av svenska folket har fått nog av dysfunktionell ”berikning” före nästa val finns det förhoppningsvis ännu en chans, att stoppa det importerade vansinnet och återupprätta svensk lag och ordning – inklusive kvinnofrid – i hela landet.

    Gillad av 1 person

 11. plq017 skriver:

  Rasism består av två saker, först en identifiering av en grupp utifrån något enkelt och påtagligt yttre, tex ‘alla vita är fegisar’, och kopplat till gruppen ett nedsättande eller förakt.

  Rasism används numera som förevändning för att inte behöva frågor sakligt som innefattar olika grupper av människor.

  Kom ihåg att feghet inte behöver vara negativt. Krig blir kortare med en feg part.

  Gilla

 12. msvagspel skriver:

  Ett av grundproblemen enligt min mening är svenska myndigheter och styrande organ är så förtvivlat rädda för att ställa krav. Att ta emot och hjälpa utsatta människor på flykt i en rimlig omfattning är väl självklart för ett civiliserat och förhållandevis rikt land. Men det måste förenas med krav på motprestation. Det är som att uppfostra barn, vi måste redan från början förmedla att vissa beteenden inte accepteras och är förenade med vissa konsekvenser. Den som vill stanna här måste acceptera och respektera vårt lands lagar, samt vilja lära sig våra språk (verbala, sociala, kulturella). Det betyder inte att ge upp sin egen religion eller kultur! Bara att anpassa sig till det som gäller i den nation man valt att komma till.
  Vill eller kan man inte detta, ska man inte få uppehållstillstånd. Begår man brott ska man inte få stanna här. Till brott räknas trakasserier och småförseelser. (Självfallet ska även svenskar som agerar på det sättet lagföras.)

  Eftersom våra nuvarande regelverk och resurser inte medger ovanstående, inser vi att det kommer att ta tid att vända skutan. Delvis på grund av att lagändringar är en omständlig process, dels för att man inte i en handvändning får en större och effektivare organisation inom polis, socialtjänst, migrationsinstanser med flera.

  Ett annat grundproblem är svenskens benägenhet att se allting i antingen/eller-perspektiv (vilket vi inte är ensamma om, det är nog ganska generellt). Därav, tror jag, medias ställningstagande att inte stötta de sanningar som faktiskt existerar avseende brottsstatistik. Man inser nämligen att minsta lilla sakliga, balanserande artikel i ämnet skulle underblåsa en oproportionerlig reaktion av typen ”ut med alla asylsökande”. Och det är också ett felaktigt och onyanserat sätt att angripa problemet. Vi måste fokusera på rätt saker.

  Gillad av 1 person

 13. Willy Lindqvist skriver:

  Jo, PK-isterna anser att det är rasistiskt att säga som det är. Att sanningen är rasistisk och hets mot folkgrupp, liksom människors egna upplevelser.

  Gilla

 14. frihetligvanster skriver:

  jag ifrågasätter inte polisen Peter Springare fakta om att invandrargruppen i Örebro är överrepresenterad avseende anmälda brott (även på andra håll), ej heller att det förekommer hederskulturer som är en av orsakerna till en viss typ av brott. jag ifrågasätter ej heller Omars beskrivning av den islamistiska kulturen i flera områden som skapar grogrund till ett utanförskap.
  Men det jag ifrågasätter är att många förenklar problematiken och lägger hela skulden på invandrargrupperna och ser dem som en helhet. Helt klart skulle vi inte ta emot invandrare så skulle delar av problemen försvinna men det skulle dyka upp andra problem. På samma sätt som att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken är de även överrepresenterade inom vården avseende arbetskraft, inom städbranschen är de kraftigt överrepresenterade och även inom andra yrkesgrupper. Att slänga ut alla invandrare som några vill är som att kasta ut barnet med badvattnet.
  Den polariserade debatt som pågår tar bort focus från det egentliga problemet och det är den havererade integrationspolitiken. Det finns inga snabba lösningar på invandringens problem om vi hela tiden diskuterar det som sker inom landet. Det finns akuta problem att ta tag i inom Sverige och det finns långsiktiga problem att lösa inom och utanför Sverige. Dagens politik handlar om att hela tiden lösa akuta problem och så länge vi är fast i byhålementaliteten och inte klarar av att se i längre tidsperspektiv än 4 år (en mandatperiod) och utanför Sveriges gränser kommer vi inte att få en hållbar lösning. Vi ska lösa de akuta problemen i Sverige men vi måste även finna lösningar utanför Sverige. Vi är beroende av omvärlden för vårt välstånd då vi är ett av världens mest exportberoende land och genom att vara med och hjälpa till i närområden för att minska flyktingströmmarna kommer det att gynna oss i det långa loppet.
  Jag saknar en nyanserad debatt där vi inte smutskastar varandra för att ha fel åsikter och det gäller alla från SD till V. Det stora problemet är att vi hellre skjuter budbäraren än tar tid att lyssna på budskapet.
  Detta säger jag som aktiv Vänsterpartist som önskar att dagens politiker ska bli medborgarnas tjänare. Mina uppdragsgivare är medborgarna oavsett ras, kön, sexuell läggning, religionstillhörighet eller politisk tillhörighet. Jag som politiker ska inte peka ut människor som mindre värda utan jag ska däremot ta fram medborgarnas förtjänster lyfta folk och ägna mig åt sakpolitik som underlättar medborgarnas vardagsliv. Politiska partier är ett verktyg för att driva politik inte ett mål.

  Gillad av 3 personer

  • Camilla Rydström skriver:

   Hej Frihetligvänster, jag håller med dig i stort och gläder mig åt att du skriver det du skriver. Det finns alltså personer från vänster som delar den oro allt fler känner, och numer kan uttrycka.

   Det här riskerar låta som ett ”det var de som började”-inlägg, men jag tycker att det är media/vänster som började, vilket skapat ett missnöje som nu briserar med full kraft. Medias makt, som de haft tack vare den olyckliga överrepresentationen av vänsterfolk, har resulterat i att vi de facto inte har de åsikts-yttrande-tryckfriheter våra grundlagar vill låta påskina att vi har.

   En journalistkår med självaktning hade för länge sedan gjort upp inifrån med den destruktiva allians som kännetecknar svensk media/politiska etablissemanget. Men de har istället valt att utnyttja detta missförhållande, till övriga invånares nackdel och missnöje.

   Visst uttrycks generaliserande åsikter som drar alla över en kam, det är inte rätt, men förståeligt. Pendeln slår nu åt andra hållet, och det var media som gav den kraften att nå långt. Utan medias, med sina vänsteråsikter och censur, maktfullkomlighet under decennier hade inte den kraft funnits som nu slår tillbaka.

   Ett exempel att belysa medias tragiska inflytande, utan att gå in på detaljer, är hur vissa journalister i SR valde att rapportera i en fråga som gäller boende för nyanlända. På ett möte om detta uttrycktes många åsikter, en del kritiska (majoriteten), en del positiva men det intressanta var att bland de kritiska fanns flera invandrare som själva tagit sig från miljonprogrammen och lyckats skapa sig ett bättre liv i samhället. En mamma uttryckte stor oro över vad som planerades och sa att blir detta av måste hon ta det företag hon byggt upp, sin familj och flytta vidare. Andra invandrade uttryckte en liknande oro och ifrågasatte vad vi egentligen håller på med i Sverige. Många var vi som blev helt paff av vad dessa personer förmedlade.

   Poängen är att detta inte någonstans kom fram i SRs rapportering från mötet. Istället satsade de på att spegla de alltigenom positiva rösterna vs de högljudda gormande männen, sinnebilden för den missnöjde vite mannen som röstar på SD (exakt detsamma gjordes fö förra veckan av SVT Stockholm i samma fråga). Genom att välja bort rösterna i mitten, väljer de att gravt polarisera debatten- det finns inga andra där ute utöver de goda och de onda. Att ta med även deras röster, de skeptiska invandrade som lyckats integreras, hade legitimerat våra åsikter, dvs vi svensson som oroas av utvecklingen. Det vill man inte.

   Men, genom att aktivt välja att inte rapportera de integrerades åsikter, har man ju på något sätt ogiltigförklarat deras upplevelse. Från medias perspektiv kan jag förstå varför; dessa personer, som själva invandrat från bland annat Afrika, kan ju inte gärna kallas rasister. Alltså kan man ha denna åsikt, som många svennar har, utan att vara rasist. Det vill man inte visa. Men, det blir ju också en tragisk ironi i att tysta dessa personer eftersom media vill göra gällande att ”alla” invandrare vill integreras, kommer få jobb, kommer bidra till samhället etc, vilket enligt en rad undersökningar inte stämmer. Men dessa personer är ju framgångssagan personifierad! De har tagit sig hit, tagit sig fram, lyckats i vårt samhälle, precis den typ av exempel media, i teorin, vill lyfta. Om det inte vore för att det då i samma andetag ”legitimerar” rasistiska åsikter. Så man späder på polariseringen genom att rapportera utifrån det senare.

   Visst har vi problem med att många drar alla över en kam. Svensson drar nyanlända över en kam, media drar svensson även en annan. Men att media väljer att även dra invandrade som lyckats i vårt samhälle över samma kam som rasist-svensken, då har vi verkligen problem. Svensk rasism har inget med rasism att göra, det har med åsiktsfrihet att göra. Något media skarpt ogillar.

   Gilla

   • frihetligvanster skriver:

    tack för att du gillade mitt inlägg. Vi har ett problem som jag anser är en av de bidragande orsakerna till att vi inte har en nyanserad debatt och det är att många känner medlidande med de nyanlända många kommer från fruktansvärda förhållanden och då är det lätt att känna medlidande och i samma ögonblick övergår den nyanlända till att bli ett offer som ska omhändertagas, många av mina invandrarvänner tycker att det är fruktansvärt förnedrande att ses som offer.
    Jag har förståelse för att många journalister hamnar i situationer där de ser folks lidanden på plats, ser allt elände och då blir det svårt att värja sig. Jag som politiker kan och får inte hamna i sen positionen utan jag måste hålla mig borta från medlidandet däremot kan jag ha och känna en medkänsla och känna empati. Detta kan i vissa människors ögon kännas cyniskt.
    Du skriver att många blev paffa över att invandrare ifrågasatte den förda invandringspolitiken och där kan jag bara bekräfta detta. Redan i början av 2000-talet när kriget i Irak bröt ut var det många invandrare som slog larm i Södertälje och de sa att detta kommer att bli ohållbart. vi konstaterade att en av orsakerna var den så kallade EBO-lagen som infördes 1994 (tror jag) vilket innebar att när en asylsökande eller invandrare kom till Sverige fick de själva avgöra var de ville bosätta sig. det naturliga var att söka sig till släktingar och vänner och detta innebar att bostadsområden där det redan fanns många utrikesfödda fick ännu mer och en nedåtgående spiral började. Nu ser vi resultatet i många områden som kallas utanförskapsområden och oftast är det andra generationens invandrare som står för brottsligheten och det beror på socioekonomiska orsaker. Vi Södertälje har i snart 15 års tid försökt få till en ändringa av EBO-lagen med möts av ett massivt motstånd från alla partier, jag och andra från Vänsterpartiet i Södertälje
    har blivit kallade rasister på grund av detta. Nu börjar man diskutera EBO-lagens konsekvenser och det beror på att välmående kommuner plötsligt har fått problem om de olika regeringarna hade sett resultatet i Södertälje och Malmö i ett tidigt skede när vi slog larm så hade vi kunnat hantera flyktingströmmen från 2015 på samma sätt som vi hanterade flyktingströmmen från forna Jugoslavien då 130 000 kom på kort tid.
    Såg ett alternativt ordspråk som jag tycker passar in i den förda invandringspolitiken ”Har man slagit yxan i båten får man ro som fan” och just nu ror vi på som fan

    Gilla

 15. Urban skriver:

  ” Denna media som gjort det till sin uppgift att skydda den ansvarslösa invandringspolitiken till varje pris ”.

  Frågan är bara i vilket syfte. Inte ens journalisterna själva vinner på det i slutändan oavsett om de bor på Södermalm eller inte.

  Gilla

  • Svarta lappen skriver:

   Det kan jag berätta, man tar död på sin karriär fullständigt och de flesta svenskar har inte nog medel att klara sig ens ett halvår utan jobb om man inte säljer bostaden. Känner folk i vården exempelvis, privat så finns många historier,, Peter Springare är modig men har jobbat 47 år.

   Gillad av 1 person

  • SD skriver:

   Det finns ingen fördel med att bli fler – finns inga skalfördelar i välfärden
   Det uppmärksammas att Sveriges befolkning tydligen nått 10 miljoner. Men det är inget att glädjas över, då svensk välfärd levt på gamla investeringar och det inte finns några stordriftsfördelar i mänsklig välfärd. Istället äts de minimala vinsterna upp av behovet av nyinvesteringar i infrastruktur såväl som välfärd och samhällservice – för fler människor betyder fler barn, fler sjuka, fler arbetslösa, fler sociala fall, fler kriminella, fler fordon, större behov av kollektivtrafik.
   Det brukar framhävas att vi måste bli fler för att klara en åldrande befolkning, men det är förstås en ren myt, den sk åldringsmyten.

   Vad vi behöver är mindre utgifter och större inkomster. En ökande befolkning innebär för svensk del främst större utgifter. Vi är nu fler än någonsin tidigare och vi har en högre genomsnittlig kommunalskatt än någonsin tidigare. För att stirra sig blind på pensionerna är suboptimering – pensionerna är en statlig utgift och staten skiter i att större befolkning innebär skenande kostnader på ett annat konto: kommunernas.

   Sveriges välfärd, infrastruktur och samhällsservice har levt på tidigare investeringar. Om dessa redan tagna investeringar används mindre eller åtminstone lika mycket så ökar inte kostnaderna.

   Men när vi blir fler så måste vi ha fler dagis, fler skolor, fler vårdcentraler, fler sjukhus, fler gymnasier, fler universitetsplatser (iofs tveksamt behov då vi överutbildar helt i onödan bara för att politiker ska kunna skryta om flest examina i meningslösa utbildningar), fler poliser, fler domstolar, fler häkten, fler fängelser, mer vatten, mer avlopp, mer vägar, mer kraftverk och förstås mer bostäder.

   Speciellt infrastrukturen är till stora delar betald sedan tidigare och därmed mycket billig i drift, liksom tidigare byggda sjukhus, skolor, vårdcentraler och dagis. När detta måste byggas ut blir det dyrt, även om man bokföringsmässigt kan trixa till det.
   http://cornucopia.cornubot.se/2017/01/det-finns-ingen-fordel-med-att-bli-fler.html

   Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Rädda om jobbet naturligtvis!

   Misstänker att Springare närmar sig pensionsåldern?

   När Hans Rosling instämde i det vettiga i SD förslag,
   om att ge flyktinghjälp i närområdet fick han på f-n ordentligt…

   Men han visste nog, att han då bara hade kort tid kvar?

   Då har man råd att säga vad man tycker/tänker!

   Gillad av 1 person

 16. Pekka Rousu skriver:

  Huruvida man kan ha den kritiken och säga de självklara sakerna som anförs har med en enda sak att göra, ens egen melaninhalt och rasliga utseende. En person som ser ut som en typisk nordbo får förstås inte säga så ”hemska och rasistiska” saker. Ser man dock likadan ut själv som förövarna så är det förstås ganska ok att prata ut om det. Sjukt.

  Gillad av 1 person

 17. CC skriver:

  Och nu skall utlänningar som kommer in på en svensk ambassad i vilket land som helst få visum/tillstånd att komma hit. Detta måste bli dödsstöten för EU. Jag hoppas för allt smör i Småland att Marine Le Pen vinner presidentvalet i Frankrike. EU:s makt måste begränsas kraftigt. Nu har EU blivit en diktatorisk federation som fullkomligt skiter i vanligt folk. EU:s ledare utgör på riktigt ett hot mot oss vanliga européer. Och farligast är det nog för oss infödda svenskar. Här finns flest no-go-zoner och här finns mest och farligt grovt våld. Under 1970-talet, när våldet härjade som mest på Nordirland, så var våldet där bara var hälften av det våld som vi idag upplever i Sverige. Då kallades våldet (på Nordirland) för inbördeskrig. Varför berättar inte PK-journalister om ”kriget” som idag pågår här i Sverige? Det finns idag 55 no-go-zoner och det finns ytterligare 189 andra områden som är på väg att bli no-go-zoner där fanatiska arga muslimer styr och bestämmer. Områden där det är farligt för infödda svenskar att besöka / vistas i. Vart är vi på väg?? Om bara någon dryg generation kommer muslimerna att bli fler än oss vanliga svenskar. Och då kommer tydliga krav på Sharialagar. Då kommer våra barnbarn (flickor och kvinnor) tvingas till att täcka sina armar, ben och ibland även sina ansikten. Detta är vad som kommer att hända med vårt land om 7-klövern tillåts fortsätta att bestämma.

  Gillad av 3 personer

 18. Björn skriver:

  Jag njuter i fulla drag av ”överklass-vänsterns” allt mer desperata kamp, för att försöka upprätthålla SIN degenererade och illusoriska verklighetsbild av mångkulturen här Sverige, där i sina, än så länge, ”skyddade verkstäder”(MSM-redaktioner)! Snart tvingas de byta sitt dyra rödvin mot getmjölk, ha ha!

  Gillad av 1 person

  • Björn skriver:

   NÄRPRODUCERAD getmjölk, skulle det va! Nu tar jag en paus från ”kommenterandet”, men återkommer när det blir dags för; ”Vad var det jag sa?!”

   Gilla

 19. pN skriver:

  Absolut är det som du säger. Men jag vill ändå understryka att majoriteten invandrarmän också är vettiga individer. Gruppen är ett problem, men majoriteten av dess individer är det inte. Typ så.

  Gilla

 20. Vito Poll skriver:

  Sant Omar, och det är inte längre som förr.
  Det jag ville uppmärksamma lite, är den nya stilen dom har i Göteborg för att få folk i arbete ute i
  förorterna där många är arbetslösa. Enligt folkvalda politiker ska en nyskapad gård bringa hälsosam kamelmjölk åt medborgarna för att hälsan skall bli bättre och sätta människor i arbete bl.a.

  Här kommer ett annat ex:
  Jag jobbar som vaktmästare i en svensk storstad med mycket grönområden och tjusig natur omkring mej. Ibland så går de nyanlända flyktingbarnen ( ser ut som unga män, de flesta och ej barn ) på promenad. För ett tag sedan så var det en chef på AF som ledde en skara unga män på promenad. Efter en stund kom han tillbaka och presenterade sig själv som en chef på AF.
  Hej, sa han.” Vad ska ni göra med åkermarken ni har härute? ” För att om ingen ska använda jorden, då kan ju dessa män odla grönsaker där! Det är dom ju vana vid och det dom kan, där de kommer ifrån”.

  Det verkar finnas en desperation hos makthavarna m.m. som inte går att dölja längre. Dom vet inte vad dom ska hitta på för låtsasjobb åt låtsasflyktingarna längre. Jag tror inte att de själva har koll på läget just nu. Kanske börjar de ångra sej att de släppte in så många ”män” utan id-handlingar el. pass och inte vet hur de ska hantera situationen riktigt?

  Det har nog inte inte kommit så många högutbildade ”asylsökande” som de som bestämmer försöker tuta i oss. Det kommer att bli mycket svårt att integrera dessa människor i vårat samhälle, det kanske inte ens går.

  Gillad av 1 person

 21. Emil skriver:

  Fb-gruppen med namnet ”stå upp för Peter Springare” har nu nått 180.000 medlemmar. Kul förvisso och bra på alla sätt och vis att så många stöder det rätta i att kalla saker vid dess namn. Däremot tror jag tyvärr inte att det ”hjälper” till nämnvärt till att lösa grundproblemen som består i våra politikers hycklande och korumperade fasoner, våran poliskårs politiska ledarskap som ger order om att personalen skall tiga och våran medias ständiga ljugande, mörkande av invandrarbrottslighet och deras snyftreportage om hur synd det är om alla som inte är Svenskar……Visst är det en bra början, det att vi samlat mycket folk i en fb-grupp. Men, låt det inte stanna vid detta. Jag kom också att tänka på de enorma demonstrationer som nätverket PEGIDA anordnade i Tyskland….vad hände efter det? Rann det ut i sanden, tynade rösterna bort? Nej, makten är nog mer svårrubbad än så. Det krävs nog en hel del för att ”vända skutan”.

  Gilla

 22. Vimsan skriver:

  Om en svensk begår brott och beter sig på ett sätt som ej är önskvärt i ett fungerande samhälle, diskuteras det och fördöms av andra svenskar. (samt av andra nationaliteter som vill vara del av land som är tryggt och säkert att bo i.)

  Om samma brott och beteende gång på gång istället begås av invandrare från vissa överrepresenterade kulturer, håller landsmännen tyst och svenskar (eller invandrare…se ovan…) som vågar öppna mun kallas rasister och hindras säga sanningen i media…

  Så länge inte invandrare som vill vara del av ett fungerande land inte fördömer egna landsmän…fredliga muslimer inte fördömer extrema/terrorister…får de stå ut med att dras över samma kam. (tror uttrycket är korrekt…)

  Hur stor del muslimer som är tysta av rädsla och hur stor del som sympatiserar kan man ju fundera på…

  När den där ”mordhärvan” var aktuell i Knutby, hade ju alla (och deras farmor) en åsikt och massmedia hade nya löpsedlar dagligen om ”knäppa sekter” och allt vad det var…De vände verkligen ut och in på förövare och övriga inblandade…

  Hur vore det om media tog sitt ansvar och hängde ut muslimer som beter sig på liknande sätt som är på väg att sänka Sverige i skiten?

  Gilla

 23. frihetligvanster skriver:

  jag undrar hur många av er som kommenterar artiklarna på DGS som handlar invandringen bor eller har bott i några av våra så kallade utanförskapsområden, Jag är bara nyfiken, själv levde jag i 25 år i Hovsjö och de senaste 10 åren där var det ett bostadsområde som hade problem (inte utmaningar) men samtidigt så kunde vi inte förstå den massiva kritik som området fick oftast av folk som inte hade satt sin fot där. När jag lyfte problemen när jag blev politiskt aktiv i Vänsterpartiet så fick jag i Södertälje gehör och skälet var att jag var andra generationens invandrare på den tiden blev jag inte kallad rasist för att jag tog upp problemen. Många svenskar är rädda för att få en stämpel av att vara rasist. Många vet inte hur de ska våga närma sig problemen som invandringen de senaste 20 åren har fört med sig. Jag som politiker ska se på saker och skeenden i samhället på ett objektivt sett och koppla bort medlidandet. Jag ska se det hela ur ett helikopterperspektiv och uppifrån se vad som sker och sen ska jag göra ett nedslag där problemen finns och försöka skapa mig en bild av skeendet och utifrån det göra en analys frikopplat från ideologier eller religioner. Sen kan agera och då ibland utifrån ideologisk hemvist. Men om vi utgår från ideologin oavsett ideologi går det snett. När det har fattats ett beslut som t.ex. EBO-lagen, friskolereformen, avveckling av vuxenskolan privatisering av delar av omsorgsverksamheter och kostnaderna har skenat samtidigt som kvalitén har blivit sämre är det för mig en gåta att inte fler politiker kan backa bandet och göra en objektiv bedömning/analys av problemen. Är du vänster så är det kapitalets fel är du nyliberal beror det på att inte tillräckligt mycket har privatiserats. Jag ogillar enkla och tillrättalagda förklaringar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.