En ny president i Washington

LB juli 16

Lennart Bengtsson

Donald Trump är nu USAs 45te president. Hans invigningstal hade följande huvudpunkter:

 1. USA har ett antal problem med fattigdom, arbetslöshet och en bristfällig infrastruktur. Detta skall nu åtgärdas.
 2. Etablissemanget har låtit de vanliga människorna komma i andra hand. Detta kan inte längre få fortsätta.
 3. Att bekämpa och tillintetgöra den extrema islamismen.
 4. Huvuduppgiften är att prioritera USAs egna problem. Andra länder i västvärlden måste ta ett större ekonomiskt ansvar för sin egen såväl som för den globala säkerheten.

Det är svårt att kritisera ett sådant handlingsprogram och det minsta man kunde önska sig vore att Sverige skulle få en liknande handlingskraftig regering. De svenska problemen är på flera sätt väl så problematiska som de amerikanska. Inte minst har den svenska staten gett upp sitt våldsmonopol. Såväl den inre som den yttre säkerheten fallerar. Detta kan självklart inte få fortsätta. Med ett USA som nu kommer att prioritera sina egna problem blir det nödvändigt för alla att inse att man nu befinner sig i verkligheten och inte sagovärlden.

Men det är knappast troligt att det svenska etablissemanget vill ställa sig bakom USAs nya politik. I stället kommer säkert vänsterrörelsen tillsammans med de extremliberala att fortsätta sitt tonårsrevolterande och göra allt för att bekämpa USA. Här vill man i stället fortsätta kampen för ett upplösande av den nationella identiteten och andra traditionella värden utan att ha något som helst trovärdigt alternativ. Det väl fungerande Sverige som en gånga fanns vill man kasta på sophögen. Vilken stark hand vill man nu hålla i om det inte blir USA eftersom varken Ryssland eller Kina är trovärdiga ersättare?

Det är hög tid att Sverige också börjar prioritera det egna landet och alla dess problem i stället för att fortsätta en alltmer orealistisk politik där man förutsättningslöst erbjuder den egna välfärden åt alla som det behagar utan att inse att den är begränsad och där det egna folket måsta komma i första hand. Det är hög tid att komma in i vuxenåldern och kanske lära något av den nya administrationen i USA.

65 reaktioner på ”En ny president i Washington

 1. John Nilsson skriver:

  De synes vara viktigare för regeringen att göra om Förenta Nationerna till Feministiska Nationerna, hellre än att utföra det man har begärt förtroendet för att värna om: den egna nationen Sverige.

  Gillad av 5 personer

  • Vx skriver:

   Feministerna är totalt befriade från logiskt tänkande.

   Allahu akbar” – här hyllas islamism av feministerna
   Den politiska manifestationen inleddes med att demonstranterna skanderade ”pussy grabs back”. Men plötsligt ställde sig en av feministerna och skrek ”Allahu akbar” i en megafon likt en muslimsk böneutropare medan resten av de framförallt kvinnliga demonstranterna runt omkring lyssnade andaktsfullt.

   Det islamistiska stridsropet som betyder ”Allah är störst” förknippas starkt med terrorism men även övergrepp på kvinnor i Mellanöstern. Tusentals yazidiska och kristna kvinnor har de senaste åren våldtagits, kidnappats och sålts som sexslavar av islamister i Syrien och Irak.

   Gillad av 2 personer

   • Stefan Sewall skriver:

    VX: ”Feministerna är totalt befriade från logiskt tänkande.
    Allahu akbar” – här hyllas islamism av feministerna”

    -Logikresistens torde vara rätt beskrivning

    Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Har den rödgröna röran lovat att värna Sverige?

   Lägst arbetsllöshet avsåg 2020,
   osynat är bäst för (S)äkerhets skull…

   Vårt fd statsbärande parti,
   har abdikerat både avseende nyckelområdena,
   Bostäder som Kultur/Demokrati/Utbildning till extremisterna i Mp?!

   De tre viktigaste områdena,
   där inga lösningar givna fanns,
   bara en massa utmaningar…

   Detta borde utmana väljarna,
   att göra ett mer genomtänkt val 2018!

   Gilla

 2. Lasse W skriver:

  Sveriges existentiella situation påverkas av att favoritländerna USA och Storbritannien börjat överge globalismen och de öppna gränserna. Allt det här talet om den humanitära stormakten byggde på det upplevda stödet från Obamas USA och eurokraternas Storbritannien under Cameron. Sverige läxade utan att skämmas upp länder som Danmark, Polen och Ungern. Sverige tyckte man hade vinden i ryggen och ”låg rätt” med sina humanism och sin feminism.

  Men nu har vinden kantrat och Sverige vet nu inte vart landet ska ta vägen. Som Lennart Bengtsson säger borde landet nu vända sig inåt och jobba med sina egna problem. Det räcker och blir över. Nu är den stora tillnyktringens tid. Dags att vända blicken mot orter som Nybro och Hofors i stället för mot Brooklyn och Hampstead.

  Gillad av 10 personer

  • Jonas Nilsson skriver:

   Håller med men frågan är vilka resurser vi har och hur långt vi kommer med dem? Vi kommer ingen vart om vi inte kan väga beroendet av utlandets finansiärer.
   Det första vi måste ta på allvar är våra egna nuvarande svagheter, på alla plan, inte minst de språkliga och därmed förmågan att orientera oss i andra kulturer liksom i det vi tror är vår egen närmaste.
   Största problemet är nog förvirringen omkring hur vi ska förstå oss själva i förhållande till en omvärld som konstaterar att också vår dröm sprack. Det hjälper inte ens att lyncha Reinfeldt. Självförståelsefrågorna är avgörande!
   ABBA och Lindgren har satt våra tankebanor. Strindberg får inte glömmas. En eventuellt talande konstrast/bakgrundsteckning är det Strindberg levererade med Röda rummet. I första kapitlet sveper vårvindarna in över Stockholms 1870-tal. Vi möter den unge Arvid Falk:
   Nu ringde det sju i Katrina, och Maria sekunderade med sin mjältsjuka diskant, och Storkyrkan och Tyskan fyllde i med sina basar, och hela rymden dallrade snart av ljudet från alla stadens sjuklockor; men när de tystnat, den ena efter den andra, hördes ännu långt i fjärran den sista sjunga sin fridfulla aftonsång; den hade en högre ton, en renare klang och ett hastigare tempo än de andra – ty den har så! Han lyssnade och sökte utröna varifrån ljudet kom, ty det syntes väcka minnen hos honom. Då blev hans min så vek och hans ansikte uttryckte den smärta som ett barn erfar då det känner sig vara lämnat ensamt. Och han var ensam, ty hans far och mor lågo borta på Klara kyrkogård, därifrån klockan ännu hördes, och han var ett barn, ty han trodde ännu på allt – både sant och sagor.
   Även om vi idag traditionellt sett är religiösa analfabeter tror jag inte att vi är utan tro, tvärtom. Men det vi lärt oss att tro på krackelerar nu. En tydlig kontrast mellan Strindbergs iscensättning och Lindgrens senare mer sagolika fortsättning är frånvaron av klockklangen.
   Mitt i klockornas klang fanns då någon form av gemensam tro. Den var då ännu så självklar att den knappt diskuterades (annat än Strindbergs markeringar mot det han ansåg vara avvarter). Hedenius och DN tog då död på det mesta av sådan eftertanke. Dostojevskij tog ett bättre helhetsgrepp, han hade nog helt enkelt mer livserfarenhet då han skrev än vad Strindberg hade. Jag tror att kristen tro erbjuder kluster av samhällsbärande ideologi, inte minst tanken om en sanning värd att söka. Detta ska inte blandas ihop med vad prästen har att hålla sig till i söndagens gudstjänst. Men om vi bättre förmådde att skilja dessa två saker från varandra tror jag att vi skulle förstå oss själva bättre och därmed kunna forma ett Sverige för en krass morgondag, vare sig vi är företagsledare eller de som gör jobbet..

   Gilla

 3. Lennart Jonasson skriver:

  I vårt fagra rike demonstreras det mot Trump när han varit president ett dygn! Media rapporterar om det hele med stort gravallvar!

  Att Trumps installationstal till stora delar hade kunnat sägas av Bernie Sanders kommer vi aldrig att få läsa om i svensk press då fegheten och tankeoförmåga är de laster som hyllas och avkrävs för delaktighet i åsiktskorridoren.

  Gillad av 7 personer

 4. malmobon skriver:

  Vi lär få se förändringar i Europa. Ganska säker på Geert Wilder och hans Frihetsparti vinner den 15:e mars i Nederländerna. Därefter kommer Marine Le Pen vinna i maj och bli President.
  Till hösten har vi AFD som kommer gå starkt framåt. Merkel är borta.
  Orosmomenten är en retad gammal nazist som George Soros som nu delar ut pengar till en massa proteströrelser. Black lives matter är en av 50 organisationer. Har organisationer i hela världen. Gav pengar till EXPO i Sverige inför valet 2014.
  Hans mål är anarki och massinvandring till väst. Stor fiende till Ryssland och Israel. Orban i Ungern där Soros kommer från har börjat stänga ner hans organisationer.
  Ni som vill veta varför demonstrationer inom vänstern händer bör läsa på om Soros. Finns massor på Youtube. Min favorit är från Fox, där det förklaras ingående och med hans egna ord hur han arbetar. I Sverige har vi Roger Akelius som försöker efterlikna Soros.
  Dags vakna innan vi har ett inbördeskrig i Europa. Mycket nära.

  Gillad av 6 personer

 5. Staffan Persson skriver:

  http://www.economist.com/news/briefing/21714330-they-dont-make-em-any-more-politicians-cannot-bring-back-old-fashioned-factory-jobs

  Jag tror att Du har illusioner om mannens förmåga att genomföra en konsistent politik som gynnar dem han säger sig vilja gynna. Mannen har inte de psykologiska egenskaper som krävs. Hans administrativa team kanske kan ha en bättre chans, men detta kräver att han låter bli att lägga näsan i blöt. För övrigt nämner Du inte hans uppfattning att det skulle gå att återskapa genom automatisering och globaliserade produktionskedjor förlorade jobb, inte heller att medelamerikanen skulle ha något att vinna på drastisk minskning av internationell handel.

  Gilla

  • Staffan Persson skriver:

   Nu skickade jag med en lång och informativ artikel från The Economist. Vi har lärt oss hur sådant ska bemötas nyligen :”Fake news!”. Jag tar ändå chansen.

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Efter åtta år har vi handfasta bevis på att Barack Obama inte hade de psykologiska egenskaper som krävs för att genomföra en konsekvent, framgångsrik och meningsfull politik. Han har inte stängt Guantanamo Bay. Han fick fredspriset innan han i åtta år hänsysnlöst och i strid med internationell och usonisk lag mördade människor i hela världen med hjälp av drönare och agenter. Han har inte lyckat reformera de usoniska sjukvårdsförsäkringssystemet på ett upprätthållbart sätt. Detta är fakta.

   Det som yttras om Donald J. Trump är bara spekulation och libsplaining. Avsändarna av denna spekulation tillhör klassen intellektuella, som likväl är idioter.

   Gillad av 2 personer

 6. Bo Divander skriver:

  Utvecklingen i USA är mycket oroande! Landet är delat i två halvor. Den nya administrationens förhållande till medierna är dessutom mycket ansträngd. Vita husets presstalesman ljög ogenerat igår om antalet människor under presidentinstallationen i förhållande till när Obama svor eden. Trumps ministrar är, förutom två stycken, inte godkända än av senaten.! Starten för den nye presidenten kunde verkligen ha varit bättre.

  Gilla

  • Svart kaffe (ingen bakade) skriver:

   Varför uppfattar Bo det som oroande nu och inte under Obama, USA var lika delat då och medierna ljög lika mycket. Det beror av indoktrinering, Bo har matats med vänsterliberala nyheter under så många år, från Sverige såväl från USA att när detta äntligen bryts i verklig demokratisk anda så tycker man det är oroande. Jag säger äntligen lite luft, äntligen någon som tydligt styr bort från globalisering och islamisering!

   Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Uppdelningen av Västvärlden är mycket oroande. Det förefaller för tillfället inte finnas möjligheter till samling kring gemensamma intressen eller värden. Men vi som tillhör den gnetande medelklassen, borgerligheten, högern, the deplorables, verklighetens folk har inte ändrat oss en tum. Uppdelningen beror på att den urbana vänstereliten håller på att flyta iväg ut på öppet hav som ett kalvat isflak i en majbris. Det är vänsterns utveckling som är oroande. Se hur Jeremy Corbyn och Bernie Sanders samlar sympatisörer och Manuel Valls misslyckas att vinna nomineringen till det franska socialistpartiets presidentvalskandidat!

   Gilla

  • Thomas Ek skriver:

   1. Nej, det är vårt Public Service som oavbrutet vilseleder och far med lögner. Allt i syfte att försöka göra narr av president Trump och dennes presidentskap. Det jämförande fotografiet ifråga som visade den mindre folkskaran var inte taget när president Trump höll sitt tal. Obamas fotografi var däremot taget då denne höll sitt installationstal.
   2. Det är Obama som delat landet i två halvor inte Trump.
   Trump har från ett tidigt stadium och vid upprepade tillfällen mycket tydligt gjort klart att han är hela nationens president, alltså även meningsmotståndarnas president och att han till skillnad mot Obama skall ena nationen. Vårt Public Service har lurat dig.

   Gillad av 2 personer

  • Pekka Rousu skriver:

   Det är illa att basera sina åsikter på SVT och CNN och övrig MSM. Bilderna är fejkade. De är från olika klockslag, men det känner inte du till förstås för de uppger inte dina källor. Dessutom känner du inte till att stora områden var förbjudna för människor denna gång pga säkerhetsskäl och därför är tomma. Varför? Jo, vänstern kan inte acceptera normal demokrati och gillar våld och då måste polisen ta hänsyn till det. Bilderna du sett på SVT och CNN visar vit asfalt på Trumps bild, eller hur? Det är målat vitt nu, men var inte det 2009 och det känner du inte heller till. Dessutom hindrade tusentals människor att nå fram pga vänstermänniskor (oftast maskerade och skrikandes slagord) som satt i hundratal och tusental och vägrade flytta på sig så människor kunde få komma fram och inte heller detta känner du till. Följer man MSM så känner man inte till det jag skriver om förstås. Helt klart är dock att 2009 var det fler än 2017, men bildjämförelsen som MSM lägger fram är som vanligt fejkad. Kolla på bilder från t ex Independent Journal Review. Där kan man se HEEEELT andra bilder. Det som är så irriterande är uppsåtet från MSM som åter vill racka ner på Trump och att oärligt lägga fram nyheter. Åter så är det falska nyheter. JA, det var inte lika många som 2009, det är inte det som är det relevanta. Och så alla dessa slöa mediakonsumenter som inte orkar tänka till ens det lilla och kollar på SVT för att bilda sig en uppfattning. Hur många minuter tar det att kontrollera. Jag suckar.

   För övrigt behöver du inte oroa dig om godkännande från senaten av nomineringar. Republikanerna har majoritet i senaten och kongressen och har snart majoritet även i HD, men det känner du säkert inte till heller. Det är en formalitet och bara en fråga om tid med godkännanden, men jag förstår hur du känner det. Du vill spinna vidare på historier som CNN, SVT och övriga socialister vill sprida. Du försöker göra en höna av en fjäder.

   VAD I STARTEN FÖR TRUMP ÄR DET FEL PÅ? Dina två exempel på problem är patetiska. Han har gjort tusenfalt mycket mer än någon annan president-elect gjort någonsin! Jasså, du ser det som jättestora problem att han fick inte lika stor publik som Obama 2009 och att alla utsedda politiker av Trump ännu inte är godkända. Tror du allvarligen att detta är något problem för Trump eller USA på något vis?

   Landet delat i två halvor säger du? Jo, så är det mest alltid i USA förstår du. Så går det med multikultur. Obama har vidgat detta avstånd ytterligare då skillnaden mellan rika och fattiga har blivit ännu större än när han tillträdde och då är det främst svarta och latinos som fått det komparativt ännu sämre än tidigare.

   Att Trump har media som motståndare nu ser jag som positivt. Någon måste säga emot ljugande, dåliga MSM. I USA har de enligt många mätningar extremt låg tilltro hos folk. Trump vägrar ställa upp på detta och bli offer för medias kampanjer. MSM måste skärpa till sig. Du uppfattar att kampen med media är någonting dåligt. Själv så njuter jag varje dag jag får läsa om att MSM har problem.

   Gillad av 1 person

 7. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Det sägs ofta att nu råder en helt ny tid, det stämmer inte alltid men i det här fallet så är det absolut så. Det råder nästintill krigsliknande förhållanden där nästan alla medel utom mord förekommer:

  • Om vi börjar med den svenska ankdammen så är det uppenbart att desinformation i stor skala förekommer. Den stort uppslagna Moskva-skandalen t ex försvann lika plötsligt som den dök upp i svenska MSM
  • Nu är det ett väldigt ojande bland dem på vänsterkanten som har hatat USA:s imperialistiska politik över att USA blir mindre imperialistiskt och inte längre vill vara hela världens skyddsmakt, ska vi behöva ha ett eget försvar?
  • Och pengarna till FN framställs som att USA stjäl pengar av FN när man ifrågasätter hur ett korrupt FN förvaltar de medel USA betalar
  • Så har vi alla dessa kändisar som bättre än någon annan förstår och vet vad som är rätt och fel. Rätt nu är att antingen spränga Vita huset eller hoppas att någon skjuter Trump, information som med stort allvar förmedlas av svenska MSM
  • Till slut har vi alla dessa oerhört utstuderade och aggressiva försök i USA att få bort presidenten, aktiviteter som det med stor tillfredsställelse sprids information om av svenska MSM

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Liknande reaktioner på Barack Obamas utnämning för åtta år sedan rapporterades i ett helt annat tonläge. Det var oroväckande tendenser, konstiga avvikare o.s.v. De som kastar blodiga tamponer är däremot inte avvikande alls, libsplainar oss MSM.

   Gilla

  • Johan skriver:

   Jag har inget emot att MSM=mörkermedia fortsätter ett tag till med sin extremt vinklade rapportering. Denna vansinnigt snedvridna beskrivning av verkligheten kommer väcka det svenska sovande folket…Göra fler svenskar förbannade. Få dom att inse att det behövs en medial revolution.
   Ju mer vansinne, desto tydligare blir det för ”de blinda”.

   Gilla

  • Tobbe skriver:

   Globalist-eliten brukar dyrka det nya och se ner på det etablerade. Nu vrids kompassen om och de kommer kanske att utgöra det gamla.

   Gilla

 8. Bjarne Däcker skriver:

  Igår stod med stora bokstäver på Aftonbladets framsida: ”Vart tog vårt folkhem vägen för de som byggde upp det?”. Det var ett citat från Leif Mannerström.

  Man kan undra om Aftonbladet har blivit extremhöger. Vart tog talet om ”alla människors lika värde” vägen? Identitetspolitik gäller inte svenska pensionärer.

  Gillad av 3 personer

 9. Hans Nilsson skriver:

  Jänkarna kunde byta inriktning på politiken nu återstår det att se om folken i Europa har så pass mycket bakom pannbenen att vi följer efter vid alla kommande val inom EU. Jag är bekymrad för Sveriges del för vi har ingen politiker av Trump s Le Pen s eller Orbans kaliber. Vi får hoppas att någon träder fram ur mörkret i god tid innan nästa val.

  Gillad av 1 person

 10. uppstigersolen skriver:

  Nuvarande så kallade regering kommer inte att göra detta. De är ju överlyckliga över att ”vi” nu är 10 miljoner i detta land. Pensionerna är räddade. Margot Wallström gör sig ännu mer omöjlig. Var skall det sluta?

  Gilla

 11. oppti skriver:

  Vi kan dela med oss mer om vi gör det till dem som väljer att behålla sina förmågor och boplatser och inte migrerar hit och ställer sig först i kön!

  Mer hjälp till dem som inte devalverar sig genom att komma hit!

  Gilla

 12. Staffan Wennberg skriver:

  Obama lär som sista åtgärd ha skickat 500 Milj dollar till FN’s klimatfond. Vi borde inse att denna fond och Paris avtalet är feltänkt och inte fungerar. Effekten av åtgärderna är minimal, även om man använder FN’s eget sätt att räkna på klimateffekt (läs Bjorn Lomborg). Huvudeffekten blir att ett FN organ, dominerat av mindre, ofta mer eller mindre odemokratiska länder, får en massa pengar att dela ut till sig själva. Ett administrativt kontor sätts upp i Korea – med full diplomatisk immunitet för alla anställda och noll insyn från något håll. Sverige är det enda land som håller 1% av BNP som U-hjälp. FN’s eget mål för givarländerna är 0,7%. Där ligger t ex Danmark. Hög tid att vi justerar ner målet till 0,7% och dessutom slopar alla s k ”Budget bidrag” – som går rakt in i ländernas budgetar och kan användas till vad som helst. Och god kontroll på alla åtgärder. Nu växer budgeten automatiskt och SIDA har förmodligen svårt att hinna med att dela ut allt! Lite sunt förnuft i alla sammanhang vore inte så dumt! Men att få in sunt förnuft i politiska beslut är väl att önska sig för mycket!

  Staffan

  Gillad av 1 person

  • Svart kaffe (ingen bakade) skriver:

   Så är det, utan en Orban eller Duerte så kommer vi inte att kunna få något ”vi” igen. Den enda seriösa samhällsanalysen är den som analyserar Sverige som snabbt fallande ner i våld och massivt segregerat. Jag gör allt jag kan för att lära mina barn att undvika muslimer, och hantera dem om det inte går. Som vanligt så applicerar jag regler som i stort är tvärt emot vad den offentliga sanningen är. Man tänker, hmm vad skulle Mona eller Fredrik sagt och så gör man tvärtom. Igår hade min fru köpt någon spray som skall funka som laglig pepparspray och en kniv, utan att tala med mig, kvinnorna är räddare och räddare.

   Gillad av 2 personer

   • MartinA skriver:

    Laglig pepparsprey fungerar inte och är en falsk trygghet. Och ska man ha vapen ska men lära sig grunderna i att använda dem. Det behöver man inte gå någon kurs för. Men det är bra att träna på enkla situationer och göra det ett antal gånger. Din fru har ju dig att sparra mot. Till syvende och sist så är det bästa skyddet att aldrig gå ensam. Se på våra nya landsmän? Deras kulturer har ju utvecklats under tusentals år i den miljö som sverige nu blivit. De går aldrig ensamma? De vet så mycket som vi behöver lära oss.

    Varken Orban eller Duterte är modeller för sverige. På grund av demografin i sverige. Vår framtid är sönderfall och klanfejder och sekterism. Så låt oss bli bra på det som krävs för det!

    Fundera tillbaka på de mest ultravåldsamma brotten det senaste decenniet, det finns en annan gemensam nämnare. Särskilt om man tänker på hur mycket muslimer det ändå finns i sverige. Islam är däremot ett systemiskt hot eftersom de är så många och så välorganiserade och för att islam innefattar sådana djupa kampvisdomar. Och för att sharia faktiskt är bättre anpassat för dagens sverige än vad lagarna i sverige är. Det finns så många, även inom alternativmedia, som är ”samhällsbyggare” snarare än folkets försvarare. Idag sjunger de den liberala demuuhkratins lov. Men de kommer svänga på ett ögonblick till att sjunga islams lov imorgon när de fattar att det är en mer fungerande samhällstyp. För de saknar förmåga att känna lojalitet till någon eller någonting. Men islam förstör allting som kom före det. Allting jag håller kärt. Folk med ”samhällsbyggarmentalitet” håller ingenting kärt. De vill bara ha ordning och räta linjer och en struktur de kan sitta på toppen av.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    För att ha ett effektivt beteende i stressade situationer måste man ägna sig åt excercis. Om man någonsin hamnar i en situation där man måste använda våld så är man dels nybörjare, för vi är inga våldsmän. Och den som försatt dig i den situationen är van vid våld, tycker om det. Så redan där är man i underläge. Och dels är man chockad, oförberedd och rädd. Därför måste man ha ägnat sig åt exercis. Militären ägnar sig åt excercis hela tiden därför att de vet att det är det enda sättet att få folk som befinner sig i stor fara att bete sig effektivt.

    Helst ska man bara springa allt vad man kan så fort man kan. Det tycker jag kan vara en bra ide för kvinnor i dagens sverige, att sänka sin ”spring allt vad du kan tröskel”.

    Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    Enda gången du inte ska springa allt vad du kan är om du är med någon annan som du har plikt att skydda. Då är vapen nödvändigt. Jag vet dock inte vad det finns för lagliga vapen i sverige, jag tror att mer eller mindre alla effektiva vapen är olagliga. Man får nog inte ens gå runt med en skruvmejsel. Men det kan vara att det är värt att bli dömd för vapenbrott för till exempel effektiv försvarsspray. Personligen har jag aldrig blivit stoppad av polisen och aldrig visiterad.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    ”sverige” är inte ”de”. sverige är en byråkrati, ett system, ett beskattningssystem.

    När du försöker förvanska det jag skriver berättar du mycket om dig själv och ingenting om det du kommenterar.

    Gilla

 13. sören holdar skriver:

  Skribenten gör det väl enkelt.
  För det första vet vi ännu inte om Trumps administration och styre blir handlingskraftigt. Ord är en sak, resultat ett annat.
  För det andra har under Obamans åtta år runt 15 miljoner amerikaner ytterligare kommit i arbete och arbetslösheten sjunkit markant och till för USA påfallande låga nivåer.
  För det tredje är ”Obama-care” att sätta ljuset på ”vanliga” människors bekymmer
  och sist men inte minst gynnas den amerikanska krigsmaterialindustrin kraftigt av USAs militära åtaganden. Dels direkt i landets eget försvar dels och inte minst i form av försäljning och användning av amerikanskt krigsmaterial i andra länder.

  Gilla

  • Pekka Rousu skriver:

   Inte ens Obama själv säger att det var 15 miljoner nya jobb, men det var ca 9 miljoner nya jobb. Med tanke på ca 20 miljoner nya invånare så är det inte imponerande. Tvärtom. Men det hade du kanske inte tänkt på eftersom du läser vanlig msm antar jag. Ingen skriver om antalet nya människor i USA av någon förunderlig anledning när man talar om antalet nya jobb. Hur många nya människor som kom på riktigt under Obamatiden vet vi dock inte så de var nog troligen fler än 20 miljoner. Obs! Ett råd, läs inte typ SVT, Aftonbladet och Norrskensflamman enbart. Det Obama yrade om 14 miljoner nya jobb var inte jämfört med när han tillträdde för övrigt.

   Dessutom så har det i USA skapats oerhörda mängder deltidsjobb. Enligt Det är inte ovanligt i USA att ha till och med tre jobb. Undersökningar har visat att 95% av alla nya jobb under Obamas tid var deltidsjobb. Någon jobbskapare var Obama definitivt inte.

   Andelen amerikaner som inte arbetar i arbetsför ålder är ca 50%. Du är helt fel ute. Vansinnigt fel ute. Arbetslöshetssiffran i USA är ännu mera missvisande än i Sverige. Det finns massor av människor som inte ens anmäler sig som arbetslösa. Denna siffra har ökat ännu mer under Obamas tid. Det är alltså tvärtom än vad du hävdar. Arbetslöshetsstatistik är fånig i många länder. I Sverige räcker det med 2 timmar i veckan i sysselsättning (som inte ens behöver vara betald) för att man ska plockas bort från statistiken. Gällande de som inte ens anmäler sig till Arbetsförmedlingen så har vi samma problematik i Sverige. Det handlar om politiker som vill presentera låga siffror.

   Men det kanske allra värsta bland allt skit Obama ställde till med så är det nog med statsskulden som är värst. Han fördubblade statsskulden på 8 år. Alltså, det 43 presidenter innan honom på 250 hade lyckats låna upp lyckades han fördubbla på 8 år. MSM i Sverige talar inte riktigt om detta för att uttrycka sig milt.

   Eller nej, det värsta var alla krig han fortsatte och alla nya krig han startade. Han är den enda president som varit i krig alla 8 år vid makten. Dessutom många olika krig samtidigt. Just en fin mottagare av fredspriset som han liksom fick i förskott, men det gick ju inte så bra. Skulle jag inte vara så fri från foliehattsteorier så skulle jag kunna misstänka ett samarbete med olika sunnistater som t ex Saudiarabien för alla krig, proxykrig och allmän hjälp till olika oppositionsgrupper. Konstiga samarbeten med Al Khaida dessutom. Konstigt att nästan alla vapen som IS har kommer från amerikanska tillverkare…. Obama och Killary Clinton gillade verkligen att sälja vapen till sunnistater.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Det som slog mig när jag besökte USA i somras var inte de svarta uteliggarna, för de var lika många och såg likadana ut som de gjort förr om åren, utan de vita uteliggarna. De var nya och de var lika många som de svarta, alltså nästan en fördubbling.

    Gilla

   • Sören Holdar skriver:

    Jag uppfattar ditt ordrika och spretiga inlägg som någon slags försök till kritik mot mina rader ovan och nöjer mig med att genmäla att du kan lämna gissningar därhän om var och varifrån jag hämtar min information ty om det har du inte en susning. Med vänlig hälsning etc.

    Gilla

 14. c/o Steven Jörsäter skriver:

  Det verkligt allvarliga just nu är att journalistmobben både i Sverige och i USA öppet uppviglar det amerikanska folket till revolution mot en demokratiskt vald president innan han ens har hunnit göra något. Tyvärr är termen inte överdriven. Rimligtvis måste detta vara straffbart som just uppvigling.

  De svenska medierna har nu verkligen bekänt färg. De som beskyllde andra för hat är de verkliga hatarna. De som beskyllde andra för desinformation har nu visat att de är de största desinformatörerna. Deras trovärdighet måste nu sättas till identiskt noll. Situationen måste betecknas som otäck.

  De av oss som hade tvivel på Trump har nu rimligen kommit till klarhet. De vidrigheter som motståndarna begår gör att man självklart tar parti för den andra sidan.

  Det finns små ljusstrimmor. Glädjande att någon reagerade över den absurda intervjun. http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/har-ger-svt-donald-trump-ratt/

  Att Trump ändå kunde bli president ger oss trots allt ett hopp att en hopplös utveckling kan vändas.

  Gillad av 1 person

  • Johan skriver:

   Håller helt med!
   Alex Schulman gör en kovändning under galgen…Han är inte den förste, ej heller den siste.
   Mediemänniskor har i många fall stora likheter med prostituerade.
   Kappvändare mot betalning. Många med mig har som tur är ett mycket gott minne. Schulman har skrivit en massa skräp…Att få min respekt är inte lätt…

   Gilla

  • johnnyforexblog skriver:

   Klar och tydlig artikel. USA skall fokusera på att lösa sina egna problem i första hand. Sveriges regering och media är upprörda över att den gamla utopiska politiken ersätts av en ny realistisk politik. Utopisterna mot Realisterna. Globalisterna mot Nationalisterna. Får vi en majoritets regering med SD+M+KD I nästa val så har vi kommit långt.

   Gilla

   • Pekka Rousu skriver:

    Du glömde att skriva populisterna mot anti-demokraterna. Så märkligt att populus = folket kan anses vara så ofint i en demokrati. Ännu mera märkligt att mannen på gatan, dvs vanliga människor som uttrycker sin mening, kan säga sig vara mot populism. Det är ju så att säga att vara emot sig själv och ens gelikar. Vi lever i en märklig tid då ord får konstiga betydelser.

    KD åker nog tyvärr ur Riksdagen om inget väldigt speciellt inträffar. Moderaterna gör bort sig hela tiden med Robotflickan och jag misstänker de kommer att få bara de mest trogna rösterna i nästa val på kanske 17%. SD kanske får 27% om jag får gissa (anser att SD idag har ca 23%). Nå, det räcker kanske till en majoritet av Riksdagens stolar, men det är tveksamt.

    Men troligen vill M styra Sverige med S och att dessa två partier kör en minoritetsregering på låt säga 40% eftersom de vet att de inte får en samlad majoritet emot sig i Riksdagen och säger sig ”ta ansvar” för Sverige. Då blir reinfeldtmoderater som AKB glada i sitt hat mot SD och sossarna blir glada eftersom de får makt och för S så är det alltid makten framför allt. Och så får vi 2018-2022 med totalt vansinne med total invandring på som lägst 150 000 muslimer per år.

    Gilla

 15. Lennart Bengtsson skriver:

  Vad Donald Trump faktiskt säger är ingenting annat än en ren självklarhet nämligen att ett lands politiker finns till för att tjäna sina medborgare. I vår surrealistiska värld har detta stämplats som populism , med ordet populism betecknat som ett negativt ord i samma klass som nationalism eller ännu värre. Att politikerna själva föredrar att finnas till för sig själva är begripligt och hur det går till i deras värld har Anne-Marie Pålsson beskrivit i sin bok, Knapptryckarkompaniet.
  Vad däremot är svårt att förstå är att landets media står med politikerna mot folket då det också föredrar ett tillstånd där medborgarna skall vara undersåtar eller ens det. Emellertid, ännu obegripligare blir det när många medborgare själva vill degradera sig själva till undersåtar uppmuntrade av allsköns artister och kändisar. Då måste man verkligen börja fråga sig: Vad är egentligen den moderna demokratin för någonting?

  Att många är tveksamma till Trump som person är begripligt men man borde ju ändå ge mannen en ärlig chance att försöka och inte döma ut honom innan han ens börjat.

  Gillad av 3 personer

  • Tobbe skriver:

   Intressant detta med media. Om utvecklingen vad gäller upplagerasen hos Main Stream Media fortsätter och upplagorna/klicken och därmed annonsintäkterna reduceras till nära noll, vad händer då? Min gissning är att då kommer makten att finansiera vissa utvalda mediakanaler fullt ut för att nå ut med sin propaganda och vad har vi då för samhälle? Jag har fortfarande minnen från DDR tiden och känner att ”been there, done that”

   Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Lennart Bengtsson 23 januari, 2017 kl 09:57

   Om president Donald Trump haft Anne-Marie Pålssons personlighet hade mina invändningar tystnat. -))

   Gilla

 16. Lasse W skriver:

  Jag tror att många svenskar inte misstror globaliseringen i sig. Man välkomnar nog att Sverige lämnat industrisamhället och blivit ett modernt tjänstesamhälle med en stor andel högskoleutbildad arbetskraft. Sverige hade ett tag chansen att bli ett nytt Singapore eller Schweiz med låga skatter och relativt låga sociala kostnader. Säga vad man vill om Göran Persson men han gjorde helt rätt som byggde ut högskolan kraftigt.

  Men något hände. Allt vältes över ända av en hejdlös och okontrollerad flyktinginvandring som passar sällsynt illa in i ett högmodernt, högtrimmat tjänstesamhälle. Men kan bli förbannad för mindre. Ansvaret faller tungt på medier och politiker som låtit sig tjusas av feminism, identitetspolitik och drömmen om det mångkulturella samhället. Fy fan säger jag. Ursäkta svordomen.

  Gillad av 6 personer

 17. Janne Andersson skriver:

  När resurserna krymper,så får man se om sitt eget hus.

  Vem skänker bort sina slantar,när man själv behöver dem?

  Man står alltid sig själv närmast.

  Gilla

 18. Yvonne Rosenthal skriver:

  Inte ens den massiva anti USA propaganda på 70-talet kan jämföras med det som nu pågår vad beträffar Trump och USA. P1 och programmet ” Stil” som handlar om mode, kläder och trender undrar vilken designer vill ha med den kontroversielle Donald Trums fru att göra? Vilken designer vill göra kläder åt presidentens fru? Melanie Trump var ingen riktig fotomodell enligt Stils programledare Susanne Ljung, tidigare chefredaktör för DV och en av Sveriges ledande modeskribenter. SVT och Aktuellts reportrars insatser har kommenterats av Alex Schulman (!) . Då har SvT gått väldigt långt …. Transor mot Trump . Ingen kan sia om huruvida Donald Trump kommer att gå till historien som en komplett galningen till president eller inte. Men jag känner igen massiv propagandaapparat som dragits igång av en vrålvänsterkör och som snart når trombstyrka. När pip och skrikvänstern plötsligt hyllar frihandel och kräver att USA ska agera ” världspolis” och försvara demokratin då får jag ont i magen Samma vänster som tidigare gapat och skrikit att USA inte ska lägga sig i. Samma vänster som baserar sin ideologi på planekonomi och motarbetar fri handel genom att motarbeta tillväxt, stoppa flyg, stoppa bilar, stoppa transporter, kvotera tillverkning, bolagsstyrelser… Fri handel? Förtroende för media.?

  Gillad av 4 personer

  • Johan skriver:

   Jag hoppas MSM blir än mer partiska, än mer galna… Yvonne, du och jag har genomskådat mörkermedia för länge sedan. Låt vansinnet bli tydligare, så de saktmodiga kan väckas…

   Gilla

 19. Tobbe skriver:

  Jag kan mycket väl föreställa mig att det svenska elit-etablissemanget nu kastas in i en djup identitetskris. Det betyder däremot inte innebära att civilsamhället gör det eftersom en försvarlig del av det inte i någon större utsträckning delat elitens synsätt och identitet.
  Det är dags för sunt förnuft och klokskap och man kan hoppas att nu Europa nyktrar till och tar sitt förnuft till fånga och försöker komma ihåg hur kompassen stod när Europa en gång var skapligt funktionellt. Dessvärre tror jag, om detta sker, att Sverige i vanlig ordning kommer utmärka sig som den sista utposten som rättar in sig i ledet.

  Gillad av 1 person

 20. Thomas Ek skriver:

  Public Service utövar en gravt brottslig nyhetsrapportering från USA och om vad som utspelar sig där. Det har fortgått oavbrutet i vart fall under de senaste 10 åren. Om vi ska kunna få ordning på vårt samhälle här i Sverige då måste vårt Public Service snarast skrotas och ersättas med något som fungerar. Svensken känner inte till hur kraftigt Public Service (som är den ledande aktören vad gäller nyhetsrapportering från USA) vinklar sina inslag. Om Sverige ska kunna ta sig ur sin dödsspiral då måste Public Service bort, annars är det kört. Det finns ingen genväg kring det här problemet.

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Meningen med ett fungerande politiskt system, som det i USA, är att enskilda politiker inte skall kunna ”genomföra sitt politiska program”. Men det usoniska parlamentet är i båda kamrarna klart republikanskt. Även på lokal nivå har det republikanska partiet mer maktkontroll än i mannaminne. Barack Obamas vanstyre, Hillary Clintons vaneljugande och Bernhard Sanders vansinne har förstört det demokratiska partiet. Det är en stor skara ledande politiker som nu gemensamt skall forma politiken, och de flesta av dem är republikaner.

   Det som står alldeles fullständigt klart är att det demokratiska partiet inte kommer att kunna genomföra någon avsevärd del av sitt politiska program.

   Gillad av 3 personer

   • Hedvig skriver:

    @ Fredrik Östman 23 januari, 2017 kl 14:39

    Amerikanska presidenter har mycket stor utrikespolitisk makt. Det är framför allt det, som är bekymmersamt, med tanke på Donald Trumps politiska oerfarenhet, nyckfullhet, narcissism och hans ej fungerande impulskontroll. Att Trump nu som president givits förtroende att, när han vill, trycka på kärnvapenknappen, gör vår värld betydligt otryggare.

    Inrikespolitiskt går ju, som vi vet, inte precis Trump i takt med sitt republikanska parti. Här väntar många spänningar och konflikter.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    @Hedvig: Du tar miste på Trump. Ingenting i hans beteende tyder på bristande impulskontroll. Vad är det för babbel? Det han gör är att gå runt MSM genom att inte hålla sig till de spelregler som MSM har gjort upp för att kunna bedriva vänstervriden agendaaktivism. Han måste på något sätt tränga igenom till folket utan att bli förvanskad. MSM står som fån och kläcker ur sig otidigheter och dumheter om varandra, men du skall inte låta dig luras av dem. Inte oerfaren, inte nyckfull.

    Idag hade Trump sitt första möte med näringslivet, och det var med tillverkningsindustrin. Han lovade att skära ner kraftigt i reglerna som belastar dessa företag och sänka skatterna till Kanadas och Tysklands nivå. Någon som är emot dessa enkla och uppenbara åtgärder?

    Narcissism kan ligga honom i fatet, men skiljer honom inte på något sätt från Barack Obama.

    Gilla

 21. Bamse skriver:

  Den gränslösa, globala asylrätten måste reformeras. Det är uppenbart att den missbrukas. Eventuellt kan man tänka sig att varje världsdel blir sin ”asylkrets”. I väntan därpå måste EU stänga gränserna och patrullera Medelhavet för att bogsera tillbaka migranter. Sverige bör införa tioårigt asylinvandringsstopp, så vi har en chans att komma tillrätta med den nuvarande migrantproblematiken.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.