Att förtjäna sina framgångar

8-26-13_11971

Patrik Engellau

När jag gick i gymnasiet julvickade jag på posten och fick tre kronor och 45 öre i timmen för att bära ut brev. Tanken att jag inte skulle ha gjort mig förtjänt av pengarna slog mig inte.

På den vägen är det. Jag fortsatte att gneta. Och jag var inte den ende. Hela Sverige består av ett folk som en gång gnetade. Vi behövde intäkterna. Vi förtjänade dem genom vårt gnetande.

Så går åren och vi upptäcker att det finns fattiga folk som inte tjänar tre kronor och 45 öre i timmen och inte lever under de fördelaktiga villkor som vi svenskar åtnjuter.

Det där måste vi förhålla oss till. Det har vi gjort. Sedan andra världskriget har vi intagit tre distinkt olika attityder till bristen på jämlikhet mellan världens folk. Dessa är den koloniala, den postkoloniala och den globalistiska attityden.

När andra världskriget tog slut bestod stora delar av Afrika och Asien av kolonier. Gradvis blev alltfler av dessa kolonier självständiga stater. Indien började år 1947 och på 1960-talet blev en hel drös afrikanska länder självständiga.

Fram till självständigheten, medan den koloniala attityden dominerade, ansåg Västvärlden, alltså kolonialmakterna och deras allierade, typ Sverige, att kolonierna var underutvecklade, oklart varför, men det kunde ha med rasförhållanden att göra.

Efter koloniernas självständighet kom den postkoloniala attityden att härska över Västerlandets tänkande. Underutvecklingen fanns, visst, men den skylldes alltmer på de europeiska kolonialmakterna. Att Kenya var underutvecklat ansågs bero inte på rasförhållanden utan på drottning Victoria av England och allt ont som hennes undersåtar hade åsamkat kenyanerna.

Så började Västerlandet få dåligt samvete och övergick alltmer till att erlägga en sorts avbetalning på sin skuld ungefär som den medeltida avlaten. Västerlandet hade en skuld till dessa nya länder, som nu hette u-länder, som skulle sonas genom betalning, max en procent av givarens BNP i bistånd. Det var en rätt stabil ordning. U-ländernas härskare fick betalt av i-ländernas skattebetalare för att hålla sig lugna och framför allt för att hålla sina befolkningar lugna.

Sedan kommer nästa epok och attityd, globalismen. U-ländernas befolkning får mobiltelefoner och upptäcker hur världen är beskaffad. De inser att avlaten gått dem förbi och vill ha rättning. Så de bestämmer sig för att komma till Västerlandet för att hämta den ersättning som de anser vara rätteligen deras.

Där står vi nu. U-länningarna vill ha sina pengar, pengar som i-länningarna till helt nyligen och utan att ha tänkt så mycket på saken genom kolonialismen ansåg sig ha snott från u-länderna.

Nu har i-länningar, som svenskarna till exempel, fått ångest. Så länge u-länderna enligt det postkoloniala synsättet kunde låta sig nöjas med en struntpeng kunde vi väl betala och låtsas skämmas lite. Men när det börjar kosta på allvar? När det handlar om att främlingar, som anser sig förfördelade, flyttar in i vårt folkhem och vill njuta dess försörjning? Då börjar man fundera på allvar över vad som är rätt och vad som är befogat.

De tre kronor och 45 öre som jag tjänade per timme som brevbärare, varifrån kom de egentligen? Var det ersättning för hederligt arbete eller var det kolonial utsugning från Kongos guld eller Chiles koppar?

30 reaktioner på ”Att förtjäna sina framgångar

 1. Lars skriver:

  Moppar och muppar.Om det än vore så.Den svenska överheten bygger sin maktposition huvudsakligen på det som kan kallas ”MOPP” dvs ”Mammas Och Pappas (ärvda) Pengar”-med typisk svensk förkortning blir det ”MOPP”.Den Högste Själv dvs Hans Majestät Konungen har inte bara ärvt de tvåhundra slotten,apanget och de feta bankkontona och sin väl reala skattefrihet utan även sitt sk ”toppenjobb”,De medlemmarna i den svenska eliten d v s MOPP-eliten älskar att inbilla sig själva att de ”arbetar och sliter mer -faktiskt-än andra”.Men den svenska eliten är ”selfdelusional and also narcissistic”.Inbilsk och narcissistisk.Muppar KAN vara det.Men Mopparna är de nästan alltid.Allt detta är empriskt bekräftat.Av verkligheten själv.

  Gillad av 1 person

 2. Göran Andreasson skriver:

  Mycket bra analys kring vilka underliggande frågor som präglat västvärlden och deras agerande efter andra världskrigets slut.

  Har vi i västvärlden en kollektiv skuld gentemot de kolonier som vi var med och sög ut och utnyttjade under 1800 talet?

  Ja I viss mån måste man hålls med honom i den tanken. Kanske inte så mycket Sverige då vi inte var någon kolonialmakt men väl England och Frankrike och Tyskland. De har mycket blod på sina samveten.

  Hur betalar man tillbaka denna skuld?

  Att skicka u-landshjälp i form av pengar kommer aldrig få dessa länder att bli självgående utan det blir en Never ending story med bidrag.

  Istället är vägen till självständighet och utveckling att de själva växer och utvecklas till nationer som med hårt arbete och kreativa idéer tar sig ur sin fattigdom.

  En av nycklarna till att de skall lyckas är att västvärlden och deras multinationella bolag slutar att suga ur dessa länder deras råvaror.

  Verkligheten är sådan just nu att giriga och totalt hänsynslösa politiker och företagsledare startar proxykrig och betalar legosoldater för att det skall råda kaos och inbördeskrig i dessa länder så de kan i skuggan av dessa oroligheter stjäla dessa länders råvarutillgångar.
  Titta på hur bla Sheil och Lundin Oil de senaste åren har tjänat miljarder dollar i Afrika på att stjäla olja. Några få familjer mutas och får några miljoner att leka med och köpa vapen medan befolkningen i dessa länder får fortsätta leva i extrem fattigdom. Nigeria skulle till exempel kunna vara lika rikt som Saudiarabien eller Kuwait då de har miljoner liter olja i sitt land.

  Eller se på hur västvärldens globala företag med stora fiskefartyg dammsuger kusterna runt Afrika på all fisk och orsaker svält och fattigdom då människor inte längre kan försörja sig själva.
  Arla och andra företag säljer sina produkter till underpriser och slår ut lokala bönders möjligher att fortsätta bedriva jordbruk. De tvingas flytta in till städerna och resultatet är stora kåkstäder där kriminalitet frodas.
  Monsanto säljer genmodifierat utsäde som lokala bönder måste ta lån för att kunna köpa. Vid missväxt blir de satta i konkurs och tusentals bönder begår självmord världen över då de är totalt utblottade.
  Marken som de hade blir istället ägd av multinationella bolag som kan odla grönsaker och annat för export till västvärlden och alla pengarna hamnar på något fett bankkonto i London, New York eller Hamburg.

  En rättvis fördelning av jordens tillgångar borde vara en självklarhet.

  Men så länge en liten elit spelar Monopol och deras främsta mål är att äga alla gatorna och stå som ensam despot högst upp kommer ingen verklig förändring ske.

  De är livrädda för den stora massans möjliga revolution. Därför äger de all media och kan genom vinklade och falska nyheter hålla människor i okunskap om de verkliga förhållandena.

  Men precis som den arabiska våren gav löften om att förändringens vindar skulle blåsa så sker just nu över hela jordklotet ett massivt uppvaknande.
  Människor låter sig inte längre luras utan kan läsa på internet de verkliga sanningarna. I land efter land växer oppositionen och sk populistiska partier ökar i procentantal.

  Brexit var en örfil mot hela det korrumperade EU-s dröm om ett centralstyrt Europa där arbetena i dessa länder har stått som de verkliga förlorarna.
  Om Brexit var en örfil så är de amerikanska väljarnas val av Donald Trump som president för världens stormakt USA en spark i skrevet på eliten och deras lydiga supporters.

  Vi får hoppas att dessa viktiga segrar inte kommer sopas under mattan precis som den arabiska våren.
  Det är mäktiga krafter som Trump utmanar. Presidenter har skjutits förr.

  Men fortfarande är vi 99 % och Eliten bara 1 %. Om ens det. De som styr denna planeten får plats i en dubbeldäckare i London.
  Det bästa vore om den dubbeldäckaren kördes ner i Themsen.
  Då skulle många problem bli lösta.

  Historien visar att alla världsvälden har gått under. Det sker aldrig över en natt utan är alltid en långdragen process. Det är först i efterhand vi kan sitta och se hur skeenden utvecklades.

  Ingen hade kunnat räkna ut Sovjets fall eller att The Great British Empire skulle förminskas till ett lydrike till USA.

  Framtiden ligger väntade och det enda vi vet är att vi just nu lever här och nu.

  Gillad av 3 personer

 3. Eul skriver:

  SYSTEMATISK MÖRKLÄGGNING ÄVEN INOM SJUKVÅRDEN
  Har försökt att få fram siffror på hur många av de barn som föds på våra BB avdelningar men misslyckats totalt.Talade för knappt 10 år sedan med en gammal förlossningsöverläkare från Skåne och denna sade till mig att mer än hälften av de nyfödda barnen i Skåne hade invandrade föräldrar. Är övertygad om att idag gäller detta Sverige som helhet!! SCB tiger som muren även om vem som blev Sveriges 10:e miljonte invånare nyligen!!!! Sekretess skriver Expressen? Det är dags att ta fram statistik!!!!Försökte ta upp ämnet i Läkartidningen men mitt inlägg accepterades ej.,censur råder!!!
  Har grovt beräknat hur det kommer att gå i framtiden och senast på 2040-talet kommer Sverige att ha en muslimsk majoritet! Och då mina damer och herrar blir det en annan ton i skällan! Eftersom jag i min ungdom varit kaninfarmare(JUF belönad!) vet jag hur fort sådant kan gå! Malmö och Södertälje är redan förlorade och snart även Göteborg och Stockholm!!!
  Gränserna måste stängas och en omfattande repatriering snarast påbörjas annars går Sverige mot en stor nationell katastrof!

  Gillad av 4 personer

  • B skriver:

   Apropå förlossningar. Idag läste jag i Göteborgs-Posten att man ska tvinga hem nyförlösta och nyfödda 6 timmar efter förlossningen. Det känns så fruktansvärt snålt och kringskuret allting i Sverige. Jag som själv har fött några barn känner riktigt hur det isar i ärren efter bristningar och stygn när jag tänker på att ta mig hem från BB en kall februarikväll när jag precis har kommit upp ur förlossningssängen. Jag känner mer och mer: Varför i hela friden finner jag mig i att betala hundratusentals kronor i skatt varje år när jag får allt mindre och mindre tillbaka? Hoppas att detta blir en nyhet utomlands så att Sveriges feministiska (van)styre får skämmas lite (till).

   Gillad av 6 personer

 4. Svart kaffe (ingen bakade) skriver:

  Sverige har gått först i detta och inbillat sig att vi alla är lika, vissa är bara lite mer förtryckta, inte ens Sanadaji kan låta bli att tala om ”strukturer”, ja men herregud åk till Kina eller Japan och försök göra karriär utan strukturer..

  Eftersom vi gått först och snabbast bytt ut vår befolkning så kollapsar det först här också. Vi kommer snart att ha en miljon människor som var och en kommer att kosta miljonbelopp och aldrig kommer att betala tillbaka. Vårt land är på randen av en ekonomisk totalkollaps i takt med att man byter ut folk som jobbade på posten, själv stod jag på PLM i burkfabriken. Tror man att någon som kallar sina värdar för svennar kommer att jobba nattskift på PLM eller posten? Vårt välfärdsystem är redan en zombie, en levande död, det är en ernorm skillnad på en italienare och en jugoslav och grek och en turk och en irakier och en syrier och en somalier i arbetsförmåga och arbetsvilja. Vi har optimerat vårt mottagande efter de som kan bidra minst, naturfolk jobbar åtminstone, kvinnor som män, så hade de kommit från Nya Guinea så hade vi kanske kunnat exportera handarbete och penisfordral. Inte alla kulturen är, eller ens vill vara kapitalister. De har kanske också mindre töntiga högtider än midsommar, jag har en gammal åka skidor tidning därifrån, på festen tog de fram sin mumifierade farfar, där kan snacka mustig kultur!

  En sak jag inte kan förstå är hur det blev just muslimerna vi fokuserade på? Jag växte upp med bilder på fattiga barn i afrika, varför är det endast på senare tid afrikaner kommer, muslimer så klart? Är det en underliggande rasism som gjort att vi inte gick direkt på pudelns kärna och fick hit migranter från mellersta afrika? Är det helt enkelt geografi? Otur har vi haft iallafall, om vi nödvändigtvis skall importera fattiga människor så föreslår jag nu ett byte till Filippinerna, de är arbetsamma, kan engelska och har enormt många utbildade inom vård, vi hade löst vårdkrisen i ett nafs. Eller varför inte fattiga kineser, det hade gett skolan ett lyft, eller hade de också bränt bilar?

  Gillad av 6 personer

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Våra EN procent hamnade kanske i fel fickor?

  Som placerade dem säkert i Schweiz bankfack…

  Eller en stor del av dem?

  Ett nyligt exempel, hur kan Abbas ha blivit Miljardär?
  Som President för en ”lilleputtstat”, vilket kan diskuteras…

  Väcker det inga frågor hos våra kära Sossar…

  Gillad av 1 person

 6. tomas skriver:

  Jag tjänade mer. 3,75:-. (jobbade på färglager 1965). Jag kände mig rik, kunde gå ut och festa ordentligt på helgen. I lumpen fick jag dagersättning och kände mig rik än en gång. Små inkomster och små utgifter gör en till miljonär.. ”hehe”
  Ränta-på-ränta effekten, eller världens åttonde underverk som Einstein ska ha sagt…

  Gilla

 7. oppti skriver:

  Den utsugning som vi i väst står för är väl just exporten av mobilen.
  Något som ger möjligheter för ett annat liv i utvecklingsländerna , men även en insikt om hur lätt det är att byta kontinent och hoppa över utvecklingssteg.
  Att de samtidigt hoppar ner i sociala stegen gör många bittra.

  Gilla

 8. MartinA skriver:

  Vad som hänt är att media lyckats göra egenintresse illegitimt. Och att vi glömt bort att världen är en intressekonflikt.

  Mellanöstern har under större delen av historien varit världens rikaste region. Skandinavien har under större delen av historien varit världens fattigaste region. Det har aldrig kommit någon hjälp till oss från MÖ eller Nordafrika eller Afrika eller Asien som traditionellt varit mycket rikare och mer tätbefolkat än här. Att kräva motsatsen bryter naturligvis mot egenintresset vilket är skäl nog att skratta bort det. Men det bryter också mot varje moral och all etik. Att hjälpa någon som aldrig skulle hjälpa dig är ynkedom och slaveri.

  Gillad av 4 personer

  • Hedvig skriver:

   @ MartinA 23 januari, 2017 kl 09:15

   ”Nu har i-länningar, som svenskarna till exempel, fått ångest.” skriver Patrik Engellau.
   Det har jag ingen förståelse för. Precis som du skriver tillhörde Sverige vid det förra sekelskiftet ett av världens allra fattigaste länder samtidigt som t ex Uruguay och Argentina blomstrade.

   Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Går man ännu längre tillbaka i historien så har många av de länder det vurmas så mycket för varit ojämförligt mycket rikare än vi. Det är ju därför det är mer tätbefolkat där?

    Gilla

 9. Sven Gunnar skriver:

  Dagens krönika uppehåller sig vid arvsynden. Hur vi föds in i skuld. Dessutom en påhittad och uppdiktad sådan, fragil som nattens frostkristaller i första morgonsolen. Man påminner sig lätt om hur vendettor drivs på av hämndbegär, även när ursprungsorsaken till konflikter sedan länge glömts av. Hur vendettan driver på sig själv i en evig rundgång. Ungefär som skjutningarna och uppgörelserna i vissa Svenska storstadsregioner gör. Mänskliga dramer får eget liv och kraft, och fortplantar sig genom decennier och sekler, och skapar längs vägen mänskligt lidande. Krönikan tar upp hur en vänstern snärjer in sig i egen falskklingande historieskrivning. Och sedan använder sig av den i praktisk politik. Och man frågar sig – hur modernt och i takt med tiden är det?

  På ledarsidorna.se beskriver den alltid uppfriskande och skärpte Chris Forsne hur nya tyska generationer tröttnat på att uppbära äldre generationers destruktiva historiska ok. De vill bryta länken till arvsynden, som så länge hållit dem tillbaka. Hitler dog den 30 april 1945. Själva lever de år 2017 och vill nu mer aktivt och fritt få möjlighet att forma sin egen framtid. Historiens tyska börda från 30- och 40-tal har hittills hållit dem tillbaka.

  Länk till Chris Forsne och Ledarsidorna;

  https://ledarsidorna.se/2017/01/chris-forsne-europa-tyskland-och-framtiden/

  Gillad av 1 person

  • Hedvig skriver:

   @ Sven Gunnar 23 januari, 2017 kl 09:20

   Och de yngre generationerna får på universitet och högskolor lära sig att Sverige har en avsevärd postkolonial skuld. Sverige bedrev bl a slavhandel och är skyldiga att betala slavarnas efterkommande generösa skadestånd.

   I en aktuell bok som tar upp den svenska slavhandeln ges en något mer nyanserad bild:

   http://www.svd.se/en-djupdykning-i-det-svenska-slaveriet

   Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Vi, dvs Vänstern, pratar ytterst LITE om den slavhandel som bedrivits i Mellanöstern…
    Ja snarare i praktiken fortfarande bedrivs!

    MAN har hämtat slavarbetare under hundratals år i Afrikanska länder,
    med ”man” då avser jag de Muslimska länderna…

    Hårt fysiskt arbete har ej stått högt i kurs där borta, det gör ej ett Herrefolk,
    då man mest sysslat med handel o krig…

    Gilla

 10. Hortensia skriver:

  Hmm, Patrik, jag håller för troligast, att svenska brevbärares ersättning i alla tider har kunnat ses som lön för vanligt, hederligt arbete snarare än som utsugning av de afrikanska kolonier Sverige aldrig har haft.

  När det gäller den förmenta skulden för andra europeiska länders kolonisering av den afrikanska kontinenten vågar jag påstå, att afrikanernas oerhörda nytta av Västvärldens forskning och framsteg – och vår benägenhet att omsorgsfullt och osjälviskt dela med oss av nya rön, bekosta utbildning och sjukvård samt att med fara för liv och lem handgripligen bekämpa diverse farsoter och ofred mm – med råge har reglerat den ”skulden”.

  Kanske dags att Europa börjar fundera på möjligheten, att ställa ekonomiska krav på rika afrikanska länder, att solidariskt ersätta oss för den ekonomiska och kulturella, sannolikt irreparabla skada ointegrerbart invasiva migranter nu orsakar våra länder? Det borde kunna motivera dem, att börja ta rimligt ansvar för hela befolkningens framtid inom den egna kontinenten.

  Angående ”rasism” hade tillgång till dagens DNA-teknik tveklöst underlättat Carl von Linnés idoga arbete, när han beskrev verkligheten som han såg den på 1700-talet. Kanske dags att vi slutar låta samvetet skymma blicken när vi ser oss omkring i världen på 2000-talet?

  ”Afrikaner var flegmatiska, svarta, långsamma, avslappnade och försumliga. Asiater var melankoliska, gula, stela, allvarliga och giriga. Européerna var bleka, muskulösa, snabba, smarta och uppfinningsrika.”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_von_Linn%C3%A9#M.C3.A4nniskosl.C3.A4ktet

  Gillad av 1 person

 11. Hovs-hallar skriver:

  Patrik, du beskriver kort och kärnfullt hur man historiskt sett på ”u-länderna”.
  Och det synsätt som nu tycks dominera är vänsterns: Man påstår att Väst ”sugit ut” resten av världen och att vi nu har en kollektiv skuld för detta.

  Vilket är nonsens. Väst har visst utnyttjat sitt tekniska övertag, men samtidigt även gjort oerhört mycket för att sprida sin kunskap och sin teknik över resten av världen. Ex-vis var fransmännen mycket angelägna att ge sina koloniers befolkning tillgång till modern sjukvård.

  Vänsterns skuldfixering är inte bara nonsens, utan dessutom farligt och destruktivt nonsens. Attityden leder till att vi blir paralyserade och oförmögna att försvara vår egen kultur då den börjar hotas utifrån.

  Sverige klarar kort sagt inte en extrem massinvandring från för oss främmande kulturer, där våra egna hävdvunna förhållningssätt hotar att urholkas och i förlängningen helt försvinna.

  Islam är en både destruktiv och extremt aggressiv ideologi, som är konstruerad med ETT enda syfte: att HÄRSKA! Islamismen, alltså den politiserande delen av islam, är vår tids nazism. Samma förhärligande av våldet, samma arroganta syn på de ”andra” dvs. de ”otrogna” — alltså vi icke-muslimer. Den som inte är muslim ses som en sämre sorts människa, helt enkelt.

  Företrädare för en sådan ideologi borde aldrig ha släppts in i Sverige — och om Tage Erlanders kloka pragmatism från 1950-talet fått råda skulle vi heller inte ha gjort detta fatala misstag.

  Men han efterträddes av den halvgalne idealisten Palme, en företrädare för den nya vänstern med dess ovannämnda självdestruktiva idéer. Och på den vägen är det.

  Gillad av 2 personer

  • Gösta Oscarsson skriver:

   Hovs-Hallar!

   Jovisst ”vi” har ”levererat” en hel del.

   Jobbade några år i början av 80-talet i Zambia. Fick tag i beräkningar över landets befolkning ca 1870 (då engelsmännen tog över). Bedömningen var att man kanske hade haft ca en halv miljon invånare. 1980 hade man ca sex miljoner. Om landet inte hade koloniserats så hade man troligen fortfarande haft ca 500.000 (jfr PS nedan!). Kolonialisterna/administratörerna gjorde alltså livet lite drägligare och folket sextonfaldigades. Och det var väl inte så dumt för dom som överlevde?

   Problemet är att den första delen av ”the demografic transition” (dvs den sjunkande barnadödligheten) skedde genom påverkan utifrån. Av någon anledning så väntar vi fortfarande på det andra momentet (dvs den sjunkande fertiliteten). Möjligen har kolonialismen gjort att överlevnaden ökade utan att ”folket” hade den nödvändiga mognaden?? (Vad vi nu kan mena med ”mognad”.)

   PS Tankexperimentet att Zambia skulle ha legat opåverkat från 1870 till 1980 påminner mig om Huxleys Brave New World. I världen 5000 år efter Ford så har man behållit vissa områden i Sydamerika, där människorna bakom rejäla murar får leva enligt antika regler (dvs ungefär som nu). Dramatiken i boken byggs under genom att en ung man från denna värld introduceras i the new world. Han älskar bl.a. Shakespear och det går helt följdriktigt åt helvete för honom.

   Gillad av 3 personer

 12. Hedvig skriver:

  När och hur försvann maktetablissemangets (politiker, ämbetsmän och media) ansvar för och försvar av de individuella rättigheter och skyldigheter, som byggde och upprätthöll vårt svenska sekulärt demokratiska välfärdssamhälle?
  Vi har fortfarande ett högskattesamhälle men den välfärd och demokratiska frihet, som befolkningen under lång tid tagit för given, rinner nu i allt snabbare takt ur det svenska statskommunala blodomloppet.

  Gillad av 2 personer

 13. JoPe skriver:

  För oss som bor i mångkulturella småkommuner väntar en dyster framtid.
  Nybro har haft en väldigt negativ utveckling under de senaste två åren. Idag har lilla Nybro kommun hela 420 personer som befinner sig i etableringsreformen och antalet ökar med 10-30 personer varje månad. Hur många av dessa kommer kunna försörja sig själva efter 24 månader i etableringsreformen? 5 procent
  För närvarande stöttar staten, men den tvår snart sin händer och lägger försörjningsbördan på kommuninnevånarna som inte bjudit in berikarna.

  Läs den skrämmande statistiken på bloggen:
  http://mobil.thoralf.bloggplatsen.se/2017/01/23/11409614-nybro-kommun/

  Gillad av 1 person

 14. phnordin skriver:

  Vilket är det land eller nation som inte använt slavhandel för sin ekonomi? Alltsedan Herodotos har denna form av exploatering förekommit i Afrika, Asien, Europa m.fl. Att slavhandel upphörde under 1800 -talet är mest att tillskriva upplysta européer.

  Gilla

 15. Hortensia skriver:

  På tal om ångest:

  ”Ämne: Barnvåldtäkten på flyktingboendet på Uppegårdsgatan 2 !
  Hej Ulf,
  Jag vill veta hur du som ordförande i kommunstyrelsen tänker gå vidare med att det är ett
  flyktingboende placerat vägg i vägg med en förskola med barn i åldrarna 1-5 år, där två utav
  dom boende på förläggningen just nu sitter häktade på sannolika skäl misstänka för
  VÅLDTÄKT mot barn!
  När detta boendet startades upp så hölls det möte med förskolechefen på Dalsjögården samt
  med representanter från flyktinghemmet där det gavs garantier för att detta INTE var några
  barn med riskbeteenden som vi föräldrar behöver oroa oss för! Idag får jag läsa på BT om
  vad som hänt, INNAN förskolechefen går ut med information om detta? Jag får alltså läsa
  mig till en sådan här oroväckande och förskräcklig nyhet i media FÖRE jag får det ifrån
  ansvarig förskolechef. Det är under all kritik!”

  http://www.friatider.se/boende-for-flyktingbarn-oppnades-vagg-i-vagg-med-dagis

  😦

  Gilla

 16. Anna skriver:

  Jag har till min förskräckelse upptäckt att jag mer och mer längtar tillbaka till tiden för järnridån och diverse diktatorer i mellanösten. Det var lugnare i Sverige då-trots att vi alla ville se järnridån falla och att diktatorerna skulle försvinna. Hemskt av mig att tänka så, men ju mer jag ser av det kaos som öststater och mellanöstern skapade komma in i Sverige och bli ”bofast” här, desto mer får jag en allt starkare nostalgisk önskan om tillbaka till sjuttiotalet….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.