DGS-TV Avsnitt 8, med Tino Sanandaji

skarmavbild-2017-01-06-kl-11-07-27

Klicka på bilden för att se programmet.
PODCAST: Ladda ner som mp3 eller lyssna på Soundcloud.

I det åttonde avsnittet av DGS-TV gästas Patrik av Tino Sanandaji, fil. dr. i ekonomi från Universitet i Chicago och forskare vid Institutet för ekonomisk-historisk och företagshistorisk forskning i Stockholm. Han forskar framförallt om incitamentens roll när det gäller ekonomisk utveckling.

Tino Sanandaji är också aktiv i den svenska migrationsdebatten. Han har bland annat skrivit en uppföljning till dåvarande Folkpartiets rapportserie om utanförskapsområden i Sverige tillsammans med Patrik. Rapporten gavs ut av Den Nya Välfärden.

I detta avsnitt diskuteras utanförskapsområden, invandrares etablering på arbetsmarknaden och varför partier av alla kulörer verkar låta deras ideologi gå före verklighet när det kommer till just invandring.

Tino Sanandaji är aktuell med den nyutkomna boken Massutmaning – Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende.