Vakna, tjejer

8-26-13_11971

Patrik Engellau

När man läser Mohamed Omars och Magnus Norells och Adonis, bara för att nämna några bemärkta namn, texter om islam så blir man rädd för vad som skulle hända om den religionen fick ett rejält inflytande i ett land som Sverige. Jag tror att dessa författares varningar ska tas på allvar och att svensk politik bör läggas om i syfte att begränsa detta inflytande i stället för att uppmuntra det (som jag tycker att vi gör).

Men jag kan ju ha fel. Det vore inte första gången. Det kan hända att islam, om det fick ordentligt fäste i svensk politik, inte alls skulle visa sig så radikalt som poeten Adonis uppmuntrar oss att tro. Det kanske inte alls vore så farligt med lite moderat sharia. Vi kanske bara skulle behöva ruska lite på oss och anpassa oss till ett annorlunda, men fullt uthärdligt läge.

Igår läste jag den franske författaren Michel Houellebecqs roman Underkastelse. Den handlar om att det islamska franska partiet Muslimska broderskapet vinner valet 2022 eftersom högern och vänstern hellre ställer sig bakom muslimerna än bakom Front National. Boken handlar om hur den berömde och begåvade universitetsprofessorn i litteratur, ”François”, upplever förändringen i det franska samhället.

Det blir inte så mycket förändring annat än för några.

Frankrikes nye president, Muhammed Ben Abbes, är en moderat muslim. Han verkar inte tro på vare sig offentliga halshuggningar eller stening av äktenskapsbryterskor, utan genomför bara ett antal byråkratiska förändringar med omfattande ekonomiskt stöd från Saudiarabien.

I början blir det lite jobbigt för François, ty universitetsväsendet islamiseras vilket bland annat innebär att man måste vara muslim för att undervisa och det hade François inte tänkt bli. Men det gör inte så mycket för han får sin ålderspension med omedelbar verkan. De kollegor som å andra sidan går med på en snabb och smärtfri konvertering till islam får lönen tredubblad.

Sedan inför Ben Abbes någon sorts ekonomisk nyordning som bland annat innebär att småföretagare får betydligt bättre villkor medan storföretagen hålls tillbaka, vilket rubbar landets ekonomi en aning, men det verkar inte besvära François så särskilt.

Universitetsmyndigheterna har emellertid ett problem däri att åtskilliga franska professorer, liksom François, avstått från att konvertera till islam så det blir knepigt med personalförsörjningen på lärosätena. Den berömde och begåvade François blir utsatt för en charm- och smickerkampanj av statssekreteraren för universitetsväsendet i syfte att förmå honom att återinträda i tjänst.

Tja, François tänker på erbjudandet ett tag och bestämmer sig sedan för att acceptera. Han får sin tredubblade lön och dessutom tre hustrur som myndigheterna på något vis trollar fram på förslag av skickliga äktenskapsmäklerskor. Alla bemärkta män får hustrur från myndigheten, till och med Loiseleur, själva inbegreppet för den förvirrade och tafatte professorn, som aldrig tidigare på egen hand lyckats greja sig en kvinna. Statssekreteraren förklarar att månggiftet förädlar rasen, ty framstående män har särskilt värdefulla anlag som inte fullt skulle komma att utnyttjas om svagare män kunde befolka världen med sin avkomma.

François gillar tanken att få tre hustrur, men han tycker det är trist att inte längre ha några kvinnliga studenter eftersom kvinnor inte behöver studera så mycket i det muslimska Frankrike, de ska ju ändå bli hemmafruar. Under burkan bär de raffset för att hetsa upp sina äkta män i hemmets lugna vrå.

Jaha, detta var en framtidsstudie om hur det kan bli vid ett maktövertagande av det moderata islam. Om det i verkligheten skulle bli på det viset ifall den snälla, icke-militanta sortens muslimerna tog över vet varken jag eller Michel Houellebecq eller vårt lands alla feminister. Men jag fattar inte varför Sveriges kvinnor inte oroar sig mer för framtidsutsikterna. Det här var ändå bara den milda formen av islam.

117 reaktioner på ”Vakna, tjejer

 1. JAN BENGTSSON skriver:

  Sätt ner foten tjejer!

  Allt Ni vunnit i jämställdhet kan försvinna snabbare än en avlöning…

  Nåja, det tar nog lite längre!

  Men de stora förlorarna blir garanterat KVINNORNA!

  fast Burkan värmer kanske på vintern)

  Liked by 2 people

  • Stefan Rudmark skriver:

   Michel Houellebecq’s bok är en variant på den långsamkokta grodan. Eller prosan från pastor Martin Niemöller (1892–1984).
   ”I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;
   Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
   Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
   Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.”

   Liked by 1 person

 2. Cmmk skriver:

  Religionsfriheten trumfar det mesta. Verkar omöjligt att helt enkelt förbjuda Islam inom ett lands gränser.

  Återigen: om Adolf hade påstått sig vara profet och Mein Kampf var guds ord direkt nedtecknade av AH under hans tid i fängelset, hade nationalsocialismen då inte kunnat förbjudas?

  Liked by 2 people

  • Gösta Svensson skriver:

   Man kan inte förbjuda dåliga tankar och åsikter utan att inrätta den värsta formen av diktatur man kan tänka sig. Så glöm det!

   Däremot kan man låta bli att ge ekonomiskt stöd till föreningar (religiösa eller politiska eller whatever, spelar ingen roll) som förespråkar en utveckling som går alltför mycket på tvärs mot vad vi riktiga svenskar vill ha.

   Man kan låta bli att importera hundratusentals individer som har fått sina nervbanor i hjärnan felprogrammerade genom att de från födseln marinerats i felaktigt tänkande.

   Man kan utvisa individer som visar att de inte förstått vilka ramar vi svenskar anser att skall hålla sig inom om man skall betraktas som en anständig människa (såvida det inte endast har ett svensk medborgarskap förstås).

   Man kan frysa pengar som pytsas in till muslimska projekt i Sverige från islamiska diktaturer som tex Saudiarabien.

   Man kan frysa bistånd till länder som inte efterlever vissa minimikrav då det gäller att respektera vissa saker som vi anser vara självklara, tex som att man inte skall döda homosexuella eller ateister.

   Allt detta kan vi enkelt göra om vi får en regering som inte består av ett gäng jubelåsnor med ryggrad av mjukost och IQ lägre än mitt skonummer. Det vore fullt möjligt! Trump får gärna ta över Sverige så kan vi kanske få det så. Vi kan bli den 51:a delstaten. Trump för President!

   Liked by 3 people

  • Fredrik Östman skriver:

   Det där är dumheter. Förbjuder vi scharia kommer ingen kunna vara muslim längre på ett muslimskt sätt. Med ”religion” har aldrig kombinationen av muslimsk andlighet och riter å ena sidan och muslimskt världsligt välde avsetts. Islam är en liten religion med enorma världsliga anspråk. Bara den förra delen omfattas av religionsfrihet.

   Gilla

 3. malmobon skriver:

  Jag är från Malmö och har lärt känna många muslimer, som är mina vänner. Varit nära dessa i 5 år. Varit i Islamisk Centers moské och träffat han som äger den.
  För att förstå ideologin islam måste man läsa haditer, Koranen och förstå hur den indoktrinerar
  muslimerna.
  Det första ett muslimskt barn får höra är en vers från Koranen. Sedan är det bönerna 5 gånger om dagen. Tänk er själv in i att suggestera sig själv i något genom sin barndom och vuxen ålder.
  Jag har ibland testat dessa muslimer genom olika frågor. Ex. varför måste deras kvinnor täcka sig. En svarade för att han inte vill att ha problem med svartsjuka. En annan svarade att det är hans fru och han vill inte att andra män tittar på ”hans” kvinna.
  Även står det så i Koranen att kvinnan skall inte ha en svajande gång och skylla sig.
  Det är i texterna som finns i Koranen som vi ”otrogna” måste förstå. I annat fall kommer vi inte längre. Då går det inte diskutera radikal eller moderat muslim eller islam.
  Koranen får inte ändras. Kan aldrig förändras. Är ett manifest.
  Om vi säger att cigaretter kommit som ny produkt idag, så hade den klassats som drog.
  Islam är en form av drog.
  Islams mål är världsherravälde och införa sharialagar. Därom råder ingen tvekan.
  Den lever och frodas just nu i västvärlden genom att ta små steg mot vad islam vill.
  Infiltrerar politiken, media, samhällsfunktioner.
  I moskéerna i Malmö och dessa är många talas det om hur dem skall ta över Malmö.
  Hjälps fram av Socialdemokraterna och Sydsvenskan.
  Börja med läs texterna i Koranen så tar vi det därifrån.
  Kom ihåg att muslimer har sitt eget FN. Kairodeklarationen. Läs den.
  Jag startade med Twitter i början av 2015 just för att jag ser vad som kommer.
  Islam är islam. Hade jag varit Patrik så hade jag ringt Carl P Herslow på tel 040-120212 och
  diskuterat islam. Han har skrivit en bok är den som jag vet är mest kunnig om islam i Malmö.
  2009 varnade Jimmie Åkesson för islam. Nu hör jag inget mer från honom om denna ideologi.
  Kan vara klokt men de finns många inom SD som har denna kunskap , men inte mer än Carl P Herslow. Sänder i närradio varje dag och går att lyssna på genom webradio. http://www.skanepartiet.org. Går även ringa direkt ut i radion och diskutera politik. Samma nr som ovan. 08.00-10.30 vardagar.
  Tyvärr har han fel sätt och metoder just nu. I annat fall hade Skåne varit på väg mot självständighet. Finns dock en plan för framtiden om detta, men inte aktuellt för mig just nu.
  Vill avvakta hur valet går 2018 och hur SD agerar. Stöder därför SD just nu.

  Liked by 5 people

  • Cmmk skriver:

   Jag befarar att svensken i gemen har fått sin bild om islam av våra ”folkbildande” journalister. Här är ett citat från ett annat forum:

   ” … när jag påstår att Jihad, pedofili och en del andra saker som görs i en förvrängd variant av Islam är förkastligt … ”

   Notera ordet ”förvrängd”! Folk tror att Islam är ”fredens” gulliga religion och några extremister (typ Jehovas vittnen eller Amish) försöker ställa till det.

   Gilla

 4. Min strand på ett vykort skriver:

  Jo jag dristade mig vid en middag att säga något i still med att svenska kvinnor inte var speciellt smarta för det är ju de som drabbas värst. Det föll inte i god jord, jag gjorde fyra fel, ett jag hade inte samma åsikt som alla andra, två de hade inte tänkt på detta förr, tre jag sade något ofördelaktigt om kvinnor och fyra jag pekade på invandrarna som ett problem och antydde att problemet vad mina bordskamraters hållning. Detta ändå i ett sällskap som är tämligen negativt till Sveriges utveckling.

  Jag brukar som regel alltid hoppa över youtube videos med våld och upplopp och avrättningar men tycker ändå att den ljusshow som bjöds på Möllan i Malmö som visades på annat ställe på denna blogg från nyår säger mer än tusen ord. Vi ser där Sveriges framtid och jag hävdar med bestämdhet att Sveriges problem skulle lösas ganska snabbt om bara Stockholmarna inte bodde i Stockholm. Hade våra politiker och journalister bott vid Möllan så hade alla försökt lösa detta. Herregud min mormor bodde vid Möllan, jag är glad att hon slapp se detta.

  Liked by 8 people

  • peosahlin skriver:

   Finns det inga Malmöpolitiker, som bor nära Möllan? Varför måste alltid Stockholm och de flesta andra kommunerna i Sverige lösa Malmös problem?

   Gilla

   • Göran skriver:

    Bra fråga. Själv hävdar jag att problemen uppstår på grund av det som bor på en plats inte tillåts lösa problemen.

    Gilla

   • Min strand på ett vykort skriver:

    Det är tyvärr inte Malmö kommun som bestämmer över Sveriges invandringspolitik, om hycklarna i Stockholm hade utsatts på samma sätt så hade detta fått ett snabbt slut, men som Reinfeldt observerade, Sverige är stort. Sen vill jag inte försvara Malmös kommunalpolitiker, de är också usla. Varje land med vett hade satt in vattenkanoner på Möllan.

    Gilla

   • Gösta Svensson skriver:

    Jag skulle gärna vara delaktig att lösa problemen i min hemstad Malmö. Jag tror dock att det skulle bli lite hopplöst att slåss både mot Malmös unga fyrverkerijihadister, nationella insatsstyrkan och SOG samtidigt. Allt ont kommer inte från Stockholm, men det mesta av huvudidiotin har ju koncentrerats dit. Det är ju trots allt vår huvudstad (än å länge).

    Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Min strand på ett vykort 3 januari, 2017 kl 06:41

   Upplysta svenska kvinnor som slängt sina ideologiska skygglappar, känner naturligtvis till att den svenska sekulära demokratin, där yttrande-, tryck- och mötesfriheter utgör en hörnsten, allvarligt hotas av den nya faktaresistenta och identitetspolitiska tidsandan. Till det kommer att våra naiva styrande politiker och institutioner kritiklöst öppnar den svenska famnen för allt fler demokratifientliga, islamistiska moskéer och kulturinstitutioner.

   Läs bara den här artikeln av den självkritiske S-bloggaren Johan Westerholm:

   http://ledarsidorna.se/2017/01/samordning-utan-ansvar-och-utan-samordning/

   Liked by 1 person

   • Min strand på ett gymkort skriver:

    Tyvärr är de väsentligt färre än männen trots att det redan är uppenbart att de drabbas värre.

    Gilla

 5. Göran Fredriksson skriver:

  Det ligger i mansgenerna att försvara reviret. I kvinnogenerna att underkasta sig de starkaste för att gynna avkomman.

  Slutsatsen blir att om statens grundläggande funktioner, yttre och inre säkerhet, sköts på sätt som typiskt är på kvinnors vis så eroderar både polis och försvar på det sätt som på kort tid redan har blivit verklighet i Sverige. Det blir allt tydligare att en stat där säkerheten sköts enligt feministiska principer är inte hållbar.

  Detta utesluter inte att vissa kvinnor passar utmärkt för att arbeta med säkerhetsfrågor. Även om förståelsen för dessa frågor, så som det framgår av exemplet Sverige, är avsevärt lägre bland kvinnor (vilket alla nog redan visste) än bland män är spridningen runt typvärdena nog normalfördelade och normalfördelningskurvorna överlappar varandra.

  Det gäller således i första hand att vara noga med att få rätt ”man” på rätt plats. Annika Nordgren Christensen, f.d. miljöpartist(!), är t.ex. väl skickad för att arbeta med säkerhetsfrågor medan rikspolischefen Dan Eliasson är en katastrof på den befattningen men som skulle vara godtagbar som daghemsföreståndare.

  Liked by 8 people

  • Ingrid Wahlén skriver:

   Göran Fredriksson, från vilken planet kommer du? Vi lever år 2017 och inte anno 1217, vilket man kan tro när man läser ditt inlägg. Det är tydligt att vissa är i total avsaknad av mansgener och borde skaffa sig desamma och bli män.

   Gilla

   • Göran skriver:

    Kan du inte komma med något konkret argument, Ingrid. Det skulle vara mer intressant.

    Själv tycker jag, som kommer från Pluto, att ett problem för kvinnor idag är att kvinnor inte får vara kvinnor, vilket leder till att kvinnor mår så psykiskt dåligt idag. Generellt mår kvinnor bättre om de har ett förhållande med en manlig man.

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    @Ingrid
    Hade endast de svenska männens röster de senaste femtio åren räknats så hade denna katastrof stoppats för länge sedan. Det var fel av oss män att låta kvinnor bestämma om saker som ni helt enkelt inte är utrustade för att bestämma om. Jag förstår inte varför det här ens är kontroversiellt? Kvinnor har ej utkämpat krig. De har inte instinkter för att skydda gränsen. Därför bör de ej vara involverade i det. För då går det såhär som det har gått i sverige.

    Men för all del. Dit saker barkar så går vi mot failed state och krigsherrevälde. Eller klan eller gängvälde. Eller möjligen kalifat. I vilket fall så kommer kvinnlig politisk makt över centralmakten upphöra. Det var ett stort misstag att tillåta det från början.

    Samtidigt så har vi människor ett behov av social trygghet bortanför vad en ensam familj kan erbjuda. Det är bara det att detta slutar i katastrof om det sköts centralt. Det hankade sig fram under några decennier när den industriella metoden endast fanns här i väst och varje arbetare här producerade hundra gånger mer än till exempel en indisk arbetare bara genom att gå till jobbet. Kort sagt, under den korta period i världshistorien och den del av världen där tillväxten och levnadsstandarden ökade allra mest någonsin. Detta är nu slut. Och då finns inte det överflöd som den här modellen byggde på. Och då är det enda möjliga att gå tillbaka till att erbjuda social trygghet på lokal nivå. Mellan människor som träffas regelbundet. Som har verkliga mänskliga band till varandra. Oavsett vad så är det här majoriteten av resurser kommer delas. Och här kommer kvinnor ha precis lika mycket makt som de alltid har haft. Ja, till och med 1217.

    Gilla

   • Undrande skriver:

    Ingrid Wahlén. Kan du utveckla resonemanget för en som inte förstår vad du vill ha sagt? Har Göran fel i sak och vad finns det i så fall för argument för det, gärna med källhänvisning? Med bra argument kan du kanske omvända mig som tror att Göran har rätt i att evolutionen har gett män och kvinnor olika roller när det gäller att säkerställa avkommans överlevnadschanser genom en arbetsfördelning (könsrollsordning) som innebär att männen i huvudsak sköter försörjning och försvar (jagar villebråd/karriär och försvarar revir/hemmet/nationen) och kvinnor i huvudsak sköter omvårdnaden om avkomman. Att vissa är i total avsaknad av mansgener (Y-kromosomer) torde vara en truism, då det per definition gäller kvinnor (inga Y-kromosomer). På vad sätt och av vilken anledning som kvinnor skulle skaffa sig Y-kromosomer får du gärna utveckla. Varför är det enligt dig dåligt att vara kvinna som ”borde skaffa sig desamma och bli män”? Mansgenen (Y-kromosomer) har stor betydelse för utsöndringen av testosteron. Tycker du kanske att män mer borde bejaka sina Y-kromosomer och bli mer testosteronstinna?

    Liked by 3 people

   • Göran Fredriksson skriver:

    Ingrid Wahlén. Jag antar att mina gener kommer från Mars. Gener ärver man.

    Till mansgenerna hör t.ex. de som gör att män och hankön i allmänhet hävdar revir och svarar för säkerhet inom ett geografiskt område, t.ex. en stat som också, men inte bara, kan fördela välfärd. En annan ”mansgen” gör att män ogillar en ny maktordning eller hierarki, men lätt anpassar sig till en ny sådan när den är ett faktum och hierarkierna har etablerats, Just nu utmanas den nuvarande maktordningen i Sverige och i Europa och det Patrik frågar sig är om kvinnorna inte inser detta. Så att vi tillsammans kan göra det som behövs i tid. För kvinnor kan det vara mer än en utebliven inkvotering på en styrelsepost som står på spel.

    Män kommer att således snabbt att anpassa sig när det behövs. Det blir en tippingpoint som på kort tid kan rasera det feministiska samhällsexperimentet för att kastas på historiens skräphög, redan när en ny hierarki ser ut att kunna bli ett faktum. Några män jag känner gillar det nya och har redan ”gått före” och anpassat sig frivilligt. De är mycket nöjda med den nya servicen i hemmet som följer. Den klassar ut både hemtjänst och RUT för hushållsnära tjänster. Det torde komma att gälla även för de män som behöver personliga assistenter och för de män som ingen kvinna vill leva med.

    Så tag Patriks uppmaning på allvar eller förklara vad svenska män inte förstår. Sakligt och utan sarkasmer. Att det inte är år 1217 nu är varken en förklaring eller ett argument.

    Liked by 4 people

   • MartinA skriver:

    @göran
    Det naturliga för en grupp män som har misslyckats att försvara sitt revir är att bli dödade. Det är också därför vi lägger större vikt vid det. Så nej, vi svenska män har ingen bättre situation om vi förlorar den här kampen. Ur kvinnornas perspektiv så får de helt enkelt tillgång till kraftfullare män. För dem finns det win-win aspekter på det här. Det är också därför de, över lag, är så ointresserade av att försvara gränsen.

    Gilla

  • Tobbe skriver:

   Stämmer. Om man tittar på olika staters framtoning ur ett genusperspektiv är t.ex. Ryssland en maskulin stat, vilket gäller många andra stater, medan Sverige har en feminin framtoning.
   Om vi vore ett paradexempel i framgång i vårt samhällsbygge skulle det eventuellt på längre sikt vara möjligt att i viss utsträckning kunna få gehör för ”den svenska modellen”, men handen på hjärtat – hur bra går det för oss? Dessutom – kom ihåg att vi inom utrikespolitiken har att förhandla med en lång rad länder som inte är särskilt jämställda.Vi lever inte i ett vacuum på jorden utan är en del av vår omvärld.
   Jämställdhet är för mig självklar såtillvida att alla ska ha samma möjligheter att forma sitt liv, sin karriär och sin framtid och i vårt samhälle ska alla självfallet åtnjuta samma respekt.
   Med undantag för bolagsstyrelser har kvinnorna till min glädje tagit alltmer plats, vilket jag vill sammankoppla med kvinnors goda studieresultat och därmed kompetens.
   Däremot tror jag inte på kvoteringar eller tokskruvade lösningar utan det är kompetens som ska vara den avgörande faktorn.
   Dessutom kanske vi behöver fundera över signalvärden vid skapandet av vissa instanser i samhällets basstruktur, som ex vis inom säkerhetsområdet. Här är det särskilt viktigt att dessa instanser, som utgör samhällets grundskelett, fungerar optimalt. De får inte svikta. Och det gör de nu.
   Förresten – vad är den svenska modellen?

   Liked by 1 person

   • CRL skriver:

    Jaa du Tobbe, ingen aning. Men av kommentarerna runt omkring att döma tycks den svenska modellen gått ut på att männen, mot bättre vetande, gav kvinnor rösträtt och därmed makten att styra hur männen, som satt/sitter vid makten skulle/ska styra landet. Sedan ser man till att ha ”feministiskt” drivna män (dvs de som fattat att det vi kvinnor egentligen vill ha är ett samhälle styrt av starka män som förtrycker oss, och inte de veklingar som låtit oss styra hur de ska styra) vid diverse makt-och chefredaktörsposter med förmåga att vrida på sanningen om läget i vårt land. Beklagligt att ingen anti-feministisk man tidigare insåg vartåt det barkade. Men till slut, när det börjar gå upp för den stackars gemene mannen, som med blott rösträtt inte besitter makt att ändra något (såsom vi kvinnor med vår rösträtt kunnat) och som dessutom under de feministiska chefredaktörernas försorg inte ens i tid insett att det fanns något att inse, sällar han sig till feministerna och propagerar för kvotering av kvinnor till maktposter. Detta så att han sedan, när det helvete vi kvinnor önskat oss äntligen med stormsteg närmar sig, kan åberopa diverse biologiska mekanismer till varför vi kvinnor förstört vårt land och varför vi har oss själva att skylla.
    Klart att den duperade maktlöse mannen blir putt av att vi kvinnor äntligen ser ut att få leva i enlighet med vår hemliga strävan: den att i unga år få stå brud och gömd under en härligt värmande burka när vargavintern slår till. Att slippa gå ut på egen hand utan sällskap, för att inte tala om euforin i att lyssna till tonerna av våra döttrars skrik när de med rostiga verktyg omskärs. Varje kvinnas dröm!

    För övrigt anser jag att ”feminismen” bör förgöras, för så mycket falskhet bor det där.

    Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Göran Fredriksson 3 januari, 2017 kl 07:12

   Kan försäkra dig om att det ligger i mina och mina medsystrars gener att försvara vår avkomma – till sista blodsdroppen! Vad har du för vanföreställningar om oss kvinnor egentligen?

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Det här blev ju väldigt märkligt. Här hör vi ständigt att vi ska sjunga Kumbaja och inte satsa på försvar och poliser. Alla feminister (hela regeringen och stor del av etablissemanget) vill ju att man ska tala alla tillrätta. Sen kommer Hedvig och säger att hon och hennes medsystrar kommer att försvara sina avkommor till sista blodsdroppen. Jag är rädd att det är hon och hennes medsystrars blodsdroppar som kommer att flyta. Sen kommer de unga männen från främmande kulturer att förlusta sig på deras avkomma.

    Gilla

   • Göran Fredriksson skriver:

    Hedvig. Jag har inte ifrågasatt att kvinnor vill försvara sin avkomma. Jämför t.ex. hur björnhonor med ungar gör. Sådana är det få björnhanar som vågar sig på.

    Men det ligger i de typiskt sett manliga generna även att försvara reviret och att upprätthålla säkerheten i detta. Så att kvinnorna inte skall behöva försvara varken sina barn till sista blodsdroppen eller sig själva när de lämnar hemmet.

    Som jag skrev inledningsvis finns det jag kallat ”mansgener” även hos kvinnor men i betydligt mindre omfattning. Men det är inte ett typiskt drag hos kvinnor att försvara reviret eftersom det aldrig har varit deras huvuduppgift någonsin.

    Liked by 1 person

   • Anders skriver:

    @Hedvig 13.05. Vad jag vet om medicinsk genetik? Troligen betydligt mer än du. Men nu rör ju inte frågeställningen medicinsk genetik utan evolutionsbiologi.

    Gilla

  • Ingrid Wahlén skriver:

   Göran Fredriksson skrev 3 januari, 2017 at 07:12. Din andra mening i inlägget: I kvinnogenerna att UNDERKASTA sig de starkaste för att gynna avkomman. Du skriver som en sann islamist som lever efter herdersnormer. Läs vad du själv skrivit och ni andra också. Det behövs ingen längre utläggning när det gäller detta. Man tar sig för pannan. Att bemöta så primitiva åsikter är helt bortkastat.

   Gilla

   • Gösta Svensson skriver:

    Problemet med Ingrid Wahlens kommentar är att hon i den endast uttrycker ilska över att Göran Fredriksson låter som en sann islamist, men inte på något sätt bemöter den problembeskrivning, att en alltför långt driven feminisering av ett samhälle gör att det blir sårbart inför angrepp som bygger på typiskt manliga förmågor och tänkande, som han lägger fram.

    För bara 6-8 år sedan skulle jag förmodligen ha avfärdat Fredrikssons hypotes som ren smörja, men efter allt som hänt de senare åren, både då det gäller kunskapen om hur det biologiska arvet spelar en större roll än många av oss önskat då det gäller människans beteende och utveckling, och då det gäller vad som hänt runt om mig och i de större sammanhangen nationellt och globalt, så anser jag att att Fredriksson resonemang måste tas med i beräkningen även om det känns obekvämt.

    Jag hade en diskussion häromveckan med två kvinnor rörande något som tangerade just detta. Vad som sades där bevisar ju ingenting på det stora hela, men som en pusselbit passade den väl in i denna insikt om hur kvinnligt resp manligt tänkande skiljer sig.

    Kvinnorna jag diskuterade med var totalt oförstående när jag försökte förklara att det finns en yttersta gräns där dina vackra principer och sk ”rättigheter” kan komma att prövas och utmanas på ett sådant sätt, att om man inte kan försvara dem med hot om våld och i värsta fall öppet våld, så kommer de inte att vara värda någonting. De förstod förmodligen öht inte hur jag menade utan framhärdade att man skulle ”prata” som att det ena utesluter det andra. Jag blev skrämd av deras attityd, även om jag som sagt har stött på den förut.

    Liked by 2 people

  • lottabo skriver:

   Vet du om att du nästan exakt har samma kvinnosyn som erkända islamsidor ger uttryck för?
   Kolla in:
   http://www.darulhadith.com/v2/sa-overtraffar-mannen-kvinnan/

   ”.. 1 – Intellektet. Mannens intellekt är starkare än kvinnans. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:
   ”Jag har inte sett någon med ett så nedsatt förstånd och en så nedsatt religion få en skarpsinnig man att förlora förståndet som de.” De sade: ”Vad är nedsatt med deras förstånd och religion?” Han svarade: ”Deras nedsatta förstånd ligger i att Allâh lät två kvinnors vittnesbörd motsvara en mans vittnesbörd.”

   Med din syn på kvinnor behövs inte islam i Sverige, du fixar det så bra själv.

   Gilla

  • lottabo skriver:

   Med män som Göran behövs inte islam.. han har nästan samma kvinnosyn.
   http://www.darulhadith.com/v2/sa-overtraffar-mannen-kvinnan/

   ”… Mannen har en högre grad än kvinnorna ur flera synvinklar; intellektet, fysiken, religionen, förmyndarskapet, försörjningen, arvet och gåvorna.

   1 – Intellektet. Mannens intellekt är starkare än kvinnans. Profeten (sallâ Allâhu ´alayhi wa sallam) sade:
   ”Jag har inte sett någon med ett så nedsatt förstånd och en så nedsatt religion få en skarpsinnig man att förlora förståndet som de.” De sade: ”Vad är nedsatt med deras förstånd och religion?” Han svarade: ”Deras nedsatta förstånd ligger i att Allâh lät två kvinnors vittnesbörd motsvara en mans vittnesbörd.”
   Grattis Göran!

   Gilla

   • MartinA skriver:

    @Lottabo
    Tja, åtminstone du skulle ju kunna börja med att gå en kurs i att läsa innantill? Göran angrep inte med ett ord kvinnors förstånd eller intellekt. Däremot ifrågasatte han kvinnors lämplighet att vara verksamma i och ansvariga för säkerhetsfrågor.

    Lämpligare än att visa att du redan läser islam vore ju om du istället citerade de ord där du menar att Göran angripit kvinnors intellekt? Är du själv verksam i säkerhetsbranchen? Tror du verkligen att kvinnor är lika lämpliga som militärer och poliser som män, för att ta ett exempel?

    Gilla

   • Ingrid Wahlén skriver:

    Till MARTINA,
    Göran F skriver följande: Det ligger i mansgenerna att försvara reviret. I kvinnogenerna att underkasta sig de starkaste för att gynna avkomman. Vad menar han med det? Inget svar. Däremot vill vissa att jag skall ha en längre utläggning om det han skrivit, men det är just den här punkten jag undrar över. Vad menas med att kvinnorna skall underkasta sig? Det är ju just detta som islamisterna står för med de hedersnormer som de ansluter sig till. Slavar underkastar sig, är det kvinnliga slavar han vill se? Var har han de vetenskapliga bevisen för att kvinnor skall underkasta sig p.g.a generna? I vilken vetenskaplig rapport står detta? Det är skrämmande att man kan skriva på det sättet i Sverige av idag. Man får hoppas att han tillhör den äldre generationen för om yngre män av idag har samma åsikter är vi illa ute. Det är inte bara män som försvarar reviret, det gör även kvinnor och de kan också försvara sig själva (med en kniv om så behövs).

    Gilla

 6. Tor Arne skriver:

  Den berömde egyptiske jesuitpresten Henri Boulad med klarspråk om islam i intervju med titel ”Den radikala islamismen är intet avvik, det är den mest traditionella formen för islam”

  ”Dom flesta muslimerna förkastar den radikala islamismen, men närs det kommer til kritan är det ekstremisterna som får sista ordet, därför att deras väktiga argument är inte dialogen, men geväret eller kniven.”

  (”La grande majorité des musulmans rejette l’islamisme radical, mais à la fin, ce sont les extrémistes qui ont le dernier mot, car leur argument décisif, ce n’est pas le dialogue, c’est le couteau ou le fusil…”)

  https://www.cath.ch/newsf/lislamisme-radical-nest-pas-une-deviation-cest-lislam-le-plus-traditionnel-lache-le-pere-henri-boulad/

  Liked by 1 person

 7. tomas skriver:

  Det land i Europa som kommer att hålla emot mot islamisering längst är Schweiz (direktdemokrati). Även landets bergiga läge gör det svårt att invadera, Hitler insåg det…

  Liked by 2 people

  • Klimathotet skriver:

   Schweiz är det mest beväpnade landet i Västeuropa. Det finns vapen i nästan varje hem då de har ett värnpliktsförsvar där alla schweiziska män deltar. De har också haft fred betydligt längre än Sverige och de deltar aldrig i militära insatser utomlands.

   Liked by 1 person

 8. Snofsan skriver:

  Oroa dig inte – visserligen sviker den svenska vänstern och vänsterfeministerna sina muslimska systrar, genom att samspela med manliga islamister

  Men

  den verkliga anledningen till islamismens våldsamhet i dessa dagar är att de muslimska männen förtvivlat kämpar för att behålla den makt de alla har – nämligen makten över sina egna kvinnor.

  Även i Sverige handlar försöken att skapa separata samhällen om att hålla kvar kvinnorna, men de ”röstar redan med fötterna”. De utbildar sig och lämnar männen efter sig. Det är ju helt enkelt så att för kvinnorna är det bättre ju svenskare de blir – därför utbildar de sig!

  Om några år kommer de unga männen att upptäcka att de valt fel väg – de måste också satsa på utbildning!

  Gilla

  • Gösta Svensson skriver:

   @Snofsan
   Du tror på en slags inrr kraft i människan att hon till slut skall välja det ”vettiga”. Jag vill inte låta som en förbannad värderelativist, men att detta ”rätta” verkligen skulle vara det rätta och att det skulle vara en så pass stark inre kraft att det till slut alltid vinner, det litar jag inte riktigt på. Jo kanske i ett, låt säga, tusenårsperspektiv kommer utvecklingen ändå gå mot en bättre värld för alla, kanske! Men i vårt korta perspektiv där vi kan greppa en del av den tid som fanns innan vi föddes, kanske tillbaka till den tid våra föräldrar och dera föräldrar berättat för oss om, och där vi även hjälpligt kan föreställa oss hur våra barn kommer att ha det ett eller två decennier efter vår död, i det perspektivet kan vad som helst hända, och just nu ser det riktigt mörkt ut, bla pga islam.

   Gilla

 9. Fredrik Östman skriver:

  Svenskarna är hjärntvättade i ideologi. Dagens Sverige just nu är Likaren för alla tidigare samhällen, alla samhällen utanför Sverige och för framtiden. Det definierar operativt de universella mänskliga rättigheterna. Detta innebär för de hjärntvättade en komplett blindhet för historia, en komplett blindhet för kultur och kulturella skillnader och en komplett blindhet för varje vision om hur det kommer att se ut i framtiden.

  Skulle verkligheten trots allt tränga för nära hamnar svensken i kognitiv dissonans. När karta och verklighet inte passar ihop måste något ge efter, och det är i allmänhet verkligheten. En ny verklighet hallucineras fram som passar till den egna uppfattningen. Därför kan även en kvinna som brutalt mångfaldsberikats likväl fortsätta att stöda den rådande politiken.

  Media levererar byggstenar för den personliga hallucinationen: genom att mörka och ljuga, genom att kalla utlänningar svenskar, genom att kalla alla överfall enkilda händelser, genom att hävda att manliga svenskar brukade våldta och misshandla precis lika mycket förut som de okända utländska snuskgubbarna gör nu, genom att framställa en militär invasion av främmande krigsmän som en serie enskilda brott, brott som endast beror på att vissa svenska medelålders vita män ännu motarbetar det multikuturella paradiset på jorden, det tusenåra riket, där inga konflikter förekommer och alla lever i frid med varandra som djuren i Fantomens Eden.

  Liked by 3 people

   • Fredrik Östman skriver:

    Hedvig, din blick är för kort. Skolan är bara ett instrument. Det är socialismen som ligger bakom. Sossarna har medvetet och avsiktligt förstört skolan. De har betraktat skolan som en del av problemet, inte som en del av lösningen. I det socialistiska samhället finns inga konflikter och inga problem. Då behöver man inte heller plåga sig i skolbänken. Den socialistiska skolan har vi fått, eftersom skolan nu en gång råder under statens direkta maktutövande. Resten av samhället tvekar ännu, och starkare krafter verkar på det i sin riktning, mot kalifatet. Failed state.

    Här förklarar Samuel Sirén de olika inställningarna till våld med hjälp av stereotyperna Ghandi, Thatcher och Pacifisten:

    http://www.samuelsiren.com/pacix.php

    Som alla förstår kan Pacifister aldrig överleva ett samlat angrepp från t.ex. politisk islam.

    Gilla

  • Thor skriver:

   Ligger mycket i det du skriver. Får mig att tänka på kvinnan som blev våldtagen av en asylsökande irakier i sovvagn på norrlandståget. När irakiern gripits får kvinnan byxångest och överväger att dra tillbaka sitt påstående om våldtäkt: ”Tänk om han blir utvisad?”

   Liked by 1 person

 10. Gunilla skriver:

  Tanken att det kanske inte blir så farligt är det farligaste som finns. Men det är så som fientliga krafter tar över ett land med godtrogna, naiva och lata människor som hellre inbillar sig än klarar att se verkligen för då måste de ta itu med den och kämpa mot den. Så går ett ‘oblodigt’ maktövertagande till. Och, tack och lov, tror jag ändå att många tjejer begriper faran. Dessa män, som kallar sig pojkar, och tror att de ska få en svensk tjej att gifta sig med, får inga tjejer i Sverige. De hamnar oftast bakom galler i stället.

  Liked by 5 people

 11. En normbrytande kropp skriver:

  Sveriges feminister kan ni bortse från. De är marxister i tanttrosor som lever under vanföreställningen att feministerna på något oklart sätt kommer att vinna på att stödja islamisterna.

  Vad jag inte begriper är varför vanligtvis intelligenta människor i socialgrupp ett tiger still. Det som inom kort kommer är skattehöjningar motsvarande de som lanserades under 1970-talet.
  Vi talar om skatter av konfiskatorisk höjd för att försörja en bidragsberoende till stora delar etnisk underklass om ca en miljon människor. Denna underklass är främmande för våra värderingar och är inte motiverade att leva som underbetald tjänsteklass.

  Vi har en kort period om några år på oss att stoppa anhöriginvandringen och repatriera de som inte slagit djupa rötter i landet.

  Ta en funderare på detta innan ni skyndar iväg till kontoret.

  Liked by 15 people

  • Rune Nilsson skriver:

   Precis! De som arbetar på diverse kontor har nog inte detta klart för sig? i lika mån som de som arbetar på fabrikerna.

   Gilla

  • Janne Andersson skriver:

   Ylva Johansson och Löfvén tror att lågutbildade muslimer nöjer sig med ”enkla jobb”.

   Helt fel.

   Muslimer vill inte degraderas till tjänstehjon.

   Svensk ekonomi kommer att kollapsa och skattehöjningarna kommer bli omfattande.

   Massinvasionen av muslimska lågutbildade asylsökare kommer att kosta de svenska skattebetalarna enorma belopp.

   Och den generella välfärden kommer att långsamt vittra ner.

   Det kostar att vara en humanitär stormakt.

   Liked by 2 people

   • Göran skriver:

    Det går runt 9 personer per varje enkelt jobb. Vad ska de övriga 8 jobba med?

    I verkligheten finns det oändligt antal jobb i Sverige. Det begränsas dock av fackföreningar, lagar, regler och politiker.

    Liked by 2 people

 12. Staffan Persson skriver:

  När det gäller islam är det bara de krafter som brukar kallas högerpopulistiska som har en realistisk inställning. De som kallas liberala är här för aningslösa. Islam, även dess ”milda” form -som egentligen är en sorts lättja, eller avfall- utgör ett hot mot västerlandet mot bakgrund av folkökningen hos dem/stagnationen hos oss, värdekrisen eller värdeslappheten hos oss, statens/institutionernas relativa försvagning hos oss , migrationstrycket, konflikterna i Mellanöstern och radikaliseringen därav. Storhaugs” Islam, den elfte landsplågan ” är en ögonöppnare och ger en solid bakgrund.

  Liked by 2 people

 13. Jan Ahlström skriver:

  Som vanligt bra Patrik och god fortsättning på 2017.
  Så kan det gå om inte vår statsminister och övriga med skygglappar inte vaknar upp och ser vad som är väg. Vad som förvånar mig är att alla som kallar sig för feminister inte drar näven i bordet och säger ifrån när det gäller islamiseringen av landet, de flesta av dem har väl döttrar som man borde ta mer hänsyn till än att vara pk och inte våga ta ställning. Eller tar man ställning för islam?
  En återgång till vad som gällde före delade badtider mm är ett måste.
  Det talas,med hög svansföring, om värdegrund allas lika värde osv osv men försök att se vad som pågår runt hörnet.

  Liked by 1 person

 14. Stefan Sewall skriver:

  Det är en paradox större än Molotov-Ribbentrop pakten att vänsterfeministerna i Sverige inte totalfördömer allt vad islam heter och kämpar med näbbstövlar och klor emot detta deras största fiende och största hot. Det är helt häpnadsväckande.

  Kvinnor har aldrig varit så hotade som idag i Sverige. Även under stenåldern och vikingatiden hade kvinnor det troligen bättre och mer jämställt i norden jämfört med islams kvinnoförtryck.

  Liked by 3 people

  • Jaxel skriver:

   Det går inte att undgå att undra över vad som driver de så kallade feminister vilka är de hörs mest i debatten, typ Gudrun Schyman. Inte kan det vara en strävan efter ett samhälle som är jämställt och respekterar kvinnors välbefinnande och frihet i alla fall. Manshat?? (Om mannen i fråga är en typisk svensk heterosexuell dito.)

   Gilla

 15. Hovs-Hallar skriver:

  Har hört talas om Houellebecqs bok men inte läst den. Tycker den verkar något fånig, då ett muslimskt maktövertagande knappast skulle te sig så idylliskt i verkligheten. Snarare tror jag på ett scenario med inbördeskrig liknande Libanon för några decennier sedan, där islamsidans fästen utgår från de områden där man redan idag hävdar överhöghet och polisen inte törs mucka emot.
  I boken tycks det såkallade ”moderata” (alltså inte våldsbenägna) muslimerna dominera men det tror jag inte heller på. Snarare en kärna av mordiska fanatiker liknande IS.

  Gilla

  • Göran skriver:

   Islamiseringen gå med små steg. Det kan vara långsamma steg eller kvicka steg. Trots att det smygs på oss i Sverige är nog inbördeskrig ett troligt scenario.

   Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Hovs-Hallar 3 januari, 2017 kl 09:14

   Frågan är vilken muslimsk riktning som kan kallas ”moderat” islam? Om vi tar det största muslimska landet Indonesien som exempel, vill en bedövande stor majoritet av befolkningen, att det ska vara förenat med dödsstraff att lämna islam. – Varken särskilt moderat eller civiliserat!

   Gilla

 16. BjörnS skriver:

  Det är nästan lite förvånande att det inte uppkommit något islamistiskt parti i Sverige, väljarunderlaget tycks ju finnas. Själv misstänker jag stt det beror på att den sekund ett sådant parti bildas kommer (a) de andra partierna att vilja minska immigrationen eftersom det då uppenbarligen undergräver deras maktställning och (b) stora delar av befolkningen att börja se Islam som ett konkret problem. Det är alltså smartare att infiltrera MP och S.

  Personligen tycker jag att vi ska spela en tit-for-tat (lika för lika) med den islamska världen: den dagen de tillåter kristen missionering och omfattande nybyggnation av kyrkor med utländska pengar så gör vi det också. Tills dess bör nolltolerans mot Islam gälla.

  Liked by 2 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Har du kunnat undvika att höra talas om hizb-ut-tahrir?

   Man har en långsiktig agenda, att införa Sharialag i Sverige…

   Partiet finns redan, men flyger än så länge lågt under radarn,
   till man uppnår en kritisk massa…

   Minst 10 % röstunderlag krävs nog, innan man kastar av Burkan!

   Då lär kravmaskinerna agera!

   Med selektiv religiös/kulturell invandring som nu, lägg därtill hög nativitet,
   så kommer den dagen långt snabbare än någon kan ana!

   Liked by 1 person

 17. oppti skriver:

  Forskning inom islamska världen?
  Är inte allt förutbestämt och omöjligt att påverka?
  Studera Koranen så finner man visdom!

  Gilla

 18. Helene Bergman skriver:

  Läs gärna mina krönikor på Ledarsidorna.se där jag under det senaste året beskrivit verkligheten beträffande islam och kvinnorna. Som kvinnokämpe från 70-talet ser jag med stor oro på framtiden! Med vänlig hälsning Heléne Bergman

  Liked by 4 people

  • Sixten Johansson skriver:

   Eftersom jag inte kan kommentera på ledarsidorna.se vill jag passa på att varmt tacka Helene och de andra skribenterna där för de välskrivna och ytterst viktiga krönikorna! Kvinnokampen är ett tydligt och sorgligt exempel på hur goda intentioner och delmål och en vettig kursriktning lyckas tillkämpa sig allt mer resurser och offentlig status, vilket sedan omsätts i ett ideologiserat maskineri, som snart kapas och gradvis börjar spåra ur. Man styr då rätt mot ett stup – i sin förlängning producerar maskineriet självdestruktivitet och ondska – men kaparna väljer att blunda och gasa på för egen vinnings skull och i ideologins namn. Då varningar och protester stämplas som grova tankebrott vågar och kan ingen sätta verkligheten före ideologin och slå till bromsarna.

   Liked by 2 people

   • lensof skriver:

    Instämmer med vad du skriver om Helene och de andra på Ledarsidorna.se. se.
    Gillar också vad du skriver om kapad ideologi för det är ju det feminismen är. Det vi ser idag är inte den feminism jag liksom Helene kämpade för. Har ingenting med det min mormor också verkade för på sitt sätt och utifrån sina förutsättningar.
    Du formulerar bra det övergrepp som nu pågår på vad vi ville och trodde på.

    Liked by 1 person

   • CRL skriver:

    Trollkonto, för möjligheternas skull? Så gör jag, gillar inte heller fb. Skulle vara intressant att få ta del av dina reflektioner även där 🙂

    Gilla

  • Kim skriver:

   Tack, Helene Bergman! Hade jag haft möjlighet att skriva kommentarer på Ledarsidorna så hade jag gjort det. Du och övriga skribenter gör ett fantastiskt jobb.

   Gilla

 19. Linden skriver:

  Det är inte bara Vivalla i Örebro eller Göteborg som har problem med muslimsk extremism. Problemen, de reella och inte regeringens ”utmaningar”, är uppenbara på Järvafältet. Att Järvafältet nu får särskild uppmärksamhet av regeringen kan bero på att nu kommer problemen i obehaglig närhet till Rosenbad och Stockholms Stadshus. Till nationell samordnare mot våldsbejakande extremism har regeringen utsett Anna Carlstedt, tidigare chef för Röda Korset. Carlstedt har aldrig tidigare arbetat närmar med våldsbejakande extremism av något slag och ansvarade, som chef för Röda Korset, för den stödlinje som lanserades av Mona Sahlin. Röda Korset kopplade in en telefonsvarare som en kraftfull markering mot religiös extremism under Carlstedts ledning.

  Men det stannar inte där.

  Islamiska Förbundet i Järva i nordvästra Stockholm släppte i mars 2016 en film som ska motverka religiös radikalisering av unga i området. I filmen medverkar unga vuxna. Det visade sig att nästan alla som medverkar är skådespelare och saknar koppling till Järva. Något som inte som framgår. Det fanns inga unga i Järvaområdet som vågade eller ville ställa upp. Att salafismen växer sig stark på Järvafältet kan bland annat Nalin Pekgul vittna om sedan 2009. Att religiös extremism skulle vara en nyhet för regeringen eller den rödgrönrosa majoriteten i Stockholms stad faller på sin egen orimlighet.

  http://ledarsidorna.se/2017/01/samordning-utan-ansvar-och-utan-samordning/

  Gilla

 20. Lars Åhlin skriver:

  Svenskar i allmänhet, kanske särskilt politiker, uppfattar religionsfrihet som omistlig. Och med tanke på de mycket starka känslor och ageranden som väcks när en person upplever att grunden för hela hans existens är omöjliggjord – jämför konventikelplakatet och frikyrkorörelsen – är det kanske rätt.

  Men något som inte är rätt är att – som sker nu – låta religionsutövaren ensam definiera vad som är religion. När imamer och andra understödjer hat, förtryck, mord har man gått långt utöver vad som borde vara skyddat av religionsfrihet.

  Den svåra frågan är hur man hanterar en situation där insynen i religionsutövningen är liten och risken för hat-propaganda stor. Kanske väger då ändå behovet av skydd tyngre än religionsfriheten.

  Gilla

 21. Charlotte skriver:

  Måste rekommendera Peter Krabbes blogg – han har en intressant teori om varför det ser ut som det gör i Europa nu…

  https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/07/17/globalismen-framtidshopp-eller-hotet-mot-var-civilisation-del-8-kampen-om-oljan/
  Globalismen – framtidshopp eller hotet mot vår civilisation? Del 8. Kampen om oljan.

  …”Med oligarkerna i spetsen skulle då amerikanarna kunna hämta sin olja var som helst i världen och själva sätta priset på den. Men det är bråttom! Om kanske 20 år är det för sent, då har BRICS-länderna slutit sina gränser och inväntar lugnt det finansiella sammanbrottet i västvärlden. Man kan stolpa upp bilderbergarnas agenda efter denna mall:
  –          Avskaffa nationsgränserna och införa en världsregering (med fördelning av världens resurser – främst oljan – enligt principen lika till alla)
  –          Bromsa tömningen av befintliga oljekällor genom att dra ner på tillväxten till noll. Kontrollera utvinningen genom att avskaffa den nationella suveräniteten i producentländerna, särskilt i Mellanöstern.
  –          Ekonomisera tillverkningsindustrin genom att flytta den till låglöneländer och införa storskaliga globala företagsmonopol för maximal lönsamhet
  –          Minska världens befolkning i antal i syfte att spara på oljeresurserna
  –          Utöka den globala krigsmakten för befolkningskontroll och upprorsbekämpning
  –          Införa en global beskattning för att ge världens arbetare en rimlig grundstandard
  –          Befästa systemet genom avskaffande av demokratin, världsstyret skall ske genom att de mest kompetenta utser lämpliga befattningshavare. Folket har att foga sig.

  För bilderbergarna handlar det om en kapplöpning mot tiden. Hinner man inte genomföra sitt världsstyre-projekt innan oljan börjar tryta närmar sig det finansiella sammanbrottet. USA och Västeuropa blir de stora förlorarna, Eurasien tar över ledningen. Det avgörande problemet som man nu ställts inför är att Ryssland vägrar samarbeta. Putin har inga planer på att låta Ryssland, med sina enorma naturtillgångar, ställas under en amerikansk ”världsregering”. Ryssland får fullt stöd från Kina, som naturligtvis inte heller har någon anledning att släppa in ett främmande styre. Man behöver helt enkelt inte USA i sin framtida ekonomi.”…
  ..”Vi skall då inte glömma att bilderbergarna består av hela västvärldens finansiella, politiska och industriella elit med NATO som krigsmakt och FN som moralisk back-up. De provokationer som Ryssland nu utsätts för syftar till att tvinga ryssarna till underkastelse och anslutning till NWO-tanken. Kina tror man sig kunna förhandla med i ett senare skede, men Ryssland ger sig inte. Enda lösningen för bilderbergarna riskerar att bli ett militärt angrepp på Ryssland. Detta kan ske söderifrån med utgångspunkt i Turkiet, eller västerifrån med start i Östersjöområdet. Man har helt enkelt inte tid att förhandla längre eller använda ekonomiska manipulationer – som kineserna enkelt motarbetar. Läget är därför allvarligt, för oss i Sverige är det ännu mer allvarligt genom Löfvens omvändelse till NATO efter att ha fått äran att ta Obama i hand och löfte om en plats i Säkerhetsrådet. Alliansens bilderbergare är inte heller oskyldiga. Vi riskerar att hamna i det tredje världskrigets mittpunkt.”…

  Hoppas detta inlägg inte blev för långt…

  Gilla

 22. Janne Andersson skriver:

  Det är fler än tjejerna som ska vakna.

  Alla infödda svenskar bör studera vad islam står för.

  Islam=Underkastelse och blind lydnad av medeltida lagar och seder.

  Allt i strid vad demokrati representerar.

  Islam är som en cancersvulst,den måste utrotas helt,annars bildas nya dotterceller.

  Demokrati och jämställdhet existerar inte i islam.

  Besök närmsta moské och bevittna diskrimineringen av kvinnor.

  Stäng gränsen för asylsökande muslimer och börja repatrieringen av sektmedlemmarna inom islam.

  Annars är det kört för demokratin och Sverige som självständig nation.

  Liked by 2 people

 23. Lennart Bengtsson skriver:

  En förhoppning som kanske kunde komma att uppfyllas är att den extrema feminismen och den extrema islamismen ( som ändå för den enkle betraktaren förefaller oförenliga) skulle kunna förgöra varandra och på så sätt skapa ett mer fridfullt och förnuftigt samhälle. Som det står i bibeln, ont skall med ont fördrivas. Men vem vet de kanske har en hemlig överenskommelse och i stället blir det vi övriga som kommer att fördrivas?

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Den dagen kommer sannolikt,
   när de extrema Feministerna ångrar sitt samarbete!

   Men då är den vite mannen med gemensamma ansträngningar nedkämpad?

   Liked by 1 person

 24. lensof skriver:

  Det där med värdegrund och allas lika värde…
  Det tycks vara en värdegrund där de som ingår i ”allas” verkligen inte är alla.
  För där kan inte de ingå som har fel åsikter, inte heller de som är gamla, svaga eller utsatta av icke accepterade skäl.
  Ta t.ex. detta med våldtäkter. En pojk blir gruppvåldtagen, förnedrad och hotad i en timme, då ser man mer till förövarnas behov än offret. En handikappad kvinna blir gruppvåldtagen av flera nyanlända män, då ser man till förövarnas säkerhet än till kvinnans. Flickor blir utsatta för övergrepp och hot men detta förnekas för att man inte vill att vi ska bli negativa till förövarna. Samtidigt så jagar man en man i flera år, hindrar honom till yrkesarbetande och sociala kontakter för att han haft sex med två kvinnor som gjort detta frivilligt men anser det var våldtäkt för att han inte hade skydd.
  Skydd? Har de som gör gruppvåldtäkter skydd eller vad är det jag inte förstår.
  Har svenska kvinnor blivit hjärntvättade? Finns det en svensk ”koran” som gör att de förlorat sitt sunda förnuft och vilja till självförsvar?
  Varför inser man inte att den frihet, jämställdhet och självständighet vi har måste försvaras för att kunna bevaras? Eller är det utslag av Flykten från friheten vi ser?
  Något är väldigt fel och det skrämmer även om jag antagligen är för gammal för att väcka deras lustar. Men kanske vill de markera och sätta på plats. Jag är ju självständig.

  Liked by 2 people

 25. eva eriksen edstrm skriver:

  Kul , men nej tack. Jag är inte rädd för muslimer men jag är antiislamist, vilket vi har rätt att vara i ett demokratiskt land. Däremot är det dödligt farligt att vara det i ett islamsk land. Försök få in en insändare eller debattartikel i vanliga media om detta!

  ________________________________

  Gilla

 26. karinhelander skriver:

  Islamism är problematisk eftersom rörelsen institutionaliserar kvinnoförtryck. Ett mer brådskande problem är det helt vanliga icke-ideologiska kvinnoförtryck som härstammar från vissa kulturer, oavsett religion. Även familjer som är kristna eller ateister övervakar sina unga tjejer när de flyttar till Sverige, och så har det varit i många decennier.

  Gilla

 27. Jennifer skriver:

  Det har sagts förr och tåls att sägas igen – svenskar är ett fredsskadat och söndercurlat folk och är därför ett lätt byte. De dagliga attackerna i form av skottlossning, rakteskjutande, anlagda bränder och våldtäkter fortsätter att öka. Ansvaret för att vända en utveckling skapad av män kan inte läggas på tjejer. Att kvinnor blir förslavade och förtryckta av män kan aldrig vara kvinnors ansvar.

  Gilla

  • Cmmk skriver:

   ”Att kvinnor blir förslavade och förtryckta av män kan aldrig vara kvinnors ansvar.”

   Det har väl alltid varit männens traditionella ansvar att skydda sina kvinnor och barn mot yttre hot. Så även ev. inre hot.

   När kvinnor står på järnvägsstationer, med breda leenden och skyltar där de välkomnar horder av vapenföra män, så tycker jag att ni även får ta ansvaret för detta. Jag skall göra vad jag kan för att skydda min fru och dotter och ni övriga får hoppas på att det finns ”vita män” som ställer upp på er, några andra finns inte mellan er och helvetet!

   Gilla

 28. 77711n skriver:

  Det finns lika stor anledning för männen som kvinnorna att oroa sig över islamiseringen. Däremot bör markeras att de vänsterliberala kvinnorna i riksdagspartierna samt Fi uppenbarligen fortfarande är oerhört naiva i sin grundläggande kunskap om islam och islams politiska ambitioner. De företräder inte jämställdhet och frihet, kanske för att de själva aldrig upplevt den? Jag skulle bra gärna vilja veta vad de menar med ”feministisk politik” – är det bara fråga om löner och makt bland ursprungsbefolkningen? Och hur rimmar det i så fall med föreställningarna om ”allas lika värde”?

  Gilla

 29. Sofia skriver:

  Tack för en bra text. Idag sätter du fingret på den största rädslan jag har som ensamstående kvinna. De senaste åren är det den ena saken efter den andra som inskränks för mig som kvinna utan manligt beskydd. Jag brukade åka buss, men har konstaterat att den numera bara tas av icke betalande burkabärare och deras barnvagnar, deras män och att svenska kvinnor inte är välkomna. Chaufförerna kräver bara betalt av svenskar, eftersom de själva kommer ifrån muslimska länder. Promenadstråk som var säkra är numera omöjliga att ta. Jag har funderat på att skaffa vapen och licens för självförsvar i mitt hem. Ännu så länge kan man som kvinna försörja sig och hyra eller köpa bostad. Men om det förändras. Tyvärr verkar det som om svenska politiker säger en sak och gör en annan. Vi fortsätter att pumpa ut uppehållstillstånd till muslimer som är solidariska med sin egen grupp till skillnad från svenskar som inte är det. Jag söker jobb i Norge. Jag ser ingen annan råd än att lämna. Sofia

  Liked by 1 person

 30. Nessa skriver:

  Jag har kommit halvvägs i Houellebecqs roman och först blir jag besviken att läsa i Patriks inlägg att så lite kommer av bokens upptakt (och rykte). Kanske är orsaken att redan tanken på ett muslimskt politiskt maktövertagande är så känsligt – fast av fel anledning, man oroar sig för rasism i tanken, inte islamism i praktiken. Kanske detta var så långt Houellebecq kunde dra tankeexperimentet och fortfarande få bli publicerad. Men det kan också vara en starkare indikation än det tycks på ytan. Jag bor i England med en engelsk partner. Det är jag som är kvinnan. Vi har krockat ett antal gånger, kraftigt, i diskussioner om islam och muslimer. Han tillhör den relativiserande skaran. Jag tycker han har en (klassiskt engelsk) imperialistisk syn; han ser de som en svag grupp som han därmed ser som ofarliga (och de ”enskilda galningarna” som utför terrordåd ser han som idioter som inte ”har med riktig islam att göra”). London fick nyligen en muslimsk borgmästare, det är fortfarande oklart var den mannen egentligen står. Så långt får man säga att han verkar vettig, också från ”vår” synvinkel, i det han säger. Dock har han tillsatt en kader tjänstemän runt sig som alla har muslimska namn. Han har också infört en första Sharia light: ett förbud mot lättklädd reklam i tunnelbanan. Ett oerhört smart drag, eftersom det direkt hakar på något som den (engelska) feministiska rörelsen länge kämpat för. T o m undertecknad kan tycka att gränsen för hur mycket man kan sälja med nakna eller halvnakna kvinnokroppar är passerad för länge sedan. Samtidigt känner jag mig ensam om att se den islamska kilen detta är (och som jag därav inte går på). Det är så de gör, sätter en kil efter en annan; separerade badtider, halalkött, ingen skolavslutning i kyrkor, lösärmar i tandläkarpraktiken. Vi kommer att få se många fler tills vi en dag kommer finna att våra liv till stora delar är Sharia-justerade.
  Min gode engelsman tycker att ”alla ska väl få leva som de vill” och att det inte påverkar oss hur vi vill leva om muslimerna har sina religiösa idéer. Jag har vid ett flertal tillfällen framhållit just det kvinnliga perspektivet men han tror att det aldrig kommer ske, att muslimer skulle komma till makten eller bli en majoritetskultur också i Europa. Han kan inte begripa att det är på väg att ske, och blir arg bara jag anför teorin. Istället framhåller han att ”de blir som oss sen”. Problemet är delvis att England under flera hundra år har haft en långsam om än stadig ström av muslimsk invandring. Fram till 80-90talet var de förhållandevis få. Det senaste decenniet har grupen blivit märkbart större (de nästan fördibblar sitt antal var tionde år!) – men bor i andra delar av landet och är därför ”osynliga” för den välmående engelska medellassen (dit min partner hör). Väldigt mycket Södermalmssjuka alltså, fast på ett större plan.
  Därför är kanske ändå Houellebecqs roman viktig; den visar hur enkelt det skulle kunna ske, just genom att den blinda vänstern med högern som hjälpande hand föredrar precis vadsomhelst än det de uppfattar som ”extremhöger”.
  I princip är det samma taktik som moderaterna använde sig av när de ingick pakt med Miljöpartiet (vilket intressant nog också är det svenska parti som har flest islamister inom sin organisation). Socialdemokraterna likaså (som insett hur viktigt valboskap den muslimska delen av befolkningen är).

  De säljer vår livstil, kultur och jämställdhet – irreversibelt – för att försäkra sig om sina platser runt köttgrytorna. Man kan må illa för mindre.

  Liked by 2 people

  • I Leek skriver:

   Läs ”Ä God who hates” av Wafa Sultan, tvinga din man att läsa den också- ide’n att omvända islamister till att omfatta västerländska demokratiska värderingar får en rejäl törn, lindrigt sagt!
   Kan också rekommendera Nalin Pekguls ”varningstal ” på ”Folk och försvar” 2010, varningar för de hon kallar ” islamister”. Stå på dej !

   Gilla

   • Nessa skriver:

    Tack för tipset. Dock funkar inte sådana böcker – han tror som sagt att ”de allra flesta” är moderata och ”som vi”. Jag skulle behöva tips om en bok som handlar om hur den ”moderata” gruppen inte är så moderat som de frammålas. Min egen uppfattning är att det bara är ex-muslimer eller ateister med muslimsk bakgrund som är ”som vi”, medan alla troende/utövare i olika grader, och då framförallt sunni och dess grenar delar inte alls vår värdegrund (och då menar jag den verkliga värdegrunden inte de tomma flosklerna), på några plan.

    Gilla

 31. Lennart Göranson skriver:

  Det finns flera sätt att läsa Houellebecqs roman. Ett sätt är att främst se den som en beskrivning av islam och en dystopi över vad som kan hända våra västerländska samhällen. Men jag har svårt att tro att det är den aspekten Houellebecq främst intresserar sig för. Sådana beskrivningar är andra än skönlitterära författare, exempelvis journalister, bättre på. Jag tror att det i grunden handlar om François och hans inre liv. Innan han underkastar sig den nya muslimska regimen har han nämligen på ett liknande sätt underkastat sig katolsk dogmatism.

  Jag tror alltså att Houellebecq har ett mycket viktigare budskap till oss än att bara varna för ett muslimskt Machtübernahme, nämligen att varna för riskerna med att flyta med strömmen, att låta sig dras med i tendenserna för dagen utan att ifrågasätta, utan att ta ställning, utan att göra motstånd. I dag är PK-ismen en mer dominerande tankeströmning än islam i vårt land. Men vi befinner oss just nu i en opinionsmässigt tumultartad situation där det är lätt att lika oreflekterat låta sig fångas av det som uppfattas som motsatsen till det man kritiserar.

  Så det som Houellebecq säger till mig är: varning för underkastelse, under vad det än må vara. Sedan kan andra läsa in något helt annat – så är det ofta med bra litteratur.

  Gilla

 32. Bo Divander skriver:

  Det känns märkligt att läsa många av inläggen här, det målas upp en bild av att Sverige står inför ett omedelbart muslimskt maktövertagande. Hur skulle det överhuvudtaget kunna vara möjligt?! När majoritetsbefolkningen är så överlägsen i antal människor?! Nej, det är andra saker som oroar. Nämligen den ökande islamiseringen i olika muslimska sammanhang, inte minst ibland ungdomarna. Det kan leda till stora problem i förortsområdena, mellan ickemuslimer och muslimer. Eller har redan gjort det.
  Det är därför angeläget att Koranen börjar problematiseras, i likhet med Bibeln inom kristenheten. Bokstavstroende imamer måste utmanas på ett helt annat sätt än tidigare. Deras inflytande över svenska muslimer är mycket oroande, vilket Mohamad Omar har visat i otaliga krönikor. IS-sympatisörerna är inte extremister utan fundamentalister, det är en avgörande skillnad mellan de två begreppen. Fundamentalisterna vill tillbaka till det ursprungliga islam, bort från det ”liberala” snömoset. Det är verkligheten. Vad gör Svenska kyrkan och andra aktörer åt det förhållandet, inom religionsdialogens ramar?!

  Gilla

  • dolf skriver:

   @Bo Divander
   Varför verkar ett muslimskt maktövertagande så otroligt?
   Ca 15 procent av befolkningen är utomlandsfödda. Det verkar inte alls otroligt att 10+% av dagens befolkning är muslimsk. En miljon alltså. Och den andelen av befolkningen lär växa.
   I Hitlers Operation Weserübung, invasionen av Danmark och Norge, ingick ca 130 000 man. I proportion till de två ländernas befolkning ligger det väldigt nära den svenska asylinvandringen under 2015.

   Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Bo Divander 3 januari, 2017 kl 19:02

   Om du följt DGS, Ledarsidorna.se och de ledande svenska morgontidningarna under det senaste året, skulle du veta, att Svenska kyrkan under ledning av ärkebiskop Antje Jackelén stryker de islamistiska imamerna medhårs. Du skulle också veta, att det enbart finns någon enstaka självständig islamistkritisk svensk imam.

   Gilla

  • Hallsten Stenkilsson skriver:

   ”När majoritetsbefolkningen är så överlägsen i antal människor?!” Det är den demografiska statusen just nu, räknat på hela befolkningen. Om man är intresserad av framtiden bör man titta på de åldersgrupper som har framtiden för sig, nämligen de yngre. De migranter som har kommit på senare år är till större delen unga människor, så om man tittar på fördelningen mellan svenskar och ”nysvenskar” i yngre åldersgrupper är ”nysvenskarna” ganska många. Däremot bland äldre människor är svenskarna i överväldigande majoritet.

   Vad händer då på 10-20 års sikt? Jo, då har äldre svenskar dött och under tiden har det fötts nya människor – där barn till ”nysvenskar” kommer att utgöra en större andel än bland dem som dött. Alltför många ”nysvenskar” integreras eller assimileras inte – särskilt inte vad gäller värderingar – och har bildat parallellsamhällen. Det kommer alltså att finnas en grupp människor som har en helt annan syn på hur man ska leva tillsammans i samhället och den gruppen kommer år för år att utgöra en större andel av totala befolkningen. Vissa av de länder varifrån migranter kommer har en högre nativitet (födda barn per kvinna) än Sverige och om det mönstret gäller även när de kommit till Sverige kan förändringen gå snabbare.

   Varifrån människor härstammar och hur de ser ut struntar jag verkligen i. Men vad folk har i huvudet – värderingar alltså – det är desto viktigare. Därför måste vi försvara vårt sätt att leva i det här landet och erbjuda 1) total assimilering, 2) repatriering. Vi kan göra ett tankeexperiment: om en svensk flyttar till ett muslimskt land, är han beredd att totalt assimilera sig och överta religion och värderingar? Nej, de flesta kommer inte att vilja det. Och varför skulle då en muslim vilja assimileras i det dekadenta och sedeslösa Sverige? Således återstår alternativ 2 i de flesta fall.

   Gilla

 33. Rasmus skriver:

  Det är väl alldeles uppenbart att kvinnor skriker efter manlig dominans? Det är ju betydligt vanligare med kvinnliga än manliga konvertiter och det är ffa kvinnor som röstar för att få hit unga män som sätter dem på plats. Inte fan kan vi övertyga kvinnor att de ska vara mot invandring och islam genom att lova att det blir *för mycket* av vad de vill ha.

  Är det något vi kan göra är det att visa att svenska män kan vara just män och slå näven i bordet. Det gör vi inte genom att böna och be kvinnor att ta sitt förnuft till fånga. Se bara på relationer, inte ett endaste jäkla förhållande har räddats av att mannen bönat och bett frugan att stanna.

  Gilla

  • Tobbe skriver:

   Det är viktigt att vi män är just män, framförallt vuxna karlar och står för det. (och för kvinnorna, självklart). I det här läget är varken samhället eller kvinnorna betjänta av gummiryggar, när vi ska möta patriarkala strukturer med aggressiva tendenser krävs det att vi står för vad vi är och representerar. Detta är i det här läget viktigare än att petimeterdiskutera runt extremfeminism och att det som händer är alla mäns fel. Det får vi lägga åt sidan.

   Gilla

 34. phnordin skriver:

  Den analys Lennart Göranson för fram om Soumission av M. Houellebecq förefaller komma nära sanningen. Francois är den typ av människa som helst inte tar ställning, gärna passivt följer strömmen och är helt nöjd med att avverka relationer med ett antal studentskor i regelbunden följd. Man slås av tomheten i hans liv. Han blir också ett ganska lätt offer för den nya muslimska ordningen dit han förs som ett rö för vinden.

  Liked by 1 person

 35. Harald skriver:

  Det här med konsekvenstänk är generellt sätt inte kvinnornas starka sida. Nu är ju katastrofen dock mer eller mindre ett faktum, och jag har på senare tid noterat oerhörda omsvängningar på personnivå i min omgivning. Tjejer som gått från REFUGEES WELCOME till UT MED PACKET, på ungefär ett år. Den med en aning framförhållning har ju sedan länge kunnat förutspå att det inte skulle bli så kul att leva som kvinna i Sverige 2017, om inte migrationspolitiken lades om radikalt. Men för de flesta kvinnor krävdes det visst ett par hundra tusen män från MENA för att det skulle bli uppenbart att det här med misogyn massinvandring från världens mest dysfunktionella länder inte var någon bra idé. Det är väl helt enkelt så att verkligheten med stora flockar av ofredande Hazarer numera med råge överträffar den tillrättalagda och förljugna bilden som media målar upp av det där härliga, fridfulla, kulörtrika multikultihimmelriket.

  Nästa mandatperiod kommer det bli SD-politik på steroider. Det finns helt enkelt inget alternativ.

  Liked by 1 person

 36. Solveig Lindblad skriver:

  Vi har alla ett ansvar för sammanhållningen i vårt land, så även den muslimska delen av befolkningen, det som skulle krävas vid varje beslut om nybygge av moskéer mm, är en manifestation mot religiöst våld av företrädare för det muslimska civilsamhället…Imamer m fl. Detta är den enskilt viktigaste frågan just nu för våra politiker o den enda möjligheten att hantera det allt farligare läget vi befinner oss i. Nybygget i Borlänge av det muslimska centrumet visar vart vi är på väg med nazister på gatorna mm.
  Men är en sådan manifestation möjlig? Förmodligen inte…det kravlösa samhället o det muslimska civilsamhällets osynlighet/ovilja att bidra….ett upprop om detta kanske?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.