Våld och vandalism får inte tolereras i vår demokrati

mohamed omar

Mohamed Omar

Den 2 november inleddes rättegången mot tre av de vänsteraktivister som rev ner Sverigedemokraternas reklam på Östermalms tunnelbanestation i Stockholm hösten förra året. Det är viktigt att staten markera att våld, hot och vandalism inte kan tolereras i en demokrati.

SD:s reklamkampanj riktades mot det organiserade tiggeriet som utnyttjar romer och håller dem nere i en destruktiv och ovärdig livsstil. Det är vår förmenta ”godhet” när vi lägger en slant i tiggarens mugg som upprätthåller denna verksamhet. Detta måste få ett slut.

Tiggeriet på svenska gator är ett svenskt problem. Och det kan vi lösa genom förbud. Romernas dåliga ekonomiska situation, låga utbildning och brist på integration däremot är Rumäniens problem. Vi har ingenting med detta att göra. Den svenska staten har ansvar för svenska medborgare, inte för rumäner. Annars kan vi som motåtgärd också strunta i vårt ansvar och börja skicka svenska medborgare som inte kan försörja sig till Rumänien för att kräva bostad och försörjningsbistånd.

En majoritet av Stockholms invånare vill förbjuda det hitresta tiggeriet. Detta borde ha gjorts för länge sedan. Politikernas handlingsförlamning har spätt på politikerföraktet och polisens oförmåga att avhysa ockupanter som skräpar ner har undergrävt förtroendet för polisen. Det hitresta tiggeriet har försämrat vår livskvalitet och svenskars välmående bör prioriteras av den svenska staten.

De kaotiska scenerna från upploppet i tunnelbanestationen i Östermalm är inte värdigt en demokrati. Även vänstern måste, trots att deras argument är svaga i denna fråga, hålla sig till spelreglerna. Annars öppnar man upp för ett scenario där deras motståndare svarar med samma medel. Och ett sådant samhälle vill vi inte ha. Om SD sätter upp reklam så får dess meningsmotståndare svara genom att sätta upp reklam med ett motbudskap. Alla politiska partier har rätt köpa reklamplats i SL-trafiken så länge inte budskapen strider mot lagen.

Metoden att skrämma politiska motståndare genom hot, våld och vandalism får som sagt inte tolereras i vår demokrati. Därför hoppas jag på en fällande dom mot vandalerna som rev ner reklamen. Genom sina skrämseltekniker kan vänsteraktivister också ha bidragit till att det inhumana, organiserade tiggeriet har kunnat fortgå så pass länge.

Det sägs att vi inte kan förbjuda fattigdom. Det är sant. Men ingen har heller föreslagit att vi ska förbjuda fattigdom. Det som föreslås är att förbjuda tiggeriet, som blivit ett svenskt problem eftersom de kommer hit och tigger här. Och det är ett problem vi kan göra någonting åt. Rumäners fattigdom är dock ett rumänskt problem. Det finns fattiga i många länder.

39 thoughts on “Våld och vandalism får inte tolereras i vår demokrati

 1. Lennart Jonasson skriver:

  Tunnelbanan, bokmässan och Grand Hotel. Happenings för känslostyrda hysteriker som stödjer allt vad etablissemang heter. Det märkliga i denna egenartade ekvation är att de uppfattar sig som vänster!!

  Politikerklassens feghet, dumhet när det gäller förhållningssättet till ovanstående event är monumental. Löfven som Batra hade nog kunnat vinna tillbaka en del av de väljare som de tappat till SD om de uttalat några självklarheter om att yttrandefrihet och mötesfrihet gäller alla oavsett om man gillar andras budskap eller ej. Men icke. Gammelmedia sköter sig lika illa bortsett från en och annan journalist med integritet. Även Svenskt Näringsliv är förbluffande tysta.

  Intervjuer med Klaus och Farage i det senaste spektaklet hade varit en självklarhet i ett normalt land men lös med sin frånvaro i ”oberoende” SVT/SR och övrig MSM.

  Dårskap över hela linjen är vad vi bevittnar när det gäller dessa etablissemang och aldrig kommer de att begripa att fascistiska tendenser kommer just från deras håll.

  Liked by 8 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Rätt naivt att tro att de som gått till SD efter vånda o moget övervägande,
   lättvindligt återvänder efter några innehållslösa floskler,
   när man som Svetsaren tagit både heder o ära av dem!

   Nog visste vi att naiviteten sitter i högsätet,
   hos båda våra tidigare statsbärande partier,
   men ej ens till den milda graden!

   Liked by 2 people

  • larslindblog skriver:

   Ja Lennart , jag tycker SVT kunnat sänt från Grand…..jag har råkat slå på TV på förmiddagar…i SVT 2 är det ngt som heter FORUM..en oändlig räcka av skattefinansierade pratmakare….prat och babbel timme ut och timme in….med viktig min säger dom självklarheter , floskler och fånigheter…. ja Herregud..det är värre i Sverige än jag anat..
   Jag skulle bara vilja kunna ge dom en spark i ändan och säga : DU ÄR AVSKEDAD !!

   Liked by 1 person

 2. Hortensia skriver:

  Instämmer, Mohamed, och tillägger, att vi i Sverige har en egen skriande fattigdom att bekämpa; här råder en allt pinsammare, synbarligen tilltagande, brist på vett och sans hos diverse aktivistiska nöjesprofiler, med märkvärdigt obildade Henrik Schyffert i spetsen, som desperat tigger om uppmärksamhet via Facebook, Twitter och lydiga megafoner i journalistkåren – med utarmning av såväl svensk demokratis som enskilda företags förtroendekapital som sorgligt och stötande resultat.

  http://ledarsidorna.se/2016/11/grand-hotel-som-politiskt-verktyg-gar-det-bra-eller-gar-det-som-vanligt/

  Liked by 1 person

  • Bo W skriver:

   Apropå Schyffert. På sätt och vis känns det fullständigt fel, men jag kan inte släppa tanken att det skulle vara lite njutbart att utsätta alla aktörer som engagerar honom för en liknade behandling som just har drabbat Grand Hotel.

   Liked by 1 person

 3. Ulla L skriver:

  Det är självklart fullt möjligt att förbjuda tiggeri och beivra trottoarockupationer, bosättningar på annans mark, nedskräpning, fuskåkande i tunnelbanan, missbruk av den så kallade tre-månadersregeln m.m. Men viljan har aldrig funnits och kommer heller aldrig att finnas!

  Liked by 1 person

 4. Jasa skriver:

  Bilden av det landet som tog sig ur fattigdom, superi och förfall och blev till närmast ett paradis på jorden är inte att känna igen. Hur kan man vara stolt över sitt land när det sitter mängder av tiggare överallt på våra gator och torg? Vi som hade löst alla dessa problem och orättvisor och kunde med stolthet basunera ut i världen att vi var annorlunda vi minnsam. Jag tror att våra eliter vill inte att Sverige skall vara annorlunda, inte best in class. Vi ska nog bli ett land som alla andra: med fattiga på gator, inte längre alliiansfria in i NATO), med svaga fackföreningar med tysta arbetare och tjänstemän, dålig utbildning och sjukvård till de svaga, undermålig polis och rättsväsende, etc. etc.

  Liked by 1 person

  • Stefan Sewall skriver:

   Så länge tiggare syns på gatorna kan vänstern alltid argumentera för ytterligare höjd skatt.
   Jag har alltid betalat hög skatt bl.a. just för att det ska finnas socialbidrag till behövande.
   Jag betalar 80-85 % av inkomsten i skatt totalt och behöver inte skämmas. Drygt 50% i direkt inkomstskatt Runt 30% arbetsgivaravgift har redan dragits av min lönesumma. Sedan 25 % av allt man konsumerar som moms och sedan bensinskatt, oljeskatt, olika elskatter, miljöavgifter på allt möjligt och trängselskatter och flygskatt om man reser osv. Totalt långt över 80% av lönesumman går tillbaka till det allmänna. Det räcker. Svenska socialfall som tidigare utgjorde några procent av befolkningen kunde vi försörja. Om hela rumäniens socialbudget ska betalas av dig och mig, plus alla somalier och analfabeter från mellanöstern som aldrig kommer att bli datakonsulter eller flygmotortekniker eller jurister, så räcker det inte med 100% skatt.

   Liked by 1 person

   • Bengt skriver:

    I sak håller jag med dig, men procenttalen kan nog diskuteras när det gäller arbetsgivaravgiften och momsen.
    Det hör inte till vanligheten att löntagare inkluderar arbetsgivaravgiften i sin lön. Har du en avtalad månadslön på 50 000 så kostar du din arbetsgivare ytterligare över 15 000. Jag skulle inte tro att du säger att din månadslön är dryga 65 000. (Men för all del – jag kan ha fel!)
    Om vi utgår från den högsta och vanligaste momssatsen så utgör skatten 20% av beloppet du betalar ”i kassan”.
    Dessa påpekanden motsäger inte ditt påstående att du totalt kommer upp i över 85% skatt. Du betalar ju även moms på el- och bensinskatt = skatt på skatten!

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Arbetsgivaravgiften är en del av den lön arbetsgivaren betalar för att ha ngn anställd. Den är en del av lönen och borde alltid stå på lönebeskedet för alla, så att alla förstod hur många procent av den totala lönebudgeten som går till skatter.

    Totala lönekostnaden för arbetsgivaren är vad jag skulle få utbetalt om skatterna vore noll, som i vissa länder. I vissa länder och regioner är det mycket mindre arbetsgivaravgift och där får löntagaren ut mer. I nordligaste Norge är det lägre arbetsgivaravgift och där kan man därför få högre lön utbetald.

    Om en företagare överväger att anställa ngn så måste han räkna in arbetsgivaravgiften. Om den vore 0 eller mkt mindre än den är så kunde han betala motsvarande mer i lön och rekrytera lättare; anställa en högre kvalificerad person.

    Gilla

 5. Sigrid Tadros skriver:

  Vem förbjuder fattigdom ? Vi vanliga som rör oss på gator och torg ? Självklart är det önskvärt att avskaffa fattigdomen i Världen och delvis söker Fn göra det och i viss mån lyckats. Förbjuda fattigdom – där gör ledarna en logisk kullerbytta bara för att hitta argument för sitt agerande.
  Du, Mohamed Omar, gör intressanta artiklar, som jag oftast läser. Modiga dessutom.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

   Touché!
   Efter valet kan detta manipulativa uttryck på sikt komma att kriminaliseras! Vilken välgärning vore icke detta?! Säkert finnes mången kulturfascistiskt tillskapad ordkonstruktion, vilken vi med största nöje kan tänka oss bannlysa och förpassa till historiens avskrädeshög för obönhörlig förmultning.
   Andreas 🙂

   Gilla

 6. Fredrik Östman skriver:

  Vi borde skilja ordningsfrågorna från innehållet i debatten. Det spelar ingen som helst roll vem som hade betalat reklamen och vad som stod på den.

  Västerextremistiska Sturmabteilungen är fel i alla fall.

  Det finns heller ingen anledning att presumera om andra Sturmabteilungen än de vi faktiskt har.

  Vänstern måste upplösa sina Sturmabteiluingen — inklusive Researchgruppen, Antifascistisk Aktion och Expo — eller finna sig i att det demokratiska samhället demokratiskt hävdar sitt demokratiska primat och demokratiskt löser upp dem åt den.

  Men genom att i förväg etablera ett slags kålsuparteori binder man sina händer och låter sig även fortsatt terroriseras av vänsterns Sturmabteilungen.

  Liked by 2 people

 7. leena44 skriver:

  Det finns ett problem som mig veterligen ingen har tagit upp, nämligen: Ska tiggeriförbudet också gälla svenska tiggare? Det finns och har länge funnits även svenska tiggare, särskilt i tunnelbanan i Stockholm.

  Gilla

 8. JL skriver:

  I stämmer fullt ut, med allt.

  Dina sista ord säger väl det mesta, ”Det finns fattiga i många länder.”
  Jo, det finns fattiga som är i extremt mycket mer behov av (och förtjänta av!) hjälp än de som står med koppar i Sverige. I Sverige stjäl dock romerna hela debatten och stor del av av pengen eftersom vi endast berörs av det vi upplever/känner själva.

  2013 kom jag åter Sverige efter några år boendes utanför Europa.
  Fattigdom och tiggare har jag sett nog av i både Asien och Latinamerika.

  Skönt att komma åter till Sverige där saker funkar som de ska tänkte jag…. men nu satt det tiggare utanför varje ICA. När jag lämnande Sverige tror jag det hade dykt upp någon, men inget som man tänkte på i allmänhet. Tänkte då i min naiviteten att det var något tillfälligt som snabbt skulle bli uppstyrt. Blev dock lite rädd när jag såg en tidning som gjort intervjuer med politiker för respektive parti. Alla (utom SDS representant) sa sig ge pengar ibland. De goda människorna räddar världen och satsar sina hjälpresurser där de gör som mest nytta?

  Nästan 10 år senare har vi nu tusentals, och romer i gathörn är ett inslag i gatubilden som man får förklara för förvånade utländska besökare. ”But why are they HERE…?” Då konkurrensen blivit tuffare har många antagit i lite aggressivare approach och slåss över revir, sticker upp muggen i ansiktet på folk på restauranger och busshållplatser.

  Utlänningar på besök undrar om svenskarna blivit helt jävla dumma i huvet. Not enough problem here so you decided to import them instead?

  Jag undead också.

  Nu har i alla fall opinionen svängt. Tänk vilka perspektiv egna upplevelser kan ge va?
  Godheten som förbytt när lekparken på söder blir nerbajsad. Hyckleri.

  Liked by 3 people

 9. Lasse Forss skriver:

  Att tillåta tiggeriet innebär att förnedringen för de inblandade får fortsätta. Den verkliga hjälpen ryms inom följande uttryck: ”Om du ser en som svälter, ge honom inte en fisk, ge honom ett nät.”

  Gilla

 10. Hovs-Hallar skriver:

  Detta borde vara självklart. Men i det sinnessjuka samhällsklimat som ”vänstern” lyckats skapa är inte ens elementära självklarheter längre självklara

  Denna nyvänsters egentliga syfte är att riva ner det marknadsekonomiska samhälle vi lyckats bygga upp — utan att kunna formulera något trovärdigt alternativ.

  Klasskamps-kommunisterna hade ett alternativ, ”socialismen”. Sedan det alternativet bevisats vara en icke-fungerande mardröm har dessa missanpassade element istället sökt utlopp för sin förstörelselusta genom ren vandalism — detta är vad vi ser överallt idag.

  Det senaste uttrycket är idiotvänsterns hatkampanj mot Grand Hotel för dess uthyrning av sina lokaler till folk som idiotvänstern ogillar.

  Liked by 3 people

 11. plq017 skriver:

  I och med Grand Hotel galan så har vi nu en gång för alla fått fastslaget att meningsyttringar som inte faller ledande tidningar i smaken, inte är tillåtna. Servicen eller varorna får inte tillhandahållas till dem som har fel åsikter.
  Konsekvenserna blir många. Åsiktspoliser vid ingången till ICA, Coop och Hemköp. Alla till höger om mitten blir utan mat.
  Hyresvärdar rensar bort hyresgäster som är till höger om mitten. De är välkomna att lämna landet för Rumänien till exempel. Så skapas trivsel i bostadsområden.
  Samma regel skall naturligtvis gälla för kollektivtrafiken. Ingen skall behöva sitta bredvid, eller för den delen stå, någon som hyser felaktiga åsikter. Som till exempel att förespråka rashygien (socialdemokraterna intill nyligen), folkmord (nazister ock ledande islamska företrädare, fast nazisterna är rätt få), eller att andra svenskar inte är tillräckligt goda.
  Pensionsutbetalningar villkoras av åsiktstester. Välfärdssystemet får naturligtvis inte utnyttjas av råttor med felaktiga uppfattningar.
  Behövs massvaccinationer skall naturligtvis de med felaktiga uppfattningar undantas. De får helt enkelt fraktas till läger och försmäkta där.
  Så skapas ett samhälle där det inte finns några åsikter kvar till höger om mitten.
  Ett lyckligt och harmoniskt samhälle. Precis som Kambodja under Pol Pot. Massor med dödskallar, som resultats av ett fåtal dumskallar.

  Liked by 5 people

  • Gösta Oscarsson skriver:

   Det intressanta är att, allteftersom de till höger om mitten avverkas så flyttar ”mitten” till vänster. Det måste ju alltid finnas någon till höger. Detta är ett fenomen som brukar kallas att revolutionen äter sina barn.

   Gilla

 12. JAN BENGTSSON skriver:

  Ett kännbartfängelsestraff är högst motiverat,
  detta är ett uppenbart hatbrott!

  Ge ett tydligt budskap om,
  att vi ÄNNU ÄR en demokrati…

  Om inte öppnar sig en avgrund…

  Gilla

 13. BjörnS skriver:

  Tack för en tydlig och klar krönika. Lika klart och tydligt bör de som är för tiggeriet, i det här fallet våldbejakande vänsterextremister (inte vänsteraktivister), lära sig att argumentera. Det lär dock inte hända eftersom dessa extremister också tycks anse att svärdet är starkare än pennan.

  Gilla

 14. asiktenmin skriver:

  ”Metoden att skrämma politiska motståndare genom hot, våld och vandalism får som sagt inte tolereras i vår demokrati.” Men toleransen är uppenbar, vid varje offentligt SD möte, tillåts gatuvänstern ta plats för att just genom hot, våld och vandalism störa ut mötena, utan att några lagförs eller blir dömda.

  Gilla

 15. Trodé skriver:

  ”Våld och vandalism får inte tolereras…” men i det nya Sverige beror det på vem som utövar våldet. Våldsutövare indelas i praktiken i ett antal klasser
  – vuxna svenska
  – svenska barn under 15 år och under 18 år
  – utländska vuxna
  – utländska barn under 30 år.
  – papperslösa

  Straffen utmäts i varierande grad, mildare ju längre ner på skalan den tilltalade ingår i.
  För utländska brottslingar gäller särskit stränga beviskrav som i många fall leder till att någon brottsling inte kan identiferas.

  Alla misstänkta kallas för ”en svensk” och ytterligare signalement kan vara klädd i mörk jacka. Tydligare än så anses vara kränkandes eller rent av rasistiskt om den misstänkte inte är vit svensk medborgare.

  Gilla

 16. phnordin skriver:

  Anser att tiggeri är svårt att förhindra- kanske är det heller inte önskvärt. Däremot är organiserat tiggeri som ett levnadsmönster inte acceptabelt viker framgår av artikeln

  Gilla

 17. Tobbe skriver:

  Jag antar att de har medborgarskap någonstans, gissningsvis i Rumänien. Därmed har Rumänien en skyldighet gemtemot sina medborgare. Vi har redan lämnat vårt bidrag till en bättre situation för romerna genom att via skattemedel betala till EU, som levererar bidrag till Rumänien. Om Landet ska vara kvar i EU måste man kunna visa att man lever upp till mänskliga rättigheter och en viss nivå av välfärd för invånarna. Om det förekommer korruption på plats eller andra förklaringar till att de bidrag vi levererar inte används för att ge även romerna en värdig situation i hemlandet, har jag svårt att förstå varför jag ska betala om och om igen och varför det är min uppgift som privatperson att stå för fiolerna för redan beskattade pengar. Detta är Rumäniens (och EU:s) problem. Jag har givit mitt bidrag.

  Gilla

  • Lasse Forss skriver:

   När Rumänien ansökte om medlemskap i EU krävdes att man skulle minska korruptionen. En kvinna anställdes för uppgiften och hennes idoga arbete medförde att landet fick inträde. Samma dag som Rumänien blev medlem, alltså, samma dag, avskedades kvinnan på grund av samarbetssvårigheter,

   Rumänien har nog en bit kvar att bli civiliserat.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.