Du får inte bli vän med en otrogen, men du får ta hans pengar

mohamed omar

Mohamed Omar

Den 1 juni meddelade kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke på DN Debatt att den rödgröna regeringen skulle införa hårdare kontroller av organisationer som finansieras med skattepengar. ”Stöd till civilsamhälle och trossamfund ska fördjupa demokratin, inte undergräva den”, skriver hon.

Det lät ju bra. Skattemiljonerna har regnat över flera islamistiska organisationer i flera år. I sina ansökningar har de använt fina ord, men i verkligheten har de stått för någonting annat.

”Vi kan aldrig acceptera att medborgarnas skattepengar används till att organisera hatretorik och ökad polarisering”, fortsätter Bah Kuhnke i sin debattartikel. Dock är det precis vad som hänt och som fortsätter att hända.

År 2009 fick Sveriges Imam Förbund, en ultrakonservativ salafistisk grupp, 416 000 kronor i statliga medel för att ”motverka islamofobi”. Det går att läsa i dåvarande ungdomsstyrelsens årsrapport. För pengarna gjorde de en hemsida, muslim.se, där man fick lära sig att en muslim inte får bli vän med en icke-muslim, att straffet för homosexualitet är döden och att det är förbjudet att fira svenska högtider som julen.

På hemsidan står det att två imamer är ansvariga för allt innehåll. Den ene är Gävleimamen Abo Raad som beskrivs som ”en av Europas kanske mest främsta imamer”. Abo Raad har i färska intervjuer för Sveriges radio och SVT hållit fast vid åsikten att homosexuella bör avrättas.

När terrorgruppen Islamiska staten (IS) erövrade Mosul sommaren 2014 blev Abo Raad lyrisk. I ett inlägg på Facebook uppmanade han sina anhängare att be för sina ”sunnisyskon” som krigar mot ”svekfullhetens, icke-trognas och syndfullhetens styrkor”. För Abo Raad handlar konflikten i Irak om de rättrogna sunniterna mot de kätterska shiiterna. ”O Allah, injaga skräck i Dina fienders hjärtan”, ber han.

Och det var skräck som IS spred i Irak under sin offensiv. Man massakrerade tusentals shiamuslimer för att de hade fel tro. Abo Raad, som uppenbarligen lider av stark fobi, för att inte säga hat, mot shiamuslimer, är alltså ansvarig för en hemsida som finansierats med skattemedel för att ”motverka islamofobi”.

En av Abo Raads unga lärjungar heter Hussein Hamad. På en YouTube-video från Uppsalamoskén upplagd den 9 augusti 2011 kan man se Abo Raad undervisa församlingen. Vid sin sida har han lärjungen Hamad som översätter hans ord.

När jag var muslim hände det att jag besökte Uppsalamoskén. Jag mötte Hamad några gånger och minns honom som en hängiven lärjunge full av respekt och beundran för sin lärare. I debatter med andra muslimer som ifrågasatte någon aspekt av salafismen hette det alltid att Abo Raad hade svaren. Det var till honom man skulle vända sig.

År 2014 fick Hamad 575 000 kr av Ungdomsstyrelsen för projektet ”Under ytan”. Syftet var, som det brukar heta, att ”motverka islamofobi”. Detta är alltså skattepengar, som till stor del samlats ihop av sådana föraktliga otrogna som man inte får vara vän med och vars högtider man inte får fira. De otrognas sätt att leva, deras värderingar, är ”haram”, förbjudna enligt sharia, men deras pengar är ”halal”, tillåtna. Ja, på Hamads lärares hemsida stod det också att man som muslim inte får tjänstgöra i den svenska armén och inte delta i den svenska demokratin. Pengarna får man dock ta.

År 2010 fick den salafistiska föreningen Troende Unga Framtida Förebilder (TUFF) mer än en halv miljon skattekronor för att ”motverka islamofobi”. Följande år anordnade de en konferens med Bilal Philips, en salafistisk predikant som förespråkar dödsstraff för homosexuella och försvarar självmordsbombare. Han hatar självklart muslimer som inte är salafister, särskilt shiamuslimer. Att han är antisemit behöver knappast nämnas.

Efter Alice Bah Kuhnkes debattartikel i DN trodde man att bidragsregnet över islamiska organisationer skulle börja avta. Det har det inte. I år beviljades Sveriges Förenade Muslimer (SFM), även det en ultrakonservativ salafistisk grupp, 535 200 kronor för att ”motverka islamofobi”.

SFM använder Muhammed Abd al-Wahhabs bok Tawhid i sin undervisning, det är salafisternas manifest par excellence och går ut på att shiamuslimer är avgudadyrkare som måste dödas. Denna lära omsattes i praktiken redan under författarens livstid. Islamofobi? Eller bara shiafobi? Och så tyckte han förstås att ”lösaktiga” kvinnor skulle stenas. Så gjorde profeten Muhammed och då måste det ju vara rätt alltid och överallt. Även denna åsikt omsattes i praktisk handling. Kvinnofobi?

På kurserna i salafism sitter kvinnor och män för sig. Vissa föreläsningar som SFM hållit finns utlagda på YouTube. I en som har titeln ”Kvinnan i islam” säger föreläsaren att kvinnor ska täckas och hållas dolda och att kvinnor som inte gör så är mindre värda. En hel del av snacket består av gammal machismo om att mannen ska vakta sin kvinna och inte låta andra män titta på henne.

Det verkar som om de som ska motverka fobier själva lider av allvarliga fobier. Mig veterligen har det trots detta inte betalats ut en enda skattekrona i syfte att göra något åt salafisternas fobier mot kristna, judar, jezidier, hinduer, ateister, fritänkande muslimer, homosexuella, kvinnor med flera.

45 thoughts on “Du får inte bli vän med en otrogen, men du får ta hans pengar

 1. Stefan Hill skriver:

  Jag ansökte om bidrag från MUCF för att starta ett eritreansk-ortodox scoutförbund. Fick avslag med motiveringen :
  – Vi har inte obegränsat med pengar och kan därför inte bevilja alla ansökningar bidrag

  När jag bad att få ut underlaget för avslaget så fick jag svaret att jag kunde få ut den ansökan jag skickat in men ingenting annat.

  SLUTSATS: MUCF BETALAR UT PENGAR TILL SINA VÄNNER PÅ ETT HELT OKONTROLLERAT SÄTT.

  Liked by 7 people

 2. JAN BENGTSSON skriver:

  Skulle Bjereld ens vilja stoppa detta vansinne?
  Tillåt mig att storskratta, eller gråta över naiviteten.

  Skicka Alice tillbaka till Disney,
  där passar hen bättre!

  Fast så illa vill vi väl egentligen inte barnen…

  Liked by 2 people

 3. Ulla L skriver:

  För mig är det en gåta hur ”gruppen muslimer” tänker när man uppenbart inte gillar det svenska samhällets historia, levnadsregler och kultur, men mer än gärna flyttar hit för att nyttja och låta sig bli försörjda av deras på krista värderingar uppbyggda land. Gå ut till vilket torg som helst och du kan se att den gruppen ökar för varje dag som går. Varför valde man ett land som inte alls pasar dem? Och hur tänker politikerna som tar av skattebetalarna för att ge till denna svällande grupp?

  Liked by 5 people

  • Bodil skriver:

   Jag träffade en hop muslimer vid en tillställning när de bröt sin fasta, i USA för många år sedan. Min familj blev inbjudna av min mans kollega, som var muslim.
   Under kvällen samtalades det om ditt och datt, och inte minst om muslimska lagar och regler. det framgick att tesen ”one bad apple” fortfarande förvaltas. Med andra ord – om din ogifta dotter blir gravid så kastas hon ut på gatan och lämnas till sitt eget öde, om hon inte rent av slås ihjäl. Ett dåligt äpple ska alltså inte få förstöra hela korgen. Jag kan förstå tänket – så gör vi med livsmedel. Ett mögligt äpple, en halvrutten potatis osv kastar vi bort. Men nu handlar det om människor, och deras barnbarn. Jag undrade och ställde frågan om varför de bosatt sig i USA då de ansåg västvärldens leverne så illa. Svaret kom utan betänketid – För att finnas på plats över hela världen när övertagandet startar. Otäckt – Ja, självklart! De (många av dem) tycks leva med en filosofi att de ska ta över världen och styra den med all den makt de kan uppbringa. De som inte fogar sig kan man enkelt slå ihjäl.

   Liked by 3 people

  • Tahmas skriver:

   Ulla L
   De valde Sverige för att vi är så förbaskat blåögda och lever i tron att alla vill oss väl. Ett svinkallt land i norr, vilken bättre plats än att skapa ett nordligt kalifat på.

   Liked by 1 person

  • Cavatus skriver:

   Därför att det är en muslims plikt att sprida islam och islamisera världen. Det är endast DÄRFÖR de flyttar hit och sprider sin lära. Det måste du inse. Samt att de vill åt våra pengar. De använder sig av vår demokrati för att avskaffa den.

   Liked by 1 person

 4. Tritonen skriver:

  Islamofobi är den fiffiga termen för att nollställa all kritik mot religionen/ideologin islam. Man är helt enkelt sjuk, lider av omotivetad fobi, om man har synpunkter och inte accepterar att islam nästan motståndslöst flyttar fram sina positioner.
  Tack Mohamed Omar för din outtröttliga upplysningskampanj. ”May the force be with you!”

  Liked by 4 people

 5. Bjarne Däcker skriver:

  Om man får pengar för att ”motverka islamofobi” så måste man rimligen beskriva hur man tänker gå tillväga. Kanske jag kunde få en halv mille för att ”motverka islamofobi”. Det skulle jag göra genom att skriva på Facebook och andra medier att religion är en privatsak och tillhör fritidssektorn. Burka får man gärna ha på sig men hemma hos sig.

  Liked by 2 people

 6. p2185 skriver:

  Om det som Omar redovisar här är rätt, dvs att uppgifterna är tagna ur tillgängliga handlingar och bidragsbeslut, så blir jag så upprörd att jag spyr! Hur länge ska politikerna tillåtas gräva våra gravar med våra pengar? Är inte beskrivningen av de redovisade beteendena från Hamid et concortes straffbara enligt nyss införda (men kanske inte prövade) lagar?

  Liked by 6 people

 7. Ulf H skriver:

  I alla tider har religioner varit täckmantel för politiska syften. Inte minst kristendomen i Luthers tappning.
  Att vara religiös kan ses som en högst privat livsåskådning, som inte skall blandas med religiösa sekters politiska agendor.
  Ett sekulär stat skall inte på några villkor stödja religiösa organisationer. De får söka stöd hos sina egna medlemmar.

  Liked by 2 people

  • tirutaa skriver:

   @ ULLA L

   Det är många som undrar som du. Men tänker man logiskt – varför skulle de inte göra det, flytta hit och bli försörjda, om det går. Om vi är så dumma att vi tillåter det.

   Det är ju inte längre det alls handlar om politiska flyktingar som på 70-talet, det är helt andra grupperingar. Som slukar de pengar som kunde ha hjälp tiofalt om inte hundrafalt fler som verkligen har eländigt och lever på svältgränsen i dessa flyktingläger. De flesta som svämmat hit de senast åren, vill bara ha ett ”bättre liv”. Kan man ha det på vår bekostnad, så à la bonne heure.

   Men Sverige har valt en helt annan väg än att prioritera sina resurser på de mest behövande. Tar man folk hit, kan politikerna och journalisterna och opinionsbildarna skryta med sin ”godhet”. För allt blir ju synligt. Ges pengar till de mest behövande långt borta så försvinner de hjälpta från synfältet, man kan inte få några narcissista poänger då.

   Länge var jag lika häpen som du. Numera är jag bara arg och förbannad.

   Liked by 4 people

   • Jaxel skriver:

    Tirutaa!

    Du refererade igår finsk brottsstatistik. Mycket intressant då myndigheterna i vårt land inte anser att medborgarna bör anförtros sådana uppgifter.

    Jag skulle dock gärna önska en länk till dessa uppgifter. Alternativt en komplett källhänvisning. (Svårt att använda sig av annars.)

    Det vore ju förträffligt om uppgifterna finns på svenska!? Har du angett källan tidigare så räcker det förstås med hänvisning till tillämplig krönika (med kommentarer).

    Gilla

   • Jaxel skriver:

    Precis!

    ”16 000 barn under 5 år dör varje dag – två tredjedelar av dem skulle kunna räddas till livet om bara rätt diagnos ställs och rätt behandling finns till hands.”

    http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/688006?programid=412

    Alltså närmare 400 000 barn dör årligen beroende på bristande resurser. En insats för dessa är uppenbarligen inte lika gloriös som att vara gränslös gentemot de ”ensamkommande”. Bara för att ta ett exempel.

    Liked by 1 person

   • Christer L skriver:

    ”Ges pengar till de mest behövande långt borta så försvinner de hjälpta från synfältet, man kan inte få några narcissistiska poänger då.”

    – Och märk väl att pengarna försvinner ur Sverige. Önödigt, resonerar kanske dessa ”humanitära” ivrare?

    Gilla

   • tirutaa skriver:

    @ JAXEL

    Jag läser finska tidningar som regelbundet skriver om det som polisen och Migrationsverket rapporterar. Vilket båda, med flera andra institutioner, gör efter krav från finska medier då genast förra hösten, när även Finland fick sin del av den strida strömmen av asylanter. Vad jag däremot inte är så bra på är att gå in på hemsidorna för varken polisen eller Migrationsverket eller vilken myndighet det nu kan vara fråga om.

    Den som däremot följer dessa noga dagligen är Merit Wager. Inte bara att hon sedan översätter finsk text till svenska, finns informationen direkt på svenska, brukar hon ha en liten bild på sin blogg där man själv kan klicka sig fram och läsa allt själv. Förresten kan man den vägen själv plocka åt se de länkarna man är intresserad av. Finland är ju fortfarande ett tvåspråkigt land och myndigheterna måste ge informationen på vardera språken.

    Jag rekommenderar Merits blogg varmt. Hon räds inte att vara rak på sak när hon skriver, alltid med faktaunderlag, om alla galenskaperna i detta land. Hon är outtröttlig i detta nödvändiga arbete hon nu hållit på med i många år.

    http://meritwager.se

    Gilla

   • Jaxel skriver:

    Rättelse av mitt inlägg ovan.

    Det blir nästan 4 miljoner barn som varjw år dör på grund av bristande medicinska resurser.

    Gilla

   • Lennart Göranson skriver:

    @Jaxel
    ”Det blir nästan 4 miljoner barn som varje år dör på grund av bristande medicinska resurser.”
    Det är naturligtvis mycket sorgligt, och jag håller helt med om att svenska biståndsmedel borde användas på ett sådant sätt att de bidrar på mest effektiva sätt till att lindra nöd.

    Samtidigt måste vi vara medvetna om att ”tillräckliga medicinska resurser” är något som aldrig kommer att finnas, varken för barn eller vuxna eller gamla. När någon dör är det alltid för att det inte har gått att förhindra, och så har det alltid varit. Tidigare var det kunskapen som var otillräcklig, i dag är det både kunskapen och pengarna. Läkarvetenskapen har avancerat till den grad att vi skulle kunna använda hela bruttonationalprodukten till att förebygga, bota och lindra sjukdom. Men det går naturligtvis inte. Vi är redan i en situation där läkarna måste prioritera med hänsyn till hur mycket en behandling kostar. Man talar tyst om det, men så är det.

    Gilla

   • Jaxel skriver:

    @Lennart G

    Det är förstås mer komplicerat än att från svensk sida anslå x miljarder kronor så löser vi den onödiga barnadödligheten.

    Jag kan förstås inte redogöra för hur många liv de 10-talet miljarder vi lägger ner på att hjälpa de ensamkommande barnen skulle rädda vid en alternativ användning. Tror dock att det finns experter som skulle kunna ge en siffra som åtminstone visar storleksordningen.

    Låt oss anta att dessa miljarder skulle rädda 5 procent av de ovan nämnda barnen, vilket skulle motsvara cirka två hundra tusen. Låt oss vidare anta att detta motsvarar lågt räknat 100 gånger det antal som räddas genom mottagandet av de ensamkommande barnen.

    Kan man då inte fråga sig om nuvarande resursanvändning är omoralisk?

    Gilla

  • gunborg nilsson skriver:

   Svenska folket lärde sig att läsa med hjälp av Luthers katekes. Att folket lärde sig läsa la grunden till demokratin… Så din tes är helt upp och ner!

   Liked by 1 person

 8. dogen skriver:

  Nej just det. Samma sak har sent omsider gått upp för vissa etablerade skribenter men händer något? Var är de stora upprörda demonstrationerna? Det kommer inga, varför? Svaret är att kombinationen av begreppet islamofobi och fruktan för terrorangrepp effektivt kväver all kritik av islam och dess företrädare i dess linda. Islam är en underdog och allt dåligt ur denna kultur är på något sätt västvärldens fel, mitt fel, och de övergrepp i islams namn som begås har iiiiiinget att göra med islam eller muslimer, det är galningar, utstötta som står bakom all terror. Men likafullt så kan alla observera att det varje gång är en muslim som står bakom terrordåden så kritisera dem på eget bevåg, kanske det kommer en ny galning och hugger ner dig på öppen gata som bara ”råkar” vara muslim.

  Så all terror begås av muslimer samtidigt som de alltid är offer, så hur skall man kunna kritisera dem? Begår de övergrepp är de sinnessjuka annars är det synd om dem på heltid. Varför skriver man under pseudonym här? Ytterst beror det av rädsla för islam, för även om man inte blir attackerad av någon knivbeväpnad flykting så riskerar man jobbet, och varför riskerar man jobbet, jo för att företagsledningen fruktar media och politiker och vem är de rädda för, jo den muslimske terroristen och sin egen politiska korrekthet inför islam. Mycket effektivt.

  Det enda svaret är att minska mängden muslimer i Sverige och peka ut islam som den vidriga våldsbejakande, kvinnofientliga, nej människofientliga, ideologi den är. Jag vidhåller att islam är den sämsta kultur som världen frambringat, säg gärna emot och säg vilken som är sämre.

  Liked by 9 people

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Kan bara obetingat hålla med!

   Jag skriver under eget namn,
   men är nybliven pensionär,
   då löper man ej samma risk,
   som att förlora jobb o karriär,
   avser faktiskt att engagera mig kommunalt,
   i det enda tänkbara partiet!

   Kanske RD 2022, som pigg 72-åring)
   Ett slags värnplikt, i efterskott.

   Ett par långvariga vänner gillar ej min åsikt har gått förlorade,
   men uppriktigt sagt, det skiter jag högaktningsfullt i)

   Liked by 3 people

 9. JL skriver:

  Varje gång jag hör ordet ”islamofobi” vill jag bara spy…..

  Ordets i princip enda syfte är att tysta ned och hänga ut den som ifrågasätter och letar fakta.

  Det som är det vidrigaste i sammanhanget är dock precis det som Mohamed belyser, att ”kampen mot islamofobi” (kanske mer korrekt kalla den ”kampen mot din rätt att rationellt ifrågasätta och belysa fakta avseende islam”) är SKATTEFINANSIERAD.

  Våra skattepengar går alltså inte bara till hatpredikanter, utan understödjer även officiellt åsiktsförtryck.

  Liked by 6 people

  • Mattias skriver:

   Jag håller mer dig till 100%. Ordet används bara för att det är ett effektivt sätt att tysta kritik med.

   Definitionen av fobi är att det är en irrationell rädsla som är överdriven i intensitet.

   Min avsky mot religionen Islam är inte en ”fobi”. Den är inte irrationell eller överdriven. Min avsky grundar sig på faktiska beteenden som vissa av Islams utövare har.

   Liked by 3 people

 10. pllay skriver:

  För svensk vänster gäller en absolut regel:
  Min fiendes fiende är min vän!
  USA och Israel är vänsterns fiender, alla som går emot dessa är sedan kulturmarxisterna tog makten Sveriges vänner.
  Inga hatar USA och Israel mer än de muslimska fundamentalistiska, alltså är dessa numera våra vänner och förtrogna.
  I sann nepotistisk anda saknar våra vänner fel, de är goda och fredsälskande människor som lider under sina fienders orättfärdiga förtryck.
  Någon nyanserad världsbild finns inte plats för då världen delas in i goda och onda.
  Kanske har du rätt att vi har den ledning vi förtjänar, kanske finns det ett ansvar hos var och en av oss att söka sanningen bortom medias propaganda och politikernas lögner, något vi inte gör, vi är likt feta katter nöjda så länge vi får mat och värme.
  Det är för krävande och smärtsamt att titta bakom kulisserna, det är tryggare att lita på att de alltid goda och visa i Stockholm har rätt och världen är så enkel som den framställs i media.
  Om du har rätt krävs det nog ett fullständigt nederlag för Sverige och dess folk innan vi på allvar börjar ta vårt demokratiska ansvar och ifrågasätta den rådande ordningen i vårt samhälle.
  Den civiliserade ytan i samhället ser jag med det betraktelsesättet som helt beroende av att inga större förändringar av våra dagliga omständigheter förändras, vi kan utvecklingsmässigt stå still hur länge som helst eftersom vi vet att vi har rätt och resten av världen ännu inte skådat ljuset. Vi , Sverige, är det folk som skall gå först och visa vägen in i det nya multikulturella paradis vi nu drömmer om sedan det gamla marxistiska paradiset visat sig väl svårt att uppnå, folket svek och blev medelklass, men nu djävlar har vi en mycket bättre ide!
  Multikultur, baserad på godhet, solidaritet och medmänsklighet, en kombination ingen god Lutheran eller kommunist kan ifrågasätta, vi har hittat den heliga Graal som till alla lycka bär!
  Nu står världen i förundran och skam och ser oss utveckla Sverige till den första verkliga Humanistiska Stormakten, en utveckling de alla avundas oss, ja nästan alla, USA och Israel är alltför onda för att kunna omvändas till godhet.
  De är fienden vi behöver spegla oss mot för att helt fatta hur goda och framsynta vi är.

  Vi kan till och med backa i välstånd och utveckling, bara det sker långsamt och jämlikt, det vill säga så länge vi kan skylla vårt sjunkande välstånd på de onda krafter som ifrågasätter och sår split bland de goda svenska ledarna och ifrågasätter det goda svenska folkets världsbild.
  Jag funderar ibland på om det svenska folket så älskar sin tagelskjorta, sin godhet, sin inbilskhet och arrogans att vi hellre går under som nation än byter självbild och gör oss av med våra kulturmarxistiska övertygelser.

  Liked by 5 people

 11. spdlr skriver:

  ”islamofobi”, dvs rädsla för något farligt, kallat ‘islam’, är eb högst berättigad rädsla. Vem kan annat än bli rädd för en sekt som förespråkar och tillämpar urtida barbariske ökenseder från avlägset land, som mord, stympningar, kvinnoförtryck, och urskillningslös terrorism?

  Liked by 1 person

 12. Sten Lindgren skriver:

  Det är verkligen en vidrig bild som förmedlas och frågan inställer sig givetvis, hur kan det ha gått så långt? Svaren finns kanske till viss del i redan gjorda kommentarer men om jag får ge min bild så är den följande:

  Man måste studera detta ur två aspekter, mottagligheten för budskapet respektive presentationen av budskapet.

  Mottagligheten för budskapet
  Det måste finnas faktorer som gjort det svenska samhället särskilt mottagligt för budskapet. USA-hatet bland den vänster som dominerat media, kultur och politik är kanske den enskilt viktigaste faktorn om man tänker efter. Viljan bland politiker att spela Allan internationellt har sannolikt också fått en helt orimlig konsekvens inom landet. Jämförelsevis goda ekonomiska villkor för etablering i Sverige har givetvis också spelat in.

  Presentationen av budskapet.
  Man måste säga att muslimska intressen varit oerhört framgångsrika i sin lobbying i Sverige genom att ha uppbringat ett så oreserverat stöd bland olika grupper och intressen som sinsemellan står långt från varandra i olika frågor. Man är också skickliga på att utnyttja moderna medier som Youtube för att sprida sitt budskap. Här har svenska kyrkan en del att lära, söker man på Youtube om svenska kyrkan kommer det mest upp vidoes som är kritiska till svenska kyrkan.
  Till detta kan läggas att det finns en hel armé av journalister som tappert och dagligen kämpar för att inget ont om invandrare ska komma fram. Knivmördaren i London var norsk medborgare och han var sjuk, män har våldtagit i alla tider, etc. Detta görs gentemot en publik som har jättesvårt att tänka sig att det finns onda människor.

  Liked by 2 people

 13. malmobonmalmobon skriver:

  Mycket bra att någon börjar belysa bidragen till muslimska föreningar.
  Jag blev chockad då AKB sa att inga pengar skulle delas ut till odemokratiska föreningar.
  Tror inte hon själv insåg vidden av vad hon uttalade.
  För mig innebär detta att ingen muslimsk förening eller moské kommer få en krona.
  Tror dock inte detta kommer hända, utan som vanligt är det som muslimer säger, taqiyya. En lögn som är tillåten för muslimer för att kunna uppnå sina mål. Världsherravälde.

  Liked by 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Alice ljög helt avsiktligt!

   Därför utsågs vännen Ulf Bjereld till utredare,
   tack vare sin koppling till ”Brödraskapsrörelsen”, Tro & Solidaritet.

   Stefan Löfvéns FRU är (S)ynnerligen involverad i nämnda organisation…

   Allah gånger för att vittvätta fasaden…

   Liked by 2 people

 14. Ami skriver:

  Pllays analys är helt korrekt. När socialismen började implodera och ingen stod på barrikaden och hatade USA och Israel så vände sig vänstern till islam och dess utövare. Tillsammans kan de återerövra det socialististislamiska totalitära väldet.
  Det muslimska missionsarbete är störst i Sydamerika och islam växer mer och mer i länder som tex Argentina och Venezuela, två länder med vacklade ekonomi och regering. Det är lätt för dessa grupper att underminera ett samhälle som står inför gigantiska problem precis som Sverige gör.

  Undermineringen är lite som sir väs i Robin Hood som viskar goda råd i örat på prins John, det är vad som försiggår i Sverige och med den svenska regeringen.

  Liked by 1 person

 15. Ami skriver:

  Såg att iranska män gör ett hijab uppror i Iran mot slöjan genom att ta på sig slöja och att kvinnorna tar av sig sin. Fotona läggs sedan ut på Facebook.
  Detta är tvärtemot vad svenska politiker gjorde för ett par år sedan då de tog på sig slöjan i solidaritet för rätten att bära den.

  Skall bli kul och se hur det upproret tas emot i Sverige troligen kommer iranska män att kallas för islamofober och rasister, vilket är hysteriskt roligt.

  Liked by 3 people

 16. Hovs--hallar skriver:

  Att Bah Kuhnke helt enkelt LJÖG när hon i media påstod att bidrag till odemokratiska organisationer skulle upphöra, är helt solklart.

  Det bevisas redan av det faktum att islamkramaren ULF BJERELD utsågs till ”utredare”!

  Bah Kuhnke och hennes anhang har helt enkelt som mål att Sverige ska invaderas av ISLAM.

  Och inte nog med det — VI SJÄLVA ska betala för denna invasion med VÅRA skattemedel!!

  Påminner om historier jag hört om diktaturer där en avrättad dissidents familj debiterades kostnaderna för avrättningen.

  Räck upp handen, alla som ännu känner NÅGOT förtroende för Sveriges makthavare, och som tycker det är OK att betala skatt — för att bekosta vår egen utplåning som folk.

  Liked by 2 people

 17. Kristina von Heland skriver:

  Läs gärna på SVT debatt. Jag skrev in dit då en miljödebattör-egen benämning-skrev att korna var orsaken till vattenbristen. Han redovisade med helt felaktiga siffror som jag som bonde såg den absoluta absurditeten i. På meilsvaret jag fick skrev Jan Sprangers att det fanns en replik vilken jag läste, författad av en centerpartist. Han skrev att absurditeten var som om fiskarna skulle tömma havet på vatten vilket var bra.
  Vad jag efterlyste var om man faktagranskade innan publicering i mitt första meil. Då den frågan inte besvarades skrev jag att jag då kan skriva en debattart att jorden är platt, att en månlandning inte inträffat utan Buzz spatserade i Nevadaöknen. Om jag känner att detta är min sanning så är det sant enl dagens identifikationsterminologi. Att om jag tillhör rätt org så får detta publiceras. Då ingen svarat mig så är detta det gällande på SVT debatt.
  Jag gick in o kollade idag och då ligger ett svar på Sara Mohammads inlägg om badtider som blivit en symbolfråga. Sara M är hon som grundat glöm aldrig Pela och Fadime.
  Mp medlemmen Sumeyya Gencoglu bemöter Sara M. Sumeyya anser att detta är ett islamofobiskt uttalande. Skilda badtider är att kvinnor får välja själva och att slöjor är ett självpåtaget klädesplagg som Sara M. vill ta ifrån alla muslimska kvinnor i S. Hennes problem här är att det strider mot svensk lag att separera människor efter, kön. ålder, handikapp. Badhusen är skattefinansierade och är då tillgängliga för alla medborgare som följer renlighetslagarna att duscha och att uppträda korrekt mot sina medmänniskor.
  Sedan kommer mitt problem i inlägget. Hon tillskriver de döda åsikter. Sara M. bryter mot Pelas och Fadimes vilja då de skulle stridit för skilda badtider och slöjbärande.Detta finner jag synnerligen osmakligt då dessa kvinnor stridit för att slippa leva under en medeltida lagar som skäggiga gubbar hittat på. Dessa kvinnor har i Sverige mördats av sina manliga släktingar och nu ska deras namn smutsas ned av en MP politiker.
  Denna verbala dynga publiceras i ett skattefinansierat mediehus som ska står för opartiskhet och allas chans till genmäle-svårt för de döda SVT!
  Ikväll ska jag på konsert under bar himmel i stjärnornas ljus. Vi ska vara lättklädda i värmen. Förra gången var det Gloria Gaynor, en svart kvinna som sjöng I will survive-vi stod upp och skuttade och sjöng med armarna i luften. Bandet bestod av supermusiker som fick briljera-de var av svarta, gula, vita, kvinnor män. Styrda av en svart kvinna som gav dem plats. Texterna handlar om I am what I am tex, svart, stolt, duktig. Detta hatades av vänstern i S. för att det var kommersiellt och en del spott och spe fick vi utstå, hotpants, afrohår hade jag som blondie men solidarisk. Vem har gjort mest för bögar,svarta, kvinnor-proggen i S eller Gloria Gaynor?
  Till detta ska vi ta in lite drinkar och inmundiga serranoskinka och ost. Efteråt blir det disco till kl 3 och då dansar vi kvinnor och män i blandade färger, nationer och kön. Klädsel valfri, en och annan transa, några bögar deltar i dansen och vi hoppar med dem.
  Frågan lyder varför verkar muslimer och islamister ha så tråkigt och se så sura ut? Varför dölja Guds skapelse med klädbylten? Varför komma till Väst och bara hata? Varför förneka oss att ha kul? För att ni är så tråkiga tror jag och oförmögna att glädjas tillsammans. Skattefinansierad vidskepelse och hatspridning är kollektivt självmord, betala för sin egen förnedring och för tidiga död i sämsta fall.

  Liked by 2 people

  • ruben skriver:

   Det är väl där ”hedersmorden” kommer in i bilden. Islam tar hand om svartsjuka och att man inte måste känna sig sur och tråkig. Det är ju alltid den andres ( otrognes ) fel he he. Muslimer skall inte behöva känna sig förfördelad, då måste man döda för att hämnas. Allah är snarstucken och den snarstuckenheten skall matas till mättnad. Så fungerar en vidskeplig och vansinnig tro och regeringen har upphöjt den tron till verklighet i Sverige över Kristendomen. Jag har fått nog av skiten.

   Liked by 1 person

 18. Lennart Göranson skriver:

  Det börjar åtminstone hända något i Frankrike. Ett 20-tal ”radikala” moskéer har stängts ner och det kan bli fler. Och bara imamer som fått kontrollerad utbildning i Frankrike får utöva sin funktion. Finansiering från Saudi lär också ska stoppas.

  Den svenske folkrättsexperten Ove Bring är bekymrad över att det här kan sprida sig till fler länder.

  Bekymrad!!!???

  Liked by 3 people

 19. tirutaa skriver:

  Kristina H
  ”Skattefinansierad vidskepelse och hatspridning är kollektivt självmord, betala för sin egen förnedring och för tidiga död i sämsta fall.” Härlig formulering, hoppas bara den aldrig blir sannspådd.

  Vad gäller Sumeyya Goncuglu (Mp) så passar Tino Sanandajis karakterisering av miljöpartisterna här utmärkt bra: ”Aggressivt obildade”. Helt klart tillhör denna Sumeyya dem. F ö är Sara Muhamed min stora hjälte.

  Liked by 2 people

 20. Willy Lindqvist skriver:

  Att regeringarna skänker miljonbelopp till militanta muslimska organsationer för att vi svenskar ska bli mer vänligt stämda till islamsk hatretorik kan bara tolkas på ett sätt.
  Nämligen att de senaste regeringarna ställer sig bakom att i Sverige etablera muslimska värden som att homosexuella bör avrättas, att muslimer inte får bli vän med icke-muslimer, att muslimer inte får delta i den svenska demokratin, att kvinnor ska förtryckas, försvar för själmordsbombare, antisemitism, våldtäkt på icke-muslimer, stening av ”lösaktiga” kvinnor, hedersmord och att kvinnor som inte täcker sig är mindre värda.
  Varför i all världen stöder svenska regeringar ekonomiskt sådana värderingar och beteenden som dessutom är riktade mot ett fredligt svenskt folk och avsedda att undergräva vår demokrati och vårt samhälle med mänskliga värderingar folket länge kämpat för? Vad ska man anse om ett sådan beteende hos en rad av våra regeringar?

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s