BIRGITTA SPARF: Muharrem Demirok – ett utmärkt val

Trots att han redan är vald ställde tre centerpartister frågor om Demirok i en debattartikel i Aftonbladet:

”Valberedningens förslag är att Centerpartiets medlemmar ska välja en person som oprovocerat skallat ner för honom obekanta ungdomar och blivit dömd för detta vid två tillfällen.

Senare har han hållit det hemligt för partiet i samtliga kandidatförsäkringar under hans politiska karriär, inklusive försäkran inför partiledarkandidatprocessen.

När man landar i en person med medborgarskap i en militärmakt som Sverige har ett ansträngt förhållande med, släktband till sagda lands omedelbara maktsfär och när kandidaten också är flerfaldigt dömd för våldsbrott och ertappats med att undanhålla sanningen så föranleder det många frågor.

Dessa måste valberedningen öppet och ärligt besvara.”

Något märkliga frågor, enligt mitt förmenande. Vem kan vara mer lämpad än Muharrem Demirok att axla Annie Lööfs mantel? Han har rätt namn, rätt ursprung, är kulturell muslim och tillbringar somrarna på släktgården i Turkiet. Han har visserligen fel kön, och är inte HBTQI+, men man kan inte alltid få allt.

Turkiet ligger visserligen en liten bit från Gnosjö, rent geografiskt. Men va’ fan. Landsbygd som landsbygd! Det blir till att lansera ”Turkiet-andan” nu, lite mer intensivt. Huvudsaken är att han håller demokratins fana högt och fortsätter försöka stoppa det demokratiskt framröstade partiet SD från allt politiskt inflytande.

Samt att han lyckas hålla C rent från vita svenska medelålders män, som han tycks ha lite svårt för. Klarar han detta är C i mål!

Jag önskar Demirok varmt lycka till på sitt nya job

Birgitta Sparf