Gästskribent ROBIN ERIKSSON: Svensken borde bli latare

Jag ser på Italien, Portugal och Spanien som bra länder och positiva förebilder. Jag tycker kultur, religion, konst och värderingar är viktigare än BNP per capita och därför skulle jag hellre resa till Toledo än till Amsterdam. Det är möjligt att narkotika och prostitution skapar mer BNP per capita än El Greco (en konstnär som bodde i Toledo) men jag tycker ändå att El Greco är bättre än Red Light District.  

En gång var det en man som hade läst en av mina artiklar. Han var lack och sa att jag ej får berömma sydeuropéerna för de är så dåliga på att sköta sin ekonomi och svenskarna måste betala deras räkningar. Jag tycker inte det gör sydeuropéerna dåliga utan jag tycker de är smarta. De spenderar som fulla sjömän och låter dumsnälla och mesiga svenskar, holländare, tyskar och danskar betala deras räkningar vilket är smart och tufft. Deras politiker är tuffa som karibiska pirater och de kör alltid över svenska politiker som bär fittmössor och HBTQ-certifierar alla arbetsplatser. Bara Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna brukar rösta emot att Sverige ska hjälpa Sydeuropa ekonomiskt.  

Donald Trump sa att han ska bygga en mur mot Mexiko och låta Mexiko betala för den. Det gillade vanliga amerikaner som är trötta på att ge en massa pengar till bistånd, FN och välfärd för illegala migranter.  

I Portugal är de fattigare än i Sverige. Portugal har 95 procent portugiser och 5 procent invandrare. I Sveriges tre största städer utgör nysvenskar cirka hälften av de unga männen. I Portugal jobbar de tillräckligt hårt för att försörja sig själva och sina egna kroniskt sjuka som exempelvis har krockat med bilen och fått någon åkomma som gör att de ej kan jobba heltid. Men portugiserna har ej råd att ta emot stora mängder unga män från Afrika och Mellanöstern som ska komma dit och härja. Portugal har ej råd att ge mest pengar till klimatarbete, HBTQIA+-arbete, feministiskt arbete, bistånd, FN eller EU.  

Jag tycker sydeuropéer är smarta som jobbar lagom hårt. I Lissabon är det 66/100 säkert att gå ut på natten. I Stockholm är det 69/100 säkert att gå ut på dagen. Alltså är det lika säkert i Lissabon på natten som det är i Stockholm på dagen.  

I hela mitt liv har jag fått höra att Sverige är världens bästa land med världens bästa lärare, läkare, politiker och poliser. En gång hörde jag en invandrare på gymmet som sa att svenskarna är fattiga jämfört med andra folk. Jag kollade upp det på internet. Medianpersonen i Italien har 1 250 000 kronor, i Spanien har han 1 100 000 kronor, i Sverige 900 000 kronor och i Portugal 650 000 kronor. I Kroatien har de 350 000 kronor. I Zagreb är brottsligheten 22/100 jämfört med 51/100 i Stockholm. I Kroatien bor det 90 procent kroater och invandrarna kommer från grannländerna. Kroatien har 90 procent kristna.  

Det är de flitigaste länderna (ofta länder fulla med protestantiska arbetsnarkomaner) som Sverige, Nederländerna, England och USA som drar till sig överdrivet mycket invandrare vilket leder till diverse problem.  

Katoliker och ortodoxa är kollektivister. De tänker på den egna gruppen. Om en man i Italien blir nerslagen av en invandrare blir det en stor grej. Folk på andra sidan Italien kan leva sig in i hur det kändes och de bestämmer sig för att rösta på Lega, Italiens bröder, Forza Italia eller en konservativ socialdemokrat. Om en svensk man blir nerslagen av en invandrare kan inte den individualistiske svensken leva sig in i hur det kändes. Han tänker att bara inte jag själv har blivit nerslagen av en invandrare så händer det inte alls och politikernas prat om att vinsten kommer lite längre fram som en ketchupeffekt stämmer nog. 

Robin Eriksson är en funktionshindrad och kristen man. Den som vill kan swisha en gåva till 0760836744. 

Gästskribent