BIRGITTA SPARF: Trevlig tjejträff i Aktuelltstudion

Mellan den osannolika klimat- och miljöministern Annika Strandhäll och en av hennes främsta supporters Katia Elliott som, lika oförklarligt, fått jobb på Aktuelltredaktionen. Stämningen är varm och hjärtlig trots att Elliott låtsas vara lite tuff, vilket hör till spelet:

– Hur många obetalda räkningar har du som ligger hos Kronofogden idag? Är det något som du borde känna till?

– Nämen, så här är det! Det är inget ovanligt att någon som innehaft en tidigare ministerpost, som utvecklat en stor erfarenhet av att inte ha en susning om vad som egentligen pågår på departementet, får en ny och ännu viktigare uppgift i en ny socialdemokratisk regering!

– Det här är första dagen på min nya post och jag har därför inte hunnit prata med mina kollegor om hur många obetalda räkningar jag har. Det kan vara två, det kan vara sex. Dom kommer ju farande från alla håll och kanter. Dom kan finnas på Kivra, vad vet jag? Jag kommer snarast möjligt att träffa mina nya medarbetare för att sätta mig in i de här frågorna!

– Vet du hur många kärnkraftverk vi har lagt ner och fortfarande har i drift i Sverige idag, då?

– Två? Tre? Som sagt, det här är min första dag på jobbet. Som ny klimat- och miljöminister kommer jag naturligtvis att omgående försöka ta reda på hur många de egentligen är!

Därmed är den mysiga tjejträffen i Aktuelltstudion slut, och båda tackar skrattande varandra för att de ville vara med.

Se Aktuellt 30/11 2021.

Birgitta Sparf