HITTAT PÅ NÄTET: Twittrande s-politiker jämför polismordet med en ”arbetsplatsolycka”

Just nu går debatten het på Twitter. Den religiöse debattören Mattias Irving, politisk sekreterare i Socialdemokrater för tro och solidaritet, har valt att jämföra polismordet i Biskopsgården med en ”arbetsplatsolycka”, något som väckt stark kritik.

”Ni som jämför skjutningen i Biskopsgården med arbetsplatsolyckor. Tycker ni på riktigt att det inte finns en viktig skillnad mellan att en maskin spårar ur och att någon skjuter mot dig med vapen?” skriver Anela Murguz, ledarskribent vid Borås tidning.

En annan användare, kusin till Lavin Eskandar som mördades vid skolattacken i Trollhättan, skriver:

”Var det en arbetsplatsolycka när min kusin som var elevassistent och en mattelärare avrättades på sitt jobb i en skola, tycker du? Dör folk på jobbet så där bara eller? Tycker du att en avrättning av en polis på öppen gata är en olycka att likställa med dödsfall på jobb?”

Mattias Irving, tidigare opinionsbildare i Svenska kyrkans tankesmedja Seglora smedja, tycks ta kritiken med ro och svarar inte på några frågor i tråden. Däremot säger han sig be för den mördade polisen och hans familj.

Redaktionen