HITTAT PÅ NÄTET: Coronavirusets osynliga offer

På sin blogg skriver den republikanske kongressledamoten Tom McClintock om coronavirusets osynliga offer – de som lider och dör av nedstängningen. Massmedierna, skriver han, visar inte lika stort intresse för att redovisa dessa:

”The accumulating death toll from Covid-19 can be seen minute-by-minute on cable news channels. But there’s another death toll few seem to care much about: the number of poverty-related deaths being set in motion by deliberately plunging millions of Americans into poverty and despair.”

Corona-nedstängningen har lett till massarbetslöshet och stora skador på ekonomi, vilket kommer att påverka hälsan. Många amerikaner dör i trafiken, skriver Tom McClintock, men ingen har föreslagit av vi ska hindra medborgare att köra bil:

”Life is precious and every death is a tragedy. Yet last year, 38,800 Americans died in automobile accidents and no one has suggested saving all those lives by forbidding people from driving – though surely we could.”

Läs hela blogginlägget här

Redaktionen