Bitte Assarmo: Den bortklemade Greta-generationen kommer inte att åstadkomma några reella framsteg

Bitte Assarmo

”Ni kan förneka och hata klimatet så mycket ni vill, men de unga följer Greta. Och när de här grabbarna och tjejerna blir vuxna, då kan ni inte leva som ni gör längre, då ska ni få se på fan!”

Kommentaren flimrade förbi i mitt Facebookflöde häromdagen, och den fick mig att haja till av flera skäl. För det första är den så uppenbart korkad. Jag menar, vad betyder det att ”förneka och hata klimatet”? Det är ungefär som att påstå att någon ”förnekar och hatar tidvattnet” eller ”förnekar och hatar inandningar”. Goddag yxskaft hela vägen, liksom. För det andra är den skriven av en vuxen människa. Jag upprepar: En VUXEN människa.

Jag vet, det är svårt att föreställa sig att en vuxen människa kan uttrycka sig så här urbota barnsligt, men det blir allt vanligare. Och det är på sitt sätt logiskt, eftersom de offentliga rummen blir alltmer indränkta av ungdomsdyrkan. Hellre en känslosam och obildad fjortis än fyra pålästa vuxna, verkar vara mottot både för de stora mediehusen och för den politiska arenan numera, och då får vi ju sånt här. Osäkra vuxna som till varje pris vill verka unga och coola och därför sänker sig till den här nivån.

Men det mest intressanta och symtomatiska är ändå slutklämmen. ”… då ska ni få se på fan!”. Jag förmodar att det i första hand är de som ”förnekar och hatar klimatet” som ska få se på fan, men att det också gäller vuxna rent generellt. Och jag undrar – varför? Varför ska de – vi – ”få se på fan”? Vad har vi vuxna gjort som är så ont och oförlåtligt att vi ska straffas av dagens unga?

Ingenting. Det är faktiskt tvärtom. Vi – och framför allt generationerna före oss – har skapat ett sällan skådat välstånd som ligger vidöppet för Greta-generationen. Tak över huvudet, mat på bordet, gratis utbildning (med skolskjuts för den som har lång väg att gå), folkbibliotek, internet, smarta telefoner, möjlighet att kommunicera med hela världen, och ta del av enorma mängder kunskap, genom ett par musklick eller tryckningar på smarttelefonen… Listan kan göras lång.

Men någonstans på vägen gick det snett. Någonstans försvann anknytningen bakåt, till de tidigare generationerna, och någonstans ersattes respekt för vuxenvärlden med förakt och nonchalans. Och när en privilegierad unge som Greta Thunberg kan stå och häva ur sig anklagelser mot hela vuxenvärlden, utan att denna vuxenvärld sätter ner foten, så förstår man att både hon och de vuxna omkring henne har helt fel fokus. För oavsett om man bekänner sig till domedagsprofeterna, eller intar en mer sansad syn på klimat och miljö, är det inte skolstrejker och slagord som krävs för att åstadkomma förbättringar. Det är hårt arbete och strävsamhet.

Man behöver inte gå särskilt långt tillbaka i tiden för att hamna i ett Sverige där barnen tidigt lärde sig vikten av att arbeta. Min mamma, som var född 1928, började sin skoldag med att hjälpa sina föräldrar att mjölka korna, mata grisarna och utfodra hönsen. Därefter gick hon den fem kilometer långa vägen till skolan. När hon kom hem på eftermiddagen var det dags att hjälpa till med eftermiddagsmjölkning, matlagning och disk och därefter skulle det läsas läxor. Så gick veckorna, med sex dagars skolvecka och sju dagars arbete på den lilla bondgården.

Om min mor varit lika bortklemad som många av dagens barn och unga skulle hon ha gnällt sig sjuk, hyttat med fingret åt de vuxna i omgivningen och skrikit ”Hur vågar ni!”. Men det gjorde hon inte. Respekten för strävsamt arbete hade hon fått med modersmjölken, och hon visste att man måste jobba för att komma någonstans – inom lantbruket såväl som inom alla andra områden. Hon älskade och värdesatte sina föräldrar och sitt barndomshem och när hon berättade om hur det var att gå ut i lagården en mörk vintermorgon var det inte kölden och det hårda arbetet hon mindes utan glädjen i att höra korna idissla och känna doften av hö och halm.

En gång hade morfar införskaffat en ko som envisades med att sparka undan både hink och mjölkpall för var och en som gjorde minsta försök att mjölka den. Det var givetvis inte bra, framför allt inte för kossan själv, vars juver var så mjölkstint att hon till sist råmade högt av smärta. Då bad min mor, som var tolv-tretton år, att få göra ett försök. Morfar var tveksam, för en sparkande ko är inte att leka med och vem vill att ens dotter ska utsättas för fara? Men mamma envisades. Hon närmade sig varsamt den upprörda och ängsliga kon, talade mjukt med den och klappade den ömt. Och det dröjde inte länge förrän kon var stillsam och foglig och lät sig mjölkas. Det var sån mamma var, helt enkelt. Varm, ömsint, förståndig och arbetsam.

Jag skulle vilja se dagens fjortisaktivister, med sina skolstrejker, twitter- och instagramkonton och tomma slagord, jobba lika hårt som min mamma, och många med henne, gjorde under sin uppväxt och livet igenom. De skulle börja klaga och gnälla efter en halv dag. Därför kommer den bortklemade Greta-generationen heller inte att åstadkomma några reella framsteg. Miljön och klimatet kommer istället att räddas av de strävsamma. De som väljer att utbilda sig istället för att skolstrejka och som strävar efter att hitta lösningar istället för att basunera ut domedagsprofetior.

48 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Den bortklemade Greta-generationen kommer inte att åstadkomma några reella framsteg

 1. hej san skriver:

  Greta har ju faktiskt hotat hela västvärlden med helvetet (oförlåtelsen) om vi inte tar henne som ledare.

  och det lär väl knappast vara en hemlighet för skådespelarfamiljen med bankfamiljerna och obama och gänget – att de blåser hela världen. iofs vissa ljuger nog så djupt att de tror på det själva.

  men visst ska de nog få se på Fan!

  jag är vittne till Djävulen förresten, det är en förbannad orm. helt jävla sinnessjuk!

  Gillad av 4 personer

 2. Ulf skriver:

  Vad menas egentligen? Är Greta representativ för denna generation? Röstar denna generation på MP? Vad jag sett så är gretorna bara en högljudd mycket liten minoritet så förstora inte upp dem. Vuxna som uppför sig så illa är faktiskt klimatreligiösa. Vi förolämpar deras religion genom att existera. Men de ska behandlas på samma sätt som alla andra som lever religiösa sekter. Som tokar som vi får ha stort tålamod med och helt enkelt förklara om och om igen hur verkligheten ser ut.

  Gillad av 7 personer

 3. Skarprättarn skriver:

  Detta är Klimat-Gretas uppenbarelse, som Gud gav henom för att visa sina tjänare vad som snart skall ske. Salig den som läser upp och saliga de som hör orden i denna profetia och bevarar det som står skrivet i den. Ty stunden är nära, uppryckelsen är förestående, apokalypsen är här.

  Ni har hört att det blev sagt till fäderna: Du skall inte flyga; den som flyger undgår inte sin dom. Men jag säger er: den som åker bil undgår inte sin dom, och den som inte åker kollektivt undgår inte att ställas inför mediedrevet, och den som inte har klimatskam undgår inte helvetets eld.

  Ni har hört att det blev sagt: Du skall inte äta kött. Men jag säger er: den som ser på kött med vattnad mun har redan i sitt hjärta brutit reglerna. Om ditt högra öga förleder dig, så riv ut det och kasta det ifrån dig. Det är bättre för dig att en del av din kropp går förlorad än att hela kroppen kastas i helvetet. Och om din högra hand förleder dig, så hugg av den och kasta den ifrån dig. Det är bättre för dig att en del av din kropp går förlorad än att hela kroppen kommer till helvetet.

  Den som gör orätt skall fortsätta att göra orätt och den som är oren fortsätta att orena sig, och den rättfärdige skall fortsätta att leva rättfärdigt och den helige att helga sig. Se, jag kommer snart och har med mig lön att ge åt var och en efter hans gärningar. Jag är A och O, den förste och den siste, början och slutet.

  Jag är Klimat-Greta, profetinnan som offrade sig på klimatkorset och bär allas klimatsynder. Saliga de som avstår att flyga och äta kött. De skall få tillgång till livets träd och få gå in genom stadens portar. Men utanför är SUV-ägarna och långflygarna och högerpopulisterna och nättrollen och avgudadyrkarna och alla som älskar lögnen och lever i den.

  Nåd från Klimat-Greta åt alla.

  Gillad av 6 personer

 4. larsolofsvensson skriver:

  Enda sättet att vinna klimatdebatten är att ta initiativet i den. Tack och lov har industrin fattat det. Att hävda att co2 inte är en växthusgas eller att det inte spelar någon roll om co2-halten ökar till 800 ppm kommer bara leda till att Greta blir världspresident (bildligt talat). Carbon capture, fjärde generationens kärnkraft, biobränslen mm är en del av lösningarna som industrin arbetar med. Om detta kan Greta (återigen bildligt talat) ingenting och så slipper vi hennes världspresidentskap. Liksom ett nära nog totalt beroende av rysk energi, omkring 40 procent av Europas gas och oja är rysk.

  Gillad av 3 personer

  • Palle9 skriver:

   LarsOlofSvensson: Angående det mänskliga bidraget till koldioxidhalten har astrofysikern Piers Corbyn (faktiskt bror till labourledaren Jeremy) anfört följande (citat från Klimatsans):

   – Det finns inget som visar att det globala klimatet drivs av halten koldioxid i data för hundratals tusen år. Världen har inte blivit varmare de senaste 18 åren. Alarmisternas förutsägelser har alltid slagit fel ! IPCC har misslyckats med att förutsäga Jetströmmarnas våldsamma svängningar som drivit den senaste tidens extrema väderhändelser. Dessa har ingen som helst länk till halten koldioxid. (Min anm.: De som PÅSTÅR att koldioxid har en verkan, har ansvaret att bevisa att så är fallet. Det är INTE vi tvivlare som behöver bevisa att det inte är möjligt.)

   – Människans bidrag till koldioxidens omsättning i naturen är endast 4 %. De andra 96 % avser utbytet mellan atmosfären och biosfären samt haven. Det är fullständigt befängt att tro att dessa 4 % kan styra klimatet.

   – Data för miljoner av år visar att det är havens temperatur som bestämmer halten koldioxid i atmosfären. Det är grundläggande fysik, eftersom haven innehåller 50 gånger så mycket koldixoid som atmosfären. Varmare hav gasar ut koldioxid och kallare hav absorberar gasen. Ändrade temperaturer kommer alltid innan halten koldioxid ändras. Tron på teorin är rent nonsens.

   Gillad av 3 personer

   • Lars-Olof Svensson skriver:

    Jag vet inte hur det förhåller sig med den saken men det verkar som om även Salby, Moore och Happer iofs godtar att co2 är en växthusgas. Oavsett hur det förhåller sig med den saken så polititiskt sitter klimtaralarmisterna i förarsätet och man flyttar inte på dem med vetenskapliga argument, det är väl helt uppenbart. Om det nu finns en vetenskaplig sanning om sambandet som har slagit igenom bland fysiker och kemister, vilket jag tvivlar på att det finns (minns bara hur Salbys teorier benämndes som rent nonsens på dessa sidor av Gösta Wallin). Så ska man undvika Greta så, jag då att man måste ta initiativet själv. Det är väl det t.ex. som den tyska bilundustrin gör.

    Gilla

   • ts skriver:

    Dumheter, kausaliteten är omvänd, blir det varmare så släpper jorden ut mer CO2, det är mycket lätt att se över årmiljonerna och på satellitbilder idag.

    Gilla

  • Sven Ekeberg skriver:

   Tror du, liksom många, missuppfattad begreppet växthusgas. Ordet syftar på att koldioxid får det att växa bättre (mer fotosyntes). Det är därför man pumpar in CO₂ i växthus. Begreppet har egentligen ingenting med koldioxidens (eventuellt signifikanta) värmekapacitet vid olika våglängder att göra.

   Gilla

 5. heraldikern skriver:

  I dagens artikel skriver du som om du inte hade några tankar och idéer om vad eller vem/vilka som står bakom Greta och hela klimatbluffen. Det gör mig lite frustrerad om sakläget enligt din uppfattning.

  Gillad av 3 personer

 6. Laura skriver:

  Förvärva – Ärva – Fördärva. Vi har kommit fram till Fördärva-generationen.Två världskrig lyckades inte förstöra västvärlden, men en trygghetsdekadent överklass, som saknar förstånd, empati och respekt för livet, tillsammans med deras ignoranta och bortskämda avkomma, verkar kunna fördärva allt för oss alla. Som aktivister och som medlöpare till nya herrar, det uppstår ju alltid nya makthungriga herrar, med anspråk på totalitär makt över västvärldens politik och ekonomi.
  Den nya varianten av krig pågår under täckmantel av ”fredsprojekt” med öppna gränser och klimathot och har lyckats marknadsföra sig med hjälp av hela etablissemanget, för att alla ska kunna känna sig delaktiga i en ”global” frälsningsrörelse. Substitut för verklig livskompetens och mening.
  Om inte nöd och död hinner före i vårt land, så kommer fansen sedan att behöva matas med nya chanser till känslosam masspsykologi, när verkligheten kommer ifatt klimatbluffen och migrationsbedrägeriet. En tom jordplätt fylls snabbt med ogräs om man inte planterar något. Vad vill vi plantera? Fredrik Östman brukar skriva Sanning, Rätt, Liv. Vad betyder det? Går det att bygga en bättre väg? Med ett underlag av de mest grundläggande gemensamma ursvenska och kristna värderingarna och västerländsk vetenskap. Utan alla sorts marxistiska och liberala irrläror. Och en mycket liten stat, men med ett hårt och kraftfullt motande av korruption, brott och våld. Och så vidare…

  Gillad av 7 personer

 7. Lars Strömberg skriver:

  Det där basunerandet är hyfsat påtagligt även i andra kretsar. Många engagerar sig just i att UTTALA SIG om saker som inte är bra. Jag gör det, Bitte gör det och massvis av andra gör det. Exempelvis journalister och politiker.
  Att uttala sig om ett problem är bland det enklaste man kan ta sig för i problemsammanhang tror jag. Ens vidtagna åtgärd består ju bara om att PRATA om problemet, kanske vad problemet beror på och möjligen även om hur problemet skulle kunna elimineras.
  Många (de allra flesta) stannar vid pratandet. Väldigt få tar med egen insats tag i problemet PÅ RIKTIGT. Det är nämligen VÄLDIGT mycket jobbigare. Inte bara jobbig-ARE utan RIKTIGT jobbigt. Ansträngande, helt enkelt.
  Det VIMLAR av uttalanden av typen : ”Det måste till en förändring i vår livsstil…”, ”Det måste bli ett slut på skjutningarna..”, ”Vi kan inte fortsätta att skövla…”, ”Någon måste sätta ner foten och…”
  Jättefint! Jag håller med! Bra sagt!
  Prataren (jag själv och tiotusentals andra) känner sig tillfreds efter att ha formulerat sig. Än mer tillfreds, efter att ha fått (helst positiv) respons på sina formuleringar.
  Där tar det emellertid stopp i ungefär (drygt) 9999 fall av 10000 uttalanden.
  Att – som Bitte beskriver – kämpa på PÅ RIKTIGT är något HELT annat än att – som jag – ligga i min varma säng på söndagsmorgonen och med några pet på skärmen uttala ett kraftfullt ”How dare I?!”.

  Gillad av 4 personer

  • cmmk10 skriver:

   ” Väldigt få tar med egen insats tag i problemet PÅ RIKTIGT. Det är nämligen VÄLDIGT mycket jobbigare. Inte bara jobbig-ARE utan RIKTIGT jobbigt. Ansträngande, helt enkelt.”

   Ett bekymmer är att det är olagligt, här i Sverige, att implementera den enda fungerande lösningen. Inte heller alla som är villiga att genomlida den turbulensen som blir följden.

   Det enda som återstår att att stoiskt analysera problemet, då lösningen inte är möjlig.

   Gillad av 4 personer

   • Iva Åberg skriver:

    Det brukar börja röra på sig när ”tiden är mogen”. En märklig omständighet då plötsligt de flesta blir handlingskraftiga!
    När är tiden mogen?

    Gillad av 1 person

 8. Ulf skriver:

  Uppväxt på 60 och 70 talet kan jag konstatera att ingen ungdoms generation var mer värdelös än 40 talisterna. Jag menar kan något bli sämre än den vänstervåg som då hemsökte Sverige och fullständigt ödelade vår samhällsekonomi? Det hoppas jag verkligen inte att det ska sluta lika illa denna gång.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Att några av förtitalisterna var/är tokstollar är vi nog helt eniga om. Dock, de flesta av oss är flitiga människor. Som bidragit till det välstånd många tar del av idag.

   Gillad av 7 personer

   • Ulf skriver:

    Vi kan konstatera fakta. I slutet på 1960 talet var Sverige ett av de tre rikaste länderna i världen sedan inleddes fritt fall genom en misskötsel av landet som saknar motstycke sedan Karl den tolfte. Så nej några få stollar handlar det inte om. Det handlar om generation som så när sänkte Sverige totalt. Lägg märke till att om 40 talisterna verkligen bidragit så hade vi varit lika rika som Schweiz. En schweizares internationella köpkraft jämfört med en svensk, skillnaden är abnorm. Så nej om 40 talisterna gjort sitt jobb så skulle Sverige varit sanslöst mycket rikare och så mycket mer välmående. Tråkigt nog diskuteras aldrig 1970 talets totala sammanbrott det skulle vi kunna lärt oss mycket om idag.

    Gillad av 4 personer

   • pllay skriver:

    Det är inte de som producerar som är problemet, det är de som fördelar och konsumerar de producerade värdena som ödelägger landet och kulturen.
    Vårt etablissemang har genom effektiviteten i producerandet, personnummer, källskatt och skattenivån den absoluta makten i Sverige, och etablissemanget använder våra gemensamt producerade resurser till egen vinning och utopiska pyramidbyggen.
    När de internationella långivarna drar åt ränteskruven går det fort utför, då blir det återigen dags att gå 5Km till skolan och affären. Vändningen från givmild till snål kommer vara plötslig, våldsam och oförberedd, och etablissemanget kommer inte acceptera något som helst ansvar för utvecklingen, allt är räntans, valutaspekulanters och svenskars fel.

    Gillad av 2 personer

 9. Elisabeth G skriver:

  Jo, nog lär vi få se på fan om de får något att säga till om. Det är ju han som ligger bakom masspsykosen.

  När man borde lyssna till äldre och erfarna människor som kan berätta en del om livet så hunsar, svälter och vanvårdar man dem, ger dem otillräckliga pensioner trots ett långt arbetsliv, lockar med dödshjälp och låter dem dö i vårdkön. Istället upphöjer man bortskämda och okunniga snorungar till gudar. Världen är totalt upp- och nervänd. Finns det ingen auktoritet som med ordentligt eftertryck kan säga sanningen, nämligen att kejsarinnan Greta är naken, och så få stopp på vansinnet?!

  Gillad av 13 personer

  • Olga Sjoeberg skriver:

   Mycket bra sagt. Kärnfullt. Exakt så har utvecklingen blivit. Respektlöst mot äldre. De som har blivit erfarna, kloka och balanserade människor. Livet har lärt de, vi måste börja lyssna på våra äldre för att rädda vårt land.

   Gillad av 1 person

 10. uppstigersolen skriver:

  Bittes mamma blev tidigt vuxen. Vuxen betyder att ta ansvar för sig själv och sina närmaste. Laga sin mat, tvätta sina kläder, arbeta och försörja sig. Väldigt många människor idag som på ytan ser vuxna ut är egentligen äldre barn. Som fågelungar skriker de och vill bli matade. Jag skriver, väx upp för faan, kamma dig och skaffa dig ett jobb.

  Gillad av 10 personer

  • olle holmqvist skriver:

   jag menar om dom kan spontangarva och vifta med våfflerna så där naturligt och okonstlad så kan väl dotera spontan-gråta i talarstolen inför alla TV-kameror.

   Gillad av 2 personer

 11. Leif Stern skriver:

  Europa och Usa är på väg in i en katastrofal vinter som redan satt många 100 åriga köldreord i USA. Den brittiska vädermyndigheten MET Office förutspår en kommande köldvinter som inte förekommit på hundra år. Under vintern 1942 var det – 34 C i flera veckor i Sverige.
  1942 hade alla hus vedspisar och sverige var fullt av ved.
  2019 importerar Sverige kolkraftsel under mildväder. Samtidigt ägnar pressen massor av utrymme åt klimatuppvärmning om hundra år i stället för att instruera befolkningen för den kommande elbristen med Manuell Frånkoppling av stora områden som följd.
  Katastrofen kan vara nära.
  Leif Stern

  Gillad av 9 personer

 12. Lotta G. skriver:

  Kan vi inte börja med att skilja på klimatfrågor och miljöfrågor ?
  Miljöfrågor är typ plastskräp i naturen,industrier som spyr ut ämnen som fördärvar ren luft jordbruk som släpper ut ämnen som förstör vattendrag o sjöar,bilar som släpper ut ämnen som förstör den rena luften i framför allt städer,m.m,
  Klimatfrågor handlar om vad som påverkar klimatet och kan ställa till enorma problem i form av ändrade temperaturer,havshöjden,ökade öknar,m.m.
  Klart att ibland gör dessa två områden i hop,men der är ändå två olika frågor och ska därför behandlas olika.
  Många miljöfrågor är relativt lätta att lösa på ganska kort sikt,minimera plast,miljövänligare bilar,striktare regler för utsläpp från industrier och jordbruk,m.m.
  Klimatfrågan är svårare att lösa och tar betydligt längre tid,där måste förmodligen hela vår existens förändras,d.v.s. försämringar i levnadsstandarden. Minska resor,dra ner på komfort som varmti bostaden respektive luftkonditionering om det är för varmt, mer kollektivtrafik-färre privatresor, dra ner på produktionen av ej nödvändiga varor, mindre bostäder dom behöver mindre uppvärmning,m.m,
  Hur det ska gå till har jag ingen aning om hur problemen ser ut har jag ingen aning om,
  Men det tror jag inte Greta heller vet !
  Det är bra att ungdomar engagerar sig och driver på,men att låta okunniga tonåringar ta kommandot i debatten är bara absurt. Men det är det nog ingen makthavare som gör heller,de utnyttjar Greta för sina egna syften. Plus vem tror Kina,Iran,Ryssland,Turkiet,USA m.fl.bryr sig ett dugg om vad Greta säger och tycker.

  Gillad av 2 personer

  • Johan skriver:

   Håller med. Om man utgår ifrån tesen att det här är en produkt av det indoktrinerade svenska (och västeuropeiska) skolväsendet och kultursamhället med rötter i de amerikanska universitetens vänsterströmningar är risken uppenbar att vad som i slutänden uppnås är en demolering av den amerikanska/kanadensiska och västeuropeiska konkurrenskraften, välståndet och kulturen, en kräftgång som redan pågått i 10-15 år.
   Att resten av världen (i synnerhet de länder du räknar upp) skulle släppa ifrån sig kontrollen på det här sättet tror jag också är uteslutet. Alltså ned i diket med en hög prislapp för Väst.

   Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Det är ingen som låter Greta ta kommandot. Hon är bara en buktalardocka för globalfascisterna som får hållas så länge hon tjänar deras syften.

   Gilla

 13. Lars Strömberg skriver:

  Jag brukar inte citera personer, ty att citera är att inte tänka självständigt.
  Men det kan såklart LEDA till egna tankar om man nu inte bara citerar, utan även tuggar lite på citaten.
  Nåväl. Jordan Peterson säger ju något i stil med att ”Hur tror den, som inte ens kan städa sitt eget rum, att vederbörande kan få styr och ordning på hela samhällen?”

  PS
  Idoldyrkan är också dumt och osjälvständigt.

  Gillad av 1 person

 14. Tomas skriver:

  Hej Bitte
  Att Du inte verkar förstå något av klimatfrågan j
  har förmodligen en av 2 förklaringar. En möjlighet är att helt enkelt inte förstår eller inte är kunsap nog för att förstå. Den andra möjligheten är att
  Du,som ex vis Jimmy Åkesson helt enkelt är så reaktionär att Du tycker det är värt att förneka vetenskapliga bedömningar

  Gilla

 15. lookslikeanangel skriver:

  Förlorade marknadsandelar.

  Alla som seriöst arbetar med någon form av marknadsföring,
  vet att det är fruktansvärt svårt att ta tillbaka en förlorad
  marknad.

  Varför, varför, gör Sverige det misstaget. Bra positionerat.
  Intressant, modernt land, lite ”edgy” faktiskt.

  Vad gör vi då….?!
  Importerar massor av människor med en helt apart kultur.
  Inte precis i teknologisk och kulturell framkant.
  Med massor av konflikter i ryggsäcken dessutom.

  Nu MÅSTE man rycka i nödbromshandtaget.
  – Nähä, det är emot den s.k. värdegrunden.

  Hur ska vi ha det?

  Gillad av 3 personer

 16. Anonym skriver:

  Men dessa skolstrejker är ju planerade och dirigerade av vuxna. Jag läste om en skola i Sverige (minns ej orten) där barnen inte ville klimatstrejka men var tvungna. Och på fb berättade en person som iakttog klimatstrejkande ungdomar i England att de inte verkade särskilt engagerade – men var glada att ha fått ledigt från skolan.

  Men det finns ju också ungdomar som likt Greta Thunberg har blivit fanatiska förstås. Som Dennis Prager skriver: ”If You Can´t Sell Your Hysteria to Adults, Try Kids”
  https://www.nationalreview.com/2019/09/american-left-climate-change-hysteria-kids/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.