Bitte Assarmo: Så blir 2024 om Socialdemokraterna sitter kvar

Bitte Assarmo

För lite sen redogjorde Aftonbladets Daniel Suhonen – så kallad ”vänstersosse” – för sin framtidsvision av ett Sverige där hans parti förlorat makten. Det är en illa skriven text, genomsyrad av både desperation och frustration, men den är också talande för Suhonens egen uppfattning om hur makt kan brukas och missbrukas. Så här är en alternativ framtidsvision av det Sverige som Daniel Suhonen kanske skulle önska sig efter valet 2022:

Tänk fem år in i framtiden. December 2024. Stefan Löfven leder sedan två år en majoritetsregering med MP, M, L och C, med V i traditionell perifer ställning. Den stora internationella Värdegrundskonferensen har just avslutats i Folkets hus i Stockholm med ett stort fackeltåg mot islamofobi den 9 november (Kristallnatten uppmärksammas nu endast i perifera grupper). Affärsmän och innovatörer från Silicon Valley, klimatextremister från Extinction Rebellion och mullor från Iran och Palestina har mött upp och hållit tal om den nya Värdegrundsvärldsordningen.

Finansminister Magdalena Andersson sitter kvar på sin post och i budgeten för 2023 kom en rad reformer. Höjda skatter på tandborstar, toalettpapper, specerivaror, mjölk, grönsaker, bensin och månadskort i kollektivtrafiken i hela landet kryddades med en ny utjämning av pensionerna. Plus 8000 kr i månaden för alla nyanlända pensionärer som aldrig arbetat i landet.

Hemvändarprogrammet, där alla IS-terrorister och deras anhöriga hämtades hem och fick varsin årslön i fickan, började synas på gatorna. Det knorrades lite på Södermalm och runt Aftonbladets huvudkontor när de första terrorattackerna ägde rum på Nytorget och vid Pelikan. Likaså inom sjukvården, när akutmottagningarna tvingades lägga stora delar av budgeten på skottsäkert glas istället för vård. Sveriges befolkning som legat på runt 10 miljoner utökades snabbt till 12 och det började kännas otryggt på gatorna eftersom fler än hälften av dem hade oklara identiteter.

Kulturminister Linnea Claesson i hotpants hade rensat ut stötande konst enligt ”Metoo-modellen” där bara tavlor som landets feminister delat på Instagram fick visas i offentligheten och magasinen fylldes med de klassiska konstverken i väntan på transport till fjärrvärmeverket.

Årets julvärd Göran Greider på det nya public service, som just fått högre skattefinansiering, tände ett stearinljus och läste sina senaste dikter i luckan där Kalle Anka tidigare sänts.

Inom myndigheter och kulturinstitutioner hade utrensningar av de sista högerelementen och konservativa skett inför öppen ridå. Fackföreningarna hade avskaffats, efter påtryckningar från Annie Lööf, och var och en som sökte jobb fick också lov att skriva på ett kontrakt som intygade trohet mot regeringen. Morgan Johanssons inskränkningar i yttrande- och tryckfrihet hade blivit klara precis till valet så regimen satt säkert, skyddad från all kritik, eftersom Facebook och andra sociala medier nu lydde under en statlig censurmyndighet och eftersom alla  bloggverktyg belagts med höga avgifter.

Och runt om i Sverige satt medborgarna hjälplösa och handlingsförlamade och insåg att de blivit totalt överkörda av en hänsynslös och maktfixerad politikerklass.

39 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Så blir 2024 om Socialdemokraterna sitter kvar

  • Emund skriver:

   Det var ingen satir: Gretas bok toppar Washington Posts lista över sålda fackböcker. Linnea Claesson intervjuas i P1.s söndagsintervju. DN skriver om gängvåldtäkterna i Indien. 57% av ungdomarna känner rädsla och hopplöshet inför klimatkrisen.

   Gillad av 7 personer

 1. Laura skriver:

  Hehe. Fast jag tror att Göran Greider som julvärd blir droppen. Särskilt om han inte har bytt flanellskjortan till tomteskrud ens.
  Då reser sig en halv miljon svenska  jägare, de har ju svårt för Greiders poesi, och låser upp sina välfyllda vapenskåp…..och jagar ut politiker och deras politruker i skogen. Där finns det gott om plats och en praktisk överlevnadskurs är alltid nyttigt. I juletid. Som varar intill påska.
   
  Vilket antagligen är vad statsmakterna faktiskt är rädda för, eftersom de motarbetar jakt och sportskytte med alla upptänkliga medel sedan ett tag tillbaka.

  Gillad av 9 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Vilket antagligen är vad statsmakterna faktiskt är rädda för, eftersom de motarbetar jakt och sportskytte med alla upptänkliga medel sedan ett tag tillbaka.”

   De kan inte ens hålla reda på pickorna på Regeringskansliet. Tre stölder har det ju nyligen rapporterats om, för i år.

   Gillad av 3 personer

  • Elisabeth G skriver:

   ”…och jagar ut politiker och deras politruker i skogen. Där finns det gott om plats och en praktisk överlevnadskurs är alltid nyttigt.”

   Bra idé! Vi har ju statsministerord på att det finns gott om plats i skogen.

   Gillad av 2 personer

 2. tom stall skriver:

  Vad var skillnaden mot idag? Jag missade den. Tror Bitte att nyanlända pensionärer får bara 8000kr i månaden? En dystopi skall vara dystopisk men jag måste erkänna att det är svårt att tänka sig ett värre helvete än det som nu är Sverige. Ah, nu överdriver du, tänk hur det var för 150år sedan, eller i Somalia idag, och du gnäller. Ja jag gnäller för det som. sker i Sverige är ett socialistiskt förräderi, där alla världen som gör livet värt att leva angrips och dumheten upphöjts till lag, en tid där människorna fåtts att förråda varandra, och förstöra sina egna barns framtid. Förrädartiden, där allt blir värre varje dag, per konstruktion av makthavarna och media.

  Gillad av 12 personer

  • Sven-ingvar skriver:

   Jo,men visst kan det bli värre och kommer så bli.
   Det kommer fortfarande uppåt 100 000 nya till Sverige årligen och mycket talar för att den siffran kommer att öka i stället för att minska om vi inte får en totalt förändrad invandringspolitik.
   Det föds kanske lika många till av utrikesfödda föräldrar vilket också kommer bidra till fortsatta problem eftersom de växer upp under helt andra förhållanden än vad de flesta barn födda av inrikesfödda föräldrar gör.
   Lägg till attmycket talar för att Sverige lär få sämre konkurrenskraft i framtiden och därmed minskade exportintäkter,vi kommer inte kunna devalvera oss ur problemen som vi gjort de senaste 30-50 åren.
   Så värre blir det dag för dag,år för år. Förhoppningarna om någon slags väpnad revolt kan vi nog glömma,de som framför allt protesterar är för gamla för att ge dug ut igatustrider,om de nu skulle vilja ta till väpnad kamp.
   Så gör som på Titanic,ta en extra drink och var glad att du inte är under 50 utan har haft ditt liv,annars hoppa överbord och fly till annat land.

   Gillad av 4 personer

   • cmmk10 skriver:

    Officiellt finns det tydligen 10,3 miljoner nu, så här går det undan, Sedan är det en inofficiell sanning att vi har 7-800 000 som har något sorts registreringsnummer. Utöver detta, vågar jag inte ens tänka på hur många som vistas här utan minsta koppling till något register e. d.

    Pursvensken utgör kanske 60% av alla som vistas här?

    Gilla

 3. ts skriver:

  Faktiskt så ser jag att jag missade slutklämmen där medborgarna ”insåg att de blivit överkörda av en hänsynslös och maktfixerad politikerklass”. Det vänder ju hela historien, det är ju ett drömscenario Bitte målar upp, fantastiskt! För mig är nämligen det mest plågsamma nämligen svenskarnas indoktrinerade slavmentalitet, en sjuka, det är som att leva bland zombies, levande döda efter för många år med socialdemokrati.

  Att folk plötsligt vaknar upp och förhäxningen bryts är för mig ett drömscenario, då kan ju kampen börja!

  Gillad av 10 personer

 4. High five! skriver:

  ”På Dianagården på exklusiva Östermalm i Stockholm fylls nu 48 gratislägenheter med invandrare från tredje världen. Detta efter att äldreboendet i lokalerna stängts ned med hänvisning till att toaletterna var 5 cm för små”

  Gillad av 4 personer

 5. OLOF skriver:

  Varför gå så långt fram som 2024 ?
  Läser i dag att Sthlms region ska utreda kravet på att man måste ha en remiss från en läkare för att kunna besöka akuten.
  Tänk själv ,du har just fått en hjärtinfarkt men kan inte uppsöka akuten innan du uppsöktes annan läkare som ger fig remiss dit.,tillåtelse att åka till akuten.
  Eller du har famlat och brutit höftleden,icke åka till akuten innan du uppsökt en annan läkare som ger dig tillstånd.
  Eller ditt treåriga barn har svårt att andas,först kontakta läkare sen akuten.
  Var det tusen läkare och sköterskor som just har blivit varslade på Sthlms storsjukhus ?!
  Och för övrigt så är det moderaterna som styr Sthlm ned stöd av miljöpartister och centerpartister och liberaler och kristdemokrater.

  Gillad av 8 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Vilket vansinne! Mer byråkrati är sannerligen inte rätt sätt att avlasta akuten. Men så blir det när MP, C o L lägger sina näsor i blöt.

   För ett antal år sedan var det en sossetant som ville ha remisstvång till gynekolog. Jamen hallå?! Man VET liksom när det är en gynekolog man behöver träffa. Det är inte som en del andra åkommor där man kan behöva en allmänspecialists avgörande om vilken specialitet som behöver konsulteras.

   Gilla

  • bmassarmo skriver:

   Jag gick till 2024 eftersom det var det året som Daniel Suhonen skrev om i sin text, vilken jag alltså gjort en egen version på. (Länk till Suhonens text finns i ingressen)

   Gilla

 6. P I Persson skriver:

  Du lever i en alternativ verklighet, Bitte. Inget av detta kommer att inträffa. Jag har sällan eller aldrig sett en sådan infam ”satir”. Med dina egna ord : ”Det är en illa skriven text, genomsyrad av både desperation och frustration”.

  Jag avser inte att försvara nuvarande S eller Löfvén som i och med samarbetet med de borgerliga lämnat allt vad traditionell socialdemokrati heter. Men rätt ska vara rätt, och du och de som skriver positiv respons har inte rätt. Mycket må vara illa men det ni förespråkar är sjufalt värre.

  Gillad av 1 person

   • P I Persson skriver:

    Ni förespråkar åtminstone en borgerlig regering, en del av er uppenbarligen en rent högerextrem sådan.

    Gilla

  • bmassarmo skriver:

   Ja, jag formulerade mig alltså medvetet som Daniel Suhonen gjorde i sin text, därav det förskräckliga språket och de dåliga formuleringarna. Läs gärna hans text för att bättre förstå syftet med denna! Länk finns i ingressen.

   Gilla

  • Pauline skriver:

   – Kom igen katten, det svänger ju!

   Men det är inte allom givet att förstå satir.
   Speciellt inte fanatiska utövare av religiös villfarelse såsom Socialism enl svenska modellen, vilkas tår blivit trampade och ömma.
   Det måste fordras en närmast blind tro för att försvara denna fordom så framgångsrika och oemotsagda avgudareligion och dess bisarra prästerskap inom media, regering och riksdag.

   På det viset är Persson med åsiktsfränder fascinerande i sin hängivenhet och värda viss beundran för sin mot allt förnuft orubbliga lojalitet och trohet! Tänk om vår gamla moder Svea haft sådana troshjältar att försvara land och rike, fred och frihet! Då hade Persson definitivt sluppit Bitte Assarmos bitska satir.

   Gilla

 7. Elisabeth G skriver:

  Vilken dystopi. Tala om torsdagsdepression. (För den oinvigde kan jag berätta att Svenska kyrkans egen tidning ”Kyrkans Tidning” går under beteckningen torsdagsdepressionen, eftersom den ges ut på torsdagar.)

  Förhoppningsvis hamnar vi inte där men man märker att sossarna börjar bli desperata. Det räcker med att Kristersson samtalar med Åkesson för att Löfven ska tjata om brunblått samarbete.

  Glädjande nog ökar kvinnornas förtroende för M och SD medan övriga partier backar så det är kanske inte kört. Förutsatt att det blir något val 2022.

  Gilla

 8. Emund skriver:

  Om man fortfarande är medlem i statskyrkan och inte håller med om aktivismen där, t.ex
  ”På Svenska kyrkans nationella hemsida understryks att vi som lever nu är ”den sista [generationen] som kan agera i tid mot klimatförändringar”.”
  och
  ”Det bästa är väl att göra som Greta säger: lyssna på forskarna. ”
  så kan man välja att låta sin kyrkoavgift gå till något annat trossamfund. Få vet väl det.
  https://skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/skattetabeller/avgifttillandratrossamfund.4.18e1b10334ebe8bc80005629.html

  Gilla

  • Elisabeth G skriver:

   Sant. Man kan också göra som jag, lämna Svenska kyrkan och betala den intjänade kyrkoskatten direkt till Missionsprovinsen, som sköter sig själv och inte anlitar Skatteverket för uppbörd. Där ges en god kristen förkunnelse utan politiskt tjafs.

   Gillad av 2 personer

 9. Lars skriver:

  Visst blir man trött på demagogi som Suhonens artikel och man undrar om karln verkligen tänker så, om det är hans bild av verkligheten? Det måste man ju anta för inte kan han väl skriva ironiskt om det egna partiets tokvänster (men annars är han ju ett fint exempel på det).

  Gillad av 1 person

 10. plq017 skriver:

  Har just fått information från husläkarmottagningen att jag måste boka tid för ett samtal eller besök 21 dagar i förväg, för att andra patientgrupper skall kunna prioriteras (gissa vilka), och läkarna inte skall bli överarbetade. Dessutom har man begränsat antalet samtal som man tar emot per dag.
  Det är naturligtvis samhällsekonomiskt helt riktigt, eftersom jag är pensionär. Ju kortare tid jag lever, desto bättre affär för staten.
  Dessutom skall man nu i Stockholms landsting utreda om det inte skall behövas en remiss för besök på akuten, ja, utom för skottskadade kriminella förståss. Det kommer att minska behovet av vård av infarktpatienter.

  Nej, jag tror inte på Din förutsägelse alls.
  Fem år bort flyttar alla företag som kan ut ur Sverige, helt enkelt för att man inte kan utbilda sina barn här, inte kan leva med skräcken att tonårsdöttrar skall bli våldtagna på väg hem om kvällen, om de inte blivit det redan på mellanstadiet som en del i integrationsundervisningen (en populär del av undervisningen enligt en del elever), och polisen inte längre tar emot anmälningar om dödligt våld.
  Fast privatägd egendom är konfiskerad, förmögenhetsskatten är 50% av innestående balans vid årslutet, och pass utfärdas inte längre. Gränserna till grannländerna i Norden är stängda, och endast statsflyget trafikerar flygplatserna med ankommande invandrare. Arbetsinkomsten för ursprungliga svenskar är begränsad till hälften av vad invandrare är berättigade till, och betalas ut genom att man köar vid försäkringskassan.
  Iraks försvarsminister (han fick tillbaka jobbet för han sköt demonstranter så effektivt) får däremot sina bidrag skickade direkt till Iran. Han gör ju ett bra jobb.
  UD förhandlar med Ryssland om att leasa ut Gotland på 999 år. Det skulle ge staten ett behövligt tillskott av en internationellt gångbar valuta, nu när den svenska kronan inte går att växla mot andra valutor längre.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.