Mohamed Omar: Konflikten mellan klan och stat har kommit till Sverige

Mohamed Omar

I Göteborgs-Posten läser jag att mellan 100 och 150 personer under tisdagen (27/11) demonstrerade i Angered mot socialtjänstens beslut att omhänderta en pojke. De demonstrerande tillhörde pojkens släkt, en släkt som polisen anser styr stora delar av Göteborgs undre värld.

När jag läser den här nyheten förstår jag, liksom många andra, att släkten har invandrarbakgrund från Mellanöstern. Tidningen behöver inte skriva det. Jag förstår att den stora släktens överhuvud inte heter något i stil med Pelle Karlsson utan snarare något i stil med Muhammed eller Ali. Det beror inte på att vi är fördomsfulla eller ”rasistiska” som drar den slutsatsen, utan på att vi har kunskap som bygger på observationer och erfarenheter från det verkliga livet. Vi vet att människor från olika kulturer har olika värderingar och beter sig olika, trots att vi fått lära oss att det är olämpligt att påpeka detta självklara faktum.

Nu när de ”humanitära” öppna hjärtan-politikerna har gjort om vårt homogena hög tillits-samhälle till ett konfliktfyllt, mångkulturellt klansamhälle så måste socialsekreterarnas situation ses över. Det är – i många fall – inte samma sak att tvångsomhänderta Pelles son som att tvångsomhänderta Muhammeds son. Rädslan för Muhammeds släkt, kusinerna och bröderna, kan komma att påverka myndighetsutövningen. Ja, som det – i många fall – är i Muhammeds hemland i Mellanöstern. Med den ansvarslösa massinvandringen från Mellanöstern blir Sverige steg för steg mer som Mellanöstern. Ännu ett självklart faktum.

Släkten som demonstrerar i Angered styr enligt polisen stora delar av den undre världen. Det är alltså vad man brukar kalla en maffiafamilj. Det är illa nog. Men vad händer när man har att göra med IS-klaner? Vilket skydd har socialsekreterarna?

På skolgårdar i Göteborg leker pojkarna jihadistlekar. De skryter om pappor som slåss för IS. En undersökning, genomförd av föreningen Varken hora eller kuvad och publicerad 2016, visade att en av tio elever mellan 12 och 18 år i Göteborgs nordöstra förorter, bland annat Angered och Bergsjön, sympatiserar med IS och liknande jihadistgrupper.

Detta är alltså en av tio elever. Räknar vi bara de muslimska eleverna så är siffran självklart mycket högre! Elva procent svarade ”ja, jag har sympati” och tretton procent svarade att de kände någon annan med sådana sympatier. ”Älska islamiska staten!” skrev en elev.

”Vissa ungdomar vi mött använder ord som ’kafir’ för icke-troende människor, och de säger att sådana kan ’dra åt helvete’ och att ’IS gör egentligen rätt’ och så vidare. I en tidigare undersökning från Stockholm kunde vi även se att unga angav att de var mer religiösa än sina föräldrar”, berättade Guluzar Tarhan Selvi på Varken hora eller kuvad.

Jihadismen och gangsterismen är inte heller helt skilda världar. I boken Jihadi Cool (2016) beskriver journalisten Magnus Sandelin bland annat hur jihadismen blivit något coolt för vissa värstingar i ”orten”. Jihadisten är en ”gangster”, i betydelsen någon som vissa unga grabbar med muslimsk invandrarbakgrund ser upp till:

”Jihadister från Sverige som strider för Islamiska staten kan få en form av rockstjärnestatus bland ungdomar, och det anses häftigt att ha extrema jihadistsymboler i mobilen eller på sociala medier.”

Det vi ser i Angered tycks vara en konflikt mellan stat och klan. Statens lagar står i motsättning till klanens rättsuppfattning. Och klanen hyser ingen respekt för ”svennarnas” lagar. Att flera klanmedlemmar förmodligen har ett svenskt pass eller ett svenskt medborgarskap betyder föga i sammanhanget. Ja, de kan till och med ha åkt tunnelbana i Stockholm.

På den tiden jag var muslim och rörde mig i moskéer mötte jag ofta oroliga föräldrar. De var oroliga för att barnen skulle försvenskas, glömma sitt ursprung och sin islamiska tro. Vissa skickade sina barn till hemlandet för att de skulle få gå i Koranskola och lära sig sitt språk, andra funderade ständigt på olika arrangemang för att stärka barnens band till hemlandet.

Hos de föräldrar som bar på denna oro fanns ett dilemma som ständigt återkom, det att man uppskattade välfärden i Sverige, men inte kulturen som man såg som ett hot.

I moskéerna gick det jämt rykten om muslimska barn som omhändertagits av socialtjänsten. Det hette att ”svenskarna tar våra barn” och den ena konspirationsteorin var stolligare än den andra. Vissa trodde att ”svenskarna” inte fick så många barn eftersom de var förbannade av Gud på grund av sitt syndiga leverne. Men detta bekymmer löste de genom att ta hit invandrare och stjäla deras barn.

Flera av dem jag pratade med i moskéerna hade märkliga idéer om vad svensk invandringspolitik handlade om. Att skälet skulle vara humanitärt var det få som trodde på. Istället spekulerade man om de otrognas dolda och illasinnade motiv. Föräldrar som fått sina barn omhändertagna kom till moskén för att få råd och stöd. Imamen tog alltid deras parti oavsett omständigheterna.

Det var alltid ”svenskarnas” fel. Papporna fick stå inför församlingen och berätta om hur ”svenskarna” behandlat dem illa för att de var muslimer och hur deras stackars barn nu skulle tvingas växa upp bland svenskar och matas med fläsk och förmodligen också utsättas för sexuella övergrepp. Sådana var ju svenskarna. Papporna grät och trosbröderna i församlingen kom fram och kramade och tröstade dem.

Moskéerna hjälpte ibland föräldrarna att anordna demonstrationer mot socialkontoret. Man hade med sig plakat och stod och skanderade. Och ringde och mejlade de socialsekreteraren. De såg också till att föräldrarna fick komma i kontakt med medier i islamvärlden, framför allt arabiska, där de fick berätta om vilket lidande de upplevt i de otrognas land.

På YouTube fanns tidigare ett klipp med Uppsalamoskéns imam Ahmad Al Saegh. Det är inspelat i december 2012, han befinner sig på vallfärd i Mecka och blir intervjuad i den islamiska satellittevekanalen Iqraa. Samtalet handlar om muslimernas situation i Sverige. Han får frågan om han tycker det finns ”frihet” för muslimer där. En sak som begränsar muslimernas religionsfrihet, säger han, är att små flickor som täcker sitt hår får frågor i skolan, som ”Måste du bära den?” Föräldrarna känner inte att de är fria är uppfostra barnen som de vill. Sedan tar han upp det där med att svenska myndigheter tar barn från muslimska föräldrar och placerar dem hos icke-muslimska familjer där de byter namn på dem och lär dem att avsky islam. Detta är särskilt riktat mot muslimska familjer, påstår han.

En artikel på samma tema kunde man läsa i tidningen Islam & Politik som gavs ut av den kristna socialdemokratiska organisationen Broderskap. Tidningen kom ut med ett nummer i ramadan (augusti) 2010 och chefredaktör var den S-märkta ledarskribenten Somar Al Naher.

I artikeln ”Omhändertagna på suspekta grunder” menar Omar Mustafa, då ordförande för Islamiska Förbundet, att det finns ett nätverk av pingstvänner inom socialtjänsten som systematiskt tvångsomhändertar muslimska barn. ”Vi har under våren fått olika vittnesmål om att socialtjänsten i Sigtuna systematiskt ska ha omhändertagit muslimska barn och omplacerat dem i icke-muslimska familjer. Muslimerna i kommunen menar att över 30 barn har blivit drabbade.”

Föräldrarna är helt oskyldiga och omhändertagande beror istället på ”muslimfientlighet”, något de ”drabbade” familjerna vittnat om. Han citerar en förälder som menar att socialtjänstens syfte med omhändertagande är ta barnen från de muslimska föräldrarna, alltså för att de är muslimer. ”Vi har till exempel hört hur socialsekreterare som är aktiva i pingströrelsen”, fortsätter han, ”konsekvent placerar muslimska barn i olika pingstfamiljer i syfte att ’omvända’ dem.”

I Göteborgs-Postens artikel om protesterna i Angered beskrivs bara släktens missnöje med socialtjänstens åtgärd. De ”rasifierade” är ju alltid offer i den postkoloniala världsbilden präglad av evig ”vit skuld”. Även när de är gangsters eller jihadister, eller både och, som i Jihadi Cool.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

61 reaktioner på ”Mohamed Omar: Konflikten mellan klan och stat har kommit till Sverige

  • tiiic skriver:

   klan, gängkriminalitet, extremister, terrorister, olika lådor pk-ister och intellektuella fegisar stoppar ner problemet i för att det skall verka hanterbart inom deras egna höga principer.

   Gillad av 5 personer

 1. olle holmqvist skriver:

  Lösningen är ”enkel” som vanligt. Det svenska samhället måste visa sig som det bättre alternativet, för invandrarungarna. De ser och jämför själva, och det gör många säkert redan. Men att dessa ”svennifierade” blir många,det kan ta tid. Försök att hoppa in i skallen på en invandrarunge, se rubbet ur dennes perspektiv., en del drömmer om radhus och civilekonom, andra ser bara det fientliga avvisande svennarna och deras slappa samhälle.

  Den unga kvinnliga läkaren som sköts bärande sitt barn på Ribban..vad straffades hon för ?

  Gillad av 2 personer

  • tom iii crean skriver:

   Att folk kan så helt vara dogmatiskt troende och se bort från sina ögons vittnesbörd. Det är häpnadsväckande och förklaringen till att vi är på väg att utrota svenskarna. Ser inte Olle att rörelsen är PÅ ANDRA HÅLLET, dels genom en kompromisslös kultur (experimentell observation 1: 1.6 miljarder utövare, alla i länder man helst undviker i stort sett), dels genom att våld är lösningsmetoden (experimentell observation 2: våldet i alla länder med kultur x riktat mot alla andra, samt våldet som hela tider VÄXER i Sverige) och till sist genom att antalet av de som följer kultur x växer (experimentell observation 3: svenskarna ligger konstant runt 7 miljoner men i Sverige bor nu sägs det 10 miljoner, via invandring och fler barn).

   Vad tyder på att vi rör oss i den riktning Olle beskriver, ”tar tid”, pk rakt av, eller så oinformerat att man tar sig för pannan.

   Olles villfarelser är det farligaste av allt.

   Gillad av 12 personer

   • olle holmqvist skriver:

    Jajaja
    Det här var ju en smocka

    ”enkelt” skrev jag inom ”situationstecken” är inte säker på att TOM III observerade det. Vidareupprepar ändå ”ta-sig-för-pannan-villfarelsen” = för dem av oss som ännu inte – till skillnad från tredje Tompa – äger 100% visshet om framtidens hyperexakta detaljutseende – kanske blir det ändå är så att, att muslimer i Sverige, de uppväxande, ‘jämför och ser, det ”svenska” är bättre, vi tar det. Sker så då blir deras uppror, smygvis och småfegt mot imamerna – de som inte kan utvisas eftersom de riskerar nästan lika illa i sina gamla hemländer – som de kan riskerar göra mot svenskar i det nya hemlandet.

    För oss som tänker i alternativa scenarior…

    Gillad av 1 person

   • tiiic skriver:

    @Olle

    Alternativa, jaha men metoden är:

    förväntat utfall = sum( alt1 * p1 + alt2 * p2 + … + altN * pN) där p är SANNOLIKHETEN

    med p1+p2+…+pN=1.

    Ditt scenario har ju en sannolikhet ~0 (eftersom det inte kan observeras någonstans).

    Gillad av 2 personer

   • olle holmqvist skriver:

    TIIIC,
    medger att mitt scenario inte observerats någonstans – just den egenheten utmärker – alla – scenarior – inklusive mitt. Alltså bara en spekulation, en möjlighet, hur det kunde bliva..
    du skriver:
    ”Ditt scenario har ju en sannolikhet ~0 (eftersom det inte kan observeras någonstans”).
    För det första; måste det redan ha observerats f a vara ”sannolikt” ? eller..
    Hur många trodde att Apartheid skulle/måste falla innan föll det ? (alla tror jag)
    Hur många trodde på atombomben innan den fanns ?
    Hur många trodde på scenariot HitlerTyskland faller när Röda armén gått over Oder
    (alla tror jag)
    Idag Framtidsfråga;
    Hur många tror att Kuba kommer att förbli – valfri definition – kommunistiskt år 2030 ?
    Hur många tror att Äland kommer att förbli finskt är 2030 ?

    Vi lever med våra föreställningar om framtiden. Hur den skal bliva. Att försöka
    karaktärisera alternativa scenarior är en sak. Att välja det bästa dem emellan är en annan.

    Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Du fortsätter att vara naiva. Hela, fungerande subsamhällen kan inte och vill inte integreras. Det ändrade sig inte ens om vi skulle ersätta vårt sjuka sossesamhälle med ett friskt och dynamiskt nyvästerländsk borgerligt samhälle. Hur vet jag det? Jo, vi var i den situationen för drygt hundra år sedan. Vi försökte lyfta klansamhällena och de primitiva stammarna till vår nivå på precis det sätt du förespeglar. Det kallades kolonialism. Det misslyckades kapitalt och fullständigt. Trots detta har experimentet inte avslutats! Det är de fortsatta försöken i samma anda, med samma mål, det du uttrycker, som hela tiden har fortsatts — oavbrutet! Och misslyckandet fortsätter. Det är dags att giva upp och acceptera faktum.

   Vildarna blir aldrig som vi.

   Gillad av 7 personer

   • -.-,US. skriver:

    @ Östman,

    ” Vi försökte lyfta klansamhällena och de primitiva stammarna till vår nivå på precis det sätt du förespeglar. Det kallades kolonialism.”

    Ja. Om Sverige erövrar erövrar en stad i Somalia med 10 tusen innevånare eller om man flyttar samma 10 tusen till en förort i Sverige, är ungefär samma sak. De åtgärder man vidtar, kommer att ge samma resultat (eller brist på resultat). Huruvida och i vilken utsträckning de vita svenskarna blir skadade kommer också att bero på samma sak, nämligen i vilken grad somalierna tillåts att komma i kontakt med dem.

    Den utbredda tron att det ska bli ett annat resultat pga. att MENA figurerna flyttas kallas i amerikansk debatt för ”magic dirt” teorin. De som tror på den verkar helt immuna mot empiri och tror ständigt att bättre resultat ska kunna uppnås genom att flytta migranterna. Hela tänkandet kring ”integration” vilar i grunden på detta.

    Man kan se hela det moderna amerikanska samhället som en enda stor effekt av detta. Do gooders försöker STÄNDIGT flytta de svarta till andra områden och skolor och de vita försöker lika ständigt att undvika att deras områden drabbas. Hela landet har byggts om som en konsekvens av detta och processen bara fortsätter.

    Om man vill hitta något positivt i detta, kan man fokusera på att det är helt möjligt att ha fungerande, rika och säkra områden nästan direkt bredvid extremt våld och kaos. Men det kräver fungerande segregering, vilket i sin tur kräver antingen en statsmakt som accepterar detta eller en statsmakt som är för svag (i relation till lägre nivåer i samhället) för att förhindra det. USA är ett exempel på det senare. Staten där vill exakt samma sak som den i Sverige, dvs. tvångsintegrering överallt, men den kan inte genomföra det.

    För Sverige gäller dock att staten är extremt stark och det finns i praktiken inga möjligheter att inom landet upprätthålla segregering. Givet detta, förefaller de enda lösningarna för vita svenskar vara separatism eller utlandsflytt.

    Utlandssvensk

    Gillad av 10 personer

   • tiiic skriver:

    Haha magiska tunnelbaneteorin.

    Mitt första besök till USA var en ögonöppnare, Palo Alto inte minst (och att jag blev knivhotad i Yosemite) med det svarta East Palo på ena sidan motorvägen med kriminalitet och låga inkomster och det superrika West Palo med vänsterliberala Stanford U, de skyddas i West Palo av hårdför polis som ”håller gränsen”.

    Gillad av 3 personer

  • MartinA skriver:

   Hos mig har hjärtats utveckling varit åt tvärs motsatta hållet. Jag tittar avundsjukt på våra nya landsmäns sociala strukturer och uppmanar alla Svenskar att lära sig från dem.

   Gillad av 1 person

   • .,-.,-US skriver:

    @ Martin A,

    ”Jag tittar avundsjukt på våra nya landsmäns sociala strukturer och uppmanar alla Svenskar att lära sig från dem.”

    Rent allmänt gäller att om man uppenbarligen håller på att förlora, tjänar det inte så mycket till att gnälla över hur hemska motståndarna är. Istället måste man, kallt och systematiskt, fundera över vad det är som gör att de vinner och vi förlorar.

    Det här är ingen populär infallsvinkel, för den innebär att man måste erkänna att det finns något som MENA folket gör bättre än oss. Få dissidenter verkar vara villiga att ta det steget.

    Utlandssvensk

    Gillad av 3 personer

 2. Göran Holmström skriver:

  Utmärkt krönika.
  En sak som kommer hända,
  Är att alla dessa gansterbroschor kommer få sig en rejäl överraskning. När det sovande folket väl vaknar, även om vi är mesar och tålmodiga intill självutplåningens gräns,
  Så består vi av samma granit som våra broderfolk finnar, danskar och norrmän.
  Att socialdemokraterna sövt oss med lögner och skatter hjälper föga!
  Den dagen svensken vaknar och tröttnar pp allt skit. Då kommer dessa klaner ångra sig rejält, dom är rädda för skogen och till och med hundar.
  Sverige består av mestadels skog och ett brutalt klimat utanför smittkällorna( japp dom stora städerna).
  Jag tror inte jag är ensam om att vänta på kaos och förfall!
  Min känsla är att många vill ge igen, men inte bara dra första blodet!
  Ja detta är media och politikers fel, helt och hållet. Blodet kommer vara deras fel!

  Gillad av 11 personer

  • tc skriver:

   Så är det precis. Dina observationer om skogen är bra, de är helt hjälplösa utan staten, det är därför de är här. Den svenska staten är tutten som denna kultur suger på.

   Gillad av 8 personer

   • Linden skriver:

    SvD har en artikel om en invandrare som har ”åtta” identiteter och att polisen känner till detta.En sådan person kan ”hypotetiskt”  få 80.000:-/mån., eftersom invandrare har många bidrag som svenskar inte kan få.
    Swebbtv har ett program på samma tema.

    Myndigheternas möjligheter att stävja fusket är omöjliggjort av politikerna som vägrar att låta olika datasystem samköras.
    De ger med andra ord klartecken till bidragsfusket.

    Den svenska ekonomin är på väg ner i ett svart slukhål.
    Och våra folkvalda låter galenskaperna fortgå.
    Naturligtvis med öppna ögon.

    Gillad av 7 personer

   • MartinA skriver:

    Det här är bara bra. Ingen har blivit stark av gratispengar och det här tar i vart fall inte slut så länge politikerna har pengar kvar.

    Gillad av 1 person

  • Richard II skriver:

   ”När det sovande folket väl vaknar, även om vi är mesar och tålmodiga intill självutplåningens gräns, Så består vi av samma granit som våra broderfolk finnar, danskar och norrmän.”

   Precis! Det är just den impulskontroll som gör oss tålmodiga som också gör oss livsfarliga när vi väl vaknar. Det och vår högre intelligens. När detta används till det uppdrag makthavarna oavsiktligt gett oss kommer vi att utföra det väl.

   Gillad av 4 personer

   • MartinA skriver:

    Jag är inte så säker. Vi har formats av fattigdom och geografisk avlägsenhet, rekordlång icke-odlings-säsong. Så vår intelligens är anpassad efter det. I till exempel MÖ så har man präglats av hög befolkningstäthet och hård konkurrens mot andra människor. Och deras intelligens har formats av det.

    Gillad av 2 personer

  • Fabricerad skriver:

   En intressant kommentar i linje med vad en vän från Saudiarabien sa en gång. Han sa att många invandrare i Europa gnäller, klagar och kräver en massa samt uppför sig dåligt på många vis. Men, tillade han, den dagen européerna blir förbannade sätter de världen i brand och har otaliga gånger i historien gjort just detta vilket har fått oerhört tråkiga konsekvenser för alla. Antagligen har brorsorna i gängen inte tänkt på hur det blir den dagen européernas tålamod tar slut eller hur stort europas psykiska och fysiska våldskapital faktiskt är.

   Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Den gamle mannen i byn ler,
    och nickar igenkännande. Elverket är redo under sommaren 2020, väntandes potatisskörden under hösten.
    Byborna har redan sina givna roller,
    Sjuksyrrorna som jobbar på lasarettet har i smyg bunkrat upp förnödenheter.
    vi lever i spännande tider, minsann!
    Nu är texten ovan endast fiction, så organiserade är vi inte ännu, ej heller så har syrrorna bunkrat något.
    Men den gamle mannen har sin plan klar,
    Och inväntar kaoset stillatigande.
    Samlandes vettig litteratur, gamla verktyg som inte behöver massor av el för att fungera.
    Tillbringar en hel del tid i skogen, och lär sig vilka växter som är ätbara samt vilka som läker.
    Rent strategiskt så behöver man bara gräva av två vägar så är byn skyddad av skogen 😉

    Gillad av 1 person

 3. svenne skriver:

  ”Rädslan för Muhammeds släkt, kusinerna och bröderna, kan komma att påverka myndighetsutövningen.”

  ”Kan komma”!? Jag har länge hyst misstanken att detta har varit en realitet under lång tid. Detta med tanke på de otroligt låga straff – och obegripliga frikännanden – som har skett i flera fall då det till och med har handlat om grova brott.

  Vissa domar som verkar vara oproportionerligt milda borde undergå en oberoende granskning, och de som medverkat till dessa skall i ett förhör förklara varför de har valt att döma ut så låga straff, och dessutom tillfrågas om det föreligger ett hot mot deras person. Mycket milda domar kan ju ha en förklaring i både hot, mutor och hållhakar. Detta är en verklighet som inte är osannolik och måste belysas.

  Gillad av 14 personer

 4. Aha skriver:

  ”Nu när de ”humanitära” öppna hjärtan-politikerna har gjort om vårt homogena hög tillits-samhälle till ett konfliktfyllt, mångkulturellt klansamhälle” – pregnant formulering så där i förbifarten som på ett utmärkt sätt sammanfattar vad som hänt med gamla Svedala.

  Sverige kommer aldrig mer att kunna hävda sig som föregångsland. Visst kommer man fortsatt få pris för än det ena och än det andra såsom bästa på papperet integrationsåtgärderna (vi har faktiskt fått en sådan utmärkelse). Under tiden fortsätter vår oförmåga att gå tillbaka till toppen i välståndsligan. Vi har gått från fjärde till fjortonde plats. BNP-utvecklingen per capita har varit medioker i ett decennium. Svårt att se hur det ska kunna förbättras framöver med förorternas stora utanförskap.
  Sen kan man ju också undra hur mycket välstånd det för med sig att lägga 250 miljoner i rättegångskostnader för en assistanthärva eller 25-50 manår på Akilov och terrordådet på Drottninggatan – killen erkände vid fasttagandet för att inte tala om PK-ismens irrfärder såsom transcertifieringar av organisationer.

  Gillad av 6 personer

 5. Jari Norvanto skriver:

  Klämd mellan staten och klanen har vi ‘bananen’. Mellan skål och vägg, luktar det inte hägg. Mellan tumme och pekfinger, har vi tummen mitt i handen, som med näven knuten i fickan räcker finger.

  Gillad av 4 personer

 6. Maria C skriver:

  Och Barnkonventionen ska bli lag i Sverige!
  Hur mycket parallelltänkande tål ett samhälle, innan det krackelerar till total laglöshet och kaos?

  Vill tillägga att jag, för några år sedan i min lilla stad, sett en liknande demonstration, kompletterad med stenkastning etc. Socialtjänsten gjorde sedermera, i det fallet, en hemlig överenskommelse med föräldrarna angående bortgiftandet av den minderåriga dottern.
  Sensmoral: Att hota lönar sig i längden, motparten blir skrämd av mängden.

  Gillad av 5 personer

 7. tom iii crean skriver:

  Slutsatsen om man är vetenskapligt lagd, dvs låter observationer och rationellt tänkande styra ens extrapolationer, och inte konsensus, är självklar: samexistens är omöjlig. Det finns ingen annan slutsats som inte bygger antingen på ondska eller önsketänkande, men vanligast är nog intellektuell feghet. För att detta skall fungera så måste något hända som aldrig hänt förut, jag väljer att tro att så inte sker. Många undviker problemet och man kan inte skriva rakt ut vad som måste göras, för de styrande förrädarna har genom denna typ av invandring skapat ett problem som inte kan lösas och samtidigt bevara de principer på vilka vårt samhälle är byggt, vilka baserar sig på att vi alla är relativt lika. Ett gemensamt värdesystem bygger självklart på homogenitet, och annorlunda element måste vara så små så att de är försumbara. Det är detta som står på spel nu när socialister och liberaler gjort genensam sak med massinvandring av just de för väst mest skadliga kulturerna. I Sverige så kan inte de ”humanistiska” principer samhället styrts med överleva, ens eller andra sidan kommer att kullkasta dem. I USA står den verkliga kampen, där är det inte avgjort vem som vinner.

  Gillad av 8 personer

 8. sva990 skriver:

  Det enda sättet att ”integrera” muslimer är att använda den metod som kineserna använder på uigurerna: indoktrinering och terapi. Islam är ett politiskt, juridiskt och religiöst system som styr precis allt i en muslims liv från spädbarnsåldern. Islams heliga texter tolkas på exakt samma sätt av dagens imamer som för 1400 år sedan och får inte omtolkas. Den muslimska kulturen fungerar inte tillsammans med någon annan kultur någonstans på klotet. Mycket talande är att de hatar vår kultur men är livrädda för att bli utvisade till de skithålsländer varifrån de kommer. Problemet är olösligt. Muslimerna måste repatrieras, snabbt, i hundratusental för att få ner diasporan till en nivå där den automatiskt tvingas anpassa sig, vilket den gjorde fram till för inte så länge sedan då hucklen till exempel var en sällsynt syn på gator och torg. Jag rekommenderar läsning av den danske psykologen Nikolai Sennels ”Holy Wrath – Among Criminal Muslims” som ger en mycket bra bild av vad det är vi har att tampas med. Finns här logik.se/produkt/holy-wrath/ eller på amazon.co.uk.

  Gillad av 3 personer

  • bejji skriver:

   En av orsakerna till försämringen av Kinas förhållande till Sverige kan ju vara att den svenska FN-delegationen (när den var medlem i Säkerhetsrådet nyligen) tog initiativ för att fördöma och starkt kritiserade Kina vad gäller omskolningslägren för de muslimska uigurerna. Den kinesiska statsledningen betraktade detta som en inblandning i landets interna angelägenheter.

   Gilla

  • t iii c skriver:

   En annan åtgärd kan vara (efter man förbjudit kultur x) är att göra som Rudy Giuliani och sätta dit alla för minsta förseelse, för idag finns något som inte fanns i NY, nämligen det att jag gissar att 80-90% av dessa går runt med inspelade brott på sina mobiler, de raderar inte ens våldtäkter, det verkar vara en slags troféer. Så om man beslagtog mobiler så gissar jag att man kan sy in eller utvisa 9 av 10. Svenska polisen tittar väl inte ens efter.

   Gillad av 3 personer

 9. Bo Svensson skriver:

  Mitt rekommenderade ”bevis på ekonomisk garant” istället för visum för resenärer och migranter är för att inga kostnader skall vältras över på skattebetalarna i länderna man besöker. – En reseförsäkring alltså.

  Principen är ju rätt självklar och svenskar som tar sig utomlands, blir upplysta om att ingen hjälp är att vänta från svenska beskickningar, om de råkar i svårigheter. – Och ännu mindre då så klart från myndigheterna i främmande land.

  Principen kan med fördel utvidgas för att få täckning för de allt mera besvärande kostnaderna för våldsbrottsligheten: Bevis på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet i samhället.

  Det är formeln för att hantera problemet från en styrkeposition. – Skattebetalarna skall vara fria att kanalisera medel som hjälp med brottsförsäkringskostnaderna åt dem de känner samhörighet med och direkt makt över skattemedlens användning är en nyckelfaktor i sammanhanget.

  Jag ser en framtid, där legal muslimsk migrant är en som tillräckligt övertygande försäkrat att han inte ser Muhammed som en förebild för efterföljd och inte tar koranen på allvar. – För vem skulle annars våga ställa upp som garant?

  Gilla

 10. Rikard skriver:

  Hej.

  Konflikten kom på sjuttiotalet. Assyrier, syrianer, zigenare, palestinska araber, och inte minst kurder.

  Varför dessa folk ännu lever som de gör, tycker som de gör eller tror på vad de tror p är ointressant.

  Har de flyktingskäl skall de hållas i flyktingläger tills de kan återvända hem; saknar de flyktingskäl skall de utvisas. I undantagsfall, om personen inte ljugit i sin ansökan om TUT, PUT och medborgarskap, är självförsörjande, ej förekommer i belastningsregistret och kan uppvisa i övrigt god vandel kan den få stanna. Samtliga som erhållit PUT, TUT och medborgarskap, även på andras falska premisser, skall ut.

  Om det betyder att de måste gå hem? Deras problem. Ge dem tre månader på sig att ordna sina affärer, och att lämna landet. Har så inte skett placeras de i arbetsläger på obestämd tid, dock minst tio år. Där kan de sortera sopor, t ex teknikavfall för återvinning.

  Den som inte tror att detta på ett år löst Sveriges problem med utlänningar kan redogöra för varför.

  För ärligt talat: jag ger inte ett ruttet blåbär för utlänningars diverse olika kulturer och problem, så länge de inte är här och ställer till problem. Då skall de dra för fan i våld härifrån!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 9 personer

 11. lookslikeanangel skriver:

  Egentligen behöver vi en mäklare som statsminister.
  Varför då? Jo, läget, läget!

  Vad har vi för marknad? Vad är det som gäller?

  Det blir rätt schizofrent med en inhemsk befolkning
  där ”allt” registreras OCH ett obestämt antal som gör
  lite som dom vill. Ja, men dom vill ha det som hemma.
  (Läs Mellanöstern!).

  Vill VI det?

  Gillad av 1 person

 12. svenne skriver:

  Utdrag ur Fria tider:

  ”Syriens president Bashar al-Assad tycker det är ”omoraliskt” att som Turkiet skicka tillbaka IS-terrorister till Europa. I Syrien kommer man i stället åtala dem direkt, vilket uppges leda till dödsstraff genom hängning.”

  Borde inte detta medföra att de svenska myndigheterna inte skall vara alltför angelägna att pocka på att ”våra IS-krigare” skall återbördas ”hem” så snart som möjligt?

  Gilla

 13. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Tänk om lagstiftarna vore så kloka att de insåg att klan måste behandlas som juridisk person? Tyskarna har tvingats börja rota i det där men jag tror inte att de ordnar hemskickning som vore den klart billigaste och säkraste metoden. Danmark gjorde just som jag föreslår när en hel familj visades ut efter ett hedersmord. Naturligtvis skulle ingen möjlighet att överklaga ett dylikt beslut tillåtas. Om misstag begås får vi leva med det.

  Gillad av 1 person

 14. Lars Thylen skriver:

  Vaför inte tvinga alla som söker uppehållstillstånd att skriva under att svensk lag står över sharia? Om man inte accepeterar att ens barn förflyttas skall detta tagas upp och avgöras av ( redan överbelastade?) domstolar, inte av klaners sharia”lagar”.

  Läste för några år sedan ( har tyvärr ingen ref) att enkäter visat att uppemot 50 % av muslim migranter sätter sharia högre än respektive lands lag.
  Brott mot svensk lag måste resultera i straff och/eller utvisning.

  F n har vi en röra utan like i Sverige inom snart sagt alla områden, mycket pga den ansvarslösa migration som påverkar de flesta av samhällets sektorer. Senast ut på scenen, utan vad jag vet migrationskopplingar annat än indirekt, är de för mig obegripliga avskedandena inom sjukvården i Stockholm.
  OCH, inte ens Grönköpings Veckoblad i högform hade väl kunnat fabla ihop att Iraks försvarsminister sedan ett antal år med familj uppbär svenskt ekonomiskt stöd. Verkligheten är överträffar dikten, i alla fall i Sverige.

  Gillad av 1 person

 15. Lars-Olof Svensson skriver:

  Förmodar att klanen är Ali Khan-klanen. Klanöverhuvudet Ali Khan är imam och driver en egen moské. Den har fått bidrag med lite över 100 000 kr av Myndigheten för stöd till trossamfund bara för något år sedan. Generaldirektören heter Åke Göransson. 2017 skickade han över 600 000 kr till Ibn Rushd som fick pengarna för att motverka islamofobi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.