Alla som åker på tunnelbanan är inte svenskar

Mohamed Omar

Är alla som åker tunnelbana i Stockholm svenskar? Det hävdade Åsa Romson, före detta språkrör för Miljöpartiet, under en debatt i riksdagen 2012:

”Att säga att man inte kan vara svensk för att man har en annan kultur än det vi skulle kalla den historiskt svenska i Sverige provocerar mig ganska mycket. När jag går omkring i Stockholm till vardags och möter de invånare som bor och lever här tycker jag nämligen att alla som åker på tunnelbanan är svenskar. Sedan är vi olika, och det är jag väldigt glad för. Vi har olika kulturell bakgrund, vi har olika kön och vi har olika preferenser. Vi är dock alla svenskar när vi sitter där i tunnelbanan. Man kan vara invandrare och svensk; man kan vara svenskamerikan eller svensksomalier.”

Men turisterna då? De tyska och engelska medborgarna som åker tunnelbana i Stockholm? Är de också svenskar? Måste man inte ens vara svensk medborgare för att räknas som svensk?

Romsons försök att tvångsförsvenska alla som åker tunnelbana i Stockholm fungerar inte. För folk vill vara sig själva. Den som inte känner sig som svensk, den som inte känner sig apostroferad när man talar om svenskarna, blir inte svensk bara för att han eller hon råkar befinna sig i landet.

Det här videoklippet visar en konversation mellan en kurd (sannolikt från det irakiska Kurdistan) och en tunisier. Båda befinner sig i Sverige, men ingen av dem uppfattar sig som svensk. De sitter på ett tåg. Jag har inte orkat ta reda på om det är pendeltåget eller tunnelbanan. Hur som helst, konversationen utmynnar i ett slagsmål.

En av de två männen, tunisiern, nämner ”sin” historia. Det är knappast vikingarna han hänvisar till. Hans historia är ett annat lands historia. När vi svenskar talar om ”vår” historia syftar vi på Sveriges historia. Detta avslöjar hur man ser på sig själv.

Klippet visar något som vi alla borde känna till vid det här laget. Invandrare som kommer till Sverige behåller i många fall sin identitet. De umgås med sina landsmän. De fortsätter att tala sina språk. De har egna föreningar. Egna högtider och fester. Egna moskéer. De engagerar sig i hemlandets politik. Det här är ju till och med något som mångkulturalismen bejakar. I propositionen från 1975, då en enig riksdag beslutade att vi skulle bli en mångkultur, står det så här:

”Invandrar- och minoritetspolitiken bör präglas av en strävan att skapa jämlikhet mellan invandrare och svenskar. Invandrarna och minoriteterna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp i en svensk kulturell identitet eller bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten.”

Tvärt emot bokstaven och andan i denna proposition, påstår alltså Romson att alla som befinner sig i Sverige är svenskar. Om alla är svenskar, på vilket sätt är vi då en mångkultur? Och hur rättfärdigar man då bidrag till etniska föreningar?

Slagsmålet i klippet innefattar bara två män. Men vad händer när dessa konflikter blir större? När det handlar om stora grupper? Sverige har genom sin ansvarslösa invandringspolitik och sin mångkulturalism, bäddat för problem för en lång tid framåt. När det brinner i Mellanöstern, riskerar det att börja brinna även här.

Den 9 april 2016 höll Turkiska Riksförbundet möte på Sergels torg i Stockholm. Förbundets vice ordförande Barbaros Leylani uppmanade till mord på armenier. ”Turken vaknar!” skrek han. ”Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!”

Talaren fortsatte att tala kärleken till fosterlandet. Han gav sedan uttryck för en storturkisk tanke om att alla folk som tillhör den turkiska folkgruppen ska enas i ett land. Med ”fosterland” menade han inte bara det nuvarande Turkiet utan alla områden som bebos av etniska turkar. För att förverkliga den storturkiska staten kan blod komma att flyta, tillade han.

Denne man innehar svenskt medborgarskap. Och han åker sannolikt på tunnelbanan. Jag tror det är dags att vi på allvar börjar fundera på ett återvändarprogram. Ett sådant program skulle genom ekonomiska bidrag hjälpa invandrare som inte trivs i Europa att återvandra till sina hemländer.

För om den här enklaviseringen fortsätter och det bildas chauvinistiska nationer inom de europeiska nationerna, spår jag våldsamma konflikter i framtiden. Både konflikter mellan invandrargrupper, påverkade av religiösa och etniska konflikter i hemländerna, och mellan invandrargrupper och de europeiska ursprungsbefolkningarna.

57 reaktioner på ”Alla som åker på tunnelbanan är inte svenskar

 1. Bo Svensson skriver:

  Ekonomiska styrmedel för att få rätt riktning på migrantflödet kan ordnas billigt eller dyrt. – Den billiga och osökta varianten är att strypa bidragsflödet och upphöra med det omotiverade gynnandet av främmande folkslag relativt nordbor. – Utan att bryta mot några av de förpliktelser man opåkallat tagit på sig i konventioner kan förorternas overksamma främlingar hänvisas till förläggningar i norrländsk obygd som villkor för tilldelning av matkuponger och högriskklientelet för våldsbrottslighet få egna inhägnade och bevakade bosättningar.

  Gillad av 4 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Javisst ja, vi måste ju försvara rollen som humanitär stormakt och det gör vi genom att istället kanalisera de resurser vi ägnar flyktinghjälp på de 65 miljonerna som är kvar i UNHCRs läger i och runt konfliktområdena.

   Gillad av 3 personer

   • Bo Svensson skriver:

    Efter att ha tagit del av Hans Erling Jensens erfarenheter av UNHCR, lutar det mera åt att mata någon seriösare organisation med resurserna. – Det verkar vara genomkorrumperat bortom räddning.

    Gillad av 3 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Gäller väl i hög grad hela FN-bygget,
    som vi aningslöst vräker pengar över…

    För att kunna placera en och annan misslyckad politiker)

    Wallström o Regnér är talande exempel på köpta jobb!

    Depla(S)erade dit av Göran Persson resp Stefan Löfvén…

    Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  Skrivfelet i klippet är ju faktiskt bättre än en korrekt skrivning hade varit:

  Till ett knytkalas tar man med sig mat och dryck och ett trevligt humör.

  Till ett knytslagsmål tar man med sig sina nedriga konflikter och ilskna attityd.

  Gillad av 1 person

 3. Aurora skriver:

  I Sverige är alla svenskar utom just den etniske svensken. Då finns ingen svenskhet. Den etniske svensken har ju heller ingen annan etnicitet att falla tillbaka på. Typ; jag är inte bra svensk, jag är kurd/somalier/syrier också. En del har alltså möjlighet till flera etniciteter medan den etniske svensken helt enkelt inte får finnas till. Att grundlagsskrivningen bäddar för parallellsamhällen är väl uppenbart. Den uppenbara risken för kommande samhällskonflikter försöker politikerna stävja genom ständiga inskränkningar av yttrande, tryck-åsiktfriheten i förhoppning om att skapa ett söndgsskolesmhälle med ’nu ska vi vara snälla’ som nationalsång. Kommer inte att lyckas.

  Gillad av 9 personer

 4. Aurora skriver:

  Jodå, historia är redan ett vanskligt ämne i skolorna då många elever och föräldrar helt enkelt inte accepterar det som står skrivet i svenska historieböcker utan förväntar sig att skolan ska undervisa i ’det egna landets’ historia. Alltså är det egna landet inte Sverige,

  Gillad av 3 personer

 5. Larsson, renegat skriver:

  Det upprörande i videoklippet är inte slagsmålet i sig. Det är istället de omgivande personernas passivitet. Det är vidrigt att se mannen som reser sig för att ställa sig vid utgången och lojt betrakta det hela medan en kvinna förtvivlat försöker skilja slagskämparna åt.
  Vart är vi på väg? Göran Hägglund väckte på sin tid frågan om att införa en lag om civilkurage. Det är uppenbart läge att väcka frågan på nytt.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Det går ju inte att ingripa i en konflikt man inte begriper vad den handlar om. – Ibland startas det fejkade slagsmål just för att motivera grov misshandel av dem som försöker leka fredsmäklare.

   Gillad av 1 person

  • Underdog skriver:

   Jag håller inte alls med. Om en person blir attackerad av en annan skulle jag ingripa. Men varför skall jag riskera min egen kropp för att två idioter inte kan uppföra sig som folk? Låt dem ta kål på varandra.

   Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Om jag känner att jag kan råka illa ut om jag ingriper så gör jag inget. Hade det varit en slusk som gett sig på en svensk kvinna hade jag nog agerat. Men två MENA-män, aldrig i h—e.

   Gillad av 3 personer

  • Die Welt skriver:

   Varför är det vidrigt? När vi har haft en politik som varit nedsättande och nedslående på just sina egna väljare? Varför skulle någon i landet vilja ingripa när ingen politiker gjort ett handtag? Varför?

   Gillad av 2 personer

 6. Petrus skriver:

  Sverige är rätt präglat att tre saker:

  1. Vi har inte haft några stora minoriteter som t ex Belgien vars två stora folkgrupper är flamländare och valloner.

  2. Namnet på landet är till skillnad från t ex Belgien ungefär detsamma som dess (ursprungliga) invånare. Eftersom ordet svensk är härlett ur ordet Sverige blir det lätt så att man antar att den som har en stark koppling till landet Sverige måste vara svensk.

  3. Sveriges ursprungliga invånare har alltsedan rasbiologen Herman Lundborg, och kanske ännu längre tillbaka, itutats att det är något fantastiskt bra att vara svensk. Man har i och för sig slopat rasbiologin men behållit föreställningen att det är något fantastiskt att vara svensk. Att vara svensk är därför typ något att ha människovärde. Att säga att någon inte är svensk är som att säga att vederbörande inte har människovärde.

  Ovannämnda 3 faktorer har skapat en väldigt stark motvilja mot att hävda att någon inte är svensk. Dels har det verkat i viss mån logiskt att ha en väldigt inkluderande syn på vem som är svensk och dels har man p g a fenomenet svensk = människovärde ansett det oerhört kränkande att förmena någon rätten att kalla sig svensk.

  Själv tror jag att det vettigaste i dagens Sverige är att sluta betrakta ordet svensk som etnisk beteckning och i stället försöka se ordet svensk ungefär som en motsvarighet till ordet amerikan eller kanske i viss mån belgare. De som ursprungligen kallades svenskar kan man kalla ”svennar” precis som en del invandrare gör.

  Gillad av 1 person

  • Rune skriver:

   Ovannämnda 3 faktorer har skapat en väldigt stark motvilja mot att hävda att någon inte är svensk.”
   ——————–
   I vilka kretsar odlas detta synsätt? I mina omgivningar har inte någon haft några som helst besvär och komplex med vilka som är svenskar och utlänningar.

   Gillad av 1 person

  • Idioten skriver:

   De som ursprungligen kallades svenskar kan man kalla ”svennar” precis som en del invandrare gör.

   Svenskarna ska alltså börja kalla sig för det nedsättande ordet ”svenne” för att icke-svenskar ska få kalla sig för svenskar? Grattis (?) men jag tror att det måste vara det dummaste förslaget jag läst på DGS – någonsin.

   Gilla

   • Petrus skriver:

    Svar till IDIOTEN:

    Den risk jag ser är väl att rasism mot svennar samt diskriminering mot svennar möjliggörs genom att man kan hävda att gruppen svennar, eller den grupp som tidigare kallades svenskar till skillnad från samer, tornedalsfinnar, tattare, zigenare, judar, valloner m fl, inte finns. Idag finns de tendenserna. Det är liksom ovetenskapligt eller rasistiskt att hävda att denna grupp finns. Och eftersom denna grupp inte finns så går det inte att juridiskt att diskriminera denna grupp eller vara rasistisk mot individer i denna grupp.

    Jag skall ge ett exempel på vilken typ av konsekvenser det kan få att gruppen svennar (som tidigare kallades svenskar) bortdefinieras. På Harvard-universitetet i USA satsar man på mångfald. Därför är mer än hälften av studenterna icke-vita. Den stora gruppen utlandsstudenter är väl en delförklaring till denna sammansättning på eleverna. Men låt oss nu titta på den vita grupp elever som går på Harvard. Tittar man närmare på denna grupp så ser man att hälften har judisk bakgrund och hälften har kristen bakgrund. Ändå utgör judar bara 2,5 % av USA:s befolkning. Hela mångfaldssatsningen har skett genom att krympa ner andelen vita studenter med icke-judisk bakgrund. Eftersom den sistnämnda gruppen är bortdefinierad som egen grupp så går det att göra på det här viset. Du kan få liknande effekter vid mångfaldssatsningar i Sverige där svennar drabbas orimligt hårt p g a att de bortdefinieras som grupp.

    Gilla

 7. Mr Kowalski skriver:

  Att sätta bidragen till så nära noll man kan så fort så möjligt är så klart en första åtgärd. Turkar och andra får då ”skinn i potten”, skin in the game, om de vill propagera för ett stor-Turkiet utanför Turkiets gränser. Resultatet av den svenska välfärdstaten när den används för andra ändamål än att svenskar får tillbaka de pengar de genererat är alltid att underblåsa konflikt, tyranni och förtryck, eller i bästa, bästa fall, lättja. Vad skall man lägga tiden på när man inte behöver jobba? Afrikanska kungar köper hus i Genevé, muslimska invandrare har tid att bli mer muslimska eftersom de inte behöver jobba, fruarna kan spendera mer tid instängda osv. Allt detta är konstruerade problem av pk-isterna, problemet är inte längre att våra skattepengar slösas bort utan att de används till objektivt onda syften. Vad gör de här? Så enkelt är det.

  Men återigen, vi recenserar galningars verk. Att diskutera vad Romson och andra inom 7-klövern säger och gör är en distraktion, vi styrs av oinformerade, religiöst drivna utopister och deras idiotier vet ingen gräns. Varför ägna tid åt vad rena galningar säger? Vi måste göra som Trump, glöm de senaste 30 årens politik och politiker, istället: vad vill vi, och hur skall det göras? Att diskutera med de som försatt oss i denna soppan är endast meningsfullt om det är ett medel för att sparka ut dem. De har fel om allt, alltid.

  Vi måste ut på gatan. Vi har vänt nog stenar, vi har rätt, detaljerna kan vi fixa senare.

  Gillad av 9 personer

 8. uppstigersolen skriver:

  Inga bidrag för att återvända. Indragna bidrag till alla icke svenska föreningar. Indragna bidrag till den som efter någon tid i Sverige inte talar svenska, inte har ett jobb eller har begått brott. Slöhet ska inte belönas.

  Gillad av 9 personer

  • Björn skriver:

   En nedåtgående bidragstrappa på, på låt oss säja ett halvår, skulle göra susen för skynda på återvändandet! Ner till noll, alltså! Och ALLA skulle vara tvungna att skriva under på att de har förstått villkoren!

   Gilla

 9. Aha skriver:

  Att befrämja, uppmuntra att mångkulturen ska bestå så intakt som möjligt är kanske det största misstaget i invandringspolitiken. Det leder till de problem som Omar redogör för. Även de mest inbitne mångkulturare torde innerst inne bejaka den slutsatsen. Prestige och bristen på mod att vara den förste inom etablissemanget att bryta vallen hindrar en kursändring. Omsorgen om sin egna person, egohumanism i sin prydno, hindrar alltså etablissemanget att göra en absolut nödvändig kursändring.
  Romson tunnelbaneliknelse gav uttryck för en sektmänniskas argumentation.

  I infall av klarsyn deklarerade Cameron, Sarkozy och Merkel år 2010 – 2011 att mångkultur fungerar inte. Det är tydligen glömt.

  Resan fortsätter alltså obehindrat med stort utanförskap och kriminalitet. Även om kursändring skulle komma kan man räkna med minst ett decennium med fortsatta stora problem och konvulsioner i samhällskroppen.

  Den ljusnande framtid är inte vår.

  Gillad av 5 personer

 10. Östrahult skriver:

  Jo det här är tyvärr som det ser ut och som det mediala etablissemanget gör sitt yttersta för att dölja. Det räcker att kolla på den politiska situationen i aktuella ursprungsländer så ser man att det finns en grundläggande brist på konfliktlösningsförmåga. Detta i sin tur beror på faktorer som om man nämner dem kan leda till uteslutning på sociala medier och polisanmälan av STASIs åsiktspoliser.

  Gillad av 1 person

 11. Erik Bergman skriver:

  Om invandrare ska få bibehålla sin kultur så innebär det att vissa kulturella yttringar som t ex att en vuxen man gifter sig med ett barn, också måste tillåtas i Sverige, efter barnäktenskap är en del av kulturen för många invandrargrupper. Även andra kulturyttringar från invandrares hemländer kan vara stötande för oss men måste accepteras om inte riksdagen beslutar att alla invandrare måste följa svensk kultur och den lagstiftning.som baseras på svensk kultur.

  Gillad av 1 person

 12. Underdog skriver:

  Det är i grunden inget problem och rätt självklart att invandrare från ett område håller samman. Det finns finska, italienska och kroatiska föreningar som fungerar utmärkt runt om i Sverige. På samma sätt kan man se på St Patricks day i Boston eller för den delen svenskarna i London eller på Rivieran.

  Vårt svenska problem är att vi inte har starka grundvärderingar (sic) som man som invandrare måste ansluta sig till för att få vara med. Där skiljer vi oss från USA och från de flesta andra länder. Det är vi (våra beslutsfattare) som har abdikerat genom att ta bort det svenska ur ekvationen.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Även i USA är demografin en överordnad kraft. Stater är på väg att byta både etnicitet och språk.

   Tveksam till om girighet och självförverkligande kan utgöra det nationella kittet.

   Gilla

 13. Eva Danielsson skriver:

  Om viljan funnes att bevara Sverige som nation och som en fri, sekulär och demokratisk stat, så måste man börja med att häva mångkulturlagen från 1975. Och se det som naturligt att Sverige är ett svenskt land med svenska som huvudspråk och att invandrare som vill bo här och får stanna, ska anpassa sig till våra lagar och normer.

  Om viljan funnes att se till att icke integrerade invandrare återvänder hem, så vore det bara att sluta tvärt med alla sorts bidrag till asylanter och illegala invandrare. Försörjningsbidrag, bostadsbidrag, LSS, sjukvård och tandvård. Allt detta som man kan få ta del av om man har uppehållstillstånd och arbetar.
  Samt ersätta barnbidraget med höjt grundavdrag för småbarnsföräldrar.
  Och slopa alla sorts bidrag till vuxenföreningar och trossamfund. Lägga ner SST och MUCF och Folkbildningsrådet. Och SIDA.

  Och förstärka polis och väkteri och ha återvandringslotsar som ser till att folk kommer iväg med chartrade plan tills det har lättat. Ta fingeravtryck, DNA och föra bok noga över återvandringen. Förbjuda utländsk finansiering av samfund och föreningar och förbjuda muslimska friskolor.

  Om viljan funnes, som sagt. Men S och MP och V baserar sin makt på säkra bidragsröster. Och alliansen är fast i globaliseringsromantik och verkar tro att allt löser sig om vi kan erbjuda folk enkla jobb.
  Suck.

  Gillad av 8 personer

 14. Elisabeth skriver:

  Men Mohamed, återvändarprogram ???!! Drömmer du ? När man inte ens kan enas om tiggeriförbud ? Dessutom skulle förmodligen de bästa återvända, de skötsamma, de som vill arbeta, förkovra sig, sköta sitt och ha lag och ordning. Resten stannar i vårt kaos. Men hur som helst, instämmer jag i det du skriver.

  Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   Förmodligen har du rätt om vilka som återvänder först, men med helt indragna bidra, ska det nog gå att få även ”bottenskrapet” att dra sig söderut!

   Gillad av 1 person

  • Björn skriver:

   De flesta av oss här på DGS kan nog kallas drömmare, som trots det i stort sett omöjliga läget, ändå när en förhoppning om att kunna rädda Sverige! Vi har tiden fram till valet på oss, att fortsätta drömma, fantisera och komma med förslag på lösningar, men sen är det definitivt över! Folket kommer att rösta uf som de ”alltid gjort”, så valresultatet kommer inte att förändra nånting inom politiken, och förfallet kommer att fortsätta accelerera på ett sätt som de inom ”7-klövern” aldrig haft förmågan att kunna föreställa sig! ALLA vi här förstår nog innerst inne att det redan är kört för Sverige som välfärdsland, men det känns ändå bra att ha DGS som ”säkerhetsventil” för att mildra frustrationen och det farliga blodtrycket!

   Gillad av 1 person

   • The Dude abides skriver:

    Att det är kört för Sverige som välfärdsland betyder inte att det är kört för Sverige. Hellre slut med välfärden om det kan få invandrarna att åka hem. Men visst, det kommer att kräva en enorm omläggning och kraftsamling. Hopplösheten är fiendes bästa vän, SD på 25-30% kommer att starta kappvändandet på allvar, och om ytterligare fyra år så har vi kanske 3 dissidentpartier i riksdagen som driver på.

    Gillad av 1 person

   • Björn skriver:

    Drömma ett tag till, går ju som sagt, men när välfärdslandet Sverige efter ytterligare några få år har förvandlats till en muslimsk soptipp, är hoppet ute….

    Gilla

 15. Hosianna skriver:

  Hmmm… Eddie, om man får tro regerande mästaren i ansvarslöshet, Fredrik Reinfeldt, lär det röra sig om ”ursvenskar”, enär han påstod sig veta, att ”ursvenskt är bara barbariet”…

  … och ja, barbariska är dessa ”ursvenska” upptågsmakare definitivt i förhållande till de allra flesta ”pursvenska”, normalt civiliserade och västerländskt väluppfostrade, infödda män!

  Gilla

 16. Lilla fröken PK skriver:

  1 kap, paragraf 2 i RF:
  Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).
  OBS! Etniska med flera minoriteters rättigheter ska FRÄMJAS.

  Gilla

  • Plenum skriver:

   Let me fix that for you:

   Samiska Svenska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget sitt kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408) (2022:1408).

   Gillad av 1 person

 17. Komplicerade lösningar på enkla problem skriver:

  Svensk är han som inte är något annat. Är han något annat så är han inte svensk.

  Gilla

 18. Sveriges viktigaste företag skriver:

  Notera att den korpulente slagskämpen har en jacka som det står SAMHALL på. På väg till eller från jobbet, eller i tjänst?

  Gilla

 19. H skriver:

  Ibland kan kombinationen av islamist- och feministvurmandet ta sig rent tragikomiska uttryck. Minns en (MP) kongress­middag då en ganska överförfriskad dam rakt över bordet började prata engagerat och vilt om hur glad hon var för att hennes dotter hade hittat en arabisk man, att dottern hade konverterat till islam.

  Ja, allt kändes bara så berikande – hon var uppenbart exalterad över att ha lyckats kombinera islamismen med sin avsky för svenska män. Hon förklarade: ”Svennekillarna är ju ändå så jävla mesiga och klent utrustade också, he he”! Vad jag vet fanns ingen journalist närvarande som hörde hennes utläggning, men det var ju ändå ett budskap som journalister brukar instämma i.

  https://www.nyatider.nu/ett-gront-parti-som-offrade-miljon-for-islamismen/

  MP säljer ut Sverige ivrigt understödda av övriga i sjuklövern.

  Gilla

 20. Elvin skriver:

  Hur många av de ”ensamkommande barnen”kommer att lyckas med att ta en gymnasieexamen?
  Och hur stor andel kommer att få ett jobb inom sex månader efter examen?

  Tidigare siffror ger knappast skäl till optimism: År 2011 påbörjade nära 3 700 personer språkintroduktion i svensk gymnasieskola. Av dem hade 0,4 procent tagit gymnasieexamen efter tre år.

  Är detta en rättssäker asylprocess där det råder ordning och reda , Stefan Löfvens favorituttryck?
  Men inget pris verkar vara för högt för att rädda MP över fyra procent spärren.

  Gillad av 1 person

 21. Thomas 70 skriver:

  Har jobbat i Japan och åkte ofta tunnelbana,
  extremt trångt och överbefolkat de flesta tiderna
  men aldrig något värre bråk och inga höga arga röster
  vad beror det på?
  En stark orsak stavas enhetlig nation.
  Så långt det kan komma från Sveriges multikultikramande självgoda påklistrade humanistiska världssamvete vi tror vi är när vi låter hela tredje världen komma hit och få allt.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.