Mohamed Omar: Vänstern gillar nationell identitet – i andra länder

Mohamed Omar

För den svenska vänstern är vår nationella identitet inte viktig. Det viktiga är mångkultur, det vill säga invandrade kulturer från Afrika och Mellanöstern. (Tysk och fransk kultur ingår inte i vänsterns definition av den goda mångkulturen).

Hur viktigt det är med mångkultur märktes till exempel när man firade Sveriges nationaldag i Sandviken med arabisk musik.

Förklaringen lät så här:

”Nationaldagen ska avspegla hur Sverige ser ut och så här är Sverige i dag.”

Men när det handlar om andra länder så kan vänstern visa mer förståelse för den nationella identitetens betydelse, till och med att man framhäver den. Den 24 november i år twittrade utrikesminister Ann Linde:

”Utrikesdepartementet övergår till att använda benämningen Belarus istället för Vitryssland. Vi gör det för att erkänna det belarusiska folkets, civilsamhällets och diasporans vilja att framhäva sitt lands nationella identitet och suveränitet.”

I det nya mångkulturella Sverige har vi fått lära oss att det inte är rumsrent för svenskar att framhäva sin nationella identitet. Ja, att vara svensk är att vara mångkulturell för så ser Sverige ut idag.

Dessutom är regeringens namnbyte på Vitryssland ganska märkligt. Jag läser på Wikipedia att namnet Vitryssland har använts i svenskan sedan 1600-talet. Att vitryssarna inte kallar sig själva så beror nog på att de inte talar svenska där. Ska vi nu börja ändra våra svenska namn på andra länder för att invånarna i dessa länder inte ska bli kränkta? Kanske ska vi skriva Belarus med det kyrilliska alfabetet också? Och arabiska landsnamn med det arabiska alfabetet… Ja, varför inte börja kalla Tyskland för Deutschland när vi ändå är igång?

Som representant för den humanitära stormakten Det Nya Sverige borde Ann Linde, i stället för att stryka de bakåtsträvande vitryssarna medhårs, förklara mångkulturens välsignelser för dem. De borde skämmas för att inte vilja bli förknippade med ryssar. Alla är lika mycket värda.

Skämt åsido, (vem kan längre skilja på skämt och allvar?), Lindes uttalande är bara ännu ett i raden av exempel på vänsterns hyckleri i frågan om nationell identitet. Jag minns när jag var muslim och så kallad Palestinavän. Då skulle vi alltid vifta med den palestinska flaggan på demonstrationer. Och så hade man fester med palestinsk mat och musik.

Ingen vänstermänniska hade kommit på tanken att man skulle ha med lite svensk folkmusik för att piffa upp festerna. Nej, de palestinska festerna skulle vara palestinska. Ingen vänstermänniska skulle heller säga att den palestinska dansen dabke inte är palestinsk eftersom man dansar likadant i till exempel Libanon, Syrien och Irak. Du får fortfarande kalla den palestinsk dans. Men i Sverige säger vänstern att köttbullar inte är svenska eftersom liknande bullar äts i andra länder. Därför får man inte säga svenska köttbullar. Bara sådana saker som har uppstått här och aldrig funnits någonstans får enligt detta bisarra kriterium kallas svenska.

Svenskar älskar att engagera sig för alla möjliga folk och länders väl. I Palestinagrupperna i Sverige (PGS) samlas de som bryr sig om palestinierna. På deras hemsida läser jag:

”PGS syfte är att verka för bredast möjliga stöd åt det palestinska folkets rätt till självbestämmande och nationellt oberoende, politiskt genom opinionsbildning, ekonomiskt och humanitärt genom Palestinainsamlingen. PGS tar tydligt ställning för det palestinska folkets strävande efter nationellt oberoende och bildandet av en suverän, livskraftig palestinsk stat på Västbanken och Gaza med östra Jerusalem som huvudstad.”

Och på samma hemsida, under rubriken ”Informations- och skolmaterial. Kultur”:

”Kulturen spelar en viktig roll för den palestinska identiteten och det finns idag ett stort stöd för att utveckla palestinsk film, teater och musik. Arkeologiska utgrävningar pågår i bland annat Gaza och gamla kulturbyggnader renoverasmed internationellt bistånd. På så sätt kan kulturen bevaras och utvecklas.”

Åh, tänk om vänstern i Sverige skulle börja föreslå att pengar gick till film, teater och musik som skulle bevara den svenska identiteten! Nej, här ska skattepengarna i stället läggas på saker som främjar mångkultur.

När ska Ann Linde och resten av regeringen erkänna svenskarnas rätt att framhäva sin nationella identitet? Vi ska ju vara så öppna mot allt exotiskt, vi ska ju lära oss av andra. Detta med nationell identitet kanske är något vi kan lära oss av invandrarna som kommit till vårt land? Då skulle till och med jag kunna erkänna att invandringen berikat oss: om vi genom mångkulturen upptäcker vår egen identitet. Den resan gjorde jag som individ, Sverige kanske kan göra en liknande resa som nation.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

58 reaktioner på ”Mohamed Omar: Vänstern gillar nationell identitet – i andra länder

 1. Stig Bergman skriver:

  Socialismen är ett system varmed svenskarna löser all världens problem. Endast det som hemmavid kniper ska lösas efter andra principer.
  Alf Henrikson

  Gillad av 1 person

  • bejji skriver:

   Mohammed Omar, det blir nog svårt för någon svensk minister att ”förklara mångkulturens välsignelser” för ledningen eller folket i Belarus, där andelen muslimer i befolkningen utgör endast 0,2 procent – en andel som dessutom varit sjunkande senaste år; utrikesminister Linde behövde heller inte (som hon gjorde vid hennes iranska besök häromåret) bära slöja i Minsk, vilket man också konstaterar på fotot från hennes statsbesök 25 november i den belarusiska huvudstaden.
   Säkerhetspolitiskt är Belaus känt för att ha genomfört en ensidig kärnvapennedrustning, då man frivilligt avstod från de 81 sovjetiska strategiska SS-25 interkontinentala missiler, som fanns där vid Sovjets upplösning – 1996 hade alla dessa återsänts till Ryssland; Belarus´ president Lukasjenko hade då varit vid makten i två år. Han är f.ö. känd för att inte acceptera tjänstemän i staten som missköter sig (så till exempel i mars i år då han på stående fot avskedade ledningen för ett kollektivjordbruk, då han konstaterade att boskapen där icke sköttes på ett bra sätt; han var tidigare chef för ett sådant statsägt lantbruk).

   Gillad av 1 person

  • Paolo skriver:

   Eller kalla Polen för Polska.
   Det kommer inte att gå tvärtom på kontinenten, dvs. vi polacker kommer inte att använda Sverige istället för Szwecja. Tyskar kommer fortsätta med Schweden osv.
   Egna geografiska namn berikar varje språk och ska behållas, inte begränsas.

   Gillad av 1 person

   • Kurt skriver:

    Jaha, då kan vi ju använda arabiska på länder som Egypten=Misr, Libanon=Lubnan och Irak=Al-Irak, osv. Skall naturligtvis skrivas med arabiska alfabetet, men jag har inte det i mobilen

    Gilla

  • MartinA skriver:

   Som jag förstår det så är Deutsch, Teuton och Tysk samma ord och kommer ursprungligen från protoIndoeuropeiska tewtéh som betyder folk. Att Tysk är så långt ifrån Deutsch skulle kunna bero på att vi har haft sån lång relation till Tyskarna. Även om Tysk för all del kallas för Söderman i äldre Västgötalagen.

   Gillad av 1 person

   • Den där Fredrik Östman skriver:

    Samma ord som vi också använder i ordet tydlig (deutlich). Vårt folk är de som är tydliga, de tydbara, de som man man kan förstå. Magyarerna kallar däremot tyskarna för németh, stum. Det gick ju inte att förstå ett ord av vad de sade.

    Sverige och svenskt kommer av samma stam som ”sin”, vi är våra sina. Svenskarna är ett folk som inte längre tager hand om de sina, svenskarna. Kanske skall vi anamma finnarnas namnbruk och kalla oss Rus? Nordrus? UD? Hör ni på? NORDRUS!

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Jo, man önskar ju ibland att man var litet mer Ryss. Men så ska vi inte ha det. Vi är vad vi är.
    Suiones från Tacitus är väl den tidigaste omnämnandet. Jag har också hört att det kommer från Svin, alltså att vildsvinet en gång var vårt totemdjur.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Mja. Götar är en bred term. Vi delar än idag upp Sverige i Svealand och Götaland. Vi vet att Germaner på kontinenten tog sin identitet ifrån Götaland, oavsett vad Dick PK Harrison står och bräker om. Men enligt Svensk arkeologis ålderman, Bo Gräslund, är den bästa kandidaten till vad Beowulfkvädet benämner som ”Geats” Gutar, inte Götar. Geats distingeras från övriga Goter med att kallas Väder-Goter. Så Götar är troligtvis samlingsnamnet, Väder-Götar är Gotlänningar, om man ska tro Bo Gräslund, vilket jag gör.
    https://kgaa.bokorder.se/sv-SE/download/aff04db9-9e36-431f-bf3a-b361d9f581f0

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Gutarna är för övrigt en av de mest fascinerande kulturerna som finns, för oss som tycker om Historia och har hjärtat i Skandinavien. De har till och med sin egen skapelseberättelse, de har sitt eget unika uttryck i hela historien och sin egen härstammning och har bevarat mer av det gamla än vi andra har gjort, möjligen med undantag från Islänningarna. Det är dessutom den allra bästa semesterplatsen i Sverige med Medeltidsveckan, Bronsålders fornminnen, fantastiska museum, sin egen motsvarighet till skansen och fina badstränder. Jag har stor beundran för Gutarna och mitt enda klagomål är att de inte byter ut det blågula förtryckarkorset mot deras sanna och riktiga baner.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Gotlands_landskapsvapen#/media/Fil:Gotland_vapen.svg

    Gilla

 2. Den där tom crean skriver:

  Ser vi mönstret än? Antar man några som helst goda intentioner så förirrar man sig in i en spegelsal av oförklarligheter, för det är ju inte bara andras särart och kultur man vurmar för, utan ännu märkligare är att man fokuserar så hårt på att vissa kulturer och folk skall komma till Sverige. Ingen vill ta hit mängder med fattiga kineser (utom kultur x), eller fattiga från Burma (utom kultur x) eller kanske fattigt folk från filippinerna som talar engelska. Ej heller från Ukraina osv, nej svaret är uppenbart, aktivisterna som styr drivs av hat, de är i kulakmördarfasen och försöker orsaka väst och västlig kultur så mycket skada man kan, ta Carl Bildts perversa utspel om att vi skall ta hit IS-mördare, kan det bli tydligare?

  Nej, inser man inte att de som styr är våra fiender och vill ha det så här så bär man en slavmentalitet.

  Gillad av 8 personer

 3. Skarprättarn skriver:

  Nationell identitet är inte något som vänstern eller staten definierar, utan är oberoende av sådana krafter. Det är inte en statlig angelägenhet, utan en sak för dem det berör, de som utövar den levande kulturen. Men du vill slå ett slag för än mer statligt styrd film och kultur? Väck!

  Gilla

 4. V för Vendetta skriver:

  Att vänstern skulle börja älska sitt fosterland är lika möjligt som att hoppa till månen. Vänstern älskar däremot att vältra sig i argumenten om alla andra kulturers förträfflighet förutom den egnas. Detta trots att vår kultur gett oss en gång i tiden ett av världens mest trygga och stabila länder både socialt och ekonomiskt. Och precis som du säger Omar, vem kan skilja på skilja på skämt och allvar, inte minst i en tid då Moderaternas ledare en gång slog sönder den sista möjligheten att bevara landet så som vi kände det. Det får betraktas som en farsot när t o m högern är vänster.

  Gillad av 11 personer

  • Axel skriver:

   I grund och botten.Är inte vänstermänniskorna misslyckade individer, som måste hävda sig på något sätt.
   DVS. Musen som röt. Har det kommit något positivt från vänstern genom tiderna?? Ds, gäller för Miljöpartiet.

   Gillad av 2 personer

  • Niklas R skriver:

   Vänstern älskar sitt land när Partiet är landet (aka socialistisk diktatur).
   Se bara på dagens och de historiska socialistiska diktaturerna. De är/ var väldigt patriotiska.
   DDR, Sovjetunionen, Tredje Riket, Folkrepubliken Kina, Vietnam, Kuba, Kambodja, etc, etc.

   Gillad av 1 person

 5. Jari Norvanto skriver:

  ”Hur viktigt det är med mångkultur märktes till exempel när man firade Sveriges nationaldag i Sandviken med arabisk musik.”

  Ett ackompanjemang och recitativ av valda delar ur Sandvikenrapporten:
  ‘Fem hund-ra, Fem hund-ra, Fem hund-ra mil-jooo-ner’

  Gillad av 2 personer

 6. Patria Amissa skriver:

  Man slutar alltid att förvånad. Alla kulturer utanför västländer skall bevaras, för den västerländska kulturen har bara resulterat i elände. Den svenska versionen är extra usel, även om det ibland tvistas om den finns, men för säkerhets skull har man i den Orwellsvenska ordboken skrivit att svensk nationalism är liktydigt med rasism/rasism/fascism.

  Vitryssarna är nog glada nu; kanske byter de rentav nationaldag som ett resultat av detta oerhört kraftiga ställningstagande från den humanitära supermakten Sverige, vem vet? Om belaruserna, mot förmodan, vill tacka för denna fina gest tror jag att de blir hänvisade till att skicka lite stärkande (bela)rusvatten till regeringskansliet. På så sätt kan denna orgie i vansinne fortsätta.

  Eller har jag kanske missförstått allt ihop? Har det vänt nu? Ordet ”rus” i Belarus betyder ju en person från Roslagen. Är det så att regeringen, precis som under andra världskriget, är lite smygnassiga och egentligen agerar Sverigenationalistiskt? Men av rädsla för att förstöra Sverigebilden gör man det åter i lönndom?

  Gillad av 1 person

 7. D skriver:

  Att spela arabisk musik på ett nationaldagsfirande visar tydligt för invandrare att vi invandrare inte är svenska och får aldrig vara det på riktigt. Det framgår då också att alla invandrare tycks gilla sånt. En mycket grov generalisering. Kul om duktiga invandrade musikanter får vara med och prägla firandet som individer som vill engagera sig i det svenska. Nej tack till självgodhets knarkandet som behandlar oss som konstiga typer som inte kan fatta att vi har flyttat till ett annat land.

  Gillad av 1 person

 8. Den där Fredrik Östman skriver:

  VIDSKE PELSE OSTENTA
  FLORI DE DOEDASVI
  LORUM ET BELARUS
  BONDAFIS LUKTARILA

  Självklart är Rus detsamma som Ryssland. Obildade och smaklösa.

  Ett bra parti återinför Peking, Florens, Nizza, Tammerfors och Vitryssland och fastställer Europas östgräns till floden Don!

  Gillad av 4 personer

 9. Aha skriver:

  Den amerikanske andra världskriget generalens svar till tyskarna som hade omringat dem (Bastogne) och som uppmanade dem att ge sig;
  – Nuts/nötter

  Samma sak kan sägas om vänsterns logik som Mohamed skriver om; vänstern är också nötter som inte har alla hästar hemma.
  Att som affärsidé ha en ideologi som bygger på att ersätta framgångsrika kulturer med mindre framgångsrika är minst sagt inget framgångsrecept.

  Gillad av 4 personer

 10. Palle9 skriver:

  Undrar om inte de tåliga svenskarna till slut får nog av pk-vansinnet. När måttet är rågat kan det gå oväntat snabbt med kraftiga motreaktioner. Ett slående exempel utgör Zlatan Ibrahimovic: för bara ett par veckor sedan hyllades han som en kung i Malmö i samband med att hans staty avtäcktes – nu när han gått in som delägare i konkurrentklubben Hammarby har hyllningarna övergått till sin motsats bokstavligen över en natt. För att hindra vandalisering av statyn, har staket och väktare placerats därstädes – ungefär som politikereliten skyddas av bodyguards.
  När tillräckligt många inser vilket svek som politiker- och media-etablissemanget utsatt landets befolkning för, skulle jag inte bli förvånad om liknande reaktioner inträffar. Det första breda uppvaknandet kommer förmodligen att inträffa i kommuner runt om i landet, bl.a. Sandviken, när det äntligen går upp för gemene man vad, som förorsakar den sönderfallande ekonomin och därmed sammanhängande offentlig välfärd (vård, skola etc).

  Gillad av 2 personer

 11. lenam skriver:

  Engelsmännen tycks köra samma indoktrinering. Nu har vi köpt in en serie ”killing Eve”. Ett gäng från underrättelsetjänsten har viktiga saker att göra. Arbetsteamet består av huvudpersonen, en Thailändska. Hennes medarbetare en svart kvinna, en vit homosexuell man m fl. Skurken och mördaren är givetvis en ung mycket vacker vit kvinna. Men så duktiga de var på mångkultur. Vi ska inte lita på vita kvinnor. Ack nej i mångkulturella länder är alla lika bra och alla lika farliga. Jojjomensan. Så politiskt korrekt att SVT lyckats hitta något sådant att indoktrinera sin befolkning med.

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Men det är en bra serie. Den enda som är kompetent och duglig på sitt arbete är ju den vita kvinnan. De andra nötterna begår ju det ena misstaget efter det andra. Hur taffliga som helst. Det är ju därför den dras ut i 8 avsnitt. Hade det varit tvärtom att de som jagar buset vore vita och buset vore av blandad härkomst hade det blivit bara ett avsnitt. Inga reklamintäkter att tala om. Även om det nu går i PK-TV.

   Gillad av 1 person

 12. Jan-Olof Sandgren skriver:

  Hur kunde vi ha mage att säga: ”Finlands sak är vår”?, när det borde ha hetat: ”Suomis sak är vår”?
  Förresten borde Ann Linde sluta säga ”Japan”. Det heter ju faktiskt ”Nippon”.

  Gillad av 4 personer

 13. Stefan Sewall skriver:

  Mycket bra av Omar att lyfta fram dessa absurda kroniska självmotsägelser hos svensk vänster.
  Har själv tänkt mycket på det. Vietnamkriget (som dominerade svensk TV och media 1968-75), var första stora exemplet på vänsterrörelsens enorma vurm för etnisk homogen nationalism. Vietnams folk skulle minsann få vara förenat pga dess etniska gemenskap. Utländsk påverkan (USA) skulle till varje pris bekämpas. Vietnameserna skulle få styra sig själva och få vara ifred. Det var självklart och så viktigt att det motiverade ett jättekrig med enormt lidande och minst 500 000 döda nordvietnamesiska soldater och 50 000 döda amerikaner. USA fick död på 10 nordvietnameser för 1 död amerikan. Sedan drog USA sig ur pga mediatryck och politisk aktivism. Det var värt ett gigantiskt krig att befria och ena Vietnam, tyckte svensk vänster. Att hela Sydvietnam automatiskt därmed skulle komma att bli kommunistiskt var självklart, och inget motargument. Att alla som avskydde kommunismen i Sydvietnam skulle blir hårt förtryckta var helt ointressant och underordnat och var inget argument. Det viktiga var den etniska samhörigheten mellan alla vietnameser och frihet från utländsk inblandning. Att uppmana nordsidan att dra sig ur och låta Vietnam vara delat fanns inte i sinnevärlden för svensk vänster, (något som t.o.m. Sovjet ville på 50-talet enligt nu släppta dokument).
  Demokrati var inte viktigt. Kommunistdiktatur var OK bara den etniska samhörigheten fick råda och alla vietnameser skulle förenas i sitt etniskt homogena land, oavsett hur folk skulle komma att terroriseras av sin egen diktatur. Då var etnisk nationalism värt att fanatiskt kriga för i vänsterns ögon.

  Gillad av 5 personer

  • Christer L skriver:

   Allt det här visar tydligt att de särskilda situationerna och frågorna är bara ett råmaterial, som sedan kan behandlas genom propagandamaskinen och komma ut på andra sidan som en enhetlig smet med något tjusigt namn, som frihet, rättvisa, demokrati. Denna industriella politiska metod har socialismen och globalismen gemensamt. Att inget fungerar i praktiken sedan är sekundärt.

   Gilla

 14. Stefan Sewall skriver:

  Korea delades de facto 1953 efter långt krig som följd av kommunisternas överraskande blixtkrigsanfall 1950, som syd och USA inte var beredda på. Med nöd och näppe höll sydkoreaner och USA ställningarna i en liten udde nere i syd dit de trängts tillbaka 1950, -Pusanperimetern.
  Sedan gick McArthur i land i Inchon-bukten och kunde återerövra Seoul. USA måste snabbt återupprusta armén (efter total avrustning efter 45) och kunde ta tillbaka Sydkorea och så småningom blev det stillestånd 1953.

  Delningen var ett faktum. Svensk media tjatade inte frenetiskt om koreanernas etniska återförening efter stilleståndet 1953, helt enkelt därför att Sveriges Radios och tidningarnas redaktioner inte var fyllda av vänsteraktivister, utan av vettigt folk som fattade att den kommunistiska aggressionen i världen inte var av godo, utan att vår västliga nyvunna frihet efter 1945 var bättre än Stalins och Maos helvete. När Sverige fick TV 1956 flödade inte nyheterna över om Koreas delning eller Vietnams delning 1954. Dessa accepterades. Först 68 efter vänsterns intåg blev etnisk nationalism extremt viktig vad gäller Vietnam. (Tysklands enande under DDR:s ledning var inte lika angeläget (konstigt nog, he he)).

  Jämför denna vänsterns enormt stort lagda vikt vid Vietnams folks etniska enande (oavsett därmed följande diktatoriskt förtryckarsystem) med dagens förakt för svenska folkets intresse av att få vara sig självt.

  Gillad av 4 personer

  • Palle9 skriver:

   Stefan Sewall: Tack för dina betraktelser över Vietnam- resp. Korea-kriget. Logik och konsekvens har aldrig varit vänsterns starka sida.
   Notera också att efter det att Syd-Vietnam erövrats och hela Vietnam blivit en kommunistdiktatur, dröjde det inte länge förrän den kinesiska minoriteten i landet råkade illa ut. Kineser är ofta duktiga entreprenörer, och fri företagsamhet var inte väl sedd under den nya regimen. De som kunde flydde och även vårt land tog emot ett mindre antal av dessa båtflyktingar. Så kosmopolitisk och inkluderande var denna vietnamesiska kommunistregim.
   Notera också att i propagandan under kriget var det inte opportunt att benämna gerillan för Viet-Cong (då detta skulle avslöja att det rörde sig om en kommunistisk rörelse), utan våra statsmedier var noga med att använda beteckningen FNL för att vilseleda allmänheten om att det handlade om en folkfront, som innefattade t.ex. liberala politiker. Ungefär som att det styrande kommunistpartiet i DDR benämndes SED (det tyska socialistiska enhetspartiet), dvs att försöka måla upp en bild av en bredare politisk rörelse.
   Hyckleri och lögner är vänsterns signum då som nu.

   Gillad av 4 personer

   • Christer E skriver:

    Glöm bara inte att efter Vietnams enande som en kommunistisk stat, så invaderade Kina Vietnam. Det blev ett kort krig som kineserna förlorade stort mot de stridsvana vietnameserna.
    Tror det var i ungefär samma veva som en gränskonflikt utbröt mellan Kina och Sovjet, med flera döda. Putin är mer rädd för Kina än för EU och USA, men av internpolitiska skäl har just EU och USA utnämnts till den stora fienden.

    Kommunismen är inte och har aldrig varit någon sorts enande kraft.

    Gilla

 15. olle holmqvist skriver:

  Rubriken är oriktig. Nationell identitet ät fel i – alla – västländer. Trump är jättestygg som vill ha en gräns som fungerar som gräns.Danskarna är småstygga.

  Gillad av 1 person

 16. Lars Strömberg skriver:

  Mja, alltså, nu är det ju på det viset, att vi – som vurmar för andra folks rätt att hålla på, vårda och upprätthålla sina traditioner, kulturella särdrag, seder och bruk – vi är ju lite förmer än dem vi värnar om.
  Vi är ju mer utvecklade, individuella och förfinade, och inser – just därför – att de andra måste få behålla sitt. De är ju mindre utvecklade och behöver – just därför – sina vanor och traditioner.
  Vi själva står såklart över allt det där med kultur, religion, traditioner, just eftersom vi kommit betydligt längre i vår mentala utveckling.
  Så måste det ju ligga till!
  Eller, ironiserar någon med mig nu?

  Gillad av 1 person

 17. Bertil Erixon skriver:

  Det finns ingen logik i UD:s påhitt, annat än kanske en manifestation av feministisk utrikespolitik: ”jag kände för det här idag”.
  Då borde ett nästa steg vara att kalla Ryssland vid dess rätta namn, Российская Федерация, Rossiyskaja Federatsiya.

  Gillad av 1 person

 18. MartinA skriver:

  ”För den svenska vänstern är vår nationella identitet inte viktig.”

  Tvärtom. För vänstern i Sverige är hatet mot oss Svenskar och att frånta oss vår nationella identitet central. Det finns många vänstergrupper som har fler motdemonstrationer mot Svenskar som försöker hävda vår rätt att finnas till än vad de har demonstrationer för sina egna påstådda ideer.

  Gillad av 3 personer

 19. Niklas R skriver:

  Innebär denna ändring i Utrikesdepartementets korrespondens och protokoll att de hädanefter kommer att referera till Sverige som just Sverige och inte ”Sweden” i internationella sammanhang?

  Gillad av 1 person

 20. olle reimers skriver:

  Vänstern avslöjar oavbrutet sig själv.

  Fallet Vitryssland är ännu ett exempel på att vänsterna bara bryr sig om en sak. Sig själv och sin makt.

  Vänstern gillar inte att diskutera. Vänstern gillar inte demokrati. Åtminstone inte den demokrati som inte definieras som vänster.

  Vänstern är skräckslagen av människor som förmår tänka av sig själva.

  Vänstern är inkarnationen av skräck, feghet och illvilja. Rädd för livet och alla dess krav på eget ansvar och ansträngning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.