Stefan Hedlund: Om Annie Lööf – en konspirationsteori

Stefan Hedlund

Centerledaren Annie Lööf har under det senaste året varit föremål för tidvis mycket skarp kritik. De förmodade drivkrafterna bakom hennes uppträdande under den utdragna regeringsbildningen har uppfattats som så fullständigt egocentrerade, och konsekvenserna för svensk politisk utveckling som så fullständigt förödande, att det för många kan ha upplevts som helt motiverat att ta till även mycket skarpa ord.

Ett grundläggande problem med dylika angrep på Lööfs person är att hennes agerande kan synas svårt att förena med hennes sedan tidigare väl dokumenterade aversion för mycket av det svensk socialdemokrati står för. Hur kan en nyliberal fundamentalist som pläderat för omfattande marknadslösningar och en kraftig bantning av staten, med berått mod välja att krossa det borgerliga alternativet och kratta manegen för ett fortsatt långsiktigt maktinnehav för Socialdemokraterna?

Kanske finns det en tolkning som rätar ut dessa frågetecken, och som visar vilken verkligt diabolisk maktspelare Lööf är? Grunden i denna alternativa tolkning är att hon har drivit ett spel vars egentliga mål har varit att en gång för alla knäcka svensk socialdemokrati och i stället tillförsäkra att det nya statsbärande partiet i Sverige, under det kommande seklet, heter Sverigedemokraterna. I denna alternativa tolkning finns ett antal olika komponenter, som på ett mycket subtilt vis har tvinnats samman till en strategisk helhet.

Den första och mest centrala var att det måste skapas en brandvägg mellan Lööf och Jimmie Åkesson. Om det på allra minsta vis hade kunnat uppfattas som att hon hade kontakter med, eller ideologisk samsyn med Sverigedemokraterna hade hela projektet kunnat haverera. Det framträder ur detta perspektiv som helt rationellt att hon i debatter valde att uppträda på ett häpnadsväckande ociviliserat vis. Hennes ständiga utbrott och gälla stämma kan förklaras som ett väl regisserat och mycket framgångsrikt skådespel. Ingen skulle väl ens kunnat komma på tanken att Lööf och Åkesson hade en grundläggande intressegemenskap och en samsyn om lämplig strategi?

Nästa steg var att garantera att Alliansen i valet 2018 inte skulle kunna utgöra ett möjligt alternativ till en fortsatt regering byggd på S och MP. Den fälla hon var på väg att gillra för Stefan Löfven krävde att han måste uppleva en Alliansregering med stöd av SD som ett reellt hot. Samtidigt fick det inte finnas någon som helst möjlighet att en sådan regering faktiskt skulle kunna bli möjlig. Den svaga länken här var Liberalernas Jan Björklund.

Väl vetande att Björklund tidigare varit redo att inta snart sagt vilken ideologisk position som helt, bara han själv stod i fokus, gillrade Lööf en mycket sofistikerad fälla. Vid ett antal möten dit de övriga partiledarna inom Alliansen inte var inbjudna, lyckades hon övertyga Björklund om att hans väg till evig berömmelse skulle gå via ett mycket kraftfullt moraliskt ställningstagande. Det var Lööf som uppmuntrade honom att sätta sina barn i pant för att han aldrig skulle bidra till att ge Sverigedemokraterna inflytande. Därmed var han neutraliserad. När hon satte in stöten emot Alliansen skulle det vara omöjligt för honom att ens glänta på dörren för att ta stöd från SD.

Med dessa inledande operationer avklarade, återstod bara att även moderatledaren Ulf Kristersson måste neutraliseras. Företrädaren Anna Kinberg Batra hade ju begått politiskt självmord genom attinnan tiden var mogenantyda möjlig samverkan med SD. Om även Kristersson hade börjat sväva på målet om samverkan med SD skulle opinionstrycket för en Alliansregering med stöd från SD kunnat växa till farliga nivåer.

Än värre hade varit om han faktiskt hade accepterat Lööfs propåer om en Alliansregering med stöd från S, vilket de facto skulle inneburit ett slags samlingsregering. Under ett sådant scenario hade Lööfs egen roll varit utspelad och hela poängen med hennes strategi förverkad.

Att sätta grimma även på Kristersson skulle dock inte vara särskilt svårt. Med några subtila viskningar i örat om ”den vuxne i rummet” kunde Lööf tillförsäkra att han inte skulle inta någon ställning alls.

Med artilleriuppmjukningen avklarad var det nu bara själva generalangreppet som återstod. Väl vetande att Stefan Löfven, i sann socialdemokratisk anda, älskar makten över allt annat, gällde det att så långt möjligt höja priset. Målet var att Löfven för att behålla makten skulle vara tvungen att acceptera ett politiskt pris som partiet inte skulle klara av att betala.

Talmannens extrema senfärdighet i strävan att utse regeringsbildare kom här som manna från himlen. Via sitt iskalla maktspel lyckades Lööf mjuka upp terrängen genom att både väcka och krossa förhoppningar på båda sidor. Särskilt viktigt i strävan att höja priset för Löfven var att hon tillsammans med Knähunden Björklund röstade för Alliansens budget. När hon sedan väl släppte fram Löfven som regeringsbildare skulle han tvingas inleda med stora skattesänkningar. 

Med ”januariöverenskommelsen” satte hon sista spiken i kistan. Konsekvenserna skulle kunna liknas vid att ladda upp ett dödligt datorvirus inom arbetarrörelsen, ett virus som kan leda till att Socialdemokraterna tappar så många väljare till SD att man förlorar makten över LO. Samtidigt är Knähunden Björlund borta, liberalerna kommer sannolikt att tvingas lämna Riksdagen, och Alliansen är död.

Det allt mer troliga alternativet i nästa val är en tydlig konservativ majoritet, där Jimmie Åkesson spelar en central roll. Hans stadigt ökande trovärdighet har sannolikt fått betydande draghjälp av Lööfs aggressiva utfall. Nog är det snyggt jobbat – game, set och match till Lööf!

Det kan förvisso invändas att allt detta är väldigt spekulativt, och därtill kanske inte helt med sanningen överensstämmande. Men det förblir oemotsägligt att resultaten av Annie Lööfs agerande stämmer mycket väl med det som ovan skisserats. När allt kommer omkring kanske hon inte är så väldigt smart, trots allt? 

54 reaktioner på ”Stefan Hedlund: Om Annie Lööf – en konspirationsteori

 1. JL skriver:

  Den briljanta strategen Annie Lööf lurar alla?

  Occams rakblad känns mer sannolikt.

  Ännu en destruktiv och makthungrig karriärpolitiker som aldrig haft ett riktigt jobb eller levt utanför bubblan.

  Vore dock både härligt och uppfriskande om din teori stämde.

  Gillad av 3 personer

 2. Ga Ort skriver:

  Stefan, det var roligt att läsa detta, och med din bakgrund som kremlolog förstår jag att det är frestande att ta till konspirationsteorier. Men denna hänger inte ihop. ”…hon har drivit ett spel vars egentliga mål har varit att en gång för alla knäcka svensk socialdemokrati och i stället tillförsäkra att det nya statsbärande partiet i Sverige, under det kommande seklet, heter Sverigedemokraterna.”

  Eftersom grundförutsättningen var att C inte på något vis ska förknippas med SD, är det emot all manlig logik att C skulle ha en strategi som gör SD till statsbärande. Var finns incitamentet för C?

  Gilla

 3. Peter skriver:

  Nja – Hon ville till varje pris bli Sveriges första kvinnliga statsminister vid valet. För att få Miljöpartiets stöd så lovade hon Hazarerna amnesti. Resten är historia.

  Gillad av 8 personer

  • Lasse skriver:

   Tror som du. För att bli Sveriges första kvinnliga statsminister var och är Annie Lööf beredd att gå över lik. Vilket hennes utstuderade agerande vid regeringsförhandlingarna gav tydligt bevis på. Annie Lööf får mig att tänka på Lady Macbeth.

   Gillad av 1 person

 4. GWI skriver:

  Roligt som alltid, Stefan Hedlund. Visst har borgerligheten spelat bort sina kort, först regeringsmakten, sedan makten som opposition. Vad är det egentligen för rollspel som pågår?

  Gillad av 4 personer

 5. Törnrosa skriver:

  Hej Stefan. Jag var ganska brysk mot dig i ett tidigare inlägg så därför vill jag vara lite mjukare en sista gång.

  Ponera att dina konspiratoriska tankar är korrekta. Då finns det, i mina ögon, ingen ursäkt i världen för Annie Lööf och det hon varit med om att iscensätta.

  Gruppvåldtäkter, barnrån, dödssprängningar, misshandel och alla andra slags övergrepp som både svenskar och människor de som legalt flytt hit blivit utsatta för.

  Tvivlar på att Åkesson och hans närmaste ens skulle tänka tanken att ta hjälp av Lööf på det sättet. mvh

  Gillad av 2 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Den s k godheten handlar inte om godhet. Det är symbolhandlingar som dessvärre tenderar öka produktionen av ondska. (Jag lånade här fritt från KOA, boken Efter demokratin.)

   Gillad av 1 person

   • tc skriver:

    Fast eftersom du söker kaos är det inte värt att prova Åkesson? Jag tror det måste slås upp ett hål i muren, eller du tror att kollapsen kommer snabbast utan SD? Är det inte bättre att konflikten som döljs blir öppen, hellre än långsam död?

    Gillad av 4 personer

   • MartinA skriver:

    SD har gjort sitt yttersta för att undvika konflikt. Det är ett undfallande parti som bara har stålnypor när de skall ge sig på sina egna. Jag tror SD kommer göra samma sak när de får makt. Ge sig på oss Svenskar och ge sig på den som ens hävdar att det finns Svenskar. Som alla vet så är ju den sanna definitionen på Svensk den som utarbetats på SDs partikansli och den som på något sätt avviker från den är en splittrare och en ”Ny fascist” och allt vad SD nu säger. Vi såg hur snabbt de tog till extremvänsterns retorik vid minsta lilla mothugg från Konservativa.

    Gillad av 1 person

  • Elisabeth G skriver:

   Jag är benägen att säga att Annie Lööf är den som har störst ansvar för att situationen är som den är i Sverige. Hon har möjligheten att samarbeta med partier som skulle kunna göra något för att få stopp på galenskapen. I stället stöder hon riktigt stolliga partier med idiotisk agenda.

   Gillad av 4 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Hmm. Besvär med bredbandet. Gör ett nytt försök.

    Visst startade det med Palme och Reinfeldt (i vilkens regering Lööf dock ingick). Men – nu har Lööf möjligheten att börja ställa till rätta men hon gör ingenting. Tvärtom har hon nu sagt att hon ska rösta mot misstroendeförklaring mot ovillige Johansson. Att Lööf har förtroende för Sveriges genom tiderna sämste justitieminister säger allt om henne.

    Gilla

 6. Tritonen skriver:

  Jag tror inte att hon är SÅ smart. Att S skulle kollapsa pga påtvingad centerpolitik har hon nog inte tänkt sig. Vad återstår i så fall för henne? Att återvända till den havererade Alliansen? Tveksamt om hon skulle vara välkommen.
  Nej, hon ramlar förhoppningsvis i den grav hon avsett för andra. Och ”good riddens!”
  Men kul konspirationsteori!

  Gillad av 3 personer

 7. Jan Schütt skriver:

  Nej du, Hedlund, tänkte jag allteftersom jag läste. Så intelligent är hon inte så hon lyckas att få ett sådant scenario att gå i lås. Det är rysk statsmannakonst (KGB) att manipulera i nutid för att få fällan att slå igen flera år längre fram. Kan liknas vid schackspel på hög nivå. Lööfs intelligens lämpar sig möjligen till ett parti FIA-spel.

  Gillad av 9 personer

 8. Jan Hyllengren skriver:

  Ja, nog har det skrivits så mycket om Annie Lööf att ”anything goes”. Känt är också att en tidig idol för Annie Lööf var Ayn Rand som bl.a. författade ”Och världen skälvde” som kanske kan kallas för en libertariansk bibel, där Rands filosofi ”Objektivismen” drivs till sin spets. Där finns John Galt som är en halvt overklig ”frälsare” som tänker krossa den omoraliska socialistiska staten. Där finns Dagny Daggart som länge motstår Galts försök att få henne att hoppa av ett samhälle på väg mot socialism och katastrof. Där finns den supermanlige industrialisten Hank Rearden m.fl. färgstarka eller korrupta individer. Hank tar så småningom Dagny på det sätt en sann kvinna alltid vill. Enl. henne själv! Sanning och rätt, marknadsekonomi och kapitalism löper som en röd tråd genom detta epos.
  Alltnog, så har den som plöjt igenom denna rätt så tjocka roman i vart fall inte svårt att tänka sig att Annie faktiskt, medvetet eller undermedvetet, identifierar sig med Dagny. Vilka partiledare hon ser som de övriga romanfigurerna kan man förstås också ha funderingar kring.

  Gilla

 9. Aha skriver:

  Mycket relevant artikel – inledningsvis. Edlunds konspirationsresonemang tror jag inte på.

  Annie Lööfs agerande med hennes svek mot borgerligheten tål verkligen att kritiseras. Hon står där nu, mer och mer ensam i sin aversion mot SD, ett parti som blir mer och mer accepterade av befolkningen. Var tredje man på gatan sympatiserar med SD.

  Hennes klavertramp i form av allians med vänstern är uppbyggt på ett fullständigt irrationellt avståndstagande mot ett parti vars gräsrötter i sin frustration över en misslyckad mångkulturell omgörning då och då uttrycker sig burdust samtidigt som hon gladeligen debatterar mot en f.d. kommunist (Sjöstedt) och gladeligen i sina led har muslimer vars värdegrunder är minst sagda diskutabla. Det visar att hon är ute och cyklar i sin emotionella hets.

  Hon borde stiga av cykeln och ge den till någon annan.

  Ps Hon är inte så väldigt smart som Edlund frågar sig, ingen annan heller för den delen. Hennes aversion mot SD ger feel good poäng, för sig själv, för emotionellt laddade människor och för medieuppmärksamheten. Thats that. DS

  Gillad av 3 personer

 10. olle holmqvist skriver:

  Hennes problem är att hon bara är den näst snyggaste kvinnliga partiledaren. SD:s tillväxt beror på att de i den andra ringhörnan tänkte: ”dumma folket” !! vi ska visa dom – ju mer dom röstar på SD desto fler invandrare tar vi in. Dom ska få se att det blir i verkligheten precis tvärtemot mot vad dom tror, när dom röstar SD. Så det så !

  Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Sant. Jag brukar, när jag ser någon jag först inte tycker är så vacker, tänka på det. Nästan alltid går det att hitta en eller flera detaljer som är vackra och vips blir de flesta människor vackra.

    Gilla

 11. Stefan Hedlund skriver:

  På, som man säger, förekommen anledning vill jag förtydliga att jag självfallet inte tror att komponenterna i min konspirationsteori har någon överensstämmelse med vad Lööf verkligen har haft för ambitioner. Poängen med min sarkastiska skildring var att visa hur hon med sitt manövrerande har uppnått raka motsatsen till sitt ständigt upprepade mantra om att ”jag vill ha en alliansregering”. Nu är Alliansen död, liberalerna på väg ut ur Riksdagen och socialdemokraterna så illa sargade att det finns mycket starka skäl att tro på en total förändring av det svenska politiska landskapet, med Jimmie Åkesson som den verkligt stora vinnaren. ”Too smart for her own good” skulle man kanske kunna lämna som avrundande omdöme om Lööfs politiska skicklighet.

  Gillad av 14 personer

  • olle reimers skriver:

   Elva-tolvåringar brukar ha det här obegränsade självförtroendet som kan få dem att tro att de kan lura alla andra.

   Jag är helt övertygad om att Annie Lööf trott att hon haft en utomordentligt listig maktspelarstrategi som så småningom skulle leda henne till den högsta posten.

   Problemet är att hon genomskådats av alla. Det betyder, att eftersom alla vet att hon befinner sig på pretonåringsnivån, de låter henne hållas nu för att när det är dags nästa gång, spela med och låtsas tro på vad hon säger för att till slut se till att hon får avslöja sig själv för allt folket.

   Det spel hon har spelat har skett på bekostnad av vänskaper och lojaliteter såväl inom som utom partiet. Förr eller senare ser någon tillfället att brutalt se till att dolken – väl synlig – stcks i hennes rygg.

   Gillad av 1 person

 12. I skymningen är alla katter grå skriver:

  Kremlologi i i all ära, men det som frapperar en normalbegåvad som jag, är att även om enskilda individer kan blixtra i uppvisad tankekraft, så uppträder det kollektiva mest som ett mycket trögt djur. Ju fler människor som tänker ju sämre tycks det gå. Och plötsligt är det följarna som leder. Det går inte att upptäcka någon tydlig ledarfisk inom stimmet. Så tycks det fungera inom politiken. Kanske ett av demokratins stora dilemma. Där olika väl inskolade broilers väljs att leda, visslingen större än övriga, men likväl stöpta i en och samma form. Man prioriterar också att förhålla sig till varandra. Idag mest att hålla någon utanför. Utan så mycket eget förnuft, annat än att de tror det är bra för den egna karriären. Lite som när en blind leder en blind, och likställer trevandet i mörkret med klokskap. Bara för att det känns bra. Det är väl inom detta kollektiva sökande verklighetsförnekarna också trivs som allra bäst. Där vi övriga tror oss placerat in klokskap återfinns mest tomma gester och ytliga manér. I skymningstider blir alla katter grå.

  Gillad av 2 personer

 13. Johan skriver:

  Intressant teori men jag tror inte det. Skulle i så fall innebära att hon kommer ut som konservativ nationalist. Det rimmar illa med att arbeta för de globalistiska intressen hon är involverad i och skulle innebära svart bälte i kappvändning.
  Kul, men tror inte det.

  Gilla

 14. Martin skriver:

  Acta fabula est….plaudite !!
  Nej så smart är fru Lööf icke!! Hennes mål är att bli historisk som Sveriges första kvinnliga statsminister. Något som förefaller än mer svårfångat efter det senaste årets politiska förvecklingar. Maramön har navigerat i trånga farleder och riskerar grundstötning 2022…hon har dock en stark organisation som stöttar henne men hjälper det när vi nästa gång går till val?
  År 2022 måste väl både blinda och högideologiska inse att i fru Lööfs termer ”integreringen fungerar inte”?
  Eller bättre formulerat ”integrering fungerar inte”

  I klara termer vi måste sluta importera mer våld och kriminalitet.!!

  Gillad av 2 personer

 15. tom crean skriver:

  Hedlund lägger in en brasklapp men ändå så är inlägget symptomatiskt för de som jag kallar ”om bara”-isterna. Det är en grupp människor som inte gillar vad de ser, de tillhör inte aktivisterna, och ej heller den av det moraliska imperativet duperade massan, men de kan inte se att det är deras egna principer som lett till dagens situation. De är ibland socialdemokrater och ibland liberaler osv. Dessa ”om bara”-ister behöver allt mer invecklade teorier för att förklara utvecklingen, ovanstående var en. En annan är att globalister styr allt och det var väl bortglömt ovan, för nog är Lööf betald, eller är lovad betalning, av globalisterna, men styr de allt för det? En variant, eller roten, till globalist-teorin är att det är judar som styr allt, de styr ju media och storfinans! Om bara…

  Det verkar som Hedlund och många med honom värjer sig mot att SD på många punkter helt enkelt har rätt. Många verkar inte se att den väg etablissemanget följt är fel, jag tycker enklast man kan beskriva den som anti-kristen, människor är politikens svaga instrument, inte starka individer med egen vilja, och det leder så klart till att folk ses som medel, de skall indelas så att politiken kan optimeras och expandera.

  Principerna etablissemanget följer raffineras allt mer till dess essens, som ju visar sig bara vara socialism, och de som hela tiden följt essensen, de anti-kristna aktivisterna, inklusive Tro och Broderskap, får allt mer makt, de ligger närmst det moraliska imperativet.

  Gillad av 5 personer

 16. MartinA skriver:

  Konservativ? Var? Var? Ärligt talat så vet politikerna i Sverige inte ens vad Konservativ betyder.
  Min förhoppning valet 2018 var att SD skulle få inflytande. Så att de efterblivna dumsvenskarna skulle kunna börja förstå vilket katastrofalt parti det är och kanske börja sluta häströsta på dem någon gång på mitten av 2030 talet.

  Gilla

 17. Lars Odlen skriver:

  Intelligent och intressant. Kanske till och med sannolikt. Dock är det tveksamt om fru Lööf besutte så mycken klokskap. Efter sitt televiserade intellektuella magplask i Skavlan, tilltror jag inte mycket klokskap och strategisk tankekraft hos henne. Försåvida inte detta också var en del i det sataniskt välplanerade scenario artikelförfattaren målar upp. Chapeau för scenariet

  Gilla

 18. Pelle skriver:

  Ha, ha – riktigt kul konspirationsteori! Faktum är att det skulle vara riktigt intressant att veta vad som utspelas inuti fru Lööfs huvud. Fullblodsnarcissistens värld torde vara sprängfylld av henne själv och hennes olika göranden och låtanden, satta i de mest märkliga sammanhang och förklaringar. Lika intressanta studieobjekt är övriga centerpartisters hjärnor. Vad får dem att flockas till sekten? Vad driver deras väg fjamåt i spåren av förstörelsen de utsår? Hur mycket rycker det i högerarmarna på dem, muskelspasmer från den förflutna eller framtidens tecken? Vem är egentligen far till Annies barn? Vad mer vill de göra för att ta oss till det globala hipsterutopia? Ser de fram emot läskeblask tillsammans med Jim Jones i gläntan?

  Gillad av 4 personer

 19. Ove Ljung skriver:

  Annie Lööfs hysteriskt självgoda och patetiska utfall mot Jimmie Åkesson innebar i praktiken att skruva upp den misslyckade taktiken med att försöka isolera SD till komplett vansinne av självdestruktiv narcissism. Lööfs infantila politiska uttolkning av SD:s opinionsstöd utgör ett svårslaget uttryck av fullständig tondövhet. Annie Lööf har vulgariserat den politiska debatten genom att försöka framstå som S:t Göran i kampen mot draken. Lööf har fullständigt fallit för Arnstad och Aftonbladets demagogiska och förljugna beskrivning av SD.

  Tamburmajoren Björklund har genom sitt självrättfärdiga, förfelade taktiska spel troligtvis äventyrat Liberalernas själva existens, vars relevans under Björklund, en partiledare fullständigt renons på strategiskt tänkande, redan var sjunkande.

  Annie Lööf är en pinsamt självgod och inbilsk plakatpolitiker vars ytliga moralism vilar på lösan sand. Centerpartiet och Annie Lööfs stöd för Gymnasielagen utgör i sig ett moraliskt och legalistiskt fulllständigt haveri, en dårskap som Liberalerna dessbättre stod emot, men till föga nytta då Björklund saknade förmågan att stå emot Lööfs egocentriska piruetter, samtidigt som Ulf Kristersson uppenbarligen underskattade Centerpartiets ÅsaNisse-liberalism och ej förmådde samla allianspartierna till en gemensam ansvarsfull och fullständigt självklar parlamentarisk majoritet, som dessutom hade synat SD:s förmåga till ansvarstagande och S förmåga till ansvarstagande i opposition att motverka SD:s inflytande.

  Gillad av 1 person

 20. larsolofsvensson skriver:

  Som kommadoran i Emil i Lönneberga fikade efter korven som hängde utanför fattighuset (en korv är ändå alltid en korv) fikade Annie Lööf efter statsministerposten. Det gick som det gick. Vi får väl se om hon klarar att klättra upp ur varggropen. Det har varit märkligt tyst från henne länge nu.

  Gilla

 21. Gösta Johnsson skriver:

  Stefan H. Jag läser dina artiklar med stor behållning för den klarsynthet du tidigare uppvisat. Denna artikel är dock ett undantag eftersom det skulle betyda att Annie Lööf är överintelligent. Det är hon tack och lov inte utan en maktfullkomlig politisk broiler som tror sig kunna bli statsminister en gång i framtiden. Hon är alldeles för belastad med allehanda uttalanden, uppvisande av dåligt uppträdande, arrogant och bedräglig mot sina forna allianskollegor . Vi allmänborgerliga väljare kommer aldrig att glömma hennes framfart och aldrig heller att förlåta hennes retorik och svekfullhet.
  Jag ..och många med mig…tror snarare att C-partiet kommer att krympa rejält vid nästa val…och det beror både på Annie men även på pösmunken (doktorn) som kämpar vid hennes sida!

  Gilla

 22. Sixten Johansson skriver:

  Kul satir, men Åkesson kan påtrugas ett regeringsansvar. För att inte bli syndabock bör han säga nej, invänta haveriet. Hur 7-klövern tänker beskrivs bra av Utlandssvensk i ”Så vind och skörda storm”/fristad.eu:

  Anonym (angående Malmö): Hade hon någon stolthet kvar skulle Katrin Stjernfeldt Jammeh sätta sig på Möllan och skära upp magen i en klassisk japansk harakiri.

  Utlandssvensk: Hon och hennes många kollegor i 7K ser inte verkligheten på ett sätt som innebär att de har ansvar eller bör klandras för svenskarnas utrotning. I deras huvuden är de tappra kämpar för en bättre värld där krig och lidanden ska försvinna genom att alla folk blandas till en homogen ljusbrun massa.

  Det främsta hindret på vägen mot detta lyckorike är den inhemska befolkningens rasism. Om man bara kan få Svenne att verkligen och fullt ut inkludera Muhammed och alla hans kusiner, så finns det inga problem. Att projektet misslyckas betyder endast en sak: Svennes rasism är obotlig. Alla de fina och goda 7K politikerna har gjort allt de kan för att reformera Svenne men om detta likväl misslyckas så är det inte deras fel. De är hjältarna som verkligen har försökt och de förtjänar rejäl ersättning för detta.

  När allt verkligen faller ihop på riktigt, som Libanon eller Syrien, så kommer Bildt, Reinfeldt, Löfven, Lööf och alla de andra bara konstatera att det svenska folket helt enkelt inte var värdigt deras osjälviska hjälp. Sen kliver de på privatplanet och flyger glatt vidare till nästa rika och helvita enklav…

  Gillad av 1 person

 23. olle reimers skriver:

  Hej Stefan, vad du skriver är underhållande men det handlar inte om någon konspirationsteori eftersom det enligt din teori saknas en medkonspiratör! It takes two to tango!

  Men jag håller med om att det låter bättre än ”planteori”!

  Gilla

 24. Törnrosa skriver:

  Sista ordet?: Jag skulle inte bli förvånad om Annie Lööf kommer att använda sig av den här graviditeten för att på ett snyggt (?) sätt kunna göra sorti från den fruktansvärda svekfulla politik hon fört mot det svenska folket. Tror nog hon förstår att hon är ett C-sänke inför nästa val. mvh

  Gillad av 1 person

  • Elisabeth G skriver:

   Det tror jag inte alls att Lööf gör, alltså fattar att hon gjort bort sig. Det gör den typen av människor aldrig. Däremot kan vi hoppas på att väljarna gör det men jag är inte så säker på det. Opinionssiffrorna för centerpartiet är skrämmande höga.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.