Mohamed Omar: Vita män är inte världshistoriens största skurkar

Mohamed Omar

Mainstreammedierna och kulturetablissemanget verkar vilja få oss att tro att européer är världshistoriens största skurkar. En ständig flodvåg väller in över oss av bilder på ondskefulla, vita män. Det här kan vara en anledning både till att européer har så dålig självkänsla och att många invandrare som kommer hit känner att de har rätt att kräva saker.

Tidigare i år krävde en moské i Spanien en ursäkt från den spanska kungen för reconquistan, det vill säga spanjorernas återerövring och befrielse av Spanien från muslimerna. I ett uttalande som publicerats på moskéns Facebooksida kräver man att kung Filip VI erkänner ”skuld för fördrivning och mord på order från katolska kungar”.

Moskén påstår vidare att ”det aldrig har funnit en så pass grym förföljelse och försök att utplåna en religiös grupp som den som utfördes av gamla spanska kungar, som Filip II”. Den nämnde kungen, Filip II, regerade Spanien mellan åren 1556-1598. Att moskén inte gillar honom torde bero på att han krävde att muslimerna som var kvar i Spanien efter reconquistan skulle lämna allt islamiskt bakom sig.

”I egenskap av avkomma av de ovannämnda kungarna, har du en möjlighet att visa respekt och ogillande av islamofobiska tendenser till den muslimska gemenskapen och be vår gemenskap om ursäkt för de grymheter som vi hade blivit utsatta för”, fortsätter uttalandet, som är undertecknat av en imam vid namn Yihad Sarasua.

Moskén utelämnar dock flera viktiga saker i sitt uttalande. För det första att det var muslimerna som erövrade Spanien på 700-talet genom jihad, heligt krig. De vill att spanjorerna ska be om ursäkt för att de tog tillbaka sitt eget land? För det andra att de muslimer som var kvar i Spanien efter befrielsen faktiskt utgjorde ett hot. Dels genom att de konspirerade med muslimska makter i syfte att åter lägga Spanien under sig, dels genom flera blodiga uppror.

Vänstern klagar inte när vita blir kollektivt skuldbelagda. Ingen inom vänstern, som skulle bli rasande om man kollektivt skuldbelade muslimer för terroristernas hemskheter, säger ett knyst när vita utkrävs ursäkter för vad deras förfäder gjorde för flera hundra år sedan.

Jag har aldrig hört en ursäkt från muslimska ledare för deras erövringskrig mot Europa. Jag har inte ens hört ett erkännande av att man gjorde fel. Samtidigt får vi lära oss att skämmas för korstågen – som var ett försvarskrig. Kristna ledare, till och med påven själv, har bett om ursäkt.

”Om historiska ursäkter är viktiga”, skriver Sören Wibeck i sin bok Korståg från 2005, ”kan kanske världen också förvänta sig en sådan från den arabiska sidan för aggressionen under 600- och 700-talen, då islam erövrade de kristna länderna från Syrien till Egypten och Nordafrika samt de kristna kungadömena i Spanien och senare Konstantinopel och det bysantinska imperiet.”

I Turkiet firar man erövringen av den grekiska, europeiska och kristna staden Konstantinopel varje år i stället för att be om ursäkt. I tusen år var Hagia Sofia ett av Europas praktfullaste monument och den kristna världens största kyrka. Efter erövringen år 1453 förvandlades den till moské. Och drömmen om att erövra Europa lever. Turkiets president Erdogan, den nye sultanen, uppmanade i ett tal i mars 2017 turkar bosatta i Europa att skaffa många barn: “Skaffa fem barn, inte tre. Ni är Europas framtid”.

Skådespelaren Liam Neeson, en av mina favoriter för övrigt, anklagades tidigare i år för att vara rasist. I senaste filmen Cold pursuit spelar han en ensam man som tar till blodigt våld för att hämnas en oförrätt. I en intervju för brittiska Independent undrar journalisten var Neeson hittar rollens vrede. Då börjar Neeson prata om en gammal upplevelse.

Han berättar han att han ville döda en svart man som hämnd för en våldtäkt av en väninna:

Det finns något primitivt, gud förbjude att någon i din familj utsätts för våld av kriminella. Jag ska berätta en historia, den är sann.

Jag skäms för att säga det, men jag gjorde det i kanske en vecka. Jag gick runt på gatorna med en batong och hoppades att en ”svart jävel” skulle komma ut från nån pub och ge sig på mig – så att jag kunde döda honom.

Han var inte stolt över de känslor han en gång haft. Han skäms, säger han, för att han gjorde alla svarta till skyldiga för en svart mans brott. Men ändå lyfts det här fram som ett bevis på Neesons rasism och vänstern krävde att han skulle straffas eftersom ingen synd är större än rasismen.

I vänsterns värld verkar det bara vara vita som kan utkrävas kollektiv skuld för sina fäders missgärningar. Moskén i Spanien, som kräver ursäkter i stället för att visa tacksamhet för att man får utöva sin religion i frihet och trygghet i en demokrati, vill helst att vi ska glömma bort hur muslimer tog européer som slavar. Faktum är att fler vita var slavar i Nordafrika än svarta var slavar i Amerika. Ändå är det bomullsplantager i Amerika alla tänker på när de hör ordet slavar.

Det finns en sak som gör oss européer speciella, och det är inte kolonialism och rasism, för det finns hos alla, utan vetenskapen, som har gjort livet bättre för alla människor på planeten. Ingen civilisation har bidraget så mycket till vetenskapens framsteg.

När Napoleon landsteg i Egypten 1798 fann han en värld som var kvar i medeltiden. Utbildningen, för dem som fick någon, bestod mest i att rabbla Koranen, kvinnorna var instängda i harem och människor såldes och köptes öppet på slavmarknader. Napoleon hade med sig en armé av vetenskapsmän. Egyptierna, och många andra folk, hade knappt känt till sin egen historia om det inte varit för de så förtalade vita männen.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

44 reaktioner på ”Mohamed Omar: Vita män är inte världshistoriens största skurkar

 1. Skarprättarn skriver:

  Korstågen ett försvarskrig? Mig veterligen utgjorde de ”vita” männens (i den ”ickevita” kristna religionen) bevekelsegrunder att ”återta” de ”ickevitas” Jeursalem och att ge fri lejd till pilgrimer som hade svårare att nå staden under turkarnas framfart.

  Under sitt ”försvar” för den ”enda rätta läran” passade man på att bränna judar och demolera Konstantinopel. Man hade ju redan fått syndernas förlåtelse i förväg. Just ett snyggt försvar.

  Din besatt av ”vithet” minner för övrigt om Tobias Hübinettes. Det är väl någon sorts identitetskris som drabbar adopterade och mixade element.

  Gilla

   • Peter skriver:

    Rätt korkad kommentar. Om Eddie är antikalifen så är det naturligt att han skriver om vita män. Du har sannolikt dålig förståelse för hur debatten förs utomlands av vänstern.

    Gilla

   • Skarprättarn skriver:

    Den gränsen avgjordes inte där och då, utan av seldjukernas vidare framfart. Som bekant föll Jerusalem senare till Saladin.

    Gilla

   • Jan Hyllengren skriver:

    Långt in i Frankrike, i Balkan och ända in i Italien hade muhammedanerna tagit sig innan Europas kristna lyckades samla sig i väpnat motstånd. Läget när korstågen drog igång var alltså ungefär som nu. Att Konstantinopel härjades 1204 har sin grund i handelspolitik och maktsträvanden. Som i sin tur berodde på det bysantinska rikets långsamma kollaps inför islams ständiga attacker. Påven gav syndernas förlåtelse och Guds välsignelse åt deltagarna i korstågen för att han ansåg sig kunna göra det och för att detta mottogs med största tacksamt. Folk gjorde nog så gott de kunde i en värld de förstod på sitt sätt. Som idag. Vi har trots fördelen av den vetenskapliga revolutionens många landvinningar en ren epidemi av existensiell ångest, skilsmässor, rasism, utbrändhet och barn med diverse bokstavs-problem.
    Inget i västerlandet blir dock bättre av att inte återigen stoppa islam med dess ofrånkomliga sharialagar!

    Gillad av 8 personer

 2. Ga Ort skriver:

  Ska vi svenskar t ex känna skuld och skam för Karl XIIs härnadståg? Att han ville kristna med svärd? På den tiden var den svenska armén någon form av ‘jihadister’.
  Nej, hela tanken med att skuld ska utkrävas för historiska oförrätter är felaktig. Vi har ingen skuld och vi ska inte känna skam för vad våra förfäder gjorde! Den rätta inställningen är att vi ska lära oss av historien och blicka framåt. Om du läser t ex Peter Englunds bok ‘Poltava’ lär du dig något om hur vår kultur har utvecklats sedan den tiden. Nu är vi på goda grunder inte längre bärsärkar som kristnar med svärd, och ser på dagens islamister och jihadister med förakt, eftersom de hör en till en svunnen tid.

  Gilla

   • Ga Ort skriver:

    De var ju fel sorts kristna!
    Gustav Adolf hade ett heligt uppdrag direkt från Gud att göra katolikerna till rätt sorts kristna. Samma trångsynthet ledde K12.
    Lutheraner mot katoliker, det var på den tiden som sunni mot shia är fortfarande idag.

    Gilla

 3. Aurora skriver:

  Det leder ingenstans att skriva om dessa, för oss, självklarheter och historiska fakta så länge det vänsterpolitiska maktetablissemanget i ohelig symbios med islamism bestämmer över dagens historierevision. På tal om Hagia Sofia så hade en av våra stora dagsmedia från några år sedan en debattartikel där en debattör utan Ifrågasättande kunde påstå att ”Islam har alltid funnits i Europa” och som exempel på detta att Hagia Sofia är islams största moske i Europa” inte ett ord om att det var en kristen kyrka som erövrades och gjordes om till moske.

  Gillad av 6 personer

 4. Ga Ort skriver:

  ”Att moskén inte gillar honom torde bero på att han krävde att muslimerna som var kvar i Spanien efter reconquistan skulle lämna allt islamiskt bakom sig.”

  De blev tillbakadrivna till först Afrika och sedan Arabien. Kvar står deras fantastiska monument, och mycket annat de inte kunde ta med sig i form av det bästa som islamisk kultur har att erbjuda. t ex Alhambra nära Grenada. De nådde en högre grad av förfining i sin kultur än t ex spanjorerna på den tiden, och det är tråkigt att den linjen av islam kom att försvinna och glömmas bort.

  Gilla

  • Aurora skriver:

   Nja, inte riktigt så. Sant är att islams erövring av nordafrika och stor del av Spanien möjliggjordes av det politiska vakuumet efter västromerska rikets fall. Och det gick fort. Nej, man kunde ju vara inte ta med sig sina storslagna byggnader. Men de byggdes av kristna slavar och den ”förfining” du nämner ”möjliggjordes” ju genom att kristen utveckling förbjöds.

   Gillad av 2 personer

   • Ga Ort skriver:

    Jag rekommenderar ett besök med guide till Alhambra, som tillkom under den ca 900-åriga moriska erans senare del. Där kan du på plats se vad morerna åstadkom i t ex de Nasridiska palatsen. En kunnig guide kan förklara alla finesserna och förfiningen. Jämför gärna med vad spanjorerna åstadkom i staden bredvid palatset.
    Visst, med en marxistisk förklaring kan man peka på att detta byggdes av slavar etc. Men det ärväl så härskare gjort i alla tider. Och det har liksom ingen betydelse om slavarna var kristna eller inte. De var inte de som var arkitekter, det var inte de som var designers, det var inte de som bar den moriska kulturen.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Precis, Bo. Intesåfrimurarna som byggde Alhambra hade en kristen utbildning. Burj el sharifa byggdes av européiska byggföretag av européiskt stål. Visa mig ett Alhambra i Arabvärlden!

    Gilla

  • tc skriver:

   Tja, de portugiser jag mött är nöjda med att kultur x slängdes ut. Spanjorer med. Jag gissar att du turistar i Spanien men inte har sett så många fina byggnader i Saudiarabien eller Irak?

   Gillad av 2 personer

 5. Christer L skriver:

  Allt sådant här riktar sig till de egna. Det är ett skenbart resonemang i detta att kräva en ursäkt av kungen. Egentligen hetsar man mot kungen och Spanien i form av anklagelser – men för vilka oförrätter man alltså inte vill hämnas utan blott nöjer sig med ursäkter – så hyggliga och medgörliga som vi muslimer är. Nonsens, men de egna hör budskapet och hetsas. Nu skymtar nästa nivå. Jihad fortsätter att växa.

  Gillad av 6 personer

  • thomasdentredje skriver:

   ”Din besatt av ”vithet” minner för övrigt om Tobias Hübinettes. Det är väl någon sorts identitetskris som drabbar adopterade och mixade element”

   Jag gillar en hel del av det du skriver Skarprättare. Detta anser jag tyvärr vidrigt skrivet. Du tycks inte känna igen riktigt mod när du ser det.

   Gilla

  • thomasdentredje skriver:

   TC. Fråga: Varför är ordet aktivism synonymt med vänster? Vi lever i en vänsterhegemonii så vad sysslar då dessa vänsteraktivister med i sin hegemoni?
   Wiki: Aktivism är individers och gruppers praktiska och medvetna aktiviteter för att påverka, eller göra motstånd mot, förändring i samhället.

   Jag är en konservativ aktivist. Eller är det fel ord. Vad är jag egentligen? Hm…

   Gilla

 6. PBaltazar skriver:

  ”Det finns en sak som gör oss européer speciella, och det är inte kolonialism och rasism, för det finns hos alla, utan vetenskapen, som har gjort livet bättre för alla människor på planeten. Ingen civilisation har bidraget så mycket till vetenskapens framsteg”

  Helt rätt, och det är därför högre utbildning och vetenskapen skall förgiftas med vänstertänk och verklighetsfrånvändhet inifrån. Det kommer att ta årtionden att reparera den skada som vänsterfolk och S-C-L- MP-muppar har gjort mot det Sverige, för att inte tala om alla hjärntvättade ungdomar, som finns, frustrerade klimatförvirrade människor. Hur kan vi hjälpa dem? Hur kan vi återta Sverige och återskapa tron på vett och sans och Vetenskapen?

  Gillad av 5 personer

  • Skarprättarn skriver:

   Mja, vetenskapens linda stod visserligen hos de joniska grekerna, men den utvecklingen dog tvärt när kristendomen blev romersk statskyrka och universiteten raserades. Efter Hypatias död och fram till 1200-talet fanns inte ett enda vetenskapligt framsteg att finna i Europa – 800 år av becksvart mörker och regression.

   Däremot både förvaltade och utvecklade islam den klassiska traditionen, och den fördes tillbaka till Europa först med Fibonacci på 1200-talet. Med honom fick vi hinduarabiska siffror, ett embryo till talteori, arabisk optik och arabisk astronomi (synliga stjärnor på himlen i vår del av världen har utan undantag arabiska namn). Det fulla återtagandet tog ytterligare några hundra år och accentuerades när Konstantinopel föll 1453, och först därefter har Europa återtagit kommandot.

   Renässansen blev möjlig bara tack vare digerdöden och den förlorade tron på religiös nit. Upptäcktstiden blev möjlig bara genom att osmanerna tog kontroll över sidenvägen och farlederna till Indien. Den vetenskapliga revolutionen blev möjlig bara genom de tidigare stadierna och ett inflöde av rikedomar från den nya världen. Väldigt mycket hänger mer på omständigheter än något essentiellt med européer – det kunde lika gärna ha varit Kina som hade lett utvecklingen, om man inte hade skrotat sin armada och slutit sig inåt.

   Gillad av 1 person

   • Jan Hyllengren skriver:

    Fin beskrivning av postmodern historiesyn. Vårt sökande alltsedan åtminstone antiken efter Sanning för sanningens egen skull gav med tiden upphov till den vetenskapliga utvecklingen och den hade inte kunnat ske i någon annan kultur än den nyfikna västerländska.

    Gillad av 3 personer

   • Rolf Holmen skriver:

    Ja du Skarprättaren, du har valt ett passande alias. Förminska och avrätta allt europeiskt. Lyft fram det goda i andra kulturer och glöm deras illgärningar. Din slutkläm att europeiska framsteg ”bara beror på….” vad andra har , alt. digerdöden(!) är så dumt att hälften kunde vara nog. Om du nu skulle ha rätt i din ”bara”-teori, så vittnar det väl om en viss uppfinningsrikedom och framåtanda hos européerna, eller.

    Gillad av 5 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Det där är helt enkelt inte sant. Det är klassisk Whig-historia. Den tekniska utvecklingen gick vidare i Europa under hela medeltiden. Det räcker att slå en slö blick på två områden: vapenteknologin och byggnadsteknologin. Man kan mycket lätt datera alla vapen och alla byggnadsverk från tiden mellan 400 e. Kr. och 1200 e. Kr. utan avancerade tekniska mätmetoder. Man behöver bara inordna dem i den löpande tekniska utvecklingen.

    https://www.bokus.com/bok/9780393003185/the-whig-interpretation-of-history/

    Gillad av 1 person

   • Klas Göran skriver:

    Och hade vår forward inte snubblat över sina skosnören så hade han gjort mål å hade vår målvakt inte vänt sej om för att vinka till sin flickvän hade dom andra inte gjort mål osv osv.

    När vi vinner är det för att vi spelade bra, när dom vinner är det för att dom hade tur.

    Islam har helt enkelt spelat med solen i ögonen på en knölig plan med sand i skorna och en elak f-n till domare sedan 1200-talet.

    Gilla

 7. Elisabeth skriver:

  Eddie, jag utbringar ett trefaldigt lundensiskt Hurra ! när du hyllar Europa och européerna. Precis, ingen annan civilisation har bidragit så mycket till vetenskapernas framsteg. Detta gäller även musik, litteratur, teater, arkitektur, filosofi. Hurra för det europeiska arvet, må det leva och vitaliseras. Och stå upp mot de främmande krafter som gjort intåg i våra länder.

  Gillad av 5 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Som lurk på landsorten utan större åthävor utbrister jag i ett enfaldigt skånskt Skitbra! Omar är den bäste Mohamed jag vet.

   Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   I samma mån man tillåter sig att vara stolt över vad de gjort som man räknar sig till, får man ju skämmas för deras illdåd. – Logik och konsekvens!

   Gilla

 8. Jaxel skriver:

  Jag har under drygt ett par år nu i princip hela i princip hela dagarna umgåtts med människor som kommit till Sverige från andra delar av världen, Huvuddelen av dem har kommit från Afrika, en del från Mellanöstern och vissa från Sydamerika

  Jag har inte en enda gång under alla dessa möten hört någon av dessa uttrycka någon som helst tacksamhet för att Sverige tagit emot dem, för att Sverige visat dem medkänsla och en vilja till uppoffring för deras skull.

  Och egentligen – varför skulle de det. De har ju bara utnyttjat sin universellt givna (gudomligt instiftade) rättighet att komma hit. Sin rättighet som följer av FNs konventioner. Detta är inte på något sett deras påfund, utan helt i samklang med den officiellt påbjuden synen i Sverige.

  Följaktligen har vi inte någon som helst rätt att kräva ens ett uns av motprestation från flyktingarnas sida. Jag ställer inte upp på detta.

  Ett aktuellt fall. Jag och Sverige har visat medkänsla och vilja till uppoffring för ett antal personer som sedan ägnat sig åt att predika hat och våld mot Sverige.

  Enligt mitt sätt att se det har dessa uppträtt oerhört svekfullt och därmed förverkat sin rätt till min och Sveriges medkänsla. Jag har inget självklart svar på hur situationen skall hanteras, men utgångspunkten skall vara just detta.

  Allmänt sett, bör vi göra klart att flyktingmottagande sker som en följd av medkänsla och därmed följande vilja till uppoffring. Skrota (säg upp) FNs konventioner och den därmed ‘gudomligt” grundade rätten för alla människor, utan begränsningar, att med verkliga eller flyktingskäl komma hit.

  Gillad av 3 personer

 9. Fre drik ÖStMaN skriver:

  Ett par små slavfel, tyvärr båda av arten Whig-historia, har smugit sig in.

  För det första har ingen del av den muslimska världen någonsin nått upp till den civilisatoriska höjd som rådde under medeltiden. Järnålders är det bättre träfdande begreppet.

  För det andra är Egyptens historia inte de nuvarande majoritetsegypternas historia, ty de är sentida invasorer, utan endast den lilla och illa plågade koptiska folkgruppens historia. Ordet ”koptisk” är den sena formen av ”egyptisk”. Vi går kopternas öde till mötes.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.