Bitte Assarmo: De borgerliga partierna måste göra upp med hitte på-värdegrunden

Bitte Assarmo

Man upphör aldrig att förvånas över hur undfallande och menlösa vi har blivit här i Sverige. Det hela aktualiserades helt nyligen då jag pratade med en god vän om att IS-ledaren Abu Bakr al-Baghdadi tagits av daga. Medan jag uttryckte en viss förnöjsamhet över att en av de värsta slaktarna i modern tid till sist stoppats var min väninna betydligt mer tveksam över sakernas tillstånd. För IS-ledarens död kommer dessvärre bara att stärka IS, menade hon.

Det där är ett sådant där nonsensargument som man hör allt oftare numera. Vi ska vara snälla och försiktiga, lite varsamma så där, så att vi inte provocerar kriminella att bli ännu mer kriminella, mördare att mörda fler och så vidare. Polisen ska föra dialog med de kriminella, gärna på ett vänskapligt plan och allra helst med en termos kaffe och en korg fikabröd i famnen. Brottsoffer får veta att de varit på fel plats vid fel tidpunkt. Och givetvis ska det förhatliga USA och dess president – som ju är värre än Hitler – lämna Abu Bakr al-Baghdadi i fred, för att inte provocera IS.

Det är inte bara Sverige som leder av den här destruktiva sjukan – för en sjuka är det – utan hela Europa är mer eller mindre smittat. Vi ska vara goda, vi ska vara snälla, vi ska hålla oss passiva även under attack och vi ska absolut inte kränka någon. Allt löser sig om vi bara är godmodiga och håller oss till läran om ”allas lika värde”. En lära som ordagrant innebär att Abu Bakr al-Baghdadi är precis lika mycket värd som de män, kvinnor och barn han slaktat. Bara en sån sak, liksom.

Att den här inställningen skulle ha gett Hitler en promenadseger, om den varit rådande under andra världskriget, är det ingen som tycks förstå eller vill låtsas om.

Det här är ett fullkomligt onaturligt, direkt perverterat, sätt att se på tillvaron. Människan har, precis som andra däggdjur, en inneboende instinkt att försvara sig och sin familj. Det är en av de egenskaper som gör att vi överhuvudtaget överlever. Den självutplånande hållning som nu strömmar genom västvärlden strider helt emot dessa instinkter och håller på att skapa ett samhälle av menlösa nickedockor istället för handlingskraftiga och kompetenta människor. Det är därför vi här i Sverige har kunnat se en rikspolischef gråta över en mördare istället för dennes offer, läsa hur polisen skyller rån och misshandel på att de hederliga medborgarna har för dyra klockor och kläder och se hur straffrabatter utformas så att en person som döms för flera hundra brott får högst ett par månaders fängelse.

Den här sjukan har smugit sig på under decennier. Och den som tror att det enbart är Socialdemokraternas politik som är orsaken har definitivt fel. Det här är i lika hög utsträckning det borgerliga blockets fel. Under åratal har de borgerliga partierna fjärmat sig alltmer från sina respektive ideologier och smält samman till en ängsligt darrande grupp av intetsägande spratteldockor. De tycks oförmögna att tro på sin egen politik och sneglar ömsom mot Socialdemokraterna och ömsom mot Sverigedemokraterna för att se vilken väg de själva ska gå. Och i slutänden kommer de ingenstans.

Till sist var det naturligtvis oundvikligt att ett par av allianspartierna, i strid med sina egna ständiga bedyranden, blev stödhjul åt den rödgröna regeringen. Vågar man inte stå upp för sin egen politik så blir man till sist en vindflöjel utan styrsel. Men de som stannade kvar i den brustna alliansen har inte visat mycket mer handlingskraft. Ulf Kristersson har en fascinerande förmåga att prata utan att egentligen säga något, och hans ambitioner tycks inte sträcka sig längre än till en undanskymd plats i oppositionen. Det tycks som om både Moderaterna och Kristdemokraterna är så vettskrämda över att bli betraktade som konservativa av de rödgröna – och av de små blåa stödhjulen i mitten – att de inte ens försöker att värna de värderingar som ligger till grunden för ett gott samhälle.

Vilka är då dessa värderingar? De är värderingar som delas av människor över hela den politiska skalan – av de allra flesta som ännu inte smittats av den destruktiva underdånighetssjukan. Ordning och reda, hederlighet och anständighet, ansvarstagande och krav, ett värnande av familj, släkt och i förlängningen nationen – kort sagt, de värderingar som fört människan framåt genom historien. En värdegrund som fanns hos både borgerlighet och socialdemokrati en gång i tiden, men som nu glömts bort till förmån för en försåtlig och destruktiv hitte på-värdegrund.

Först när de borgerliga partierna repar mod att göra upp med denna hitte på-värdegrunden, och förlikar sig med den värdegrund som faktiskt kan skapa välstånd, kommer de att kunna ta över rodret och skapa ett bättre samhälle för de skattebetalande medborgarna.

56 reaktioner på ”Bitte Assarmo: De borgerliga partierna måste göra upp med hitte på-värdegrunden

 1. Thomas Ek skriver:

  ”IMPEACH THE MEDIA”
  Vårt Public Service undanhöll det faktum att det var president Obama som skapade IS och, med det framkallade västvärldens största migrationskatastrof i modern tid. Därefter, så så tillät Obama och Europa IS att både växa och, under flera år, elda upp levande människor i burar och med vanliga brödknivar skära av huvudet på så många levande människor de varje dag, i full extas, hann med.

  President Trump såg omedelbart till att IS besegrades, innebärande att IS territorium – deras kalifat, fråntogs dem.

  Under president Trumps direktsända TV-tal den 27/10 i SVT informeras jag om att ledaren för IS – världens mest eftersökta person, Abu Bakr al-Baghdadi – dödats. SVT:s terrorexpert Hans Brun talar samtidigt om för mig – i samma SVT-sändning – att al-Baghdadis död ”inte betyder så mycket” och, ”att detta har störst betydelse för Donald Trump” eftersom ”han kommer att exploatera det här till max”.

  Jag tror inte att svenskarna längre begriper hur obegåvat, partiskt och typiskt de uttalandena är. Jag tror, att majoriteten av Sveriges befolkning vid det här laget så till den grad redan förgiftats att majoriteten av medborgarna faktiskt vill höra, dylikt nedsättande omdömen om Trump och, USA.

  Så länge som SVT:s reportrar, kommentatorer, programledare, terrorexperter från svenska försvarshögskolan fritt tillåts vädra sin avsky mot USA och president Trump, vars utkomst de dessutom livnär sig på, så kommer IS ideologi naturligtvis bara växa, ännu mer. Det är dags att med omedelbar verkan ställa vårt eget public service inför rätta. I USA vrålar medborgarna ”IMPEACH THE MEDIA”.

  Gillad av 8 personer

 2. Palle9 skriver:

  Bitte: Tack för en bra beskrivning av det du så träffande benämner hitte-på värdegrunden.
  När det gäller hur denna tar sig uttryck i synen på brottslighet fick vi ett nytt vämjeligt exempel i TV 4 Nyhetsprogram den 1/11. Orsaken till den kraftiga ökningen av personrån, speciellt när det gäller rån av unga, diskuterades med en expert. Denne (som själv verkar ha MENA-bakgrund för övrigt) nämnde särskilt detta att många ungar har dyra saker såsom I-phones etc, som är lockande för någon annan, som saknar dessa.
  I diskussionen saknades helt perspektivet att vi tagit emot alltför många unga män från kulturer helt främmande från vår egen. Elefanten i rummet undvek man nogsamt att nämna.
  Klippet kan ses här:
  https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/polisen-om-r%C3%A5n-mot-unga-12-17-%C3%A5ringar-som-r%C3%A5nar-12508220

  Gillad av 5 personer

  • Therese skriver:

   Gick förbi Hötorget här i Sthlm alldeles nyss.
   Förutom alla grönsaksstånd,där samtliga som jobbade var mörkhyade,såg vi ett nytt stånd.
   Två mörkhyade muslimer i helskägg hade ett stånd där de propagerade för islam,Koranen och annat som hör till religionen islam.
   Det var ju inte ens mångfald längre utan total dominans av mörkhyade och muslimska propagandister.
   Heja Sverige,det blir nog bra det här!

   Gillad av 1 person

 3. Hortensia skriver:

  De borgerliga partierna måste växa upp, Bitte.

  Först när de repar mod nog att grundligt göra upp med sitt värdelöst ruinfeldtska arv, alternativt välsignas med ett snabbspår via en lidnersk knäpp, kan ett övertagande av det politiska rodret vara aktuell…

  … om ett anständigt samhälle för de skötsamt skattebetalande svenska medborgarna någonsin ska kunna återskapas i de rykande ruinerna av vad den förment naiva Sjuklövern har hjälpts åt med att rasera.

  Mitt hopp om framtiden står till SD, MED och AfS.

  Gillad av 2 personer

 4. Tomas skriver:

  Bravo Bitte, nu kanske du även kan få kredd från de som ifrågasätter din uppriktighet. Att tala klarspråk kostar ju bevisligen i Pajaslandet både yrkesmässigt och på personligt plan.

  Gillad av 2 personer

   • bmassarmo skriver:

    Jag läser alla kommentarer, men eftersom jag (för närvarande) inte har möjlighet (tid) att svara på alla kommentarer så har jag konsekvent valt att inte svara alls. Men självklart läser jag allt ni skriver och jag är jätteglad och tacksam för all respons, positiv såväl som negativ!

    Däremot brukar jag svara på Det Goda Samhällets Facebooksida, där kommentarerna är färre.

    Gillad av 5 personer

   • Anna Lindén skriver:

    Du tänker kanske på att Bitte i en tidigare artikel skrev att hon inte läste kommentarerna på Facebook, när hennes vänner där delade hennes artiklar från DGS, TC.

    Gilla

 5. Aurora skriver:

  Den instinkt som gör att vi överhuvudtaget överlever, och som du refererar till, heter självbevarelsedrift. Den visar sig i att människan är naturligt misstänksam (tills motsats bevisats) mot okända och har lett till ordstävet att lika barn leka bäst. Den politiskt beslutade allomfattande nya värdegrunden har som mål att utplåna vår självbevarelsedrift. Det har en del naiva och aningslösa människor anammat. Som att låta unga män (som kallar sig barn), och kommer från länder där förmedeltida normer råder, bo hemma hos sig och unga döttrar. Med väntat resultat. Ja, Moder Svea lägger sig platt på rygg med benen brett isär. Nu rapporteras 4e bomben på ett dygn i Malmö. Polisen är maktlös. Landet kan inte inte ens försvara sig och medborgarna mot hot mot hels landets säkerhet. Säpo är bakbundna. Jo, Hitler kände också till flatheten. Det var därför han inte behövde angripa Sverige. Vi var ju lydiga medlöpare.

  Gillad av 8 personer

 6. heraldikern skriver:

  All denna undfallenhet mot brottsligheten i Europa, (och den domineras av islamisterna) beror på att vår överhet, politikerna och etablissemanget har fått sina order vilket de flesta följer till punkt och pricka eftersom de vet att den ekonomiska makten ligger mycket högre upp och kommer att vinna och därför vill man inte diskvalificera sig för att få vare med framför ymnighetshornet.

  Detta synsätt följer med hela vägen ner till minsta lilla beslutsfattare, t ex en rektor i en skola vilket göt att vi andra ligger i ett fruktansvärt underläge.

  Men vi måste naturligtvis kämpa på genom att avslöja oegentlighterna med att presentera sanning och fakta.

  Gillad av 2 personer

 7. prosperitystate skriver:

  För att kunna göra upp med den inriktningen så måste de inte bara göra upp med paret Reinfeldt med flera. De måste förstå och be om ursäkt för sitt eget medlöpande. Att erkänna fel och be om ursäkt är grunden för att kunna gottgöra det som varit och göra rätt framåt.

  Gillad av 2 personer

 8. Erik skriver:

  Fick en chock i går när jag läste Expressen där de tydligen ska göras snyftreportage om de kriminella (eller närstående) som dödats och är begravda.
  Vore lämpligare att de skrev om alla offer som mördats,våldtagits,rånats,misshandlats,utpressats,hotats,fått sina bilar uppbrända,m.m.
  Anfall är bästa försvar heter det,men nu är det nog bättre fly än illa fäkta.
  För vad ska jag som 60- åring göra? Fysiskt är nag för svag för att kunna försvara mig,köper jag en pistol eller tprgasspray i försvarssyfte åker jag i fängelse,polisen har varken tid eller lust att skydda mig,politikerna prioriterar att ” hjälpa brottslingarna att anpassas i samhället”,lagarna är för svaga( för mig spelar det ingen roll om brottslingen är 14 år eller 24 år,konsekvenserna blir det samma för mig),media skriver snyftreportage om brottslingarna,m.m.
  Så jag flyttar snart,betalar hellre min skatt i ett land som prioriterar oss hederliga,spenderar hellre mina pengar där och hjälper det landets näringsliv.
  Väljer mellan grannlandet Polen,USA,Israel, Canada,Australien men blir nog Polen,n.rmast till släkt och vänner därifrån.
  Tyvärr,för i mitt hjärta är jag svensk och kommer alltid förbli.

  Gillad av 2 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Det går alltid att höja stridsvärdet. En början är att inte se sig som ett handlingsförlamat offer, istället bli ett rovdjur. Kampsport, improviserade vapen, hundar, skyddsutrustning osv. En gång i tiden var väl detta alfabetet i tillvaron. Men de fredsskadade hade blivit illiterata.

   Gilla

   • Thomas Ek skriver:

    Riktig tårgas (inte sån skit som säljs i Sverige) är mkt bra. En RIKTIGT stark, el-pistol är också fenomenalt bra. Bägge vapnen oskadliggör dumskallen direkt. Sen e de ju upp till var och en om vapeninnehavaren föredrar att därefter i lugn och ro bryta av nåt ben eller så. Det lägger jag mig inte i.

    Gillad av 1 person

 9. Lars Strömberg skriver:

  Jag tror att sådana där medhårs-attityder EGENTLIGEN bottnar i en nedvärdering av dem som medhårs-attityden skall tillämpas på.
  Det vill säga: Provocera dem inte, de är ju så oresonliga, trångsynta, farliga och intoleranta.
  Vi, som ju är mer resonliga, vidsynta, ofarliga och toleranta, måste slå an tonen.
  Enklare uttryckt: Akta! Den bits!!

  Gillad av 1 person

 10. Göran Holmström skriver:

  Bitte, tänk tanken att dom tjänar på att,
  få oss att vända andra kinden till.
  Det är inte förvriden godhet eller naiva förvirrade personer som driver dessa frågor.
  Det finns stora materiella fördelar i att leka världssamvete!
  Vilka betalar?
  Vilka sliter?
  Vilka lider?
  Vilka förlorar?

  Gillad av 3 personer

 11. Aha skriver:

  Bra rutet. Borgarna har glömt att föra fram de borgerliga dygderna som ur folks synpunkt är hedervärda och självklara framgångsfaktorer. Icke så för vänstern, naturligtvis. Deras kritik kommer dock att vara kontraproduktiv och ställa dem i sjuk dager. För vem kan vinna på kritik mot flit, bildning, hederlighet, organisation, redbarhet och ordning och reda som är absoluta framgångsfaktorer för vilket samhälle som helst?

  U-lands befolkningar som applicerar borgerliga dygder skulle komma ur sin fattigdom i ett nafs.

  Gillad av 2 personer

 12. Bo Svensson skriver:

  Med kvinnlig rösträtt gavs det makt åt en massa som aldrig menat sig ha anledning att fördjupa sig i ekonomi och politik utan var helt nöjda med de roller som kvinnan traditionellt hänvisats till och fortfarande röstar känslomässigt och planlöst.

  Striktare krav på rösträtt till den lagstiftande församlingen måste till, för att det inte skall spåra ur och grundskolekompetens med mera genomtänkta kriterier för godkänt, kunde väl fungera.

  Vimsiga människor av båda könen kunde då få ta den tid de behövde för att kvalificera sig, innan de gavs makt att välja lagstiftare. – Med vimsiga väljare blir det vimsiga lagstiftare och ingen styrsel på skutan.

  Gillad av 2 personer

  • Hortensia skriver:

   Roligt, Bo, att du utvecklar ditt favoritresonemang, men jag börjar bli en liten aning trött på fenomenet med tillsynes förståndiga, välartade och välartikulerade, vuxna, svenska män, som påstår att kvinnlig rösträtt är grundorsaken till västvärldens nuvarande prekära situation.

   Jag hävdar istället, att rösträtt i Sverige borde vara avhängig svenskt medborgarskap – och IQ! Om ingen enda person oförmögen att prestera över 100 i ett IQ-test skulle tillåtas delta i allmänna val torde många svenska kvinnor, men också många män – även ”nysvenska”…

   … falla ur röstlängden – och bort från vallistorna – till gagn för vår svenska demokrati. 😉

   Gillad av 5 personer

   • tc skriver:

    Där tror jag du tar fel. En majoritet av de med hög IQ är pk eftersom det ger dem fördelar i livet. Nej tyvärr tror jag indragen rösträtt för kvinnor haft störst effekt, efter det indragen rösträtt för invandrare. Jag är för det senare då jag anser att de aldrig haft rätten att få svenskt medborgarskap under det förrädarstyre som rått. Kvinnorna har så klart rätt till sin röst, synd bara att de förvaltar denna rätt så illa.

    Gillad av 2 personer

   • Hortensia skriver:

    Så kan det vara, mina herrar, men jag tror inte jag är ensam om, att ha varit PK och bidragit till Sjupartiets härsklystna vanstyre (vilket jag tidigare har bett om ursäkt för, här på DGS), eftersom jag var myndig redan innan SD – eller MED och AfS – bildades.

    Att dra tillbaka även yrvaket eller klarvaket omvända och djupt ångerfulla kvinnors rösträtt i nästa val (om det ens blir något) lär inte låta sig göras och vi måste nog sluta älta genus nu, för att lyckas mobilisera flertalet realister på den alltför avlägsna valdagen…

    … men jag är fortfarande beredd på eftergifter, för att bevara fullständiga demokratiska rättigheter för mig, mina döttrar och våra med- eller motsystrar i framtiden:

    ”Hosianna 9 mars, 2018 kl. 10:43

    Ja, Fredrik, jag är ju kvinna, men kan bara svara för mig själv – och jag är fullkomligt rasande på denna svenskfientligt importerade feminazism, som idiotförklarar alla människor – både män och kvinnor – i vårt, tidigare extremt människovärdiga, svenska samhälle.

    I mina mörkaste stunder är jag, som alltid lagt mig vinn om att vara tillräckligt förberedd, för att kunna fatta informerade beslut vid valurnan, faktiskt beredd att tillfälligt avstå min rösträtt, om det bara kunde hindra pajaspartiernas inkvoterade tokars framfart i landet.”

    https://detgodasamhallet.com/2018/03/09/feminister-prioriterar-massinvandringen-fore-kvinnorna/

    Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Problemet med IQ är att testet bara mäter vissa färdigheter men knappast ger någon helhetsbild av människors begåvning. Då tror jag mer på objektiva kunskapsprov för att få rösta.

    Gillad av 1 person

 13. gmiksche skriver:

  Värdegrundsarbetet står ett antal för allmänheten i stort sett anonyma skribenter för. Finansierade direkt eller indirekt av PK-vänstern under stillasittande av PK-högern. Var verk sprids/till via biblioteken och skolorna. Under seriositetens täckmantel. Det tål att undersökas, men det torde vara ett jättejobb för att ta sig an uppgiften. För en tid sedan stötte ja på en liten bricka i spelet i form av ”ABRAHAMS BARN – vad skiljer och förenar judendom, kristendom och islam?”, Christer Hedin, DIALOGOS förlag 2004, ISBN 978-91-7504-203-9.
  OBS att mitt ex är från tredje tryckningen av tredje upplagan 2016. Icke helt oförväntat är bokens konklusion att det som förenar är helt dominerande.

  En liten lapsus i sammanhanget – kanhända för att även locka initialt misstänksamma personer – finns på omslagets baksida (s a s utanför boken och i marknadsföringssyfte av ditsatt av någon annan än författaren): ”…I denna bok klargör författaren vad som skiljer religionerna åt, men han försöker i än högre grad finna det som förenar dem…”.

  Med – ur författarens och uppdragsgivarnas perspektiv – lyckat resultat.

  Gillad av 1 person

  • tc skriver:

   Eftersom du läst boken men inte törs kondensera slutsatsen i detta perversa upplägg så är det rätt klart vad den är. Sådant respekterar jag inte. Stå för dina åsikter.

   Gilla

   • gmiksche skriver:

    Man behöver inte alltid vara explicit för att uttrycka sina åsikter. Det flesta som läser och kommenterar på den här bloggen verkar begripa vad jag syftar åt. För att bli lagom tydlig:
    Christer Helin är en av PKs förtäckta ideologiska vapendragare som vekar i skymundan.
    Under en täckmantel av blitt resonerande. Riktat till icke ont anande läsare. Avslöjad även för de oinvigde genom en lapsus i marknadsföringen.

    Gillad av 1 person

   • tc skriver:

    Jag hade ändå sett att du argumenterade för din åsikt. Du är ju uppenbarligen en lärd och intelligent person, men just denna aspekt förstår inte jag. Du kan ju argumentera i det abstrakta, grupp blå, grön och grön?

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Avser din andra kommentar: Jag vill inte bli alltför långrandig och ta upp för mycket plats på bloggen. Det förstör nämligen bloggen. Jag vill bara hänvisar till det jag uppmärksammat för att andra ska ta sig mödan att kolla själva. Köp Hedins bok, en intressant läsning för den som vill få närmare inblick i PKs vilseledningsstrategi.

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    O.K. Om du vill veta min detaljerade uppfattning i frågan, så vänd dig till DGSs redaktion, lämna din postadress och be DGS att vidarebefordra den till mig. Då skickar jag dig en CD med en PowerPoint-presentation i ämnet.

    Gilla

  • Jari Norvanto skriver:

   Och mycket DNA förenar människor… Identitetsbildningen är kontrastiv. Vilka vi anses tillhöra definieras genom vilka vi inte är – i mötet med ‘den andre’. Skillnaderna är inte obetydliga, även om någon hävdar att det finns mycket som är gemensamt.

   Gilla

 14. T. skriver:

  Bitte,
  Tack igen! En verklig barrikadtjej! Det finns fler tjejer som skriver här på DGS, men jag önskar mej ännu fler.Sveridemokraterna har hittils mest manliga väljare, men du borde kunna fixa lite fler salta bönor, ärtiga donnor och smarta kvinnor, och med betoning på SMARTA. För ni behövs. Jag är inte feminist, men smart, iaf lite

  Gillad av 4 personer

 15. Stig Palm skriver:

  Med din ‘väninnas’ retorik skulle världen låtit Adolf Hitler fått hålla på inklusive Josef Stalin m fl despoter. Det kunde bli värre? Tröttsamt med alla Mesiga svenskar (de ursprungliga avses).

  Gilla

 16. C de Longueville skriver:

  Sveriges förfall befinner sig i ett klart mer framskridet stadium än det i övriga europeiska länder.
  Den ”destruktiva sjukan” är värre i det gamla konungadömet än någon annanstans i Europa, Bitte.
  Valresultatet visade med otäck tydlighet, att stora delar av invånarna befinner sig i ett nersövt tillstånd.
  Ett omtöcknat, avtrubbat och liknöjt folk, som tycks ha lämnat walkover.

  Det går inte att finna någon annan förklaring till det mentala tillstånd, som råder i landet än att det är en följd av det indoktrinerande missfoster till utbildningssystem, som skapats av postmodernisterna och 68-vänstern.
  Större delen av de falanger, som tagit de politiska posterna i besittning, som befolkar universiteten, som regerar på kultur- och ledarsidor och inte minst på rikets etermedia är ingenting annat än produkter av flumskolan.

  Det är dessa, som producerar oceanerna av lögner, som sprids om massinvällningens välsignelser, alla dessa sagor och fantasier om multikultur och dess enastående fördelar och all denna desinformation om tillståndet i riket.
  Det är denna kärna av kunskapsföraktande och faktaresistenta åsiktsförtryckare, som på alla plan driver det plågade riket ned i fördärvet.

  Gillad av 4 personer

 17. Elisabeth G skriver:

  ”För IS-ledarens död kommer dessvärre bara att stärka IS, menade hon.”

  Så där snackar den som, antagligen sig själv ovetandes, står på ondskans sida. När min kusin blev mobbad sa alla vuxna till honom att inte ge igen, för då skulle det bara bli värre. Mobbningen fortsatte. När han gav mobbaren en fet smäll i plytet var det färdigmobbat.

  Gillad av 4 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Ja, men våld fungerar tyvärr inte mot flickor och kvinnor som mobbar. Delvis därför att de själva sällan mobbar genom våld, i stället begagnar mer subtila och infernaliska metoder. Kanske är en utjämning mellan könen på gång, men hittills verkar den bara ha resulterat i att hanhönsen blivit lika käringaktiga som honhönsen har varit, medan honhönsen har blivit aggressivare och mer kannibalistiska, så som hönor ofta blir i flockar utan tupp.

   Både jag och våra döttrar gillar kvinnliga actionhjältar, fast det myckna skrivandet på näsan om dessa förebilder kan kännas jobbigt. På youtube finns massor av kvinnliga kampsportare. Naturligtvis ännu fler rumpbyggare, men det ena skulle väl inte behöva utesluta det andra.

   Bitte, jag applåderar din allt rakare ton. Fortsätt gärna att köra hårt just med överlevnadsaspekterna, alla de primära, basala, biologiska, ”primitiva”. Var suntförnuftigt konfrontatorisk och konkret. Det motiverande värderingspratet kan gott minimeras, för det är ändå bara prat och inte vad som gäller i livet utanför den mysiga godhetsbubblan.

   Gilla

 18. Jari Norvanto skriver:

  ”Och givetvis ska det förhatliga USA och dess president – som ju är värre än Hitler – lämna Abu Bakr al-Baghdadi i fred, för att inte provocera IS.”

  Den Humanitära Stormakten tar iallafall sitt ansvar som lämnar våra återvändande IS-resenärer i fred. Kanske har vi rent av begåvats av en skärv sådana, genom den framgångsrika bidragsreklamen som Sweden.se och goda ambassadörer sett till att ärat flyga över jorden.

  Gilla

 19. Underdog skriver:

  Jag tänker ofta på Churchill numera och inte minst ett citat från början av filmen Darkest Hour: ”When will you learn the lesson? You cannot argue with the tiger when your head is in it’s mouth”. Yttrat till Chamberlain som förespråkade dialog som bekant. Är det verkligen fred vi vill ha? Till varje tänkbart pris?

  Gillad av 2 personer

 20. Lars skriver:

  ”Den här sjukan har smugit sig på under decennier. Och den som tror att det enbart är Socialdemokraternas politik som är orsaken har definitivt fel. Det här är i lika hög utsträckning det borgerliga blockets fel. ” Det behöver sägas. Likaså att de sk ”konservativa” värderingarna är normala och inte tillhör någon ism eller politisk ideologi.

  Politik och politisk och ekonomisk ideologi avser ju strategier som man tror ska leda samhället framåt (konservatism betyder bevara samhällsförhållanden som de nu ser ut inklusive maktförhållanden). Det handlar inte om socialism för den svenska nyliberala PK sjukan har inte med socialism att göra utan om en ekonomisk, moralisk och intellektuell härdsmälta i det svenska samhället. Okunskap och oförmåga. Brist på ordning och reda, relevanta belöningssystem som för fram kompetens inom dessa tre områden till ledande ställning.

  Partier bör ha olika visioner om lämpliga strategier, inte enbart vara röstmaximerande (nyliberal public choice teori) eller befolkas av personer med i första hand egenintresse utan att ha något att bidra med.

  Gilla

 21. Janne skriver:

  Den äkta politiken i Sverige förs av partier nedanför fyraprocentsspärren. Sådana som inte har kraftiga ekonomiska intressen bakom sig. Kristna värdepartiet, Libertarianerna med flera.
  De som inte följer värdegrunden och inte vill ögna sig åt vapenhandel med diktaturerna i mellanöstern så därför inte får vara med och leka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.