Jan-Olof Sandgren: Vad händer när globalisterna tar över?

Jan-Olof Sandgren

Jag kan ju bara spekulera, men jag antar att revolutionen i Ryssland 1905 av många uppfattades som den sista striden”. När arbetare och bönder väl besegrat tsarens lakejer skulle väl vägen ligga öppen för det klasslösa samhället. I själva verket blev det inledningen på ett sekel av gigantiska konflikter och blodbad som ingen dittills kunnat föreställa sig. Västmakterna var övertygade om att 1900-talet skulle bli fredens och framstegens århundrade och de ryska revolutionärerna lika övertygade om att proletärer i alla länder nu var redo att kasta av sig sina bojor. Två världskrig senare skulle det visa sig att bägge hade fel.

Såhär i början av 2000-talet är det många som verkar trötta på demokratin. Det demokratiska käbblet framstår för allt fler som spel för gallerierna. Allmänna val verkar inte resultera i något annat än nya regeringar, som handlar tvärs emot folkviljan utan att vi kan göra något åt det. Media ljuger, så vad ska vi egentligen med media till? Är det inte lika bra att globalisterna tar över, så får vi i alla fall en regering som inte hycklar. Och det kan väl knappast bli värre än det redan är.

Från dagens utsiktspunkt kan det se ut som att den slutliga striden står mellan globalister å ena sidan och nationella demokratier å den andra. När alla demokratiska krafter tvingats kasta in handduken tänker vi oss en världsomspännande diktatur, styrd av en handfull omåttligt rika oligarker – alternativt en upplyst despoti som med fast hand leder oss in i det klimatvänliga hållbara världssamfundet. Kanske inget idealsamhälle, men ändå en garant för varaktig fred. Kruxet är att globalismen inte är så enhetlig som vi tror. Vad jag kan se finns i varje fall fyra olika globalismer. 

1) Den USA-baserade oligarkin, som under 1900-talet skaffat sig kontroll över det internationella banksystemet samt några av väldens mäktigaste företag. Av vissa identifierad som en judisk världskonspiration (vilket jag betvivlar). Här sammanfattad av Lars Bern.

2) Den muslimska världen, som sitter på oljetillgångarna och skaffat sig ett fast grepp över FN. Den präglas visserligen av inre stridigheter men representerar å andra sidan vår tids mest expansiva religiösa rörelse, som i alla sina förgreningar besitter ett betydande och väl decentraliserat våldskapital.

3) Kina, som är på väg att ta över världsekonomin och genom att köpa upp företag i tredje världen utvecklat en ny typ av imperialism. Med sin starka centralmakt, som inte begränsas av några demokratiska hänsyn kan man agera kraftfullt och hänsynslöst.

4) Ryssland som likt fågel Fenix rest sig ur askan och på senare tid tagit över spelplanen i Mellanöstern, på USAs bekostnad. Kanske den stat i världen som är mest självförsörjande när det gäller livsmedel, råvaror och tekniskt kunnande och därför relativt okänslig mot sanktioner. 

Det är värt att notera att alla fyra besitter kärnvapen och ingen av dem känner sig särskilt bekväm med likvärdiga medtävlare. USAs rustningsindustri är visserligen överlägsen de andra, men redan Pakistans futtiga kärnvapenarsenal är tillräcklig för att sätta världen i brand. När allt folkligt motstånd krossats och nationalstaterna reducerats till maktlösa regioner i en gränslös värld, kanske är det som det verkliga kriget börjar.

Jag vill inte spekulera i vad som kommer att hända, för jag har nog inte större överblick än man hade 1905. Men jag föreställer mig att de som överlever detta Harmagedon, kommer att säga samma sak som mänskligheten sagt så många gånger förut: Detta får aldrig hända igen. Jag tvivlar också på att särskilt många kommer att grubbla över koldioxidhalten, eller om jordens medeltemperatur kommer att öka en halv eller en grad under de närmaste hundra åren. 

47 reaktioner på ”Jan-Olof Sandgren: Vad händer när globalisterna tar över?

 1. Skarprättarn skriver:

  Spelstrategin är inte så komplicerad som man kan tro. Historiskt först: USA kunde lätt vinna kalla kriget för att systemet från början var överlägset Sovjetunionens. Man kan inte vinna om man håller sina medborgare fångna. Men USA nyttjade också spliten mellan Kina och Sovjet för att ringa in ryssarna, och tog Kina som allierad i den kampen. Kapitalism gick segrande ur striden.

  Dagens ordning är annorlunda. Kina är en diktatur på samma leninistiska politiska struktur som Sovjetunionen, men är kapitalistiskt och håller inte medborgarna fångna. Även under brinnande handelskrig är tillväxten flerfaldig mot västvärldens, och medborgarna har därför inga incitament att revoltera. Så länge Kina håller uppe tillväxten bevaras systemet, och när det en dag går trögare kommer systemet att ifrågasättas. Men då kan Kina redan stå som segrare.

  Ryssland har samtidigt lärt av erfarenheterna och instiftat något slags halvdemokratisk hybrid mellan Kina och västvärlden. I allians med Kina är de båda stormakterna oslagbara, samtidigt som Europa och USA kraft försvagas med tiden. Därav handelskrig, därav aktioner mot Huawei och andra kinesiska (och ryska) företag, därav sanktioner mot Ryssland. Man känner att det börjar brinna under fötterma.

  Men i en globalistisk ordning är man beroende av varandra, och USA:s försök att innesluta Kina drabbar därför även USA. Kina har dock en helt annan uthållighet, och kommer därför att gå segrande ur striden på sikt, dels genom att man dominerar Östasien, dels genom att man bygger nya handelsrutter över Centralasien med BRI.

  Krig är en möjlig konsekvens, och är historiskt en regel när en uppstickare (Kina) hotar en hegemonisk makts (USA) dominans. Men det drabbar båda lika hårt utan att någon kan vinna ett sådant krig, och är därför meningslöst för båda parter.

  Grundtipset är därför att Kina och Östasien övertar ledningen 2100, och att Europa går under i ett märkligt folkutbytessjälvmord och mer antar formen av en labil sydamerikansk stat. USA försvagas, men är den västmakt som står motsatt den nya östliga hegemonin.

  Gillad av 9 personer

  • miketheviking skriver:

   Mycket skarpsynt!
   Sista stycket är dock en chansning – eller hur?
   80 år framåt i tiden….
   På 80 år lyckades Europa döda av blomman av sin avkomma, tappa ledningen till USA, uppleva en civilsationsacceleration utan motstycke, se Sovjetunionen falla, Kina gå från feodal till kapitalismkommunism, uppleva Jihad och se dagens generationer tillbe CO2-guden…

   Ger dig ändå rätt i det stora

   2100:
   * USA är spansk/jivetalande och de vita understiger 30% av befolkningen. Landet är mer sydamerikanskt/haitiskt och Mt Rushmore bortsprängt pga. av dess strukturella rasism.
   Kineser styr företagen i USA och utgör en överklass.
   * Europa med undantag av östliga delarna är en skådeplats för ständiga strider mellan afrikanska och arabiska klaner. Förebilden är Beiruts mångfald. De vita har flytt till Australien och Nya Zeeland.
   * London är Pakistans näst största stad vilket även Indien och förenade islamiska Halvmånen hävdar…
   * Ryssland kämpar på men lider av paranoia och ständiga gränsstrider. Har starka allierade i östeuropa.
   * Indien är en ”failed state” liksom stora delar av Afrika.
   * Sydamerika har mognat och lever i en sorts isolationistiskt diktatur med samarbete emellan länderna. Alla är förvånade även 50 år efter det hände.
   * Israel tog med sig ett antal länder i ett jättelikt kärnvapenmoln och marken i stora delar av Mellanöstern kan inte beträdas på ytterligare 100 år.

   Gillad av 4 personer

   • Skarprättarn skriver:

    Det följer av folkmängden 1 v.t.:

    Europa 70 M (17%)
    Asien 269 M (67%; Kina 25%, Indien 33%)

    Han och Rom var i princip jämförbara, och folkmängd var proportionell mot ekonomisk tillväxt innan industrialiseringen.

    Det som är intressant med grafen är emellertid riktningen i modern tid.

    Gillad av 1 person

   • miketheviking skriver:

    Men om du funderar på röda Kinas så är en stor del av USA:s konsumtion i den + Västeuropa. Kina är ju ingen höstående kultur idag – bara en copy-paste av roffarkapitalismen, överkonsumtion, billiga varor av tvivelaktig kvalitet.
    Den stora infrastruktursatsningen och moderniseringen av städerna vet jag inte om de i efterskott kommer tycka var så bra.
    Vad ska medelklassen i Kina leva av sen?

    Har dock inte påstått att Kina är efterblivet utan de kommer ta över våra företag och jordbruksmark världen över. Kineser är en härskar(onämbart).

    Gilla

   • Skarprättarn skriver:

    Argh, fel kolumn! Påverkar dock inte andelen.

    1 v.t. 200 M
    Europa 28 M (14%) 0
    Asien 141 M (70%; Kina 25%; Indien 33%)

    Gilla

   • Skarprättarn skriver:

    ”billiga varor av tvivelaktig kvalitet”

    Du är kvar i 1990. Kina har fortfarande billig plast men är samtidigt ledande på allt fler områden. Varför skulle man låta Huawei bygga 5G-nät om det vore skit? Varför bygger Kina tunnelbana i Stockholm? Varför bygger Kina kärnkraftverk i England? Har du åkt kinesiska snabbtåg? Använt en Xiaomi?

    Kina har allt i alla kvalitér och i alla prisklasser. Du får det du betalar för.

    Gillad av 1 person

   • miketheviking skriver:

    Huawei har snott från Ericsson. Snabbtågen är snodda från tyska företag. Oavsett så har kineserna gjort en japanare dvs. lärt sig av oss och sen överträffat oss. Helt rätt.

    Men du kan hålla med om att kanske 80% av konsumtionsvarorna bara är skit. Oavsett om de görs i Chongxin eller Dacca eller något annat slavsamhälle.

    Gilla

 2. karlgunnareriksson skriver:

  De flesta politiker i vår riksdag är numera i symbios med globalisterna i EU och USA . USA styr EU , åtminstone dess utrikespolitik. Sverige är också medlem i NATO som styrs av USA.

  Gillad av 4 personer

 3. Tomas skriver:

  ”Allmänna val verkar inte resultera i något annat än nya regeringar, som handlar tvärs emot folkviljan utan att vi kan göra något åt det. Media ljuger, så vad ska vi egentligen med media till? ” Tänk att vi kommit så långt ned i dyn på så kort tid. Polisens aktivister anpassar sig och uppmanar vittnen att hålla käft, klä sig fattigt och hålla sig inne. Snart anpassar sig läkekonsten så att kvinnor kan lämna könet hemma när de måste gå ut. Vive la avartsfeminism, socialism och mångkultur!

  Gillad av 7 personer

 4. johan utan land skriver:

  Något kärnvapenkrig blir det inte. Samma mekanismer med MAD som räddade världen under det kalla kriget gäller idag också. Härskarna må framstå som de tappat verklighetsförankringen ibland, men de är inte självmordsbenägna. Berlinbunkern 1945 är undantaget som bekräftar regeln.

  Som JOS påpekar finns det flera maktcentra i världen även om det väst-amerikanska, som vi tillhör men inte har något inflytande över, än så länge är det mäktigaste. Av födsel och ohejdad vana är väl de flesta av oss mest bekanta med och trivs bäst och lyckas bäst i Väst. Att flytta och bli ryss eller kines är det få som kan klara.

  Därför är det extra trist för oss att Väst är så på dekis. Väst har ju en del fördelar framför de andra områdena men det är inte säkert vi lyckas behålla försprånget.

  Bäst vore om oligarkerna bytte allierade och började samarbeta med den samhällsbärande medelklassen. Gör Väst framstående igen. Ett slags nytt saltsjöbadsavtal. Den stora underklass som de alldeles i onödan har skapat skulle vi helt säkert kunna försörja så de inte behöver kaoza. Och de få som trots det kaozar kan vi ge utmärkt kriminalvård så länge det behövs.

  Gillad av 2 personer

 5. Richard skriver:

  ”Är det inte lika bra att globalisterna tar över, så får vi i alla fall en regering som inte hycklar”

  Nej, och åter nej! De har bevisat sig som de onda skurkar de är – så aldrig i livet!

  ”Och det kan väl knappast bli värre än det redan är.”

  Jo, det kan det tyvärr.

  Gillad av 8 personer

 6. miketheviking skriver:

  Viktig artikel Jan-Olof!
  Geopolitik är det som drivit mänskligheten framåt och ner i avgrunder.
  Och DGS skulle kunna ägna spaltmeter åt diverse intressanta perspektiv av dagens geopolitik, vad som är resp. mål med de skeenden vi ser.

  Man kan ju konstatera att Gulfstaterna inte barit tagit över FN (denna organisation som helt paralyserats – gör ingen nytta alls idag). För oljepengarna köper de upp fastigheter överallt i västvärlden. Fastigheterna är det som ska ersätta oljan när den sinar. De bygger också diverse ”nöjesstäder” där aningslösa mönniskor från väst slösar sina pengar. Elakt sagt så är araberna fixerade vid hus då de själva bara kommit på tälten.
  I tillägg använder muslimerna sitt bästa vapen i närstrid mot västländerna. De föder barn i olika former av multiplikationer.

  Kineserna, som är vana vid trångboddhet, men gärna inte svälter resonerar annorlunda. De investerar i länder i t.ex.Afrika mot att de kan kontrollera hamnar och framför allt köper de upp jordbruksmark. Enorma arealer. Sker ostört då ”alla vet att barnen i Afrika svälter” och därav drar den felaktiga slutsatsen att det saknas bördig jord.
  Kina kommer kunna föda sin befolkning men lär få strida om landområdena.

  Ryssland är helt korrekt självförsörjande. De utgör egentligen inget hot utan har alltid självt varit hotat pga den enorma resurstillgången. De kommer försvara sig. Hårt. Det har både svenskar, fransorer och tyskar lärt sig. Med Putin har världens ledare också fått en spelare av rang – en som agerar coolt, klokt och med precision. Sen bör Norden o Baltikum hålla ett öga på grannen då den alltid velat ha en säker tillgång till Östersjön/Atlanten. forts följer

  Gillad av 3 personer

  • bejji skriver:

   Märk dagens DN och dess ledarsidor, där man (i sidan 2) excellerar i hat mot Ryssland och dess president Putin; denne avbildas på ledarsidans teckning som en råtta med skabbigt utseende! Oerhört smaklöst och förolämpande.
   På sidan 4 i samma DN-upplaga klagar skribenten på att ryska nyhetsmedia visar bilder på sönderbrända bilar i svenska förorter, som man kan se på t.ex. nyhetssajten ”rt.com” idag samt tycks mena att man bör censurera denna typ av nyheter.
   Hur tänker dessa pk-journalister ? Ryssland (ett mycket nära grannland) kommer inte att ändra sitt statsskick bara för att liberalerna i det svenska etablissemanget anser det.

   Gillad av 1 person

   • miketheviking skriver:

    Så Wolodarski tar till teckningar på råttliknande personer…
    Intressant.

    Tänk om rysshatarna läste på om Rysslands historia, deras kultur och mentalitet. Tänk sen att Sveriges riksdag, den mest demokratiska och upplysta folksamlingen i mönsklighetens historia och Löfvens skarpsinniga regering skulle styra Ryssland…
    Så bra allting skulle bli – eller?

    Om folk på allvar tror att störta Putin eller kärnvapenbomba Ryssland är ett framgångsrecept för demokrati så finns det inte mycket hopp.

    Gilla

 7. Den nya tidens elfenbenstorn skriver:

  Är det något som kommit att prägla vår nutid, så är det skillnader. Stora som små. Allt ges relevans. Verkliga problem eller konstruerade. Det saknar betydelse. Det är skillnaderna i sig som är av betydelse. När de väl blottats kickar nästa steg in. Upptäckta skillnader åsätts ett värdeomdöme. En liten klisterlapp. Lappen fungerar som en trigger för aktion. För aktivism. Ibland skall det upptäckta suddas ut. Andra gånger är det precis tvärt om. Det skall förstärkas. Identitetssamhället i en ask. Med förstoringsglaset i hand går man på jakt. Överallt ett intensivt letande efter skillnader. Stora som mikroskopiska. Skillnader mellan könen, i etnicitet, i religion, i tro kontra sekulärt. I fattig och rik, mellan hudfärger, mellan generationer, mellan länder och ideologier. Alltid mänskliga mellanhavanden. Oförlösta. Ena gången skall de utjämnas. Andra gånger skall det unika lyftas i höjden och försvaras. För att ögonblick senare återigen vändas i sin raka motsatts. Ett ständigt fokus på olikhet. Alla med rätt till en individuell egen identitet. En egen berättelse. Feminismen kör sitt race. En generell fördömelse av männen. Nästan enbart den helvita sorten. Oron över skillnader är mer än påtaglig, och jakten eller famntagen om dem. Som påhittade, uppdagade eller konstruerade. Och även skammen tilltar. Vi har fått flygskam, köttskam, skam för populism, skam för nationen, skam för utanförskapet, skam för exkludering, skam för vår egen historia, skam gentemot kommande generationer. Annat tvingas under radarn. Förvandlas till moderna tabun. Som viss typ av brottslighet. Förnekelse sopar dem under mattan. Det finns ingen ökad brottslighet. Bara en tilltagande anmälningsbenägenhet. Ändå ringer allt färre till polisen. Kulturella skillnader påstås sakna betydelse. Ändå bor de som säger detta inte i berikade ”utanförskapsområden”. Med ideologiska glasögon kan i princip allt som stör ens inre frid filtreras bort. Kvinnliga feminister ser inte sin egen vithet. Var och en har rätt till ett eget elfenbenstorn – till sin egen berättelse. Förr handlade mode om kläder. Nu handlar det om förstoringsglas, om skygglappar, om aktivism, om skam och skillnader. Vad som bör gömmas i snö. Och vad som får, eller inte får, sticka upp. Fred på jorden? Jag väljer att somnar om.

  Gillad av 2 personer

 8. Leif Stern skriver:

  Koldioxidhysterin skapades av Al Gore och har sedan dess styrts av USA oligarker som Soros och Rothschild dynastin. Segelbåten som transporterade Greta till USA finns fotograferad med namnet Rothschild i seglet. Varför driver amerikanska oligarker fram CO2 hat i västvärden med sådan enorm styrka? Sannolikt är detta för att sedan i fas två börja skylla Kina för att medvetet
  förstöra jorden genom att i rask takt bygga nya kolkraftverk som släpper ut enorma mängder koldioxid. Målet kan vara att skapa ett så starkt hat mot Kina att folk slutar att köpa kinesiska varor och ber USA att stoppa Kinas CO2 utsläpp med kryssningsrobotar.

  Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag undviker kinesiska produkter så långt jag kan. Det går rätt så bra faktiskt. Eventuellt kan det nog sitta nån kinesisk moj på insidan i nån produkt. Det får jag leva med. Jag kan inte börja plocka isär saker i butiken. På nätet köper jag ibland saker. Efter att ha kollat upp grejorna först.

   Gillad av 1 person

 9. tc skriver:

  Den muslimska världen har idag kärnvapen endast på ett mycket begränsat och av USA kontrollerat sätt. Det många däremot missar är om fler muslimska stater skulle tillåtas skaffa kärnvapen så kommer de att användas, och ett världskrig riskeras. Så de här som alltid pekar på USAs militarism borde tänka över detta, USA är den enda garanten för att hindra detta nästa världskrig.

  Gillad av 3 personer

 10. olle reimers skriver:

  Den muslimska världen saknar egen överlevnadskraft om den övriga världen skulle vända sig mot dem med sanktioner och liknande. Däremot är den betydelsefull som bärare av en lära som kan utnyttjas som bogeyman; d.v.s. att skrämmas med.

  Jag tror att kineserna har ett mycket långsiktigt perspektiv i kraft av sina 5 000 åriga traditioner. De vill vara starka framför allt i Asien för att kunna stå emot angrepp från väst. Vi talar om minst etthundra år framåt.

  USA kan utvecklas på ett av två sätt. Mycket avgörs under den allra närmaste tiden.

  Oligarkimakten, som egentligen har sitt säte i London, varifrån Deep State styrs (den uppfanns egentligen av Cecil Rhodes när han kunde konstatera att uppgörelsen vid USA:s frigörelse 1786 gav mycket utrymme för ekonomisk och juridisk styrning från England), kan brytas och ge mer självstyre åt inhemska amerikanska krafter. I så fall kommer det kristna arvet att bli kittet som återigen förenar de krafter som kan fortsätta att för USA framåt.

  Ryssland befinner sig mittemellan. De kommer under överskådlig tid inte att ha egen ekonomisk styrka för att ge sig i kast med USA eller Kina utan mår bäst av att balansera så gott det går.

  Parterna kommer att prata mer med varandra. Bortsett från globalistmaffian har ingen något intresse av att ha bråkstakar i form av Muslimska Brödraskapet och liknande och kommer därför att se till att de har muslimerna under kontroll.

  Containment är ledordet för framtiden.

  Gillad av 3 personer

 11. Lasse Forss skriver:

  I Jacob Nordangårds bok ”Rockefeller, en klimatsmart historia” refereras alla beslut som fattats från 1900-talet och framåt. Här berättas vilka som fattade besluten, och jämför man med vad som inträffat, så följs besluten till punkt och pricka. Lars Bern skriver på sin blogg att David Rockefeller år 1991 tackade Washington Post, New york times, Time Magazine och andra framstående medier för att de under närmare 40 års tid avstått från att skriva om arbetet med globaliseringen, vilket underlättat högst betydligt.
  Ser man de beslut och förslag som nu ligger om framtiden, så kommer det att bli betydligt värre än under Hitler och Stalin. Den ny människan ska styras med AI, chips och andra vidrigheter. Hur kan vi få media att bryta tysthetslöftet som gavs 1991 och i stället skriva om de vidrigheter som globaliseringen ska drabba oss med? Hur kan vi rädda våra demokratier?

  Gilla

 12. Axel skriver:

  Jag har en dröm. Tänk om Leif Östling kunde bli medlem i Sverigedemokraterna och hamna på valbar plats.
  Med en sådan skarp resurs så finns det en framtid för Sverige. Då kan Sosse, miljöblocket känna sig blåsta på regeringsmakten. Undrar hur många sossar det behövs för att sammantaget kommer upp i Leif Östlings IQ.
  Ps Trump är bara ett år yngre än Östling.

  Gillad av 1 person

  • Rune skriver:

   Det skulle ju Åkesson, Jomshof och Karlsson aldrig våga eller tillåta. En sådan kraft som Östling skulle ju hota deras ställning i partiledningen. De har ju flitigt uteslutit kompetenta personer som hade varit förtjänta av platser nära partiledningen.

   Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Några kompetenta har nog uteslutits. Men de flesta som fått silkessnöret har ju inte haft några särskilda kvalitéer. Hade de haft det och velat bli framgångsrika inom något område så hade vi nog hört talas om dem. Så vilka tänker du på?

    Gilla

   • Rune skriver:

    Jag tänker på Kasselstrand, Thoralf Alfsson och Patrik Ehn bland andra.
    Toralf Alfsson känner jag bäst till. Han är helt enastående att gräva i statistik för att få fram uppgifter om det ena eller andra. Förutom att han är väl den allra bästa Sverigedemokraten att kommunicera med allmänheten. Han slutade inte att informera allmänheten vid sitt riksdagsinträde 2010. Som ju alla de andra gjorde när de inträdde i Riksdagen detta år. Det var som att släcka en rad lampor från dessa. Toralf Alfsson och Kasselstrand borde höra till partiledningen. Men i stället har man uteslutit dem när de blev för duktiga. Begåvningar måste man vara rädd om och knyta dem till sig. Hade man gjort det så hade SD varit ett starkare parti. Man måste ju också tänka framåt. Hamnar SD i regeringsställning så måste man ju också ha tillgång till kompetent folk att utnämna till ministrar och generaldirektörer.

    Gilla

 13. Jan Hyllengren skriver:

  Av vad som hittills framgått genom internationella avtal och nationella lagar pågår ett långsamt men mycket metodiskt byggande av något som kan kallas för Jordens Globala Stat. Syftet är att skapa en politisk global enhet. De fyra friheterna som EU skapades för var ett första delmål. Andra är Agenda 2030, Global Compact, avskaffandet av skyddstullar, ”social rättvisa”, global uppvärmning, postmodernt tänkande, mångfald och allt det andra som trycks på främst i västerlandet tex genom att EU utvidgas snabbare än romarriket och oavsett realism. Så snart Europa blivit tillräckligt hopkopplat för att inte kunna upplösas kommer unionen att utvidgas till Nordafrika och Mellanöstern. Därefter ska land läggas till land, i första hand i Afrika tills de stora block som Sandgren räknar upp är redo att samlas under ett gemensamt styre. Ett flertal olika organisationer med sinsemellan väldigt olika mål har hursomhelst sedan många årtionden marscherat åt samma håll. Globalism. Jättebygget kommer nog som andra liknande att kollapsa av sin egen vikt och beroende på all den nivellering och likriktning som denna utopi kräver. Men avsikten och slutmålet är, för mig, helt uppenbart. Det är därför nödvändigt att upprätthålla vår svenska särart tills den politiska globala idén misslyckas. Trump, Orban, Salvini och Brexit tyder på att slutet kanske är närmare än vad en svensk kan se. Vad en svensk kan se är dock den frukt det globala trädet ger i form av sharia-och hederskulturer inpå knuten, en skenande immigrerad brottslighet och alla de andra trängseleffekter vi utsätts för.

  Gillad av 1 person

 14. Hortensia skriver:

  Globalisterna har ju redan tagit över i Sverige, Jan-Olof, nu gäller det att fokusera på deras nesliga reträtt från det dignande skattesmörgåsbordet…

  … medan några små smulor alls finns kvar som kan samlas ihop och portioneras ut till alla de svenskar den lyxiga välfärdskakan egentligen tillkom.

  Gilla

 15. Vax skriver:

  https://swebbtv.se/
  Swebbtv
  Leif Östling pläderar för ett totalstopp av invandringen.
  Att polisen måste ut på gatorna.
  Att domstolarna inte omgående släpper lös bovarna.
  Helt enkelt att införa ordning och reda i samhället igen, att det handlar om vår överlevnad.

  Men vem tror att etablissemanget med den värdegrund som råder har kraften till det?

  Gillad av 1 person

 16. MartinA skriver:

  Globalismens makt fungerar enligt det Brittiska imperiet. Eller det globala sjöhandelsimperiet. Om vi jämför med det Romerska Imperiet så fungerade det genom att skicka legioner och styresmän till alla provinser. I provinserna gällde Romersk lag, åtminstone för Romerska Medborgare. Och Rom tillhandahöll militärt skydd. Det Globala Sjöhandelsimperiet bedömde det här vara för dyrt. Det kontrollerar handelsvägar och finanser. Så istället har det en expeditionsstyrka som kan sättas in. Och det är beroende av att tussa människor mot varandra. Som när USA stödde den Norra alliansen i Afghanistan för att avsätta Talibanerna. Eller när de stödde Jihadisterna i Libyen för att förstöra Libyen. I Irak laborerade de med att agera som ett verkligt imperium med det blev fruktansvärt dyrt och inte så bra. Men det här är också den bästa förklaringen till dagens massinvandring. USA behöver olika folkgrupper överallt att tussa ihop mot varandra. För att göra det billigare att utöva makt. Det är ungefär som att det Globala Sjöhandelsimperiet utkämpade tre världskrig mot olika makter som riskerade att ena Europa. Krimkriget är ett annat exempel. USA utkämpar krig för att hålla andra svaga och splittrade och bedriver politik för att se till att alla hatar varandra. Därför att det är billigare än ockupation.

  Gillad av 2 personer

 17. MartinA skriver:

  En annan trend är storkapitalets absoluta behov av avkastning. Världens mäktigaste är de som administrerar de kolossala förmögenheter som skapades vid den industriella revolutionen. Och vid andra stora händelser, som containerrevolutionen. De utgör en handfull klaner som har den egenheten att de anser att förlora ägarandel av världens resurser är det mest avskyvärda de kan föreställa sig. Majoriteten av de som skapade jätteförmögenheter i historien har försvunnit. Det är bara de med den här läggningen som finns kvar.
  De här förmögenheterna har blivit så stora att de inte ryms i ett enda land eller en enda branch. Det här medför att de krona för krona alltid kommer fatta sämre investeringsbeslut än lokala industrialister. Jämför någon som sitter i New York och vars investeringsbeslut fattas av en lokal Sverige bankman som hyr in konsulter för att bedöma investeringar i till exempel Wellpappindustrin. Med en självskapad entreprenör som har spenderat hela livet i den branchen och som känner alla i den och som startat och drivit fabriker och känner alla leverantörer och storkunder och som kan kulturen. Det är omöjligt för storförmögenheterna att tävla på i marknadsekonomi.
  Så vad göra? De köper media och de köper politiker. De använder sin tyngd för att förändra den miljö deras förmögenheter verkar i.

  Gillad av 2 personer

 18. MartinA skriver:

  Huvudsättet som avkastning nås är genom lån. Detta har varit framgångsrikt. Allt och alla har blivit allmter belånade. Och staterna har tagit på sig allt större ekonomiska skyldigheter för framtidens människor i form av pension och andra löften. Minusränta är ett tecken på att lånen har blivit så enorma att systemet börjar närma sig sitt slut. Det verkar som systemet var beroende av en allt högre nivå av belåning varje år. Vi ser också hur oligarkerna kastar sig över de ekonomiska resurserna efter varje framgångsrikt moralistkrig eller moralistkupp. Till exempel de ekonomiska skandalerna i Ukraina kopplade till USAs elit. Vore för övrigt intressant att pengarnas och oljans exakta väg från oljefälten i Irak och Libyen.
  Jag tror att mycket av det vi ser i världen idag är ett tecken på att det finansiella och ekonomiska system som växte fram när USA övergav guldstandarden 1973 börjar nå sitt slut. Kravallerna i Frankrike kanske beror på att eliterna har smalat av sin maktbas, de har bara råd att ge högre levnadsstandard varje år till 20% av befolkningen istället för 80%? När man lyssnar på klimatretoriken så verkar det också vara ett försök att förklara varför fårket ska acceptera lägre levnadsstandard. Den här kombinationen av masshysteri, moralism, förljugen omtanke, skräddarsydda propagandalögner, ser vi också när de går i krig.

  Gillad av 1 person

  • A skriver:

   Bra MartinA, mångkulturen kan ses som ett instrument att spela på. Se på de koloniala gränserna, dragna där de kan generera så mycket konflikt som möjligt. Det tar aldrig slut.
   Nu har vi det här i vårat land… det är fint.

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 19. MartinA skriver:

  Här är en intervju av historikern Peter Caine som gjordes i samband med skapandet av ”The Spider’s web – Britain’s second empire”. Den inkluderades inte i dokumentären men jag tycker den är intressantare än dokumentären själv. Det är bara en tillbakablick på hur finanssektorn i London växte fram och hur den fungerade och hur den började påverka Imperiets utrikespolitik.

  Gillad av 1 person

 20. Lars*** skriver:

  När globalisterna, marknaden tagit över helt börjar det stora raset. Då träder den värdslige starke fram och säger att han kan ordna upp allt. Men det blir tvärsom.

  Som tidgare i historien kommer massan följa med systemet men med mycket bråk o gnissel då systemet är auktoritärt. På några korta år, som kommer kännas som en evighet för många, ska en global handels- och fredskuliss byggas men allt faller ned mycket fort. Likt ett korthus som faller då det är byggt just som ett korthus och inte motstår ens ett öppet fönsters vinddrag.

  För de färre som följer sanningen, som ser igenom, är sunda och lever därefter, gäller det att leva och dö för det de tror på. Likt förr i historien fast nu i globalkontrollerad skala. Det gäller bevara sin inre värld och motstå de destruktiva.

  Ljuset och det fria ordet kommer segra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.