Bitte Assarmo: Socialdemokraternas sjukliga SD-fixering är förödande för Sverige

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Nu ska regeringen ta krafttag mot kriminaliteten och bjuder in alla partier för samtal. Alla utom Sverigedemokraterna, förstås. Det går ju inte an för ett anständigt parti som Socialdemokraterna att samtala med människor som har så usel värdegrund som Sverigedemokraterna.

Trots protester från både Moderaterna och Kristdemokraterna står Mikael Damberg fast vid sitt beslut. Och visar därmed, på det numera klassiska sättet, att socialdemokratisk politik inte handlar om att verka för det allmännas bästa utan om att vidmakthålla en maktposition till varje pris.

Socialdemokraternas sjukliga fixering vid Sverigedemokraterna har visat sig vara riktigt illa för Sverige. Hela den huvudlösa flyktingpolitiken 2015, då de öppna gränserna och den bristande kontrollen banade väg för dagens absurda situation i flera av landets kommuner, härrör från just denna fixering. Att Stefan Löfven talade sig varm för ett Europa utan ”murar” handlade inte alls om att hans hjärta klappade varmt och innerligt för 163 000 asylsökande – utan om att det var just på detta sätt han kunde markera skillnaden mellan sitt parti och SD. Det var det som var viktigt för Löfven, inte medborgarnas eller ens de asylsökandes väl och ve.

Det är precis samma sak med Socialdemokraternas vägran att tala med SD om kriminaliteten. Det handlar inte om vare sig värdegrund eller människosyn – det handlar om att upprätthålla ett vi-och-domtänkande, för att belysa sin egen goda särart och samtidigt fortsätta att stigmatisera alla som kan tänkas ha sympatier för SD. För deras vägran att släppa in SD till samtal handlar ju också om en vägran att lyssna på de många medborgare som röstat på dem. Socialdemokraterna nonchalerar en dryg miljon av medborgarna – varav många är LO-anslutna arbetare – bara för att visa hur goda de är.

Socialdemokraterna struntar alltså i kriminaliteten när det verkligen gäller. Det är makten, och den fina fasaden, som är viktigast. Det går naturligtvis alldeles utmärkt att gå ut i pressen och låtsas förfärad och chockerad när en ung kvinna skjuts till döds – det ger ju intryck av engagemang och patos. Men det är bara yta. Att verkligen inkludera alla medborgarna i en kamp mot våldet är inte lika intressant.

Dambergs chef och allas vår statsminister, har samma inställning. Det är överklassungdomarnas fel att yrkeskriminella skjuter och spränger och lägger beslag på det offentliga rummet. Det är ”partyknarkarna”, som Löfven nu kallar dem i ett patetiskt försök att verka cool och modern, som finansierar drogkartellerna.

Och om de inte hade ”partyknarkare” att sälja till så skulle de sälja på skolgårdarna istället. Vem skulle bära skulden då? De 12-åringar som luras in i ett drogberoende?

Det spelar ingen roll för Löfven för han har redan saken klar för sig: Kriminaliteten är ”allas” ansvar.

Fundera ett varv till över Löfvens yttrande: Allas ansvar. Vad innebär det?

Det innebär att ansvaret ligger hos undersköterskan Ritva, 47, som springer benen av sig i hemtjänsten för en lön hon knappt kan leva på. Hos fattigpensionären Holger, 77, som jobbat heltid i femtio år och som numera måste dryga ut pensionen med pantburkar för att ha råd att äta något annat än nudlar. Hos den flitiga studenten Mimmi, som pluggar heltid och jobbar deltid, och som bor inneboende och betalar ockerhyra för att det inte finns några studentbostäder. Hos metallarbetaren Sigge, som troget stämplar in på fabriken varenda morgon klockan sju, och som inte skulle känna igen lukten av marijuana om någon blåste rök i ansiktet på honom.

Det är dem – oss – som Löfven nu vill göra ansvariga för den kriminalitet som han och hans regering inte kan hantera. Det är så ofräscht och föraktfullt att han borde tvingas att offentligt redogöra för vad slags syn han egentligen har på de medborgare vars vardag han styr över.

Men statsminister Löfven får inga svåra frågor. Han får i princip inga frågor alls. Det får inte Damberg heller. Därmed fortsätter sandlådeleken som vanligt. För Socialdemokraterna är det SD och deras väljare som är de största fienderna – inte de kriminella. Och den inställningen är i längden förödande för Sverige.

76 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Socialdemokraternas sjukliga SD-fixering är förödande för Sverige

  • C de Longueville skriver:

   Instämmer.
   Makten vill till varje pris pränta in i folk, att det ökade våldet är ”allas ansvar”.
   Att diskutera orsakerna till den markanta stegringen är för känsligt.
   Det skulle ju, ve och fasa, kunna frammana svartlistade och bannlysta tankar, vilka i sin tur skulle kunna leda till helt oönskade slutsatser.

   Verkligheten måste döljas, hur uppenbar den än är.
   Sanningen, att den sanslösa massinvandringen är av en sådan dignitet, att den är fullkomligt ohanterlig får bara inte uttalas.

   Det som nu kan skådas är en sjuklig maktlystnad, för vars tillfredsställelse man är beredd att nonchalera alla normala regler och konventioner.
   Det är en otäck traktan, att till varje pris behålla kommandot över riket.

   Vad inträffar när denna nations beskedliga och undfallande folk definitivt och oåterkalleligen ledsnat på de politiska bedragare, som anser att det är de arbetande svenskarnas plikt, att tjänstvilligt och förstående, hjälpa till med att städa upp efter dem, som svårt skadat landet?

   Gillad av 5 personer

  • cecilia skriver:

   Hur vore det om partierna bara sa- blir inte ALLA kallade så blir det inget möte.

   Så lätt men uppenbarligen svårt när ord skall backas upp av handling!

   Wilhelm Moberg- Sverige ett djävlanäste

   Gillad av 1 person

   • Elisabeth G skriver:

    Kristersson och Busch Thoor har visat vilka ynkryggar de är. Hade de haft minsta ryggrad hade de stått fast vid protesterna och sagt att det här ställer vi inte upp på. Var det förresten inte just sossarna som för ett antal valrörelser sedan skanderade ”alla ska med”? Nä, nä, dryga miljonen väljare ska INTE med. Så seriösa är sossarna.

    Gilla

 1. Eddy Karlsson skriver:

  Helt rätt! Varför frågar ingen Damberg eller Löfven vad ”grund” betyder? Kanske för att SD är realister och inte vill lägga mer pengar i ”sociala projekt”! Och det leder till brytning med övriga januaripartier som i sin tur medför att S definitivt förlorar makten.

  Gillad av 2 personer

  • Ingvar Froberg skriver:

   1. Undrar om Damberg får provision av Åkesson? Strategin från S verkar vara att öka stödet för SD i allt man företar sig.
   2. Begreppet ”värdegrund” är en helsvensk uppfinning, (från 1990-talet?) återfinns inte i något annat språk, har i begränsad omfattning använts i Norge. Ett oerhört flummigt uttryck som är ovärdigt seriösa politiker. Eller människor i gemen. Man tycker olika helt enkelt. Att tycka olika har väl varit en tillgång i alla tider, det för samtalet vidare och gör politiken både levande och trovärdig.

   Gillad av 11 personer

   • Axel skriver:

    En fundering. Sossarnas ovilja att ta med även SD i samtalen om kriminaliteten bottnar i följande.
    När det förnuftigaste partiet SD lägger fram sina förslag , då kommer den stora skammen fram hos, vår store ledares (Löfven) gruppledare, man vill till varje pris inte behöva stå i skamvrån.
    Då byts ju. Den humanistiska stormakten ut till. Den humanisiska dummakten. Det är ju en uppenbar karriärfara av stora mått om det blir offentligt.

    Gillad av 1 person

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Postar en förklaring igen. Den förra kom inte in, för lång kanske, eller var det utpekandet av Kds som grovt medskyldiga till att ha lanserat begreppet som störde?

    Ordet ”värdegrund” myntas 1992 enligt SAOL.

    För det offentliga Sverige (anställda, myndigheter, verk med mera) har man framtagit en vägledning och vidare definierat termen. Kan läsas här:

    [http://www.vardegrundsdelegationen.se/media/DenGemensammaVärdegrunden2013.pdf]

    Fungerar inte länken kan man gå till Värdegrundsdelegationens hemsida och söka där.

    Ordets egentliga funktion låter jag Humpty Dumpty förklara:
    ”When I use a word,” Humpty Dumpty said, in rather a scornful tone, ”it means just what I choose it to mean—neither more nor less.”
    ”The question is,” said Alice, ”whether you can make words mean so many different things.”
    ”The question is,” said Humpty Dumpty, ”which is to be master—that’s all.”
    ― Lewis Carroll

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gilla

 2. malinkim skriver:

  Ja, nu ska ansvaret för den misslyckade politiken läggas på svenska folket. Nu är det ”allas” ansvar att reda ut problemen som beror på politiska felprioriteringar i kombination med en omfattande desinformationskampanj gentemot allmänheten. För alla utom de mest ideologiskt förblindade står det huvudsakliga orsakssambandet klart: En större invandring än landet kan hantera har lett till utanförskap och utanförskapet har lett till kriminalitet. Svenssons möjligheter att påverka detta är ytterst begränsade. Svensson har inte mandat att fatta de beslut som krävs och det enda parti som varnat för precis denna samhällsutveckling stängs ute från diskussionen. Våldet skenar, otryggheten ökar och kommunernas ekonomier körs i botten, men socialdemokraterna vill fortsätta med sina piruetter. Detta skådespel är bedrövligt att betrakta.

  Gillad av 20 personer

  • Erik skriver:

   Ja,visst är sossarnas politik och agerande förödande för Sverige och invånarna.
   Men låt oss inte glömma att sossarna är inte ensamma,de regerar tillsammans med MP och har hjälp från stödpartierna V,C och L. Låt oss heller inte glömma att det som skulle vara det största oppositionspartiet,M, också konsekvent vägrat samtala eller ”beblanda sig”med SD. Så M hjälper i praktiken S genom sitt agerande att mobba bort SD och dess över en miljon sympatisörer. Varför M agerar så kan man undra över,varför M föredrar en rödgrön regering med klara socialistiska inslag framför att samtala och samarbeta med SD.
   Kanske beror det på att M under Reinfeldts ledning la grunden för massinvandringen,att Kristersson var i ledningstoppen för M redan då,att Kristersson har också ett personligt stort ansvar för massinvandringen och dess konsekvenser.
   Vi får se hur Kristersson och M agerar nu när S framhärdar i att SD ska utestängas från samtalen om brottsligheten,vi får även se hur C och L agerar.
   Ska de som vanligt lägga sig platt och stärka S makt eller ska de i stället bilda verklig opposition,samtala med SD i stället. L och C lär knappast välja samtal med SD först,men hur agerar M och KD !?

   Gillad av 4 personer

 3. pllay skriver:

  SD är det parti S kunde vara och en gång var.
  Att se SD som ett demokratiskt parti bland andra vore att erkänna att S lämnat sina nationella rötter bakom sig.
  Det vore att debattera mot de värderingar S stod för före Palme. Mot sitt gamla jag, det som var den tredje vägen, svensk socialism.
  Inget är mer förödande och hatiskt än släktfejder, S och SD företräder två varianter av välfärdssamhället, S står för det totalitära globala samhället utan nationsgränser, SD för det nationalistiska välfärdssamhälle vi hade under Erlander, en politisk utopi som nu kallas högerextrem!
  En nostalgisk dröm om ett nationalistiskt vänstersamhälle, inte undra på att S beskyller SD för nationalsocialism, en gammal Socialdemokratisk politik som S nu bytt mot en ny totalitär dröm, denna gång antinationalistisk, men lika totalitär och farlig för människors liv och frihet, troligen ännu farligare. Direkt samhällsförstörande.
  Både S och SD är i själ och hjärta vänsterrörelser, vad som skiljer är hur mycket socialism vi ska ha i Sverige och vem som skall få ta del av socialismens välsignelser.

  Gillad av 13 personer

 4. JL skriver:

  Sossarna – Världsmästare i folkförakt och SDs främsta valarbetare.

  Ca 20% av svenska befolkningen, och garanterat en ännu högre andel av de etniska svenskarna röstar på partiet.

  Går knappt att göra parodi på denna soppa längre. Vidriga maktfullkomliga politiker,

  Gillad av 11 personer

 5. Palle9 skriver:

  Bra rutet, Bitte! Det är inte så svårt att räkna ut varför SD till varje pris måste stigmatiseras av S: om SD tillåts bli behandlat som övriga riksdagspartier, då är chanserna för fortsatt S-maktinnehav mycket mindre. Samma parti, som upprepar mantrat om alla människors lika värde tvekar inte ett ögonblick att uppträda som mobbare mot riksdagens tredje största parti och dess väljare. Däremot räknar Löfven & Co utan att skämmas in Vänsterpartiet och Miljöpartiet bland de ”anständiga” partierna, och detta givetvis för att dessa partier direkt eller indirekt säkrar fortsatt S-maktposition.
  Den enda lilla ljusningen i bedrövelsen är att de forna Allianspartierna nu åtminstone inte aktivt medverkar i mobbingen, för en gångs skull.
  Nej, några besvärliga frågor får varken Löfven eller Damberg: någon oberoende journalistik värd namnet existerar inte i Gammelmedia i detta land.

  Gillad av 8 personer

 6. Gerhard Miksche skriver:

  ”För Socialdemokraterna är det SD och deras väljare som är de verkliga fienderna”.

  Alldeles för snävt sett. Inte enbart för socialdemokraterna utan för hela sjuklövern. Som fortfarande existerar i bemärkelsen att SD helst ska hållas utanför. Det är ingenting som hindrar Kristersson att kräva att samtliga riksdagspartier ska vara med för att samtalet ska komma till stånd.

  Gillad av 4 personer

 7. Tomas skriver:

  När man märker det tomma bakom ögonen på Damberg som beskäftigt och von oben talar om för sina uppdragsgivare dvs oss skattebetalare vad vi ska tycka förstår man att han utbildats väl i illusionskamrarna på Bommersvik. Den bortskämde och lågutbildade sossen, som fått sina privilegier enbart genom lojalt beteende inom nätverket ”Rörelsen”, kan inget och nöjer sig med att bara ha makt. Nu är det väl dags att M och KD tar dessa fjantar på allvar och ställer ultimatum istället för att vilja samtala? Börja med ett misstroende mot statsministern, den sämste genom tiderna.

  Gillad av 4 personer

 8. Göran Holmström skriver:

  Den största partyknarkaren i detta land, heter Stefan Löven hans drog är makt.
  Den är långt värre än heroin, en heroinist knarkar bort familj och vänner på rekordtid,
  Han kan vara stjäla sin morsas guld en gång.
  Eller sälja sin syrra en gång, till sina dealare,
  efter det är han ute i kylan.
  Men vår så kallade statsminister säljer både ut sitt land och folk 365 dagar per år,:
  Imamerna har hållhakar på honom, miljörörelsen med. Till det så vill han frottera sig med ”Eliten”, att dom flyger lolitaexpress det skiter Löven i!
  Faktum är att han bryr sig inte i 7000 våldtäkter eller 350 mord per år,
  Sprängningarna och allt våld samt utländska ligor, märks inte heller av i Sagerska palatset.
  Makt och pengar har totalt förvridit skallen
  på,”landsfadern”, alla fattigpensionärer, ska bara skylla sig själv, att en sosse inte långt från Löven stulit 200 miljoner.
  Bryr han sig inte heller i.
  Frågan är vad han bryr sig i?
  Varmkorv vet vi,krama kriminella unga pojkar med specialitet på sexualbrott har bevisats två gånger av media.
  Kanske är han innerst inne avis på nästa nivå av makten, dom riktigt stora som gör precis vad som vill, till och med förgriper sig på minderåriga.
  Nej sparka bort den maktgalna typen.

  Gillad av 14 personer

 9. Aurora skriver:

  Precis som förutsett; redan innan riksdagens öppnande är sandlådemobbingen igång igen. A Lindberg (Aftonbladet) anklagar Kristersson för politiskt spel. Men Dambergs politiska spel är väl ansvar enligt Lindberg. Men om nu Ktistersson och några till verkligen menar det det säger att SD borde få vara med; varför bojkottar de inte Dambergs ”samtal” då. Varför visar de inte vad de säger. Hyckleri. Vet inte vilka som är värst; hycklarna eller mobbarna. Patetiskt är ju att läsa ledarexpertrrna Lindberg och Cantwell. ”Något måste göras” menar Lindberg. Nobelpris för den insikten. Cantwell rapar om satsningar på förorten, skola, utbildning. Pengar har redan östs på dessa i 20 år; utan resultat. Det här är människor med samhällskulturellt arv från icke-fungerade länder där människor får klara sig själva och har därför liten förståelse för vårat strukturerade och lagstyrda samhälle. Inget kommer att kunna lösas så länge man vägrar att tala klarspråk. Det gör SD. Och just därför får de tydligen inte vara med. Jag kan bara dra slutsatsen att man vill inte lösa situationen.

  Gillad av 3 personer

 10. miketheviking skriver:

  Damberg säger ordagrant att ”vi socialdemokrater har en annan värdegrund”.
  Löfven utbrister något om partyknarkare och allas ansvar.
  Margareta insinuerar att den åldrande befolkningen utgör en belastning på statens finanser.

  Jo, tack, vi VET att ni sossar har en annan värdegrund.
  I grunden utgör vi endast röstboskap.
  Vi ska vara tacksamma för att socialdemokraterna alltid värnar om att behålla makten.
  Vi ska må dåligt för att vi gnäller på världens bästa skola, sjukvård och äldrevård.
  Vi ska inte ifrågasätta ”välfärden” som sossarnas maktinnehav gett oss.
  Vi ska inte ifrågasätta att 1 miljon asylanter och hela deras familjer ska försörjas med våra skattepengar.
  Vi ska skämmas över vår strukturella rasism och vår oförmåga att integrera 1 miljon asylanter i det svenska samhället.

  Jo, tack, Damberg.
  Jag vet så väl att du och dina likar har en annan värdegrund!

  Gillad av 7 personer

 11. Jonas Bohman skriver:

  Det finns ju en anledning till varför SD har vuxit fram, och fortsätter att växa. Kanske rannsaka sig själva lite, innan man gnäller…..

  Gilla

 12. Thomas Ek skriver:

  Vårt Public Service står i skuld
  Av vad jag förstår har vårt Public Service, under skydd av vår Granskningsnämnd, med förödande verkan tagit sig rätten att felaktigt måla ut Sverigedemokraterna som ett rasistiskt parti. Vårt Public Service står i sådant fall i en skuld av ohyggliga mått.

  Vårt Public Service välmenande avsikter till trots avslöjar, menar jag, en genomskinlig falskhet som leder till, är jag rädd, ökad rasism. Svensken blir till slut så trött och förbannad att den glider ifrån den binära idén – åsikten, att rasistiska tankar är av ondo till att bit för bit börja tycka illa om mörkhyade invandrare. Svensken är då på en farligt glidande skala, vilken vårt Public Service enfaldiga, polerade, politiskt styrda uppförande orsakat. Av det skälet menar jag, så göder vårt Public Service rasism.

  Vårt Public Service måste skrotas och ersättas med ett nytt som fungerar som det är tänkt. Vi kommer aldrig någonsin få någon rätsida på vårt samhälle annars.

  Gillad av 9 personer

  • Aha skriver:

   Jag håller med dig. Public service kan vara nyckeln till förändring. Skulle de börja fram samma tankegods som kommer fram inom Nya media skulle mycket förändras. Att de lever under skydd av Granskningsnämnden är mer än en fyndig formulering, den är sann. Ca 10% av anmälningarna tas upp. Man gör ingen egen granskning (i de 10% iga fallen) utan dömer utifrån parternas inlagor.

   Nya Media borde samla sig till ett rådslag och starta en samordnad kampanj mot public service, att få dem att också ta in tankegodset från Nya media och inte bara vänsterliberalt tankegods. I en månad borde de hålla på och bombardera public service med deras tillkortakommanden. I stort sett varenda program innehåller underlag för en krönika.

   Nya media måste ta sig en tankeställare kring samverkan. Det gnälls mycket, men det är lite praktisk action.

   Gillad av 5 personer

   • Mv skriver:

    Ja initiativ som lästips.se är bra men inte nog, allt måste samlas under en hatt, tv, intervjuer och poddar och skämtteckningar så att lata och ointresserade kan fås att läsa. Sport, mode och matlagning behövs förstås också! Ingen i alternativmedia har med sådant men gudarna skall veta att systemmedia vet hur man håller pöbeln underhållen.

    Gillad av 5 personer

   • cmmk10 skriver:

    Jag har tidigare försökt lyfta fram Fox News som en förebild, eller som någon att lära av. Häromdagen var det någon mediaexpert som fick frågan i P1 varför vi inte har någonting liknande och hans svar var, att den svenska annonsmarknaden skulle vara för liten.

    Kanske har han rätt? Osäker på hur Fox är finansierad, men med rätt innehåll skulle väl kvalitativa nyhetssändningar, samhällsbevakning etc. kunna skaka fram en viss betalningsvilja – särskilt om man kunde slippa den nyligen beslutade skattefinansieringen av (S)VT.

    Gilla

  • Elof H skriver:

   ”Vårt Public Service välmenande avsikter till trots ”

   Hur kan du ens komma på tanken att deras avsikter är välmenande? Precis samma fälla som de borgerliga partierna sitter i, att inte inse att public service är deras värsta ondsinta fiende.

   Gillad av 1 person

 13. Mitt vykort skriver:

  Spektrat är klart, på ena sidan IS mördare som är de högsta offer socialismen kunnat finna, de är som diamanter i en gruva i Kongo, eller kanske ensamkommande afghaner, diamanter för socialismen. I andra ändan så har vi partydrogande rikemansbarn i Danderyd som kommer att starta IT-bolag eller äga ett riskkapitalbolag.

  Bidrar man eller belastar man? Detta är inget nytt, som Östman skriver, offren är bara utbytta, därför är detta vurmande för SD kontraproduktivt, vad har de uppnått? Jag tror vi idag har FLER INVANDRARE pga SD. SD har agerat svamp men inte kommit nån vart. SD har sugit upp de missnöjda och skott sig på detta och uppnått vad? Inget, eller att det är än värre.

  Innan folk inser att det inte finns någon gammal hederlig socialdemokrati att gå tillbaka till, att det aldrig funnits en hederlig socialdemokrat, så kommer vi ingen vart. En rörelse som bygger på stöld, totalitarism och anti-kristna principer är dömd att hamna där vi är idag. SD har gjort samma tankefel och dess främsta företrädare uppvisar parasiternas alla rekvisit. De tror inte på något utom de egna lönekuverten och utesluter alla som hotar detta. Jag gissar att när SD släpps in i värmen så kommer de omärkligt att bli en del av etablissemanget, 8-partiet. Kanske det inte är så illa med en moské i varje by ändå?

  Gillad av 5 personer

 14. Svante Jonsson skriver:

  Det är lätt att förstora upp egenförvållade problem så att de blir så stora att andra än du själv också omfattas av problemen. Hela EU ska ta ansvar för sjuklöverns massinvandringspolitik. Nationen ska ta ansvar för narkotikakartellers krig i socialhjälpsberoende storstadsområden. Alla kommuner ska ta ansvar för rumänska tiggare. Ur denna medvetna strategi följer att du själv kan fortsätta att babbla, slippa tänka efter, göra något överhuvudtaget och framförallt delegera ut ansvaret och skulden för dina egenförvållade problem till andra. Massinvandringen, avrättningar och våldtäkter i parti och minut, de feminiserade kommunerna på gränsen till nervsammanbrott är egenförvållade problem som inte tas itu med därför att de, simsalabim, har blivit globala och ”komplexa” problem och allas ansvar. På rätt sida i historien igår, idag och i morgon för att de har valt att stå där och tänker stå kvar där! Att inte bli inbjudna till samtal med sjuklövern är ingen nackdel. Det är ett friskhetstecken.

  Gillad av 3 personer

 15. Elof H skriver:

  Man ska inte ta S retorik på speciellt mycket allvar. De har helt enkelt tagit fram denna strategi på partihögkvarteret för att maximera möjligheten till fortsatt maktinnehav. Med sina vänner i media och speciellt sina alldeles egna knähundar på public service så har de fått hjälp att trumma ut budskapet. De borgerliga partierna (M och KD) är så extremt naiva och godtrogna att de går på detta gång på gång. Säger public service något så är det så, borgerliga är extremt rädda för att stöta sig med public service. Skulle förutsättningarna ändras så har S Inga som helst problem med att utan tvekan ändra strategi och samarbeta med SD.

  Gillad av 1 person

 16. Sune Mangs skriver:

  När Socialdemokraterna överhuvudtaget inte vet hur de skal förhålla sig och är osäkra på sin egen politik, då gäller det att fördela ansvaret till alla och mana till föregiven nationell samling.

  När Löfvéns fullständigt orealistiska oreglerade invandring proklamerades på Medborgarplatsen, så sprang SAP, som formellt vill avskaffa monarkin, och gömde sig bland annat bakom kungen som förmåtts närvara vid den ”nationella samlingen”.
  När Socialdemokraterna tvingas vika sig för verkligheten, som har en benägenhet att tränga sig på, så heter det – ”Vi har varit naiva”. Hur förljuget och utomordentligt bekvämt är det inte för SAP att använda ett allomfattande pluralis när ansvaret senare skall fördelas för den programmatiska naiviteten. Har alla verkligen varit naiva? Vilka är egentligen vi, och hur kan det helt plötsligt vara legitimt att tala om en nation, ingår SD:s väljarkår i nationen, eller utgörs i själva verket den ”nationella samlingen” av endast de betrodda naivt värdegrundsmarinerade som på alla vis består partiet med att avleda traditionellt ansvarsutkrävande från de som verkligen varit naiva. Sällan har politiskt taktisk demagogi och instrumentell maktpolitik varit så uppenbart förljugen som den som den som SAP bedrivit sedan 2015.

  Gillad av 3 personer

   • Sune Mangs skriver:

    Patetiskt felfinneri.

    För den som är läskunnig så framgår det kontextuellt jag inte direkt åsyftade Löfvén, inte återgav en exakt ordalydelse och ej heller ett specifikt tal. Jag skrev i detta sammanhang om socialdemokraterna generellt och dess lednings missbruk av majestätiskt pluralis.

    Oaktat detta faktum, tänk vad stor den egentliga skillnaden i betydelse är om Vi, i betydelsen; vi alla i Sverige, omväxlande turneras med Sverige – underförstått; vi alla.

    Gillad av 1 person

 17. Rikard skriver:

  Hej.

  Skulle tro att det faktiskt är början på en hastigt planerad och koordinerad ansats vi ser. Inte mot brottslighet, utan för att lägga skulden på alla, solidariskt, så att det är ingens fel.

  Jag tror så för att Partiet brukat agera så historiskt, men också för att ansatsen kommer från fler än ett håll ungefär samtidigt. “Once is happenstance. Twice is coincidence. Three times is enemy action” Ian Fleming (för den som tror att han endast var författare kan jag berätta att han före det arbetade inom brittiska NID).

  Häromdagen var nämligen samma centerpartist (Johan Karlson) som då och då dykt upp här inne på bloggen Fristad och lade ut texten:

  ”Johan Karlson på 29 augusti, 2019 på 21:02
  Ingen kan säga annat än att vi har tappat greppet om gängkriminaliteten och dess skjutningar. Så är det. Och det kommer krävas stora insatser över lång tid att hantera. Här behöver alla partier hjälpa till. Kriminalpolitiken kommer sannolikt förändras en hel del.” (Från ‘Fristad’, inlägg ”Den tysta krisen”)

  Vi har också inkräktaren Ardalan Shekarabis uttalande efter att Uppdrag Granskning gjorde ett skönmålande och ändå avslöjande inslag om Filipstad: ”Sverige har inga problem som vi inte kan lösa om vi hjälps åt”.

  Det följer samma mönster som klimathysteri, den plundring som kallas beskattning och folkutbytespolitiken: ”Vi” är ”alla” medansvariga när det går som det måste, men när man i backspegeln berömmer sig för förbättringar (ont om dem numera men titta på politikerpartiets retorik om Sveriges utveckling från fattig avkrok till industrination) så beror det på Partiet.

  Är Sverigedemokraterna kloka kräver de, när de blir medbjudna ‘med armbågen’, öppna förhandlingar upplagda på nätet i direktsändning. Det är det enda sättet att vrida ärlighet ur en politiker, oavsett om det är en av Löfvens skötare, en Lööf-slickare, eller en av Quislingen och landsförrädaren Reinfeldts rasister.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 12 personer

  • Mv skriver:

   Ja, eller läs Educareems (Edu-Karim?) inlägg igår, kanske islam faktiskt är bättre än de pedofila amerikanerna? Alla kulturer har ju problem. Vem vet? Försåtlig relativism är de ondas redskap.

   Gillad av 1 person

   • educaremm skriver:

    Mobbaraktivisten nummer ett är åter i farten? Är det månne hans hobby, eller får han lön för mödan?

    Inbillningssjuk verkar ändå MV vara, utöver det vanliga.
    Hur kommer det sig?

    Må väl.

    Gilla

   • Tomas skriver:

    Vaba? Koranen har ju texter som visar att högste ledaren skulle dömts som pedofil idag (visserligen inte i Sverige, ”In Sweden we have a strange system”). Hur kan en religion som även nu har grova perverterade drag vara bättre än amerikanerna? Jämföra en religion med folk i en världsdel verkar även det besynnerligt.

    Gilla

   • educaremm skriver:

    Ordet – EDUCARE – , är latin.

    Det betyder ungefär: – Att utveckla inifrån – .

    Eller alternativt: – Att utvecklas inifrån – .

    Eller kanske även ungefär: – Att utveckla (det) som finns inom (människan) – .

    MM är helt riktigt Maria Montessori.

    Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Du har så rätt; SAP har ingen aning hur de skall kunna lösa alla 7klövens självskapade problem. Så för att ha en chans att kunna behålla makten är den enkla lösningen att göra konkurrenterna delaktiga i misslyckandet.

   Man skall inte underskatta SAP. Det är viktigt att komma ihåg att det är ett idéparti med två idéer: Att ta makten och behålla den! (Som redan Vilhelm Moberg insåg.)

   Gilla

 18. Jan Andersson skriver:

  Det kan vara intressant att följa alternativmedia i t. ex. Norge, som alltid håller en högre nivå än i Sverige. Men även där kallar man nu Stefan Löfven för ”clown” och ”walking dead”. Det är bara att hålla med.

  Gilla

 19. Nina Bida skriver:

  Bra skrivet, Bitte!
  Det liknar mina reflektioner till100%.
  Kan inte komma på varför det skall vara mitt ansvar, jag som inte ens klipper mig ”svart”!
  Om jag skall kunna ta ett ansvar måste jag ha möjligheter att påverka situationen.
  Det enda sättet för oss vanliga är att agera rätt vid valurnan!

  Gillad av 1 person

 20. Elisabeth G skriver:

  Helt rätt, Bitte! Löfven och hans anhang är oerhört skadliga för Sverige. De kan inte benämnas som annat än landsförrädare. Det handlar bara om deras egen makt.

  Att (låtsas) ta tag i de problem de själva bär ansvar för men likväl utestänga SD är en erbarmlig sandlådenivå. SD är det enda parti som har reagerat i tid och det enda parti som har realistiska förslag på hur problemen ska lösas. Löfven et cons värdegrund håller på att helt förstöra Sverige. En sådan värdegrund kan ingen frisk människa dela.

  Gillad av 2 personer

 21. Med ryggen mot solnedgången skriver:

  Berlinmuren är riven. Inga nya murar byggs – än en hög och bred mot SD:s föreslagna politik. Där upprätthålls ett vi-och-domtänkande, som är direkt moraliskt tvingande. Att det sedan kommer till ett pris är bara att acceptera för gemene man. Fler ensamkommande. Mycket åldersfusk. Utbrett tiggeri. Många bilbränder och granatattacker. Massor av bidragsfusk. Mängder av skolbränder. Ständiga blåljusattacker och mer av brutala våldtäkter.

  Politik är att vilja, sa någon klok person en gång. Därför kan man inte bjuda in SD när kriminaliteten skall dryftas. Det förstår väl var och en med huvudet på skaft. Och som inte tänker så grunt som SD gör. Klart som korvspad. Det gäller att stå käpprak fast i sin egen värdegrund. Även när allt går åt helvete.

  Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Antar att du syftar på Olof Palme, med ”politik är att vilja”?

   Vad han egentligen sade var följande:

   ”Politik – kamrater – det är att vilja något. Socialdemokratisk politik det är att vilja förändringen därför att förändringen ger löften om förbättring, näring åt fantasi och handlingskraft, stimulans å drömmar och visioner.
   Men naturligtvis måste viljan ha en inriktning och förändringen ett mål. Vi socialister är förmätna nog att vilja något därför att idén är viljans drivkraft och vi är djärva nog att önska förändringen därför att förändringen kan göra utopier till verklighet.”

   Talet fortsätter i samma stil. Det kan ju vara av intresse när dagens socialdemokrater påstår att Palme inte var socialist; enligt mannen själv var både han, partiet, LO, och SS Ungdom (vilka han höll talet för) det. De dåvarande kommunistiska diktaturerna får sig dock en släng av sleven de kallas rakt ut diktaturer, något som Löfven inte vågar kalla Saudi för.

   En sak får man ge Palme – tala kunde han. Det finns idag ingen i riksdag eller regering, eller politik alls, som når honom till anklarna. Det får man erkänna oavsett vad man anser om hans politiska gärning.

   Talet kan läsas i sin helhet här:

   [http://www.olofpalme.org/wp-content/dokument/640512a_politik_ar_att_vilja.pdf]

   Året var 1964.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 3 personer

   • Tomas skriver:

    Även Reinfeldt hyllas ju för några av sina tal inte minst av forna och nya politiska motståndare. Själv tycker jag de är ganska lika, pompösa narcissister som skadat landet.

    Gillad av 2 personer

 22. Aha skriver:

  Motivet till sossarnas fixering vid SD är tydlig; genom demoniseringen av SD hindrar de väljarflykt från de egna leden, det gäller att ”stigmatisera alla som kan tänkas ha sympatier för SD”. Jag är övertygad om att SD utan demoniseringen hade med tanke på de mycket allvarliga invandringsproblemen, varit särklassigt största partiet.
  Fixeringen vid SD som består av att snacka skit om SD är en uttalad partistrategi. Detta gäller inte bara för S även om de just nu är värst. Övriga partiet har varit lika goda kålsupare. För att kunna införa massinvandring och mångkultur med den volym som skett har man varit tvungen att demonisera motståndet. Man har haft mycket god hjälp av media, inte minst public service.
  Sossarnas och övriga partiers fixering vid SD är första rangens mobbning, totalt ovärdigt en demokrati, ett smutsverk.

  Man har slagit knut på sin främsta devis; allas lika värde gäller inte för SD-politiker och väljare.

  Gilla

 23. Jan Ivarson skriver:

  Klart att SD bör bjudas in till överläggningar.
  Å andra sidan är det inte mer än rätt att de partier som skapat problemen också får försöka rätta till dem.
  Jag skriver ”försöka” för jag tror inte de har förmåga att åstadkomma något rejält.
  Resultatet blir fortsatt invandring, fler problem och mer bidrag tills kassorna är tömda.

  Gilla

 24. Eskil skriver:

  Nu pratar vi om något annat. Sverige kan nu istället för att bli en humanitär stormakt satsa på att bli en klimatstormakt. Vi låter landet under MPs klimatledning med massiv uppbackning av massmedia och kultureliten gå före och visar hela världen hur man kan rädda jordens klimat. Det kommer garanterat också bli så jättelönsamt för landet.

  Gillad av 5 personer

 25. KENNETH skriver:

  Hur många värdegrunder finns det?

  Varför finns det olika politiska partier?
  Varför finns det olika nationer?
  Varför finns det olika religioner?
  Varför finns det olika skolor?
  Varför finns det olika sekter?
  Varför finns det olika åsikter?
  etc.

  Utanför Sverige och Norge finns inget som kallas värdegrund.

  Gillad av 2 personer

 26. Magnus Rosensparr skriver:

  ”… som Löfven nu vill göra ansvariga för den kriminalitet som han och hans regering inte kan hantera.”

  Ja, så är det utan tvekan, men inte nog med det. Det är inte bara så att han och hans regering inte kan hantera alla akuta problem, utan han och hans två regeringar har tillsammans med Miljöpartiet och de två Reinfeldtregeringarna lagt grunden till och skapat dagens enorma och akuta samhällsproblem.

  Gillad av 2 personer

 27. Grobian Guilanpour skriver:

  Sossarna är rökta och det vet dom. Deras väljarkår är en till största delen utdöende grupp. Deras siffror i opinionsmätningarna går stadigt nedåt. Den här mandatperioden blir troligen deras sista vid makten och de måste dessutom dela makten med f.d. ärkefiender. Deras förfall är deras eget fel för väljarna har märkt att dom svikit och ljugit i många år. Deras hat mot SD beror till stor del på att SD har ”snott” besvikna och svikna sossar. Det måste svida att förlora flera hundra tusen väljare till ett parti som sosseledningen ständigt utmålar som rasistiskt och högerextremistiskt. När ska dessa betonghjärnor fatta att vi överlöpare INTE tycker så? Deras vägran nu att inte bjuda in SD till ett samarbete mot kriminaliteten pga en annan värdegrund, är infantil och spär bara på sossarnas eget dödgrävande. Heja, heja

  Gillad av 6 personer

 28. Kasper K skriver:

  S kämpar alltmer desperat för sin överlevnad. De vet att den dagen deras fultaktik rämnar och sd med självklar rätt blir ett ”rumsrent” alternativ är sötebrödsdagarna över för detta f d folkrörelseparti. Det kan inget fjäskande i världen för den nya och tillfälliga (första renodlade muslimparti redan verklighet) valboskapen ändra på.
  Därför denna ömkliga kamp som inte har något med svenskarnas väl och ve att göra utan enbart skär egoism och maktfullkomlighet. Och om det är någons s k värdegrund som borde synas i sömmarnas så är det socialdemokraternas – såväl historiskt som nutid.
  Att de borgerliga partierna hittills köpt detta apspel rakt av är totalt ovärdigt det som i varje fall officiellt ska föreställa en demokrati.
  Dock! Är den för en gång skull samlade borgerlighetens protester mot Dambergs fortsatta svinaktigheter nu ett tecken på paradigmskifte? Jag bara måste tro på det trots decennier av ständiga ”ett steg fram och två steg bakåt” i demokraturen.

  Gilla

 29. Den ende och enastående Fredrik Östman skriver:

  Jag skriver samma kommentar här som på fristad.eu:
  Detta är riktigt på det uppenbara, medvetna planet. Detta är vad de tror att de gör, eller låtsas att de gör. I själva verket tror jag att de drivkrafter de tillfredställer med detta handlingssätt ligger mer i riktning att avsikten med dessa samtal inte är den påstådda, utan tvärtom, som vanligt. De vill träffas för att enas om nästa steg i den stora rationaliseringen, det H*tl*r kallade Den Stora Lögnen.

  De vill finna gemensamma rationaliseringar och fungerande retorik för att även i ljuset av de senaste störande händelserna, som hotar livslögnens stabilitet genom att belysa felaktigheten i en del av de rationaliserinar som hittills har använts, kunna fortsätta på den sedan länge inslagna vägen.

  De söker lösningar på ett problem, men problemet de söker lösningar på är inte problemet att folk blir våldtagna, mördade och misshandlade härs och tvärs, utan problemet att de står handfallna och utan förberedda rationaliseringar och sound bites och därför har råkat säga mer spontana saker med utgångspunkt i sunt förnuft. Det går inte! Alltså måste nya rationaliseringar fram, ny retorik, nya memes, nya standardformuleringar som pressen kan återupprepa för att sin tur stilla sin ångest, och sedan de naiva läsarna i sin tur. Detta är problemet de vill behandla.

  Och då är förstås Sverigedemokraterna inte en rimlig samtalspartner.

  Gillad av 3 personer

 30. Niklas R skriver:

  Tänkte först skriva ett längre inlägg om hur socialismen tänker och resonerar. Men kom fram till att jag håller mig till den korta versionen istället.

  Socialister är, per definition, idioter.

  Gillad av 3 personer

 31. Yngve skriver:

  Vad händer med ett parti – när man så länge som Socialdemokraterna faktiskt gjort – stått ut med en verklighetsbeskrivning som liknar den vi ser i en sämre B-film? Vilka människor stannar kvar och vill göra politisk karriär i den typen av parti? Vad sker med människors förnuft? Finns det kvar? Hur långt ifrån en sann verklighetsbild är man beredda att gå – utan att bli högröd i ansiktet? För det jag ser och hör kan inte betecknas som naturligt och ärligt menat. Återstår taktik och strategier. Och spelet om makten. Vilken typ av värdegrund blir då över? Frågorna är många men svaren uteblir. Det jag hittills sett av Åkesson präglas i mycket hög grad av ärlighet. Är det den som skrämmer nutidens Socialdemokratiska ledning? Att sanningen till varje pris måste undvikas. Och att det är just därför SD måste utestängas?

  Gilla

 32. educaremm skriver:

  Att man verkar tro på att det verkligen går att förändra något idag, är mycket märkligt.

  Det skulle kunna kallas för svensk idioti, eller svensk hybris i vanlig ordning, som framskymtar både här och där från en del kommentatorer med alltför livlig fantasi?

  De kan inte förstå hur litet Sverige är, (när de ser sig själva som så storartade och duktiga?), samt hur underställt Sverige redan är, hur amerikaniserat, inklusive dess politiker, till en globaliserad politisk inriktning, som alls inte önskar sig några självständiga och gränssättande enhetliga nationalstater i EU?

  Men denna verklighet verkar inte några av de inbillningssjuka kommentatorerna på DGS kunna förstå?

  De lever förmodligen då, många av dem, i en orealistisk drömvärld, nostalgiska, trötta, ledsna, förtörnade, ilskna och misstänksamma, samt misstroende var och varannan människa?

  Många verkar helt enkelt ha tappat fattningen och går över styr i sina anklagelser mot någon som uttrycker någon lite avvikande mening? Oj, här är en som förmodligen tillhör IS, eller muslimska brödraskapet! Skrämmande! Farligt!

  Dråpligt, och till vissa delar lite roligt därför, men samtidigt tråkig verklighet.

  Svenskar är dumma i huvudet? Samtidigt som de tror sig själva om att vara kloka?

  Sorgligt.

  Gilla

 33. Den äkta Fredrik Östman skriver:

  ”socialdemokratisk politik inte handlar om att verka för det allmännas bästa utan om att vidmakthålla en maktposition till varje pris.” — Detta är sant på det närsynta avståndet, ur myrans perspektiv. Men om man lyfter blicken och betraktar saken strategiskt, så att man kan göra något åt det, blir bilden en annan. I själva verket tror jag att de drivkrafter de tillfredställer med detta handlingssätt ligger mer i riktning att avsikten med dessa samtal inte är den påstådda, utan tvärtom, som vanligt. De vill träffas för att enas om nästa steg i den stora rationaliseringen, det H*tl*r kallade Den Stora Lögnen.

  De vill finna gemensamma rationaliseringar och fungerande retorik för att även i ljuset av de senaste störande händelserna, som hotar livslögnens stabilitet genom att belysa felaktigheten i en del av de rationaliserinar som hittills har använts, kunna fortsätta på den sedan länge inslagna vägen.

  De söker lösningar på ett problem, men problemet de söker lösningar på är inte problemet att folk blir våldtagna, mördade och misshandlade härs och tvärs, utan problemet att de står handfallna och utan förberedda rationaliseringar och sound bites och därför har råkat säga mer spontana saker med utgångspunkt i sunt förnuft. Det går inte! Alltså måste nya rationaliseringar fram, ny retorik, nya memes, nya standardformuleringar som pressen kan återupprepa för att sin tur stilla sin ångest, och sedan de naiva läsarna i sin tur. Detta är problemet de vill behandla.

  Och då är förstås Sverigedemokraterna inte en rimlig samtalspartner.

  Gilla

  • A skriver:

   Bra Fredrik, det är på det här viset man kan se den undflyende karaktären hela tiden upprepa sig. Många beskrivningar/påståenden är egentligen sanna om man bara byter ut vissa komponenter, vilket har sin motsvarighet i de verkliga incitamenten. När man insett dessa saker kan man läsa i klartext vad de sysslar med. Det som låter självklart och bra blir istället katastrof för den hederlige medborgaren på sikt.

   Mvh A

   Gilla

 34. Stig Palm skriver:

  Problemet för Sosseledningen är att SD fungerar som en spegel för deras egen politik under 1930-40 talen. Rasbiologiska Institutet som en slående exempel. Deras hållning till Judefrågan.
  Deras också där uppfinningsförmåga att t ex stämpla ett stor J i alla Judiska personers pass.
  Allt gynnade det Nationalsocialistiska Tyskland vilka tog lärdom och genomförde sitt ‘program’.

  Gilla

 35. Gilbert Andersson skriver:

  Så blir det med broilerpolitiker. De är beredda att offra befolkningen för att kunna sitta kvar.
  Eftersom Damberg aldrig har haft ett vanligt arbete och Ygeman endast har haft ett enda sommarjobb så vet de att de inte är eftertraktade!

  Gillad av 2 personer

 36. Margareta Fogelberg skriver:

  Det är smärtsamt att på gamla da´r behöva uppleva vilken obildad, okunnig och handlingsförlamad maktelit vårt land lever med. På 1950-talet hade jag en arbetsgivare som inte var överdrivet förtjust i Tage Erlander men, sa´han, det är i alla fall en bildad person. Hade det velat sig illa kunde vi fått nå´n som tagit sig fram genom att ha agiterat från en låda på SKF. Nu har vi det. .

  Gillad av 2 personer

 37. Leif Stålhammer skriver:

  Regeringen i EU-regionen Lövenien står nu efter den senast grundstötningen på s.k. värdegrund och är oförmögen att ta sig loss. Om den mot förmodan skulle ta sig loss riskerar den att sjunka på grund av stora skador i bärande delar. Skutan har dessutom en till stora delar inkompetent besättning av multikultityp med avsevärda interna kommunikationsproblem. F.d. statsminister Ingvar Carlsson har dock lovat att bärga hela middevitten efter att skutan gått till botten. Kapten Löven lovar ta krafttag så snart han får fast mark under fötterna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.