Anders Leion: Tonåringarna bestämmer

Anders Leion

Tonåringen kännetecknas av ett oändligt självförtroende, utgår från att han är odödlig, tror sig veta allt eftersom han är för okunnig att inse sina brister och begränsningar.

Han styr svensk politik. Oftast är han miljöpartist. Också partimedlemmar som enligt kyrkboken påstås vara medelålders uppträder som den typiska tonåringen.

Miljöpartisten erkänner inget misstag. Det finns inte i hennes föreställningsvärld. Därför satsar man så mycket på sol och vind att alltmer fossila bränslen kommer att användas: När andelen från sol och vind blir alltmer betydande kommer bristen under vindstilla dagar på vintern bli så stor, att alltmer olja eller gas kommer att brännas. Det går inte att hålla kärnkraftverken igång enbart för dessa perioder.

Svensken skall känna flygskam (och många är så dumma att de också gör det) och med drivmedelsskatter tvingas bort från glesbygden därför att livet där ofta förutsätter långt bilpendlande till jobbet och andra angelägenheter.

Samtidigt kommer koldioxidutsläppen, som ju påstås vara källan till den fruktade temperaturhöjningen på jorden, endast att minska med en procent om alla krav i Parisöverenskommelsen uppfylls. (Uppgifterna hämtade från Elsa Widdings Klimatkarusellen).

Tonåringen bestämmer svensk politik, och har gjort det nu många år. Det beror på att de andra partierna styrs av män och kvinnor som är tonåringens motsats: De har bristande självförtroende, inga bestämda åsikter och låter gärna tonåringarna härja fritt – så länge de därigenom kan behålla makten.

Hur skall detta dödläge kunna brytas? Genom att miljöpartisterna avslöjas som de pajasar de är och de andra partierna som de samvetslösa bedragare de är. Hur skall detta kunna ske? Mer kunskap måste spridas i den allmänna debatten och därigenom hindra partiföreträdarna att leva gott på förenklingar och rena lögner.

Vem skall göra det? Statstelevisionen och massmedia förstås. Tyvärr vägrar de.
Kvar blir bara alternativmedia som DGS. Det är en gigantisk uppgift, men inte omöjlig. Den tidigare trosföreställningen om den välsignade invandringen har ju faktisk brutits, trots statstelevisionens och etablerade medias motstånd.

Det förutsätter dock att de som väljer att yttra sig, till exempel på DGS, tillåter sig så pass mycket obundenhet att också ovana tankar får en chans. Också här kan ren okunskap – om länder och okända politiska kulturer – göra det möjligt att fortsätta med tonåringens förstelnade tänkande. Det betyder ju inte att man skall hålla med – bara att sakliga invändningar får ersätta snabba och ogrundade avfärdanden.

25 reaktioner på ”Anders Leion: Tonåringarna bestämmer

 1. miketheviking skriver:

  Tangerar Patriks artikel ovan om att allt färre känner ett ansvar för sitt land och sina medmänniskor. Aldrig har så många frågat vad landet kan göra för dem istället för vad de själva kan bidra med för landet (för att travestera Kennedy för snart 60 år sedan).

  Vi har också att göra med allt fler självrättfärdigande människor utan någon som helst ödmjukhet inför historien, inför äldre och inför reell kunskap.
  Bred käft, ful argumentering, armbågar och att ta för sig är de nya framgångskoncepten.
  Det är ju inte för inte som vi sett alla dessa bebisar ta sig in i maktposition (ivrigt påhejade av den marxistiskt skolade journalistkåren).

  Behövde Sverige Åsa Romson, Gustav Fridolin, Rastaflätan Lind, Annie Lööf, Ebba Busch i ledande ställning. En av dom var vice statsminister !?.
  Låt vara att de är en del av sina partier och en del av opinionen i samhället. Men media lyfter fram dem som något fräscht, klokt och gurus om framtiden. Så fort någon vräker ur sig något klatschigt eller verkar nydande vill media upphöja den personen till statsminister.
  Oavsett om personen är myndig eller inte.

  Hur många äldre har inte skrattat igenkännande åt Oscar Wildes,
  ”Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting.”

  Gillad av 10 personer

  • Axel skriver:

   Löfvens senaste propagandafilm. Man kan få uppfattningen att kosulterna bakom storyn är hämtade från AFS. Mer vit exponering kan man knappast finna. Har sossarna börjat inse att deras mångkultur inte fungerar, nu vill man ha stöd av gammelsvenskar som minns bättre tider förr.
   Fint, nyttja AFS så mycket ni kan gråsossar och ni går en bättr framtid till mötes

   Gilla

 2. Lars Strömberg skriver:

  Emellanåt sker ju utvecklingen genom evolution. Jag vill beskriva evolution som en förändring som ingen varit inne och petar i. Ingen har bestämt något, tyckt något eller gjort något. Och därmed absolut inte baserat på någon agenda. Förändringen sker ändå. Oftast till det bättre, alltid som en anpassning till omgivningen.
  Viss evolution tar jättelång tid, såsom utvecklingen av nya arter. Annan evolution går lite fortare, som exempelvis uppkomsten av Älvdalsmålet eller underarmar med motiv. Som sagt, evolutionen är OFTAST till det bättre men alltid en anpassning till omgivningen…
  Vad jag vill komma till är att förändringar som skall fungera måste fungera i sin helhet. Det brukar inte bli så bra när en stor förändring sker snabbt, och utan att allting runtomkring förändringen hinner med i svängarna.
  Ryska och Kubanska revolutioner
  Etanolbilar…
  Nej! Diesel såklart!
  Eller, ÄH! El givetvis!..
  …och sladdförsedda bakelittelefoner i något av hemmets hörn, som ganska plötsligt blev till en liten portabel glasplatta, vilken kom att bli ett ständigt närvarande mentalt slukhål i var mans handflata.
  Förmodligen är det samma sak med politik. Och med politiker. Och människor i allmänhet.
  Vi kan TYCKA att en snabb och stor förändring måste ske NU! Människor måste ändra sig NU! Det nya partiet behövs NU! Och det går nog att skynda på både det ena och det andra – även de riktigt stora och komplexa sakerna. Men risken är då också väldigt stor att allt inte hinner med i svängarna.

  Gillad av 3 personer

 3. Lars skriver:

  Jag är rätt säker på att i en demagogisk och okunnig mediavärld där klatschiga slagrop härskar som anti SD retorik eller DNs olika, ofta återkommande vinklingar och förtigande av viktiga fakta eller Rheinfeldt och Kristerssons tro och stöd i DN att individuella ekonomiska incitament skulle göra sjuka friska, eller större frågor som privatisering av järnvägarna, som vanligen betraktas som ett naturligt monopol eller att privatisering av sjukförsäkringen skulle lösa alla problem så vinner man inte, man kommer inte fram utan att lugnt och städat och seriöst diskutera och behandla de viktiga frågorna och slå hål den argumentation som förs fram.

  Å ena sidan är alternativmedia begränsade resursmässigt och å andra sidan är det oftast yrkesverksamma inom relevanta områden eller forskare som besitter relevant kunskap för att kunna gå i svaromål Dessa kommer inte att ställa upp och skriva om inte forumet är seriöst. Vanliga läsare å andra sidan vill ha tillförlitlig text, klargörande resonemang dvs precis vad de vill ha av main stream media. De som skiter i det hela och inte bryr sig om att förstå världen
  läser ju ändå inte.

  Men det är inte lätt att nagla fast hur verkligheten ser ut, inte lätt att skapa hypoteser för hur det förhåller sig, men utan resonemang blir det åsikter som svävar fritt i luften, känslospel, gruppdynamik, en liten bubbla bland alla de stora bubblorna i samhället.

  Gillad av 1 person

 4. Arne Groningsson skriver:

  Bra!
  Äntligen en blogg om vad vi ”Ska göra”.

  Är så trott på alla dessa bloggar som hela tiden berättar om vad som skett och sker.
  Stå och hoppa på samma plätt ger inga förändringar eller framsteg.

  Hoppas fler tar efter med realistiska synpunkter på vad som bör göras, för att få ordning på torpet igen.
  Mina Egna, är inte realistiska, tyvärr…

  Gillad av 1 person

  • Richard skriver:

   Här är vad som ska göras. Rösta på AfS eller åtminstone Sd. Väck så många som möjligt. Stäng gränsen. Stärk rättsväsen och militär. Dra in bidragen. Dra sen in tut, put och medborgarskap. Släng sen ut de som ändå är kvar.

   Sen kan vi börja bygga ett samhälle utan socialism med liten stat och reell maktdelning och balans.

   Gillad av 5 personer

   • Wille Börlin skriver:

    Ja hur var det med den eviga tonåringen…………?
    Besserwissern som vet allt.
    Polen o Ungern är väl Dina förebilder antar jag ?
    I Polen försöker man nu behålla de unga intelligenta med skattebefrielse.
    Små bruna o röda stater har en tendens att kväva all fantasi och spontanitet, de som blir kvar är ju inte de skarpaste knivarna i lådan…………….

    Gilla

 5. Aurora skriver:

  De som ska förändra vägrar att göra det. Sant. Alternativmedia och DGS tar uppdraget. Varför ska annat än (förstår jag) konstruktiva inlägg (såsom enbart medhåll) censureras? F.ö ser jag inte alternativmedia eller DGS som lösningen emedan dessa i snabb takt stängs ner eller görs brottsliga. Enbart ett folkligt uppror mot makten kan förändra. Ser dock idag inga tecken på sådant. När våra politiker vilar ut efter lyxig ledighet hela sommaren och ska samlas för riksdagens öppnande kommer vi att få se samma hycklande litanior av noll och intet värde annat än munnars vädersläpp medan landet förfaller i allt snabbare takt.

  Gillad av 3 personer

 6. Ulf skriver:

  Jag tycker i sammanhanget att ett blogginlägg om ekofascismen borde vara på sin plats. Vi har nu haft två sådana dåd dels christchurch och dels el paso. Media har förtvivlat försökt dölja den mycket tydliga kopplingen till klimathysterin och klimathysterikerna. Allt som skrivits om det är en ledare i expressen och en i Svd. Tidigare har även Lars Berge i svd skrivit om detta och dragit paralleller till nationalsocialismen. Det vore också intressant att koppla det till Chalmers och Hultmans ”forskarprojekt” och vedervärdiga kartläggning av s k klimatförnekare.

  Gillad av 2 personer

 7. Delphi Oracle skriver:

  Anders,

  Thank you very much for these revealing observations of the political malaise in today’s Sweden. However, I don’t share your optimism that things can be changed. By 2050, Putin’s successor has taken Gotland, and Syrian/Iraqi descendants taken over the rest of Sweden.

  And the children’s of today’s political/media nomenklatura will be enjoying a good life in sunny California, living on money their parents brought with them when the collapse became evident.

  Dehlphi Oracle

  Gillad av 2 personer

 8. Bo Adolfsson skriver:

  Till redaktionen!
  Har DGS skrivit om att SwebbTV har stängts av på youtube?
  De alternativa medierna borde samarbeta i st f att vara konkurrenter!
  OT Varför har inte sverigedemokraterna uttalat sig om SwebbTV: s avstängning?
  Varför stödjer inte sd alternativa medier?
  Varför är inte sd kritiska mot klimathysterin?

  Gillad av 7 personer

 9. Mitt vykort skriver:

  Värre än tonåringar är de som uppfostrat dem, gubbar och tanter som växt upp och internaliserat och gjort Gud av vänsterprinciper. Gubbar som är vänster är värre än tonåringar som aldrig upplevt annat än vänsterns indoktrinering. Tonåringarna är sjuka men hur skulle de någonsin kunna bli friska? Att växa upp i Sverige garanterar att man skapar sin världsbild genom vanföreställningar.

  Jag vill att mina barn skall se verkligheten, så jag tvekar inte att kalla vissa slödder, att säga att politiker är ljugande tjuvar. Jag har lyckats tror jag, så min son blockerar inte verkligheten utan såg kniven i förrgår som en i ett gäng från kultur X hade i bilen på parkeringsplatsen vid sommarlandet.

  Gillad av 7 personer

 10. Lars Bernhoff skriver:

  Missuppfattningarna om klimatutvecklingen beror på politikerinblandning i vetenskapen. Alla skräckscenariot är skapade på politisk uppmuntran som framgått av de reportage som finns från hur slutrapporten sammanställs till politikerna. Sedan blir MPs ledare överstepräster och Greta T bästa lärjunge.
  En okunnig tonåring är besvärlig när starka känslor är framlockade. Den svagaste motkraften är okunniga vuxna. Där är vi nu. Elsa Widding är ett välkommet tillskott i den svenska debatten. Problemet är hur vi ska få politiker att våga ifrågasätta MP och Greta. Sverige är den största förloraren på alla nya klimatanpassningar som tvingas på företag och infrastruktur.. För mest pengar får vi minst förbättringar på marginalen jämfört med nästan alla länder.
  .
  Politikerna måste lämna sina PK ståndpunkter. Stefan Löfven måste sluta åberopa Greta T som Sveriges bidrag till en ny och bättre värld. Först när de ledande får mer kunskap om klimatet och fler svenskar börjar begripa själv via egen kunskap kommer den av Leion efterlysta svängningen till det bättre. Tyvärr är vi inte där ännu. Tonåringarnas bakåtsträvande agenda är resultatet av politikernas manipulationer. Inget lätt orsakssamband att bryta upp. De kunniga och vuxna måste bli fler för att ändra politiken. DGS har redan stöd av Lennart Bengtsson och nu även Elsa Widding. MSM och Public Service släpar efter trots deras högtravande målsättningar om att skildra sanningen.

  Gillad av 3 personer

 11. ERROL skriver:

  Skolskjutningen i Jokela, Finland 2007, då 9 personer mördades, utfördes av en miljöengagerad yngling med miljöpolitiskt organiserad moder. Inspirationskällan till vansinnesdådet var den finske miljöprofeten och ekofascisten Pentti Linkola.

  Journalisten Johanna Frändén har som bekant uttalat att hon inte haft någonting emot en mer radikal antiparlamentarisk miljöaktivism. Frändén ironiserade monumentalt smaklöst om den våldsromantik hon hyste för miljöns fromma. Uppenbarligen så är Frändén fullständigt okunnig om de synnerligen mörka ekofascistiska strömningar som präglar en inte obetydlig del av miljörörelsen och som riskerar att förstärkas av naiva opportunister som Frändén och den allmänna hysteriska klimatalarmismen i Sverige. I Sverige så har Miljöpartiet och miljörörelsen i stort förutsägbart nog dessutom granskats som om de vore en inkarnation av en alltigenom god skogsmulle.

  I Sverige så är rationell konsekvensetisk miljöpolitik baserad på vetenskap och konkreta kostadseffektivt utvärderade åtgärder anatema till förmån för moralistisk och hysterisk symbolpolitik som inte sällan är direkt kontraproduktiv.

  Det är svårt att förstå hur miljörörelsen, om de nu verkligen är så oroade för klimatet, kan bedriva en så totalt känslomässigt betingad, irrationell politik om man inte inser den allmänna civilisationskritiska och vetenskapsfientliga tanketradition som präglar stora delar av miljörörelsen. Inom miljörörelsen så frodas helt naturligt allsköns konspirationsteorier om hur storkapitalet och supermakten USA (CIA) genom till exempel chemtrails manipulerar vädret för sina egna syften. Denna absurda teori har i Sverige framförts av flera miljöpartister på olika nivåer; den misstro mot rationellt tänkande och vetenskap/ ekonomi som frodas i miljörörelsen utgör en central komponent för den som överhuvudtaget försöker förstå sig på Miljöpartiets allt annat än moraliskt rationella politik.

  Gillad av 2 personer

 12. Lars Strömberg skriver:

  Har ni tänkt på hur ofta samhällsengagemanget i bloggar, tidningar och uttalanden bygger på rubriker och formuleringar av typen:
  ”Vi måste ändra på…” ”Det måste bli ett slut på…” ”Vi kan inte längre stillatigande…”
  Enkelt sammanfattat: NÅGON MÅSTE GÖRA NÅGOT!
  Underförstått: Nu har JAG gjort något väldigt viktigt, genom att berätta om problemet och säga att något (riktigt vad vet jag tyvärr inte) måste ske.
  Nu får någon annan ta vid och verkställa.

  Gillad av 3 personer

 13. Vax skriver:

  http://word.harrietsblogg.se/
  ”Det kan aldrig vara en nations uppgift att släppa in andra nationers invånare så att den egna befolkningens säkerhet, ekonomi och kultur riskeras eller ödeläggs. Men det är exakt det som sker i Sverige, och svenskarna låter det ske.

  Sveriges invandring i procent är större än USA´s under den stora invandringen i slutet av 1800-talet. Men det får svenska folket inte veta.”

  Men vi betalar för det med smyghöjjda punktskatter och höjd pensionsålder. De medelålders som vill se om sitt hus planerar för att pensionen dröjer och blir knapp.
  Vilka har beslutat om det och på vems mandat

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.