Anders Leion: Jesus, Trump och Hitler

Anders Leion

Ett problem vid mätningar av vissa tillstånd och föremål är att själva mätandet påverkar det som skall mätas. Detta fenomen dyker upp också utanför naturvetenskapen.

När djävulen förde upp Jesus på berget ville han fresta honom med åsynen av världens alla härligheter. Det var hans avsikt. Vilken var Jesu avsikt? Varför följde han med upp på berget? Jag tror att han ville undvika just denna mäteffekt.

Man talar om och beskriver ett allt mer polariserat samhälle och en allt mer oförsonlig samhällsdebatt. I huvudsak tror jag detta är en riktig beskrivning inte bara av vårt utan av de flesta västerländska samhällens tillstånd.

Men ju hätskare debatten blir, ju tätare slagväxlingen – desto större blir mätfelen: Det blir viktigare att vinna slagväxlingen än att rätt beskriva verkligheten, det vill säga det man faktiskt bekymrar sig om. Det uppstår en effekt liknande den som kan ske vid naturvetenskapliga experiment och mätningar.

Jesus behövde komma upp på berget för att förstå sin plats och sitt uppdrag.

Där fick han distans till det dagliga bullret och kunde meditera över sitt uppdrag. Det viktiga för honom var inte att slänga käft med fariséerna, att anpassa sig till den romerska övermakten eller något annat jordiskt och tillfälligt, utan att förstå sitt uppdrag, det som han uppfattat sig ha fått av sin himmelske uppdragsgivare.

Det går att medvetet använda sig av denna mät- eller störningseffekt för att gynna egna syften. När Trump ger sig på fyra kvinnor blir själva slagsmålet med dem huvudsaken och hans anhängare jublar, samtidigt som demokraterna känner sig tvingade att stödja kvinnorna – oavsett vad dessa står för. Någon sakfråga behandlas inte. Kanske kommer denna Trumps taktik att ge honom segern i nästa presidentval. Vad han i övrigt vill får väl världen veta på Twitter allteftersom en fråga blir aktuell.

Det finns tidigare exempel från historien. Hitler var kanske besatt av ”judefrågan”, men den var framförallt ett utmärkt medel för honom att polarisera den politiska miljön och därmed förstöra möjligheterna till en mer sansad politisk utveckling. I stället för att diskutera Tysklands ekonomiska och politiska kris, kom energin att inrikta sig på något för denna sak helt irrelevant.
Se där! Just historien är ett sätt att komma upp på berget, få överblick, kunna sansa sig och se verkligheten bakom alla glåpord och pågående politiska slagsmål. Den kortsiktighet, de irrvägar som en allt för upphettad politisk debatt inbjuder till kan man distansera sig ifrån, för att istället lugnare, mer kallblodigt överlägga om sakfrågan – den som man sett illustreras vid tidigare tillfällen i historien. Man minskar mätfelet.

Verkligheten finns alltid tillgänglig. Det kostar inget att använda sig av den.

58 reaktioner på ”Anders Leion: Jesus, Trump och Hitler

 1. Bo Svensson skriver:

  Sett från stor höjd, kan buggen i finanssystemet ses som problemets kärna. – Så länge det finns ett samförstånd globalt i bankväsendet, kan den oseriösa kreditgivningen fortsätta och oförtjänta kan fortsätta att ta hand om räntan på allt som går att belåna.

  Problemets lösning är att spararna tar makten över kreditgivningen och aktiesparandet kan fungera som mönster: Vi måste ta eget ansvar för vad vi investerar i.

  Definitiv ordning på bank och finans: https://www.alternativ.nu/index.php?topic=161643.0

  Gilla

  • ERROL skriver:

   Utan besvärande sakkunskap framstår alla system, även från stor höjd, som kabaler och sammansvärjningar. Kampen och hatet mot det s.k. ”ränteslaveriet” är ett historiskt uttjänt kapitel, synnerligen belastat av den mest vidriga vulgärretorik från kommunister och nationalsocialister som tänkas kan. I modern tid i Sverige så har föga överraskande naiva oövertänkta och populistiska miljöpartister vandrat samma väg.

   Dina osammanhängande tankar är så fullständigt världsfrånvända att du inte förtjänar bättre än att spara i madrassen.

   Gillad av 1 person

   • Bo Svensson skriver:

    Här var ett exempel på med vilken rabiat frenesi man kommer att bemöta försök att få ording på sektorn. – Eftersom det menas vara en allmänt omfattad tro, att det är judar som styr banksektorn, använder man antisemit-trumfkortet för att blockera alla försök att ens börja diskutera en förändring.

    Det är samma när man vill ha fungerande konkurrens i massmedia.

    Gilla

   • Erik2 skriver:

    Fast jag läser kommentaren från BO som en kommentar gällande hur pengar idag skapas. De kan skapas av banker, helt privatiserat, t ex vid nytecknande av lån. Utan koppling till guld i fysisk form, eller liknande. Hela upplägget är för mig otroligt märkligt och vi har spännande tider framför oss när bostadsbyggandet går ner eftersom nästan alla dessa nya pengar kommit ut i ekonomin via bostadsbyggandet. Det är ju ekonomins funktionssätt sedan cirka 20 år. All tillväxt vi haft under den tiden har ju drivits av denna ökning av penningmängden. Som balanseras av skuldväxlar som läggs på framtidens hög. Pyramidspel är ett ord som dyker upp. Jag tycker det finns all anledning att fundera över det. Det är inte ett stabilt tillstånd.

    Gillad av 2 personer

   • ERROL skriver:

    Att omedelbart påstå sig vara föremål för antisemitism-kritik är minst sagt bedrövligt patetiskt. Att angripa det förmenta ”ränteslaveriet” är ett urpopulistiskt grundtema sedan länge. Det är alltså flera politiska rörelser och enskilda personer utifrån olika politiska hemvister som propagerat härför.

    Bo Svensson skriver om de ”oförtjänta” kapitalisterna som lever på ränta och påstår att det råder en ”samsyn” globalt inom banksektorn, samsyn med avseende på vad?

    Att det skulle finnas en ”bugg” i systemet som bara om Bo Svensson fick råda enkelt skulle fixas till och detta efter att inte mer en skissat en osammanhängande och vulgärförenklande servettskiss över hur det finansiella systemet och banksektorn fungerar
    är bara allt för inbilskt beskäftigt för att överhuvudtaget tas på allvar.

    Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Ni som har era tillgångar i aktier, vet ni om att ni, om banken hamnar i svårigheter, kan få nöja er med runt en kvarts miljon i kompensation, – av skattemedel, – om aktierna ”råkat” vara felregistrerade. – Och logiskt sett har de så klart det om banken därmed blivit mera kreditvärdig eftersom era aktier då också räknats som bankens.

   Gilla

 2. Fredrik Östman skriver:

  Ja, Anders, vänstern och därmed du ser politiken som en maktkamp med olika lag (”inressen”) som man skall ”heja på”, att det finns en uppsjö av ståndpunkter som man fritt kan välja emellan och att det bara handlar om att komma överens och inte om precis vilken ståndpunkt som ”vinner” (så länge det är er). Men vi till höger är verklighetens folk. Vi lever i sinnevärlden. Vi vet att verkligheten alltid vinner. Vi står för:

  Sanning, Rätt, Liv!

  Gillad av 7 personer

   • Elisabeth skriver:

    Ja Fredrik, Trump är populärare än någonsin p g a bråket med de fyra aktivisterna. Dessa fyra är just sådana som vanliga hederliga amerikaner (och svenskar….) avskyr. Vi har flera av samma typ i vårt land men tyvärr ingen Trump som kan huta åt dem. Men nu börjar det se lite illa ut för åtminstone en av dem, den huckleklädda somaliern Ilhan Omar. En journalist har under tre år idogt samlat uppgifter och bevis som resulterat i en House ethics complaint. Hon är misstänkt för perjury, immigration- and marriage fraud, state and federal tax fraud och federal study loan fraud. Hon har alltså lurat sig in i USA ( låtsas äktenskap med biologisk broder ) och sen lurat sig till allt det andra. Och så har hon till slut lurat sig in i Kongressen.Det ser förvisso inte bra ut i allmänhetens ögon. Måtte hennes fall bli stort och offentligt.Hon drar då de andra med sig.
    https://www.zerohedge.com/news/2019-07-23/ethics-complaint-filed-against-rep-ilhan-omar-accused-immigration-tax-and-student

    Gillad av 14 personer

   • Elisabeth skriver:

    CMMK10, vi har helt säkert många Ilhan Omars i vårt land, personer som är här på grund av bedrägligt förfarande och som sedan utnyttjar systemet. Tänk att Ilhan O varit så säker på att aldrig synas i sömmarna att hon vågat bli politiker och komma med alla dessa provocerande utspel. Kanske noterade hon allt som Obama kommit undan med…..men han hade friends in high places som ordnade och lade till rätta ….Många borde givetvis synas här också. Taleskvinnan för barn-männen för att nämna någon. Men det kommer aldrig att ske, vi har ju ingen av Trumps kaliber här. Tack för länken, sicken en !!!

    Gillad av 2 personer

   • Niklas R skriver:

    När man pratar om höger inom politiken, vilket socialister aldrig har förstått, så utgår man från den liberala mitten och sedan förflyttar sig mot höger som består av konservativa partier.
    Inom socialismen så utgår de ifrån en socialistisk mitten som brukar betecknas som socialdemokrati – inte aktiv revolution utan först demokratiska val, om inte det fungerar, väpnat maktövertagande.
    Det innebär att det som socialister, som du uppenbarligen, påstår är höger, höger om sossarna, är för de som sitter utanför den socialistiska sekterismen, vänsterpolitik.

    För att sätta saker och ting i sitt perspektiv; kommunism/ bolsjevism är extremvänster, sossar är mittenvänster, nazister är högervänster, fascism är vänsterliberal, liberal mitten – kommer inte på något, liberal höger är libertaner, KD är vänsterkonservativ, Gamla M är konservativ och SD är högerkonservativ.

    I den politiskt korrekta historiebeskrivningen sägs det att nazisterna fick många av sina ekonomiska idéer från fascisterna. Men rent praktiskt, om man ser hur de arbetade så inser man snabbt att de fick sina idéer från systerpartiet socialdemokraterna som körde med i princip samma idéer om privatägda företag som dikterades hur de skulle styras från partihögkvarteret. Samma politik som sossarna införde i Sverige på 60/70-talet och framåt. Inga större företag i Sverige kunde fungera utan att det satt partiboks sossar med i styrelsen. Och för mer indirekt makt i företag som de inte kunde sitta i styrelsen på skapade de MBL, för att via facket, som var partiet, styra bolagen.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Visst, men nu talade vi om Hitler, som dog 1945 strax innan national-socialistismen flyttades från vänster till höger. Hitler var aldrig höger. Vi kan inte i efterhand ändra hur höger-vänster-skalan såg ut på den tiden. Hitler var aldrig höger.

    Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Nej Hitler är svår att beskriva som högerpolitiker.
    Han skaffade sig ju stöd hos enkla fattiga arbetslösa förbittrade arbetare och småborgare som förlorat allt vid superinflationen 1924. Brunskjortorna var ju basen. En massa råbarkade arbetslösa panka missnöjda män utan hög utbildning eller fin familj.
    Societeten såg väl ned på Hitler. Krupp och storindustrin var förstås till slut pragmatisk och samarbetade med Hitler av två skäl: 1 Allt annat var farligt. 2 De tjänade massor på vapentillverkningen. De var väl till syvende och sist också tyska patrioter.

    Han appellerade till folkmassor som väl var av lättmanipulerat slag. Han vädjade ju inte till en intellektuell elit av författare, förläggare, pressfolk och universitetslärare, teater- och kulturmänniskor, dvs i ett gammalt Tyskland traditionella borgare, som då ännu ej blivit helt vänster. Dessa slog han istället ner när de tänkte själva och ifrågasatte.
    Det fanns förstås mycket vänsterströmningar just i Berlin på 20talet med dekadens och kommunism som han också hatade. Han hatade bolsjeviker och socialdemokrater innerligt.

    Gillad av 1 person

 3. Magnus Rosensparr skriver:

  ”… det som han uppfattat sig ha fått av sin himmelske uppdragsgivare …”

  … som ju var han själv, om man får tro kyrkofäderna, vilket ju i sig är en begrundansvärd företeelse.

  När det gäller Hitler kanske det var så att han själv inte trodde på idéerna om ”judefrågan”, utan bara utnyttjade dess existens för egna syften. Kanske gäller detta också för vår tids PK-etablissemangs förhållande till ”värdegrunden” och dess accessoarer.

  Gilla

  • Stefan Sewall skriver:

   Nej vad jag har förstått så var han verkligen besatt av hat mot judar. Jag läste ung. 40 % av Mein Kampf pga nyfikenhet på nazigalenskapen efter att ha sett mängder av dokumentärer och WW2 och förintelsen på TV. Jag undrade hur ren ondska uppkom. Jag lånade boken på biblioteket tror jag, när jag var i 15 åå eller så. Jag minns inte så mycket av den, men frapperades då av dess meningslösa tråkiga innehåll och hans upprepningar av om hur mycket han hatade socialdemokraterna och judarna. Jag har för mig att det var kontentan i första halvan av boken. Sedan orkade jag inte läsa mer.

   Gillad av 2 personer

  • Niklas R skriver:

   Det socialistiska narrativet kräver en identitärpolitik där du har en offergrupp och en skyldiggrupp som kan belastas för allt som är fel i samhället och som offergruppen måste skyddas ifrån, även med rätt att attackera och döda medlemmar i den skyldiga gruppen.
   Inom kommunismen och sossarna är dessa två grupper arbetare och kapitalister.
   Inom nationalsocialismen, som vänder sig till medelklassen, kan man inte ha det narrativet eftersom medelklassen köper det inte – de är kapitalister. Alltså bytte nazisterna ut kapitalisterna till judarna, som ändå står på dödslistan i alla socialistiska ideologier.
   Enkelt och smidigt i det kristna Tyskland där judarna setts med misshag och utsatts för pogromer med jämna mellanrum.

   Gillad av 3 personer

   • cmmk10 skriver:

    ”… som ändå står på dödslistan i alla socialistiska ideologier.”

    Ja det var nog tur för vänstern, att Stalin hann dö innan han fick igång sin planerade judeutrotning. Det fanns fyra närmast färdiga KZ som som annars hade tagits i bruk.

    Gilla

 4. Tomas skriver:

  Håller inte med. Verkligheten i Sverige utanför egna bostadsorten försöker PK människorna styra åsikterna om. Den vanliga svennebanan är t.ex. hindrad att ta del av opartiska fakta, får påtvingat snyftande brottsligars berättelser, får veta hur rasistiska vita svennar är mm. Inte får Tino Sanandaji samma platform att visa lögnerna från Jan Eliasson i DN, inte frågar man brottsoffer för gruppvåldtäkter hur det känns att immigranter får en chans till pga hovrättsledamöter inte bor i verkligheten. Verkligheten i Sverige beskrivs för den oengagerade svennen av 7 klövern med partiska mediasvansen.

  Gillad av 6 personer

 5. Fredrik Östman skriver:

  För att spinna vidare på temat, så är omvänt högerns fasta förvissning att verkligheten segrar vänsterns bästa allierade, för denna övertygelse ger den fritt fram att framföra och utveckla sina idiotiska och ondsinta fantasier. Högern måste bli mer lekfull och deltaga också i den del av livets spel som är politiken, den folkliga, irrationella, retoriska politiken som demokratin har framkallat.

  Jesus visar som vanligt vägen. Han avfärdade inte djävulen, utan spelade med i tramset. Han lät sig inte luras att sätta in sin allsmakt, utan besegrade djävulens — vänsterns — lockelser med rent världsliga medel. Högern måste bli aktivare och interagera mera och inte längre förlita sig på att verkligheten så småningom slår igenom. Man kan drabbas av successiva vågor av vänsterns vansinne utan att någonsin få se sanningen, rätten och livet segra. Hydran får ständigt nya huvuden.

  Gillad av 4 personer

  • Kronblom skriver:

   Charlie Daniels skrev en låt om djävulen.

   The devil went down to Georgia
   He was lookin’ for a soul to steal
   He was in a bind
   ‘Cause he was way behind
   And he was willin’ to make a deal

   When he came upon this young man
   Sawin’ on a fiddle and playin’ it hot
   And the devil jumped
   Up on a hickory stump
   And said, ”boy, let me tell you what

   I guess you didn’t know it
   But I’m a fiddle player too
   And if you’d care to take a dare, I’ll make a bet with you

   Now you play a pretty good fiddle, boy
   But give the devil his due
   I’ll bet a fiddle of gold
   Against your soul
   ‘Cause I think I’m better than you”

   Gillad av 1 person

 6. Underdog skriver:

  Jag delar din uppfattning om Trump. Han är en mästare på att dra uppmärksamhet till det irrelevanta. Under tiden rullar han ut sin verkliga politik. Jag tror även PE har rätt i sin analys idag om hans taktik i förhandlingar: Genom att lägga sitt eget ”ankare” långt in på motsidans planhalva flyttar han mittpunkten, dvs det som enligt gängse medlingsteorier är slutmålet, betydligt närmare sitt eget önskade resultat. Den taktiken fungerar så länge han inte stöter på någon som ser sig själv som stark nog att använda samma metod. Vi får väl se hur Iran reagerar nu.

  Däremot är jag rätt säker på att du har fel vad gäller Hitler. Han trodde nog verkligen på judarnas skuld och den ”ariska rasens” överlägsenhet. Det var inte bara en distraktion. Östman har rätt här uppe att han och NSDAP inte var höger dock. Motsättningarna som ledde till Weimarrepublikens fall var inte mellan vänster och höger utan mellan nationalsocialism och internationalsocialism. Samma som nu i Sverige mellan NMR och AFA.

  Gillad av 3 personer

 7. Rutger skriver:

  Skribenten berättar vad som var viktigt för Jesus och att Trump primära intresse i debaclet med de fyra kvinnorna var själva ”slagsmålet ”. Hur vet skribenten allt detta ? Därtill liknar skribenten Trumps agerande med Hitler och dennes judehat, vilket judehat han dessutom sätter ett frågetecken efter

  Skribenten verkar vilja vi ska se ” verkligheten”, men uppenbarligen ska det baseras på skribentens privata ställningstaganden

  Gillad av 1 person

 8. Lars Bernhoff skriver:

  Intressant hur det politiska spelet försöker avleda uppmärksamheten från ett problem som regeringspartiet skulle lösa men inte har löst.
  Skolfrågan är ett bra exempel i Sverige. Utöver Fridolins helt orealistiska populistiska uttalande om att den skulle kunna fixas på 100 dagar så måste S undvika uppmärksamhet på vad de inte lyckats med i skolfrågan i senaste valdebatten. Deras taktik blev att avleda fokus från deras tillkortakommanden genom att driva frågan om att det är vinster i välfärden och i detta fall skolorna som förhindrat den efterlängtade förbättringen.
  Verkligheten är att det är endast var fjärde som är friskola. Rörelsemarginalen i % av omsättning är i
  snitt 4 %. Friskolorna har dessutom lägre kostnader för samma resultat som de kommunala skolorna
  Alltså försöker S flytta uppmärksamheten från det egentliga problemet och hitta felen och bortförklaringarna hos något annat.
  Den ”fula” taktik som Leion exemplifierar med tillämpas förstås även i vårt eget land. För att avslöjanden måste man vara lite påläst.

  Gillad av 1 person

  • MartinA skriver:

   För att göra en jämförelse med idag. Ni liberalsocialister har skapat en fullständigt omöjlig situation på marken. Svenskarnas enda utväg är att bli lika enhårda som våra nya landsmäns kulturer. Och då står ni socialisterliberaler där och pekar finger. På oss. Trots att det är ni som orsakat problemen och inte lämnat någon annan utväg. Det finns helt enkelt ingen sanning i er. Alls. Ni hoppar från tuva till tuva och ägnar er bara åt spel och makt och tar aldrig någonsin ansvar för era egna brott. Istället använder ni ert eget förstörelseverk för att tillskansa er ännu mer makt och för att påstå att själva grundproblemet, er sjuka och verklighetsfrånvända världsbild har blivit ännu nödvändigare för att nu när ni förstört samhället så till den milda grad behövs er socialism ännu mer. Och på sätt och vis har ni ju rätt. Ni har importerat miljoner människor med mycket stark och stridbar kultur. Som inte har någon egendom. Så då behövs ju ni socialister igen, för att omfördela vår egendom till dem. Eftersom vi har mycket men svag kultur. Och de har stark kultur men litet. Men någon sanning finns det inte i er socialister, bara maktanalys och opportunism.

   Gillad av 11 personer

  • Hans Karlsson skriver:

   Var länge sedan jag såg någon presentera detta tänk, något som jag funderade på redan under skoltiden. Nazismens framgångar spelade till stora delar på det bolsjevikiska hotet, gatustrider mellan SA och kommunisternas stridsgrupper förekom ofta. Hitler spelade också på det stora judiska inslaget i det sovjetiska kommunistpartiets ledning. Där hade han ganska rätt, det var oproportionerligt många med tanke på hur få judar det fanns i det rysk-ortodoxa samhället. Hitler drog väldigt stora växlar på judarnas inflytande som inte hade något med judarna som folkgrupp att göra utan att de var talrikt förekommande i kommunismens utveckling, Karl Marx var ju jude själv. Sen kan man ställa sig frågan varför socialismen varit så tilldragande för judar.

   Även om Versailles-freden krav på Tyskland och de revanschbegär detta skapade var en stor anledning till nazismens uppkomst så var hotet om socialistiskt styre inte obetydligt.

   Gillad av 1 person

 9. Niklas R skriver:

  Det har aldrig slagit dig att Jesus gick upp på berget för att sätta djävulen på plats?
  Han gjorde många sådana saker, både mot människor och andar, lärjungar och motståndare.

  Gillad av 1 person

   • Niklas R skriver:

    Hans uppdrag var att uppfylla profetian om Messias och rädda människans eviga själ genom att i döden ta på sig alla våra synder och därigenom, för de som tror på Honom, skänka dem evigt liv. Under tiden som han predikade på jorden, men även efter, visade han, genom handling och ord, gång på gång att han var Gud i väsen och person.

    Såg ingen poäng i att nämna detta eftersom Leion totalt missuppfattat varför Jesus var på berget med djävulen.

    Gilla

 10. Tidens tand skriver:

  Idel halmgubbar på DGS. Det jag tror mig se är att de som haft fullständigt fel om samhällsutvecklingen och mera fundamentalt då om vad som är rätt och sant, av olika skäl skyddar sina egna felslut och försöker ge sken av att ALLA faktiskt har lite fel, att en mittpunkt finns som INGEN funnit. Psykologiskt kan man förstå det, nästan ingen kan erkänna för sig själva att de haft fel och därigenom skadat andra, få besitter den ärligheten. Det som möjligen sker är att man vaknar med mardrömmar, men jag tror faktiskt att dagens stora konflikter står mellan de som vaknar med mardrömmar och de som är utan samvete, nämligen de i vänstern och andra kulturer som har inbyggt att ändamålen helgar medlen, exempelvis kultur X. Nästan alla inlägg på DGS kan klassas i detta fack, dagens Leion, Sörmans, Bittes, och Omars om kulturer och konspirationer. Patriks också till viss del, den om klimatet exempelvis.

  Patrik är i stort sett den enda som rakt ut säger att han hade fel, Omar också om sin tid som muslim, men ändå så talar texterna sitt tydliga språk: kanske det rätta är i någon mittpunkt som ingen funnit, kanske man inte hade fullständigt fel i sitt tidigare jag.

  Istället så förhåller det sig så här: hela västvärlden har efter religionens, dvs kristendomens, försvinnande befunnit sig i limbo, och söker mening, vänster kom då och förvrängde den del av det kristna budskapet som behövdes för att få människors hjärtan och deras svaghet, en variant på den katolska bikten. Jag befann mig en gång i Notre Dame, innan en terrorist brände ner kyrkan, en kvinna satt i bikt och som korkad svensk så stövlade jag fram och glodde, hon blev rasande. Bikten är mycket viktig, för den ger människor en möjlighet att hantera sin ondska, vänstern erbjuder samma sak, men på en hundrafalt värre sätt, ett ondskefullt sätt, man låter nämligen folk projicera sin egen ondska och svaghet på andra, och erbjuder falska världsliga avgudalösningar. Hela vänster är ett brott mot du skall inga andra gudar have jämte mig.

  Så alla reguljära skribenter på DGS har tidigare varit medvetet vänster och är idag omedvetet vänster och har fortfarande den inbyggda oärligheten i argumentationen som hela tiden skiner igenom. Så i fallet ovan, och resten av den senaste tidens inlägg, så talar man hela tiden om en mittpunkt utan att precisera vad denna mittpunkt är, man kan helt enkelt inte acceptera att man haft fullständigt fel, att vänster-sanningar är rakt motsatta det rätta och riktiga och kan beskrivas som anti-krist, eftersom man vädjar till folks svaghet. Det finns något som är så rätt det kan bli, detta måste man söka, inte en mittpunkt mellan ont och gott och man skall absolut inte försöka visa förståelse för ondskan, ondskan är som ett svart hål, den visar ingen motsvarande förståelse, utan suger in allt. Vidare så verkar det mycket svårt att acceptera att vissa (jag häpnar över det lilla antalet) har tänkt länge över dessa saker och startade från en korrekt utgångspunkt, nämligen verkligheten. I mitt fall kanske uppvaknandet kom då jag i Malmö för över 30 år sedan såg ett gäng invandrare sparka en liggande avsvimmad svensk. Fotbollsparken mot huvudet var kväljande, och skratten också. Kanske vaknade jag då och förstod världen? Hur som helst så sögs jag aldrig ner i vänsterns rationaliseringar av ondskan, och nu tycker jag mig se alla dessa skribenter som väl ändå drivs av en god vilja, som myror i ett sandhål på stranden, de springer uppåt, men sanden glider under deras fötter och drar dem neråt. Mitt tips är att stanna och erkänna, jag står i ett hål, mittpunkten befinner sig inte på sluttningen av sand mellan vänsterkvicksanden i botten och krönet, utan först måste man upp på krönet!

  Så vänstern har fel om allt, vilket betyder att nästan alla svenskar har fel om allt, de har en kollektiv vanföreställning om verkligheten och inser inte att det finns perspektiv som är de rätta, det Trump gör exempelvis, han inser instinktivt att dessa kvinnor är förrädare och uppviglare, de hotar den västliga civilisationen, det är ett mycket farligt ögonblick i tiden, när en styrande politisk klass följer vänstersanningar och har upptäckt att det gagnar dem att förråda sina egna och importera nya väljare som absolut inte röstar på det rätta, och håller dem nere med sociala åtgärder och mutor som permanent valboskap. De vill så klart ha det så. Det är så klart tungt att inse att det faktiskt finns detta fåtal som faktiskt har rätt, man kanske börjar känna att, nej, inte på denna punkt också, denna dryga och arroganta person, har han rätt om detta också, så man väntar på svenskt vis, tills alla tycker lika och låtsas att det handlar om att vi alla söker en balanserad mitt. Det som är rätt är idag förbjudet.

  Nå, det finns mer att skriva men jag slutar här.

  Gillad av 10 personer

  • Stefan Sewall skriver:

   Håller med Tidens tand. En mittpunkt mellan det totalt onda och det goda är inte acceptabel. Man måste ta totalt avstånd från det onda och inte kompromissa.
   Churchill krävde villkorslös kapitulation 1945. Vissa ville kanske haft förhandlingsfred tidigare.
   Men han accepterade inga kompromisser. Han visste vilka onda han hade att göra med.
   I efterhand nöjde han sig inte heller med Nürnbergrättegångarna. Han skickade in patruller i Tyskland för att i tysthet ta kål på nazistiska bestialiska förbrytare som det inte fanns i domstol tillräckligt hållbara bevis mot, men som han och vittnen visste hade begått hemska övergrepp.
   Jag tänkte under vietnamkriget vid olika förhandlingar om kompromiss-lösningsförslag att det inte var rätt. Det var ju Ho Chi Minh och Mao som hade beslutat att starta kriget 1959 och ensidigt startat en enorm upptrappning och skickat enorma mängder vapen och soldater söderut. Det var inte aggression från söder till norr utan från norr till söder. Varför skulle den invasionen på något sätt accepteras. I söder var inte folket kommunister. En del bönder blev lurade eller köpta av FNL men det var inte ok med kommunistiskt övertagande ur objektiv synvinkel. En som dock ansåg det självklart och bara en tidsfråga innan det måste bli kommunistiskt var Chrustjev. I hans ögon blev hela världen snart kommunistisk eftersom alla ju vill ha Sovjet-kommunism eller Mao-kommunsim. När USA försökte stoppa det och fällde bomber blev det kritiserat, men ingen kritiserade den som ensidigt startat aggressionerna från norr. Sedan föll muren och Sovjet. Vietnam hade varit bättre som helt icke kommunstiskt land ung. som Sydkorea. Vietnameserna är otroligt duktiga och starka och hade kunnat ha stora framgångar precis som Sydkorea eller Japan eller Singapore som slapp kommunismen.

   Gillad av 1 person

  • Christer E skriver:

   Det var sannerligen mycket på en gång !
   Bara lite spridda kommentarer (hinner inte bemöta allt)
   Allt som de flesta skribenterna här på DGS kallas vänster, alternativt, socialism eller ”7-klöver” (ett märkligt sätt att bunta ihop allt som inte är SD). Personligen har jag lika lite sympatier för V som för SD, bägge har sett ”sanningen” och väntar nu mest på världsrevolutionen eller på en stark ledare (som Trump, Orban, Bolisario, Le Pen, etc.) som ställer allt till rätta.
   Att leta efter den politiska mittpunkten är lika fåfängt som att leta efter slutet på regnbågen.

   Gud är redan dödförklarad (Nietzsche) och DN avskaffade helvetet redan på 50-talet. Ett liv utan religion är svårt för de flesta och nya gudar har skapats. Allt från klimatkris, globaliseringsmaffia, ultrarikas konspiration mot övriga världen till ”invandring” (citationstecken eftersom begreppet är så vitt). Nya beläten skapas gladeligen !

   Slutligen, meddela gärna Parispolisen det du verkar veta om terroristen som brände ner Notre Dame. Polisen verkar vara på fel spår med ”olycka” (kortslutning alt. cigarettfimp) som huvudförklaring.

   Gillad av 1 person

   • Stefan Sewall skriver:

    Jag har inte haft för vana att skriva ”sjuklövern”. Jag tyckte också först att begreppet ”sjuklövern” var märkligt och närmast absurt. Men så har jag insett att orsaken till att skribenter skriver så är att partierna själva faktiskt klumpat ihop sig i den historiskt mest oheliga av allianser via DÖ och JÖK. Det ÄR absurt att vänstern fått hjälp av tidigare tydligt definierat borgerliga partier, enkom för att utesluta SD, som nu idag knappast är mer nazistiskt än S och klart mindre totalitärt än V, även om det var några skinheads som startade det. Fick själv omotiverat en dansk skalle av en av världens första skinhead som jag mötte på en gata i England, tidigt 70-tal. Gillade dem inte, milt talat. Skinheads hatade mods och var allmänt otäcka tonåriga kalrakade bråkmakare när vi andra var mer eller mindre långhåriga.

    Gilla

   • Stefan Sewall skriver:

    Notre Dame: Jag är numera misstänksam av mig efter olika medias och myndigheters mörkande av häpnadsväckande synkroniserade illdåd som nyårsövergreppen i Hamburg och konsertövergreppen i Sthlm mfl. mfl.
    Jag har själv noterat massor av bilbränder i Gbg som inte gav eko i press och TV, som de förteg när det borde gett rubriker. Man undrar om man i Paris kanske vill lägga locket på, om elden kanske kan ha varit anlagd av tre olika skäl (Vilket jag inte vill hävda, då jag inte vet).
    -Dels för att inte ge terroristfienderna ngn känsla av seger, och dels för att inte röra upp motsättningar och föda hat, och dels för att inte inspirera copy cats på andra ställen. Det kan finnas motiv hos myndigheterna för att förneka mordbrand.
    Tänkte vid brandattentaten i Watts, Los Angeles, för länge sedan, att det bara var dumt att de fick så stor mediauppmärksamhet i hela USA. Det inspirerade andra gangstergäng i andra städer att bränna och plundra även där. Om man hållit låg profil utan extensiv TV-bevakning av bränder och plundringar i Watts, hade inga andra kommit på idén.
    Svensk media ville förstås få det då till ”folkligt uppror”. Det var olika kriminella ligistgäng som plundrade stackars koreaners butiker och brände och slogs även sinsemellan.

    Idag ljuger tydligen svensk TV och säger att gula västarnas demonstrationer i Paris kidnappats och brutaliserats med våldsdåd och mordbränder av ”högerextremister”. Det är lögn. Det visar sig att det är vänsterextremister som kidnappat gula västarnas demonstrationer med våldsdåd, vilket berättas i fransk TV, tvärtemot SVT. Detta enligt en god vän till mig som bor där och som ser båda.

    Gilla

   • Christer E skriver:

    @ Stefan
    Jag ogillar också skinheads (var aldrig mods, lite äldre än så) och de kan numera ses som livvakter åt Marine Le Pen (men med aningen mer hår på huvudet).
    Både DÖ och JÖK är någon sorts politisk anti-tes, att oppositionen avsäger sig viljan att på demokratisk väg fälla regeringen och ta dess plats. Av den anledning kan man säga att det är tur att de svenska politikerna kan besluta om så litet. Besluten ligger till del hos Marknaden (denna förhatliga struktur (!)), till del hos en del EU-institutioner (som ECB) och till en inte ringa del hos starka stater som inte bryr sig om ingångna avtal.

    Jag råkar bo i Paris (sedan 30+ år) och har (till del) följt de Gula Västarna framfart, inte bara i Paris. De är populistiska (lägre skatt, högre minsta-lön, billigare bensin, el och gas, etc.), en aning vänster (beslutande folkomröstningar), men mycket högerextremistiskt (ut med regeringen och in med en stark person (de förslog den förre militärbefälhavaren i Paris)).
    Svensk TV (i den mån jag tittar på sådan) är undermålig (vad det gäller politisk analys och dito kommentarer), pressen är betydligt bättre (har antagligen att göra med en större mångfald). Men, viktigt, att få all politisk information från enbart svenska media är att missa mycket av det som verkligen händer i omvärlden (som påverkar Sverige i mycket stor grad). Borde nog betona att ännu värre är att få all politisk information från enbart sociala media.

    Gilla

   • Ms skriver:

    Haha var det cigarettfimpar som sågs på taket från en kamera en kilometer bort? Finns på youtube om det inte är censurerat igen. Antag för argumentets skull att muslimska terrorister brände ner Notre Dame. Vad tror du skulle hänt om det blev känt? Storskaliga upplopp och olösligt hat mellan fransmän och muslimer och det är oklart om den franska staten skulle kunna hantera det, de gula västarna *100. Du tror att det finns minsta chans att vi får veta sanningen från den franska staten? Komiskt.

    Nå det var ett långt svar till ett troll.

    Gilla

  • Hans Högqvist skriver:

   Tes, antites och syntes är inte sanningen. Det är ett luddigt försök att blanda bort korten. Verkligheten, den syns tydligt och räcker för att ta beslut. Syntesen, mittpunkten, är som du skriver, att mixa gott och ont och påstå att det kommer att bli bra. Att erkänna det onda som legitimt att släppa fram.
   Jag undrar inte över vad terroristen / mördaren har varit med om och om det ska ha inverkan på straffet – för att ta ytterlighetsfallet.
   Beslut ska grundas på att främja det goda och alltid bekämpa det skadliga, det onda.

   Gilla

 11. Erik2 skriver:

  Tonläget i riket är högt, närmast desperat. Etablerade personer kallar nya partier med folklig förankring för sprungna ur nazismen och beskyller dessa för att ha bruna rötter. Enskilda personer är svinpälsar och brunråttor som ska utrotas med gift. Allt detta sätter givetvis tonen och skrämmer in folk på egna planhalvan. Vem hatar och vem är hatad egentligen idag? Läser man kommentarer till artiklar på DN så är det mycket kritik, egentligen ibland mycket skarpare än den som kan ses i kommentarsflödet hos Samhällsnytt. Men sättet att tala är annorlunda. 1984 och New Speech här också. Sverige är för alltid förändrat och det nuvarande styrande eliterna kommer svepas ut av tiden. De är bara desperata. Jag tycker mig sniffa mer realism i luften idag än för ett år sedan. Är både mer dyster och mer optimistisk. Min och vår välfärd kommer att dyka grovt, men ett bättre land utan PK galningar är inom räckhåll. Som sista sidokommentar, undrar om inte man kör kronan i botten för att kunna tvinga in Sverige i Euron som ”enda lösning”? Eller nej, det är nog för konspiratoriskt.

  Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   Spenderar samhället mer än värdet av det som produceras i landet förlorar valutan värde.
   Fortgår detta över tid kommer det, efter en viss fördröjning i varseblivningen och överreaktion i förtroendet, leda till hyperinflation, någon konspirationsteori behövs inte.
   Förloppet är lika lagbundet som gravitation men relativt i stället för absolut och endast en funktion av slösa/spara kvoten eller annorlunda uttryckt konsumtions/investerings kvoten eller kortsiktighet/långsiktighet eller förenklat tärande/närande.
   När nu våra makthavare surrat oss vid den ideologiska masten följer vi valutan ned i nöd och armod.

   Gillad av 1 person

 12. Hovs_klipphällar skriver:

  Om nu Trump har rätt — varför skulle han inte ge sig in i den här frågan? Skulle han ställa sig på ett imaginärt berg och skåda ut över slagfältet, förvissad om att FÅ rätt?

  Och varför blanda in en galen diktator i resonemanget? H. verkar ha varit patologiskt övertygad om sina fördomar, och han kunde utnyttja dessa för den klassiska varianten med ”syndabocken”.
  I Tredje riket var det lika politiskt korrekt att hata judarna som det är i dagens Sverige att hata de som inte tror på ”mångkulturen”, dvs. de som framhärdar i att anse att vårt land ska fortsätta finnas både kulturellt och ekonomiskt så som det gjort i många hundra år.

  Här är kärnan. Det handlar INTE om någon gyllene medelväg, utan om att vänstern står för det ONDA, det som hela tiden försöker lösa upp kittet i samhällsstrukturen.

  Gillad av 4 personer

 13. Tomas skriver:

  En stilla undran är om Anders läser andra alternativmedia? Själv läser jag det mesta och f´låt även Guds Gåva till Vänstern (namnen Lindberg). Jag har bara idag hittat obeskrivliga skymfer mot befolkningen som betalar för immigrationen vilket inte nämns i media som förmedlar ”verkligheten”. Bästa beviset för att det stämmer är att varken Morgan, Trolljägaren, Djurmisshandlaren, Pascalido, SVT eller andra protesterat. Där har vi diskrepansen mellan ”bubblans folk” och de med öppna ögon gällande verklighetsbeskrivning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.